Dvouletá kočka a osiřelé kotě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

miselin

7.4.2023 07:22
miselin

XXX.XXX.97.96

Zdravím. Chci se zeptat🙄 mám doma cc dvouletou kastrovanou kočku (nalezenec v cc 2 týdnů života). Odchovaná na kotecim mléku atd. Teď se chystám pomoct kamarádce která má osiřelé koťata. Cc čtyřtýdenní. Našla je krmí také kotěcím mlékem zatím. Ale je toho na ni dost tak jsem se rozhodla jedno vzít a nejspíš si i nechat. Jenže nevím jak zareaguje moje kočka. Nemáte někdo zkušenosti vzít tak malinké koťátko domu ke kočce. 🥺 Děkuji za odpověď

7.4.2023 07:40
rapotacka11

XXX.XXX.224.30

Kočky nesnáší vetřelce,
většinou ho přijmou,
ale může to trvat.

Čtyřtýdenní kotě už navykat
na pevnou stravu,
Syrové, čerstvé maso, kapsičku, granulky.

Ta osiřelá koťata je lepší nechat pohromadě!!!

https://www.youtube.com/watch?v=LCwR7sP05To

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.4.2023 08:38

miselin napsal(a):
Zdravím. Chci se zeptat🙄 mám doma cc dvouletou kastrovanou kočku (nalezenec v cc 2 týdnů života). Odchovaná na kotecim mléku atd. Teď se chystám pomoct kamarádce která má osiřelé koťata. Cc čtyřtýdenní. Našla je krmí také kotěcím mlékem zatím. Ale je toho na ni dost tak jsem se rozhodla jedno vzít a nejspíš si i nechat. Jenže nevím jak zareaguje moje kočka. Nemáte někdo zkušenosti vzít tak malinké koťátko domu ke kočce. 🥺 Děkuji za odpověď

Je to fakt individuální.

Napoprvé se starší kocour (Archie), kolik mu mohlo tenkrát být, cca 10 let(?), kotěte a jeho aktivit docela bál. Pořád zalézal pod postel. Kotě si vzala jedna studentka. A Ferda se má jako král.

Podruhé, to byl asi o 5 let starší, do té doby stále jedináček, jsem adoptovala původně domácí kotě. Jenže klasika - když začalo v bytě řádit, šplhat po nábytku a po záclonách, bylo exkomunikováno. Protože mi ho bylo líto, zkusila jsem to s ním. A je z něj kocour domácí (Kubík). A Archie při něm vyloženě omládl.

Takže asi tak. Vždycky je to sázka do loterie. Ale video od rapotacky velmi snižuje riziko, že to neklapne.

7.4.2023 09:32

příchod malého kotěte do smečky jsem tady měla 5x
nijak zvlášť neřeším
kotě nakrmím, ukážu wc, nějaký jeho pelíšek, ukážu domov
strčím pod nos psu/psům
možno i nějakému zvědavému kočičákovi......
s kotětem si hraju, stávající kočky se koukají, nebo se i někdo přidá
když kotě usne a někdo si ho jde očichávat, mám tam ruku, ať mohu v případě nutnosti zasáhnout
vždycky se to v pohodě vstřebalo

stávající o nově příchozí musí mít své úkryty, své pelíšky
kotě můžeš navonět třeba kozlíkem (používám sušený kořen, tak navonět dlaně a pak "vhladit" do kotěte)
nenechat je se napadnout
od nekalých myšlenek odvést hrou
atd.

miselin

7.4.2023 12:41
miselin

XXX.XXX.97.96

rapotacka11 napsal(a):
Kočky nesnáší vetřelce,
většinou ho přijmou,
ale může to trvat.

Čtyřtýdenní kotě už navykat
na pevnou stravu,
Syrové, čerstvé maso, kapsičku, granulky.

Ta osiřelá koťata je lepší nechat pohromadě!!!

https://www.youtube.com/watch?v=LCwR7sP05To

Děkuji. Krmení atd vše vím. Jen mě šlo o to zda to bude fungovat s mým dvouletým miminkem. No uvidím. Děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík