neverend
napsal(a):
https://awionline.org/content/horse-slaughter-facts-faqs
Ano, zakázaná jsou, ale nebyl to federální zákon. Nemám info o situaci teď z posledních let, ale je tam velký tlak veřejnosti s nakonec to určitě dopadne dobře.🙂 Jinak ke střílení mustangů zde zmiňovaném mám ještě dodatek. To se zvedla taková hysterie veřejnosti, že to bylo okamžitě zrušeno a farmáři nebyli bezpeční životem. Veřejnost má v Americe strašnou sílu. Jako u všeho nic není hned a Američané si jsou vědomi že bez koní by neexistovali.
Jak dobře to dopadne? Místo cesty do nejbližších jatek, pojedou lodí do Japonska? To je to lepší řešení? Viděl jste někdy koně z kamionu co jede s koňmi do Itálie, přes Ukrajinu?
neverend

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Jak dobře to dopadne? Místo cesty do nejbližších jatek, pojedou lodí do Japonska? To je to lepší řešení? Viděl jste někdy koně z kamionu co jede s koňmi do Itálie, přes Ukrajinu?
No vidíte, Evropa..🙂 Sisi, já přeci nevím co dál se bude dít. Souvisí to i s bezpečností potravin pod jménem SAFE a kůň není jatečným zvířetem. Nějakou dobu se snažili poslední tři závody na zpracování koňského masa v Texasu a Illinois. Myslím že už to vzdali. Prodej koně jako jatečného zvířete už je mimo zákon. Stejně jako byste chtěla odsud vyvézt psa do Číny na maso. Nebojte se, kolem tohoto je stále velmi živo a jak říkám dokonalé není nikdy nic na první pokus. Všechno potřebuje čas a vývoj. Důležité je ale alespoň něco dělat a vytrvat. Společnost je plně nakloněna těmto krokům. To víte, je to boj proti velkým objemům financí a mnoho lidí je v tom zainteresováno. Zkusím něco víc zjistit, ale kolem koní doma moc nikoho neznám. To až tady jsem se zbláznil a koupil koně.😃
neverend
napsal(a):
No vidíte, Evropa..🙂 Sisi, já přeci nevím co dál se bude dít. Souvisí to i s bezpečností potravin pod jménem SAFE a kůň není jatečným zvířetem. Nějakou dobu se snažili poslední tři závody na zpracování koňského masa v Texasu a Illinois. Myslím že už to vzdali. Prodej koně jako jatečného zvířete už je mimo zákon. Stejně jako byste chtěla odsud vyvézt psa do Číny na maso. Nebojte se, kolem tohoto je stále velmi živo a jak říkám dokonalé není nikdy nic na první pokus. Všechno potřebuje čas a vývoj. Důležité je ale alespoň něco dělat a vytrvat. Společnost je plně nakloněna těmto krokům. To víte, je to boj proti velkým objemům financí a mnoho lidí je v tom zainteresováno. Zkusím něco víc zjistit, ale kolem koní doma moc nikoho neznám. To až tady jsem se zbláznil a koupil koně.😃
a protože úúúúplně celá společnost je tomu nakloněná (neee vůbec není pro lidskou spotřebu zakázán kvůli dopingům a jiným látkám které tam do koní rvou), tak se 80 tisíc koní ročiěn vyváží na jatka do zahraničí. něco co už v Evropě v takovémto měřítku není... njn, USA, 50 let za opicemi...pardon, za Evropou
neverend

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
a protože úúúúplně celá společnost je tomu nakloněná (neee vůbec není pro lidskou spotřebu zakázán kvůli dopingům a jiným látkám které tam do koní rvou), tak se 80 tisíc koní ročiěn vyváží na jatka do zahraničí. něco co už v Evropě v takovémto měřítku není... njn, USA, 50 let za opicemi...pardon, za Evropou
Co to je 50 let za opicemi?
Uživatel s deaktivovaným účtem

neverend
napsal(a):
Co to je 50 let za opicemi?
To znamená, že je něco zastaralé, překonané.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo slavna usa. Co na tom ze tam rodej kobyly hribata co se pak vozi na jatka protoze se z brezich neco taha (nepamatuji konkretne co kusela bych dohledat) a jsou to tisice a vic hribat kazdej rok. Co na tom ze rodea s mustangy kde se kone mrzaci ze. Co na tom ze tam jsou dostihy fakt prumysl a kone zbozi. Ne jak u nas a dalo by se pokracovat ale dal se zastavejte usa jen kvuli par utulkum.
Z březích kobyl se "těží" moč.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Pred maturitou jsem desne potrebovala jet do USA, byla to temer posedlost. O neco pozdeji, po 3 tydnech tam stravenych, a to jeste ve velmi dobre spolecnosti, vim, ze jsou "lepsi" zeme, kde travit zivot.
Coudas
napsal(a):
Pred maturitou jsem desne potrebovala jet do USA, byla to temer posedlost. O neco pozdeji, po 3 tydnech tam stravenych, a to jeste ve velmi dobre spolecnosti, vim, ze jsou "lepsi" zeme, kde travit zivot.
Tak.. jestli můžu... Ony podle mě i ty Čechy sou fakt v mnoha věcech lepší jak USA... Ať už nadáváme na doktory sebevíc, ať žije státem hrazené zdravotní pojištění (jako jooo, vím že nám ho pak strhává z platu zaměstnavatel a OSVČ si ho platí sami ale... Chápeme doufám.

Po mých četných výjezdech do zahraničí se vždy velmi ráda vracím domů a každému tvrdím, jak dobře se tu máme, klidně si tu žijeme, nemáme žádné zásadní problémy, co jíst taky máme a jako bonus je naše zemička překrásná. Před nějakými dvaceti lety jsem si představovala, jak budu žít někde v cizině, teď jsem vděčná za to, že můžu žít tady

Vidíte, a já jsem nikdy paty nevytáhla, a je mi tu blaze i bez toho

napsal(a):
Vidíte, a já jsem nikdy paty nevytáhla, a je mi tu blaze i bez toho
Ono když máte srovnání, tak je to blaho potom jaksi viditelnější
Coudas

XXX.XXX.87.254
Vse ma sve pro a proti. Jsou veci, ktery se mi v USA zamlouvaly, ja zas mela privilegium "zahranicni delegace". V Cechach se mi nejvice nelibi to, ze vetsina lidi hleda, proc to nejde, a jen malo hleda, jak by to slo. A je pravda, ze jako rozeny Severomoravak, nebo taky gagugo (ganz gupi gorol) si tady ve frydlantskem vybezku nikdy nezvyknu, je tady priserna atmosfera. Nemusim do zahranici, a hlavne jsem na stara kolena pochopila princip, ale zrovna tenhle kout bych i rada zmenila, nejlepe za jizni cechy.

napsal(a):
Ono když máte srovnání, tak je to blaho potom jaksi viditelnější
Pro mě vlastně né - pro mě je blaho už jen to, že se nemusím sápat někam na to poznávání kultůr :-) Mně je i bez toho dobře :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.94
Coudas
napsal(a):
Vse ma sve pro a proti. Jsou veci, ktery se mi v USA zamlouvaly, ja zas mela privilegium "zahranicni delegace". V Cechach se mi nejvice nelibi to, ze vetsina lidi hleda, proc to nejde, a jen malo hleda, jak by to slo. A je pravda, ze jako rozeny Severomoravak, nebo taky gagugo (ganz gupi gorol) si tady ve frydlantskem vybezku nikdy nezvyknu, je tady priserna atmosfera. Nemusim do zahranici, a hlavne jsem na stara kolena pochopila princip, ale zrovna tenhle kout bych i rada zmenila, nejlepe za jizni cechy.
Za jih bys nemenila. Des.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Za jih bys nemenila. Des.
A to já jsem tady spokojená.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.94
napsal(a):
A to já jsem tady spokojená.
Lidi liny. Ceny vseho vysoky. Platy neadekvatne vuci cenam treba najmu atd nizoucky. Zamestnani vyber temer nula. Zlatej sever. Tady sou lidi polomrtvy la. Lince u taktu 36vterin.ja to samy byvala zvykla odmakat za 20 a byl to standart. Najmy? Sileny. Ceny baraku sileny. Ceny sluzeb taky zadnej zazrak. Infrastruktura treba Budejek katastroficka. To i Praha je na tom lip.
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Lidi liny. Ceny vseho vysoky. Platy neadekvatne vuci cenam treba najmu atd nizoucky. Zamestnani vyber temer nula. Zlatej sever. Tady sou lidi polomrtvy la. Lince u taktu 36vterin.ja to samy byvala zvykla odmakat za 20 a byl to standart. Najmy? Sileny. Ceny baraku sileny. Ceny sluzeb taky zadnej zazrak. Infrastruktura treba Budejek katastroficka. To i Praha je na tom lip.
Jani tak jsi tedy spokojená nebo ne? Vždyť to co píšeš je právě to o čem jsem mluvil já před tím. Nelíbí se mi to že pracující člověk stěží bydlí a aby měl strach jestli se k tomu ještě nají.😒 Takových lidí znám víc a vadí mi to, to mi věř. Nemělo by to tak být.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Lidi? To asi nezalezi na kraji. Za mne lepsi liny nez .... no nic. Tady jsem si na zacatku taky myslela, ze ten vzorek, co jsem potkala je "svetla" vyjimka. Ale po 17 letech uz vim, ze ne...
neverend

XXX.XXX.213.247
Coudas
napsal(a):
Lidi? To asi nezalezi na kraji. Za mne lepsi liny nez .... no nic. Tady jsem si na zacatku taky myslela, ze ten vzorek, co jsem potkala je "svetla" vyjimka. Ale po 17 letech uz vim, ze ne...
Já byl na pozvání souseda tady u stáje dvakrát v hospodě.🙂 Jako dobrý, ale když zjistili že jsem vypil litr a půl juice místo piva a tři kafe stal jsem se nezajímavým.😃 Musel bych chlastat jako oni a pak bych zapadl do kolektivu asi lépe. Tak jestli taky takhle vybočujete ze standardu, tak se obávám že na tom budete podobně jako já.🙂
Coudas

XXX.XXX.87.254
Jezismarija, doufam, ze na tom nebudu nikdy jako Vy.
Já se ještě vrátím k nekonečnému tématu jatek pro koně.
Zatím mi žádný příznivce zákazu porážek koní nevysvětlil, jaká je alternativa. Všude jen jatky ne, ale co tedy se všemi těmi nechtěnými koňmi? Jasně, trpící se mají dát uspat, na tom se shodneme.
Ale veterinář není řezník a nebude uspávat koně, kteří netrpí, "jen" nemají žádné využití a mizernou šanci na spokojený život. A péče o takového koně je drahá, pokud bych počítala jenom minimální náklady ve výši 2.000 Kč měsíčně za kus, za 25 let života koně to je pěkných 600.000 Kč. A to většinou koně staří nebo handicapovaní potřebují víc než jen tenhle základ.
Takoví koně teď většinou končí jako darování "do dobrých rukou", kde přes různé peripetie třeba i na těch jatcích skončí. Uvedu modelový příklad - tříletek s vadou pohybového aparátu, na ježdění nebude nikdy vhodný. Co s takovým koněm? Jistě, společník být může, ale upřímně, kdo chce společníka bez využití, když může mít koně, na kterém se jezdit dá a funkci společníka plní i tak? Kdo takovému koni zaplatí oněch 600.000 Kč jako vstupenku pro základní živobytí? Nebo třeba kůň zkažený a lidem nebezpečný? Co takového v životě čeká? Zkušený člověk, který ví, co převýchova obnáší si ho vezme jen těžko.
Nebo letos aktuální - takových inzerátů je dost - starší kůň. Starý kůň je téměř každý dřív nebo později bezzubý a jen za krmení dá člověk majland. Nebo to neřeší a "příroda si poradí". Je milosrdnější nechat takového koně pomalu umírat hlady, než rychlý konec na jatcích?
Co tedy s takovými koňmi, když majitel o ně už nemá zájem, a veterinář je utrácet nebude, protože netrpí a k utracení tak důvod není? Budeme nutit daňové poplatníky, aby dotovali provoz nějakých zařízení, protože se 600 kg masa, které za život prožere přes půl mega, nesmí zpracovat na krmení? Nebo se prostě zavřou oči, v rámci humanity se řekne, že úspěch - jatky nejsou, a nastane příroda, tj. nechtění koně postupně uhynou hlady? Nebo jaké je řešení pro x tisíc takových koní, které tady máme?
Slon Indický
napsal(a):
Zatím mi žádný příznivce zákazu porážek koní nevysvětlil, jaká je alternativa. Všude jen jatky ne, ale co tedy se všemi těmi nechtěnými koňmi? Jasně, trpící se mají dát uspat, na tom se shodneme.
Ale veterinář není řezník a nebude uspávat koně, kteří netrpí, "jen" nemají žádné využití a mizernou šanci na spokojený život. A péče o takového koně je drahá, pokud bych počítala jenom minimální náklady ve výši 2.000 Kč měsíčně za kus, za 25 let života koně to je pěkných 600.000 Kč. A to většinou koně staří nebo handicapovaní potřebují víc než jen tenhle základ.
Takoví koně teď většinou končí jako darování "do dobrých rukou", kde přes různé peripetie třeba i na těch jatcích skončí. Uvedu modelový příklad - tříletek s vadou pohybového aparátu, na ježdění nebude nikdy vhodný. Co s takovým koněm? Jistě, společník být může, ale upřímně, kdo chce společníka bez využití, když může mít koně, na kterém se jezdit dá a funkci společníka plní i tak? Kdo takovému koni zaplatí oněch 600.000 Kč jako vstupenku pro základní živobytí? Nebo třeba kůň zkažený a lidem nebezpečný? Co takového v životě čeká? Zkušený člověk, který ví, co převýchova obnáší si ho vezme jen těžko.
Nebo letos aktuální - takových inzerátů je dost - starší kůň. Starý kůň je téměř každý dřív nebo později bezzubý a jen za krmení dá člověk majland. Nebo to neřeší a "příroda si poradí". Je milosrdnější nechat takového koně pomalu umírat hlady, než rychlý konec na jatcích?
Co tedy s takovými koňmi, když majitel o ně už nemá zájem, a veterinář je utrácet nebude, protože netrpí a k utracení tak důvod není? Budeme nutit daňové poplatníky, aby dotovali provoz nějakých zařízení, protože se 600 kg masa, které za život prožere přes půl mega, nesmí zpracovat na krmení? Nebo se prostě zavřou oči, v rámci humanity se řekne, že úspěch - jatky nejsou, a nastane příroda, tj. nechtění koně postupně uhynou hlady? Nebo jaké je řešení pro x tisíc takových koní, které tady máme?
budeme je posílat do USA za Meifim
Coudas

XXX.XXX.87.254
Mne by tohle zajimalo v spuvislosti s chovem krav. Vsichni mame byt vegetariani, mame zrusit velkochov, a cobs temi zviraty? Vypestovat misto masa mraky zeleniny, a kde? A ty kravy skonci jak? Vypustime je do lesa, nebo je nechame jen tak na loukach? A kde budem chovat tu zeleninu a dalsi produkty, kdyz na uridne pude se stavi haly pro auta a na loukach, kde to vcelku pestovat nejde budou ty nesmrtelny kravy....

Coudas
napsal(a):
Mne by tohle zajimalo v spuvislosti s chovem krav. Vsichni mame byt vegetariani, mame zrusit velkochov, a cobs temi zviraty? Vypestovat misto masa mraky zeleniny, a kde? A ty kravy skonci jak? Vypustime je do lesa, nebo je nechame jen tak na loukach? A kde budem chovat tu zeleninu a dalsi produkty, kdyz na uridne pude se stavi haly pro auta a na loukach, kde to vcelku pestovat nejde budou ty nesmrtelny kravy....
krávy, které se zatím chovají, se sežerou, jak bylo v plánu. To je v pořádku, stejně jako při zrušení klecových chovů prostě slepice, které budou mít tu smůlu a vylíhnou se do toho přechodného období, si život odbudou ještě v kleci. (proč mi autokorekce označuje slovo "odbudou", to by mě zajímalo) Prostě pokud zakážeme jateční zvěř, zakážeme primárně její množení, a od jistého data budou muset chovatelé v rámci ekonomického tlaku (nikdo to nebude vykupovat) začít snižovat stavy. Takže sežrat a nemnožit. To se dá zařídit. A následně zůstanou pouze pratuři v Milovicích a sem tam nějaká stračena v zooparku. A blaze bude.
A já doufám, že se toho nedožiju.

Slon Indický
napsal(a):
V Rakousku haflingové. Přiznám, že nevím, nakolik je to aktuální. Co je dobré, do chovu a případně na prodej, to špatné na jatka.

napsal(a):
krávy, které se zatím chovají, se sežerou, jak bylo v plánu. To je v pořádku, stejně jako při zrušení klecových chovů prostě slepice, které budou mít tu smůlu a vylíhnou se do toho přechodného období, si život odbudou ještě v kleci. (proč mi autokorekce označuje slovo "odbudou", to by mě zajímalo) Prostě pokud zakážeme jateční zvěř, zakážeme primárně její množení, a od jistého data budou muset chovatelé v rámci ekonomického tlaku (nikdo to nebude vykupovat) začít snižovat stavy. Takže sežrat a nemnožit. To se dá zařídit. A následně zůstanou pouze pratuři v Milovicích a sem tam nějaká stračena v zooparku. A blaze bude.
no, smůlu.
já jsem viděla voliérový chovy, kde teda šťastná to slepice, co na tom stejným chovu byla naskladněná do klecové haly.
ale to je mimo téma.
ano, veganský sen je prostě zrušení chovu domácích zvířat, jakože nebudou vůbec.

alternativa bude, že veterinář bude řezník. jak dneska s nechtěnými psy. majitel bude vyprávět, jak je ten strašně nebezpečnej, případně jak hrozně trpí, a všem zúčastněným je jasný, že když veterinář odmítne, pejsek zdechne hlady přivázaný uprostřed lesa nebo ho doma někdo vezme lopatou.
a pak je to čistě o zamezení utrpení.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Zvlastni... proc nikdo nebojuje za zbourani pulky Skodovky a uvedeni pudy do puvodniho stavu...

Coudas
napsal(a):
Zvlastni... proc nikdo nebojuje za zbourani pulky Skodovky a uvedeni pudy do puvodniho stavu...
no žejo. Šiknul by se zákon na přednostní využívání brownfieldů, a v případě, že chce firma stavět na zelené louce, tak musí zafinancovat zároveň likvidaci stejné rozlohy ekologické zátěže někde jinde. To by bylo pěkné a dávalo by mi to smysl. Ale to né, my budeme ještě na desítky let odpouštět daně Amazonům a podobným vykutálencům, aby si mohli postavit logistické centrum uprostřed chráněnky. A pak jim k tomu za státní ještě přistavíme dálnici, obchvaty, nadjezdy...
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
No, ze se toho nedozijes... U prasat se to uz skoro stalo, s mlikem se to deje, ted si mnou ruce v zahranici, protoze tady se zakazaly slepice v kleci, kozesinovy chov, no a v 2018 skoro kravy, protoze nebylo cim krmit. Az to prijde zas a konickari mi budou nadavat do .... zemedelcu, ze prodavam seno za 1500, vlastne ne, vsichni byli u vytrzeni, ze jsem jim neprodala nic, protoze jsem potrebovala uzivit svoje zvirata. Stejne tak jako najemni ustajeni se strasne divili, proc nemaji konim cistit "hnusnou" vodu, a ze se o to postaram sama, protoze vylejvat v tom suchu jen tak 80 litru vody bylo k nepochopeni.A az to zas prijde, a nebude cim krmit, jatka brat nebudou, protoze nestihaji, tak ty zvirata pochcipaj sami, k tomu netreba vegany a netreba cekat, az se prestanou mnozit. No a pak tu jeste mame ruzne politicke pohledy, ze, kdy jedni chteji zrusit, druhy chteji navysit intenzitu chovu.
lenacia
napsal(a):
A co chlap, který v USA trénuje muly. No... Trénuje...
https://m.youtube.com/watch?v=C3Wf1GmZdi8
Andrew Kocher týrání koní taky posunul na nový level, elektrické tasery si tahal už rovnou i na závody.
bože je mi zle, ten chlap je zvrácenej, bohužel není jediný. koně zlomit a udělat z něj bezmyšlenkovitou trosku, která snese vše. některé záběry jsem nepobrala vůbec
Coudas
napsal(a):
No, ze se toho nedozijes... U prasat se to uz skoro stalo, s mlikem se to deje, ted si mnou ruce v zahranici, protoze tady se zakazaly slepice v kleci, kozesinovy chov, no a v 2018 skoro kravy, protoze nebylo cim krmit. Az to prijde zas a konickari mi budou nadavat do .... zemedelcu, ze prodavam seno za 1500, vlastne ne, vsichni byli u vytrzeni, ze jsem jim neprodala nic, protoze jsem potrebovala uzivit svoje zvirata. Stejne tak jako najemni ustajeni se strasne divili, proc nemaji konim cistit "hnusnou" vodu, a ze se o to postaram sama, protoze vylejvat v tom suchu jen tak 80 litru vody bylo k nepochopeni.A az to zas prijde, a nebude cim krmit, jatka brat nebudou, protoze nestihaji, tak ty zvirata pochcipaj sami, k tomu netreba vegany a netreba cekat, az se prestanou mnozit. No a pak tu jeste mame ruzne politicke pohledy, ze, kdy jedni chteji zrusit, druhy chteji navysit intenzitu chovu.
No prostě zlatá střední cesta... jako ve všem.
Prostě rozumní vědí, že zachovat pro koně jak možnost uspání, tak i možnost jatek (za mě klidně i porážka jednoho kusu doma - na zelené louce). S tím že se žádná hospodářská zvířata nemají na zabití převážet na velké vzdálenosti.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Pipilota
napsal(a):
Prostě rozumní vědí, že zachovat pro koně jak možnost uspání, tak i možnost jatek (za mě klidně i porážka jednoho kusu doma - na zelené louce). S tím že se žádná hospodářská zvířata nemají na zabití převážet na velké vzdálenosti.
Cokoliv chcete udelat se "zdravym rozumem", jste na nejlepsi ceste porusovat zakony.
neverend

XXX.XXX.213.247
Slon Indický
napsal(a):
Jednoduše, ne? Koní bude méně.🙂 Nic víc nic míň.

Pipilota
napsal(a):
Nejsem si jistá, jestli můžete doma legálně porazit koně. Tak jako třeba prase.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
To zalezi ma tom, jestli ho chcete snist. Jako nutna porazka, dale kafilerka lze, tedy my jsme se s MVDr takto dohodli. Porazit doma a nechat si pro vlastni spotrebu nemuzete skoro ani kravu.

Coudas
napsal(a):
To zalezi ma tom, jestli ho chcete snist. Jako nutna porazka, dale kafilerka lze, tedy my jsme se s MVDr takto dohodli. Porazit doma a nechat si pro vlastni spotrebu nemuzete skoro ani kravu.
Přesně tahle jsem to myslela. Já učím děti rozlišovat mezi porážkou, když chci zvíře sníst a utracením, když mu chci zkrátit utrpení. Nevím, co měla na mysli Pipilota. Nutná porážka jako taková už neexistuje, ani na jatkách.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Přesně tahle jsem to myslela. Já učím děti rozlišovat mezi porážkou, když chci zvíře sníst a utracením, když mu chci zkrátit utrpení. Nevím, co měla na mysli Pipilota. Nutná porážka jako taková už neexistuje, ani na jatkách.
Asi tomu rikaji jinak, nez nutna porazka, ja to mam tak vzite. Tak se tedy omlouvam za nepresnost.
neverend

XXX.XXX.213.247
Třeba tu již brzy ani nic nebude možné chovat. Respektive obtížně. Odborníci varují že tání ledovců neskutečně zrychlilo. Pokud jste si všimli, tak venku by měla být zima.🙂Nějak se to na nás řítí ze všech stran. Covid, konflikty, spory o území, přelidněná planeta, země třetího světa učíme konzum.. Tak třeba za nedlouho budeme rádi že se najíme.

Coudas
napsal(a):
Asi tomu rikaji jinak, nez nutna porazka, ja to mam tak vzite. Tak se tedy omlouvam za nepresnost.
Nemusíte se omlouvat, já jenom chtěla vědět, jestli se bavíme o tomtéž.
neverend
napsal(a):
Třeba tu již brzy ani nic nebude možné chovat. Respektive obtížně. Odborníci varují že tání ledovců neskutečně zrychlilo. Pokud jste si všimli, tak venku by měla být zima.🙂Nějak se to na nás řítí ze všech stran. Covid, konflikty, spory o území, přelidněná planeta, země třetího světa učíme konzum.. Tak třeba za nedlouho budeme rádi že se najíme.
Nevykoupou kuřata v chloru, ničit území původních obyvatel kvůli ropovodu... Možná nebudou státy kopírovat Polsko se zákazy potratů a nebudou dělat bombové útoky na kliniky.... Nedej bože někomu líbat boty a dělat že sebe herečky kvůli 150 let mrtvé historii. Zakazovat filmy, vyhazovat herce, dávat černochy a asiaty do slovanských historických filmů, stěžovat si že Hra o středověké Sázavě není dost multikulti
neverend

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
Nevykoupou kuřata v chloru, ničit území původních obyvatel kvůli ropovodu... Možná nebudou státy kopírovat Polsko se zákazy potratů a nebudou dělat bombové útoky na kliniky.... Nedej bože někomu líbat boty a dělat že sebe herečky kvůli 150 let mrtvé historii. Zakazovat filmy, vyhazovat herce, dávat černochy a asiaty do slovanských historických filmů, stěžovat si že Hra o středověké Sázavě není dost multikulti
Myslíš Američany Lenko? Neboj, tam devadesát procent obyvatel možná i víc neví že existujete.🙂 Všechno od Německa na východ je Rusko. Notabene mě neobviňuj, tohle jste si vybrali sami přeci. Možná když se Vám to nelíbí bylo by třeba to změnit. Třeba se ti to přání brzy splní. Rusko sílí a možná budete mít příležitost si znovu vybrat. Já jsem slušný člověk a rozhodně nebudu ani tady a ani jinde hodnotit historii jakéhokoli národa ať je jakkoli černá. Němci, Češi,Maďaři,Slováci a mnoho dalších národů mělo také své mouchy a hříchy minulosti i současnosti, ale rozhodně z toho nebudu vinit Maďara či Slováka pokud ho potkám. Jen bych rád v zemi které žiju měl důvod být na něco hrdý. Sedni k netu pokud umíš anglicky a jdi se zeptat na nějaké diskuzní fórum co si kde myslí o Čechách a východu obecně. Viděla si toho průvodce co jsem sem dával,ne? Tak přestaň mudrcovat a jdi se přesvědčit sama na vlastní ušiska.🙂

víte, jednu věc má spoustu různých emigrantů společnou. nadávají na česko, tvrdí, jak nemají být na co hrdí, ale na českých fórech otravují, to jim je najednou dobrý.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Nemusíte se omlouvat, já jenom chtěla vědět, jestli se bavíme o tomtéž.
Myslim, aspon podle mne dostupnych informaci, ze zvire k dalsimu zpracovani musi vzdy projit jatky. Pro skot je domaci porazka, tam se musi zpracovat na hospodarstvi a pouzit pouze pro vlastni potrebu, nelze dale rozprodat. U prasat to taky nejak lze, to nevim, ty nechovam. "Nucenou porazkou" jsem myslela kuprikladu zraneni, kdy zvire nemuze nastoupit svevolne, tedy prepravce nesmi takoveto zvire prepravit na jatky. Pak lze usmrtit na hospodarstvi veterinarem ci reznikem s tim, ze bud kafilerka nebo odvoz na jatka k dalsimu zpracovani.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Ja znam spise americany, co se do Cech vraci radi a povazuji tuhle zemi za velmi krasnou. Nikdy nezapomenu, jak se nas s "brachou" ptal cernoch se zlatejma zubama v Niagara Falls odkud jsme. Bracha rika ja jsem z Virginie, a ona je z CR. A cernousek na to "(anglicky) Ceska republika? Jo to je parada. (cesky) Ahoj, jak se mas, mam se dobre, cau." A mne upadla celist.
Nicmene je fajn, ze radobyamerican muze do Cech a cechu rejt, kdyz zareje cech do USA, plna huba kecu. Jo to je ta demokracie.
napsal(a):
Já jsem svůj příspěvek myslela hlavně tak, aby bylo zachováno větší množství možností. A aby prostě byly dostupné.
Protože uspávat a dát do kafilerie koně co je v kondici, ale prostě kulhá je dle mého mrhání zdroji. Ale nutit ho někam převážet (tedy zvládnout tu bolest) za mě není správně. Takže aby bylo naprosto v pořádku (i společensky), že dojde řezník a převáží se maso - jedno jestli k jídlu, nebo ke zkrmení.
Jenže realita je dnes hodně jinde. Na jatky se domluvíte leda hodně dopředu a s tažákem (A1/1 prostě ne). Že by došel řezník na dvůr a "ťuk, šmik" a kůň je za duhovým mostem - hezkou svalovinu vyřízne pro lidi, kůži dá do zpracování, co nejvíc se okrájí psům a kafilérka jsou jen zbytky... tak to není. (krom tedy poníků v pohraničí, tam se dělá guláš běžně a ostatní je zakopáno v lese)
Takže na jatky je dnes pro jezdeckého koně, naložit a cestovat, často napříč Evropou... To se mi nelíbí. Proto volám po zachování co nejvíce možností jak na konci koňského života rozhodnout. A líbí se mi možnost, že ze dvora pojede maso (klidně jen krmné) ne živý kůň.
Takže provolávači se zákazem koní na jatky mi vůbec nejsou sympatičtí. Ale souhlasím se zákazem převážet jateční zvířata na velké vzdálenosti po Evropě.

