Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.5.2023 21:18
Jarus28

XXX.XXX.62.18

Zdravím všechny na této diskuzi!
Máme doma mladou kočičku, které se narodila před pár dny dvě koťátka. Mysleli jsme si, že se o ně postará, neboť je porodila na seníku. Jenže opak je pravdou. Celý den je nenakrmila, ale to jsme zjistili teprve až jsme pracně jedno koťátko vytáhli pod starou dřevěnou bednou. Když ho zkoušeli dát k ní, abychom u kočky probudili mateřský instinkt, tak to nešlo neboť rozpáčila svoji tlamu a chtěla ho snad usmrtit. Kotě jsme tedy přinesli domů a začali se o něho starat.. Tak uvidíme!
Máte někdo podobnou zkušenost s takovým neobvyklým chováním? Proč to ta kočka dělá? Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

17.5.2023 21:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.13

Jarus28 napsal(a):
Zdravím všechny na této diskuzi!
Máme doma mladou kočičku, které se narodila před pár dny dvě koťátka. Mysleli jsme si, že se o ně postará, neboť je porodila na seníku. Jenže opak je pravdou. Celý den je nenakrmila, ale to jsme zjistili teprve až jsme pracně jedno koťátko vytáhli pod starou dřevěnou bednou. Když ho zkoušeli dát k ní, abychom u kočky probudili mateřský instinkt, tak to nešlo neboť rozpáčila svoji tlamu a chtěla ho snad usmrtit. Kotě jsme tedy přinesli domů a začali se o něho starat.. Tak uvidíme!
Máte někdo podobnou zkušenost s takovým neobvyklým chováním? Proč to ta kočka dělá? Děkuji.

A proc ji sakra nemate kastrovanou? Vesnickejch micin je málo? 😡

17.5.2023 22:23
canka

XXX.XXX.212.25

Souhlasím s Leithian..proč trápíte mladou kočku tím,že má koťata?Očividně na to není ani připravená dle reakce na koťata...kočku nechte vykastrovat,koťátka obě odchovejte na umělém mléku a darujte...

Opravdu je důležité kastrovat...kdy už to všichni pochopí

Neregistrovaný uživatel

18.5.2023 06:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.252

Odchovat koťata není žádná legrace a stojí to hodně času. Doufám, že jste ochotni toto absolvovat, když jste nechali kočku zabřeznout.

https://krmeni.cz/rucni-odchov-kotat

18.5.2023 10:04
Bobča

XXX.XXX.20.192

Holky,dotaz zněl jinak...Už se prostě stalo...Dobře víte,že není první,ani poslední...Napřed jí odpovězte,a potom jí to "nandejte" a doporučte kastraci..

Neregistrovaný uživatel

18.5.2023 10:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.252

OK, otázka zněla proč to ta kočka dělá. Kočce do hlavy nikdo nevidí, nicméně canka odpověděla - že na to kočka není připravená...možná na to prostě fyzicky nemá? Nevíme, jak je ta kočka "mladá"....Zadavatelka píše, že už se o kotě? (nevím, co to druhé?) rozhodli doma postarat, nicméně to opravdu není jen tak, je potřeba si to uvědomit a postupovat správně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.5.2023 11:09

Za mě bych určitě kočičku nechala vykastrovat. Ono ty kočky netouží po mateřství a ne každá je dobrá matka. U vesnických micin to je navíc zbytečné, jelikož o tyto kočky moc zájem není a jsou jich plná depozita a útulky. Je veliký problém je udat, mívají stop stavy a nemají ty koťata ani kam dávat.

Jinak, tohle se stává i u chovatelů, kolikrát je nutné aby si vzali dovolenou a starali se o novorozená koťátka majitelé. Je to dost náročné a je nutné s touto možností počítat. Není to zase tak ojedinělé. Stejně tak vám může kočka po porodu i zemřít, nevíte, jestli vesnický kocour nepřenáší nějaké nemoci, atd atd. Za mě zbytečný risk ve všech ohledech a je mnohem etičtější ke kočce i okolí ji vykastrovat (jak kočky tak kocoury).

