Perský kocour na chalupě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2023 11:51
Morwenna

XXX.XXX.40.73

Máme doma kocourka perské činčily, je mu rok. Našla jsem ho v útulku, postupně vymazlila, vykrmila, učesala. Teď jsme se na léto přestěhovali na chalupu a přemýšlím, jak mu umožnit být s námi venku. Pobyt venku na vodítku zná z města, trávil kus jara pozorováním ptáků na předzahrádce.Tady na venkově jsme skoro na samotě, silnice tu není, ale cizí kočky a kuny ano. Zatím běhá na postrojku a flexi vodítku zavěšeném na špagátu mezi stromy. Máte nějaké zkušenosti, rady, tipy jak být v pohodě a nemuset kocourka zavírat v chalupě? ( je kastrovaný a tracker mu dávat nechci) díky

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.5.2023 13:25

leda voliéra nebo různé formy nepřekonatelného plotu

a myslím si, že to neučesáte.

19.5.2023 13:37
Morwenna

XXX.XXX.40.73

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
leda voliéra nebo různé formy nepřekonatelného plotu

a myslím si, že to neučesáte.

ale jo.....učešu, věnuju se mu a zvládáme to. Plot ani voliéra bohužel nepřichází v úvahu, buď bude na volno nebo s vodítkem. Asi jiná možnost není.......hledám na internetu nějaké nápady a nic jiného nenacházím.....

19.5.2023 13:46

Tak to leda to vodítko, pokud o něj nechcete přijít.
GPS je sice fajn, ale za mě to jsou na kočku docela velký krabičky. Bála bych se, že se s tím někde zasekne. Pokud to bude na rozepínacím obojku, tak to zase může ztratit a tím pádem máte zaběhnutou kočku bez GPS.

A ono to, že se "jen" někam zaběhne není jediný problém. Cizí kočky, psi, jiná zvířata a s tím hrozící poranění, zlí lidé v okolí, turisti, co uvidí hezkou kočku a rozhodnou se ji vzít si domů, nakažený, přiotrávený myši, atd atd.
Konec konců, je to pořád vaše kočka, nikdo vám tu nemůže přikázat, co a jak, ale rozhodně bych se zamyslela, jestli vám to za ten risk stojí a jestli mu nebudou stačit prochajdy na vodítku.

19.5.2023 15:54
Morwenna

XXX.XXX.40.73

Tak to leda to vodítko, pokud o něj nechcete přijít.
GPS je sice fajn, ale za mě to jsou na kočku docela velký krabičky. Bála bych se, že se s tím někde zasekne. Pokud to bude na rozepínacím obojku, tak to zase může ztratit a tím pádem máte zaběhnutou kočku bez GPS.

A ono to, že se "jen" někam zaběhne není jediný problém. Cizí kočky, psi, jiná zvířata a s tím hrozící poranění, zlí lidé v okolí, turisti, co uvidí hezkou kočku a rozhodnou se ji vzít si domů, nakažený, přiotrávený myši, atd atd.
Konec konců, je to pořád vaše kočka, nikdo vám tu nemůže přikázat, co a jak, ale rozhodně bych se zamyslela, jestli vám to za ten risk stojí a jestli mu nebudou stačit prochajdy na vodítku.

Souhlasím. My ho milujeme a představa, že by se mu mělo něco stát, je hrozná. Spíš jsem si zahrávala s myšlenkou, že za mnou bude chodit a ze zahrady se nebude vzdalovat, doma se tak chová. Kam jdu já, následuje mě jako stín. GPS na ten jeho hubenej krček v žádném případě. děkuju za názor

20.5.2023 07:54

Já naše kocoury beru s sebou na zahradu. Plot máme, ale kdyby chtěli, tak to není problém. Nicméně se mě oba drží a já je pozoruju. Na začátku jsem je měla na vodítku, ale to byl trest pro mě - pořád se někam zamotávají. A tak si držím palce, aby neutekli. Jakmile jdu domů já, zavolám je a jdeme. (Někdy Bertíka nahanim i 20 minut, není to taková idyla 😁).