Pipiloto, s vaší myšlenkou se plně ztotožňuji

Coudas
napsal(a):
Myslim, aspon podle mne dostupnych informaci, ze zvire k dalsimu zpracovani musi vzdy projit jatky. Pro skot je domaci porazka, tam se musi zpracovat na hospodarstvi a pouzit pouze pro vlastni potrebu, nelze dale rozprodat. U prasat to taky nejak lze, to nevim, ty nechovam. "Nucenou porazkou" jsem myslela kuprikladu zraneni, kdy zvire nemuze nastoupit svevolne, tedy prepravce nesmi takoveto zvire prepravit na jatky. Pak lze usmrtit na hospodarstvi veterinarem ci reznikem s tim, ze bud kafilerka nebo odvoz na jatka k dalsimu zpracovani.
Takhle ano.

Pipilota
napsal(a):
Já jsem svůj příspěvek myslela hlavně tak, aby bylo zachováno větší množství možností. A aby prostě byly dostupné.
Protože uspávat a dát do kafilerie koně co je v kondici, ale prostě kulhá je dle mého mrhání zdroji. Ale nutit ho někam převážet (tedy zvládnout tu bolest) za mě není správně. Takže aby bylo naprosto v pořádku (i společensky), že dojde řezník a převáží se maso - jedno jestli k jídlu, nebo ke zkrmení.
Jenže realita je dnes hodně jinde. Na jatky se domluvíte leda hodně dopředu a s tažákem (A1/1 prostě ne). Že by došel řezník na dvůr a "ťuk, šmik" a kůň je za duhovým mostem - hezkou svalovinu vyřízne pro lidi, kůži dá do zpracování, co nejvíc se okrájí psům a kafilérka jsou jen zbytky... tak to není. (krom tedy poníků v pohraničí, tam se dělá guláš běžně a ostatní je zakopáno v lese)
Takže na jatky je dnes pro jezdeckého koně, naložit a cestovat, často napříč Evropou... To se mi nelíbí. Proto volám po zachování co nejvíce možností jak na konci koňského života rozhodnout. A líbí se mi možnost, že ze dvora pojede maso (klidně jen krmné) ne živý kůň.
Takže provolávači se zákazem koní na jatky mi vůbec nejsou sympatičtí. Ale souhlasím se zákazem převážet jateční zvířata na velké vzdálenosti po Evropě.
Domácí porážka koní u nás nelze. Někteří nechají koně zastřelit a odvézt na zkrmení do ZOO. Ale to taky není košer - teda papírově. Je to těžké.

napsal(a):
Takhle ano.
Oprava. Konzultovala jsem s kolegyní - domácí porážka koně legálně nelze, čili zbývá eutanázie.

napsal(a):
Oprava. Konzultovala jsem s kolegyní - domácí porážka koně legálně nelze, čili zbývá eutanázie.
Koukala jsem na to tuším včera a bohužel skot nad 72 měsíců stáří a koně, osli a jejich kříženci (či tak nějak, ale prostě dospělé krávy a koně) se nesmějí porážet mimo jatka... jedině veterinární utracení.

napsal(a):
Koukala jsem na to tuším včera a bohužel skot nad 72 měsíců stáří a koně, osli a jejich kříženci (či tak nějak, ale prostě dospělé krávy a koně) se nesmějí porážet mimo jatka... jedině veterinární utracení.
to jako když v kravíně lehne kráva, třeba je rozčíslá, nebo si rozšlape dělohu, tak jí nesmí nikdo střelit? musí jakože čekat na veterináře?

napsal(a):
to jako když v kravíně lehne kráva, třeba je rozčíslá, nebo si rozšlape dělohu, tak jí nesmí nikdo střelit? musí jakože čekat na veterináře?
Tak nutné utracení myslím může provést i veterinární technik nebo zootechnik, přepravce zvířat atd. (nevím, zda i třeba myslivec, oni snad nesmějí střílet mimo honitbu), prostě osoba poučená. Asi i laik, ale pokud to provede způsobem, který není v souladu s legislativou, může být popotahován pro týrání.
Zmínka zákona výše se týká tzv. domácích porážek, kdy se předpokládá další využití masa.
neverend
napsal(a):
Myslíš Američany Lenko? Neboj, tam devadesát procent obyvatel možná i víc neví že existujete.🙂 Všechno od Německa na východ je Rusko. Notabene mě neobviňuj, tohle jste si vybrali sami přeci. Možná když se Vám to nelíbí bylo by třeba to změnit. Třeba se ti to přání brzy splní. Rusko sílí a možná budete mít příležitost si znovu vybrat. Já jsem slušný člověk a rozhodně nebudu ani tady a ani jinde hodnotit historii jakéhokoli národa ať je jakkoli černá. Němci, Češi,Maďaři,Slováci a mnoho dalších národů mělo také své mouchy a hříchy minulosti i současnosti, ale rozhodně z toho nebudu vinit Maďara či Slováka pokud ho potkám. Jen bych rád v zemi které žiju měl důvod být na něco hrdý. Sedni k netu pokud umíš anglicky a jdi se zeptat na nějaké diskuzní fórum co si kde myslí o Čechách a východu obecně. Viděla si toho průvodce co jsem sem dával,ne? Tak přestaň mudrcovat a jdi se přesvědčit sama na vlastní ušiska.🙂
Já sem hrdá na to že sem Čech.
Sem hrdá že tu do 18 let máme zdravotní pojištění hrazené státem. A že ho máme i posléze státem garantované, máme jedny z nejlepších doktorů vůbec, i když jim to občas kazí někteří lékaři... Ale i kdybychom měli platit sami... Porod v ČR: 1500$ max, USA: 30 000$...
Že zde nemohou farmaceutické firmy prodávat opioidy v takové míře jako v USA aby to u obřího počtu populace vytvořilo návykovost.
Sem hrdá že se zde studenti nemusí zadlužit na půl života aby vůbec mohli studovat, neboť státní školy jsou pro studenty do 26 let zdarma...
Historie naší země je něco na co můžu být velmi hrdá oproti USA.
Zda Rusko sílí či nesílí je v roce 2020 dávno pasé. Ono kdyby amíci měli v roce 45 koule, jdou od Plzně dál na Prahu, dohoda nedohoda! Však, pokud šlo třeba o zlato v indiánských rezervacich tak taky žádný oficiální dohody neplatily že..
Sem hrdá, že naše země pomohla velkou měrou při vymýcení černých neštovic. Sem hrdá na zdejší velký lékařský vývoj v boji proti rakovině...
Byla to naše země, a moje rodné město, kde se před lety sešli na jednání z USA a z Ruska, takové vztahy máme!
Sem hrdá na naše pivo. Protože ty americký chcanky se nedaj pít 😁. A jsem hrdá na poměrně silný český odkaz právě v USA a nejenom tam, Japonsko, africké státy, Austrálie... Tak malý stát a přesto tak velký odkaz... Sem hrdá že vidím Čechy, kteří bojují za to co milují, a chtějí udělat Čechy lepší... Zatímco jiní raději utečou a všechny jen uráží a přitom maj klapky na očích a nevidí

lenacia: dobře ty
neverend

XXX.XXX.213.247
Coudas
napsal(a):
Ja znam spise americany, co se do Cech vraci radi a povazuji tuhle zemi za velmi krasnou. Nikdy nezapomenu, jak se nas s "brachou" ptal cernoch se zlatejma zubama v Niagara Falls odkud jsme. Bracha rika ja jsem z Virginie, a ona je z CR. A cernousek na to "(anglicky) Ceska republika? Jo to je parada. (cesky) Ahoj, jak se mas, mam se dobre, cau." A mne upadla celist.
Nicmene je fajn, ze radobyamerican muze do Cech a cechu rejt, kdyz zareje cech do USA, plna huba kecu. Jo to je ta demokracie.
Ale já přece neříkám že jsem se vrátil nerad.🙂 Couďas já do Čechů neryl, jen jsem konstatoval že je to malá zemička která prostě funguje pro Němce a západ jako zdroj kvalifikované levné pracovní síly. Omlouvám se, ale historie je mrtvá věc a můj současný život ovlivňuje něco úplně jiného než básník z minulého století. Ten je mi tak platný. Potřebuji právní systém s jasně definovanými povinnostmi kterým rozumí i běžný člověk. Nemám a nevím jestli zloděje pohostit či zbít. Mnoho lidí musí nakonec dělat věci na černo, protože se zdejší byrokracií by se toho jinak nedožil.😒 Moje máma má osminu domu stále zastavenou díky jejímu bratrovi. Dvacet let a nikdo s tím nehne. Strašný a na tohle mám být hrdý? Víte co je strašný Couďas? To že jste si zvykli..😒 Zvykli jste si platit co Vám nakážou a vůbec už nehledáte jestli to má nějaký smysl. Tak se těšte na příští rok kdy plnou silou dorazí krize. Mnoho lidí procitne do reality. Ovšem jestli budou i tak schopni najít problém v systému nevím, jsou totiž bohužel na to zvyklí. Někteří ale možná alespoň napadne co jim je platná historie a zjistí co je pro život důležitější. Couďas mnohokrát jste psala že byste nejraději aby Vám dali všichni pokoj.🙂 Tak tohle by se Vám splnilo právě v Americe. Soused 50 mil a nežádáte (také neplatíte)o povolení každé ptákoviny na svém pozemku. Kamarád otce si teď nedávno otevřel pekárnu v Canadě. Postavil, vybavil, zkušební provoz jel hned a na povolení dorazili dva úředníci, kteří za hodinu udělili ( na místě!) povolení. Tady v Čechách? Se na Vás sesype horda dychtivých příživníků, kteří Vás připraví o peníze dřív než začnete.😒 A když se vrátím k pojištění, tak já jsem pojištěn byl v USA normálně zaměstnavatelem jako tady a je to tak u každého kdo pracuje a chce pracovat. Jako vše i tenhle systém platný v USA jde vylepšit, ale na druhou stranu je zase systém sociální jistoty pro každého i bez zásluh celkem demotivační. Každopádně nezbytnou péči Vám poskytnou i v USA bezplatně a bez pojištění. Bohužel Couďas ti chudí jak je často nazývají s oblibou v médiích jsou ve skutečnosti lidi nikdy nepracující, líní a na jakoukoli budoucnost nemyslící.😒
Coudas

XXX.XXX.87.254
Jesusmarja a proc 150x Coudas? Ja tam byla, vim jak jsem se citila, a ze tohle nechci. O boji s byrokracii zrovna mne nemusite vykladat, zazivam si to dost krute za poslesni mesic na vlastni kuzi. A co jako jedinec asi mam udelat? Vite nadavat na internetu je jedna vec, nachazet reseni je vec druha, a ono to reseni vetsinou neni zadna sranda. Utikat je lehke, ale nekdy nemouzne, podle priorit kazdeho cloveka.
neverend

XXX.XXX.213.247
Coudas
napsal(a):
Jesusmarja a proc 150x Coudas? Ja tam byla, vim jak jsem se citila, a ze tohle nechci. O boji s byrokracii zrovna mne nemusite vykladat, zazivam si to dost krute za poslesni mesic na vlastni kuzi. A co jako jedinec asi mam udelat? Vite nadavat na internetu je jedna vec, nachazet reseni je vec druha, a ono to reseni vetsinou neni zadna sranda. Utikat je lehke, ale nekdy nemouzne, podle priorit kazdeho cloveka.
Mě se ta přezdívka hrozně líbí.😃😃😃 Nejoriginálnější na Ifauně 🙂. Jinak co jste napsala mi bohatě stačí a pokud můžu poradit, tak volte dle svých potřeb a nebojte se zkusit někoho třeba i radikálnějšího než stokrát střídat ČSSD s ODS a teď i s Babyšem. Můžete také vstoupit do politické strany která Vám vyhovuje a podpořit své zájmy či zájmy vaší skupiny. Já už jsem skoro rok členem a tak se uvidí. Příští rok bude k demonstracím a nepokojům příznivě nakloněn a možná i EU zažije otřesy v základech. Tak hlavně nebýt mimo.🙂
Coudas

XXX.XXX.87.254
neverend
napsal(a):
Mě se ta přezdívka hrozně líbí.😃😃😃 Nejoriginálnější na Ifauně 🙂. Jinak co jste napsala mi bohatě stačí a pokud můžu poradit, tak volte dle svých potřeb a nebojte se zkusit někoho třeba i radikálnějšího než stokrát střídat ČSSD s ODS a teď i s Babyšem. Můžete také vstoupit do politické strany která Vám vyhovuje a podpořit své zájmy či zájmy vaší skupiny. Já už jsem skoro rok členem a tak se uvidí. Příští rok bude k demonstracím a nepokojům příznivě nakloněn a možná i EU zažije otřesy v základech. Tak hlavně nebýt mimo.🙂
Prosla jsem se ke konim a zpet s nadeji, ze vyvetram hlavu a pochopim. Nepochopila, ale ptat se nebudu, protoze od Vas se clovek adekvatni odpovedi nedocka. Nicmene volit neco jineho nez otrele strany, volila jsem Ringo Cecha. A co jsem zmohla. Nic. Do politiky nepujdu, staci, ze celkove mam nazory na uplne odlehlem konci, nez je spolecenska vetsina. Myslim si, ze dostatecna demonstrace toho, ze clovek sam proti vetsine nic nezmuze, je i jen na obecni urovni, kde jsem clenem zastupitelstva obce. O ifaune ani nemluvim, tady je to vice nez expresni.
neverend