18.5.2023 12:47
Jarus28

XXX.XXX.12.173

Vážení vy všichni, kteří jste se zapojili do této diskuze... jste mě trochu zklamali. Neprosila jsem se o nějaké nadávky či urážky. Faktem je, že se nám to jedno koťátko prozatím podařilo zachránit. Kdybychom ho na seníku ještě několik hodin nechali samotné, jistě by nepřežilo. Nevíme jak to dopadne, jestli se ho podaří vypiplat, každopádně jsem se snažili.
Ještě dáme šanci kočce, aby se o něj zkusila postarat. Zdá se nám totiž už klidnější. Je možné, že byla ve stresu a nevěděla, jak se má o své dítě postarat.
Mimochodem, jsme rádi za každý nový kočičí přírůstek, který se narodí. Hodně roků byla bída o kočky a myši se jen hemžili. Takže vás ještě jednou prosím, abyste nesoudili lidi, pokud neznáte podrobnosti

18.5.2023 13:03

njn, když ono když jsou ty kočky kastrovaný, tak divně neubývají.

Neregistrovaný uživatel

18.5.2023 14:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.252

Bída o kočky? Tomu se mi skoro až nechce věřit... :)

Neregistrovaný uživatel

18.5.2023 20:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.13

Jarus28 napsal(a):
Vážení vy všichni, kteří jste se zapojili do této diskuze... jste mě trochu zklamali. Neprosila jsem se o nějaké nadávky či urážky. Faktem je, že se nám to jedno koťátko prozatím podařilo zachránit. Kdybychom ho na seníku ještě několik hodin nechali samotné, jistě by nepřežilo. Nevíme jak to dopadne, jestli se ho podaří vypiplat, každopádně jsem se snažili.
Ještě dáme šanci kočce, aby se o něj zkusila postarat. Zdá se nám totiž už klidnější. Je možné, že byla ve stresu a nevěděla, jak se má o své dítě postarat.
Mimochodem, jsme rádi za každý nový kočičí přírůstek, který se narodí. Hodně roků byla bída o kočky a myši se jen hemžili. Takže vás ještě jednou prosím, abyste nesoudili lidi, pokud neznáte podrobnosti

Miliarda kocek v inzerci. Koťat a je nouze? Proste jste liny kastrovat a radsi at se to nak protlouka a rodi a chcipa samo co? Fujtajksl

18.5.2023 20:33
Doron

XXX.XXX.16.33

Jarus28 napsal(a):

Když neumím poradit, alespoň si trochu zamoralizuju , to je takový obvyklý zdejší přístup :(.

Já Vám bohužel taky neporadím, nikdy jsem tak malé kotě neodchovávala.
Stalo se to mojí kamarádce, byl to plánovaný odchov vzácného plemene .
Kočka po těžkém porodu koťata ignorovala a kamarádka je krmila každé tři hodiny umělým mlékem, i v noci.
Bylo to strašně náročné, pořád měla na telefonu chovatelku, ale zdařilo se.
Kočka je pak asi po čtrnácti dnech postupně přijala ( zřejmě tedy neztratila mléko) a byly u ní do tří měsíců.
Vím jen, že zpočátku krmila kapátkem.
Takže držím palce, snad najdete někoho, kdo Vám poradí a jestli se to podaří, počítejte s tím, že vychováte velkého závisláčka.
Jo, a co ještě pamatuju je ,že musíte jemně masírovat bříško a konečník ( tak jako to dělá kočka olizováním), aby se kotě vyprázdnilo.

18.5.2023 20:53

Jarus28 napsal(a):

..zvláštní, útulky jimi přetékaji, proč vyrábět další a další koťata....proč nedat šanci těm z útulku.....

18.5.2023 22:02

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..zvláštní, útulky jimi přetékaji, proč vyrábět další a další koťata....proč nedat šanci těm z útulku.....

Tady možná bude problém s tím, že kočka z útulku není zadarmo. A další, že depozitum nedá kočku každému. Málokteré dá kotě/kočku na chytání myší, kde ta kočka bude žít venku.

