radkuska_222

XXX.XXX.166.196
prosím o radu, co mám dělat když si můj dvouletý kocour vůbec nechce hrát? zkoušela jsem všechno mávátka,myšičky, papír,gumičky,dráhu s kuličkou i pohyblivého motýla kterého dřív miloval a vždy po něm s radostí skákal a hryzal ho tak že byl hnedka zničený už ho nebaví. jediná věc která ho pořád trochu baví je šanta kočičí, ale to je tak vše. už od malička je trochu větší ale v poslední době začíná být tlustý, protože pořád jenom spí a jí. :(
Uživatel s deaktivovaným účtem

radkuska_222
napsal(a):
prosím o radu, co mám dělat když si můj dvouletý kocour vůbec nechce hrát? zkoušela jsem všechno mávátka,myšičky, papír,gumičky,dráhu s kuličkou i pohyblivého motýla kterého dřív miloval a vždy po něm s radostí skákal a hryzal ho tak že byl hnedka zničený už ho nebaví. jediná věc která ho pořád trochu baví je šanta kočičí, ale to je tak vše. už od malička je trochu větší ale v poslední době začíná být tlustý, protože pořád jenom spí a jí. :(
Mám také dvouletého kocoura, už si tolik nehraje jako mladší kocour. (Nebo spíše, než se rozhodne mladý mu to chytí - a hrát si s oběma najednou také nejde - jakmile zjistí, že tomu nevěnuji plnou pozornost uraženě odchází, a malého zavírat nechci, abych si mohla pohrát se starším)
Ale co takhle házet kocourovi granulky - je to dobré cvičení i na přivolání (teda nejprve musíte začít s pamlsky, aby pochopil smysl - pak to nahradit granulemi). P.s. nefunguje u každého kocoura - mladý nemá rád granule, tak ten pro ně běhat nebude (a navíc mi to nyní i vyhovuje)
Kšíry - vyvést kocoura ven, ale pozor musí být ošetřený proti klíšťatům (u staršího to nefunguje - nechce se mu)
Další věcí je clicker trénink - donutit kocoura jít z jedné místnosti do druhé, a když to zvládne odměnit.
No a my máme kolo - takže se ho nyní snažím donutit v něm více běhat - to máme také na clicker i když jdou běhat i sami za sebe, ale pokud chci tak jdou i na povel. (také potřebuje tak půl kila shodit u staršího kocoura)
A poslední věc, kterou milují oba spirálky z Amazonu (hit - jen musím hodit obě najednou )