XXX.XXX.213.247
Coudas
napsal(a):
Prosla jsem se ke konim a zpet s nadeji, ze vyvetram hlavu a pochopim. Nepochopila, ale ptat se nebudu, protoze od Vas se clovek adekvatni odpovedi nedocka. Nicmene volit neco jineho nez otrele strany, volila jsem Ringo Cecha. A co jsem zmohla. Nic. Do politiky nepujdu, staci, ze celkove mam nazory na uplne odlehlem konci, nez je spolecenska vetsina. Myslim si, ze dostatecna demonstrace toho, ze clovek sam proti vetsine nic nezmuze, je i jen na obecni urovni, kde jsem clenem zastupitelstva obce. O ifaune ani nemluvim, tady je to vice nez expresni.
Já Vás chápu celkem dobře. Prostě byste uvítala kdyby se vrátil spíš zdravý rozum než aby se vytvářely další kancelářské posty a na nich lidé vymýšleli co Vám ještě zpoplatnit a nakázat. 🙂 Jako bez urážky Couďas a já jsem také Čech jako Vy, ale teprve tady jsem poznal co to je byrokracie. Snad se toho zbavíme již brzy.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Sorac, ale Vam uz neverim ani dobry den. Vy mne jen tezko pochopite.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.142
neverend
napsal(a):
Já Vás chápu celkem dobře. Prostě byste uvítala kdyby se vrátil spíš zdravý rozum než aby se vytvářely další kancelářské posty a na nich lidé vymýšleli co Vám ještě zpoplatnit a nakázat. 🙂 Jako bez urážky Couďas a já jsem také Čech jako Vy, ale teprve tady jsem poznal co to je byrokracie. Snad se toho zbavíme již brzy.
V cr je hnusne
Cesi hajzli. Usa je super. Vis co udelej radost vs v tyhle zemi vcetne sebe a vypadni zpatky do usa a neplivej na nas jed. Nikdo tu o tebe nestoji. Ty o nas taky ne. Tak bud laskav a prestan nas otravovat.
neverend

XXX.XXX.213.247
Vy se naučte přijímat kritiku. Nikde jsem nenapsal že USA je super a na chyby má každý jiný pohled. Totiž ten svůj. Bohatý jiný než chudý. A že Evropa je pro člověka co tu třicet let nebyl nepochopitelná je snad celkem na snadě. Zrovna jako pro Vás je nepochopitelná ta Amerika. Stejně tak Rusko a další velké země těžko někdo pochopí kdo tam nežije. Jen se nesmíte hned "potento", když Vám někdo řekne jiný názor. A jestli mi věříte či ne je mi už dnes zcela jedno.🙂 Pokud budu chtít jít jinam tak Vás se ptát určitě nebudu.🙂
Coudas

XXX.XXX.87.254
Vy se taky jednou naucite, ze kazda akce vyvola reakci. Je to fyzikalni zakon.
neverend

XXX.XXX.213.247
Coudas
napsal(a):
Vy se taky jednou naucite, ze kazda akce vyvola reakci. Je to fyzikalni zakon.
Život není fyzika Couďas.🙂 Vsadím boty (6000Kč)😃, že minimálně třem lidem odsud nevadím. Víte proč? Protože mají smysl pro humor a neberou text jako dogma. Také umí dešifrovat smajlíky a když dávám smajlíky, tak to znamená přeci neberte to tak vážně.🙂 Opět za čislem 6000Kč dávám smajlík si všiměte.🙂 Nevysmívám se nikomu, rozumíte? Jsem od narození veselý a lidi co nemají úsměv na tváři považuji za nešťastné.🙂 Také bohužel považuji někdy jejich starosti za malicherné a zbytečné. Kolikrát si sami vytvoří mnoho sporů např. se sousedy a přitom mockrát stačí se jen slušně chovat. Pozdravit, optat se jak se vede a pomoct mu sakra s tou cirkulárkou co nemůže vytlačit do toho kopečku ke garáži.😃 Chápete Couďas? V životě musíte Vy iniciovat chování jaké očekáváte od druhých. Toť moje verze zákona Akce-reakce.
Coudas

XXX.XXX.87.254
🤣 zivot neni fyzika....
Já se k jatkám vyjadřovat nebudu..jaký na to mám názor jsem tu už psala. Jsem prostě proti tomu....a nikdo mě prostě nepřesvědčí žádným argumentem...
A co se týče tady diskutovaného...já jsem šťastná za to,kde žiji....myslím si,že spoustu lidí neví,jak dobře se v Čechách mají....zároveň ale nezatracuji nikoho,komu se líbí žít jinde..můj brácha je už 10 let v Anglii a nikdy by se nevrátil zpět do Čech(samozřejmě kromě návštěv za rodinou)..řekl mi,že Čechy pro něj už nejsou..no a? Když to tak cítí,proč ne?Hlavně,že je šťastný....já za ním v Anglii také byla,ale strašně jsem se těšila domů..já bych tam třeba nežila...
Každá země má něco do sebe,ale nejdůležitější je,kde se my cítíme šťastný,spokojený a hlavně DOMA..
neverend

XXX.XXX.213.247
Dotaz
napsal(a):
Vy jste tu třicet let nebyl?
Ano, nebyl. Krom studia ovšem v angličtině. Pak už jen výcvik v Chrudimi a hurá k výcviku námořní pěchoty. Tam jsem byl nadprůměrný navíc svobodný bez závazků a to mi umožnilo vstup do jisté elitní jednotky. Pak už jen válka a jsem zase tady.🙂
neverend

XXX.XXX.213.247
Dotaz
napsal(a):
Jsem myslela, že vám je čtyřicet, tak mi to nevychází.
Dotaz moc rád Vás někdy uvidím, ale tady to opravdu probírat je o život.😃
Coudas

XXX.XXX.87.254
Dotaz
napsal(a):
Tak to nevím, jestli bych tu realitu unesla, i přes písmena to dá občas zbrat. :D
Neblaznete! Odmitat nejuzasnejsiho, nejkrasnejsiho a nejbohatsiho chlapa ve stredni Evrope, kteryho touzi poznat cele zenske osazenatvo ifauny a pri kazde jeho vete se mu baby cpou do postele uz takovym zpusobem, ze pred nima musi utikat do USA, to by byla nerozumna vec!

neverend
napsal(a):
Dotaz moc rád Vás někdy uvidím, ale tady to opravdu probírat je o život.😃
Odkud jste? Já si libuji v "divných" lidech :-)
Teda... jasně, že vnímám, že ta nabídka nebyla automaticky míněna všem, ale tak kdyby náhodou...
Když já si vždycky při té jeho sebechvále vzpomenu na Ivánkovo sebehodnocení, dost se to podobá.
https://youtu.be/ypd_Khpq3pA

Ha, Ivan! nejlepší

Dotaz
napsal(a):
Jj, v boji obstojí, za pluhem zdatný je, všechno dokáže a když se dívá na sebe, tak se musí pochválit. :)
já vždycky říkám, že se musím sama pochválit, že to za mě nikdo jiný neudělá! Třeba podobná filosofie :-)
Coudas

XXX.XXX.87.254
Za mme spise takto 😁
https://m.youtube.com/watch?v=GD63WRvX3nw
https://www.youtube.com/watch?v=PbEiKkVOKVw
tak to já ráda tohle

Coudas
napsal(a):
Za mme spise takto 😁
https://m.youtube.com/watch?v=GD63WRvX3nw
taky dobrýý

jé, jste mi připomněli Mrazíka, musím si ho pustit, to je prostě dokonalá pohádka!
neverend

XXX.XXX.213.247
Ty vado co jste to tu vyplodili?😃😃😃 Mě už to cestování nějak přešlo. Notabene mě stejně již znáte a není tedy důvod.😃😃 Váš Ivan.😃😃
Coudas

XXX.XXX.87.254
Vyplodili? Pouze souhrn Vasi prezentace.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
neverend
napsal(a):
Ty vado co jste to tu vyplodili?😃😃😃 Mě už to cestování nějak přešlo. Notabene mě stejně již znáte a není tedy důvod.😃😃 Váš Ivan.😃😃
Ptezentujes se tu jako superman a vsecko co na sebe kecnes je jen snuska kydu. Kdyby ne nemas potrebu neustale pozornosti tady na ifaune jako driv petra.
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ptezentujes se tu jako superman a vsecko co na sebe kecnes je jen snuska kydu. Kdyby ne nemas potrebu neustale pozornosti tady na ifaune jako driv petra.
Ale Ivan nelhal.😃😃😃
neverend

XXX.XXX.213.247
Coudas
napsal(a):
Neblaznete! Odmitat nejuzasnejsiho, nejkrasnejsiho a nejbohatsiho chlapa ve stredni Evrope, kteryho touzi poznat cele zenske osazenatvo ifauny a pri kazde jeho vete se mu baby cpou do postele uz takovym zpusobem, ze pred nima musi utikat do USA, to by byla nerozumna vec!
Teda Couďas Vy jste mě ale povýšila.😃😃 Ano, emigroval jsem v deseti letech kvůli vytrvalému pronásledování brýlatou, ošklivou a tlustou spolužačkou.😃😃Již se to nedalo déle snášet a vzhledem k tomu, že jsem věděl jak "umí" plavat, tak zámoří byla jediná šance.😃😃 Ovšem zapomněl jsem na letadla. Dostihla mě a já celý zmatený utekl zpět do ČR. Zmátlo jí to a já měl čas vystudovat zde v republice. Nevím jak, ale po ukončení studia šok! Douchová je opět zde. Úprk do armády kde proběhl výcvik a kde jsem byl relativně v bezpečí. Rafinovanost Douchové jsem opět podcenil a nečekal jsem že nastoupí k útvaru jako civilní zaměstnanec do kuchyně. No což, jíst nemusím tak často a hlavně si uhájit svobodu. Dostihla mě i tak. Co teď? Zpět domů a chci zemřít. Ale kde a jak? Afghanistan by mohlo být to pravé místo. A když to neklapne ani tam, tak alespoň prachy a výsluhu. Bohužel se do mě nějak nemohli trefit a s nožem to zkoušeli dva. Jednoho jsem vyhodil oknem a druhý nějak nebral v potaz že mám na sobě kevlar . Přežil, a nevím co s ním bylo dál. Ovšem jak to v životě už bývá, všechno hezké jednou končí. Návrat domů a zcela jsem zapomněl na Douchovou. Byla tam před domem, čas zapracoval a nyní místo brýlí již měla implementován vyřazený hvězdářský dalekohled z blízké observatoře. Co mi tedy zbývalo, nic nepomáhá, všude mě najde. Tedy zpět tajně do Čech. A dál už to znáte..😃😃😃😃 Jestli mě najde napadá mě ještě Putin a Sibiř. Je totiž strašně zimovřivá.😃😃😃
Coudas

XXX.XXX.87.254
Vase pohadka o Afganistanu a elitni jedntce mne nezajima, mne by spis zajimala ta o kamaradce Vaseho bratrance, co o mne vi vic nez ja a co ji verite vice nez mne.... No a na Quanticu jste se Vusnakovy uz ptal?

lenacia
napsal(a):
mě jen překvapuje že 7 let nežil v Tibetu
..dočkejte času...to přijde....
Coudas

XXX.XXX.87.254
To mi pripomina jednoho ruskeho kolegu, co byl u nas na kurzu. Vojenska skola, doktorska skola, prej gynekolog, pak i tu celnickou musel nejak studovat, zbytek jsem nepochytila, protoze tak dobre rusky neumim. Bylo mu 25 let 👍 Protoze v Rusku. Tam je vsechno mozny.

Coudas
napsal(a):
To mi pripomina jednoho ruskeho kolegu, co byl u nas na kurzu. Vojenska skola, doktorska skola, prej gynekolog, pak i tu celnickou musel nejak studovat, zbytek jsem nepochytila, protoze tak dobre rusky neumim. Bylo mu 25 let 👍 Protoze v Rusku. Tam je vsechno mozny.
...a neverenda....ámen
neverend

XXX.XXX.231.71
Coudas
napsal(a):
Vase pohadka o Afganistanu a elitni jedntce mne nezajima, mne by spis zajimala ta o kamaradce Vaseho bratrance, co o mne vi vic nez ja a co ji verite vice nez mne.... No a na Quanticu jste se Vusnakovy uz ptal?
Bratránek už je dávno doma naštěstí.🙂 Couďas já si podobným způsobem zjistil info skoro o všech tady.🙂 Za pár lidmi jsem i tehdy byl, ale oni už sem nechodí. Né, neskončili v betonovém sloupu či nehoda s pádem z okna.😃 Bývalá milá mého bratrance to byla pouze náhoda. A vlastně podívejte se na sebe trochu kriticky. Nic jsem Vám nikdy neudělal, nikdy jsem na Vás ani na nikoho tady nebyl neslušný a přesto si do mě nikdy nezapomenete kopnout. Přitom je zřejmé že polovinu věcí tady beru s humorem a nepřikládám tomu nějaký význam. Proč bych jel klidně za Dotázkem a k Vám ne je přeci zřejmé i ze způsobu jakým se mnou jedná. Bere to s humorem a neláme si s tím hlavu.😃 A je asi dost inteligentní na to aby pochopila že Meifimu jatka nikdy nevysvětlí. Stejně jako by to nevysvětlila třeba Čance.

