Nevyznám se ve své kočce.

Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ineedhelp

22.3.2023 14:10
ineedhelp

XXX.XXX.69.164

Ahoj, mám problém. Já se vůbec nevyznám ve své kočce. Vůbec se nemazlí, když se jí snažím pohladit vydrží jen chvilku, pak vstane a sedne si jinam. To samé když jí pohladí někdo jiný. Drží si odstup a já nevím co s tím. Přijde mi, že nemá ráda mojí ruku ani ruku nikoho kdo se mnou žije v domácnosti. Ale z ruky si pamlsek vezme. Zároveň za mnou ale pořád chodí a chce být se mnou v místnosti. Přestože je naučená na záchod, čůrá do postele. Většinou na záchodek jde, ale občas si sedne na postel a jen tak se vyčůrá.. vždycky když to nečekám. A udělá to vždycky, když sedím na posteli, když na ni nejsem, nic se nestane. Taky se nikdy nevyčůrala na postel ostatních členů rodiny, jenom na tu mojí. Záchod není nějak znečištěný a ona to i přesto udělá. Myslíte, že mě nemá ráda? Co bych měla dělat a kde je chyba? Děkuji moc všem za odpovědi.

22.3.2023 14:34
kometa

XXX.XXX.224.101

ineedhelp napsal(a):
Ahoj, mám problém. Já se vůbec nevyznám ve své kočce. Vůbec se nemazlí, když se jí snažím pohladit vydrží jen chvilku, pak vstane a sedne si jinam. To samé když jí pohladí někdo jiný. Drží si odstup a já nevím co s tím. Přijde mi, že nemá ráda mojí ruku ani ruku nikoho kdo se mnou žije v domácnosti. Ale z ruky si pamlsek vezme. Zároveň za mnou ale pořád chodí a chce být se mnou v místnosti. Přestože je naučená na záchod, čůrá do postele. Většinou na záchodek jde, ale občas si sedne na postel a jen tak se vyčůrá.. vždycky když to nečekám. A udělá to vždycky, když sedím na posteli, když na ni nejsem, nic se nestane. Taky se nikdy nevyčůrala na postel ostatních členů rodiny, jenom na tu mojí. Záchod není nějak znečištěný a ona to i přesto udělá. Myslíte, že mě nemá ráda? Co bych měla dělat a kde je chyba? Děkuji moc všem za odpovědi.

Některé kočky prostě nejsou mazlivé.

Ad močení do postele bych jako první zvážila zdravotní problém. Čili vyšetření u veta.

22.3.2023 16:31
deauville

XXX.XXX.46.69

Souhlas s kometou. Některé kočky jsou mazlicí, muchlovací, tahací, některé ne. Je to temperamentem, povahou, předchozími zkušenostmi... A měnit se to moc nedá.

Pokud se týká močení do postele, zdravotní problém to být může, ale já bych hledala příčinu spíš v nespokojenosti. Pro kočku je přirozené močit a kálet někam, kde může hrabat (kočkolit), což v posteli moc nejde. Možná se Vám snaží dát najevo, že se jí doma něco nelíbí. Nepíšete, jak je stará, jak dlouho ji máte, v jakém managementu (jen bytová/výběh ven) atd., takže těžko odhadovat. Ale možné to je.

22.3.2023 18:13
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Šťastná kočka.

Nepodstatné,
jen se ptám: dostává syrové maso?

23.3.2023 07:16
Buggyra

XXX.XXX.198.226

A nebo se jí něco nelíbí na vás. Když za vámi pořád chodí, ale mazlit se nechce, a navíc s vámi komunikuje takto. Nějaké zdravotní potíže? ....

23.3.2023 08:49
Bobča

XXX.XXX.20.192

Záchod není nějak znečištěný a ona to i přesto udělá.

Kočky to můžou vnímat jinak...Zkusit vyčistit(vymýt) záchodek?dát nové(jiné) stelivo?..Já jsem zkraje "jen" vybírala koule a hovínka..dosypávala(myla podle potřeby-se mi zdál čistý)...až se kocour vykadil vedle v rohu koupelny.-nechápala jsem ..kolem záchodku chodil,čichal...zkusila jsem to hned..od té doby jsem vymývala a čistila častěji,a už to neudělal..
Jen tak přemýšlím ....Já bych to brala taky jako protest proti "něčemu"...Není u vás nějaká změna?nábytek,stěhování,nový člen rodiny?

23.3.2023 09:20
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Souhlasím.
Protestuje.
Zajímá mě to maso.