Pro zadavatelku, se starostí o novorozené kotě, co a jak dělat, bych se obrátila na veterináře, nebo nějakého chovatele.

Neregistrovaný uživatel

19.5.2023 00:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.89

Tady možná bude problém s tím, že kočka z útulku není zadarmo. A další, že depozitum nedá kočku každému. Málokteré dá kotě/kočku na chytání myší, kde ta kočka bude žít venku.

Pro zadavatelku, se starostí o novorozené kotě, co a jak dělat, bych se obrátila na veterináře, nebo nějakého chovatele.

Bazos i ifauna preteka darovanymi kotaty takze sorry tenhle argument je mimo

19.5.2023 07:46

..ono všechno něco stojí a péče o kote zadavatelky nebude take zadarmo...a na druhou stranu, čtu v inzerci I inzeráty na darování starších koček i koťat....no a v depozit nebo útulku se jistě dá najít i kotě které bude moci být venku....

Neregistrovaný uživatel

19.5.2023 08:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.252

..ono všechno něco stojí a péče o kote zadavatelky nebude take zadarmo...a na druhou stranu, čtu v inzerci I inzeráty na darování starších koček i koťat....no a v depozit nebo útulku se jistě dá najít i kotě které bude moci být venku....

Co jsem tak viděla po internetu, tak některé útulky dávají takto na ven plašanky, které nelze příliš socializovat na lidi. Ale jsou i útulky, které kočky ven dávat vůbec nechtějí a požadují umístění pouze do bytu nebo domu se zabezpečenou zahradou, protože logicky nechtějí, aby ty vypiplané a vymazlené přejelo hned auto. Je mi jasné, že pro zakladatelku je jednodušší mít kotě od své kočky, než složitě shánět útulek, který bude ochoten dát venkovní kočku, platit adopční poplatek, atd.

19.5.2023 08:45

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Bazos i ifauna preteka darovanymi kotaty takze sorry tenhle argument je mimo

To samozřejmě ano, já teď mluvila čistě o těch depozitech, útulcích ze zkušenosti známých. Jenže...stále...člověk tomu musí věnovat čas, projet si inzerce, domluvit se s cizím člověkem a pokud se mu nechce nikam dojíždět, tak je to potom těžký.

Spousta lidí je prostě líná a nechce obětovat svůj čas, benzín, peníze, atd kvůli kočce, kterou má jen na myši. Neříkám, že je tohle případ zadavatelky, ale kdybych třeba u nás na vesnici řekla, ať shání kotě po internetu a ještě si pro něho budou muset zajet, když zrovna nikde v okolí není, tak by se mi akorát vysmáli a raději množili vlastní kočky, protože je to pro ně "jen kočka" - prostě spotřební věc a když se nějaká nevrátí, nevadí.

Rozhodně neobhajuju množení vesnických micek, naopak jsem proti. Za mě by se měly venku se pohybující kočky kastrovat, jelikož jsou přemnožené a je problém je udat.

19.5.2023 08:54

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Co jsem tak viděla po internetu, tak některé útulky dávají takto na ven plašanky, které nelze příliš socializovat na lidi. Ale jsou i útulky, které kočky ven dávat vůbec nechtějí a požadují umístění pouze do bytu nebo domu se zabezpečenou zahradou, protože logicky nechtějí, aby ty vypiplané a vymazlené přejelo hned auto. Je mi jasné, že pro zakladatelku je jednodušší mít kotě od své kočky, než složitě shánět útulek, který bude ochoten dát venkovní kočku, platit adopční poplatek, atd.

..no v situaci jaká je nyní to moc jednoduché není a výsledek je nejasný, navíc pokud nedá kočku vykastrovat, tak bude za chvilku koťata zahlcena....Vám opravdu není lito tě kočky, která pojede vrh za vrhem do vyčerpání....a pokud chce kočky pouze na chytání myši a ne domácího mazlika, tak ty plašanky nevadí .....kamarád už má pátou kočku, která byla někym vyhozena v režimu dům/zahrada, kdy kočky přes den loví a v noci s nim spi v posteli....situace ideal....

