Sibiřská kočka s PP - kočička Coraline

Prodám Sibiřskou kočku - Chovatelská stanice Sapphire Lounge hledá domov pr...
20000 KčDobrý den, máme téměř 6 měsíčního sibiřského nekastrovaneho čistokrevného kocourka. Můžete mi prosím poradit, kdy, jak a zda vůbec ho zkusit začít zvykat jezdit na chalupu, kde by mohl chodit ven? Bydlíme v paneláku, zatím jen fascinovaně kouká z okna a zkoušíme ho zvykat na kšírky, ale úplně venku ještě nebyl (zatím jsme ve fázi zkoumání schodiště). Bojím se, že by na chalupě utekl a už se nevrátil. Nepočkat až po kastraci? Tu planujeme nejdříve až na 10 měsících. Děkuji.
kijunka.56
XXX.XXX.203.208
Vždy když kočku pustíte ven bez vodítka, musíte se smířit s tím že vám uteče... že se domů nevrátí, pokud toto nechcete riskovat, nepouštějte jej z vodítka. Jednoduché. Měla jsem kastrované kocoury co se nevrátily, prostě kočky, nehledě na to že máte čistokrevného kocoura, u toho bych se bála že mi ho spíš někdo ukradne, ale je to na vás..
Uživatel s deaktivovaným účtem
kijunka.56
napsal(a):
Vždy když kočku pustíte ven bez vodítka, musíte se smířit s tím že vám uteče... že se domů nevrátí, pokud toto nechcete riskovat, nepouštějte jej z vodítka. Jednoduché. Měla jsem kastrované kocoury co se nevrátily, prostě kočky, nehledě na to že máte čistokrevného kocoura, u toho bych se bála že mi ho spíš někdo ukradne, ale je to na vás..
..jedinou za rok beru svoje dva ragdolly a jakoperšanku na chalupu, pohybují se po celém rozsáhlém pozemku a prilehlem oplocenem lesiku, .... domů chodí na toaletu, nakrmit se a v noci přespat když je horko nebo prší, tak také...nejstarší kocour už takhle pojede letos podesáté a mladší kočky po osmé a po sedmé...zatím bez jakékoli úhony....
Monty22
napsal(a):
Dobrý den, máme téměř 6 měsíčního sibiřského nekastrovaneho čistokrevného kocourka. Můžete mi prosím poradit, kdy, jak a zda vůbec ho zkusit začít zvykat jezdit na chalupu, kde by mohl chodit ven? Bydlíme v paneláku, zatím jen fascinovaně kouká z okna a zkoušíme ho zvykat na kšírky, ale úplně venku ještě nebyl (zatím jsme ve fázi zkoumání schodiště). Bojím se, že by na chalupě utekl a už se nevrátil. Nepočkat až po kastraci? Tu planujeme nejdříve až na 10 měsících. Děkuji.
Přejetých kastrátů jsem zažila dost.
Je to spíš o povaze.
Monty22
napsal(a):
Dobrý den, máme téměř 6 měsíčního sibiřského nekastrovaneho čistokrevného kocourka. Můžete mi prosím poradit, kdy, jak a zda vůbec ho zkusit začít zvykat jezdit na chalupu, kde by mohl chodit ven? Bydlíme v paneláku, zatím jen fascinovaně kouká z okna a zkoušíme ho zvykat na kšírky, ale úplně venku ještě nebyl (zatím jsme ve fázi zkoumání schodiště). Bojím se, že by na chalupě utekl a už se nevrátil. Nepočkat až po kastraci? Tu planujeme nejdříve až na 10 měsících. Děkuji.
Zkuste jej, pokud do toho teda půjdete, zvykat na venek i ve městě.
Bydlím v paneláku a mám kocoura, který se venčí sám - přes noc; ráno na "smluvené" znamení se vrátí (stálí přispěvatelé ví, že už to píšu asi potisící). Ale je pravda, že jsem v tomto měla neuvěřitelné štěstí na kocoura (který je vlastně převlečený člověk ). Zbývající dva (kočka a kocour) - pustit ven, tak už je asi nikdy neuvidím. Je to skutečně o povaze jedince.