Vážení, vy ho tady rozčilujete a on si to chodí ventilovat na Psy. Nechte si ho tady!
neverend: já Vám to zkusím vysvětlit ještě jednou: to, že lžete, lidem vadí. Že si vytvoříte jiný nick, abyste sám sebe obhájil, lidem vadí. A za to se lidem omlouvá. Chápete? Tak se omluvte, nepište nepravdy a vše pojede dál.
S Pánem Bohem.
Coudas

XXX.XXX.87.254
neverend
napsal(a):
Bratránek už je dávno doma naštěstí.🙂 Couďas já si podobným způsobem zjistil info skoro o všech tady.🙂 Za pár lidmi jsem i tehdy byl, ale oni už sem nechodí. Né, neskončili v betonovém sloupu či nehoda s pádem z okna.😃 Bývalá milá mého bratrance to byla pouze náhoda. A vlastně podívejte se na sebe trochu kriticky. Nic jsem Vám nikdy neudělal, nikdy jsem na Vás ani na nikoho tady nebyl neslušný a přesto si do mě nikdy nezapomenete kopnout. Přitom je zřejmé že polovinu věcí tady beru s humorem a nepřikládám tomu nějaký význam. Proč bych jel klidně za Dotázkem a k Vám ne je přeci zřejmé i ze způsobu jakým se mnou jedná. Bere to s humorem a neláme si s tím hlavu.😃 A je asi dost inteligentní na to aby pochopila že Meifimu jatka nikdy nevysvětlí. Stejně jako by to nevysvětlila třeba Čance.
Umite odpovidat na otazky?
lenacia
napsal(a):
ještě by mohl strávit rok v Samurajské osadě a rozodnotu se obrátit proi Amíkům s katanou
Já si to představuji asi takto. :)
Coudas

XXX.XXX.87.254
Dotaz
napsal(a):
Já si to představuji asi takto. :)
Aha... no jestli vypada takto, neni divu, ze po nem holky hazej kalhotky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
neverend
napsal(a):
Jestli to byly tak presny a věrohodné infa jako o me tak si to musel shanet ozralej nekde u bezdaku jinak nevim 😂
A to ze si vymyslis je jasne. Normalni clovek by nemel tvoji neustalou egoistickou potrebu po pozornosti. Nemuzes jit otravovat na americky fora?
Coudas

XXX.XXX.87.254
Dotaz
napsal(a):
Já myslím, že i děj včetně hlavní postavy by seděl. :)
Ale teda kalhotky bych v přítomnosti Mr. Sheena raději neodhazovala. ;)
Nedelejte... ja ten film mam docela rada, i kdyz to je cypovina. Prirovnanim k nekonecnymu jste mi to cely zkazila.... 😄
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli to byly tak presny a věrohodné infa jako o me tak si to musel shanet ozralej nekde u bezdaku jinak nevim 😂
A to ze si vymyslis je jasne. Normalni clovek by nemel tvoji neustalou egoistickou potrebu po pozornosti. Nemuzes jit otravovat na americky fora?
U tebe mi stačili ty fotky a pár známých na FB. 😃😃
Coudas

XXX.XXX.87.254
neverend
napsal(a):
Vy prece FB nemate a nikdy nebudete mit....
neverend

XXX.XXX.213.247
Coudas
napsal(a):
Umite odpovidat na otazky?
Umím, ale nechci. Nebudu Vám říkat kdo Vás dobře zná a odkud. Jen Vám slibuji, že tady to nikdy nikomu neřeknu. Na to je to moc soukromé a každému je do toho prd.
neverend

XXX.XXX.213.247
Coudas
napsal(a):
Vy prece FB nemate a nikdy nebudete mit....
Já ne.🙂
Coudas

XXX.XXX.87.254
neverend
napsal(a):
Umím, ale nechci. Nebudu Vám říkat kdo Vás dobře zná a odkud. Jen Vám slibuji, že tady to nikdy nikomu neřeknu. Na to je to moc soukromé a každému je do toho prd.
A proc ne? Protoze to nevite?
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Vážení, vy ho tady rozčilujete a on si to chodí ventilovat na Psy. Nechte si ho tady!
neverend: já Vám to zkusím vysvětlit ještě jednou: to, že lžete, lidem vadí. Že si vytvoříte jiný nick, abyste sám sebe obhájil, lidem vadí. A za to se lidem omlouvá. Chápete? Tak se omluvte, nepište nepravdy a vše pojede dál.
S Pánem Bohem.
Megi vyšetřovatel.😃 Za chvilku jsem tam.😃 Megi o jakém nicku tu mluvíte? Je pravda že jsem starý smazal a pak si musel vytvořit nový, ale jinak nevím o kterém mluvíte? Notabene takových lidí je tu mnohem víc např. ReptaRepta alias Saola a Vy jí akorát jak "hlupáci" skočíte vždy na lep.😐 A ani nevíte jestli to skutečně Saola je. Kasala jste se na IT odborníka a tak povídejte jak snadno to zjistit? 🙂 A Megi mohu tedy přijet i k Vám?

neverend
napsal(a):
Megi vyšetřovatel.😃 Za chvilku jsem tam.😃 Megi o jakém nicku tu mluvíte? Je pravda že jsem starý smazal a pak si musel vytvořit nový, ale jinak nevím o kterém mluvíte? Notabene takových lidí je tu mnohem víc např. ReptaRepta alias Saola a Vy jí akorát jak "hlupáci" skočíte vždy na lep.😐 A ani nevíte jestli to skutečně Saola je. Kasala jste se na IT odborníka a tak povídejte jak snadno to zjistit? 🙂 A Megi mohu tedy přijet i k Vám?
Ty vado (úplně americkej výraz jak sviňa :-)), třeba tady absolutně bez detektivní práce:
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3282588/pamlskovani
Jsou tam adresy :-) :-)
A prostě to vyjadřování bije do očí. Dtto Saola a Repta, my do sebe tak ryjeme roky, je to taková legrace.
Jistě, přijeďte k nám. A kam to bude? :-) Zkuste uhodnout alespoň kraj a dám Vám lajk :-)
Já se na IT nekasám (co to má za význam v takové větě?), živím se IT, vydělalo mi to na dům, psa a kocoura a ještě mi nebylo 40, dobrý ne :-) Mějte se tu s Pánem Bohem, snad dojdete pokoje.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ty vado (úplně americkej výraz jak sviňa :-)), třeba tady absolutně bez detektivní práce:
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3282588/pamlskovani
Jsou tam adresy :-) :-)
A prostě to vyjadřování bije do očí. Dtto Saola a Repta, my do sebe tak ryjeme roky, je to taková legrace.
Jistě, přijeďte k nám. A kam to bude? :-) Zkuste uhodnout alespoň kraj a dám Vám lajk :-)
Já se na IT nekasám (co to má za význam v takové větě?), živím se IT, vydělalo mi to na dům, psa a kocoura a ještě mi nebylo 40, dobrý ne :-) Mějte se tu s Pánem Bohem, snad dojdete pokoje.
Jo tak adresa.😃😃 Tak to mi stačí bohatě. Megi nehodlám Vás "stopovat", ale jen když Vás to tolik trápí, tak vezmu papíry, uniformu a zkrátka bych se Vám jen ukázal. Tankem asi nepřijedu,nebojte. 😃
Coudas

XXX.XXX.87.254
Tak jo, tak jsme se zasmali. Mno, tak meifi alias bormann alias jeste neco alias neverend mi nikdy nic neudelal, ale lhare nepodporuji. Dokazat nelze, jelikoz je kompromitujici diskuze smazana, tak leda ze by nejaky admin archivar... Uznavam a priznavam, ze jsem nalitla a je to moje chyba, nabyla jsem mylneho dojmu, ze je to "brother in arms", chce se kamaradit a ma zajem si psat. Jsem bohuzel prilis uprimny clovek, tak podkopnuti boli o to vice. Nicmene pacit neexistujici informace nema cenu. Zahraju si chvili na Maska. DOBRE mne tady zadna holka NEZNA, protoze S ZADNOU jsem se nikdy nekamaradila tak, aby mne dokazala DOBRE poznat. SOUKROME kompromutujici informace mit vazeny pan NEMUZE, protoze zadne NEEXISTUJI. Cimz chci rict, ze se NEMAM za co stydet, a COKOLIV jsem zde ci jemu napsala, poskytla fotky byla pravda a nevim o NICEM, co by se muselo resit a bylo proti pravidlum. Tudiz zadny takovy clovek NEEXISTUJE a vazeny pan si pouze vymysli.
Ale predpokladam, ze narazite na mou kobylu na jatkach, mozna i na to, ze nekoho o jatkach presvedcuji, ale ja se pouze ptala, jakou by mel v mem pripade clovek altetnativu a co by mel udelat, na coz byla Vase, vazeny pane "nekonecny", odpoved, ze "v mem pripade to je vyjimka a da se to chapat". Takze za mne, absolutne nechapu, o co vam jde, nejdriv jste ze mne poprdenej, pak tezce podrazite, a pak vymyslite nejaky blaboly "haha ja prece delam srandu". Nevim, o cem pisete ( ze vam na mne nekdo neco rekl, nevim co, ani v jake souvislosti) a ceho chcete dosahnout. Pozdravujte Dotaz, az ji navstivite a nezapomente pohladit Zlatku vasi dobre kamaradky Petry. A ano, priznavam, dodnes lituju, ze jsem na Vasi hru pristoupila, ze jsem se Vas kdy zastala, ale holt internet.
neverend

XXX.XXX.213.247
Couďas gratuluji, povedlo se Vám to o co se snaží neúspěšně Megi a spol. už možná několik let, ale tohle už nehodlám poslouchat ani minutu. Již chápu co jsem Vám udělal. Omlouvám se tedy za to a můj odhad na tyto věci je velmi špatný. Máte volné pole působnosti, nekonečný právě končí.

neverend
napsal(a):
Couďas gratuluji, povedlo se Vám to o co se snaží neúspěšně Megi a spol. už možná několik let, ale tohle už nehodlám poslouchat ani minutu. Již chápu co jsem Vám udělal. Omlouvám se tedy za to a můj odhad na tyto věci je velmi špatný. Máte volné pole působnosti, nekonečný právě končí.
Hele, mně je Vás líto, vážně, máte něco jako PTSD, dělejte s tím něco, má to spousta lidí, nic špatného, ale tímhle se to neřeší.
Přímo v tomto vlákně se jmenujete Frontýna, neverend a meifi, n. a meifi jsou jedna osoba a Frontýna je jiná osoba? Pak k PTSD přidejte ještě jednu věc (a ta je celkem nebezpečná postiženému i okolí, pozor na to).
Musíte si pamatovat, co kde píšete.
Kdybyste neplevelil celou psí i koní diskuzi rádoby (na skutečné nemáte ani IQ, ani prostředky) shazujícími příspěvky, tak netuším, že nějaký meifi borrman neverend hopin frontýna existují, kdo jste doopravdy, mi je zcela ukradené, podle mě jste chudák, co svým sedmilhaním "uráží" ostatní přispěvatele, that´s all :-)
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Hele, mně je Vás líto, vážně, máte něco jako PTSD, dělejte s tím něco, má to spousta lidí, nic špatného, ale tímhle se to neřeší.
Přímo v tomto vlákně se jmenujete Frontýna, neverend a meifi, n. a meifi jsou jedna osoba a Frontýna je jiná osoba? Pak k PTSD přidejte ještě jednu věc (a ta je celkem nebezpečná postiženému i okolí, pozor na to).
Musíte si pamatovat, co kde píšete.
Kdybyste neplevelil celou psí i koní diskuzi rádoby (na skutečné nemáte ani IQ, ani prostředky) shazujícími příspěvky, tak netuším, že nějaký meifi borrman neverend hopin frontýna existují, kdo jste doopravdy, mi je zcela ukradené, podle mě jste chudák, co svým sedmilhaním "uráží" ostatní přispěvatele, that´s all :-)
Megi Vy tak blafete až si věříte.😃😃😃 Sorry já ještě musel.😁
Coudas

XXX.XXX.87.254
Nevim, o co se kdo kde snazi, ani co jsem dokazala. Pak si gratuluji k uspechu.
neverend

XXX.XXX.213.247
Dotaz
napsal(a):
Ale tam my víme, že hodně bájíte, řekla bych až chorobně. Někdo si z toho dělá srandu, jiného to urazí, když mu lžete do očí.
Já snad neskončím..😃😃 Dotaz a jak to sakra jinak můžu dokázat než že přijedu? To né, to se bojí. Megi nepochopila co to je IP adresa a jsem naprosto přesvědčen že na dům a auto si tímto určitě ona nevydělala. Sama psala že se tomu začala věnovat nedávno. To zase zapomíná ona.Je to vidět. Pokud tedy po mě ženy nejdou, tak proč ta scéna s Couďasem? Je to blbý a je mi to líto, ale přemýšlejte trochu u toho. Lenacii tu podporujete v hubnutí a jste si jistí že je to pravda? Náhodou jsem od ní vzdálen asi 15km a kolik lidí myslíte že máme "společných" známých? Vždyť já tu ifaunu probral s kdekým a stačí ukázat fotku. Jéé, tu znám.😁 No a Jana se fotí na FB nahoře bez a proto jsem normálně utekl. Super kámoška,ne? Co mám dělat jiného a bohužel jsem přišel třeba o Šutříka, jakož to velmi milé a slušné děvče.😒 Jo, jsem tak blbej a vůbec mě tehdy nenapadlo jaké důsledky to může mít říct lidem že jsem to co jsem.😒
Coudas

