Eddieee

XXX.XXX.165.63
Dobrý den,
máme od podzimu dvě kočky, venku i doma. Teď získáváme zkušenosti s klíšťaty. Asi před dvěma měsíci dostaly kočky u veterináře něco za krk (teď si nevzpomenu na název). Od té doby měly každá přisátá tři klíšťata.
Zajímá mě, co považujete za úspěch při boji s klíšťaty. Jestli třeba tři klíšťata za měsíc, jedno týdně, žádné nikdy. Ráda bych věděla Vaši zkušenost, až budu hodnotit účinnost přípravku. Jestli mám v něm pokračovat nebo zkusit jiný.
A ještě mám jeden dotaz. Kočky nám hodně domů nosí na kožichu i lezoucí nepřisátá klíšťata. Dvě vypadnou když se myje, další když na mě leží, občas když ji chovám, hladím. Myslím, že tomu se asi nedá zabránit, ale taky mě zajímá Vaše zkušenost, zdá se Vám to děje taky. Lezoucí klíšťata po domě mě dost děsí.
Moc Vám děkuji za vaše zkušenosti.
Uživatel s deaktivovaným účtem

tři klíšťata za měsíc, v době maximální aktivity klíšťat, považuji za úspěch
ale velmi záleží na lokalitě a tom, kde se kočky pohybují
u nás - kočky - zatím v jednotkách, a jenom kocouři
pes je na tom daleko hůř
a lezoucí klíšťata jsou normál, já už měla letos 2, jedno na 100% od přituleného kocoura, druhé na 98% od kočky (ještě je pes, tak pro jistotu mu nechávám ta 2%)
Dávala jsem pipetu na odčervení, takže jsem ještě nedala nic na klíšťata. Tři za měsíc? Kdykoliv některý z kočičáků vyjde ven, najdu mu nejmíň dvě přisátá, někdy i 7 za den Teda hlavně Gucci, ta víc šmejdí zahradou. Potkat lezoucí klíště někde na dlažbě v kuchyni není problém, ale to jsou spíš ta, co spadnou ze mě(naštěstí jim nechutnám) nikdy jsem nezachytila, že by spadlo z kočky. Pokud to už není koule, což je ovšem teprve hnus. Onehdá jsem jednu minula v obýváku jen o centimetry a to chodíme na boso. Došlo mi mdlo, když jsem si představila ho rozšlápnout. Muž málem omdlel, když to viděl

vet mi říkal, že je teď nějaká novinka pipeta odčervení + antiparazitikum
jen to bylo v rámci kontroly psa, tak jsme to zakecali
ale fčil půjdu na očkování a napíšu si lísteček tak doufám, že to zvládnu probrat a případně nakoupit
jsem to zakřikla, před chvílí jsem z Alberta vytáhla 6 klíšťat, si muselustlat nějakém klíštěcím hnízdečku
jen už to tady možná nestihnu napsat.....
napsal(a):
vet mi říkal, že je teď nějaká novinka pipeta odčervení + antiparazitikum
jen to bylo v rámci kontroly psa, tak jsme to zakecali
ale fčil půjdu na očkování a napíšu si lísteček tak doufám, že to zvládnu probrat a případně nakoupit
jsem to zakřikla, před chvílí jsem z Alberta vytáhla 6 klíšťat, si muselustlat nějakém klíštěcím hnízdečku
jen už to tady možná nestihnu napsat.....
No to musíte, já to nutně potřebuju, furt Teda ne ani tak já jak minimálně Gucci