A doma ven chodí? Nevím, jestli ho třeba nechávat na chalupě nejdříve jen zavřeného uvnitř, pak postupně na vodítku a až na poněkolikáté pustit? Teď hodně zkoumá, všechno ho strašně zajímá a u toho nevidí, neslyší. Ze schodiště z paneláku ho musím "urvat", všude všechno 10x očuchá a ještě 3x se tam vrátí. Tohle už značí povahu nebo je jen mladý :-)?
Monty22
napsal(a):
A doma ven chodí? Nevím, jestli ho třeba nechávat na chalupě nejdříve jen zavřeného uvnitř, pak postupně na vodítku a až na poněkolikáté pustit? Teď hodně zkoumá, všechno ho strašně zajímá a u toho nevidí, neslyší. Ze schodiště z paneláku ho musím "urvat", všude všechno 10x očuchá a ještě 3x se tam vrátí. Tohle už značí povahu nebo je jen mladý :-)?
.v Praze chodí po domě pouze dvě kočky, třetí se nechce, kocour i kočka po domě chodí na volno, kocour si barák projde, kočka vysedava a pozoruje, oba dva se nechávají prochazejicimi sousedy na chodbě mazlit...na chalupě jsem prostě otevřela dveře i okno v pokoji a kocour, který na chalu jezdil jako první, tak si nejprve sám osvojit dvůr a pak si postupně osvojoval další části pozemku I lesa....mladší kočky ho po příjezdu na chalupu následovaly...ale je to asi o povaze..ragdolove jsou víceméně velmi rozvodné kočky a peršanka vlastně také...
Monty22
napsal(a):
Viz výše.
Můj předchozí kastrovaný kocour byl polovenkovní. Jednou jsem ho viděla z balkónu, jak se vrací z procházky. Na kraji silnice se zastavil, předpisově se rozhlédl vlevo, vpravo a přešel. Uhynul na selhání ledvin.
Kamarádky kastrovaná, dospělá, kočka se "nechala" přejet až podruhé. Napoprvé stála operace 8 000 Kč.
Ale pokud nemáte v blízkosti chaty frekventovanou silnici a psy a myslivce a budete zvykat postupně, mohlo by to klapnout.
V žádném případě ven ne bez vodítka ,pokud nechcete o zvíře přijít! Já sice pustím na půl hodku briťáka na zahradu, ale jsme v řadovce a plot je ze všech stran zabezpečený, takže kocour s těžkým zadkem ho předpokládám nepřeskočí, I tak chodím za ním jak ocas a než ho vypustím zkontroluji terén jestli někde není třeba zdechlá myš. Když něco dělám a je tam se mnou, tak se snažím mít pod kontrolou kde se pohybuje. Kočka se může vrátit a nemusí! Obzvlášť ta, která je chovaná v bytě.
Tak já přidám svou zkušenost se svými kocoury.
Starší kocour je zvyklý na postoj a nedělá mu nejmenší problém. Problémem je okolí. Venku se bojí. Zkoušela jsem ho dostat ven, ale jakmile jsme se ocitli u zvonků začal být vystrašený Podle mého z důvodu pachu psa, soused má totiž to velké tele - mastifa (a ten bohužel vždy značkuje u zvonků a tak to tam smrdí.) S výtahem je to stejné, jelikož pes jezdí výtahem. Ale pokud ho venčím pouze po chodbě bez problémů.
Zkoušela jsem ho i přepravkou přenést dál, ale když po 30 minutách nevylezl, tak jsem to vzdala.
Mladší kocour je více do světa, navíc je to takový ocásek, který za mnou furt chodí. I když s tím jsem zatím venku nebyla (přeci jenom je to 9 měsíční kotě a je zima). Ale byli jsem u veterináře, kde byl celou dobu v postoji bez problému a zkoumal okolí.
napsal(a):
Tak já přidám svou zkušenost se svými kocoury.
Starší kocour je zvyklý na postoj a nedělá mu nejmenší problém. Problémem je okolí. Venku se bojí. Zkoušela jsem ho dostat ven, ale jakmile jsme se ocitli u zvonků začal být vystrašený Podle mého z důvodu pachu psa, soused má totiž to velké tele - mastifa (a ten bohužel vždy značkuje u zvonků a tak to tam smrdí.) S výtahem je to stejné, jelikož pes jezdí výtahem. Ale pokud ho venčím pouze po chodbě bez problémů.
Zkoušela jsem ho i přepravkou přenést dál, ale když po 30 minutách nevylezl, tak jsem to vzdala.
