Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2023 23:08
Bulila

XXX.XXX.127.225

Dobrý den, potřebovala bych pomoci. Naše kocka před týdnem oslavila 12 narozeniny. A od úterý se doma neukazala. Ptáme se lidi, dali jsme to všem vědět, na stránky naši obce ale nikdo o ni ani neslyšel. Bojíme se ze někam zalezla a umřela. Poradili byste co mám dělat a zda je možné ze kočička odešla aby posla vklidu?

13.5.2023 07:33
lesnížínka

XXX.XXX.34.16

Nebyla tak stará, aby umírala, pokud jste na ní nepozorovali, že není ve své kůži, že by mohla být nemocná. A ano, u zvířat je přirozené, že chodí umřít do klidu, pokud mají tu možnost.

13.5.2023 07:47
Bobča

XXX.XXX.20.192

tady je odkaz...a když si nahoře,jak je nad vlákny "okénko",zadáte třeba "ztracený kocourek",objeví se vám spousta vláken na toto téma...počtěte si. .

https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/1752418/nejdelsi-doba-zatoulani-vasi-kocky?a=4041954#a4041954

13.5.2023 08:01
Doron

XXX.XXX.162.50

Kocour mojí dcery to tak udělal.

13.5.2023 08:03
Bobča

XXX.XXX.20.192

Doron napsal(a):
Kocour mojí dcery to tak udělal.

jako,že ho pak našli někde?mrtvého? za jak dlouho?

13.5.2023 10:40
Bulila

XXX.XXX.127.225

lesnížínka napsal(a):
Nebyla tak stará, aby umírala, pokud jste na ní nepozorovali, že není ve své kůži, že by mohla být nemocná. A ano, u zvířat je přirozené, že chodí umřít do klidu, pokud mají tu možnost.

Začala byvat trochu chudejsi než byla ikdyz jsme měla stále stejný jídelníček.

13.5.2023 10:41
Bulila

XXX.XXX.127.225

My jen doufáme ze ji někdo někam zavřel a ze se vrátí domu.

13.5.2023 14:26
lesnížínka

XXX.XXX.34.16

Pohublá kočka se může rovnat problému s ledvinama. Ale taky klidně jen začervená třeba. Ano, může být někde nedopatřením zavřená. Já špatně slyším, jdu do sklepa pro zavařeninu a neslyším, že kolem prošla kočka do vedlejší otevřené místnosti. Za pár hodin muž: co tu chrastí, jako by něco škrábalo někde...Jde za zvukem a najde nasratou Gucci za dveřma do sklepa zatímco já si myslela, že ještě pořád chrápe v obyvču za květináčem

JaFa

13.5.2023 15:00
JaFa

XXX.XXX.233.159

Zkuste dát na kočičího a psího detektiva. Na fb.Možná odešla umřít a možná vlezla někomu do auta a odjela.

Neregistrovaný uživatel

13.5.2023 17:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.128

Lidi naučte se sakra konečně to co majitelé všech ostatních druhů zvířat. Pokud o ně nechcete přijít nemůžete je vypouštět do sireho světa a spoléhat na strýčka příhodu.
A prosím. Dnes je dnes ne rok 1890.

14.5.2023 06:31
Bobča

XXX.XXX.20.192

proč zrovna 1890?tehdy to bylo jiné?

Leithian-Víš sama,že kočky neuhlídáš hlavně ty,co chodí ven...To by musela být u každého domu aspoň 3metrová zídka z betonu,nebo skla,aby se po ní kočka nemohla vyškrábat nahoru...A u boudy ji taky nemůžeš nechat A proto ty kočky nemáš,žejo

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.5.2023 08:02

lesnížínka napsal(a):

12 let není zase tak málo. Mně v tomhle věku odešel kocour na ledviny. Někdy je to rychlé.

14.5.2023 08:20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
12 let není zase tak málo. Mně v tomhle věku odešel kocour na ledviny. Někdy je to rychlé.

ten můj v cca devíti

14.5.2023 08:59

12 let není moc, třeba jak u člověka 60. umřít se může, ale úplně to ještě nečekáte

no a zrovna ledviny bych čekala, že je něco vidět, hubnutí, zápach, nechutenství. prostě není to tak, že 12 letá kočka jen tak bez jiných příznaků jde umřít.

14.5.2023 09:24
odberryho

XXX.XXX.62.130

Bobča napsal(a):
proč zrovna 1890?tehdy to bylo jiné?