Neregistrovaný uživatel

19.5.2023 08:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.252

..no v situaci jaká je nyní to moc jednoduché není a výsledek je nejasný, navíc pokud nedá kočku vykastrovat, tak bude za chvilku koťata zahlcena....Vám opravdu není lito tě kočky, která pojede vrh za vrhem do vyčerpání....a pokud chce kočky pouze na chytání myši a ne domácího mazlika, tak ty plašanky nevadí .....kamarád už má pátou kočku, která byla někym vyhozena v režimu dům/zahrada, kdy kočky přes den loví a v noci s nim spi v posteli....situace ideal....

Je mi moc líto kočky a rozhodně s takovým chováním nesouhlasím, ale vím, jak lidi uvažují a jak to chodí na vesnici. Když se tu napsalo o kastraci, zadavatelka v tom hned viděla nadávky a urážení. A souhlas, jako myšilovka je ta plašanka nejlepší, netrpí tím, že se jí nikdo moc nevěnuje.

22.5.2023 20:11

Jarus28 napsal(a):

Bída o kočky? Kde? Tak proč jsou narvané útulky a já jich mám dost nechtěných, nemocných, zablešených a přejetých na pitvu?

22.5.2023 20:18

Doron napsal(a):
Když neumím poradit, alespoň si trochu zamoralizuju , to je takový obvyklý zdejší přístup :(.

Já Vám bohužel taky neporadím, nikdy jsem tak malé kotě neodchovávala.
Stalo se to mojí kamarádce, byl to plánovaný odchov vzácného plemene .
Kočka po těžkém porodu koťata ignorovala a kamarádka je krmila každé tři hodiny umělým mlékem, i v noci.
Bylo to strašně náročné, pořád měla na telefonu chovatelku, ale zdařilo se.
Kočka je pak asi po čtrnácti dnech postupně přijala ( zřejmě tedy neztratila mléko) a byly u ní do tří měsíců.
Vím jen, že zpočátku krmila kapátkem.
Takže držím palce, snad najdete někoho, kdo Vám poradí a jestli se to podaří, počítejte s tím, že vychováte velkého závisláčka.
Jo, a co ještě pamatuju je ,že musíte jemně masírovat bříško a konečník ( tak jako to dělá kočka olizováním), aby se kotě vyprázdnilo.

To není moralizování, ale zkušenosti s realitou. Viz výše.

Když prostě máte na stole vychrtlé a začervené kotě, které nemělo šanci, tak se ze mě stává militantní zastánce kastrací.

Foresta

23.5.2023 08:15
Foresta

XXX.XXX.230.27

Nechci nic říkat, ale brát si kotě z útulku je na odstřel. Když jsem nechala svoje dvě koťátka naočkovat proti FIP a ona ji následně do týdne z očkování dostala, tak mi obě zemřela. Kočička na mokrou formu, kocourek na suchou po měsíci kdy už to nešlo a bylo potřeba ho uspat. Po měsících čekání, aby ani jeden prostor nebyl infekční, jsem se rozhodla, že udělám dobrý skutek a vezmu si koťátka z útulku. No to bylo povyku, když jsem oznámila, že je chci mít přes den venku a přes noc buď doma nebo v garáži (záleží jak se rozhodnou), kam se dostanou pomocí kočičích dvířek. Okamžité nahození nepochopeného pohledu a nabízení plašanek, které jsou na myši prý nejlepší. A do toho ještě podmínky kastrací s zavázáním o zajištění toho, aby mi neutekly atd. Kočku bych sterilizovat nechala, kocoura nikdy a je mi jedno, co si o tom ostatní myslí. Když nechci koťata, sterilizuji si kočku, ne kocoura. Dává mi to větší smysl, než kastrovat kocoury a myslet si, že nepřijde druhý. Moc dobře všichni víme, že po kastracích se kočkám i kocourům mění povaha. Kočka více loví a kocouři? Kocouři začnou být líní a to jsem u svého nechtěla. Takže jsem si nakonec vzala koťata od kolegy z práce a jsem spokojená. Kočka nosí jednu myš za druhou, kocour nosí potkany. Večer se přijdou pomazlit a najíst, přespí a ráno šup zase ven. Po téhle zkušenosti nevidím jediný důvod brát si kočky z útulku. Raději si vezmu opět od známých.