21.5.2023 08:52
Bobča

XXX.XXX.20.192

Morwenna napsal(a):
Souhlasím. My ho milujeme a představa, že by se mu mělo něco stát, je hrozná. Spíš jsem si zahrávala s myšlenkou, že za mnou bude chodit a ze zahrady se nebude vzdalovat, doma se tak chová. Kam jdu já, následuje mě jako stín. GPS na ten jeho hubenej krček v žádném případě. děkuju za názor

Myslím,že na chalupě bude mít spoustu zajímavějších věcí na pozorování,než doma...Já bych se bála,že uteče-prostě zvědavost-nové podněty...."osmtlapek" to má vychytaný,to hledím,že se jí kocouři drží...

21.5.2023 14:42
fikovnice

XXX.XXX.60.10

Mám kocoura panelákového, na noc chodícího ven a ráno na znamení se vracejícího. Ale jednak je to převtělený člověk :-) a druhak jsem jej navenek veeelmi pozvolna zvykala. Nejdřív jsem s ním šla ven na chvíli a měla jej na klíně. Pak jej třeba měla v dosahu rukou. Posléze jsem jen poodešla a zase se pro něj vrátila atd. atd. Ale nelze to určitě naaplikovat na všechny kočky.

21.5.2023 14:46

..dva ragdolly a jakoperšanku vozím pravidelně každoročně na chalupu, drží se pozemku, domů chodí pravidelně na záchod, nakrmit se, odpočívat ...večer okol desáté sami dodržují večerku a přijdou spát....

janae.

21.5.2023 21:09
janae.

XXX.XXX.160.6

Moje peršanky a před lety i perská činčila chodí ven. Za dvacet let žádný problém, ale bydlíme téměř na samotě a kočky nejsou kontaktní, k cizímu člověku nejdou.
Většinou se vyhřívají na terase, občas se projdou po zahradě, nemají tendence se toulat dál.
Ale srst trpí, některé plstnatí před očima a skončí stříhané strojkem, jiné to zvládají.

23.5.2023 00:48
Morwenna

XXX.XXX.57.21

Já naše kocoury beru s sebou na zahradu. Plot máme, ale kdyby chtěli, tak to není problém. Nicméně se mě oba drží a já je pozoruju. Na začátku jsem je měla na vodítku, ale to byl trest pro mě - pořád se někam zamotávají. A tak si držím palce, aby neutekli. Jakmile jdu domů já, zavolám je a jdeme. (Někdy Bertíka nahanim i 20 minut, není to taková idyla 😁).

To zamotávání je náročné. Každých 10 minut ho chodím kontrolovat, jestli není někde zaháknutý a často samozřejmě je. Děkuju za názor, uvidíme, jestli se odvážím ho někdy pustit.

23.5.2023 00:50
Morwenna

XXX.XXX.57.21

janae. napsal(a):
Moje peršanky a před lety i perská činčila chodí ven. Za dvacet let žádný problém, ale bydlíme téměř na samotě a kočky nejsou kontaktní, k cizímu člověku nejdou.
Většinou se vyhřívají na terase, občas se projdou po zahradě, nemají tendence se toulat dál.
Ale srst trpí, některé plstnatí před očima a skončí stříhané strojkem, jiné to zvládají.

Takhle nějak bych si to představovala, jen bez toho dredatění.......

23.5.2023 13:48

Bobča napsal(a):
Myslím,že na chalupě bude mít spoustu zajímavějších věcí na pozorování,než doma...Já bych se bála,že uteče-prostě zvědavost-nové podněty...."osmtlapek" to má vychytaný,to hledím,že se jí kocouři drží...

Tak oni jsou takto naučení. Starší je ragdoll, ten je mi v patách pořád. Mladší se to naučil od staršího, takže chodím v doprovodu koček po domě .
Na té zahradě jsou tak v okruhu 5 metrů, tak, abych je viděla. S mladším jsem teď udělala pokus - byla jsem na zahradě vzadu, on si "hrál" u domu. A za půl hodinky jsem tam šla a on ležel a vyhříval se.
Máme takový minipozemek, je tam tedy hodně možností, kde vlézt, ale já je neustále pozoruju. Tak abych je mohla odchytit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík