Tak jsem dojela k vetovi na kastraci dvou kocourků,zavrzaly vrata,doktor promluvil,oba kocourci se mi zaryli do ruky a už byli fuč. Co teď,lákala jsem je na jejich kamaráda,jezevčíka,jeden k němu přišel,ale ke mě nechce,nemohu ho chytit,druhého vůbec nevidím,byli vyhladovělí před kastrací,ani na granule nechtěl,chodí po sousedovic zahradě doktora,ale nechce se přiblížit. Mám zkusit zase večer.Nemáte nějaké fígly,postřehy,zkušenost?
Uživatel s deaktivovaným účtem

gajdovka
napsal(a):
Tak jsem dojela k vetovi na kastraci dvou kocourků,zavrzaly vrata,doktor promluvil,oba kocourci se mi zaryli do ruky a už byli fuč. Co teď,lákala jsem je na jejich kamaráda,jezevčíka,jeden k němu přišel,ale ke mě nechce,nemohu ho chytit,druhého vůbec nevidím,byli vyhladovělí před kastrací,ani na granule nechtěl,chodí po sousedovic zahradě doktora,ale nechce se přiblížit. Mám zkusit zase večer.Nemáte nějaké fígly,postřehy,zkušenost?
Já tomu nerozumím. Dojela jste k vetovi, zavrzala vrata a kocourci byli fuč...
Když někam jedu, tak jsou kocouři v přepravce, nebo ne? Jak chodí po sousedovic zahradě doktora?
napsal(a):
Já tomu nerozumím. Dojela jste k vetovi, zavrzala vrata a kocourci byli fuč...
Když někam jedu, tak jsou kocouři v přepravce, nebo ne? Jak chodí po sousedovic zahradě doktora?
Jojo,je to tak,neměla jsem přepravku,vedle doktora je soused a tam oni chodí,velká,zarostlá zahrada.

gajdovka
napsal(a):
Jojo,je to tak,neměla jsem přepravku,vedle doktora je soused a tam oni chodí,velká,zarostlá zahrada.
Aha.
No jo,no, chyba. Kamarádka má své venkovní kočky naučené na krmení dvakrát denně. A při té příležitosti je odchytává a nacpe do přepravky. I za cenu, že tam stráví celou noc.
Jinak kočky mají neomylný instinkt, jak zmizet v případech, když je chcete třeba jenom odčervit. Natož vykastrovat.
Nezbývá vám nic jiného, než druhý pokus. A ideálně veterinář, který bude připraven, když zavoláte, mám je!
napsal(a):
Aha.
No jo,no, chyba. Kamarádka má své venkovní kočky naučené na krmení dvakrát denně. A při té příležitosti je odchytává a nacpe do přepravky. I za cenu, že tam stráví celou noc.
Jinak kočky mají neomylný instinkt, jak zmizet v případech, když je chcete třeba jenom odčervit. Natož vykastrovat.
Nezbývá vám nic jiného, než druhý pokus. A ideálně veterinář, který bude připraven, když zavoláte, mám je!
JJ,velká chyba, zase jsem neposlechla manžela,chtěl je dát do pytle.A nebo je tam zanést po jedné.Co už,za blbost se platí.Tak doufám,že večer ucítí konzervy,kapsička a nechají se chytnout.

gajdovka
napsal(a):
JJ,velká chyba, zase jsem neposlechla manžela,chtěl je dát do pytle.A nebo je tam zanést po jedné.Co už,za blbost se platí.Tak doufám,že večer ucítí konzervy,kapsička a nechají se chytnout.
..do pytle já bych tedy chtěla být u vás kockou je prostorná přepravka tak velký problém?