Mladší kocour je více do světa, navíc je to takový ocásek, který za mnou furt chodí. I když s tím jsem zatím venku nebyla (přeci jenom je to 9 měsíční kotě a je zima). Ale byli jsem u veterináře, kde byl celou dobu v postoji bez problému a zkoumal okolí.
Tak my to máme stejné s naším mainským obříkem...kocour jak vrata, ale ven opravdu nechce. Zdrhá i z balkonu když je venku nějaký hluk... na chodbu se šel projít po 10 minutách otevřených dveří, ale jak slyšel zvuk z bytu naproti, stáhl ocas a zalezl domů do bezpečí...je to strašpytlík už od mala...vyvezli jsme ho i do přírody s postrojem a vodítkem, že tam bude klid...tam si lehl do mechu u cesty a čekal až pojedeme domů :D...myslela jsem, že s ním budeme občas ven chodit a že to ocení, ale on naopak oceňuje bezpečí domova a žádné dobrodružství ho neláká. Každopádně z vodítka bych ho v životě nepustila...ale my bydlíme ve městě (navíc vím, že zrovna kdyby tenhle utekl a ztratil se, byla by to konečná, tím jak se všeho neznámého - i cizích lidí - bojí).
napsal(a):
Tak my to máme stejné s naším mainským obříkem...kocour jak vrata, ale ven opravdu nechce. Zdrhá i z balkonu když je venku nějaký hluk... na chodbu se šel projít po 10 minutách otevřených dveří, ale jak slyšel zvuk z bytu naproti, stáhl ocas a zalezl domů do bezpečí...je to strašpytlík už od mala...vyvezli jsme ho i do přírody s postrojem a vodítkem, že tam bude klid...tam si lehl do mechu u cesty a čekal až pojedeme domů :D...myslela jsem, že s ním budeme občas ven chodit a že to ocení, ale on naopak oceňuje bezpečí domova a žádné dobrodružství ho neláká. Každopádně z vodítka bych ho v životě nepustila...ale my bydlíme ve městě (navíc vím, že zrovna kdyby tenhle utekl a ztratil se, byla by to konečná, tím jak se všeho neznámého - i cizích lidí - bojí).
Tak to jsem si u Igina myslela taky, že si ho sebou budu moci brát třeba v baťůžku na kolo či na túru nebo ho jenom vzít k přehradě podívat se na kachny, ale ne. Idealizovaná představa bengála, přeci jen je to kočka a ne pes, i když Iginek je vycvičený a základní povely zvládá.
napsal(a):
Nádherný!! děkuji,už ho mám na ploše
Bobča
napsal(a):
Nádherný!! děkuji,už ho mám na ploše
No, spíš se tváří docela na*raně :D ... Pořád na nás koukal, kdy už jako pojedeme domů, vůbec ho nezajímalo okolí..párkrát si čuchnul k tomu mechu a nazdar :D
a chtěla jsem taky vlastně to naše venčení...Maxík v paneláku běhal po schodech běžně,pozoroval lidi z mezipatra...Jenže tam bylo i dosti pejskařů a některým to vadilo...Tak jsem ho zkusila ven.. připlácl se k zemi,plazil se...na louku jsem ho musela vynést v přepravce,že si poběhá..a nic...napřed jsem zkusila jen obojek,ale vyvlékl se,tak jsem pak pořídila kšíry..Když jsem mu je doma navlékla poprvé,praštil sebou na bok a byl "mrtvý"...totálka
....mam ragdolla, kdysi chodil hodně venku na postroji a vodítku po sídlišti v rámci venčení psa.... jenomže pak jsem se prestehovala na sidluste jiné, kde psa potkávám na každém kroku a už to tak bezpečné a klidné pro kocoura nebylo ..ale pravdou je, že když jedeme od veterináře jednou za čas, tak si to vydupe a domů od metra jde po svých. .
Doporučíte postroj, ze kterého se kočka zaručeně nevyvlíkne? Máte něco vyzkoušeného?
Díky :-)
napsal(a):
Doporučíte postroj, ze kterého se kočka zaručeně nevyvlíkne? Máte něco vyzkoušeného?
..klasický co prodávají kočičí v běžném obchodě....nestalo se mi to ani u jedné z koček....