Leithian-Víš sama,že kočky neuhlídáš hlavně ty,co chodí ven...To by musela být u každého domu aspoň 3metrová zídka z betonu,nebo skla,aby se po ní kočka nemohla vyškrábat nahoru...A u boudy ji taky nemůžeš nechat A proto ty kočky nemáš,žejo

Já s Leithian souhlasím. Mám tři kocoury a ani jeden se mi po okolí netoulá. Dva jsou čistě domácí, třetí občas chodí se mnou na zahradu.

Zvláštní je, že všechno ostatní si lidé zajistit umí: auta, domy, slepice, papoušky, psy, kozy, fretky, koně..ale u koček se to nedá?

Přitom hromada chovatelů je zajištěné má. Voliéry, zasíťované terasy, nebo systémy na ploty (otočné válce, ohnutý plot dovnitř....).

Také mě rozčiluje, kolik koček venku umírá. Měsíc zpět jsme s dcerou pohřbili kocoura, co jsme ho večer vídaly vždy na jednom místě. Až ho asi srazilo auto. Teď tu běhá jiný a chybí mu oko. Rok předtím tu sousedka jednoho tuláka léčila, navzdory své alergii ho dokonce zvládla naučit na pobyt doma, ale bohužel jeho ledviny už byly tak špatné, že to dal jen pár měsíců. Ale aspoň ke konci si užil nějaké pohodlí.

14.5.2023 14:49
Bobča

XXX.XXX.20.192

odberryho napsal(a):
Já s Leithian souhlasím. Mám tři kocoury a ani jeden se mi po okolí netoulá. Dva jsou čistě domácí, třetí občas chodí se mnou na zahradu.

Zvláštní je, že všechno ostatní si lidé zajistit umí: auta, domy, slepice, papoušky, psy, kozy, fretky, koně..ale u koček se to nedá?

Přitom hromada chovatelů je zajištěné má. Voliéry, zasíťované terasy, nebo systémy na ploty (otočné válce, ohnutý plot dovnitř....).

Také mě rozčiluje, kolik koček venku umírá. Měsíc zpět jsme s dcerou pohřbili kocoura, co jsme ho večer vídaly vždy na jednom místě. Až ho asi srazilo auto. Teď tu běhá jiný a chybí mu oko. Rok předtím tu sousedka jednoho tuláka léčila, navzdory své alergii ho dokonce zvládla naučit na pobyt doma, ale bohužel jeho ledviny už byly tak špatné, že to dal jen pár měsíců. Ale aspoň ke konci si užil nějaké pohodlí.

ano,taky s tímhle můžu souhlasit,ale je to hodně o lidech...Myslela jsem tím,že ne každý právě si takhle může zabezpečit svůj plot..Víme,kolik lidí má kočky a ne každý si je takhle může zajistit..
Vím,co si zažila Leithian s cizíma kočkama,nedivím se jí,ale je zbytečné se rozčilovat,dělo se to,děje a bude dít..

Je mi líto Bulily,teda její kočky..určitě nechtěla,aby jí kočka utekla .Já jsem si svým způsobem zavinila útěk kocoura,že jsem už neměla přepravku a navíc ruku v sádře..Dopadlo to sice dobře,našel se...Ale tady vidím vedle u sousedů bezprizorní kočky...resp.kdekoli..i na městě se večer promenádují...

14.5.2023 21:44
Bulila

XXX.XXX.127.225

Bobča napsal(a):
ano,taky s tímhle můžu souhlasit,ale je to hodně o lidech...Myslela jsem tím,že ne každý právě si takhle může zabezpečit svůj plot..Víme,kolik lidí má kočky a ne každý si je takhle může zajistit..
Vím,co si zažila Leithian s cizíma kočkama,nedivím se jí,ale je zbytečné se rozčilovat,dělo se to,děje a bude dít..

Je mi líto Bulily,teda její kočky..určitě nechtěla,aby jí kočka utekla .Já jsem si svým způsobem zavinila útěk kocoura,že jsem už neměla přepravku a navíc ruku v sádře..Dopadlo to sice dobře,našel se...Ale tady vidím vedle u sousedů bezprizorní kočky...resp.kdekoli..i na městě se večer promenádují...

