Lisa_Qr

XXX.XXX.12.118
Dobrý den,
už delší dobu chodíme k veterinárum(teď už ke druhé) a stále se to nevyhojilo. Máme tu v okoli rvace a nasemu natrch ucho . Už bych mu rada od toho pomohla. Neznáte něco co bych mu mohla dat ? (Dostal atb, injekčně i postrik vnější , plus masticka alaptid, traumapet. Takhle mu to začlo zase téct když jsem mu doporučený den potom nastříkání ucha začla mazat.😞
Uživatel s deaktivovaným účtem

živé maso jsem mazala hemagelem, či něčím podobným
ale to by mělo být shodné s tím alaptidem, když tak si porovnej složení

tohle ucho těžko hojit konzervativně.
prostě kocoura vezmu, uspím si ho, chrupavku, která je na hadry a která se stejně nezahojí, protože ta tkáň nemá regenerační schopnost, vhodně zkrátím tak, aby byla k dispozici volná kůže, ránu zašiju.
jinak se to může patlála matlála fakt dlouho.

napsal(a):
tohle ucho těžko hojit konzervativně.
prostě kocoura vezmu, uspím si ho, chrupavku, která je na hadry a která se stejně nezahojí, protože ta tkáň nemá regenerační schopnost, vhodně zkrátím tak, aby byla k dispozici volná kůže, ránu zašiju.
jinak se to může patlála matlála fakt dlouho.
Safra, jsem odpověděla, ale asi neodeslala.
Psala jsem, že to vidím na minimálně částečnou amputaci.
Takže shoda.

napsal(a):
Safra, jsem odpověděla, ale asi neodeslala.
Psala jsem, že to vidím na minimálně částečnou amputaci.
Takže shoda.
..ja jako laik bych to nechala u svého veta odamputovat co to jde, tohle na konzervativní léčbu opravdu nevidím a když tak na strašně dlouhou dobu s výsledkem nejistym, kdy to stejně tou amputaci nakonec skončí....když jsem tu fotku uviděla byla amputace prvni, co mně napadlo...

napsal(a):
..ja jako laik bych to nechala u svého veta odamputovat co to jde, tohle na konzervativní léčbu opravdu nevidím a když tak na strašně dlouhou dobu s výsledkem nejistym, kdy to stejně tou amputaci nakonec skončí....když jsem tu fotku uviděla byla amputace prvni, co mně napadlo...
jj, není tam volná kůže, akorát to granuluje, ale když se něco hojí sekundárně tak je podmínkou kůže v okolí, která se přes to dokáže kontrakcí rány přetáhnout, což jaksi ušní boltec nemá.
takže takhle to možná nějak divně šíleně zajizví a možná to pří tom jizvení totálně zkřiví to, co z ucha zůstane se všemi nedostatky co se třeba větrání zvukovodu týče.
no a taky to to zvíře zcela zbytečně morduje dlouhým hojením a patlála, musí to bolet, svědit, tahat, přitom výsledný kosmetický efekt bude v lepším případě strašný, v horším se to konzervativně nikdy nezavře.
jako ten kocour je dvacetiletý ledviňák nebo proč je takový problém těch 20 minut anestezie?

lesnížínka
napsal(a):
Nemám s tím nejmenší zkušenost, vy holky asi víte, takže určitě souhlasím ale: píše, že chodí k vetům. To jako ani jeden z nich tohle neví!? To raděj ani nebudu komentovat
tak může tam být problém v komunikaci, nebo je to zvíře opravdu rizikové co se anestezie týče, nebo je tam finanční či jiný problém
no a úroveň jakékoliv profese je různá. když ti nelícujou plechy dej tam pěnu.
Když mi nelícujou plechy, narvu dotyčnému fakturu do ři.i a nedostane ani h... dokud to neopraví. U veta...jo, to je trochu vydírání a hra na city: jestli se vám nelíbí, běžte si zvíře nechat ošetřit jinde. Druhá verze je: já vím nejlíp, co mám dělat jsem přece veterinář! (dle libosti si dosaďte lidského doktora) Málokdo z laiků je tak fundovaný, aby dokázal posoudit, že tahle léčba stojí za ho.no a placení 5tého neschopného veta jsou vyhozené peníze, protože očividně bude potřeba 6tý

lesnížínka
napsal(a):
Nemám s tím nejmenší zkušenost, vy holky asi víte, takže určitě souhlasím ale: píše, že chodí k vetům. To jako ani jeden z nich tohle neví!? To raděj ani nebudu komentovat
Ono, když vidím, jací naši bývalí studenti se dostanou na VŠ... Neříkám, že všichni jsou k ničemu. Ale i tam hodně snížili nároky. Takže z té školy taky vyleze leccos.
A mám pocit, že v humánní medicíně je to totéž v bleděmodrém.
Lisa_Qr

XXX.XXX.12.118
Ona mi rekla , ze se to bere až unhlavy . V pátek si ten límec zas sundal . Rozkrabal 😔. Už jsme ho měli nalozeneho , ze pojedem k původnímu. Tak myslíte zkusit tretiho ? Já bych mu nerada ublížila , když mu to vezmou bude mít otevřenou cestu do zvukovodu a špatná koordinace díky tomu chybějícím uchu. Jinak ej zdravi , bude mu deset let . Ranu má bez infekce . Vždy se mu udela strup ten si sam nebo teď s límcem veterinarka strhne . Už se to táhne hrozné dlouho.
Chudák už.

Lisa_Qr
napsal(a):
Ona mi rekla , ze se to bere až unhlavy . V pátek si ten límec zas sundal . Rozkrabal 😔. Už jsme ho měli nalozeneho , ze pojedem k původnímu. Tak myslíte zkusit tretiho ? Já bych mu nerada ublížila , když mu to vezmou bude mít otevřenou cestu do zvukovodu a špatná koordinace díky tomu chybějícím uchu. Jinak ej zdravi , bude mu deset let . Ranu má bez infekce . Vždy se mu udela strup ten si sam nebo teď s límcem veterinarka strhne . Už se to táhne hrozné dlouho.
Chudák už.
Jak, bere až u hlavy? Beru tak, aby to šlo zašít.
A i kdyby až u hlavy, tak to vůbec ničemu nevadí.

Jo a jinak se to nezahojí, moc nad tím prostě špekulujete. Jinou fázi než strup a jeho strhnutí to mít nebude, protože prostě kontrakce rány je nemožná a kůže nemůže jen tak odněkud přirůst.
Lisa_Qr

XXX.XXX.12.118
Kdyby mě to rekla rovnou ušetříme trápení , čas jeji i muj i peníze . Dekuju za odpověď .