Aki29

XXX.XXX.253.29
Zdravím všechny,
Odkaz na dotazník níže přiložený slouží jako podklad pro mou diplomovou práci zabývající se problémovým chováním a rizikovými faktory. Chtěla bych zjistit, zdali je to problém v ČR jako v některých jiných zemích (Amerika, Velká Británie a další), kde problémové chování často vede k opuštění zvířete či eutanázii a zdali i u nás se vyskytují určité rizikové faktory, které k tomuto problému přispívají.
Hledám již posledních několik respondentů pro zlepšení průkaznosti výsledků.
Dotazník je pro všechny majitele a chovatele koček, kteří mají svá zvířata pouze v bytech a nepouštějí je ven. Dotazník je zcela anonymní a žádné údaje o Vaší osobě získávána nejsou, pouze o Vašich kočkách. Dotazník by Vám měl zabrat maximálně 5-10 minut dle počtu koček a dle absence či výskytu problémového chování.
Velmi důležité je, abyste dotazník vyplnili pro každou kočku zvlášť, kterou v bytě máte, popřípadě v závěru specifikovali, ke které kočce se vztahuje. V případě, že tak neučiníte nemohu s Vaší odpovědí pracovat a mrzí mě, že nad tím zbytečně strávíte svůj čas.
Dotazník bude uzavřen 20.2.2023.
Odkaz: https://forms.gle/bzzoGPFeQph46U1L8
Všem, kteří se rozhodnou dotazník vyplnit, velmi děkuji za Váš strávený čas!
Uživatel s deaktivovaným účtem

vyplněno. ale nevím, jestli to nesměšuje více věcí najednou. například jsou jasně dané věci, které by člověk měl či neměl dělat, aby u kočky nebyl problém s čistotností.
"problémové" chování mých koček spočívá především v krádeži mého jídla, musím schovávat všechno včetně suchého chleba a u oběda být jak ostříž, ale na to je rizikový faktor prostě to, že jsou z drůbežárny a tam se naučily jíst lidské jídlo. takové nuance asi žádný dotazník nezvládne :D
a že okusují kytky? no tak okusují. to asi není problémové chování, ale normální chování, stejně jako drápání sedačky a tak. to prostě kočky dělají.

....moje tři kočky zatím žádné problémové chování nevykazuje, tak bohužel nebo bohudík nebudu nic vyplňovat.....

Můj je taky bezproblémový, ale přesto jsem vyplnila, i to může do dat přinést nějaké souvislosti, proč ne.

napsal(a):
Můj je taky bezproblémový, ale přesto jsem vyplnila, i to může do dat přinést nějaké souvislosti, proč ne.
..no a co jste tam tedy vyplňovala, když je to na problémové chování....

však si ten dotazník otevřete a uvidíte :-) Zkuste vyplnit pro jednu kočku a když se vám to nebude líbit, tak to prostě neodešlete nebo nebudete vyplňovat další...

napsal(a):
však si ten dotazník otevřete a uvidíte :-) Zkuste vyplnit pro jednu kočku a když se vám to nebude líbit, tak to prostě neodešlete nebo nebudete vyplňovat další...
..zkoušela jsem a pak už mně to nepustili dal, protože u jedné otázky nebyla dána ta možnost, že ten problém není a pokud něco nevyplnim nemůžu dál..ale to je v pořádku když ta kočka nemá žádný problém a zadavatelce jde o problematické chování ne?

Aha. U problémového chování je možnost "žádné", u další otázky, jestli je problémové chování spojené se změnou, jsem dala "ne", protože skutečně nebylo

Jinak já myslím, že v každém výzkumu nebo statistice jde co možná o to postihnout co nejpestřejší základní soubor v rámci dotčených kritérií, a zde je kritériem kočka trvale v domácnosti, nikoli to, zda "zlobí" nebo "nezlobí". I výsledek "kočky v takových a makových domácnostech nevykazují žádné problémy" je v pořádku, pokud vypovídá o skutečnosti.

napsal(a):
Aha. U problémového chování je možnost "žádné", u další otázky, jestli je problémové chování spojené se změnou, jsem dala "ne", protože skutečně nebylo
...no nad tím jsem právě přemýšlela, ale stejne si myslím, že je to k ničemu, když se má jednat o problémové kočky. .