XXX.XXX.87.254
Tim chcete rict, ze ja po Vas sla???
neverend

XXX.XXX.213.247
Coudas
napsal(a):
Tim chcete rict, ze ja po Vas sla???
Couďas vždyť to musí vidět i blbej jak jste vystartovala když jsem chtěl jet za Dotazem.😒 Celé mi je to líto a byla to celé jen má chyba. Nevím jak se víc omluvit.
neverend
napsal(a):
Já snad neskončím..😃😃 Dotaz a jak to sakra jinak můžu dokázat než že přijedu? To né, to se bojí. Megi nepochopila co to je IP adresa a jsem naprosto přesvědčen že na dům a auto si tímto určitě ona nevydělala. Sama psala že se tomu začala věnovat nedávno. To zase zapomíná ona.Je to vidět. Pokud tedy po mě ženy nejdou, tak proč ta scéna s Couďasem? Je to blbý a je mi to líto, ale přemýšlejte trochu u toho. Lenacii tu podporujete v hubnutí a jste si jistí že je to pravda? Náhodou jsem od ní vzdálen asi 15km a kolik lidí myslíte že máme "společných" známých? Vždyť já tu ifaunu probral s kdekým a stačí ukázat fotku. Jéé, tu znám.😁 No a Jana se fotí na FB nahoře bez a proto jsem normálně utekl. Super kámoška,ne? Co mám dělat jiného a bohužel jsem přišel třeba o Šutříka, jakož to velmi milé a slušné děvče.😒 Jo, jsem tak blbej a vůbec mě tehdy nenapadlo jaké důsledky to může mít říct lidem že jsem to co jsem.😒
Ale tak na netu se dá najít cokoliv, i třeba, že kecáte, nebo přibarvujete. Navíc z vašeho projevu je prostě znát, že máte problém se sebehodnocením, to hodně narcisů mívá, proto se hodně sebechválí, aby ostatním oznámili, že jsou takoví, jakými si přejí být. K tomu vyhledáváte "snadné kořisti", to už se tu taky psalo. Vyhovují vám závislé vztahy - ženy v nesnázích a vy jako zachránce, ke kterému je vzhlíženo. Když se ženy "pochlapí" a chtějí tedy od vás závazky a být naroveň, tak prcháte.
Pořád se oháníte penězi a pamatuji si, jak jste nebyl schopen přijmout, že ženy lze zaujmout i jinak a že ne všechny si musí sednout na zadek z "jakéhokoliv blba při penězích", ale že chlap dokáže zaujmout jen tak, prostě proto, jaký je. Stejně tak vysvětlit vám pojem nezištná pomoc bylo nad mé síly, kdy prostě nedokážete pochopit, že to je pomoc za nic, ne za obdiv, za pochvalu, reklamu, že o tom nemusí nikdo vědět, třeba ani ten obdarovaný.
Netuším, kdo vám ego tak pošlapal, asi budete hodný člověk, jen mi přijde u čtyřicetiletého chlapa zvláštní, že ještě nepřišel na to, že lež má krátké nohy, že se prostě nepřijal takový, jaký je, ale musí si vymýšlet a lhát lidem, kteří s ním sdílí svoje soukromí. Pak se nesmíte divit, když jim naplivete vlastně do obličeje, že se na vás zlobí. Jejich reakce je naprosto pochopitelná.
Teda tady je to jedna velká telenovela normálně Teda holky,že se nestydíte po tom Meifim takhle jít
Proč když vás holky tolik rozčiluje,proč na něj reagujete?Beru to teda tak podle sebe,že když mě někdo S E R E,tak toho člověka prostě ingnoruji....
Mě se hrozně líbí,že pokaždé,když do diskuze přispěje Meifi nebo Petra,tak to tu rozproudí nevídané věci A oba to očividně baví a baví se těmi reakcemi...
Petra už radši nepřispívá,protože ví,že se na ní pokaždé snese vlna kritiky....a oprávněné,protože komu není rady.....
A Meifi?Ten se baví tím,jaké reakce na něj jsou ...
Většina z nás je tady ,,anonymních,,..někdo o sobě něco prozradí,ukáže fotky,napíše.. a je to na každém z nás,co dovolí druhým,aby o něm věděli..já nejsem zástánce sociálních sítí..nemám ani FB,ani Instagram,ani nic jiného...protože to,co tam lidi o sobě všechno píší a sdílejí za fotky...nevím,myslím si o tom své.....
Ale tady na Ifauně by to snad mělo být o zvířatech a všem,co k nim patří..a né házení špíny jeden na druhého..kdo jsme kdy neudělali chybu?
canka
napsal(a):
Teda tady je to jedna velká telenovela normálně Teda holky,že se nestydíte po tom Meifim takhle jít
Proč když vás holky tolik rozčiluje,proč na něj reagujete?Beru to teda tak podle sebe,že když mě někdo S E R E,tak toho člověka prostě ingnoruji....
Mě se hrozně líbí,že pokaždé,když do diskuze přispěje Meifi nebo Petra,tak to tu rozproudí nevídané věci A oba to očividně baví a baví se těmi reakcemi...
Petra už radši nepřispívá,protože ví,že se na ní pokaždé snese vlna kritiky....a oprávněné,protože komu není rady.....
A Meifi?Ten se baví tím,jaké reakce na něj jsou ...
Většina z nás je tady ,,anonymních,,..někdo o sobě něco prozradí,ukáže fotky,napíše.. a je to na každém z nás,co dovolí druhým,aby o něm věděli..já nejsem zástánce sociálních sítí..nemám ani FB,ani Instagram,ani nic jiného...protože to,co tam lidi o sobě všechno píší a sdílejí za fotky...nevím,myslím si o tom své.....
Ale tady na Ifauně by to snad mělo být o zvířatech a všem,co k nim patří..a né házení špíny jeden na druhého..kdo jsme kdy neudělali chybu?
Tady se říkaly věci, jeden dotyčný sem nedávno uváděl do korunky i svoje zdravotko a sociální. :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
neverend
napsal(a):
Takze hovno
neverend

XXX.XXX.213.247
Dotaz
napsal(a):
Ale tak na netu se dá najít cokoliv, i třeba, že kecáte, nebo přibarvujete. Navíc z vašeho projevu je prostě znát, že máte problém se sebehodnocením, to hodně narcisů mívá, proto se hodně sebechválí, aby ostatním oznámili, že jsou takoví, jakými si přejí být. K tomu vyhledáváte "snadné kořisti", to už se tu taky psalo. Vyhovují vám závislé vztahy - ženy v nesnázích a vy jako zachránce, ke kterému je vzhlíženo. Když se ženy "pochlapí" a chtějí tedy od vás závazky a být naroveň, tak prcháte.
Pořád se oháníte penězi a pamatuji si, jak jste nebyl schopen přijmout, že ženy lze zaujmout i jinak a že ne všechny si musí sednout na zadek z "jakéhokoliv blba při penězích", ale že chlap dokáže zaujmout jen tak, prostě proto, jaký je. Stejně tak vysvětlit vám pojem nezištná pomoc bylo nad mé síly, kdy prostě nedokážete pochopit, že to je pomoc za nic, ne za obdiv, za pochvalu, reklamu, že o tom nemusí nikdo vědět, třeba ani ten obdarovaný.
Netuším, kdo vám ego tak pošlapal, asi budete hodný člověk, jen mi přijde u čtyřicetiletého chlapa zvláštní, že ještě nepřišel na to, že lež má krátké nohy, že se prostě nepřijal takový, jaký je, ale musí si vymýšlet a lhát lidem, kteří s ním sdílí svoje soukromí. Pak se nesmíte divit, když jim naplivete vlastně do obličeje, že se na vás zlobí. Jejich reakce je naprosto pochopitelná.
A Vy si taky jedete pořád svoje.😃😃 Nemá to za mák smyslu. Jste o tom zkrátka přesvědčeni, tak si buďte. S tou nezištnou pomocí mě taky vůbec nechápete, ale je to spíš o tom co očekávám já od lidí. Nečekal jsem obdiv, ale spíš že by se někdo mohl přidat. No nic, však on se svět nezboří. Hele všem přeji krásné svátky a bohatého Klause.😃😃 Tedy ježíška vlastně, Klaus si nakradl dost tady.😃 A zamyslete se nad tím co jsou to vánoce a kdo kde možná čeká marně na alespoň malinký dáreček.🙂 Buďte zdrávi a já už fakt padám.😃😃
neverend
napsal(a):
TAK!!! A je to venku!! To už musím s pravdou ven Michaeli!!! ANO!!! My skutečně sme ze stejného kraj..... uhuh....je to tak.
Ne teda 15 km, nevím proč si tady Míša pořád myslí, že bydlím v Chebu... ale nechám mu ten trapnej vtípek projít jen s úsměvem a přikývnutím...
Ovšem nerozumím tomu Meifi- Michaeli, proč tu holkám neřekneš pravdu. Vždyť ty máš FB účet. Vpravdě, jen pro to abys týden co týden zveřejnil svou pohledávku partnerky na seznamce Karlovarského Kraje...
No... snad svou vysněnou najdeš! My ti věříme!!!!
neverend

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
TAK!!! A je to venku!! To už musím s pravdou ven Michaeli!!! ANO!!! My skutečně sme ze stejného kraj..... uhuh....je to tak.
Ne teda 15 km, nevím proč si tady Míša pořád myslí, že bydlím v Chebu... ale nechám mu ten trapnej vtípek projít jen s úsměvem a přikývnutím...
Ovšem nerozumím tomu Meifi- Michaeli, proč tu holkám neřekneš pravdu. Vždyť ty máš FB účet. Vpravdě, jen pro to abys týden co týden zveřejnil svou pohledávku partnerky na seznamce Karlovarského Kraje...
No... snad svou vysněnou najdeš! My ti věříme!!!!
Promiň,ale opravdu si mě s někým pleteš.😒
neverend
napsal(a):
A Vy si taky jedete pořád svoje.😃😃 Nemá to za mák smyslu. Jste o tom zkrátka přesvědčeni, tak si buďte. S tou nezištnou pomocí mě taky vůbec nechápete, ale je to spíš o tom co očekávám já od lidí. Nečekal jsem obdiv, ale spíš že by se někdo mohl přidat. No nic, však on se svět nezboří. Hele všem přeji krásné svátky a bohatého Klause.😃😃 Tedy ježíška vlastně, Klaus si nakradl dost tady.😃 A zamyslete se nad tím co jsou to vánoce a kdo kde možná čeká marně na alespoň malinký dáreček.🙂 Buďte zdrávi a já už fakt padám.😃😃
Takhle jste se tu za ta léta projevil, jen jsem to shrnula. A s tou pomocí vím, co jste psal a tohle, co teď uvádíte, to není.
Taky hezké Vánoce.
neverend

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
Ale No tak... Teď si to tu pokecl. Sme ze stejnyho kraje. Fotkou zbrojaku Martina Roty už to neukecas
Jasně my se tu s nějakým Rotou válíme spolu v posteli a on mi půjčuje zbroják.😃😃😃 Leni fakt si vedle a já žádného Rotu ani neznám.
neverend
napsal(a):
Jasně my se tu s nějakým Rotou válíme spolu v posteli a on mi půjčuje zbroják.😃😃😃 Leni fakt si vedle a já žádného Rotu ani neznám.
Rotu zá každej...hej sakra, už to neokecávej Michaeli... já chápu, že tě frustruje absence ženy, která má ráda bíle i romy ale... prostě svět se kvůli tomu nezboří. Hledej dál!!!
neverend

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
Rotu zá každej...hej sakra, už to neokecávej Michaeli... já chápu, že tě frustruje absence ženy, která má ráda bíle i romy ale... prostě svět se kvůli tomu nezboří. Hledej dál!!!
Tak asi nejsem každej.🙂 Hele Lenko a myslíš že je rozumné takhle navštěvovat seznamky? Nic mi do toho není, ale opatrně. Víš bývalá majitelka kobči právě takhle s nějakým pitomou přišla k těm dluhům. Já opravdu nikoho nehledám a pokud bych hledal, tak tu asi nebudu před ženskýma utíkat ne? Notabene si celkem stačíme s ustajovatelkou/kamarádkou a přítelkyní v jedné osobě. Ale ty buď opatrná a mysli u toho. Ten kdo za něco stojí a chce, už někoho dávno má a na seznamce hledá jen ten zbytek. Měj se sousedko.🤗
neverend
napsal(a):
Tak asi nejsem každej.🙂 Hele Lenko a myslíš že je rozumné takhle navštěvovat seznamky? Nic mi do toho není, ale opatrně. Víš bývalá majitelka kobči právě takhle s nějakým pitomou přišla k těm dluhům. Já opravdu nikoho nehledám a pokud bych hledal, tak tu asi nebudu před ženskýma utíkat ne? Notabene si celkem stačíme s ustajovatelkou/kamarádkou a přítelkyní v jedné osobě. Ale ty buď opatrná a mysli u toho. Ten kdo za něco stojí a chce, už někoho dávno má a na seznamce hledá jen ten zbytek. Měj se sousedko.🤗
Já tam sem abych se bavila... Ostatně... Stejnak tam hledáš furt jenom ty tu svou vybájenou co má ráda bílé i Romy
neverend

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
Já tam sem abych se bavila... Ostatně... Stejnak tam hledáš furt jenom ty tu svou vybájenou co má ráda bílé i Romy
Tak jako že ti to věřím a dobrou.🙂
Coudas

XXX.XXX.87.254
Canko vysvetlila bych Vam to, ale myslim, ze neni proc. Rozdil mezi uverejnovanim citlivych informaci a vyzadanou soukromou korespondenci urcite chapete. Pred cca 12 lety jsme si tu na ifaune verejne v diskuzi vymenovali maily, telefonni cisla, webove stranky, posilat si soukrome zpravy totiz neslo, a myslim si, ze tenkrat ani clovek necitil nejake velke ohrozeni. Ted napisete vetu" pozdravujte Dotaz" a jste z toho polosilena zarlici stihacka. Takze pro mne z toho plynou jen 2 veci, bud sem nebo kamkoliv jinam opravdu nepsat, protoze psat neumim a muj text je chapan naprosto jinak, nez je v me hlave myslen, a nebo "lhat" a nebyt uprimny a prizpusobit se "pozadavkum spolecnosti". Coz taky neumim, nejde mi to pres povahu. Takze...
Lenacie, myslim si, ze to, ze se onen jmenuje Martin je jedina pravda, kterou kdy napsal. Avnevim, jestli melnicko je karlovarskem kraji 🤷♂️ asi pujdu guglit.
Coudas
napsal(a):
Canko vysvetlila bych Vam to, ale myslim, ze neni proc. Rozdil mezi uverejnovanim citlivych informaci a vyzadanou soukromou korespondenci urcite chapete. Pred cca 12 lety jsme si tu na ifaune verejne v diskuzi vymenovali maily, telefonni cisla, webove stranky, posilat si soukrome zpravy totiz neslo, a myslim si, ze tenkrat ani clovek necitil nejake velke ohrozeni. Ted napisete vetu" pozdravujte Dotaz" a jste z toho polosilena zarlici stihacka. Takze pro mne z toho plynou jen 2 veci, bud sem nebo kamkoliv jinam opravdu nepsat, protoze psat neumim a muj text je chapan naprosto jinak, nez je v me hlave myslen, a nebo "lhat" a nebyt uprimny a prizpusobit se "pozadavkum spolecnosti". Coz taky neumim, nejde mi to pres povahu. Takze...
Lenacie, myslim si, ze to, ze se onen jmenuje Martin je jedina pravda, kterou kdy napsal. Avnevim, jestli melnicko je karlovarskem kraji 🤷♂️ asi pujdu guglit.
Tvrdil že bydlí 15km odemě... Tak sem se rozhodla udělat totéž co on, kecat a vymejšlet si. A zneužít k tomu superbuřta z český seznamky
Coudas

XXX.XXX.87.254
A bylo to k necemu.. 😒
neverend

XXX.XXX.213.247
Coudas
napsal(a):
A bylo to k necemu.. 😒
Nebylo a já jako cestovatel moc dlouho nevydržím na jednom místě.🙂 Na Mělnicku mám mamču, ale koně jsem tu mockrát psal že mám jinde. Holt koňáci jsou skupina velká a docela sdílná. Ten zná toho a ten zase tohohle. Trenéři, kováři,veti, prodejci sedel, zaměstnanci, lidi co byli ve stejné stáji a mnoho dalších. A já se do řeči dám s kýmkoli. Pak se dozvím mnoho zajímavých informací.
neverend

