Karol1

XXX.XXX.20.171
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je normální u kočky několik hodin po porodu (cca 4h) stále zrychlené dýchání, koťata vypadají dobře, při porodu žádné komplikace, kočka rodí poprvé, kočka nevypadá neklidně.
Zdravím,
naše kočička také rodila poprvé, neměla ještě ani rok když porodila. Je strašně šikovná a neuvěřitelně krásně vše zvládla sama, je strašně moc statečná a šikovná. Kočičky jsou nejchytřejší zvířátka.* Každopádně nám pak také zrychleně občas dýchala, domnívám se, že je to ze stresu (když se bohužel přišel podívat hlučný, hlouposti moc nahlas mluvící člověk, tak úplně na něj "vrčela" a pak zrychleně dýchala, nebo bohužel od té doby když jsem se jí 3. den po porodu částečně "nakvartýrovala" ke koťátkům až k pelíšku, jak jsem jim měnila podložky a deky a dávala zase menší pet láhve s horkou vodou, na které jsem navlékla co nejhrubší ponožky nebo ty flaštičky dala do růkávů svetrů, aby přes tenký plast flašky koťátka horká voda i horký plast -nepálily. Zkrátka podle mě, když se kočička začne něčeho obávat, co lidem bohužel nedojde, že ji stresuje, tak zrychleně chudáček, protože se nemůže vyjádřit - dýchá. jak ten stresující faktor "pomineů, tak pak by se měla kočička uklidnit. Může to být právě i jen přítomnost člověka moc blízko u pelíšku s koťátky. Také zvuky, řev, špatná a negativní atmosféra (než přišel partner narcista z práce - byla kočička šikovná naprosto u koťátek a vše bylo nádherné a ani od nich neodcházela*). Po partnerově "návštěvě" z 2. dne po porodu - však od nich zmateně odbíhá a je ji těžké najednou k nim dostat. Také pořád od té doby běhá za mnou, takže si nestihnu ani sobě připravit jídlo, jít na wc apod.* Nikde jsem v článcích na webu bohužel včas nenašla, jak dlouho porodu nepůjde od koťátek na wc ta porodivší právě kočička nebo kdy si vstane od nich aby si "odskočila" k jídlu a k pití pro sebe, kdy tedy začne vůbec sama žrát a pít z misky NEBO jestli jí mám něco podávat do pelíšku z nějakých šikovných lahviček (ty nikde neseženete, ani u veterináře ani v lékárně ani ve zverimexech ani na netu... A ty dostupné lahvičky - TAK TY nejsou popsané které části sady a do kolika stupňů vyvařovat, je s nimi velmi těžká manipulace, člověk je ve stresu, nemá čisté ruce a ony mají být sterilní .... , dále nejsou naprosto stisknutelné ty flaštičky, není popsané v jaké fázi sestavení nádstavců je plnit a jak, pro koťátka jedna má tak 10 ml, ještě divně označené ty míry na lahvičkách, když musíte dokrmovat více koťátek tak šíleně nepraktické)... Kočičí mléka nekvalitní nebo šíleně drahé.V potravě má být obsah "hrubého popele" 5-7 %.... -no a ten není dosažen v ničem :-( Také nikde nenajdete info KOLIK stupňů má být v místě, kde je pelíšek s novorozenými koťátky, zvláště v prvních dnech po porodu, někde jsem pak našla že teplota vzduchu má být 30Ć, což tedy nevím jak zajistit.... To by i koččce mohlo být přeci vedro, že. Zkrátka naprosto nikde neseženete komplexní informace o prvních hodinách a dnech po porodu kočičky. Ani v tištěných knihách. A zvěrolékář na všechno info nemá čas. Což částečně chápu. (Bohužel) Moc všem držím pěsti, aby je u porodu a po porodu nikdo nestresoval. Kočičky tehdy mají rády úplný klid****Jak jsem už psala-jsou nejchytřejší****