gajdovka
napsal(a):
to by jste chtěla,jedu jen 5 min.to by vydrželi,než potom někde blencat v cizím
Promiňte, ale cizí přepravka je lepší než vlastní pytel. To by mě nenapadlo, že tohle někoho napadne.
Jak ji pak chcete na té veterině vyndat? Myslím, že i ten vet bude z takové situace celý nadšený.
Leda, že by jí přes ten pytel píchnul rovnou anestézii. Takhle se to dělávalo, možná pořád dělává, na vesnici při očkování nesocializovaných psů.
napsal(a):
Promiňte, ale cizí přepravka je lepší než vlastní pytel. To by mě nenapadlo, že tohle někoho napadne.
Jak ji pak chcete na té veterině vyndat? Myslím, že i ten vet bude z takové situace celý nadšený.
Leda, že by jí přes ten pytel píchnul rovnou anestézii. Takhle se to dělávalo, možná pořád dělává, na vesnici při očkování nesocializovaných psů.
pochopte,že v místnosti bych je po jednom vyndala a určitě by mi nikam neutekli.Ale já jsem nepotřebovala rady ,jak jsem je měla převézt,ale ,jak je mám přilákat,evidentně žádnou nemáte.

gajdovka
napsal(a):
pochopte,že v místnosti bych je po jednom vyndala a určitě by mi nikam neutekli.Ale já jsem nepotřebovala rady ,jak jsem je měla převézt,ale ,jak je mám přilákat,evidentně žádnou nemáte.
Ne? Tak neumíte číst.
A nečilte se, že kritizujeme váš přístup ke kočkám.

"Ale já jsem nepotřebovala rady ,jak jsem je měla převézt"
potřebovala!
"ale ,jak je mám přilákat,evidentně žádnou nemáte."
máme
jestli jsou v domácím, tak nelákat, nechat je, až se sami uklidní a přijdou
a podruhé znovu a jako normální lidi.....

Já bych lákala na maso, pamlsky. Sedla volala a lákala.
Přepravku mám i když mám veterinu 200 m. Člověk nikdy neví, co to zvířátko může vidět, slyšet..a polekat.
napsal(a):
Ne? Tak neumíte číst.
A nečilte se, že kritizujeme váš přístup ke kočkám.
já se nerozčiluji,vím,že jsem neodhadla,že v cizím prostředí takhle zareagují.Já mám přístup ke kočkám,myslím,ten nejlepší. Tito kocourci se narodili u nás v šopě .Matku a ani malé soused nechtěl,byla jeho,tak jsem matku nechala vykastrovat a ted jsem chtěla v roce i ty kocourky. Jsou u nás v zimní zahradě s dalšíma třema,také sousedova,nechce je kastrovat a ani se starat.Večer jim přitápíme v mrazech,mají nejlepší konzervy,kapsičky, granulky pro vykastrované. Takže si kritiku o špatné péči o kočky nezasloužím.Moje blbost,že jsem neodhadla jejich vystrašení u přenosu k vetovi.Večer tam opět jedu,vezu jim voňavé,jejich dobroty,jejich záchůdek a pevně doufám,že se podaří,je chytit.

gajdovka
napsal(a):
to by jste chtěla,jedu jen 5 min.to by vydrželi,než potom někde blencat v cizím
..proč v cizím, stačí vlastní, navíc kočka neuteče a po výkonu v ní může dospat....I manipulace je jednodušší než vyndat dvě zmagořené kočky z pytle..

gajdovka
napsal(a):
já se nerozčiluji,vím,že jsem neodhadla,že v cizím prostředí takhle zareagují.Já mám přístup ke kočkám,myslím,ten nejlepší. Tito kocourci se narodili u nás v šopě .Matku a ani malé soused nechtěl,byla jeho,tak jsem matku nechala vykastrovat a ted jsem chtěla v roce i ty kocourky. Jsou u nás v zimní zahradě s dalšíma třema,také sousedova,nechce je kastrovat a ani se starat.Večer jim přitápíme v mrazech,mají nejlepší konzervy,kapsičky, granulky pro vykastrované. Takže si kritiku o špatné péči o kočky nezasloužím.Moje blbost,že jsem neodhadla jejich vystrašení u přenosu k vetovi.Večer tam opět jedu,vezu jim voňavé,jejich dobroty,jejich záchůdek a pevně doufám,že se podaří,je chytit.
V šopě? Odkud jste? I když už jsem se asi ptala.

gajdovka
napsal(a):
ano,šopa je název místnosti na zahradní věci,od Litovle.
Vím, co to je. U nás se to používá taky. Slezsko. Proto mě to zaujalo.

