TýnkaMar

XXX.XXX.202.138
Dobrý den, prosím o radu
Naše kočka začala chodit vykonávat potřebu do dětského pokoje ikdyž má čistý záchod a podobně. Do pokoje samozřejmě zavíráme dveře ale na noc to bohužel nejde jelikož dcerka (4roky) chodí za námi do ložnice a zavřených dvěří se bojí. Dveře jsou jinak zavřené vždy když jdeme pryč a přes den kočku z pokoje ,,vyháníme že tam nesmí,, potřebu vykoná vždy buď v tu noc nebo v nestřežené chvíli kdy není zavřeno. Existuje nějaký sprej co funguje aby do místnosti nechodila ? nebo popřípadě jak to vymyslet. Prosím moc o radu Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

TýnkaMar
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu
Naše kočka začala chodit vykonávat potřebu do dětského pokoje ikdyž má čistý záchod a podobně. Do pokoje samozřejmě zavíráme dveře ale na noc to bohužel nejde jelikož dcerka (4roky) chodí za námi do ložnice a zavřených dvěří se bojí. Dveře jsou jinak zavřené vždy když jdeme pryč a přes den kočku z pokoje ,,vyháníme že tam nesmí,, potřebu vykoná vždy buď v tu noc nebo v nestřežené chvíli kdy není zavřeno. Existuje nějaký sprej co funguje aby do místnosti nechodila ? nebo popřípadě jak to vymyslet. Prosím moc o radu Děkuji.
Viz rapotacka.
Dejte jí tam WC, za mě nejjednodušší řešení. Nebo síť do dveří, ale tu 4letá dcerka asi nezvládne odundat.
OT - nemám děti, tak jsem možná úplně mimo. Ale asi bych nechtěla, aby mi tak "staré" dítě chodilo pravidelně do ložnice.

ona si to tam možná značkuje
právě proto, že tam nesmí
nebo, právě proto, že tam nesmí, a není to pro ni normální teritorium
chodí tam - mimo
nechce si špinit "doma"
nemusí jí vyhovovat umístění wc
Janae.

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Viz rapotacka.
Dejte jí tam WC, za mě nejjednodušší řešení. Nebo síť do dveří, ale tu 4letá dcerka asi nezvládne odundat.
OT - nemám děti, tak jsem možná úplně mimo. Ale asi bych nechtěla, aby mi tak "staré" dítě chodilo pravidelně do ložnice.
Není staré, je to prcek, na spaní s rodiči má nárok.
Záchod v dětském pokoji bych teda nechtěla a to jsem ke kočkám dost tolerantní.
¨
Já stejný problém vyřešila vyhozením kočky ven, má přístup do teplého suterénu domu a pod dozorem ji bereme i do domu. Kočce to vyhovuje a nám odpadl problém s pokaděnou peřinou v dětském pokoji.
Jak řešit v bytě nevím, nečistotné kočky jsou často neřešitelný problém.

Síť do dveří se může dát na rám, který bude normálně na pantech místo dveří a bude se otvírat jako dveře (jako rámy se sítěmi proti hmyzu). Kočka bude testovat, takže ideál na kliku nebo na háček, aby neotevřela.
Záchod bych kočce klidně dala hned vedle vchodu do pokojíku, pokud záchod v pokojíku je no go.
TýnkaMar

XXX.XXX.202.138
rapotacka11
napsal(a):
Existuje nějaký sprej co funguje aby do místnosti nechodila ?
NE.
Dejte jí tam WC.
No WC do dětského pokoje rozhodně nedám, má zachod pořád čištěný asi metr od dveří do pokojíku v chodbě.

TýnkaMar
napsal(a):
No WC do dětského pokoje rozhodně nedám, má zachod pořád čištěný asi metr od dveří do pokojíku v chodbě.
.pro mně by to tedy bylo menší zlo ...

no tak to je těžké, když ROZHODNĚ NEDÁTE.
to se pak nedá nic poradit. ne, žádný sprej neexistuje. jsou pouze dvě možnosti: zavřené dveře nebo nabídnout hajzlík tam, kde chce chodit.

a čtyřletý nemusí chodit do ložnice. si to dobře pamatuju, když mi byly čtyři. narodila se mladší sestra a byla jsem velká, hotovo, fertig.
přežila jsem to.
Nene

XXX.XXX.57.228
Já používám rozprašovač.

Nene
napsal(a):
Já používám rozprašovač.
Jaký a jak a na co?

napsal(a):
Jaký a jak a na co?
Já myslím, že to nechci vědět...

napsal(a):
Já myslím, že to nechci vědět...
A tak třeba je to obyčejný rozprašovač na kytky. Ten může fungovat, akorát vyžaduje 24 hodin pozornosti denně.
TýnkaMar
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu
Moje kočky vždycky chtěly mít zachůdek v nějakém tichém, klidném koutě, možná nevyhovuje umístění.
Přikoupila bych ještě jeden, zkusila jiný typ steliva.
Za použití toalety kočku obdivovala a odměnila:)
Přes den bych naopak dveře nezavírala a třeba si tam s kočkou hrála.
Ona může mít pocit, že se v noci konečně otevřou dveře " ven" a konečně si může ulevit a přitom neudělat nepořádek "doma".