Doma jsme ji držtet nemohli. Našli jsme ji venku jako 2 měsíční kotatako. Když bývala doma, škrábala na dvere a utikala i oknem. Navíc nechodila nikdy daleko vždy byla na zahrade nebo vedle na travniku vedle domu. Vždy když jsme zavovali byla doma do sekundy. Na moc i přes den vždy v baraku. Bojíme se ze ji někdo otrávil. Měla sestru která se zjevila další den před našim barakem a před 3 roky nám ji někdo otrávil… domu se ještě stihla doplazit. Také tady u nás nějaký blb střílí kocky ale je to na druhé straně vesnice. Stále doufáme ze se vrátí domu a ze je někde jen zavřena a zachvilku dojde domu. Také jsme zkusili psa ale nic. Zítra opet zkusíme psa nechat vest a snad ji najde. Být v taketo nejistotě zda je živá nebo ne me ničí.

14.5.2023 22:13
Doron

XXX.XXX.162.50

Bobča napsal(a):
jako,že ho pak našli někde?mrtvého? za jak dlouho?

Našli ho v kůlně, odešel tam z domu, asi chtěl mít klid.
Taky mu bylo dvanáct a něco.

Neregistrovaný uživatel

14.5.2023 22:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.5

Kdyz nemam podmínky na nějaké zvíře prostě ho nemám mít. Taky toužím po krokodylovi ale přece ho nenravu do vany ne? V tomhle prostě rozdíl nevidim. Mit nějaké jakekoli zvíře není právo ale výsada.

Neregistrovaný uživatel

15.5.2023 06:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.252

Bobča napsal(a):

Každý, kdo si zvíře pořídí, má povinnost ho zabezpečit na svém pozemku, mám pocit, že je to i v zákoně na ochranu zvířat proti týrání. Nelze se vymlouvat na to, že nemám podmínky nebo že zrovna kočky zabezpečit nelze, protože si chodí, kde chtějí a protože to tak odjakživa bylo. Díky tomuto přístupu je situace, jaká je - spoustu bezprizorních koček, spoustu zraněných/usmrcených koček, nechtěná koťata.... Majitelé se pak strašně diví, že se jim kočka ztratila, že ji přejelo auto, někdo ji postřelil a tak podobně. A nebo se nediví a pořídí si hned jinou kočku a pokračují v tomto přístupu, koček je přece všude dost ale to je už na jinou diskuzi....

15.5.2023 08:02
Bobča

XXX.XXX.20.192

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Každý, kdo si zvíře pořídí, má povinnost ho zabezpečit na svém pozemku, mám pocit, že je to i v zákoně na ochranu zvířat proti týrání. Nelze se vymlouvat na to, že nemám podmínky nebo že zrovna kočky zabezpečit nelze, protože si chodí, kde chtějí a protože to tak odjakživa bylo. Díky tomuto přístupu je situace, jaká je - spoustu bezprizorních koček, spoustu zraněných/usmrcených koček, nechtěná koťata.... Majitelé se pak strašně diví, že se jim kočka ztratila, že ji přejelo auto, někdo ji postřelil a tak podobně. A nebo se nediví a pořídí si hned jinou kočku a pokračují v tomto přístupu, koček je přece všude dost ale to je už na jinou diskuzi....

Přesně tak ..na jinou diskusi..Kastrování a podobně..Já nemůžu svou holku donutit,aby dala kocoura vykastrovat..Jeden se toulá průběžně několikrát do roka na pár týdnů po dědině-"rozsévá sémě",druhý se ztratil a třetí teď chodí venku už taky...Je to marný,je to marný,je to marný !!

Chápu,jak to myslíte,jen oponuju,že u těhle zvířat to prostě je tak,jak to je..Nemyslím si,že by se v brzké době něco změnilo. ,Jsou samozřejmě i zodpovědní majitelé koček,ale těch druhých je víc...Je to ale jen kostatování..Každý má jiné zkušenosti..
Leithian-věřím,že kdybyste měla podmínky,tak toho krokodýla jistě máte,žejo? (myšleno v dobrém)

Neregistrovaný uživatel

15.5.2023 08:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.252

Přesně tak ..na jinou diskusi..Kastrování a podobně..Já nemůžu svou holku donutit,aby dala kocoura vykastrovat..Jeden se toulá průběžně několikrát do roka na pár týdnů po dědině-"rozsévá sémě",druhý se ztratil a třetí teď chodí venku už taky...Je to marný,je to marný,je to marný !!

Též jsem se párkát snažila některé lidi přesvědčit ke kastraci jejich zvířátka, ale přesně jak píšete, je to marné... argumenty "jen ať si kocour užije" apod... škoda mluvit

15.5.2023 16:26
odberryho

XXX.XXX.62.130

Též jsem se párkát snažila některé lidi přesvědčit ke kastraci jejich zvířátka, ale přesně jak píšete, je to marné... argumenty "jen ať si kocour užije" apod... škoda mluvit

Toto jsme měli i v rodině....však proč bych kastrovala kocoura, ten mi domů koťata nepřitáhne. A kočku ať si řeší ten, kdo ji má.