Bobča
napsal(a):
Já měla pamlsky v zavařovačce,a když jsem kocoura nemohla přivolat ze schodiště v paneláku,stačilo zaštěrchat...Letěl jak střela
mám ve skleničce sušený kořen kozlíku
funguje úplně stejně
bezva klikr

gajdovka
napsal(a):
Tak jsme znovu zajeli s manželem na místo,dávali pamlsky na jejich misečku,mňauká,je pod koniferama, schovaní v dešti,sousedům jsem dala na mě telefon,vylezl k misečce,ale nenechá se ani pohladit.Nepoznávám je.Museli jsme odjet,byla tma.Zítra po obědě znovu tam zajedu.
Trpělivost.
Zvířata vycítí vaši (naši) nervozitu.
lesnížínka
napsal(a):
Čtu to až dneska, snad to dopadne dobře a kocourům se při tom dobrodružství nic nestane. Nikdy, nikdy by mě nenapadlo někam přenášet kočku v náručí. Za a) to naše kočky ani rády nemají, za b) vím, čeho je kočka ve strachu schopná.
já tak už vezla kočku vloni na kastraci a vše v pohodě,tak jsem myslela,že to bude stejný,bohužel.
Dneska prší,to nevylezou z pod konifer hustých vůbec.

Půjčte si někde ve vesnici sklopec (určitě ho někdo má) a dejte ho tam a dovnitř něco hodně voňavýho. A choďte ho kontrolovat, myslím, že to nebude dlouho trvat a chytí se.

Sklopec je dobrý nápad,jen taková zkušenost.Jeden soused chtěl odchytit cizí kočku,co mu tam chodila a dát ji kastrovat jelikož tam měl často divoká koťata.Kočka chodila na maso,postupně až ke sklopci,ale do sklopce mu nevlezla.Pak mu nějaký kámoš řekl,že když do sklopce chytá kuny,tak tam kočka nepůjde.A k té přepravě.Já tedy používám přenosky na králíky,ale když byla kočka nemocná,tak jsem ji do přenosky dát nechtěla,tak stačila tvrdší krabice.

Doron
napsal(a):
Jeden náš extravagantní soused, člen České filharmonie, nosil svoje kocoury k veterinářce ve futrálu od violoncella.
Jako.. neměl to daleko, ale stejně..:)
Upřímně, neumím si představit, jak se mu povedlo tam ty kocoury zavřít. Protože u těch mých je to pokaždé boj. Podle přirovnání - jak nacpat vzteklou gorilu do síťovky. A u veterináře pak potřebuji ošetření spíš já.
napsal(a):
Upřímně, neumím si představit, jak se mu povedlo tam ty kocoury zavřít. Protože u těch mých je to pokaždé boj. Podle přirovnání - jak nacpat vzteklou gorilu do síťovky. A u veterináře pak potřebuji ošetření spíš já.
spíš tam ten kocour ležel a on ho pak jen přiklopil Max rád lehával ve futrále od kytary,když jsem se chystala..Jsem ho nemohla dostat ven...On tak zvláštně voní uvnitř..jestli ho to uklidňovalo?Ale zavřít ho tam?!!??ani náhodou vždyť by dostal psotník!a vůbec-kdo by to pak čistil?
Vím,že je to mimo dotaz...omlouvám se.ale nedalo mi

Bobča
napsal(a):
spíš tam ten kocour ležel a on ho pak jen přiklopil Max rád lehával ve futrále od kytary,když jsem se chystala..Jsem ho nemohla dostat ven...On tak zvláštně voní uvnitř..jestli ho to uklidňovalo?Ale zavřít ho tam?!!??ani náhodou vždyť by dostal psotník!a vůbec-kdo by to pak čistil?
Vím,že je to mimo dotaz...omlouvám se.ale nedalo mi
Leda tak. Kočky mají rády ohraničené prostory. V předsíni jsem úmyslně nechala krabici od bot, Kubík v ní rád sedává i lehává.
Onehdá se mi nacpal do ruličky předložky z WC, kterou jsem sušila na akumulačkách. Vypadal jak náplň do obří kremrole.
Ale stejně si neumím představit, že bych to pouzdro zaklapla rychleji, než kocour zmizí. Jejich reflexy jsou přece jenom o dost rychlejší. + teda to, co by následovalo.