Bengálský kocour s PP ke krytí

Chovatelská stanice Wincat nabízí ke krytí kocourka Leonardo Wincat. Je to...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zdravím,
chtěla jsem se zeptat, jak to mají vlastníci dvou koček. Pokud si s nimi hrajete zapojují se hry obě kočky nebo si hrajete s každou zvlášť?
Většina aktivit se mi daří dělat společně tj. krmení, mazlení. Ale u her se většinou starší kocour drží stranou. Ano z určité strany je to způsobeno odlišnou povahou. Igin je silný introvert, který když se mu něco nelíbí trucuje a na všechen lov má dostatek času a musí si dobře rozmyslet, jak nejlépe na vábničku.
Ale to už nastupuje mladší kocour, který vždy jde do všeho po hlavě bez ohledu na následky (i kdyby skončil v misce s vodou). Někdy mám pocit, že Klimentek je nevyčerpatelný - silný extrovert, který je do světa a můj tahací kocour.
Ps. není to tak, že by kluci spolu nevycházeli, právě naopak často dělají honičky a zábavné rvačky.
Jak to máte Vy? Nějaké tipy, jak zapojit do hry oba?
To je zajímavá otázka. Eda, ragdoll starší, je takový méně akční. Ale teď se naučil aportovat - teda rozumějte, on to uměl odjakživa, jen mu trvalo nám to vysvětlit. On totiž zásadně nosí věci jako tyčku od udice. Ta se jaksi hůř hází, když ji vezmu a dám na ni provázek, tak se na mě dívá, jestli mi nehráblo - toto se přece nosí v tlamičce a pak se to položí a hryže. Tu nastoupí Bertík, který miluje jakoukoliv tkaničku a začne za tím běhat a cupovat provázek. Eda ho chvíli pozoruje, chvíli běhá taky a pak jde a najde si dalsí tyčku. A tu nosí po domě bez nás.
A naopak - teď jsme si vysvětlili, že se lépe nosí míček - za tím Eda běhá jak pominutý, Bertík se sice rozběhne, ale protože vidí, že je to hračka Edy, tak to nechá. Pokud chci zaměstnat oba, vezmu udici s pírkem (mám je schované, jinak bych měla opět jen tyčky) a oni za pírkem běhají. Ale jen za pírkem, jakékoliv pokusy nahradit pírka čímkoliv jiným (papírek, stužka,bambulka) končí nezájmem staršího. A pokud loví pírko i tak se střídají. Jakoby chápali, že panička má jen dvě ruce. Takže obvykle s mým chlapem popadneme každý něco a hrajeme si každý s jedním kocourem.
napsal(a):
Zdravím,
chtěla jsem se zeptat, jak to mají vlastníci dvou koček. Pokud si s nimi hrajete zapojují se hry obě kočky nebo si hrajete s každou zvlášť?
Většina aktivit se mi daří dělat společně tj. krmení, mazlení. Ale u her se většinou starší kocour drží stranou. Ano z určité strany je to způsobeno odlišnou povahou. Igin je silný introvert, který když se mu něco nelíbí trucuje a na všechen lov má dostatek času a musí si dobře rozmyslet, jak nejlépe na vábničku.
Ale to už nastupuje mladší kocour, který vždy jde do všeho po hlavě bez ohledu na následky (i kdyby skončil v misce s vodou). Někdy mám pocit, že Klimentek je nevyčerpatelný - silný extrovert, který je do světa a můj tahací kocour.
Ps. není to tak, že by kluci spolu nevycházeli, právě naopak často dělají honičky a zábavné rvačky.
Jak to máte Vy? Nějaké tipy, jak zapojit do hry oba?
Upřímně, já si s nimi nehraju. Vystačí si sami.
Mám dvě kočičky jednoho kocoura (skoro 3roky) a kočičku (10 měsíců) oba si strašně rádi hrají a zezačátku když sem kočičku přinesla tak na sebe hodně žárlili při hrách. Každopádně to řeším tak, že se u toho většinou zapotím i já Pokud si s nimi hraju s tkz. udicemi tak do každé ruky musím vzít jednu a hrát si s oběma naráz a nebo chvíli s jedním a po minutě to střídám vždy tu minutku jeden z nich jen kouká a čeká nedočkavě až bude na řadě Nevím jestli vám tohle pomůže ale to jsou moje zkušenosti jak to u nás funguje, aby byli oba šťastný