Traxxik

XXX.XXX.61.169
Mám takový problém, a nevím si s ním rady. Máme dvě kočky doma, ragdoll a britskou modrou. Britské jsou 2 roky a ragdollce 1 rok. Ragdollce se začali dělat chuchvalce z chlupů, tak jsme ji zavezli k veterináři aby jí ostříhal části kde ty chuchvalce jsou. Po příjezdu byly obě v klidu, ale asi po hodině ta britka vyjela po té druhé. Řvali na sebe, syčely, a málem jsem je nemohl dostat od sebe. Tak jsme je teda rozdělily. Teď ale nevíme jak dál. Nic takového se mezi nima jestě nestalo. Známí co mají také kočky nám radili je se nechat pomlátit a vyříkat si to, ale já si myslím že to ten vztah mezi nimi jen zhorší. Byl bych rád za každou radu a pomoc, děkuji.
Kočka byla cítit veterinou, měl jste je nechat
chvíli od sebe.
Rvačku nedopustit !
https://www.youtube.com/watch?v=LCwR7sP05To
Traxxik

XXX.XXX.61.169
Takže jestli to chápu spravně, máme je zase znovu seznámit.
Jj, jako byste je znovu seznamovali, resp. zkuste nějak ochránit radgolla, dát mu možnost se schovat atd..
Jednou jsme museli ostříhat sibiřskýho kocoura, zacuchaný bodláky, vypadal pak úplně jinak a vizuálně se zmenšil.
Druhej kocour, mainskej, na něj začal syčet a šel po něm.
Trvalo to asi týden:(.
A to jsme ho ostříhali sami doma.
Traxxik

XXX.XXX.61.169
Tady je spíše problém že začala syčet a řvát britka, ale pak se bála, takže spíše chráníme britku. Ale snad to i tak půjde.
Obě bych je propudrovala, aby smrděli stejně a pak pustila k sobě pod dohledem. Opět sblížit buď hraním nebo pamlsky (nevím, co zabírá na ty vaše více, u nás je to namíchané). Rozhodně nedopustit, aby se servali. A pozorovat. Někdy ta, co syčí, prská a zdánlivě útočí může být naopak cílem skryté agrese (jeden z mých kocourů dokáže druhého vystresovat jen blbým zíráním).
Traxxik

XXX.XXX.61.169
No mě spíše napadlo, že bych nechal obě na nějaké dece se vyválet a poté bych ty deky vyměnil aby si k tomu čuchaly a zvykly si na ten pach té druhé. K tomu dávat misky ke dveřím které je dělí aby si zvykly i na pach který budou cítit až budou jíst společně. Samozřejmě váš nápad je dobrý, ale bojím se že se jen tak umýt nebo jak vy říkáte ,,propudrovat” nenechají ani jedna.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Samozřejmě váš nápad je dobrý, ale bojím se že se jen tak umýt nebo jak vy říkáte ,,propudrovat” nenechají ani jedna."
nechají se podrbat?
si navoň ruce a hezky jim podrbej kožíšek
třeba kozlíkem
Doron
napsal(a):
Jj, jako byste je znovu seznamovali, resp. zkuste nějak ochránit radgolla, dát mu možnost se schovat atd..
Jednou jsme museli ostříhat sibiřskýho kocoura, zacuchaný bodláky, vypadal pak úplně jinak a vizuálně se zmenšil.
Druhej kocour, mainskej, na něj začal syčet a šel po něm.
Trvalo to asi týden:(.
A to jsme ho ostříhali sami doma.
"...jsme museli ostříhat sibiřskýho kocoura, zacuchaný bodláky, vypadal pak úplně jinak a vizuálně se zmenšil...."
Tak jsem si představila, jak by se asi zmenšila Elsa (= MCO). Já její oholení plánuji dlouhodobě. Ale ona kromě kastrace ještě nikdy nebyla na veterině a vlastně ani venku. Takže to plánuji spáchat doma - aby přijela vetka a oholila ji doma. Jen - bohužel - přestala jsem se zdražováním vycházet s penězi...
Otevřela jsem schránku a tam dvě upomínky, kde všude dlužím. Na prd to je!
Traxxik

XXX.XXX.61.169
Tak po čtyřech dnech se hlásím a máme pokrok! Dnes jsme je vypustili a vypadají v klidu, zatím😂 Zkoušeli jsme přes týden aby si zvykly na svůj pach, a vypadají celkem v klidu. Ta britka je taková dámička takže sem tam ještě na tu druhou zasyčí když se jí něco nelíbí ale žádné známky potom že by se chtěly rvát. Snad už to bude jen a jen lepší😊 Děkuju všem za rady
Uživatel s deaktivovaným účtem

Traxxik
napsal(a):
Tak po čtyřech dnech se hlásím a máme pokrok! Dnes jsme je vypustili a vypadají v klidu, zatím😂 Zkoušeli jsme přes týden aby si zvykly na svůj pach, a vypadají celkem v klidu. Ta britka je taková dámička takže sem tam ještě na tu druhou zasyčí když se jí něco nelíbí ale žádné známky potom že by se chtěly rvát. Snad už to bude jen a jen lepší😊 Děkuju všem za rady
Syčení je normální. Staršího mladšího občas i profackuje. A pak spolu spí na akumulačkách.
Traxxik
napsal(a):
Tak zaplať pánbůh 👍!