15.5.2023 20:30
lesnížínka

XXX.XXX.34.16

Děvčata, trochu hážete do jednoho pytle ty absolutně nezodpovědné a ty, kteří jen chtějí dopřát své kočce volnost. Kočky mám kastrované, papírové, zahradu obří, ze které by nikdy nemuseli odejít, přesto by se měli jak v ráji. No kočce to nevysvětlíš, táhne je to naproti, přes bránu ven, přes nefekventovanou cestu na protější pozemek u potoka, který je mimochodem taky můj. Bohužel už to pro předchozího kocoura dobře nedopadlo, srazilo ho auto, nakonec to nedal. I přes to riziko, pro své přesvědčení prostě nezavřu kočky doma. Když jsem žila v bytě, nepořídila jsem si kočky ani psy, protože to podle mě nejsou podmínky pro zvíře. Taky si nikdy nepořídím papoucha, i když by se mi to líbilo, protože bych nevydýchala, nechat ho v kleci, nelítajícího letce O každou kočku, vlastně každé zvíře, co se u nás ukáže, se starám.

Neregistrovaný uživatel

15.5.2023 22:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.10

lesnížínka napsal(a):
Děvčata, trochu hážete do jednoho pytle ty absolutně nezodpovědné a ty, kteří jen chtějí dopřát své kočce volnost. Kočky mám kastrované, papírové, zahradu obří, ze které by nikdy nemuseli odejít, přesto by se měli jak v ráji. No kočce to nevysvětlíš, táhne je to naproti, přes bránu ven, přes nefekventovanou cestu na protější pozemek u potoka, který je mimochodem taky můj. Bohužel už to pro předchozího kocoura dobře nedopadlo, srazilo ho auto, nakonec to nedal. I přes to riziko, pro své přesvědčení prostě nezavřu kočky doma. Když jsem žila v bytě, nepořídila jsem si kočky ani psy, protože to podle mě nejsou podmínky pro zvíře. Taky si nikdy nepořídím papoucha, i když by se mi to líbilo, protože bych nevydýchala, nechat ho v kleci, nelítajícího letce O každou kočku, vlastně každé zvíře, co se u nás ukáže, se starám.

Dám hypotetický příklad a bohužel jsem ho zažila. Konkrétně tento ne tedy na sobě ale v sousedství. Co budeš dělat když za tebou jednou přijde soused ze vsi s fotkama a tvojí utopenou kočkou v krabici, a zároveň po tobě bude chtít uhradit novou vnitřní bazénovou plachtu kterou kočka rozdrapala a zničila v pokusu dostat se ven?
Ne nepřeju ti to ač se fakt nemusíme ale čistě hypoteticky by mne zajímalo jak by ses ty a jiní zdejší kočkaři zachovala. I tohle se může stát. Nebo kdyby tvoje kočka vlezla k někomu na zahradu tam běhalo malé štěně a kocour mu vydráp oko? To vám fakt nikomu nevadí že vaše kočky dost často škodí a hřešíte jen na to že to není vidět a prd se děje? Co až bude nějakej průser? Proč vám kočka u cizích lidí přijde v cajku i když jim s ere do záhonku apod ale běda jak jejich pes ochčije váš plot?

15.5.2023 22:09
lesnížínka

XXX.XXX.34.16

Může se zeptat někdo jiný? Ráda odpovím, já se zodpovědností za svoje zvířata nemám problém.

15.5.2023 22:40
Doron

XXX.XXX.162.50

Dám hypotetický příklad a bohužel jsem ho zažila. Konkrétně tento ne tedy na sobě ale v sousedství. Co budeš dělat když za tebou jednou přijde soused ze vsi s fotkama a tvojí utopenou kočkou v krabici, a zároveň po tobě bude chtít uhradit novou vnitřní bazénovou plachtu kterou kočka rozdrapala a zničila v pokusu dostat se ven?
Ne nepřeju ti to ač se fakt nemusíme ale čistě hypoteticky by mne zajímalo jak by ses ty a jiní zdejší kočkaři zachovala. I tohle se může stát. Nebo kdyby tvoje kočka vlezla k někomu na zahradu tam běhalo malé štěně a kocour mu vydráp oko? To vám fakt nikomu nevadí že vaše kočky dost často škodí a hřešíte jen na to že to není vidět a prd se děje? Co až bude nějakej průser? Proč vám kočka u cizích lidí přijde v cajku i když jim s ere do záhonku apod ale běda jak jejich pes ochčije váš plot?

No, já bych to určitě zaplatila, to mi přijde fér.

Neregistrovaný uživatel

16.5.2023 01:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.5

Doron napsal(a):

Průser je že vy a Zinka a pár dalších zde jste v drtivé menšině...

Neregistrovaný uživatel

16.5.2023 06:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.252

kočce to nevysvětlíš

Já si troufám tvrdit, že ve většině případů ani jiným zvířatům nelze vysvětlit, že mají zůstat na pozemku majitele....

16.5.2023 07:25
lesnížínka

XXX.XXX.18.15

kočce to nevysvětlíš

Já si troufám tvrdit, že ve většině případů ani jiným zvířatům nelze vysvětlit, že mají zůstat na pozemku majitele....

Psi to celkem dávají, protože mají hlídání ,,svého" v povaze. Mohla jsem nechat otevřenou bránu a neodešli. Sousedky holky mají pozemek bez plotů, chodí akorát jako doprovod se mnou k brance, protože tak byly zvyklé, když jsem chodila se svým psem. A u branky na rozloučenou dostanou kokčo.

16.5.2023 07:37
lesnížínka

XXX.XXX.18.15

Doron napsal(a):

Hmm a kdyby tak i většina rodičů měla zodpovědnost ne jen za svoje kočky, ale i za své děti, že?!? Kolik z nich ví a zaplatí to, co jejich fracek posprejoval? Kolik z nich mi jde posbírat obaly od energeťáků a sušenek před barák? Neslyšela jsem od souseda nic o tom, že by mu myslivci zaplatili slepice, které mu vytahala liška. Honitbu mají, peníze berou. Před brankou mám často bobky (vlastně mívala jsem, když byli psi) od pejsanů. Nijak mě to nevytáčelo, protože vím, že je to prostě značka. Ti, co vedou psa na vodítku, ho tam nepustí, ale tu většina pejsů běhá na volno, nejsme ve vesnici. Cizí kočky mi chodí značkovat ne branku, ale celou zahradu. Je mi to jedno, hroutí se z toho akorát Vikťa (kocour) K sousedům moje kočky nechodí, lidí se bojí. Navíc vedle je zatím pouze novostavba, z druhé strany pole, zezadu pastvina a zepředu je pozemek můj. Veškeré škody, které mi někdo ukáže, že udělalo moje zvíře(jako pokousané kačeny od Worky) jsem vždycky zaplatila. Zaplatila jsem i plot, do kterého ťuknul náklaďák vedle ve vesnici, při najíždění k našemu pozemku při stavbě. Nemusela jsem, měl to platit řidič. Nehodlala jsem se dohadovat se sousedy, když jsem tu zatím ani nebydlela. Atd.

16.5.2023 07:50

....pokud moje zvíře, dítě anebo já něco komukoli poškodim, plně mu to uhradím anebo uvedu do původního stavu...beru to jako samozřejmost, dosud se mi to vyhýbalo, tak snad to nezakřiknu....

2023

16.5.2023 08:43
2023

XXX.XXX.230.27

Sorry jako, ale je jasné, že kočce ani jinému zvířeti nevysvětlíte, že se má zdržovat tam a tam. Pokud jste tak vysazení na venkovní kočky, tak by mě zajímal váš názor na domácí psy. Přeci z vašeho pohledu by se mělo jednat o totéž. Přeci ta kočka nepotřebuje ven, stačí jí malý byt. To by pejskaři prskali, kdybyste jim řekli, že pes patří jenom do bytu.

Nevím, ale mně se zdá více nezodpovědné nechat psa na dvoře s otevřenou bránou. To je opravdu nádhera, když jdete se psem kolem a najednou na vás běží cizí pes. Klasika.

Kastrovaní kocouři? Podle vědeckých článků o hierarchii koček jsou kastrovaní kocouři na úplném dně. Sterilizovaná kočka zůstane pořád na svém místě, ale kocour nesmírně klesne. Co tedy s koťaty? Sterilizujte si kočku. Je to jednoduché. Bez jedněch 600 stovek se snad obejdete. Jako nevím jak vy, ale mně kocour domů koťata určitě nedovede. To mi připomíná situaci mých sousedek. Nadávají, že mají jejich kočky neustále koťata a už to musí kvůli tomu topit, jinak by se o ně nedokázaly postarat. Ale sterilizovat je? To ne. Raději topit.