I tak by mě zajímalo, co bude až se všechny kočky vykastrují. To už nebude možné si takovou kočku sehnat a budou s PP za 20 000 Kč? Jako problém nevidím přemnožení vesnických koček, ale těch které nemají majitele a nikdo je nekrmí. Tyhle jsou problém. Ty venkovní, o které se někdo stará bych klidně nechala být. Chce mít člověk více koček? Prostě si rozmnoží tu svoji. Má dost koťat? Prostě si kočku sterilizuje. Je to snad tak těžké na pochopení? Další kočky, které jsou problémem jsou tzv. kočky na lov. Majitelé se kolikrát o ně nestarají. Přeci ty kočky si myši v krávíně, nebo ve stájích uloví. Nač to krmit. Vznikají tak další kolonie neustále se množící a množící. Tyto dva druhy kolonií sterilizovat a mělo by to smysl.

23.5.2023 08:34
rapotacka11

XXX.XXX.224.29

Kočka není dobrá máma
Zralá, ne půlroční kotě, zdravá kočka v dobrých podmínkách
je vynikající matka.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Kočku bych sterilizovat nechala, kocoura nikdy
a je mi jedno, co si o tom ostatní myslí.
"SVOJE" území si značit bude. Vaše dveře, okna a ....

NÁM neznačkoval JEN jeden.
Takže hodně štěstí.

I tak by mě zajímalo, co bude až se všechny kočky vykastrují.
TO se nikdy nestane.

Neregistrovaný uživatel

23.5.2023 09:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.252

Moc dobře všichni víme, že po kastracích se kočkám i kocourům mění povaha. Kočka více loví a kocouři? Kocouři začnou být líní
Tohle teda všichni nevíme. Není to pravda.

Foresta

23.5.2023 09:49
Foresta

XXX.XXX.230.27

Ale je, pravda to je. Kdyby to nebyla pravda, tak to nevidím všude kolem. Každý vykastrovaný kocour, co jsem potkala, byla líná bečka vyvalující se na na každém místě. A btw. měla jsem 3 kocoury a ani jeden mi doma neznačkoval. Kocouři doma značkují pouze pokud se cítí ohroženě. Venku si označkoval všechno, vevnitř nic (možná tak sliny, ale to dělají všechny kočky). A co se týče stavby těla. Co takové pohlavní znaky? Ty se po kastraci nemění? Mění. Kocour nebude tolik mohutný, jak by normálně měl být. Stejně tak se mění jeho myšlení.

Neregistrovaný uživatel

23.5.2023 10:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.252

Další věc je, že nekastrovaný kocour má průměrnou životnost 2 - 3 roky. Je mi jasné, že zase budete psát, že u vás to tak není a nikdy nebylo, ale abych použila vaši argumentaci já "to vidím všude kolem". U nekastrovaných kocourů je nejvyšší riziko zranění z rvaček, autoúrazů a přenosných nemocí... ale to nepřesvědčí lidi, pro které jsou kočky jen spotřební zboží

23.5.2023 10:46

Ano, mění se jeho myšlení. Nemá zájem se s každým rvát a toulat se za kočkama = nižší riziko zranění, zatoulání se. A jako plus neoplodňuje kočky nezodpovědných majitelů, kteří nechávají běhat svoje nekastrované miciny po venku.