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
To už je asi dva roky kdy Meifi tvrdil že má koně někde u Písku
A to mám dodnes. 24 m3 písku.😃
Coudas
napsal(a):
Já vím Coudas,ale 12 let zpět a nyní už je docela rozdíl...teď když člověk vidí,co všechno internet dokáže..je mi z toho fakt kolikrát zle..a nejhorší právě je,že dneska se dá vyhrabat kde jaká špína,a hned to tomu druhému omlátit o hlavu..to je prostě ubohost..proto píšu,kdo kdy neudělal chybu?
Já neříkám,že bych třeba některé věci nezměnila ve svém životě,ale asi fakt jen maličkosti,protože to co se mi za život stalo nebo jsem udělala,stvořilo mou osobnost....jsem věčný optimista a smíšek..svojí pozitivní náladou a úsměvem naseru za den nejednoho člověka,ale já jsem prostě spokojený člověk...ale jsou lidi,co se za svojí minulost třeba stydí,nebo je to mrzí a pak někdo přijde,tyhle věci vytáhne a psychicky tohohle člověka zničí .pro své potěšení nebo mstu...tohle mi třeba fakt vadí...
Samozřejmě zveřejnění soukromé korespondence je sviňárna,pokud má nějaký citlivý obsah,ale to už jen dokazuje,jaký je to člověk,který to udělá. Očividný ,,charakter,,.
Myslím,že se vyjadřujete víc než srozumitelně,nebo tedy zatím sem snad od vás vždycky všechno pochopila Jenže o tom to je,někdo pochopit chce a někdo prostě ne.
A s tím přizpůsobením požadavkům společnosti - v tomhle se s vámi ztotožňuji..mám hodně své názory a je mi úplně u zadele,co si o tom myslí jiný..ale jednou na tu svou hubu dojedu
Meifi je asi jako osobnost složitá povaha a ok,má asi svůj svět Ale podle mě(a opravdu ho neznám a nikdy jsem ho neviděla) to nebude špatný člověk,jen ho prostě baví to,co se tu děje a jak se na něj čertíte
Coudas

XXX.XXX.87.254
Ano, prave proto pisu, ze pred 12 lety nam to ani neprislo nejak nebezpecne ci nezadouci, dnes uz nelze napsat nic, vse se otoci proti. Ale to je fuk, je na cloveku, jak se k tomu postavi a co bud udela nebo neudela. Kdo se v tom umi patlat, tak mu staci vase jmeno, a ani nemrknete a prijdete o barak. Ja protoze jsem "podnikatel" mam na netu i sve rodne cisli a nic s tim neudelam.... Ze se tu nekdo bavi stylem "hec ja vim neco co ty ne a nereknu" je za mne detinske, ale co cekat od lhare. Samozrejmne nic jineho, nez ze se za klavesnici reze smichy, jak jim to vsem nandal a oni nalitli.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
Coudas
napsal(a):
Ano, prave proto pisu, ze pred 12 lety nam to ani neprislo nejak nebezpecne ci nezadouci, dnes uz nelze napsat nic, vse se otoci proti. Ale to je fuk, je na cloveku, jak se k tomu postavi a co bud udela nebo neudela. Kdo se v tom umi patlat, tak mu staci vase jmeno, a ani nemrknete a prijdete o barak. Ja protoze jsem "podnikatel" mam na netu i sve rodne cisli a nic s tim neudelam.... Ze se tu nekdo bavi stylem "hec ja vim neco co ty ne a nereknu" je za mne detinske, ale co cekat od lhare. Samozrejmne nic jineho, nez ze se za klavesnici reze smichy, jak jim to vsem nandal a oni nalitli.
Meifi je jen obycejnej ubozak bazici po pozornosti a protoze v realu je naprosto nemoznej zkousi si sve ego kompenzovat zde. No, po tech letech uz mu tu roli velkeho poloboha jaksi nezere nikdo az na par vyjimek kterych je mi uprimne lito. A jestli mi chce sam velky bratr toto vyvratit (nejvic se tlemim tem kydum o armade atd) muze za mnou dorazit na osobni setkani. Ovsem nezarucuju ze pokud se bude nazivo chovat jako zde ze s nim nevyrazim dvere.
neverend

XXX.XXX.213.247
canka
napsal(a):
Já vím Coudas,ale 12 let zpět a nyní už je docela rozdíl...teď když člověk vidí,co všechno internet dokáže..je mi z toho fakt kolikrát zle..a nejhorší právě je,že dneska se dá vyhrabat kde jaká špína,a hned to tomu druhému omlátit o hlavu..to je prostě ubohost..proto píšu,kdo kdy neudělal chybu?
Já neříkám,že bych třeba některé věci nezměnila ve svém životě,ale asi fakt jen maličkosti,protože to co se mi za život stalo nebo jsem udělala,stvořilo mou osobnost....jsem věčný optimista a smíšek..svojí pozitivní náladou a úsměvem naseru za den nejednoho člověka,ale já jsem prostě spokojený člověk...ale jsou lidi,co se za svojí minulost třeba stydí,nebo je to mrzí a pak někdo přijde,tyhle věci vytáhne a psychicky tohohle člověka zničí .pro své potěšení nebo mstu...tohle mi třeba fakt vadí...
Samozřejmě zveřejnění soukromé korespondence je sviňárna,pokud má nějaký citlivý obsah,ale to už jen dokazuje,jaký je to člověk,který to udělá. Očividný ,,charakter,,.
Myslím,že se vyjadřujete víc než srozumitelně,nebo tedy zatím sem snad od vás vždycky všechno pochopila Jenže o tom to je,někdo pochopit chce a někdo prostě ne.
A s tím přizpůsobením požadavkům společnosti - v tomhle se s vámi ztotožňuji..mám hodně své názory a je mi úplně u zadele,co si o tom myslí jiný..ale jednou na tu svou hubu dojedu
Meifi je asi jako osobnost složitá povaha a ok,má asi svůj svět Ale podle mě(a opravdu ho neznám a nikdy jsem ho neviděla) to nebude špatný člověk,jen ho prostě baví to,co se tu děje a jak se na něj čertíte
Čanko abych to uvedl na pravou míru.Nikdy jsem nic nezveřejnil a už vůbec ne soukromou korespondenci. To by bylo sakra nečestné. Ani jsem se tu nevytahoval že platím vysoké odvody na VZP jen tak náhodou,víš? Jen to šikovně vytrhli z kontextu a překroutili k tomu co se jim právě hodí.😀 Bylo to v kontextu že se mi nezdá zdravotní pojištění tak "zdarma" v porovnání s tím doma. Jenže takhle jak ti to podali to vyzní hned jinak,že? A jestli mě baví jak se čertí? Ne nebaví, ale mockrát jsem lidi žádal aby jen dali prostor mému názoru a nevšímali si mě. Podle mě se otevřeně nudí a Meifi je snadný cíl.🙂 Ovšem když chci přijet, tak se bojí. Čeho? Vždyť jsem chudák,ne? Možná bych já viděl tu pravdu kterou net spolehlivě skryje. Ovšem teď se zase republika zavře a tak teď na návštěvy celkem zbytečné není ani pomyšlení.
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Meifi je jen obycejnej ubozak bazici po pozornosti a protoze v realu je naprosto nemoznej zkousi si sve ego kompenzovat zde. No, po tech letech uz mu tu roli velkeho poloboha jaksi nezere nikdo az na par vyjimek kterych je mi uprimne lito. A jestli mi chce sam velky bratr toto vyvratit (nejvic se tlemim tem kydum o armade atd) muze za mnou dorazit na osobni setkani. Ovsem nezarucuju ze pokud se bude nazivo chovat jako zde ze s nim nevyrazim dvere.
To celej žhavej.😀😀
neverend
napsal(a):
Čanko abych to uvedl na pravou míru.Nikdy jsem nic nezveřejnil a už vůbec ne soukromou korespondenci. To by bylo sakra nečestné. Ani jsem se tu nevytahoval že platím vysoké odvody na VZP jen tak náhodou,víš? Jen to šikovně vytrhli z kontextu a překroutili k tomu co se jim právě hodí.😀 Bylo to v kontextu že se mi nezdá zdravotní pojištění tak "zdarma" v porovnání s tím doma. Jenže takhle jak ti to podali to vyzní hned jinak,že? A jestli mě baví jak se čertí? Ne nebaví, ale mockrát jsem lidi žádal aby jen dali prostor mému názoru a nevšímali si mě. Podle mě se otevřeně nudí a Meifi je snadný cíl.🙂 Ovšem když chci přijet, tak se bojí. Čeho? Vždyť jsem chudák,ne? Možná bych já viděl tu pravdu kterou net spolehlivě skryje. Ovšem teď se zase republika zavře a tak teď na návštěvy celkem zbytečné není ani pomyšlení.
Tak jo, vůbec jste tu neuváděl konkrétní částky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.89
A pak prej kdo se boji aby meifi prijel osobne. Ja teda ne on ano.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.89
A vymluvy jak se nikam jezdit nesmi coz neni pravda ze. Smi 😂
neverend

XXX.XXX.213.247
Dotaz
napsal(a):
Tak jo, vůbec jste tu neuváděl konkrétní částky.
Já nepsal že jsem neuváděl nic konkrétního, ale že to bylo v souvislostech zcela jiných.🙂 A to tedy bylo, protože tomu všemu předcházely naše dohady o zdravotnictví a pojištění. Ostatně o tom i Čanka píše ve svém příspěvku. Myslím to hrabání se ve slovíčkách a rozebrání kontextu na atomy.🙂 Ale možná máte pravdu že to jsem neměl.. Jsem závisti prostý člověk a bohužel to předpokládám tak u každého. Už jsem se s tím střetl i v reálu bohužel.😒
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A vymluvy jak se nikam jezdit nesmi coz neni pravda ze. Smi 😂
Až tak jsem ohleduplný si představ.🙂 Ty Jano, mám doma skoro sedmdesáti letou matku a moje přítelkyně má autoimunitní onemocnění. Věř mi že nejezdím nikam kam nemusím. A poznat tebe opravdu netoužím. Se divíš snad? Takovou vzteklinu jsem už poznal. Mám od ní kobylu.
neverend
napsal(a):
Já nepsal že jsem neuváděl nic konkrétního, ale že to bylo v souvislostech zcela jiných.🙂 A to tedy bylo, protože tomu všemu předcházely naše dohady o zdravotnictví a pojištění. Ostatně o tom i Čanka píše ve svém příspěvku. Myslím to hrabání se ve slovíčkách a rozebrání kontextu na atomy.🙂 Ale možná máte pravdu že to jsem neměl.. Jsem závisti prostý člověk a bohužel to předpokládám tak u každého. Už jsem se s tím střetl i v reálu bohužel.😒
Ale tak proč do diskuze o zdravotnictví taháte vaše platby sociálního?
Coudas

XXX.XXX.87.254
Dotaz
napsal(a):
Ale tak proč do diskuze o zdravotnictví taháte vaše platby sociálního?
Protoze by staclo napsat platim vysoke castky, jenze z toho by si nikdo nesed na zidli. Nema cenu cokoliv psat, vse je naprosto prekrouceno, vcetne toho, kdo koho navstivi a kdo se koho boji. Dukazy jsou smazany, ifauna chvili zila, sliby chyby.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
Coudas
napsal(a):
Protoze by staclo napsat platim vysoke castky, jenze z toho by si nikdo nesed na zidli. Nema cenu cokoliv psat, vse je naprosto prekrouceno, vcetne toho, kdo koho navstivi a kdo se koho boji. Dukazy jsou smazany, ifauna chvili zila, sliby chyby.
Jojo. Kdykoli ho po jeho silnych recech jak on tohle ci tamto nekdo vyzval k cemukoli, navsteve, pomoci jak se holedbal atd. Vzdycky naprosto vzdycky nasledoval 100 a jeden duvod proc ne. Nikdy nic nedokazal neudelal nepotrvrsil. Navstevy, pomoci cokoliv. Je to obycejnej Baron Prášil. I když.... Ten měl aspoň úroveň.
Meifi je proste psychopat protoze jinak by sem nelez aby mel od nas haj zlu klid.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
neverend
napsal(a):
Až tak jsem ohleduplný si představ.🙂 Ty Jano, mám doma skoro sedmdesáti letou matku a moje přítelkyně má autoimunitní onemocnění. Věř mi že nejezdím nikam kam nemusím. A poznat tebe opravdu netoužím. Se divíš snad? Takovou vzteklinu jsem už poznal. Mám od ní kobylu.
No fakt nejsem jako ona. Ja narozdil od ni na svy zvirata nes eru. Ale cholerik jsem no a? Holt lidem jako ty (a celkove) nelezu do zadku, nemazu med kolem huby a je mi uplne u prdylky co si o me naka nula co si musi vymejslet aby se o ni aspon nekdo zajimal, mysli.
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No fakt nejsem jako ona. Ja narozdil od ni na svy zvirata nes eru. Ale cholerik jsem no a? Holt lidem jako ty (a celkove) nelezu do zadku, nemazu med kolem huby a je mi uplne u prdylky co si o me naka nula co si musi vymejslet aby se o ni aspon nekdo zajimal, mysli.
To pozoruji jak ti je to jedno.😀😀 Jano nebylo by na čase se na to vykašlat? Myslím že už to tady nikoho nezajímá ani nebaví. Jsem nula, chudák, trpím posttraumatickým syndromem, psychopat a na vojáky jsem si hrál naposledy v deseti letech. A peníze mám všehovšudy 20 Kč. 😀 Jo abych nezapomněl taky piju,kouřím a ženskou jsem v životě neměl. Samozřejmě koně nesnáším a psa také nemám.😀 Kdybych snad na něco zapomněl, tak dej vědět.

neverend
napsal(a):
To pozoruji jak ti je to jedno.😀😀 Jano nebylo by na čase se na to vykašlat? Myslím že už to tady nikoho nezajímá ani nebaví. Jsem nula, chudák, trpím posttraumatickým syndromem, psychopat a na vojáky jsem si hrál naposledy v deseti letech. A peníze mám všehovšudy 20 Kč. 😀 Jo abych nezapomněl taky piju,kouřím a ženskou jsem v životě neměl. Samozřejmě koně nesnáším a psa také nemám.😀 Kdybych snad na něco zapomněl, tak dej vědět.
Já myslela že už jste se rozloučil a psát sem nebudete. Nechcete pro jednou něco dodržet?
Ahoj ahoj ahoj... Tak sme zase tady, jako každé úterý, jako každý pátek, je tady vaše Lenacia a její MEIFISÁZKY!
Ano ano ano, užto jede, už se to roztáčí! Je to fajn? Je to fajn! Je to fajn...
Po letech dál stále s tebou víme kam sázky vedou, je to fajn fajnový, tvořím tady... tipy tutový.
Tak dneska tu mám speciální akci sázek - uhodni další Meifiho rodinné tajemství.
Zážitky z války? Bude to Írán? Iráq? Sýrie? Lybie?.... Vietnam? Pearl Harbour či Thermopyl?
Co zase ta jeho známá u koní udělala?
Oslovování diskutníků jménem či přezdívkou, hraní si na těžkého suteréna, což se mu od Coudas a Leithian vrací jako Buz€®@nt?
Kdo ví.. Kdo ví...
Coudas

XXX.XXX.87.254
Thermopyl(y) nebo Cernobyl... kdo vi, nejen v Rusku je mozny vsechno...
Cstmr bacha, at to neni pochopeno jako "vyzva k setrvani". Tady nikdy nevis, co jak kde.....

Coudas
napsal(a):
Thermopyl(y) nebo Cernobyl... kdo vi, nejen v Rusku je mozny vsechno...
Cstmr bacha, at to neni pochopeno jako "vyzva k setrvani". Tady nikdy nevis, co jak kde.....
Vlastně teď po něm jedu i já
neverend

XXX.XXX.213.247
Dnes né děvčata, jsem emocionálně vyčerpán. Dnes byl utracen jeden z našich koní a jestli jste "krávy" tak se tomu smějte.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Ja tuto poznamku nepochopila.
neverend

XXX.XXX.213.247
Mě je to dnes opravdu jedno.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Mne je to jedno uz delsi dobu.
neverend

XXX.XXX.213.247
Jj
neverend

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Nesnáším,když někdo někomu nadává do zvířat. A nesnáším citové vydírání.
Asi máte pravdu s krávou se dohodnu lépe. Sisi klidně si tu s nimi budu vyměňovat poklony do soudného dne, ale teď pár dní, možná týdnů ne.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Tak urcite, o kravy jste se jiste uz nekolikrat staral a manipuloval s nema, takze vite presne.
Leithian umrel kun, ne pes, takze na psech se vypisovat muze 😉
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
Coudas
napsal(a):
Tak urcite, o kravy jste se jiste uz nekolikrat staral a manipuloval s nema, takze vite presne.
Leithian umrel kun, ne pes, takze na psech se vypisovat muze 😉
Zase jenom keca jako vždycky. Nechces meifi vypadnout nadobro uz konecne? A lizt nekam kde ti tvy kydy zerou?
neverend

XXX.XXX.213.247
Arbora
napsal(a):
Kým budete reagovať na túto osobu, bude mať potrebu reagovať na vaše príspevky a nikdy to neskončí. Nikdy.
Jenže to by je to ve skutečnosti nesmělo bavit. Mě je to stejně jedno a schválně se vsaďte, že za nedlouho budou reagovat i když já cituji přímo Vás.🙂
Bbcia

XXX.XXX.128.15
Tolik nenávisti od lidí a to jste se jen zeptala. Má ráda bude neotáčet se na tyto fóra a diskuze, kde místo odpovědi se do vás lidé jen navážejí. Obzvláště mne baví, že když jste žena, hned vás tady odsuzují jako hloupou holčičku. Tito lidé mají nějaký komplex a potřebují si svůj hněv přehodit na někoho jiného aby se cítili lépe, případně jimjejich scvrklé kulky trochu nabobtnaly...
Já se konkrétně také dívám jestli nejsou v nabídce koně na jatka, protože také vím, že spousta majitelů je tam posílá, jen pro to, že na ně nemají čas, už je nebaví, nejsou podle nich tak výkonní, nebo se jim nepovedlo je prodat.
Tímto se také zabývají některé koňské útulky, můžete tam zavolat a zjistit, jak oni konkrétně odkupují koně, kteří mají jít na jatka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.120
Bbcia
napsal(a):
Tolik nenávisti od lidí a to jste se jen zeptala. Má ráda bude neotáčet se na tyto fóra a diskuze, kde místo odpovědi se do vás lidé jen navážejí. Obzvláště mne baví, že když jste žena, hned vás tady odsuzují jako hloupou holčičku. Tito lidé mají nějaký komplex a potřebují si svůj hněv přehodit na někoho jiného aby se cítili lépe, případně jimjejich scvrklé kulky trochu nabobtnaly...
Já se konkrétně také dívám jestli nejsou v nabídce koně na jatka, protože také vím, že spousta majitelů je tam posílá, jen pro to, že na ně nemají čas, už je nebaví, nejsou podle nich tak výkonní, nebo se jim nepovedlo je prodat.
Tímto se také zabývají některé koňské útulky, můžete tam zavolat a zjistit, jak oni konkrétně odkupují koně, kteří mají jít na jatka.
Jste tezce mimo. Ale uplne. Nikdo neproda ani herku fakt zralou na jatka na jatka pokud z ni muze vytriskat o par tisic vic na pi tomcich jako vy. Na jatka jde par koni rocne a jsou to zvirata co uz mela byt davno mrtva. Vase oredstava jak si z jatek odvezete vdecneho konicka kteremu nasypete do zlabu budete ho milankovat a za rom se prohanet v jeho sedle je mimozemskeho puvodu 🤣

Bbcia
napsal(a):
Jak velkou spoustu majitelů, kteří posílají koně na jatka, protože je už nebaví, nemají na ně čas nebo nejsou tak výkonní, znáte osobně? Já za 40 let nepotkala ani jednoho. Vždycky se podařilo prodat.
napsal(a):
Jak velkou spoustu majitelů, kteří posílají koně na jatka, protože je už nebaví, nemají na ně čas nebo nejsou tak výkonní, znáte osobně? Já za 40 let nepotkala ani jednoho. Vždycky se podařilo prodat.
já za svých sotva 17 let okolo koní zažila jen lidi, co vyhrožovali, že když si někd koně nevezme skončí na jatkách... z toho pak vychází tihle lidi, co si myslej jak zachránili koně před jatky. Ne, jen zachránili něčí pěněženku s trochou štěstí

napsal(a):
Konkrétně v r. 2019 těch majitelů bylo maximálně 88 :-) Není věru snadné takového člověka potkat
https://www.equichannel.cz/kolik-mame-koni-v-cr-nechme-hovorit-cisla

napsal(a):
Konkrétně v r. 2019 těch majitelů bylo maximálně 88 :-) Není věru snadné takového člověka potkat
https://www.equichannel.cz/kolik-mame-koni-v-cr-nechme-hovorit-cisla
Zvláštní, že ta čísla klesají. Přitom si myslím, že koní přibývá. Takže majitelé asi prodávají nebo nechají utratit.

Předpokládám, že většina koní je veterinárně utracená. No a pak jsou různé nehody (čím víc koní, tím víc nehod) a pak jsou chcípačky na dvoře (čím víc laiků, tím víc dvorkových úmorů).
No a jsou to čísla za CZ. Takže koně končící na jatkách v zahraničí jsou prostě "vyvezeni" - ten zvyšující se trend ve vývozu koní (zejm. do PL) nebude tím, že bychom měli najednou tak kvalitní chovy, obávám se. Vývozy do ostatních zemí vypadají celkem v čase stabilně. V PL jsou prostě naši koně oblíbení
Bbcia
napsal(a):
V ČR je jen několik jatek, které mají licenci na odporažení koní.
Kdepak tedy pátráte po těch koních? Navíc vám jatka koně nemohou přenechat, kůň je majetkem majitele, nikoli jatek.
Max, že by někdo vyhrožovat, buď si ho kupte nebo ho dám na jatka!
V dnešní době je mnohem obvyklejší koně dát "do dobrých rukou".
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

gaIif
napsal(a):
OMG to co za schizofrenii??
Podobná, jako vytahovat šest let staré téma a vykřikovat do tmy...?
Mika_off_horse5

XXX.XXX.213.201
Dobrý den chtěla bych jen podotknout že koňáci co řeknou: „Dam tě na jatka." To myslí pouze jako výhružku. Jelikož se v ČR na jatka nevozí (!) problémový koně ale nějak zraněný (např z dostihů). Obecně koně se na jatka v ČR vozí jen když je kůň zraněný (zlomenina třeba). Byt vama si spíš záložním nějaký inzerát o někom kdo potřebuje pomoct s koňmi. Nebo si dejte inzerát vy. Rozhodně bych nešla na jatka, jelikož tam nenajdete co hledáte.

Mika_off_horse5
napsal(a):
Dobrý den chtěla bych jen podotknout že koňáci co řeknou: „Dam tě na jatka." To myslí pouze jako výhružku. Jelikož se v ČR na jatka nevozí (!) problémový koně ale nějak zraněný (např z dostihů). Obecně koně se na jatka v ČR vozí jen když je kůň zraněný (zlomenina třeba). Byt vama si spíš záložním nějaký inzerát o někom kdo potřebuje pomoct s koňmi. Nebo si dejte inzerát vy. Rozhodně bych nešla na jatka, jelikož tam nenajdete co hledáte.
Mýlíte se.
Koně se zlomenou nohou poveze na jatka jenom "prase". Takoví se utrácejí. Na dostizích i u hobíčkářů - několikerá osobní zkušenost.
A naopak se na jatka dávají ti problémoví. Pokud majitel nechce nebo nemůže platit veterináře a kafilérii.
laplata

XXX.XXX.38.158
Jde převážně o zraněná a vyřazená zvířata. Počet porážek je zanedbatelný vzhledem k tomu, že se v Česku porazí ročně až 280.000 kusů skotu, tři miliony prasat a desítky milionů kusů drůbeže. Na žádných jatkách řezníci neporážejí více koní, všude jde o jednotky kusů ročně, řekl dnes ČTK ředitel Českého svazu zpracovatelů masa Jan Katina.
Jak je to dnes nevím, ale tady to píšou jinak.
http://www.agris.cz/clanek/178710

Mika_off_horse5
napsal(a):
tak to se šeredně mýlíte. přeprava takového zvířete na jatky je totiž zakázaná zákonem a na jatkách vám něco takového ani nesmí vzít.
se zlomenou nohou nepřevezete na jatky ani krávu.

laplata
napsal(a):
Jde převážně o zraněná a vyřazená zvířata. Počet porážek je zanedbatelný vzhledem k tomu, že se v Česku porazí ročně až 280.000 kusů skotu, tři miliony prasat a desítky milionů kusů drůbeže. Na žádných jatkách řezníci neporážejí více koní, všude jde o jednotky kusů ročně, řekl dnes ČTK ředitel Českého svazu zpracovatelů masa Jan Katina.
Jak je to dnes nevím, ale tady to píšou jinak.
http://www.agris.cz/clanek/178710
Viz bodlinka. Zraněný kůň - jako těžce - se na jatka vézt nesmí.
Tipla bych si, že se Katina nepřesně vyjádřil. Nebo to zkreslili novináři.

napsal(a):
tak to se šeredně mýlíte. přeprava takového zvířete na jatky je totiž zakázaná zákonem a na jatkách vám něco takového ani nesmí vzít.
se zlomenou nohou nepřevezete na jatky ani krávu.
s tou krávou, opravdu už ne, to bych si i oddechla, vždy mě pronásledovalo to nakládání krav např. s prasklou sponou pánevní po otelení...kravka se odvápnila...tak nám to bylo jako žákům vysvětleno...kráva jela po betoně za škrabákem nebo malotraktoerem a pak na navijáku do auta, pravděpodobně na nucenou porážku. tvz. nucák, maso takových zvířat bylo pak podmínečně poživatelné(muselo se opracovat třeba varem) a prodávalo se levněji....teď se to teda odporazí přímo? eutanazie krav asi ne? nebo jo?
napsal(a):
s tou krávou, opravdu už ne, to bych si i oddechla, vždy mě pronásledovalo to nakládání krav např. s prasklou sponou pánevní po otelení...kravka se odvápnila...tak nám to bylo jako žákům vysvětleno...kráva jela po betoně za škrabákem nebo malotraktoerem a pak na navijáku do auta, pravděpodobně na nucenou porážku. tvz. nucák, maso takových zvířat bylo pak podmínečně poživatelné(muselo se opracovat třeba varem) a prodávalo se levněji....teď se to teda odporazí přímo? eutanazie krav asi ne? nebo jo?
Cca půl roku zpátky jsem četla senzacechtivý článek o tom, jak naši malozemědělci prý zneužívají možnost domácí porážky hovězího když se zraní atd. Mělo to zavánět i daňovými úniky... (nevím přesně, už nejsem v praxi). No a tak bylo voláno po zákazu domácího zabití hovězího.
Za mě než nutku (odvoz na nucenou porážku), tak rozhodně zabít na místě. Jenže zase než takové maso hodit do kafilerie, je lepší ho využít ke krmení. (no a to už pak nikdy nikdo nezkontroluje zda se z toho něco neprodalo pro lidi - riziko).
Ale věřte, že u koní se utrácí a kafilerie - na jatka nezdravého třínohého koně fakt ani nebudou vykládat... (nevadilo by mi, kdyby se to víc dělo jako s pašíkem - se starým, nebo nemocným koněm k porážce by se nikam nejezdilo, řezník by dojel za ním do stáje a odvezl by si už jen čtvrtky na zpracování do krmiv) Kdysi si Berousek jezdil pro koně za 1,- Kč na zkrmení pro šelmy...

napsal(a):
prostě porazíte na místě, tam kde zvíře leží. na jatky se pak zvíře k prohlídce veze už vykolené.
nebo do kafiny, když je to hnus nebo zvíře léčené s OL. eutanazie je možná, ale v tom případě je to taky kafina.

domácí zabití hovězího je z důvodu BSE, ne?
napsal(a):
domácí zabití hovězího je z důvodu BSE, ne?
právě že v dobách řádění BSE se domácí porážka skotu zakázala - ale jako výjimka zůstalo nutné poražení např. když býci skáčou na sebe a nešťastně se při pádu polámou, nebo se zaběhne kus ... pak se to rozšiřovalo, že jako jen pro rodinu se něco může... (přesné detaily aktuálních předpisů, fakt nevím)
mě zajímá, co a jak u koní

Mika_off_horse5
napsal(a):
Jo a hlavně z jatek vám už koně neprodají.

Jen vsuvka ke skotu: Chovatel může ročně porazit jen tři zvířata starší 12 měsíců a mladší 72 měsíců.
Domácí porážky tedy možné i po novele veterinárního zákona stále jsou. Musí se to ale hlásit dopředu.
https://www.svscr.cz/formulare-ke-stazeni/domaci-porazka-skotu-mladsiho-24-mesicu-a-jelenovitych-z-farmoveho-chovu/
Třeba zde, par. 21:
https://www.beck-online.cz/bo/chapterview-document.seam?documentId=onrf6mjzhe4v6mjwgywtgnq&groupIndex=0&rowIndex=0&refSource=search

zároveň ale porážka té nepojízdné krávy není domácí porážka.
napsal(a):
zároveň ale porážka té nepojízdné krávy není domácí porážka.
jo prostě když je to nutné (zlomenina atd. - kdy se rychlým usmrcením předchází dalšímu utrpení zvířete) - tak je to prostě nutné hned a je na to pamatováno tou výjimkou, která se hlásí až po akci (evidence skotu - a co se stalo s tělem, zda kafilerie či zkrmeno)
signor

XXX.XXX.39.129
gaIif
napsal(a):
OMG to co za schizofrenii??
co to meles kedlubno🤣