Škoda na majetku by se měla nahradit, ale moc dobře víme, že ne všichni ji uhradí. Já bych to vždy uhradil už jenom z důvodu, že mi to je prostě blbé. Vždycky se ale najdou lidé, kteří to prostě nezaplatí.

A jen tak na okraj, moje kočka je sterilizovaná. Přes den je venku, přes noc uvnitř a nevidím v tom nějaký problém. Proč by kočka neměla mít právo se jít vyvenčit jako pes? Jenom to, že se venčí sama z ní nedělá něco, co by mělo být neustále vevnitř, zavřené a nesmírně znuděné. Že to lidem vadí, když jim leze po plotě? Tak to bych mohl začít s přes den štěkajícím a přes noc vyjícím psem na dvorku, kanárem, který přes den nezavře zobák. I ostatní chovatelé se chovají nezodpovědně (čest výjimkám), ale hlavním problémem, a neustále probírajícím, jsou kočky, kočky a kočky.

16.5.2023 09:05
Bobča

XXX.XXX.20.192

Bulila napsal(a):
Doma jsme ji držtet nemohli. Našli jsme ji venku jako 2 měsíční kotatako. Když bývala doma, škrábala na dvere a utikala i oknem. Navíc nechodila nikdy daleko vždy byla na zahrade nebo vedle na travniku vedle domu. Vždy když jsme zavovali byla doma do sekundy. Na moc i přes den vždy v baraku. Bojíme se ze ji někdo otrávil. Měla sestru která se zjevila další den před našim barakem a před 3 roky nám ji někdo otrávil… domu se ještě stihla doplazit. Také tady u nás nějaký blb střílí kocky ale je to na druhé straně vesnice. Stále doufáme ze se vrátí domu a ze je někde jen zavřena a zachvilku dojde domu. Také jsme zkusili psa ale nic. Zítra opet zkusíme psa nechat vest a snad ji najde. Být v taketo nejistotě zda je živá nebo ne me ničí.

Bulilo tak co,už se našla vaše kočička? přišla už domů??

Neregistrovaný uživatel

16.5.2023 09:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.252

§ 13 odst. 1 zákona na ochranu zvířat proti týrání: "Každý je povinen zabezpečit zvířeti v zájmovém chovu přiměřené podmínky pro zachování jeho fyziologických funkcí a zajištění jeho biologických potřeb tak, aby nedocházelo k bolesti, utrpení nebo poškození zdraví zvířete a učinit opatření proti úniku zvířat. Zvíře nesmí být chováno jako zvíře v zájmovém chovu, jestliže nejsou zabezpečeny přiměřené podmínky pro zachování jeho fyziologických funkcí a zajištění jeho biologických potřeb nebo jestliže se zvíře nemůže adaptovat, přestože tyto podmínky zabezpečeny jsou."

16.5.2023 09:11
odberryho

XXX.XXX.161.34

2023 napsal(a):
Sorry jako, ale je jasné, že kočce ani jinému zvířeti nevysvětlíte, že se má zdržovat tam a tam. Pokud jste tak vysazení na venkovní kočky, tak by mě zajímal váš názor na domácí psy. Přeci z vašeho pohledu by se mělo jednat o totéž. Přeci ta kočka nepotřebuje ven, stačí jí malý byt. To by pejskaři prskali, kdybyste jim řekli, že pes patří jenom do bytu.

Nevím, ale mně se zdá více nezodpovědné nechat psa na dvoře s otevřenou bránou. To je opravdu nádhera, když jdete se psem kolem a najednou na vás běží cizí pes. Klasika.

Kastrovaní kocouři? Podle vědeckých článků o hierarchii koček jsou kastrovaní kocouři na úplném dně. Sterilizovaná kočka zůstane pořád na svém místě, ale kocour nesmírně klesne. Co tedy s koťaty? Sterilizujte si kočku. Je to jednoduché. Bez jedněch 600 stovek se snad obejdete. Jako nevím jak vy, ale mně kocour domů koťata určitě nedovede. To mi připomíná situaci mých sousedek. Nadávají, že mají jejich kočky neustále koťata a už to musí kvůli tomu topit, jinak by se o ně nedokázaly postarat. Ale sterilizovat je? To ne. Raději topit.

Škoda na majetku by se měla nahradit, ale moc dobře víme, že ne všichni ji uhradí. Já bych to vždy uhradil už jenom z důvodu, že mi to je prostě blbé. Vždycky se ale najdou lidé, kteří to prostě nezaplatí.

