Žulík-milionový kocourek čeká na šanci v utulku

Narozen cca 6/2019 Původem divoké kotě odchycené v žulovém lomu. Rok mu trv...
Zdravím milovníky zvířat.
Máme problém s poznáváním a teritoriem.
Včera jsme se vrátili s kocourem z veteriny,lehce se zranil.
Vše je ok,jen jeho sestřička ho najednou nepoznava,vrčí,syci,ale neublížila.
Držím je zatím separe,aby si na sebe znovu zvykly,zatím ona není schopna v jeho přítomnosti ani jist,on je pohodář,papá,neutoci ,spíš je to takovy hodny trouba,kdyz je zdravý,tak spis on vede domacnost,ale je hodny....máte někdo zkušenost,jak dlouho trvá,než se zase poznají,respektive ona jeho?
Jinak jsou to sourozenci,žijí spolu odmala.
Díly za odpověď,jestli máte někdo zkušenost.
Ano trvá to již 4.den,stále vrčí,syci,kocourek je naprostý pohodář,tomu je to jedno.
Ona včera sycela a vrcela i na mě,zvedla packu a trochu po me vyjela,když jsem jí dávala žrádlo,to mi přijde už trochu moc.
Nikdy tohle neudělala....Pak ke mě v noci přijde,chce spát u mě,on samozřejmě taky a ona leží vedle mě a syci...snažím se jí ignorovat,ale někdy se bojím,že tu agresivitu použije proti mě.
Jen už aspoň začínají jist poblíž,ale ne u sebe,jak byli zvyklí.
Kocourek si chce hrát jako před tím,ona ho zfackuje.
Dříve jsem pozorovala,že je citlivější,myslim ze byla nejmensi kotě,holka mezi klukama,mozna si chce vydobyt svoje postaveni....trochu se to prohlubuje a nerada bych se bála vlastní kocky,kterou člověk piplal od kotěte.
No trpělivost růže přináší,jen asi přijdu o nervy.
Jsou oba kastrovani už v 6. Měsících.
Jsou oba čistotní,žádný problém se znackovanim.
V létě je vozím na chatu,lítají venku,oba slyší na jméno,drží se u chaty,vždy přibehnou.ona se zdržuje déle venku,kocourek je zavislacek,spíš se drží u nás.
Když se vrátíme z chaty,tak tohle předvádí ona taky,syci a vrčí na něj,ale není to tak hrozný.
Co se týče veteriny,tak ona je úplně nepricetna,škrábe kouše,hrůza.
Bojím se že už ji nebudu moct dát ani do přepravky,bude to mít spojeny s veterinou a sežere mě zaživa.
Nemám zkusit nějaké přírodní zklidňující prostředky,kapičky?alespoň před jízdou autem na chatu,veterinu atd...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Castor80
napsal(a):
Jsou oba kastrovani už v 6. Měsících.
Jsou oba čistotní,žádný problém se znackovanim.
V létě je vozím na chatu,lítají venku,oba slyší na jméno,drží se u chaty,vždy přibehnou.ona se zdržuje déle venku,kocourek je zavislacek,spíš se drží u nás.
Když se vrátíme z chaty,tak tohle předvádí ona taky,syci a vrčí na něj,ale není to tak hrozný.
Co se týče veteriny,tak ona je úplně nepricetna,škrábe kouše,hrůza.
Bojím se že už ji nebudu moct dát ani do přepravky,bude to mít spojeny s veterinou a sežere mě zaživa.
Nemám zkusit nějaké přírodní zklidňující prostředky,kapičky?alespoň před jízdou autem na chatu,veterinu atd...
Kozlík lékařský. Někdo má dobrou zkušenost s Bachovými kapkami.
Děkuji,zkusím něco objednat z Vašeho návrhu,snad to pomůže.
Je mi ji líto,mají se u mě dobře a zbytečně se ona stresuje,no jo do hlavy ji bohužel nevidím...zkusím ji pomoct tímto způsobem.
kozlík - sušený kořen
také doporučuji
ale ne každá kočka na něj reaguje
a kočičku to uvolní, ale samo o sobě to asi problém nevyřeší
je nutno se optat - mají cat friendly domov?
plno schovek, pelíšků, šplhadel, cestiček nahoře i dole
je až k podivu, jak pár polic na stěně a pelíšek pod stropem umí kočku uklidnit
Mají všechno.skrabadla...velká,malá...horizontální,vertikální,velký a maly strom s odpocivadly.,odpočívadlo na zdi,policku na zdi,kde můžou chodit,a odpocivat,fontánku na pití,2 tunely,3 záchody,hračky...a denně si s nimi hraju....a míst kam může zalezt je hodně,ale ona nevyhledava místa kam se může schovat,mají rádi výšky a tu možnost mají požehnaně.
Žila by v klidu raději sama.
Soužití ji stresuje.
Oba jsou kastrovaní, klasické kočičky, nešlechtěné....jsou oba jiné povahy, kluk je dominantní a holčička bohužel usurpovana kocourem.
Dost na ni doráží, útočí, chytá ji za krk, spíš jakoby se chtěl pářit, ona to nesnese, syčí na něj a pěkně mu umí i nafackovat.
Alavis Calming, Aptus Relax nebo něco podobného? Měla jsem kdysi pro kočky při stěhování Feliway difuzér, fungoval, ale šlo o změnu prostředí. Existuje Feliway Friends, ale s tím zkušenost nemám.
Castor, chce to kocoura nenechat ji obtěžovat, od kočičky ho odvést hrou
dřív, než....
ne až poté, co se začne bránit