Kotě s jedním slepeným okem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
Dnes 13:09
terezanyce

XXX.XXX.114.124

Dobrý den, obracím se s dotazem, zda kamarád neudělal chybu, na chalupě ve dřevě našel prevcirem toulavou kočku s koťaty, která je stále přenáší, včera si všimnul že jedno na rozdíl od dalších drží jedno oko stále zavřené. Bohužel neměl tušení že se koťata rodí slepá se zavřenými očky což jsem mu spolu informací jsou minimálně týden většinou déle slepá až teď já nyní, takže pomocí optalmoseptonexu a tamponu oko zvlhčil a postupně otevíral, samozřejmě s citem ale nejednalo se rozhodně o samovolné otevření. Sama jsem laik, kocoura jsme sice měli od kotěte ale rozhodně ne ještě slepého. Všude jsem se dočetla že se to má nechat na přírodě, myslíte že koštěti mohl ublížit i tímto opatrným otevřením? Případně máme kotě zkusit najít a dojet na veterinu? Taky mě zajímá neodmítne ho po sléze kočka? Nebo případně nestačí třeba pro jistotu aby se nezanesl zánět otírat ti optalmiseptonexem, borovou vodou nebo tak něco? Někde jsem i četla že může dojít k poškození rohovky, i slepotě. Tuším dle instrukcí jak určit stáří kotěte že se jedná o kotě staré mezi 2-3 týdny, vzhledem jen k jednomu otevřenému očku ale také přihlédnutí k tomu že kotě již po zahradě očichává a zkoumá blízké okolí. Díky za radu

Přidejte reakci

Přidat smajlík