A jen tak na okraj, moje kočka je sterilizovaná. Přes den je venku, přes noc uvnitř a nevidím v tom nějaký problém. Proč by kočka neměla mít právo se jít vyvenčit jako pes? Jenom to, že se venčí sama z ní nedělá něco, co by mělo být neustále vevnitř, zavřené a nesmírně znuděné. Že to lidem vadí, když jim leze po plotě? Tak to bych mohl začít s přes den štěkajícím a přes noc vyjícím psem na dvorku, kanárem, který přes den nezavře zobák. I ostatní chovatelé se chovají nezodpovědně (čest výjimkám), ale hlavním problémem, a neustále probírajícím, jsou kočky, kočky a kočky.

Nevšimla jsem se, že by si tu někdo stěžoval na hlasité projevy při mrouskání. Toliko k vytí psů a zpívání kanára.

I ta kočka se může venčit na vodítku....ha! Takhle jsem s jedním kocourem úplně na pohodu chodila pravidelně ven, když jsme bydleli v paneláku.

Volně pobíhající pes vám vadí, protože vás ohrožuje přímo. Kočka sousedovi vylovila půlku malých koi kapříků. A to byste už platit nechtěl. Nakonec si kvůli cizí kočce musel dát přes jezírko síť, která už působila rušivě, než ten zbytek kaprů vyrostl. Ale kočka nenapadne vás osobně, tak je to vlastně v cajku.

Mě cizí kočky neštvou. Ale chápu ostatní, kterým to vadí, že jim kočka ničí jejich majetek jen proto, že v okolí je sobec, co si myslí, že jeho kočka má na svobodu právo. Mě štve, že pak ty svobodné chudinky tahám do škarpy, aby je auta úplně nerozjezdila. Když je to u nás v ulici, cizí kočku pohřbíme. Jen jednou jsme našli kočku ještě živou, ale jediné, co jsme pro ní mohli udělat - vzít ji na milosrdnou injekci. Škoda, že nemám žaludek na to s ní hodit o zem a musela se trápit ještě cestou v cizím autě.

Neregistrovaný uživatel

16.5.2023 09:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.252

Mě cizí kočky taky neštvou, mám kočky ráda a proto je mi líto těch zbytečně přejetých autem apod. ... a že jich potkávám

16.5.2023 10:13
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

2023 napsal(a):

Kdybyste se podíval do psích vláken, zjistil byste, že tam se zas nejednou probírali nezodpovědní majitelé psů.

Kočku teda nemám, když jsme se stěhovali na ves, romantiku jsem si představovala, v zimě se psem i kočkou na peci, kočka by nás vyprovázela k autu...Když nám pak někdo kotě nabízel, s díky jsem odmítla. Jsme tuším jediní, kdo tu kočku nemá a myslím, že další už tu opravdu není třeba (na myši mám psa).

Kdybych kočku měla, plot bych zabezpečila, aby se za něj nedostala - mám to tak nastavený. Jestli se někdy stane, že mi nějaká z koček začne kálet do zeleninových záhonů (to by mi vadilo), tak jsem tak blbá, že za svý peníze si ohradník nebo jiný opatření na plot dám. Ač tu nemáme špatný vztahy, vím, že na tohle by se sousedi dívali přesně takhle - je to kočka.

Neřeším ptákoviny, že se v noci nějaká vydělá psovi do písku, šmejdí kolem, že se rvou a řvou u toho jak tuři a pes mi u ucha spustí sirénu, to mě teda někdy nasejří, svět se mi kvůli tomu ale nehroutí.

Mrzí mě ale, kolik zvířat jim skončí pod drápy, takže kastrace, stejně jako majitelé psů by neměli psy nezodpovědně množit.

Je to všechno o lidech.

Neregistrovaný uživatel

16.5.2023 10:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.5

lesnížínka napsal(a):
Psi to celkem dávají, protože mají hlídání ,,svého" v povaze. Mohla jsem nechat otevřenou bránu a neodešli. Sousedky holky mají pozemek bez plotů, chodí akorát jako doprovod se mnou k brance, protože tak byly zvyklé, když jsem chodila se svým psem. A u branky na rozloučenou dostanou kokčo.

Konim to nevysvetlis, papouskum ne, ovcim a kozam taky ne a vlastně všemu vyjma snad psu. Přesto to jde uhlidat. Ono i kočky ale to by se muselo chtít

Neregistrovaný uživatel

16.5.2023 10:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.5

Rronjabutterfly napsal(a):
Kdybyste se podíval do psích vláken, zjistil byste, že tam se zas nejednou probírali nezodpovědní majitelé psů.

