Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ktrn

11.4.2023 20:17
Ktrn

XXX.XXX.140.142

Dobrý den,

máme doma ročního kocourka, který už svou velikostí dorostl našeho staršího. Je ale divné, že oproti staršímu kocouroj není schopný moc vysoko skákat. Vyskočí na židli nebo na naši vyšší postel (občas to tedy spíše vypadá, že šplhá), ale např na parapet, stůl nebo komodu nevyskočí. Ani to nezkouší, jen začne vřískat a vynucovat si, abysme ho tam zvedli. Když mu nepomůžeme, tak prostě odejde.

Říkám si, jestli je fyzicky/zdravotně v pořádku. Oproti staršímu má totiž zadní nožičky výrazně do X a hřbet má takový zaoblený. Ten starší má záda úplně rovná.

Nesetkal jste se někdo také s podobně “neskákající” číčou?

11.4.2023 21:16
canka

XXX.XXX.215.140

Tak přesně tuhle neskákací kočku mám doma já Jsou mu 4 roky a kromě židle a postele nevyskočí nikam...když chce na pračku,tak udělá přesně to,co popisujete..škrábe na ní,vříská..musím ho vždycky vysadit,nebo nedá pokoj..stejně tak na parapet..v kuchyni je pod oknem pernamentně židle,sby si tam vyskočil..v ložnici je pod oknem škrabadlo,aby tam vyskočil..v obýváku gauč..všechno je pro něj uzpůsobeno,protože je ňouma,co prostě neumí skákat

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.4.2023 22:26

Některá plemena prostě neskáčou. Tam, kam vyleze/vyšplhá/teleportuje se Bertík (v zásadě obyč kocour se vzhledem a povahou siamáka) prostě Eda (papírový ragdoll) nejde. Nějak mám pocit, že to nemá zapotrebí. Ale dnes třeba vylezl na okno ve sklepě - nižší stolek, polička, parapet. A to jsme koukali, co ho to napadlo.

12.4.2023 09:41

Ktrn napsal(a):
Dobrý den,

máme doma ročního kocourka, který už svou velikostí dorostl našeho staršího. Je ale divné, že oproti staršímu kocouroj není schopný moc vysoko skákat. Vyskočí na židli nebo na naši vyšší postel (občas to tedy spíše vypadá, že šplhá), ale např na parapet, stůl nebo komodu nevyskočí. Ani to nezkouší, jen začne vřískat a vynucovat si, abysme ho tam zvedli. Když mu nepomůžeme, tak prostě odejde.

Říkám si, jestli je fyzicky/zdravotně v pořádku. Oproti staršímu má totiž zadní nožičky výrazně do X a hřbet má takový zaoblený. Ten starší má záda úplně rovná.

Nesetkal jste se někdo také s podobně “neskákající” číčou?

Co bych dala za neskákající kočku! Nemuset pořád uklízet jídlo, zvedata převržené květináče, leštit opatlané okno...

Pokud nevykazuje jiné známky zdravotních problémů, neřešila bych.

Ktrn

12.4.2023 11:43
Ktrn

XXX.XXX.152.36

Děkuji za příspěvky. Já bych zas asi byla spokojenější, kdyby si vyskočil kam potřebuje. Takhle na mě furt vříská a já ho všude vysazuju. Samozřejmě vždycky hned seskočí a chce zas na jiný místečko. 😀

12.4.2023 11:52

Myslím, že to prostě vyřešíte tak, že mu všude postavíte ty mezistupně :-)

12.4.2023 12:23
Doron

XXX.XXX.162.50

Řekla bych, že nějaký pohybový problém mít bude, jestli má nožky do X a kulatou páteř.
Otázka, jestli se tím dá něco dělat.
Asi spíš ne.

12.4.2023 12:26

Ktrn napsal(a):
Děkuji za příspěvky. Já bych zas asi byla spokojenější, kdyby si vyskočil kam potřebuje. Takhle na mě furt vříská a já ho všude vysazuju. Samozřejmě vždycky hned seskočí a chce zas na jiný místečko. 😀

Můj kocour chce zase v minutových intervalech na balkón a pak zase zpět.

Trvale otevřeno mám, až když j eopravdové jaro.

12.4.2023 12:28

Doron napsal(a):
Řekla bych, že nějaký pohybový problém mít bude, jestli má nožky do X a kulatou páteř.
Otázka, jestli se tím dá něco dělat.
Asi spíš ne.

Můj 18 letý kocour má už taky nohy do X a jak si vyskočí i na kuchyňskou linku, když tam mám maso ke SVÉMU obědu.

12.4.2023 12:28

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Můj kocour chce zase v minutových intervalech na balkón a pak zase zpět.

Trvale otevřeno mám, až když j eopravdové jaro.

Edit - je opravdové.

12.4.2023 12:31
Bobča

XXX.XXX.20.192

Ktrn napsal(a):

nebo taky vyžaduje pozornost

Přidejte reakci

Přidat smajlík