Já jsem koupila kdysi nějaký šuntík a celé se to po sobě posouvalo, bylo to nějaké lepené, nikoli nýtované, a kocourovi jsem to dala jen na zkoušku na doma, do deseti minut byl venku :-) Neměl k tomu připnuté vodítko, prostě jen to dostal na sebe. Ale byl ještě kotě, tenhle postroj někde máme, tak se poptám a ještě ho zkusím. V nejhorším ho prostě sešiju, aby držel tvar.
napsal(a):
Já kupovala pro střední psy postroj "Y" a doma jsem ho přešila na stroji tak, aby seděl přímo našemu kocourovi. Kupovala jsem asi 3 a neseděl mu žádný 100%...z tohoto se mi nevyvlíkne a jde hezky nasadit, ale musela jsem si ho upravit.
Kdo má kočku normální velikosti, tak by měl stačit ten, co psala ChameleonHugo.
napsal(a):
Já kupovala pro střední psy postroj "Y" a doma jsem ho přešila na stroji tak, aby seděl přímo našemu kocourovi. Kupovala jsem asi 3 a neseděl mu žádný 100%...z tohoto se mi nevyvlíkne a jde hezky nasadit, ale musela jsem si ho upravit.
Já používám tento /neboli postoj pro malé psy./
https://www.amazon.de/-/cs/gp/product/B088FCS755/ref=ox_sc_saved_title_4?smid=AADNF0ASZLJ7Y&psc=1
- výhoda je, že ho postoj drží za nožičky a nemá jak se vyvléknout. S postojem ze zverimexu se mi kocour div neuškrtil, a pak jsem měla postoj ze zoohitu, který už byl lepší, ale s ohebností bengála suchý zip neustál. (tento má dvojí jištění suchý zip a klips)
Ps. pohyblivost kocoura není omezena pokud je postoj správně změřen. (mám dvě velikosti - tj. XS a S)
Jediná nevýhoda je vodítko - to jsem nahradila tím původním ze zoohitu, jelikož je krátké.
Já koupila obyčejný v Kik snad za 50 Kč, jen na vyzkoušení, jak na to bude kotě reagovat. Je regulovací a šitý, ne lepený. Ale vyvlíknout se mu z něho teda nepodařilo a to že se snažil. Poprvé dělal mrtvolu, podruhé se snažil s postrojem prát a případně i rozkousat přezky mezi lopatkama (myslela jsem, že si ublíž, jak se kroutil) a potřetí už mu to bylo jedno. Teď po 10 dnech si vedle postroje lehne a necha si ho v klidu nandat.
napsal(a):
Ps. přijímáte objednávky?
Vím, že jsou přesně na míru šité v Anglii za 1.500 Kč + poštovné. To pak má kocour pohodlí a Vy jistotu
Děkuji za tipy, ten od biacy se mi líbí nejvíce :-)
Dělá na mě dojem, se člověk za něj nebojí kočku i zvednout nebo stáhnout ze stromu, když je třeba.
Kocoura asi přímo venčit nebudu, ale nějakou procházku po chodbě a do sklepa bychom dát mohli, a kdo ví, třeba i ke koním do buňky se podívá :-)
(kdyby tak chytal myši... to by byla pecka)
daruji..
ten zelený je dost flexibilní..dá se dost posunovat(nenašla jsem orig.vodítko ..i vlastně ten červený,)tam jdou těžko otvírat trojzubce...)
Bobčo, děkuji, to je velice podobné tomu, co již mám, a mistr Houdini z toho vyklouznul jak po másle Ten můj je zapínací alespoň na přesky (ty umělohmotné trojzubce by letěly všemi směry dost rychle) - Kocour má k 7 kilům Jste velmi laskavá.
napsal(a):
Já používám tento /neboli postoj pro malé psy./
https://www.amazon.de/-/cs/gp/product/B088FCS755/ref=ox_sc_saved_title_4?smid=AADNF0ASZLJ7Y&psc=1
- výhoda je, že ho postoj drží za nožičky a nemá jak se vyvléknout. S postojem ze zverimexu se mi kocour div neuškrtil, a pak jsem měla postoj ze zoohitu, který už byl lepší, ale s ohebností bengála suchý zip neustál. (tento má dvojí jištění suchý zip a klips)
Ps. pohyblivost kocoura není omezena pokud je postoj správně změřen. (mám dvě velikosti - tj. XS a S)
Jediná nevýhoda je vodítko - to jsem nahradila tím původním ze zoohitu, jelikož je krátké.
Ten má krásně vyvalené oko.
napsal(a):
Bobčo, děkuji, to je velice podobné tomu, co již mám, a mistr Houdini z toho vyklouznul jak po másle Ten můj je zapínací alespoň na přesky (ty umělohmotné trojzubce by letěly všemi směry dost rychle) - Kocour má k 7 kilům Jste velmi laskavá.
OT - omluva, přezky.
napsal(a):
Ten má krásně vyvalené oko.
No jo, ještě stále nemáme nacvičené pozice, vždycky, když chci ať se mě podívá kouká jako by spadl z višně.
napsal(a):
No, spíš se tváří docela na*raně :D ... Pořád na nás koukal, kdy už jako pojedeme domů, vůbec ho nezajímalo okolí..párkrát si čuchnul k tomu mechu a nazdar :D
Tenuri,prosím,jak se jmenuje vlastně ten váš "kocourek"? Ráno na mě hned vykoukl-mám obrazovku 19palců..Vypadá fakt jak nějaký sibiřský obrkocour
napsal(a):
OT - omluva, přezky.
máte pravdu, já leta žiji v přesvědčení (někdo mě tenkrát opravil), že správně je přeska, on to tady podtrhává i ten hlídač. Budu si na to dávat pozor Děkuji!
napsal(a):
Ps. přijímáte objednávky?
Vím, že jsou přesně na míru šité v Anglii za 1.500 Kč + poštovné. To pak má kocour pohodlí a Vy jistotu
Bohužel ne, šicí stroj už odešel do křemíkového nebe :D...
Ale předtím, než jsem se pustila do přešití, jsem psala na 4dox, jestli by byli schopní udělat i postroj pro kočku a oni mi napsali, že pokud jim pošlu míry, tak ano, jen si musím vybrat z těch šířek, co už mají, užší nepůjdou, tak zkuste mrknout ještě na tohle.
Bobča: Jmenuje se Willy a je to mainský mývalí kocourek. Pro pobavení...otec toho našeho bojínka se jmenuje Chuck Norris, tak nevím, po kom je takovej srab :D...
napsal(a):
Bohužel ne, šicí stroj už odešel do křemíkového nebe :D...
Ale předtím, než jsem se pustila do přešití, jsem psala na 4dox, jestli by byli schopní udělat i postroj pro kočku a oni mi napsali, že pokud jim pošlu míry, tak ano, jen si musím vybrat z těch šířek, co už mají, užší nepůjdou, tak zkuste mrknout ještě na tohle.
Bobča: Jmenuje se Willy a je to mainský mývalí kocourek. Pro pobavení...otec toho našeho bojínka se jmenuje Chuck Norris, tak nevím, po kom je takovej srab :D...
... měla jsem od nich ušité a nevyhovovaly.....zdlouhavé oblékání a svlékání do nich...byly mohutné, zbytečně kovove prvky....jak ráda jsem se vrátila k obyčejnému postroji co běžně pro kočky prodávají....
napsal(a):
... měla jsem od nich ušité a nevyhovovaly.....zdlouhavé oblékání a svlékání do nich...byly mohutné, zbytečně kovove prvky....jak ráda jsem se vrátila k obyčejnému postroji co běžně pro kočky prodávají....
Tak to jsem ráda, že jsem je nakonec neobjednávala.
Na MCO se běžně postroj neprodává a do kočičího by se vešel možná jako malé koťátko ...tak jsem musela hledat jiné možnosti. Ragdollka se mi třeba do kočičího vejde, ale ona není moc velká...jen je nadýchaná :D
napsal(a):
Tak to jsem ráda, že jsem je nakonec neobjednávala.
Na MCO se běžně postroj neprodává a do kočičího by se vešel možná jako malé koťátko ...tak jsem musela hledat jiné možnosti. Ragdollka se mi třeba do kočičího vejde, ale ona není moc velká...jen je nadýchaná :D
..ale to je jenom moje zkušenost, třeba jsem objednala blbě anebo Vám by třeba vyhovoval...na mé kočky byl prostě moc mohutný a mně hevyhovoval při manipulaci s nim....jinak byl opravdu bytelný a moc hezký a moc pěkně vypracovaný.....