Kočku teda nemám, když jsme se stěhovali na ves, romantiku jsem si představovala, v zimě se psem i kočkou na peci, kočka by nás vyprovázela k autu...Když nám pak někdo kotě nabízel, s díky jsem odmítla. Jsme tuším jediní, kdo tu kočku nemá a myslím, že další už tu opravdu není třeba (na myši mám psa).

Kdybych kočku měla, plot bych zabezpečila, aby se za něj nedostala - mám to tak nastavený. Jestli se někdy stane, že mi nějaká z koček začne kálet do zeleninových záhonů (to by mi vadilo), tak jsem tak blbá, že za svý peníze si ohradník nebo jiný opatření na plot dám. Ač tu nemáme špatný vztahy, vím, že na tohle by se sousedi dívali přesně takhle - je to kočka.

Neřeším ptákoviny, že se v noci nějaká vydělá psovi do písku, šmejdí kolem, že se rvou a řvou u toho jak tuři a pes mi u ucha spustí sirénu, to mě teda někdy nasejří, svět se mi kvůli tomu ale nehroutí.

Mrzí mě ale, kolik zvířat jim skončí pod drápy, takže kastrace, stejně jako majitelé psů by neměli psy nezodpovědně množit.

Je to všechno o lidech.

Konečně jeden z mála rozumných názoru. Opět možná si tu někdo predstavuje jak kočkám škodím. Ne. Pokud ji potkám na silnici a jde to vyhnu se, pokud ji najdu zranenou bud pomůžu nebo ukončím trápení (ono najit nadhernou britku zatavenou ve starym sudu se zbytkem asfaltu napul skalpovanou a sežehnutou a ještě živou taky neni nic moc. Nasledne se ukazalo ze ji cosi pokousalo a do sudu se schovala. Bohužel blbeho. Tohle mi vadí že většina kockaru neřeší. Jen proto že se jim doteď vlastně nic nestalo. Zodpovědnost nula ale nadavky na kreteny majitele co si nevychovaj psy aby nezakousli jejich cicintu nebo lidi co to kvůli cicinte nechtej napalit do stromu jsou všude a furt

Neregistrovaný uživatel

16.5.2023 10:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.5

Opět. Pokud u nas nejakou kočku najdu tak ji vyženu. Pokud ji ovšem najdu u slepic nebo volier jak zkouší lovit... Bohužel neručím za následky. Zvirata si zabit nenechám. I kdyby majitel cicinty zaplatil škodu život to tomu zvířeti nevrátí a citovou hodnotu už tuplem ne. To je o co mi jde. Je hezky že se zaplatí škoda ale... No nic. Na ulici cicinty mazlim. Kdyz jsou zbytky klidne jim dam. Ztraceny se dočasně ujmu atd. Ale odsud potud

16.5.2023 11:03
Bobča

XXX.XXX.20.192

Žínka má svým způsobem štěstí,že žije skoro na konci a nemá kolem sebe nalepené sousedy,jak je to v jiných dědinách..ploty přímo mezi zahradama...
Ale nemůžeš Raduš vědět,kde ti kočka chodí v noci-pokud ji neodchytneš domů..I vlastně přes den..
Vedle je ta "smetanová" kočka-vykastrovaná,Asi 12letá..Někdy se nechá pohladit,ale povětšinou sedává sem tam po dvoře,kde chce-ale blízko "svého"bydliště..Včera hnala cizího kocoura .,což bysme do ní vůbec neřekly(seděly jsme se sousedkou venku,vzadu toho dvorka)..Cizího kocoura(rezavobílého) jsme viděly přicházet,podlezl pod vratama,nereagoval na "kššc"..A vzápětí úprk zpátky a za ním Micka ,která sama o sobě dozadu vůbec nechodí Bylo to úsměvné,jak si udělala sama pořádek-"tady bydlím já"

16.5.2023 19:34
lesnížínka

XXX.XXX.18.15

Bobi nemůžu, jen odhaduju. Naše kočky jsou posery, hodně se to tu mění, přibyly ploty u baráků, psi, vedle se staví - to radši do zahrady ani nejdou, když jsou sousedi na stavbě. Na ,,koupáku" se taky staví, takže už nechodí ani na to vedlejší pole. Občas ji načapám jen naproti, na tom našem pozemku. Ne, odpřísáhnout, že opravdu v noci nevyjde i někam jinam nemůžu, to bych lhala, GPSku nemá, ale nevěřím, že by si troufnula.

17.5.2023 15:56

2023 napsal(a):

Sterilizovaná nebo kastrovaná?

Přidejte reakci

Přidat smajlík