Foresta

23.5.2023 11:05
Foresta

XXX.XXX.230.27

No, chování kocoura mé kamarádky se změnilo. K jejímu překvapení jí nosil jako dárky hady. Prostě jenom tak ulovil užovku anebo ještěrku, či slepýše. Po kastraci jí nedonesl nic. Zlenivěl a jenom se válel na lavici. S bojem máte pravdu. Kastrovaní nemají potřebu mít nějaké území. V mém okolí se pár kastrovaných kocourů vyskytuje a všichni do jednoho přepere moje 4 kg kočka. No není to vtipné, když se role obrátí? Já vidím výsledky kolem, proto tvrdím, že bych svého kocoura nevykastrovala. Jiní ať to klidně udělají, když jim to vyhovuje. A že se netoulají? No není to tak dávno, co jsem od kolegyně slyšela, že jim zmizel kastrovaný kocour a našli ho u nějaké paní na druhém konci města. A že se kočce venku něco stane? Holt se s tím musí počítat. Je to tak. Ať je to kastrované nebo ne, stačí jeden blbý skok a máte kočku s rozseklou nohou, nebo stačí pouze hloupí sousedi, kterým je jedno, že ta kočka někomu patří a rádi ji přetáhnou lopatou. Lidi, kteří nemají vztah ke zvířatům se najdou všude. Viz lidé, kteří rádi tráví psy.

23.5.2023 11:31

šmarjá, to jsou zase chytrosti jako z facebooku!

23.5.2023 11:33

Foresta napsal(a):
No, chování kocoura mé kamarádky se změnilo. K jejímu překvapení jí nosil jako dárky hady. Prostě jenom tak ulovil užovku anebo ještěrku, či slepýše. Po kastraci jí nedonesl nic. Zlenivěl a jenom se válel na lavici. S bojem máte pravdu. Kastrovaní nemají potřebu mít nějaké území. V mém okolí se pár kastrovaných kocourů vyskytuje a všichni do jednoho přepere moje 4 kg kočka. No není to vtipné, když se role obrátí? Já vidím výsledky kolem, proto tvrdím, že bych svého kocoura nevykastrovala. Jiní ať to klidně udělají, když jim to vyhovuje. A že se netoulají? No není to tak dávno, co jsem od kolegyně slyšela, že jim zmizel kastrovaný kocour a našli ho u nějaké paní na druhém konci města. A že se kočce venku něco stane? Holt se s tím musí počítat. Je to tak. Ať je to kastrované nebo ne, stačí jeden blbý skok a máte kočku s rozseklou nohou, nebo stačí pouze hloupí sousedi, kterým je jedno, že ta kočka někomu patří a rádi ji přetáhnou lopatou. Lidi, kteří nemají vztah ke zvířatům se najdou všude. Viz lidé, kteří rádi tráví psy.

..to je jen dobře, že přestal nosit chráněné a velmi užitečné užovky, ještěrky nebo slepýše....můj kamarád má kočky buď nalezené nebo z útulku, vše kastrované v pražské vile v režimu ven/domů jak se kočkám líbí, jsou to lovci, kteří ulovi i potkana, běžně myši, bere si je občas na chalupu, kde loví také jako zbèsili....nyní odešel kocour ve věku 19 let a doma má ještě kočku 15 let plus kocoura 5 let a kočku 3 roky...můj kastrovany ragdol když přijede na chalupu jednou za rok na měsíc, vyžene kocoura, který se tam mamce pravidelně stahuje....ja kastrovala všechny tři kočky až k roku věku a povaha se nezměnila ani u jedné....

23.5.2023 13:00
rapotacka11

XXX.XXX.224.29

šmarjá, to jsou zase chytrosti jako z facebooku!

Kastrace na lov. pud u mých koček a kocourů,
vliv opravdu neměla. Kočka to totiž má jako hru,
sport a zábavu.
To je moje zkušenost, ne teorie.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

No, chování kocoura mé kamarádky se změnilo.
U nás se to nestalo.

23.5.2023 14:18
Bella04

XXX.XXX.133.70

Jak tu nekdo psal, ze by kocoura nenechal kastrovat...

Mno, v tom pripade doufam, ze ho drzi pouze doma...

Zacal k nam na zahradu chodit kocour, a ochcava, pardon, znackuje, fasadu, skleneny dvere na terasu (takze furt umejvat... na terase se neda sedet), auto... cekam az mi krome tuji zacne parfemovat i rajcata... asi nekomu patri, chvili mel na sobe protiblesi obojek.... nepovedlo se mi zatim zjistit komu... jak jsem ted nastvana, tak mam chut ho odchytit a dat vykastrovat, nebo odvezt za reku... neudelam to... ale... sem nastvana (puvodne jsem pouzila silnejsi, slovo, ale ifauni cenzura...) ... asi koupim obojek, na ktery se da takova ta sroubovaci pecicka, a napisu majiteli vzkaz - prosbu, aby ho vykastroval...