Vyplněno za kocoura i kočku.
Myslím si, že i pokud kočka nevykazuje problémové chování, je dobré dotazník vyplnit kvůli nějaké statistice?
Kočka je prakticky bezproblémová, jen mě irituje její zlozvyk škrábat na zrcadla :D ... ale to proto, že máme skříň s velkým zrcadlem a občas tam jde hrabat packama v noci a to úplně neoceňuju...ale stačí syknout, ona si uraženě mňoukne a nechá toho...většinou pak zaleze zpátky do postele chrnět ...
No a kocour...ten je odjaktěživa bázlivka...brali jsme si ho tak už od chovatelky. Přitom je zajímavé, že jeho sourozenci tento problém neměli. Nás to netrápí, ale návštěvy, co by chtěly vidět "tu obří mainku" mají většinou smůlu

..škoda, že se k tomu nevyjadří zadavatelka...
Aki29

XXX.XXX.253.29
napsal(a):
..škoda, že se k tomu nevyjadří zadavatelka...
Nemohla jsem se k tomu vyjádřit, jelikož v práci jsem neměla doposud čas to zkontrolovat, proto reaguji až teď.
Jak jsem již psala v úvodu jde mi o to zjistit, zdali je to problém u nás či nikoliv. To Vám shrnula Buggyra velmi stručně o statistickém šetření. Je potřeba jak problémové, tak neproblémové, jinak z toho nelze vyvodit žádné závěry a těžko by se hledal nějaký statisticky významný rozdíl (který tam nemusí být třeba ani nemusí, ale může. Bez dat, to však nelze vyhodnotit :) ). Jde mi o to snažit se získat obě strany.
Abych ještě reagovala na to, co jste potom psala ohledně toho, že Vás dotazník dále nepustí. Nevím, jakou možnost máte na mysli tím, že tam není možnost, že tam problém není. Znovu jsem dotazník kontrolovala, jestli jsem omylem něco nesmazala. Měly by tam, ale být možnosti dát, že ne na to, jestli kočka to chování projevuje a poté žádné v případě, že opravdu žádný problém z nabízených kočka nemá. Poté dáte ne na významnou změnu, protože se Vás to netýká. Pak už Vás to hodí na rizikové faktory a zdroje a konec.
Do vyplňování Vás opravdu nikdo nenutí a vyplňovat ho nemusíte.
Všem, co se zatím rozhodli vyplnit mockrát děkuji, ještě takto jednou v příspěvku.

Aki29
napsal(a):
Nemohla jsem se k tomu vyjádřit, jelikož v práci jsem neměla doposud čas to zkontrolovat, proto reaguji až teď.
Jak jsem již psala v úvodu jde mi o to zjistit, zdali je to problém u nás či nikoliv. To Vám shrnula Buggyra velmi stručně o statistickém šetření. Je potřeba jak problémové, tak neproblémové, jinak z toho nelze vyvodit žádné závěry a těžko by se hledal nějaký statisticky významný rozdíl (který tam nemusí být třeba ani nemusí, ale může. Bez dat, to však nelze vyhodnotit :) ). Jde mi o to snažit se získat obě strany.
Abych ještě reagovala na to, co jste potom psala ohledně toho, že Vás dotazník dále nepustí. Nevím, jakou možnost máte na mysli tím, že tam není možnost, že tam problém není. Znovu jsem dotazník kontrolovala, jestli jsem omylem něco nesmazala. Měly by tam, ale být možnosti dát, že ne na to, jestli kočka to chování projevuje a poté žádné v případě, že opravdu žádný problém z nabízených kočka nemá. Poté dáte ne na významnou změnu, protože se Vás to netýká. Pak už Vás to hodí na rizikové faktory a zdroje a konec.
Do vyplňování Vás opravdu nikdo nenutí a vyplňovat ho nemusíte.
Všem, co se zatím rozhodli vyplnit mockrát děkuji, ještě takto jednou v příspěvku.
....děkuji za Vaši reakci, tak ja to vyplním u všech svych tri koček, jen mi prostě přišlo divné, že když je to na jistou problematiku, že mohu I kočky bezproblémové.....
..tak máte vyplněno 3 x kočka....