23.5.2023 15:21

Pokud chcete kočku k domu na myši,útulek vám ji nedá.Vlastní zkušenost.Chtěli jsme kdysi 2 kočky a když jsme řekli,že nebudou v domě,ale máme chlívy,stodolu,tak smůla.Dala bych šanci i několika kočkám,máme je kastrovaný,všechno nalezence,ale útulky o tohle nestojí.

23.5.2023 15:26

Pokud chcete kočku k domu na myši,útulek vám ji nedá.Vlastní zkušenost.Chtěli jsme kdysi 2 kočky a když jsme řekli,že nebudou v domě,ale máme chlívy,stodolu,tak smůla.Dala bych šanci i několika kočkám,máme je kastrovaný,všechno nalezence,ale útulky o tohle nestojí.

......tak pak inzerce...

23.5.2023 15:29

......tak pak inzerce...

Také to tak nakonec bylo.

23.5.2023 16:49
lesnížínka

XXX.XXX.11.202

Bella04 napsal(a):
Jak tu nekdo psal, ze by kocoura nenechal kastrovat...

Mno, v tom pripade doufam, ze ho drzi pouze doma...

Zacal k nam na zahradu chodit kocour, a ochcava, pardon, znackuje, fasadu, skleneny dvere na terasu (takze furt umejvat... na terase se neda sedet), auto... cekam az mi krome tuji zacne parfemovat i rajcata... asi nekomu patri, chvili mel na sobe protiblesi obojek.... nepovedlo se mi zatim zjistit komu... jak jsem ted nastvana, tak mam chut ho odchytit a dat vykastrovat, nebo odvezt za reku... neudelam to... ale... sem nastvana (puvodne jsem pouzila silnejsi, slovo, ale ifauni cenzura...) ... asi koupim obojek, na ktery se da takova ta sroubovaci pecicka, a napisu majiteli vzkaz - prosbu, aby ho vykastroval...

To sem chtěla napsat. Výborný nápad, nekastrovat kocoura...však chodí značkovat k sousedům Taky mi sem jeden takový Macek chodí Krmím ho, toleruju, Viktor(náš kastrát) je naštvaný...už uvažuju, že Macka odchytím a vykastruju. Riziko ovšem je, že se nevrátí tam, kde je snad doma, ale zůstane u nás. By mě zabil Viktor i muž

23.5.2023 18:46

Foresta napsal(a):
Ale je, pravda to je. Kdyby to nebyla pravda, tak to nevidím všude kolem. Každý vykastrovaný kocour, co jsem potkala, byla líná bečka vyvalující se na na každém místě. A btw. měla jsem 3 kocoury a ani jeden mi doma neznačkoval. Kocouři doma značkují pouze pokud se cítí ohroženě. Venku si označkoval všechno, vevnitř nic (možná tak sliny, ale to dělají všechny kočky). A co se týče stavby těla. Co takové pohlavní znaky? Ty se po kastraci nemění? Mění. Kocour nebude tolik mohutný, jak by normálně měl být. Stejně tak se mění jeho myšlení.

Můj domácí, kastrovaný kocour, má na svědomí 3 ptáky a 2 netopýry. Ulovené na balkóně. Kdyby byl venku, určitě zvládne i myši.

A ne, pohlavní znaky se nemění.

24.5.2023 17:22
juhaj

XXX.XXX.164.121

Náš kastrovaný kocour lovil daleko líp myši, protože ho nezajímaly kočky. Taky byl šlachovitý, osmikilový a šéfoval všem nekastrovaným kocourům v okolí. Stačilo, když ho zahlédli a prchali, jinak dostali nakládačku. Na domácí kocoury byl dobrák, ale když si mladíci dovolovali, tak je srovnal tak, že si už nic nedovolovali. Protože jsme na konci vší a za zahradou je okresní silnice, jsme ideální pro odkládání nechtěných koček, zvláště po prázdninách. Proto ten častý dorost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík