Parkur - Global Champions Prague playoffs

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.12.2018 10:24
Lenka95

XXX.XXX.161.213

Dobrý den, nevím, kde toto téma zařadit, snad jsem se trefila. Nemáte někdo v plánu navštívit https://www.betarena.cz/rubriky/sportovni-clanky/global-champions-league-praha-program-vstupenky_3318.html neboli velkolepé závody v parkuru, které budou za pár dní v Praze? Já tam chci jít, ale není s kým..

Nebo vás podobné závody neberou?

10.12.2018 11:56
Slon Indický

XXX.XXX.181.248

Jděte s touhle "nenápadnou" reklamou už někam!
Na equichannelu se stejně "nenápadně" ptá Mirka21, tady zase Lenka95. Lidi nejsou úplně pitomí, není třeba z nikoho dělat blbce, placená reklama je vidět všude, kdo chtěl, už si předražené vstupenky koupil.

Neregistrovaný uživatel

10.12.2018 12:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jel bych,ale když tak koukám na koby asi nevyhrajem. 😂😂

10.12.2018 13:11
lenacia

XXX.XXX.173.31

Nějak tak, furt reklamy, na alavis a teď na playoff....
Co přesně z toho. Člověk utratí víc jak litr aby mohl sedět vepředu, vzit si zrcadlovku nesmí (co kdyby s ní chtěl po někom házet- vysvětlení security, fakt inteligentní, určitě budu házet foťákem za který sem s objektivy dala přes 40 tisíc ).
Je to v hale předpokládám, takže ani světlo nic moc.... Voda tam stojí pomalu stokorunu, nedej bože dostat tam hlad. Šílený fronty na wc, voda tam teče skoro vařící (abychom se my lůzy nenapily tam ale utratily ty prachy- pokud v těch frontách vůbec na to zbyde během přestávky čas).
A to všechno jen pro to abychom viděli skákat koníčky přes překážky?... Jakože joo, jsou to nejlepší koně s nejlepšími jezdci co budou určitě skákat přes trochu vyšší překážky a je tam doprovodný program který, minimálně u Pignota mě bude trochu mrzet.. Ale dát za to tolik peněz, opařit si ruce a ve výsledku si nic nemůžete ani pořádně vyfotit... To raději zůstanu u toho, že si odpoledne, kdy začínají L až ST závody, zajedu nahoru nad město na Krakonoš, vstupný zdarma pití levný, výborné klobásy, zrcadlovkou můžu cvakat do aleluja, můžu si vybrat to nejlepší místo podle překážek... A že tam nejsou parkurové elity? Who cares anyway.

Neregistrovaný uživatel

10.12.2018 13:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Lenka95 napsal(a):
Dobrý den, nevím, kde toto téma zařadit, snad jsem se trefila. Nemáte někdo v plánu navštívit https://www.betarena.cz/rubriky/sportovni-clanky/global-champions-league-praha-program-vstupenky_3318.html neboli velkolepé závody v parkuru, které budou za pár dní v Praze? Já tam chci jít, ale není s kým..

Nebo vás podobné závody neberou?

Ne, závody mne neberou žádné 😋

Neregistrovaný uživatel

10.12.2018 14:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Spíš tohle by mě bavilo.Krásně si hrajou,ne?
https://youtu.be/pf6fQhdhcII

10.12.2018 14:56
kallisto

XXX.XXX.237.35

Do Prahy se sice nechystám, ale navštívila jsem takovéto závody několikrát ve Veroně v rámci veletrhu Fieracavalli.

Co napsat.
Stojí to za to.
Atmosféra je to úžasná, přirovnala bych to asi jako když jdete na Velkou Pardubickou nebo na národní hokejový tým naživo na stadionu.

Ve Veroně bylo přístupné i opracoviště, bylo zajímavé sledovat jak světová špička připravuje koně na samotný závod.
Samotný závod je paráda. Vidíte ty nejlepší, můžete si všímat různých vychytávek, to jak jsou ti koně krásně napapaní, naleštění. Pozorujete, jak někteří koně jdou luxusně v klidu a většinou u žen i velmi dobře proježdění, u nervózních koní pozorujete, jak si s tím jezdec poradí.Krásné složité parkury, nápadité překážky, vidíte, jak moc velký dělá rozdíl styl a dráha nájezdu na překážku. Oceníte, když jezdec koně vnímá, vidí, že to nejde, že se kůň někde o překážku bouchnul a teď neskáče jak má a jezdec parkur vzdá. Samotné rozeskakování je super. Napínavé do posledních vteřin, na takovýchto závodech bývá kurz zajímavý a náročný, rozeskakování většinou obsahuje nějaké zkracovací obraty a pak někde delší rovinku, vše místa, kde se dají nahnat setinky vteřin.

Za mne báječná podívaná.
Ceny vstupenek do Prahy netuším, nicméně ve Veroně byla vstupenka na neděli (jelo se více závodů v jeden den, včetně toho nejvyššího skákání) za cenu cca 90 Euro.

10.12.2018 16:39
kapička

XXX.XXX.220.182

Praha je levnějši a to, co je to za akci, si dovolím říct, že levná. Mám pocit, že na MS v hokeji jsem do stejného sektoru platila víc...
Fronty na hokeji na WC nebyly a to hrála repre, takže předpokládám, že to horší nebude... Jediný co, tak je to jídlo, ale to není věc organizátora.

Že si nemůžu vzít foťák, za to jsem ráda, zjistila jsem, že si všechno mnohem víc užiju na živo než přes hledáček... Třeba takové dostihy bez foťáku najednou dostaly nový rozměr, mohla jsem si víc prohlížet koně a neřešit, jestli už jsem toho kterého vyfotila nebo ne.

Neregistrovaný uživatel

10.12.2018 17:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Každý to má jinak.Někdo vymete každou akci a utratí za to první poslední.Což je strašné postižení.😂 A někoho to tolik nebere.Zbydou mu prachy třeba na vlastního koně.A zážitků máme.☺️

10.12.2018 20:58
lenacia

XXX.XXX.173.31

tak já nevím, mě přijde že my na takové akce nemáme moc prostor a nápaditosti. ... já bych příští rok docela ráda jela do Kreuthu, ten si lidi zkrátka vychvalují... Taky se mi například hrozně líbí Lisá když má ty akce. Je to prolézací, jsou tam obchody, různé akce, venku i vevnitř pak je tam ten velký noční program... Potom není divu že je zase Praha levná když tam vpodstatě nic kromě toho parkuru zřejmě nebude...
Já jak ráda fotímtak je to pro mě vášeň, a tak když chci na nějakou super akci, chci si na ní i zafotit. Mrzí mě to, já si zrcadlovku vzít nemůžu ale kdejakej nevzdělanec s nedokončenou základkou i přes opakované upozornění, že se nesmí fotit bleskem tím bleskem práská.... ale tomu nic neřeknou, ten to dělat může...

10.12.2018 21:14
etnies86

XXX.XXX.245.26

byli sme na apassoniate, wc fronty velký, ale to sem si myslela. jídlo by teda mohli fakt vylepšit, za ty prachy... lístky mi nepřijdou extra drahý, doufám že pak bude aspon někdě nějaký přenos na čt třeba :)

fotit i nahrávat sme mohli ale musím potvrdit, že když jsem fotit a natáčet přestala tak jsem si to začala víc užívat a mrzí mě že jsem mobil vůbec vytáhla místo toho abych si akci užívala od začátku

13.12.2018 19:35
etnies86

XXX.XXX.245.26

ve 20.40 na čt sport - přímý přenos

13.12.2018 21:49
lodenka333

XXX.XXX.130.100

Ahoj, zajímá mě váš názor, abych si utvrdila nebo vyvratila ten svůj, protože mám smíšené pocity. Žádný extrém není dobrý, a vrcholový sport určitě extrém je, ale to je vedlejší. Neprozivam to nijak extra, netěší mě pohled na vyvracene hlavy a praní se s rukou, byť jsou to koně vysoce temperamentní, nemám iluze o způsobu jejich chovu atd. Na druhou stranu to zas tak ne odsuzují, je to prostě sport. Ale co mě zajímá... Myslíte si, že většina těch koní jsou skuteční srdcaři nebo jsou nabarovani? A další otázku jsem stihla zapomenout než jsem to dopsal.. Jen mě zajímá jak to vidíte, jak píši, mám smíšené pocity.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.12.2018 22:46

....nevím, proč u vrcholového sportu uvažujete o nějakém podvodu, myslím, že je za tím spousta práce a odpadu než se doberete ke koni, který vyhovuje jezdci a je schopen zvládat zátěž.(psychická, fyzická) Takového koně by jsme my ani nerozjeli...

Neregistrovaný uživatel

13.12.2018 23:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Vrcholový sport není žádný med.Jistě že ničí lidi a koně též.Někteří jsou odolnější a jiní to štěstí nemají.Ale lidi to mají rádi skákat větší a větší překážky,rychleji někam doběhnout a vlastně cokoli dělat lépe než ostatní.Jsou schopni se kvůli tomu i zabít.☺️ Ono adrenalin je nebezpečná "droga".No a o tom vrcholovém sportu si iluze fakt nedělám.Tady je příklad člověka s profilicencí WBFF a poslouchejte o čem mluví.Jak mohl soutěžit když "sypal"? Kde jsou dopingové testy?
https://youtu.be/SDxx4Pp3qKo
Pokud budete hledat,je toho tam mnohem víc od dalších lidí z branže.Vlastně kolem toho se pohybuje i celá mafie.Většinou ruská.

14.12.2018 09:08
koně

XXX.XXX.174.63

lodenka333 napsal(a):
Ahoj, zajímá mě váš názor, abych si utvrdila nebo vyvratila ten svůj, protože mám smíšené pocity. Žádný extrém není dobrý, a vrcholový sport určitě extrém je, ale to je vedlejší. Neprozivam to nijak extra, netěší mě pohled na vyvracene hlavy a praní se s rukou, byť jsou to koně vysoce temperamentní, nemám iluze o způsobu jejich chovu atd. Na druhou stranu to zas tak ne odsuzují, je to prostě sport. Ale co mě zajímá... Myslíte si, že většina těch koní jsou skuteční srdcaři nebo jsou nabarovani? A další otázku jsem stihla zapomenout než jsem to dopsal.. Jen mě zajímá jak to vidíte, jak píši, mám smíšené pocity.

Myslím,že do takových výšek a obtížnosti koně určitě nedotlučete a neznásilníte .
Proč myslíte,že tohle zvládne jen malé procento?
Pokud nebude chtít a nebude to v něm,tohle prostě nepřejde

14.12.2018 09:23
kapička

XXX.XXX.64.44

Znám koně s parkurovou výkoností nad 140 cm, kterého špatný jezdec dokázal zkazit tak, že nepřešel v kroku kavaletu na zemi, správným tréninkem a klidným přístupem se to spravilo a už zase skáče. Takže si myslím, že tihle koně do toho musí jít s chutí a nesmí se v tréninku zradit.
A je to vlastně i důkaz toho, že nestačí mít peníze a koupit dobrého koně, ale je potřeba umět toho koně jezdit a nezkazit ho.

15.12.2018 16:01
etnies86

XXX.XXX.245.26

fakt si myslíte že je to všechno krásně čisté? dělají se prasárny v drezuře, ve westernu, proč ne ve vrcholovém parkuru? já si myslím , že taky zažijí své a některé výcvikové metody asi nebudou příjemné, ale třeba se pletu

myslím že i o a.opatrném kolovaly nějaké nehezké věci vůči koním

jinak takhle z tv se mi výkony, jízdy i chování ke koním líbilo, ale zas nepředpokládám, že by si něco ke koni nekorektního dovolili před zraky diváku

Neregistrovaný uživatel

15.12.2018 17:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145

etnies86 napsal(a):
fakt si myslíte že je to všechno krásně čisté? dělají se prasárny v drezuře, ve westernu, proč ne ve vrcholovém parkuru? já si myslím , že taky zažijí své a některé výcvikové metody asi nebudou příjemné, ale třeba se pletu

myslím že i o a.opatrném kolovaly nějaké nehezké věci vůči koním

jinak takhle z tv se mi výkony, jízdy i chování ke koním líbilo, ale zas nepředpokládám, že by si něco ke koni nekorektního dovolili před zraky diváku

Nejsem tupá ovečka.Tudíž si iluze nedělám.Od našeho kováře vím o hodně špatně okovaných koních na MČR v drezůře.Veterinární prohlídkou však prošli.

15.12.2018 19:01
lenacia

XXX.XXX.173.31

pno věcí jde zvíře donutit. Jako skočit vysokou překážku, jako udělat těžký cvik. Všechno jde udělat i hrubou silou... ale je to skutečně cíl ke správnému výsledku?
Plno lidí okolo mě tvrdí jak je western špatný, jak jezdí na páce a všechno vlastně udělají díky ní....
Možná že víte, co se stalo na světovém šampionátu v Reiningu 2018
Nevím jistě, jestli to tak skutečně je, ale tohle jsou podle mě koně a jejich jezdci, kteří doopravdy vyhrávají a na jejich práci je radost pohledět.
https://www.youtube.com/watch?v=mswhpLuempw

16.12.2018 08:52
Horsana

XXX.XXX.40.140

U ľudí , ktorí vyhrávali westernové súťaže som sa stretla s takými praktikami, že nejaké barovanie v parkúre je oproti tomu detská zábavka.

Jednou z nich bolo extrémne vyviazanie koňa v boxe, také strašné a nepohodlné, že potom už čokoľvek s ním robili v opracku mu bolo milejšie. Kobyla na videu je výborne vydrilovaná, to je asi každému jasné, no tých calming signals je tam požehnane.

Mne osobne sa to nepáči, dokonca ma to desí, čo tam kobyla strojovo predvádza.

16.12.2018 09:37
Terven

XXX.XXX.110.147

Horsana napsal(a):
U ľudí , ktorí vyhrávali westernové súťaže som sa stretla s takými praktikami, že nejaké barovanie v parkúre je oproti tomu detská zábavka.

Jednou z nich bolo extrémne vyviazanie koňa v boxe, také strašné a nepohodlné, že potom už čokoľvek s ním robili v opracku mu bolo milejšie. Kobyla na videu je výborne vydrilovaná, to je asi každému jasné, no tých calming signals je tam požehnane.

Mne osobne sa to nepáči, dokonca ma to desí, čo tam kobyla strojovo predvádza.

Asi tak, no... vidím to stejně a navíc mám husí kůži z těch sliding stopů, resp. si kladu otázku, za jak dlouho kůň odejde na nohy.

16.12.2018 09:45
Horsana

XXX.XXX.40.140

Terven napsal(a):
Asi tak, no... vidím to stejně a navíc mám husí kůži z těch sliding stopů, resp. si kladu otázku, za jak dlouho kůň odejde na nohy.

Tak oni majú kvôli tomu spešl podkovy, ale aj tak, no, nie je to moja šálka kávy, ale to nie sú ani emerické plemená a ich športové využitie.

16.12.2018 10:55
dsj

XXX.XXX.207.141

Mě se tedy to video líbí. Myslím, že je dost frajeřinka, ze strany rajťáka i kobyly, vypořádat se s takovou nečekanou situací, která musela být hodně stresující pro oba a odjet jízdu stylem, který podle mě spousta lidí nedá ani s cajkama a ani v klidu domova.

16.12.2018 11:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

dsj napsal(a):
Mě se tedy to video líbí. Myslím, že je dost frajeřinka, ze strany rajťáka i kobyly, vypořádat se s takovou nečekanou situací, která musela být hodně stresující pro oba a odjet jízdu stylem, který podle mě spousta lidí nedá ani s cajkama a ani v klidu domova.

na mě to působilo spíš jako cílená exhibice, než jako nehoda

16.12.2018 11:55
koně

XXX.XXX.174.63

Mám dojem,že ať už kůň cokoli předvede,napříč disciplínami,předvede to na vrcholné úrovni,okamžitě je týraný.
Rozhodně fyzicky,psychicky ,ze všech stran .
Samozřejmě člověk,který ho k výkonu dovede je ignorant,nechápající ,tvrdý,surový .Používající jisto jistě k výcviku metody ,absolutně neslučitelné s pracovním partnerstvím a mírou dobrovolnosti .Nedej bože s radostí a bůhví,jestli se životem
Ono to tedy není jen u koní,ale i výcvik psů je poslední dobou trápením.A to nemluvím o zvířatech co vystupují při představeních v cirkusech a varieté.To je pak kapitola sama pro sebe.
Tohle téma se rozjelo díky nevíře,že snad by nějaký kůň dokázal přeskákat vysoké parkury,aniž by nebyl aspoň částečně ,týraný.
Přejdeme tedy plynule, k trpícím na westernu
Zbývá nám tedy drezúra,vozatajství,dostihy ,voltiž,hippoterapie,military,distance , stahování dřeva a vůbec cokoli kdokoli s koňmi dělá .Další dril
Mám dojem,že pro dnešní dobu je ideál koní stojících někde venku ,kteří prokazatelně jen dostanou občas nažrat a lidé si je pohladí a oblečou a učešou,když tedy ti koně zrovna budou chtít a podrží
Nic víc pro ně vhodné není ,protože už by to hraničilo s týráním
Je divná doba

16.12.2018 12:13
etnies86

XXX.XXX.245.26

koně napsal(a):
Mám dojem,že ať už kůň cokoli předvede,napříč disciplínami,předvede to na vrcholné úrovni,okamžitě je týraný.
Rozhodně fyzicky,psychicky ,ze všech stran .
Samozřejmě člověk,který ho k výkonu dovede je ignorant,nechápající ,tvrdý,surový .Používající jisto jistě k výcviku metody ,absolutně neslučitelné s pracovním partnerstvím a mírou dobrovolnosti .Nedej bože s radostí a bůhví,jestli se životem
Ono to tedy není jen u koní,ale i výcvik psů je poslední dobou trápením.A to nemluvím o zvířatech co vystupují při představeních v cirkusech a varieté.To je pak kapitola sama pro sebe.
Tohle téma se rozjelo díky nevíře,že snad by nějaký kůň dokázal přeskákat vysoké parkury,aniž by nebyl aspoň částečně ,týraný.
Přejdeme tedy plynule, k trpícím na westernu
Zbývá nám tedy drezúra,vozatajství,dostihy ,voltiž,hippoterapie,military,distance , stahování dřeva a vůbec cokoli kdokoli s koňmi dělá .Další dril
Mám dojem,že pro dnešní dobu je ideál koní stojících někde venku ,kteří prokazatelně jen dostanou občas nažrat a lidé si je pohladí a oblečou a učešou,když tedy ti koně zrovna budou chtít a podrží
Nic víc pro ně vhodné není ,protože už by to hraničilo s týráním
Je divná doba

tak já myslím že zvíře se přeci jen trochu k výkonu musí dotlačit v takhle vysokym sportu, ono to zvíře asi jen tak nebude napínat svý síly. neříkám že je všichni mlátěj apod, chápu že nějaký tlak musí být a pokud je přiměřený ok nemám s tím problém (taky musíme do práce, ne vždy nás baví a máme tam stres a tlak od šéfa) .jen prostě nevěřím že je to vše pohádkové. v dost případech ty ambice majitelů odserou zvířata

a jestli si myslíte že drezura v cirkuse je ok, tak no comment, je pravda že teď jsou metody určo lepší, ale slyšela jste někdy jak se zvířata k cvikům nutí - sloni, medvědi? přijde vám normální aby medvěd jezdil na motorce apod....

16.12.2018 12:40
koně

XXX.XXX.174.63

etnies86 napsal(a):
tak já myslím že zvíře se přeci jen trochu k výkonu musí dotlačit v takhle vysokym sportu, ono to zvíře asi jen tak nebude napínat svý síly. neříkám že je všichni mlátěj apod, chápu že nějaký tlak musí být a pokud je přiměřený ok nemám s tím problém (taky musíme do práce, ne vždy nás baví a máme tam stres a tlak od šéfa) .jen prostě nevěřím že je to vše pohádkové. v dost případech ty ambice majitelů odserou zvířata

a jestli si myslíte že drezura v cirkuse je ok, tak no comment, je pravda že teď jsou metody určo lepší, ale slyšela jste někdy jak se zvířata k cvikům nutí - sloni, medvědi? přijde vám normální aby medvěd jezdil na motorce apod....

Sám od sebe by kůň zůstal ve stepi a popocházel od trsu k trsu,případně k napajedlu.Takže cokoli nad tyto činnosti je beze sporu člověčí výmysl a tlak
Některým jedincům pak stačí naznačit a oni podají výkon.Některé nezmotivujete,protože to prostě není v jejich silách a možnostech .
To je pak dál o člověku.Pokud věci rozumí a vybere zvíře s předpoklady,nemusí ho nijak týrat.Využije jeho potenciál.
Na vysoké a třídové soutěže prostě mohou jít jen zvířata,která chtějí a mají na to.Tuhle úroveň z nich opravdu nevytřískáte
Zvířata v cirkuse,no když se v zajetí po generace rodí a nic jiného neznají?Pochybuji,že světští si dovolí to,co je živí ,nějak extrémně týrat.Obzvlášť dnes ,kdy jsou ostře sledovaní.
Přirozené prostředí pro tahle zvířata už není,to jim sebrala civilizace.
A vidíte sama,jak jeden jediný medvěd ve volnosti ,dokáže zamávat s půlkou republiky
ZOO to všechno nezvládnou ,tolik jich na světě není.A jestli má medvěd tupě ležet v ZOO, nebo brát antikoncepci,aby se moc nemnožil ,tak ať radši v cirkuse rozesměje děti nějakým cvikem .Protože on nemá kam jinam jít ,tak si na obživu vydělá,jako většina z nás,lidí

Neregistrovaný uživatel

16.12.2018 12:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Inspektor Pišišvor napsal(a):
na mě to působilo spíš jako cílená exhibice, než jako nehoda

Kůň se předtím Drbal o nohu, třeba to bylo v tréninku a úmysl, kdo ví 🙂

16.12.2018 12:56
Horsana

XXX.XXX.40.140

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kůň se předtím Drbal o nohu, třeba to bylo v tréninku a úmysl, kdo ví 🙂

To drbání je to, čo sa nazýva calming signal.

Sám jazdec v rozhovore hovorí, že ju to necháva robiť, že si rada po tom cviku škrabe nohu...

16.12.2018 13:31
saola

XXX.XXX.58.102

Jsem ráda, že televize tento podnik Global Champions Prague zařadila do svého vysílaní a dívala jsem se na živý přenos. Zbytek bohužel zhlédnu už ze záznamu, protože jsem s předvánočními přípravami ve skluzu.
Přiznám se, že mě se to moc líbilo.
Nevěřím tomu, že na této úrovni koně ke skoku a výkonu na parkuru donutíte. To zvíře už musí chtít, baví ho to, jeho inteligence, charakter, fyzické i psychické schopnosti jsou úplně jinde než u běžných koní, se kterými se my - zdejší diskutující - běžně setkáváme. Troufám si říct, že málokdo takového koně viděl na vlastní oči, natož aby s ním přišel do styku blíž.
Ale i tak přece musíte vidět na záběrech ze zázemí, z opracoviště, ze stájí, při rozhovorech s účastníky, jak se ti koně chovají, jak se tváří, jak reagují na ruku, pohyb okolo sebe, na okolní prostředí - osobně se mi přišlo, že vyzařují klid, sebejistotu, soustředění a rutinu, která je nijak nestresuje. Fascinuje mne ta výbušnost na skoku, obratnost a schopnost řešit samostatně situace na trati. Jediný, kdo mne při vjezdu na parkur zaujal ne úplně soustředěným začátkem, byl Whitaker, jehož kůň od začátku řešil nějaké své soukromé nepohodlí, uši dozadu, pohazoval hlavou, přesto odstartovali, nicméně na třetím skoku zastavili, koni tekla krev z nozder. Ale opět - vše v klidu, jezdec okamžitě seskočil, odešli z arény.
Druhý byl Hanson, kterého neuchvátila vlajka, v dalším závodě v prvním kole Super Grand Prix ***** taky nepřesvědčil, to zastavení do bariéry hrazení (bez kontaktu) nevypadalo hezky a do druhého kola už s Pederem nenastoupili, takže tam byl asi taky možná nějaký hlubší problém, ale zase - nebylo to nic dramatického, jen se něco nepovedlo.
Jediné, co mne v souvislosti s těmito extrémně výkonnými, špičkovými a excelentními koňmi s maximálním možnou dostupnou péčí napadlo, jestli umí žrát ještě vůbec trávu na pastvě a pohybovat se volně bez kamaší po běžných površích , protože sezónu tráví na cestách, v přepravnících, letadlech, stájích, opracovištích a kolbištích.

Chápu, že Horsana se díky své profesi a celoživotním zkušenostem setkává s těmi nejhoršími případy, co mohou lidé koním spáchat, ale nesdílím moderní názory, že po koni (zvířeti obecně) nelze nic chtít, ať už se jedná o práci či běžnou denní spolupráci pet-zvířete, jen proto, aby mu nebyl zmuchlán chlup, a pokud už po něm něco chci, tak to musí být výhradně pozitifně s absolutní možností volby spolupráce ze strany zvířete bez jakýchkolil zákazů, příkazů či omezení, a když se blbě podívá, tak okamžitě s požadavky skončit, protože přece to zvíře jasně vyjádřilo svůj názor, že se mu pracovat nechce.
Vždycky mě v takových případech napadá, kam by takové pozitifní "koňařky" v životě došly, kdyby tento způsob výchovy, komunikace a spolupráce na nich praktikovali jejich rodiče. Můj soukromý názor je, že by nedošly nikam, protože by třeba v šesti letech usoudily, že do školy netřeba chodit, když mají tu absolutní svobodu volby, zda spolupracovat (vzdělávat se) či nikoliv.
Není nic špatného na tom, mít koně a nejezdit na něm, protože prostě mi to tak vnitřně vyhovuje a jsme spokojení oba, ale pořídit si koně na ježdění a postupně se dopracovat k tomu, že ho vlastně tím, že na něm dle svých schopností korektně s nejlepšími možnými úmysly na amatérské úrovni jezdím, že ho tím vlastně týrám a že nejsem dostatečně pozitifní, to je fakt snad duševní nemoc.

16.12.2018 13:42
Horsana

XXX.XXX.40.140

Ale ja som nikde nenapísala o týraní ani čiarku.
A je úplne zbytočné tu vkladať aj iným ľuďom do úst niečo, čo nikdy v živote nenapísali.

Koňa donútite k mnohým, premnohým veciam.
Len nie každý to vydrží, viď nie tak dávno prepieraná Christine W.

Neregistrovaný uživatel

16.12.2018 14:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Horsana napsal(a):
To drbání je to, čo sa nazýva calming signal.

Sám jazdec v rozhovore hovorí, že ju to necháva robiť, že si rada po tom cviku škrabe nohu...

Já jen reagovala na exhibici, a že to třeba nebyla nahoda, nic jinýho.

16.12.2018 14:06
saola

XXX.XXX.58.102

Ne, Horsano, to jsme se nepochopily, to o týrání není míněno na vás, myslím, že to psala výše etnies86 a lenacia,
Je pravda, že z adorace pozitifky, jak je zde na ifauně občas prezentováno, opravdu nadšená nejsem a často to zde píšu. Opravdu mi to v některých situacích přijde jako drbat se pravou rukou na levém uchu - to ale automaticky neznamená, že schvaluji týrání zvířat. Spíš si myslím, že jsou snazší a rychlejší cesty k dosažení stejného výsledku, aniž by kůň došel újmy.

Každého donutíte k mnohým, přemnohým věcem. A teď mám na mysli člověka - někdy nemusíte ani nutit, jen poskytnete příležitost.
https://www.databazeknih.cz/knihy/luciferuv-efekt-jak-se-z-dobrych-lidi-stavaji-lide-zli-205001

Co ale uděláte, když potřebujete, aby kůň pracoval, pozitivně mu dáte vybrat, a on si vybere Ne?

Řádky výše nejsou míněny vůbec proti vám, osobně si myslím, že někdy vidíte věci, po kterých se velmi těžko usíná, ale nemyslím si, že je to případ koní, účastnících se té akce v Praze, neviděla jsem tam ani nevnímala nic děsivého. Často jistě existuje nějaké pološero v zákulisí, kam člověk z venku nemusí úplně vidět, ale prezentuji jen své pocity a osobní názor na viděné.

Neregistrovaný uživatel

16.12.2018 14:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Taky si myslím že to co lidi považují za dojem jak to koně baví, je jen míra ochoty koně vyplnit požadavek na něj kladený,aby už měl pokoj konečně.Jsou koně co víc vzdorují a ti co méně.Kůň se nakonec podvolí snad všemu.Viděli jste přece i tancující koně.Vypadá to fakt hezky,ale při výcviku už vůbec ne.Každému by se líbilo dělat si jen co ho baví a sám si rozhodne co to bude.Proč lidé tolik sází? Proč chtějí tolik vyhrát? No aby nemuseli "tahat" a jen si užívat.😂

16.12.2018 14:24
Horsana

XXX.XXX.40.140

Tú knihu mám prečítanú asi 10 krát.

Pokiaľ si vyberie NIE, budem rozmýšľať, prečo je to tak a čo s tým môžem urobiť.
Čo nijako nevylučuje to, že mu jednu fľasnem, keď pôjde lúpiť kobyle žrádlo, lebo si vymyslel taktiku, že najprv oberie kobylu a potom si dožerie svoje. Pozitívka mi je nesmierne blízka a nevedome som ju praktikovala celý život a aj naďalej budem, no len na určitej, mne prispôsobenej úrovni, lebo nedokážem vstrebať tú teoretickú časť, zatiaľ.

Ja som videla kone barovať, bandážovať im vrchnáčiky z fľašiek, aj neskutočné trýznenie koňa po zlom parkúre, aj vyväzovať westernové kone v podstate do kozelca, v boxe. Isteže nie na pretekoch, hoci nájdu sa aj takí ľudia, len v čase mobilov už sa poniektorí boja, na verejnosti. Rovnako poznám kone, ktoré pracovali v jazdeckej škole až kým nepadli a to doslova a hobby jazdcov, ktorí uštvali už 2-3 kone.

Osobne som sa vyjadrila iba ku videu s QH, nemám toto plemeno a odvetvie rada a ku môjmu veľkému prekvapeniu, označenie "western people" slúži pre označenie "konimorov" nielen u nás doma, ale napríklad aj v zahraničí, no možno je to náhoda, neviem.

Neregistrovaný uživatel

16.12.2018 16:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tohle je vždy a jen o lidech.Jeden ač přečetl všechny knihy světa bude mít s tímhle koněm problém a druhý si ke koni najde cestu vlastně bez hlubších znalostí.Může mít jen menší požadavky na koně a nebo i sám uvnitř je víc empatická bytost a koni to vyhovuje víc.Na mojí koby taky bylo vidět jak jí jízdárna nebaví a majitelka to nepoznala za ty roky co jí měla? Na té jsem to viděl i já jako amatér.Když jí totiž něco baví,tak se úplně jinak snaží o interakci s člověkem.Stačila pitomá gumová kachna ve výběhu a evidentně mnohem větší zábava než tupé chození dokola po jízdárně.Ven s ní zase chodit nešlo,protože se bála každého prdu.No a myslím že hodně z vás tady bude vědět,jak těžké je najít někoho kdo s vámi půjde se svým koněm jen tak na ruce ven.Pár stájí jsem prolezl a vím že minimum.Přitom tam si teprve člověk ozkouší jak na tom se svým koněm je.A hlavně kůň si na to zvykne postupně velmi dobře.Postupně se i přestane bát všeho možného a Vám začne věřit.Jenže opravdu na tohle musí mít člověk hromadu času.Vím jak to chodí normálně ve většině stájí.Přijedem,dovedem z výběhu,vyčistíme,nasedláme a jedeme.Potom šup do boxu,já už spěchám a už je v "pr*eli".😂 Tak kde pak má ten hlubší vztah vzniknout? Zatím jsem vídal spíš tento model.

16.12.2018 19:48
balisek

XXX.XXX.131.211

"Na mojí koby taky bylo vidět jak jí jízdárna nebaví a majitelka to nepoznala za ty roky co jí měla? Na té jsem to viděl i já jako amatér.Když jí totiž něco baví,tak se úplně jinak snaží o interakci s člověkem.Stačila pitomá gumová kachna ve výběhu a evidentně mnohem větší zábava než tupé chození dokola po jízdárně."

Kdybych za svůj jezdecký / koňácký / trenérský život dostala korunu od každého, kdo prohlašoval, že jeho koně "jízdárna nebaví", byla bych dneska milionář.

Ano, nebaví - protože skutečná práce na jízdárně NENÍ o "tupém chození dokola"! Jízdárenská hodina musí být dostatečně různorodá a pestrá (změny tempa / ruchu, stranové práce, ohybací cviky, kavalety atd.), aby koně bavila a neustále zaměstnávala jak jeho nohy, tak jeho hlavu. Bude-li koník na jízdárně opravdu něco dělat a nejen kroužit jak poník na pouti, nebude se nudit ani on ani jeho jezdec.

Absence (opravdové) jízdárenské práce se podepisuje také na jízdě v terénu, kdy jezdec nemá koně zcela pod kontrolou, neumí s ním ze sedla komunikovat, kůň v něm necítí oporu... Z toho pak plyne špatná ovladatelnost koně v terénu, lekavost atd.

Neregistrovaný uživatel

16.12.2018 21:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

To je možný,ale jí ani ta skutečná práce nebavila.😂 Devčata já už nechám vyprávění těch mých zážitků u koní.Stejně tady se to hezky čte co a jak by se mělo a v praxi pak člověk nestačí čučet někdy.Samozřejmě že koby nechodila jen tak dokola.To bylo jen obrazně řečeno.Výcvik vedl zkušený trenér "z dovozu".😂 Z "dovozu" jako z jiné stáje specializující se na parkur myslím.Co naplat koby se pro tohle nenarodila.Jak dostala možnost výběru byl konec.Celou dobu to nikdo nezkusil jí dát na výběr co by ona raději.Jak vždycky zmizla hlava v boxu když viděla své sedlo.No fakt až takhle očekávala tu jízdárnu s nadšením.😂 Jen si to dřív nedovolila k majitelce,protože věděla že tam to je bez efektu.Stačilo aby majitelka odešla a já tam s ní zůstal sám.Umí skvěle udělat nebohého trápeného koníčka z kterého sundáte sedlo a ožije během pár vteřin.Tak nejdřív jsme se zbavili majitelky a potom i sedla.😂 Ven pod sedlo ale s ošetřovatelkou občas chodila a podle ní byla hodná a nikdy neprotestovala.Dnes už je to stejně jedno.

17.12.2018 06:28
Žofi

XXX.XXX.80.55

balisek napsal(a):
"Na mojí koby taky bylo vidět jak jí jízdárna nebaví a majitelka to nepoznala za ty roky co jí měla? Na té jsem to viděl i já jako amatér.Když jí totiž něco baví,tak se úplně jinak snaží o interakci s člověkem.Stačila pitomá gumová kachna ve výběhu a evidentně mnohem větší zábava než tupé chození dokola po jízdárně."

Kdybych za svůj jezdecký / koňácký / trenérský život dostala korunu od každého, kdo prohlašoval, že jeho koně "jízdárna nebaví", byla bych dneska milionář.

Ano, nebaví - protože skutečná práce na jízdárně NENÍ o "tupém chození dokola"! Jízdárenská hodina musí být dostatečně různorodá a pestrá (změny tempa / ruchu, stranové práce, ohybací cviky, kavalety atd.), aby koně bavila a neustále zaměstnávala jak jeho nohy, tak jeho hlavu. Bude-li koník na jízdárně opravdu něco dělat a nejen kroužit jak poník na pouti, nebude se nudit ani on ani jeho jezdec.

Absence (opravdové) jízdárenské práce se podepisuje také na jízdě v terénu, kdy jezdec nemá koně zcela pod kontrolou, neumí s ním ze sedla komunikovat, kůň v něm necítí oporu... Z toho pak plyne špatná ovladatelnost koně v terénu, lekavost atd.

👍👍👍

17.12.2018 10:20

saola napsal(a):
Jsem ráda, že televize tento podnik Global Champions Prague zařadila do svého vysílaní a dívala jsem se na živý přenos. Zbytek bohužel zhlédnu už ze záznamu, protože jsem s předvánočními přípravami ve skluzu.
Přiznám se, že mě se to moc líbilo.
Nevěřím tomu, že na této úrovni koně ke skoku a výkonu na parkuru donutíte. To zvíře už musí chtít, baví ho to, jeho inteligence, charakter, fyzické i psychické schopnosti jsou úplně jinde než u běžných koní, se kterými se my - zdejší diskutující - běžně setkáváme. Troufám si říct, že málokdo takového koně viděl na vlastní oči, natož aby s ním přišel do styku blíž.
Ale i tak přece musíte vidět na záběrech ze zázemí, z opracoviště, ze stájí, při rozhovorech s účastníky, jak se ti koně chovají, jak se tváří, jak reagují na ruku, pohyb okolo sebe, na okolní prostředí - osobně se mi přišlo, že vyzařují klid, sebejistotu, soustředění a rutinu, která je nijak nestresuje. Fascinuje mne ta výbušnost na skoku, obratnost a schopnost řešit samostatně situace na trati. Jediný, kdo mne při vjezdu na parkur zaujal ne úplně soustředěným začátkem, byl Whitaker, jehož kůň od začátku řešil nějaké své soukromé nepohodlí, uši dozadu, pohazoval hlavou, přesto odstartovali, nicméně na třetím skoku zastavili, koni tekla krev z nozder. Ale opět - vše v klidu, jezdec okamžitě seskočil, odešli z arény.
Druhý byl Hanson, kterého neuchvátila vlajka, v dalším závodě v prvním kole Super Grand Prix ***** taky nepřesvědčil, to zastavení do bariéry hrazení (bez kontaktu) nevypadalo hezky a do druhého kola už s Pederem nenastoupili, takže tam byl asi taky možná nějaký hlubší problém, ale zase - nebylo to nic dramatického, jen se něco nepovedlo.
Jediné, co mne v souvislosti s těmito extrémně výkonnými, špičkovými a excelentními koňmi s maximálním možnou dostupnou péčí napadlo, jestli umí žrát ještě vůbec trávu na pastvě a pohybovat se volně bez kamaší po běžných površích , protože sezónu tráví na cestách, v přepravnících, letadlech, stájích, opracovištích a kolbištích.

Chápu, že Horsana se díky své profesi a celoživotním zkušenostem setkává s těmi nejhoršími případy, co mohou lidé koním spáchat, ale nesdílím moderní názory, že po koni (zvířeti obecně) nelze nic chtít, ať už se jedná o práci či běžnou denní spolupráci pet-zvířete, jen proto, aby mu nebyl zmuchlán chlup, a pokud už po něm něco chci, tak to musí být výhradně pozitifně s absolutní možností volby spolupráce ze strany zvířete bez jakýchkolil zákazů, příkazů či omezení, a když se blbě podívá, tak okamžitě s požadavky skončit, protože přece to zvíře jasně vyjádřilo svůj názor, že se mu pracovat nechce.
Vždycky mě v takových případech napadá, kam by takové pozitifní "koňařky" v životě došly, kdyby tento způsob výchovy, komunikace a spolupráce na nich praktikovali jejich rodiče. Můj soukromý názor je, že by nedošly nikam, protože by třeba v šesti letech usoudily, že do školy netřeba chodit, když mají tu absolutní svobodu volby, zda spolupracovat (vzdělávat se) či nikoliv.
Není nic špatného na tom, mít koně a nejezdit na něm, protože prostě mi to tak vnitřně vyhovuje a jsme spokojení oba, ale pořídit si koně na ježdění a postupně se dopracovat k tomu, že ho vlastně tím, že na něm dle svých schopností korektně s nejlepšími možnými úmysly na amatérské úrovni jezdím, že ho tím vlastně týrám a že nejsem dostatečně pozitifní, to je fakt snad duševní nemoc.

Souhlas. Byla jsem na sobotním dopoledním programu a viděla, jak někteří koně skládají nohy, aby o břevno nezavadili. Toto si myslím nedá nějak vynutit.

17.12.2018 10:26

Žofi napsal(a):
👍👍👍

I já

17.12.2018 10:42
kapička

XXX.XXX.64.44

Mně se včera líbilo v hlavní soutěži, jak když kůň vyhnul, tak nepřišlo žádné mlácení a okopávání, jaké člověk může vidět u amatérů, kůň dostal při opakovaném nájezdu jednu důraznější pobídku. Vyhnul zase, vyřadil tým ze soutěže, jezdec mu povolil otěž, i ho myslím pohladil, a šlo se domů.

(a teď čekám na komentáře, jak určitě toho koně zmlátili hned na opracovišti, v boxu, nedostala večeři atd...)

A pak se mi líbilo, jak koně v doprovodu ošetřovatelek byli v pohodě, v klidu, prověšené vodítko...
Celkově smekám klobouk, jak se koně zvládli vypořádat s halou plnou diváků, s hlukem, občasnými výkřiky a padajícím nádobí ve špatnou chvíli.

17.12.2018 11:42
balisek

XXX.XXX.131.211

Nějak tak, furt reklamy, na alavis a teď na playoff...
.
Co přesně z toho. Člověk utratí víc jak litr aby mohl sedět vepředu, vzit si zrcadlovku nesmí. Je to v hale předpokládám, takže ani světlo nic moc.... Voda tam stojí pomalu stokorunu, nedej bože dostat tam hlad. Šílený fronty na wc, voda tam teče skoro vařící (abychom se my lůzy nenapily tam ale utratily ty prachy- pokud v těch frontách vůbec na to zbyde během přestávky čas).

A to všechno jen pro to abychom viděli skákat koníčky přes překážky?... Jakože joo, jsou to nejlepší koně s nejlepšími jezdci co budou určitě skákat přes trochu vyšší překážky a je tam doprovodný program který, minimálně u Pignota mě bude trochu mrzet.. Ale dát za to tolik peněz, opařit si ruce a ve výsledku si nic nemůžete ani pořádně vyfotit... To raději zůstanu u toho, že si odpoledne, kdy začínají L až ST závody, zajedu nahoru nad město na Krakonoš, vstupný zdarma pití levný, výborné klobásy, zrcadlovkou můžu cvakat do aleluja, můžu si vybrat to nejlepší místo podle překážek... A že tam nejsou parkurové elity? Who cares anyway.

Mě přijde že my na takové akce nemáme moc prostor a nápaditosti. .. Potom není divu že je zase Praha levná když tam v podstatě nic kromě toho parkuru zřejmě nebude...

Remcat, to nám jde :-). Na Prague Playoffs byla jako divák a hluboce smekám před pořadateli, že v naší zemi vrcholovému jezdeckému sportu nezaslíbené dokázali připravit akci, která si svojí kvalitou a provedením nezadala se špičkovými světovým mítinky.

Z hlediska celkového pojetí bylo Prague Playoffs velice nápadité a vyborně organizačně zvládnuté. Bylo znát originální režijní Cabanův rukopis, profesionální scénografii a také dostatečné finanční zázemí (holt v Praze uděláme za stejné peníze mnohem víc muziky než v Kataru nebo Abu Dhabí).

Organizace šlapala jako dobře namazaný stroj, vše začínalo na minutu přesně podle časového harmonogramu. Slavnostní opening show v podání Cirque La Putyka byla nevšední a krásná, nástupy "Walk of champions" dramatické, doprovodní programy zajímavé.

O2 je moderní aréna se slušným počtem toalet a bufetů - fronty se i při téměř vyprodaném hledišti tvořily akorát na začátku přestávek. Bublinková voda stála 35,- Kč, což myslím není suma, která by někoho finančně zruinovala.

Ceny vstupenek se pohybovaly od 490 - 1.990 Kč, s ISIC kartou o 50 % méně. Na akci tohoto formátu je to částka víc než přiměřená.

A stěžovat si, že na parkurových závodech je k vidění "jen parkur" dává stejnou logiku jako stěžovat si, že se na opeře "jen zpívá". Já osobně jsem nesmírně ráda, že jsem měla příležitost na vlastní oči vidět v akci absolutní parkurovou špičku. Byl to pro mě nezapomenutelný zážitek, protože žádná TV nepřenese tu dynamiku a energii, s jakou se pohybují tihle koňský supersportovci.

PS. O tom, že to nebyl jen můj subjetivní pocit svědčí i fakt, že finále Champions Tour bylo Praze rovnou přislíbeno i v příštím roce.

17.12.2018 13:12
bassrock

XXX.XXX.251.2

balisek napsal(a):
Nějak tak, furt reklamy, na alavis a teď na playoff...
.
Co přesně z toho. Člověk utratí víc jak litr aby mohl sedět vepředu, vzit si zrcadlovku nesmí. Je to v hale předpokládám, takže ani světlo nic moc.... Voda tam stojí pomalu stokorunu, nedej bože dostat tam hlad. Šílený fronty na wc, voda tam teče skoro vařící (abychom se my lůzy nenapily tam ale utratily ty prachy- pokud v těch frontách vůbec na to zbyde během přestávky čas).

Mě přijde že my na takové akce nemáme moc prostor a nápaditosti. .. Potom není divu že je zase Praha levná když tam v podstatě nic kromě toho parkuru zřejmě nebude...

Remcat, to nám jde :-). Na Prague Playoffs byla jako divák a hluboce smekám před pořadateli, že v naší zemi vrcholovému jezdeckému sportu nezaslíbené dokázali připravit akci, která si svojí kvalitou a provedením nezadala se špičkovými světovým mítinky.

Z hlediska celkového pojetí bylo Prague Playoffs velice nápadité a vyborně organizačně zvládnuté. Bylo znát originální režijní Cabanův rukopis, profesionální scénografii a také dostatečné finanční zázemí (holt v Praze uděláme za stejné peníze mnohem víc muziky než v Kataru nebo Abu Dhabí).

Organizace šlapala jako dobře namazaný stroj, vše začínalo na minutu přesně podle časového harmonogramu. Slavnostní opening show v podání Cirque La Putyka byla nevšední a krásná, nástupy "Walk of champions" dramatické, doprovodní programy zajímavé.

O2 je moderní aréna se slušným počtem toalet a bufetů - fronty se i při téměř vyprodaném hledišti tvořily akorát na začátku přestávek. Bublinková voda stála 35,- Kč, což myslím není suma, která by někoho finančně zruinovala.

Ceny vstupenek se pohybovaly od 490 - 1.990 Kč, s ISIC kartou o 50 % méně. Na akci tohoto formátu je to částka víc než přiměřená.

A stěžovat si, že na parkurových závodech je k vidění "jen parkur" dává stejnou logiku jako stěžovat si, že se na opeře "jen zpívá". Já osobně jsem nesmírně ráda, že jsem měla příležitost na vlastní oči vidět v akci absolutní parkurovou špičku. Byl to pro mě nezapomenutelný zážitek, protože žádná TV nepřenese tu dynamiku a energii, s jakou se pohybují tihle koňský supersportovci.

PS. O tom, že to nebyl jen můj subjetivní pocit svědčí i fakt, že finále Champions Tour bylo Praze rovnou přislíbeno i v příštím roce.

Měla jsem stejný pocit - a díky baliskovi to nemusím vypisovat.
Byla jsem v sobotu odpoledne a byla jsem nadšená. Prostě tak celkově z toho všeho, že to u nás taky jde.
A to jsem naprosto a pouze hoby jezdec bez ambicí, šla jsem tam proto, že jsem lístky dostala a nic nečekala. Ale příští rok půjdu opět, páč se mi to líbilo

Neregistrovaný uživatel

17.12.2018 14:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Mě tyhle honosné akce jsou proti srsti.Prachy,prachy,prachy.Tisíckrát lepší jít někam ven třeba na nějaké "hobíčka".Jinak na koni takhle určitě nepoznáte jestli mu tohle vadí nebo ne.On si zvykne a poslouchá.Vždyť co tihle koně jiného v životě poznali? Já to viděl na trenérovi co tu byl tehdy u koby.Jak jí vysvětlil rychle kdo je tu pánem a koby najednou začala šlapat jak hodinky.Jistě že jí donutil poslouchat a vůbec se s tím nemazlil.Ano koby najednou začala působit dojmem že jí to bavilo.Tak kdybych to tehdy neodmítl platit majitelce takového trenéra,byla by koby asi i šikovný parkůrák.To by jsme se měli.☺️

17.12.2018 15:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Mě tyhle honosné akce jsou proti srsti.Prachy,prachy,prachy.Tisíckrát lepší jít někam ven třeba na nějaké "hobíčka".Jinak na koni takhle určitě nepoznáte jestli mu tohle vadí nebo ne.On si zvykne a poslouchá.Vždyť co tihle koně jiného v životě poznali? Já to viděl na trenérovi co tu byl tehdy u koby.Jak jí vysvětlil rychle kdo je tu pánem a koby najednou začala šlapat jak hodinky.Jistě že jí donutil poslouchat a vůbec se s tím nemazlil.Ano koby najednou začala působit dojmem že jí to bavilo.Tak kdybych to tehdy neodmítl platit majitelce takového trenéra,byla by koby asi i šikovný parkůrák.To by jsme se měli.☺️

Ježíš, to jsou hrozný kecy v kleci ...
Z toho, co je kolikrát vidět na hobyčkách by člověk brečel nebo zvracel - to je snad největší mor jezdeckého sportu, protože ani nenutí jezdce na sobě pracovat, aby zvládli aspoň ZZVJ, a může se v nich seberealizovat každý jezdecký analfabet.
Tohle byla špičková profesionální akce po všech stránkách

17.12.2018 16:02
lenacia

XXX.XXX.173.31

Ano, byla jsem před začátkem skeptická, a přiznávám to, protože jsem v O2 aréně byla například na Appassionatě, a bylo to hrozné zklamání. Plus zkušenosti ostatních. Není nic příjemného mít opatřené ruce do ruda protože tekla opravdu jen takřka vařící voda. Nemuset si bohužel nutně umít ruce, tak bych raději šla na prasáka.
Voda stála tenkrát 50 korun, a jídlo raději ani nevím. Ve frontě sem strávila celou přestávku.
O faktu zákazu zrcadlovky už sem hovořila, v depozitu mi rozbili objektiv. Ale i přes řešení dané situace jsem bohužel vyšla naprázdno.
Slovem že je tam jen parkur jsem myslela, že to není jako třeba v Kreuthu, velké haly, kde probíhá šampionát, plus haly s věcmi na koně. To se nakonec neukázalo pravda a tedy se omlouvám. Ale fakt že do O2 areny už nevstoupim ani za nic trvá. I když tím nic nedokážu, jde o princip kterého se držím za to, jak se ke mě zachovali.

Neregistrovaný uživatel

17.12.2018 16:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ježíš, to jsou hrozný kecy v kleci ...
Z toho, co je kolikrát vidět na hobyčkách by člověk brečel nebo zvracel - to je snad největší mor jezdeckého sportu, protože ani nenutí jezdce na sobě pracovat, aby zvládli aspoň ZZVJ, a může se v nich seberealizovat každý jezdecký analfabet.
Tohle byla špičková profesionální akce po všech stránkách

Ono někdy lepší když lidi na sobě zase až tolik nepracují.☺️ Teď je to ale hrozně moderní tady ty výrazy."Pracovat na sobě" a také "projekty" na vše.😂 Víte musel bych vidět vše co se děje při trénincích,zacházení s koňmi a vůbec prostě ten taky dnes moderní výraz "welfare".Já tam měl dvě "agentky" (kamarádky) zaměstnané u boxů.Přijedou až v sobotu a jsem zvědavý co budou říkat.Nebo tam někdo z vás byl taky? Nemyslím na tom "pozlátku" předvedeném veřejnosti,ale v zákulisí.Pokud ale slyšíte a vidíte jen to co vám předhodí,pak nemá smysl dál debatovat.Detaily budu znát zhruba v sobotu.

Neregistrovaný uživatel

17.12.2018 16:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No a k O2 aréně nic moc nemám.Jen se tam nehorázně kradlo při výstavbě.300 000 000 ? Pražáci buďte na ní hrdí když už stála takových peněz na víc.😂😂

17.12.2018 17:00
Horsana

XXX.XXX.40.140

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Souhlas. Byla jsem na sobotním dopoledním programu a viděla, jak někteří koně skládají nohy, aby o břevno nezavadili. Toto si myslím nedá nějak vynutit.

Uf...tak toto konkrétne sa vynútiť dá.

Neregistrovaný uživatel

17.12.2018 17:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

K čemu všemu jde kůň donutit?
https://youtu.be/ZEjkz2R4Bl4
Přitom na představení by člověk řekl jak je šikovný a musí ho to bavit.Pochopte lidem prostě nejde věřit.Jsou schopní lhát jak když tiskne.Jsou i zaslepeni,fascinováni sportem a nebudou brojit proti něčemu co uctívají půl života.Vždyť i majitel dostihových koní co mu trénoval v hřebčíně koně trenér to na svých stránkách jasně napsal co se stalo.Jenže on to chtěl vidět a nezavřel před tím oči.

Neregistrovaný uživatel

17.12.2018 17:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Ono někdy lepší když lidi na sobě zase až tolik nepracují.☺️ Teď je to ale hrozně moderní tady ty výrazy."Pracovat na sobě" a také "projekty" na vše.😂 Víte musel bych vidět vše co se děje při trénincích,zacházení s koňmi a vůbec prostě ten taky dnes moderní výraz "welfare".Já tam měl dvě "agentky" (kamarádky) zaměstnané u boxů.Přijedou až v sobotu a jsem zvědavý co budou říkat.Nebo tam někdo z vás byl taky? Nemyslím na tom "pozlátku" předvedeném veřejnosti,ale v zákulisí.Pokud ale slyšíte a vidíte jen to co vám předhodí,pak nemá smysl dál debatovat.Detaily budu znát zhruba v sobotu.

Ale určitě zase neřekneš, viď, jako s utulkama 😎

17.12.2018 17:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Mě vždycky baví, když někdo, kdo nic nedokázal, a vidí to toho jak husa do flašky, má potřebu kritizovat a shazovat dobrou práci jiných.

17.12.2018 17:49
koně

XXX.XXX.174.63

Jelikož tohle téma se, hned nahoře, jmenuje podle prestižní sportovní akce,dalo by se očekávat ,že tam budou pracující koně.Koně sportovní,podávající výkony .
Tudíž tohle téma osloví především zájemce o podívanou kvalitní a na úrovni.Které zajímá tohle sportovní odvětví a dokážou ocenit práci trenérů,jezdců a hlavně úsilí samotných koní.Nevidí ve sportu výhradně jen nucení,týrání a bůhví jaké zlotřilosti ,ale prostě pěknou podívanou
Vy se tady celou dobu prezentujete jako zastánce chození po zemi ,pamlskování a pozorování života vašich koní .Je vám přáno,každý to máme nějak.
Ale proč tedy se zrovna sem stále vměšujete s vašimi názory ,které jsou zcela mimo dané téma?

Neregistrovaný uživatel

17.12.2018 19:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Téma se vždy mění i bez mé účasti.Několikrát jsem se na to vykašlal a dělali jste to samé co já.☺️ Nikoho nekritizuji za poctivou práci.Devčata netrpím syndromem "vzývání bohů" a proto bez zaváhání natřu kohokoli.Je mi jedno co dokázal,ale záleží mi jakým způsobem.Neříkám že ti koně někdo trápí,ale debata se rozhořela bohužel tímto směrem.Koho tedy mám ještě obdivovat i když jsem nikdy neviděl jak toho dosáhl? Vím u lidí velmi oblíbená činnost,ale taky moc nebezpečná.Podle mě většina z vás moc lehce uvěří co vám někdo "nabulíkuje".Opravdu všichni věříte že tito koně jsou šťastní? V tomhle sportovním průmyslu na této úrovni? Věřit neznamená vědět.Bohužel je tu vlastně i dost zaujatých lidí co jsou chovy a produkce koní jejich obživa.No to bych musel být asi fakt blázen po nich chtít něco ve smyslu např."proti dostihového".☺️ Může mi někdo říct čemu mám rozumět když kůň je zavřený v boxu tři dny před závody? Vím že to změnit nemůžu,ale můžu to nepodporovat.Jo mě se to příčí a raději budu koukat na koně jak se pasou.Nepotřebuji k tomu "akci" světového věhlasu a minerálku za kilo.😂

Neregistrovaný uživatel

17.12.2018 19:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Já tohle sice neobdivuji, ale zároveň netlačím nikoho, aby měl můj názor. O to asi jde, Marfis. Když je kůň zavrenej v boxe z důvodu nemoci, to je taky tyranej? Taky mám radši koně volně, s tím zas nesouhlasí mnoho jiných, ale nebudu jim svůj názor vnucovat, a nebudu označovat jejich počínání za týrání, když neznám pozadí. Já zas věřím tomu, že jak je spousta koní vydrilovanych, tak je i spousta, co to dělají radi, protože se tím sami někam posouvají. Ale jak říkám, můj názor. Já na soutěže nekoukám všeobecne, ať jde o jakékoliv prostředí.

17.12.2018 20:16
Arbora

XXX.XXX.88.35

Téma se vždy mění i bez mé účasti.Několikrát jsem se na to vykašlal a dělali jste to samé co já.☺️ Nikoho nekritizuji za poctivou práci.Devčata netrpím syndromem "vzývání bohů" a proto bez zaváhání natřu kohokoli.Je mi jedno co dokázal,ale záleží mi jakým způsobem.Neříkám že ti koně někdo trápí,ale debata se rozhořela bohužel tímto směrem.Koho tedy mám ještě obdivovat i když jsem nikdy neviděl jak toho dosáhl? Vím u lidí velmi oblíbená činnost,ale taky moc nebezpečná.Podle mě většina z vás moc lehce uvěří co vám někdo "nabulíkuje".Opravdu všichni věříte že tito koně jsou šťastní? V tomhle sportovním průmyslu na této úrovni? Věřit neznamená vědět.Bohužel je tu vlastně i dost zaujatých lidí co jsou chovy a produkce koní jejich obživa.No to bych musel být asi fakt blázen po nich chtít něco ve smyslu např."proti dostihového".☺️ Může mi někdo říct čemu mám rozumět když kůň je zavřený v boxu tři dny před závody? Vím že to změnit nemůžu,ale můžu to nepodporovat.Jo mě se to příčí a raději budu koukat na koně jak se pasou.Nepotřebuji k tomu "akci" světového věhlasu a minerálku za kilo.😂

A ešte som to aj omylom označila, že sa mi to páči... nepáči.

Chcela som niečo napísať, ale nakoniec som to radšej zmazala, lebo veď meifi vie všetko lepšie, ako my všetky naivky tu a jemu povedia, ako to v tom veľkom športe chodí.

17.12.2018 20:17
etnies86

XXX.XXX.245.26

no na pohled z tv se mi akce líbila, chování ke koním, taky si myslím, že na hobby se vidí větší prasárny. co je v zákulisí to nikdo neví. to jsem zvědavá Marfi co vám ,,agentky,, řeknou a doufám že se podělíte. anička kellnerová na mě působila velmi mile a pozitivně

Neregistrovaný uživatel

17.12.2018 20:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já tohle sice neobdivuji, ale zároveň netlačím nikoho, aby měl můj názor. O to asi jde, Marfis. Když je kůň zavrenej v boxe z důvodu nemoci, to je taky tyranej? Taky mám radši koně volně, s tím zas nesouhlasí mnoho jiných, ale nebudu jim svůj názor vnucovat, a nebudu označovat jejich počínání za týrání, když neznám pozadí. Já zas věřím tomu, že jak je spousta koní vydrilovanych, tak je i spousta, co to dělají radi, protože se tím sami někam posouvají. Ale jak říkám, můj názor. Já na soutěže nekoukám všeobecne, ať jde o jakékoliv prostředí.

Couďásku a nepřipadá ti když má člověk stejný názor na věc jako většina tady,tak je vše OK? Kdybych ten názor měnil jak se mi líbí beru to.A jen proto,že si dovedu představit co za prachy se tam pohybuje a o lidech fak iluze v tomto směru nemám,tak jsem já ten co ničemu nerozumí a nic neví? Šáhnul jsem jim na "bohy" a jejich sport co obdivují.Kdyby alespoň někdo uznal že možné to je,ale takhle? Zaslepenost? Já jen upozorňuji na to co jsem viděl já a že vše nemusí vypadat tak růžově.Ne je to vše v pořádku a já ničemu nerozumím.Mimochodem ten kůň byl v boxu kvůli nadcházejícímu závodu aby se nezranil.Ale vedle stál další zase s nataženou šlachou.Ten pro změnu aby se zahojil.

Neregistrovaný uživatel

17.12.2018 20:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Arbora napsal(a):
A ešte som to aj omylom označila, že sa mi to páči... nepáči.

Chcela som niečo napísať, ale nakoniec som to radšej zmazala, lebo veď meifi vie všetko lepšie, ako my všetky naivky tu a jemu povedia, ako to v tom veľkom športe chodí.

Já "lajky" fakt ignoruji.☺️ Taková ptákovina mě je vážně jedno.Na FB napíšete že máte chřipku a šesti lidem se to líbí? 😂 Tak asi takhle to beru i tady.

Neregistrovaný uživatel

17.12.2018 20:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Couďásku a nepřipadá ti když má člověk stejný názor na věc jako většina tady,tak je vše OK? Kdybych ten názor měnil jak se mi líbí beru to.A jen proto,že si dovedu představit co za prachy se tam pohybuje a o lidech fak iluze v tomto směru nemám,tak jsem já ten co ničemu nerozumí a nic neví? Šáhnul jsem jim na "bohy" a jejich sport co obdivují.Kdyby alespoň někdo uznal že možné to je,ale takhle? Zaslepenost? Já jen upozorňuji na to co jsem viděl já a že vše nemusí vypadat tak růžově.Ne je to vše v pořádku a já ničemu nerozumím.Mimochodem ten kůň byl v boxu kvůli nadcházejícímu závodu aby se nezranil.Ale vedle stál další zase s nataženou šlachou.Ten pro změnu aby se zahojil.

Ne, já to myslela jinak. Asi ve smyslu tom, že názor samozřejmě mít můžeš, to je bez debat. Ale myslím si, že ani ty, natož já, jsme nic z toho zákulisí, myšleno tréningy, zacházení, zázemí atd, neviděli, tak jen těžko soudit. Proč by to hned mělo být týrání. Ano, samozřejmě že v tom jsou prachy, to vidíš ty, v pořádku. Tak dalším nechme to, co v tom vidí oni.

17.12.2018 20:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Z Vašich příspěvků mi přijde, že Vám ty jejich peníze leží v žaludku, a sám byste byl rád obdivován a uznáván ...

Dobře, uznávám, že jste asi nejaktivnější a nejplodnější diskutér ifauny napříč všemi tématy, a chápu, že už Vám pak nezbývá čas na nic jiného

17.12.2018 21:20
Arbora

XXX.XXX.88.35

Asi fakt čítame úplne iné diskusie. Ja vidím 100 ľudí a každý druhý má svoj názor na prístup ľudí ku koňom v športe. Ty vidíš zaslepenosť a bohov. Budiš.

Fakt neviem, na čo sa hráš, kopec ľudí tu na faune robí šport, kopec ľudí robí/robili ošky v zahraničí, ale ty, čo vieš akurát ktorým koncom kôň žerie mrkvu a ktorým koncom ju vykadí, tu budeš dávať múdra o tom, kto čo na športe nevidí. Naozaj smiešne.

Neregistrovaný uživatel

17.12.2018 21:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ne, já to myslela jinak. Asi ve smyslu tom, že názor samozřejmě mít můžeš, to je bez debat. Ale myslím si, že ani ty, natož já, jsme nic z toho zákulisí, myšleno tréningy, zacházení, zázemí atd, neviděli, tak jen těžko soudit. Proč by to hned mělo být týrání. Ano, samozřejmě že v tom jsou prachy, to vidíš ty, v pořádku. Tak dalším nechme to, co v tom vidí oni.

No konečně někdo napsal že to neviděl tak si není jist jak to chodí.☺️ Teď jsem spokojený a ještě si člověk musí uvědomit že tam nejsou jen lidi.Jsou tam i zvířata a na těch některým lidem záleží víc než na těch "šášulech" kolem.☺️ Zvíře se nemůže lidem bránit.Myslím účinně a dlohodobě.Proto je to první věc která by mě zajímala při vstupu do cirkusu například. Když tu do soboty vydržím,tak se podělím o zákulisí těch závodů.

17.12.2018 21:39

No konečně někdo napsal že to neviděl tak si není jist jak to chodí.☺️ Teď jsem spokojený a ještě si člověk musí uvědomit že tam nejsou jen lidi.Jsou tam i zvířata a na těch některým lidem záleží víc než na těch "šášulech" kolem.☺️ Zvíře se nemůže lidem bránit.Myslím účinně a dlohodobě.Proto je to první věc která by mě zajímala při vstupu do cirkusu například. Když tu do soboty vydržím,tak se podělím o zákulisí těch závodů.

Dobre, muzem a nemusime verit nazoru nejakych nanynek, o kterych ani nevime jestli existuji a co povazuji u koni za standart.
Nekdo proste vidi jako standart u kone oholit ho na zimu, trenovat ctyrikrat tydne, dekovat, masirovat, platir solarko, bazen atd atd. Nekdo vidi jsko standart mit kone hlavne venku se stadem. Nekdo vidi standart kone obsednout ve trech, nekdo vidi standart nechat kone dozrat do sesti. A kazdy s techto koni muze byt opecovavan s nejlepsim svedomim majitele.
Ti kone tam jsou vrcholovi sportovci, nikdo si nedovoli vedome tyrat zvire za tezke penize po kterem zadas stoprocentni vykon.
Nekdy mam dojem ze lidi co nemuzou za konem denne a necpou ho horem spodem u koni nemaji co delat, dle tveho nazoru.

Neregistrovaný uživatel

17.12.2018 21:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Z Vašich příspěvků mi přijde, že Vám ty jejich peníze leží v žaludku, a sám byste byl rád obdivován a uznáván ...

Dobře, uznávám, že jste asi nejaktivnější a nejplodnější diskutér ifauny napříč všemi tématy, a chápu, že už Vám pak nezbývá čas na nic jiného

Ne mě neleží jejich peníze v žaludku.Já jich sám mám dost,ale vím co peníze dovedou.Sám jsem byl parkrát mezi lidmi kde bez obleku za dvěstě tisíc jste nula.Proto to tady vyzdvihuji jaké by bylo pravděpodobně pro některé zklamání při setkání třeba s "Kel..." Aničkou tedy aby zase nebylo zle že jí nemam rád nebo co.😂 Chápete že by Vám vůbec třeba ruku nepodala? Jen na kameru samozřejmě ano.Tohle si já dovedu prostě připustit.Jiní zřejmě ne.A co by pak říkali kdyby se jim tohle stalo např. s tou Aničkou? To už asi vysvětlovat nemusím.

17.12.2018 22:07

Ne mě neleží jejich peníze v žaludku.Já jich sám mám dost,ale vím co peníze dovedou.Sám jsem byl parkrát mezi lidmi kde bez obleku za dvěstě tisíc jste nula.Proto to tady vyzdvihuji jaké by bylo pravděpodobně pro některé zklamání při setkání třeba s "Kel..." Aničkou tedy aby zase nebylo zle že jí nemam rád nebo co.😂 Chápete že by Vám vůbec třeba ruku nepodala? Jen na kameru samozřejmě ano.Tohle si já dovedu prostě připustit.Jiní zřejmě ne.A co by pak říkali kdyby se jim tohle stalo např. s tou Aničkou? To už asi vysvětlovat nemusím.

Annu neznate, nemuzete vedet. Jsou to jen domnenky, ze je to namyslena fiflena - mozna je, mozna neni, nam tady neprislusi ji soudit, kdyz ji nezname.

Neregistrovaný uživatel

17.12.2018 22:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Arbora napsal(a):
Asi fakt čítame úplne iné diskusie. Ja vidím 100 ľudí a každý druhý má svoj názor na prístup ľudí ku koňom v športe. Ty vidíš zaslepenosť a bohov. Budiš.

Fakt neviem, na čo sa hráš, kopec ľudí tu na faune robí šport, kopec ľudí robí/robili ošky v zahraničí, ale ty, čo vieš akurát ktorým koncom kôň žerie mrkvu a ktorým koncom ju vykadí, tu budeš dávať múdra o tom, kto čo na športe nevidí. Naozaj smiešne.

Ty vado doufám že tu mrkev necpu do koní obráceně. Pochop Arboro že naše oška byla v německu a zrovna tedy o stájích na úrovni moc příjemné věci nevyprávěla.Co není k "užitku" nebo se nepovede jde do klobás.Když to tedy zkrátím hodně.Mě tam ta láska ke koním docela chybí.Nebo špatně hledám?

Neregistrovaný uživatel

17.12.2018 22:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Annu neznate, nemuzete vedet. Jsou to jen domnenky, ze je to namyslena fiflena - mozna je, mozna neni, nam tady neprislusi ji soudit, kdyz ji nezname.

Právě proto nepíšu že je to "píp" namyšlená,ale "Kelnerka".😂 To není nic hanlivého přeci.Jen přezdívka.

17.12.2018 22:45

Právě proto nepíšu že je to "píp" namyšlená,ale "Kelnerka".😂 To není nic hanlivého přeci.Jen přezdívka.

No ale to ze by nam ani nepodala ruku, to uplne neni lichotive.

17.12.2018 22:59
canka

XXX.XXX.35.234

K čemu všemu jde kůň donutit?
https://youtu.be/ZEjkz2R4Bl4
Přitom na představení by člověk řekl jak je šikovný a musí ho to bavit.Pochopte lidem prostě nejde věřit.Jsou schopní lhát jak když tiskne.Jsou i zaslepeni,fascinováni sportem a nebudou brojit proti něčemu co uctívají půl života.Vždyť i majitel dostihových koní co mu trénoval v hřebčíně koně trenér to na svých stránkách jasně napsal co se stalo.Jenže on to chtěl vidět a nezavřel před tím oči.

Strašný video....je to video dokazující naší lidskou hnusotu a ubohost..

Neregistrovaný uživatel

17.12.2018 23:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

canka napsal(a):
Strašný video....je to video dokazující naší lidskou hnusotu a ubohost..

Těch je čanko..
https://youtu.be/TukHcgWrpMo

18.12.2018 01:58
lenacia

XXX.XXX.168.82

Těch je čanko..

A jak je vidno, tihle jezdci očividně moc úspěchů s koníky nemají což... Čím to asi bude...

18.12.2018 08:36

Meifi, sorry ale jsou to hrozné žvásty. To, že jedna tvoje kámoška byla v nějaké stáji v DE a nebylo to nic moc= všechny stáje v DE jsou nic moc, určitě ty největší jsou nejhorší. Když jsem se byla podívat na jedněch závodech, kde to taky bylo nic moc, tak taky neříkám, že všichni jsou k h.vnu. Tobě stačí jeden názor, jedna podívaná a už máš jasno ve všem....
A sorry, ale neznáš AK a hned tvrdíš, že by nám třeba ani ruku nepodala...to jsou fakt kecy - stejně jako ty, který furt píšeš, že akorát cpeš koním mrkev a chodíš na procházky - taky tě nemám za nějakého úchyláka, který když nejezdí a jen se s nimi mazlí, tak kdo ví k čemu tu kobylu potřebuješ, když prohlašuješ, že nechceš ani ženskou.......víš o tom prd, ale hned cpeš své názory furt, každý druhý příspěvek -meifi - je to prasárna, lidi jsou hnusní, prachy vládnou světu, mrkev forever.....promiň, ale už to přeháníš. Napsal jsi svůj názor, fajn, tak ho nemusíš cpát všem pořád alespoň 5x v jednom tématu jak svědkové jehovovi na ulici

18.12.2018 08:37
canka

XXX.XXX.35.234

Těch je čanko..

Proto na to Meifi nekoukám,protože tyhle videa nedávám..jednou jsem viděla video z transportu koní na jatka a jednou video,co dělají mimochodníkům kvůli souťěžím..a pak už jsem nic vidět nechtěla,protože to absolutně nechápu,jak se něco takovýho může dít..
Co se týče tady konkrétního rozebíraného tématu..nebyla jsem tam osobně,ale dle záznamů z televize mi také přišlo,že koně byli v klidu,jezdci i ošetřovatelé slušní ke svým koním..ale na jednu stranu - nikdo z nás neví,jak se k těm koním chovají v tréninku..asi né takhle hnusně jako v těch videích,ale...a taky třeba ne,třeba je to vážně úspěch vydřený pilnou prací,tréninkem a hezkým vztahem s koněm..

Neregistrovaný uživatel

18.12.2018 14:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Kdybyste si pořádně přečetli co jsem psal,tak by tu tohle vůbec nevzniklo.Všehovšudy sem chodí třináct lidí a to už je tedy slušný vzorek obyvatelstva ČR.😂 Jsem napsal že vrcholový sport není žádný med a co jsem něco viděl kolem sportu v jiném odvětví.Nikde jsem nenapsal že koně trápí na play off,ale že koně možná nejsou spokojení v takovém zatížení a i prostředí.Jen jim nic jiného nezbývá a zvyknou si.Víte co já si myslím o většině z vás? Že vlastně ignorujete záměrně názory které možná i prokazují jak člověk nemá co dělat na koňském hřbetě,ale Vy prostě chcete a na koni se jezdí.Basta tím končíte a běda tomu co by jen naznačil opak? Zrovna tak:Ne ve sportu se zachází s koňmi výborně a my víme co je pro ně nejlepší.Oni jim při tom občas zlámou nohy,ale to je daň která se platí všude.Hotovo tečka a dělá se to tak odjakživa.☺️ A kdo nejezdí je podezřelí úch*l.😂 Čili u vás ten kdo listuje knihou o koních pět hodin denně je ten nejlepší člověk co koně mohl potkat.☺️ Nejlépe ještě když jezdí vysoké soutěže.Pochopil jsem to správně?

Neregistrovaný uživatel

18.12.2018 15:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.177

Kdybyste si pořádně přečetli co jsem psal,tak by tu tohle vůbec nevzniklo.Všehovšudy sem chodí třináct lidí a to už je tedy slušný vzorek obyvatelstva ČR.😂 Jsem napsal že vrcholový sport není žádný med a co jsem něco viděl kolem sportu v jiném odvětví.Nikde jsem nenapsal že koně trápí na play off,ale že koně možná nejsou spokojení v takovém zatížení a i prostředí.Jen jim nic jiného nezbývá a zvyknou si.Víte co já si myslím o většině z vás? Že vlastně ignorujete záměrně názory které možná i prokazují jak člověk nemá co dělat na koňském hřbetě,ale Vy prostě chcete a na koni se jezdí.Basta tím končíte a běda tomu co by jen naznačil opak? Zrovna tak:Ne ve sportu se zachází s koňmi výborně a my víme co je pro ně nejlepší.Oni jim při tom občas zlámou nohy,ale to je daň která se platí všude.Hotovo tečka a dělá se to tak odjakživa.☺️ A kdo nejezdí je podezřelí úch*l.😂 Čili u vás ten kdo listuje knihou o koních pět hodin denně je ten nejlepší člověk co koně mohl potkat.☺️ Nejlépe ještě když jezdí vysoké soutěže.Pochopil jsem to správně?

Nic proti ale kolem kolika koni ve vrcholovym sportu ses pohyboval ze tvrdis co tvrdis? A ty osobne ne jedna znama povidala.... ja treba mela pod prd*li nekolik vitezu VP, coz se vrcholovym sportem nazvat da. A svete div se ti kone byli v pohode, spokojeny, do prace se "tesili" a dostihy je bavily. Byly dokonce tak cajk ze svezli i totalni laiky zacatecniky a decka.
Ve vsem a vsechno se da delat nahovno a dobre. Takze neodsuzuj dopredu dokud nepoznas, bud tak hodny.

18.12.2018 15:30
Arbora

XXX.XXX.88.35

Bullshit.
Ty sa tu prezentuješ ako jediný osvietený, ktorý vie, ako to vo svete chodí, hoci informácie máš akurát tak z internetov a cez niekoho. Všetci ostaní sú trápiči, alebo s trápením súhlasia. A prišiel si sem asi spašiť naśe duše, alebo čo.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2018 15:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Nic proti ale kolem kolika koni ve vrcholovym sportu ses pohyboval ze tvrdis co tvrdis? A ty osobne ne jedna znama povidala.... ja treba mela pod prd*li nekolik vitezu VP, coz se vrcholovym sportem nazvat da. A svete div se ti kone byli v pohode, spokojeny, do prace se "tesili" a dostihy je bavily. Byly dokonce tak cajk ze svezli i totalni laiky zacatecniky a decka.
Ve vsem a vsechno se da delat nahovno a dobre. Takze neodsuzuj dopredu dokud nepoznas, bud tak hodny.

No jo,ale to jsem neviděl. Na naše dostiháky naložit děcko tak rovnou můžeš jít dělat nový.To byli silně vzrušiví koně.

18.12.2018 15:43
lenacia

XXX.XXX.173.31

a víš že nadměrné krmení mrkve koním také není zdravé?
To jen tak okolo debaty ohledně 'názorů na něco'

Neregistrovaný uživatel

18.12.2018 15:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Aj aj, zožiereme Marfise 😃. Já se ti divím, že se s těma babama zahazujes 😋. Bohužel mají pravdu v tom, že až příliš prosazujes svůj postoj, a to není to, že když nejdeš s davem, tak jsi odsouzenej k záhubě, ale že různý lidí dělaj různé věci se stejným úmyslem. Kolik na ifaunu chodí lidí? I kdyby 200. Kolik je v ČR koní? 3000? I kdybys nakrásně všechny tady přesvědčil, že dělat sport je blbost a.jezdit na koni je blbost, tak ti stále zbývá přes dva tisíce "nespokojených" zvířat. Že se ti sport z nějakých důvodu nelíbí je samozřejmě tvůj názor, a ten ti nikdo nebere. Jen o tom tak vehementně nepřesvědčuj ostatní, oni to stejně chápat nechtějí, protože zase oni mají právo na svůj názor, z nejakeho důvodu. Je to jako s tou mrkví. Ty chceš krmit, krm, u sebe. Když bys přišel ke mně, krmit ti nedovolim. Nerespektujes, odejdi, nebo neprichazej. Tvůj názor x můj názor, a když není vzájemný respekt, těžko najít stejnou řeč.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2018 16:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Arbora napsal(a):
Bullshit.
Ty sa tu prezentuješ ako jediný osvietený, ktorý vie, ako to vo svete chodí, hoci informácie máš akurát tak z internetov a cez niekoho. Všetci ostaní sú trápiči, alebo s trápením súhlasia. A prišiel si sem asi spašiť naśe duše, alebo čo.

Pořád to nechápete Arborko.Kolik lidí by si vyřešilo tolik opakovaný problém s koněm jen tím,že by na alespoň chvíli slezl z koně a šel pěšky.🙂 Objevil by jak na tom skutečně s koněm je a jestli vůbec kůň je ovladatelný,popřípadě se ho majitel vlastně náhodou nebojí.Jinak ve světě nevím jak to chodí ale v dnešní době jsou díky médiím odhalovány i dřív úspěšně utajované skutečnosti.Kde by sa dřív mohl amatér dozvědět například o krutosti páchané na Tennesseeských mimochodnících? Kdo by to řekl na těch show,že? Vždyť to by kůň nespolupracoval,že? Jestli ovšem nechcete něco vidět,tak to neuvidíte.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2018 16:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):

Horsanko je prosím dvě tři kila pro koně moc? Děkuji za odpověď.☺️

18.12.2018 16:06
akscha

XXX.XXX.26.89

No jo,ale to jsem neviděl. Na naše dostiháky naložit děcko tak rovnou můžeš jít dělat nový.To byli silně vzrušiví koně.

K tem dostihakum - znama delala roky osku a pracovniho jezdce a rikala mi, ze prave jen ti nejlepsi kone (vc.vitezu VP) byli jezditelni i horsimi jezdci. Byla to charakterni ovladatelna zvirata, ktera poznala, kdyz se jede prace a kdy jen na pohodu. Tak tezky dostih se neda odjet, kdyz kun neni ovladatelny a s jezdcem se pere.

Jinak vetsina lidi ma kone proto, ze na nich chce jezdit. Se psi zase chodi ven a cvici je, kocky maji na mazleni... Ta zvirata proste slouzi nejakemu ucelu. Mozna by si ho v prirode nevybrala, ale zivot neni fer a pokud se k nim majitele chovaji slusne, nevidim problem. Zustala by tvoje koby s tebou, kdybys otevrel ohradu?

Neregistrovaný uživatel

18.12.2018 16:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Aj aj, zožiereme Marfise 😃. Já se ti divím, že se s těma babama zahazujes 😋. Bohužel mají pravdu v tom, že až příliš prosazujes svůj postoj, a to není to, že když nejdeš s davem, tak jsi odsouzenej k záhubě, ale že různý lidí dělaj různé věci se stejným úmyslem. Kolik na ifaunu chodí lidí? I kdyby 200. Kolik je v ČR koní? 3000? I kdybys nakrásně všechny tady přesvědčil, že dělat sport je blbost a.jezdit na koni je blbost, tak ti stále zbývá přes dva tisíce "nespokojených" zvířat. Že se ti sport z nějakých důvodu nelíbí je samozřejmě tvůj názor, a ten ti nikdo nebere. Jen o tom tak vehementně nepřesvědčuj ostatní, oni to stejně chápat nechtějí, protože zase oni mají právo na svůj názor, z nejakeho důvodu. Je to jako s tou mrkví. Ty chceš krmit, krm, u sebe. Když bys přišel ke mně, krmit ti nedovolim. Nerespektujes, odejdi, nebo neprichazej. Tvůj názor x můj názor, a když není vzájemný respekt, těžko najít stejnou řeč.

Jak nikdo mi nebere můj názor? 😂😂 Vždyť se na ně podívej jak ze mě dělají pomalu "Zetóefko".😂 Proč? Normálně by mě upálili kdyby to šlo.😂 Já jim jejich názor beru? Jen jsem napsal co jsem viděl a co tento sport ve mě evokuje za pocit a že mě tyhle megaakce netáhnou.A nepíšu to jim,ale občas sem chodí i jiní lidé a podle mě mají právo si přečíst názor i odemne.Já jim taky nevyčítám že mají přestat používat mobil,protože tomu vůbec nerozumí a v síti představují pro ostatní uživatele velkou hrozbu.

18.12.2018 16:25

Jak nikdo mi nebere můj názor? 😂😂 Vždyť se na ně podívej jak ze mě dělají pomalu "Zetóefko".😂 Proč? Normálně by mě upálili kdyby to šlo.😂 Já jim jejich názor beru? Jen jsem napsal co jsem viděl a co tento sport ve mě evokuje za pocit a že mě tyhle megaakce netáhnou.A nepíšu to jim,ale občas sem chodí i jiní lidé a podle mě mají právo si přečíst názor i odemne.Já jim taky nevyčítám že mají přestat používat mobil,protože tomu vůbec nerozumí a v síti představují pro ostatní uživatele velkou hrozbu.

meifi nikdo ti tvuj postoj nebere. schvalne jsem prerolovala celou diskuzi. napsal jsi svuj nazor na tyto souteze a dal? skoro co treti prispevatel to meifi a bud video tyranych koni,hrajících koni nebo o tom ze to neni dobre,točí se tam moc penez atd atd. jde o to ze nam vsem to cpes pořád! jak kolovratek a to uz je proste obcas moc. nikdo by te neupalil,stacilo by omezit mnozstvi příspěvku...

Neregistrovaný uživatel

18.12.2018 16:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

akscha napsal(a):
K tem dostihakum - znama delala roky osku a pracovniho jezdce a rikala mi, ze prave jen ti nejlepsi kone (vc.vitezu VP) byli jezditelni i horsimi jezdci. Byla to charakterni ovladatelna zvirata, ktera poznala, kdyz se jede prace a kdy jen na pohodu. Tak tezky dostih se neda odjet, kdyz kun neni ovladatelny a s jezdcem se pere.

Jinak vetsina lidi ma kone proto, ze na nich chce jezdit. Se psi zase chodi ven a cvici je, kocky maji na mazleni... Ta zvirata proste slouzi nejakemu ucelu. Mozna by si ho v prirode nevybrala, ale zivot neni fer a pokud se k nim majitele chovaji slusne, nevidim problem. Zustala by tvoje koby s tebou, kdybys otevrel ohradu?

Já ti to věřím,ale až to uvidím bude to na sto procent.Teď tak na padesát.☺️ Ohradu normálně otvírám a ta jde najisto a neomylně.😂 Tak to víš že jde taky o tu mrkev.😂 Vždyť ale přece to jim nelze zazlívat.A naučila se že je to každý den.Víš je to zase o pravidelnosti.Tobě když bude někdo nosit denně deset tisíc,tak taky za chvíli už nebudeš loudit další.Víš že příjde zítra a dostaneš zase.☺️ Ovšem když ti je přinese jen jedniu za neurčitý časový úsek a jinak nic? Budeš zkoušet jestli by přeci jen ještě trochu neměl.😂

18.12.2018 17:03
lenacia

XXX.XXX.173.31

dvě tři kila na koně vpodstatě denně? Dvě tři kila mrkve nám ve stáji vystačily pro 12 koní skoro na týden.

18.12.2018 17:07
akscha

XXX.XXX.26.89

To uz tu bylo nekolikrat (myslim, ze i od horsany) a pokud si zo dobre pamatuju, 2 - 3 kg denne neni moc. Zalezi, jestli se tou mrkvi jen odmenuje a nebo skutecne krmi, to je pak spotreba jina.

18.12.2018 17:12
lenacia

XXX.XXX.173.31

akscha napsal(a):
To uz tu bylo nekolikrat (myslim, ze i od horsany) a pokud si zo dobre pamatuju, 2 - 3 kg denne neni moc. Zalezi, jestli se tou mrkvi jen odmenuje a nebo skutecne krmi, to je pak spotreba jina.

Já jen narážela na jeho "někdo řekl že to není dobré', protože všude se dozvíte něco jiného že ano.
"Feeding your horse 15 large carrots at a time may create more of a meal than a treat. For an average size horse, one or two carrots is sufficient. Feeding too much of any treat can have negative effects on a balanced diet like lowering protein content, raising starch levels and diluting vitamins and minerals. In addition, too much of certain treats can lead to severe digestive upset and even colic or laminitis."

Neregistrovaný uživatel

18.12.2018 17:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):
dvě tři kila na koně vpodstatě denně? Dvě tři kila mrkve nám ve stáji vystačily pro 12 koní skoro na týden.

To by koby při takovém nic přepadla nejbližší obchod ovoce zelenina.😂 To jim nemůžeš koupit Leni? Vždyť to stojí sedum korun kilo.Opravdu není to jen Horsana kdo říká že je to pro ně zdravé.Náš veterinář také a vůbec prý sem tam jablíčko taky nic neudělá.Dostávají tím spousty vitamínů a dalších látek v té nejlepší formě.Notabene je to pro ně požitek příjemný stejně jako pro nás třeba čokoláda.☺️

18.12.2018 17:37
lenacia

XXX.XXX.173.31

To by koby při takovém nic přepadla nejbližší obchod ovoce zelenina.😂 To jim nemůžeš koupit Leni? Vždyť to stojí sedum korun kilo.Opravdu není to jen Horsana kdo říká že je to pro ně zdravé.Náš veterinář také a vůbec prý sem tam jablíčko taky nic neudělá.Dostávají tím spousty vitamínů a dalších látek v té nejlepší formě.Notabene je to pro ně požitek příjemný stejně jako pro nás třeba čokoláda.☺️

díky, nepotřebuji zbytečně překrmovat koně, natož ještě cizí koně kily mrkve, když ji mohu rozumě rozdělit na delší dobu a využívat jako rozumný způsob odměny, ne jako součást krmné dávky v několika kilech denně...

Neregistrovaný uživatel

18.12.2018 17:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jo tak holt má Sára smůlu,no.

18.12.2018 17:54
Pipilota

XXX.XXX.46.93

lenacia napsal(a):

Marfis: Horsanko je prosím dvě tři kila pro koně moc? Děkuji za odpověď.☺️

No ono se zapomíná, že je krmná mrkev a karotka.
Krmné dát 2-3 kg na den pro zdravého koně je parádní záležitost do zimní krmné dávky. Ale mrkev karotka - ta co se dnes prodává v obchodě je opravdu výrazně sladší. Tedy pozor u koní s nějakým metabolickým problémem... (jo tažáci a poncl mají mrkev jen krájenou na kolečka a jako odměnu)

Neregistrovaný uživatel

18.12.2018 18:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Pipilota napsal(a):
lenacia napsal(a):

Krmné dát 2-3 kg na den pro zdravého koně je parádní záležitost do zimní krmné dávky. Ale mrkev karotka - ta co se dnes prodává v obchodě je opravdu výrazně sladší. Tedy pozor u koní s nějakým metabolickým problémem... (jo tažáci a poncl mají mrkev jen krájenou na kolečka a jako odměnu)

Karotka je ranná mrkev,ne? Menší a jakoby zaoblená.Jinak ano cukru má víc.Nám mrkev dojít nemůže.😂 Tesco,Kaufland,Lídl.😂

18.12.2018 18:43

prostě každé téma sklouzne k mrkvi a koby.....chjo, meifi to je to o čem mluvím. Nikdo ti to nebere, ale proč to každému cpeš....

Neregistrovaný uživatel

18.12.2018 18:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

prostě každé téma sklouzne k mrkvi a koby.....chjo, meifi to je to o čem mluvím. Nikdo ti to nebere, ale proč to každému cpeš....

To už ten měsíc vydržíte.😂 Komu to zase cpu? Vždyť teď s tím začala Lenka.Já jí jen odpovídám.😂

18.12.2018 19:01
Horsana

XXX.XXX.40.140

Je to v pohode.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2018 19:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Horsana napsal(a):
Je to v pohode.

Děkuju moc.☺️

18.12.2018 19:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já ti to věřím,ale až to uvidím bude to na sto procent.Teď tak na padesát.☺️ Ohradu normálně otvírám a ta jde najisto a neomylně.😂 Tak to víš že jde taky o tu mrkev.😂 Vždyť ale přece to jim nelze zazlívat.A naučila se že je to každý den.Víš je to zase o pravidelnosti.Tobě když bude někdo nosit denně deset tisíc,tak taky za chvíli už nebudeš loudit další.Víš že příjde zítra a dostaneš zase.☺️ Ovšem když ti je přinese jen jedniu za neurčitý časový úsek a jinak nic? Budeš zkoušet jestli by přeci jen ještě trochu neměl.😂

Nesmysl.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2018 20:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Mně stačí vlézt mezi koně s kartáčem. Ale to už je opět mimo téma.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2018 20:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):
Nesmysl.

No vám klidně pošlu foto jak máme koně vychované.☺️

Neregistrovaný uživatel

18.12.2018 20:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Mně stačí vlézt mezi koně s kartáčem. Ale to už je opět mimo téma.

Samozřejmě tobě Couďásku taky pošlu fotky.Jsem říkal že dvěma osobám důvěřuji přeci.☺️

18.12.2018 21:35
lenacia

XXX.XXX.168.82

Pipilota napsal(a):
lenacia napsal(a):

ano, do zimní krmné dávky, kterou hádám že člověk přizpůsobí takovému množství mrkve.... ale dávat 3 kila mrkve naráz jako 'pamlsek'... nevím nevím

Neregistrovaný uživatel

18.12.2018 21:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

lenacia napsal(a):
ano, do zimní krmné dávky, kterou hádám že člověk přizpůsobí takovému množství mrkve.... ale dávat 3 kila mrkve naráz jako 'pamlsek'... nevím nevím

No tak kdyz nevím, tak mlčím. Aspoň já to tak dělám ...

Neregistrovaný uživatel

18.12.2018 21:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No tak kdyz nevím, tak mlčím. Aspoň já to tak dělám ...

Ale vždyť já jim nedávám tři kila mrkve naráz.

18.12.2018 22:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

No vám klidně pošlu foto jak máme koně vychované.☺️

Ten celý příspěvek je šílený.
Btw Když koně dělají každý den stále stejnou věc, berou to pak jako samozřejmost. Na tom je založené veškeré učení.
Vyšší dívčí pak je to, že to jde i bez pamlsků.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2018 23:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):
Ten celý příspěvek je šílený.
Btw Když koně dělají každý den stále stejnou věc, berou to pak jako samozřejmost. Na tom je založené veškeré učení.
Vyšší dívčí pak je to, že to jde i bez pamlsků.

Mě se opět stratil celý elaborát a již mě celá ifauna jako technický nedodělek fakt vytočila dnes na maximum.Mějte se já mizím a mrkev beru s sebou.

19.12.2018 00:00
balisek

XXX.XXX.3.60

Mě se opět stratil celý elaborát a již mě celá ifauna jako technický nedodělek fakt vytočila dnes na maximum.Mějte se já mizím a mrkev beru s sebou.

To už tu dávno nebylo :-).

19.12.2018 00:20
lenacia

XXX.XXX.168.82

Tak drazí... kdo sázel na to, že Meifi odejde??? Ať mohu vypláct výhry
Dále otvírám možnost sázet si na to, do kdy se zase vrátí...
Nezapomeňte možnosti extra sázky jako například že se vrátí pod jinou přesdívkou.

19.12.2018 01:31

lenacia napsal(a):
Nezapomeňte možnosti extra sázky jako například že se vrátí pod jinou přesdívkou.

Do soboty je zpatky, aby nas vsechny poucil jak se maji spickovi kone v zakulisi

19.12.2018 07:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):

Návrat dostaneme jako dárek pod stromeček.

Neregistrovaný uživatel

19.12.2018 07:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Huaaaaa vystvali jsme Marfise, Meifiho, Bormana, pojďme si všichni rychle kopnout!!! Že jsou konarkyl xy vím už dávno, ale opět jste se nezapřely děvčata. A co třeba mne,nepotřebujete taky zase vykopat, protože mám nazory neshodujíci se s vašimi teoriemi? A co třeba taková lenacia, ta taky píše samý chytrý věci, nemá problém verejne rozkrýt svá intimní tajemství, pak podává TO protože potřebuje na netu všechno vyzvanit..... Jo pardon, ona je šikanována, psssst opatrně po špičkách.... Důležitý je, že opruz zmizel, a ať se vrátí nebo ne, úroveň diskuze zůstane furt stejná, jen nebude do koho kopat. Tleskam vám. 👏👏👏

19.12.2018 07:49
canka

XXX.XXX.51.184

Huaaaaa vystvali jsme Marfise, Meifiho, Bormana, pojďme si všichni rychle kopnout!!! Že jsou konarkyl xy vím už dávno, ale opět jste se nezapřely děvčata. A co třeba mne,nepotřebujete taky zase vykopat, protože mám nazory neshodujíci se s vašimi teoriemi? A co třeba taková lenacia, ta taky píše samý chytrý věci, nemá problém verejne rozkrýt svá intimní tajemství, pak podává TO protože potřebuje na netu všechno vyzvanit..... Jo pardon, ona je šikanována, psssst opatrně po špičkách.... Důležitý je, že opruz zmizel, a ať se vrátí nebo ne, úroveň diskuze zůstane furt stejná, jen nebude do koho kopat. Tleskam vám. 👏👏👏

19.12.2018 07:59
lenacia

XXX.XXX.173.31

já se za sebe nestydím tak proč bych měla něco shovávat? Ale překrucování a kyberšikanu takového kalibru, který štve i jiné lidi nesnesu... a když už se to dotýká i mě samotné, respektive že kvůli mě byla povolána KVS, tak ano docela zvažuji podání TO na člověka který o mě šíří lži do takové míry že to prostě dojde do téhle míry.
Však vy si taky pouštíte hubu na špacír jakmile chcete do někoho kopat na základě toho že ho 'nemáte ráda'.
Ale já aspoň pod pojmem bičík vím jak se s ním zachází, zatímco Meifi si mlel furt svou o tom, že bičíkem se mlátí do krve.

19.12.2018 08:08
Stormy96L

XXX.XXX.247.9

Ježišmarja, to jsou kecy tady. :-D Množství na slovo vzatých odborníků na tomto serveru mě fakt baví.

Neregistrovaný uživatel

19.12.2018 08:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Nemlel, ale to vy se svým úzkým pohledem na svět nemůžete videt.

19.12.2018 08:21
saola

XXX.XXX.85.165

sisi58 napsal(a):
Návrat dostaneme jako dárek pod stromeček.

Ne jako dárek, ale za trest.
Protože on se vrací, protože chápe, jak jsme ohledně koní nedokonalí, ale neváhá vynaložit tu energii, aby nám naši špatnou cestu s koňmi stále ukazoval.
Kdyby alespoň jeden jezdící slezl z koně, začal kupovat mrkev po tunách a chodit jen vedle koně, tak to Meifimu stojí za to.

Jediné dvě cesty, jak jeho monotematické příspěvky eliminovat, je neregaovat na něj, nebo ho vytočit k deaktivaci

19.12.2018 08:28
lenacia

XXX.XXX.173.31

úzkým pohledem... uhm uhm... Já chápu každýho co jeho baví. Chápu že někdo vůbec nejezdí, chápu že někdo zase jezdí závodně parkur, chápu že někdo raději drezuru, sama jsem celý život tíhla k westernu... chápu, že někdo je zastánce pouze bezudidlového ježdění, chápu že někdo si raději pořídí houf mini poníků...do jisté chápu i toho blbečka co zkoumá a odsuzuje kdejaký kopyta třeba i na fotkách koní s dekama na e-shopech...
Co si mám představit o tom, když pořád jen mluvil o tom jak mám zahodit bičík, A jak prej chci jen radu s bičíkem, a mám bičík pustit z hlavy... je jasný že je rozhodnutej v hlavě, že s bičíkem se švihá silou do krve a trestá se s ním...
úzký pohled měl právě spíš Meifi... respektive bych upřesnila, že Meifi je tak trochu jako vegan. Každému musí říct co dělá, musí prezentovat co dělá, a musí všechny přinutit aby dělali co on dělá... To co dělá je jediná správná cesta, takhle bude svět růžovej a jeho názory jsou ty pravé, a ti co s ním nesouhlasí nebo mají jiný názor jsou zaslepení konzumní společností a nejsou schopni zřít skutečnou pravdu světa.

19.12.2018 08:29
kapička

XXX.XXX.5.211

Můžu se zeptat proč takový příspěvek? Čistě ze zvědavosti... Do některých uživatelek se tu naváželo mnohem víc a mnohem hnusněji ( a opravdu překrucovaně, např. lenacia jasně psala, že TO podávala už dřív, ne že ho podá teď, to chtěl někdo jiný) a nikdo z nich si 10x demostrativně deaktivoval účet a 3x nezměnil přezdívku.
I vy jste se vrátila pod stejným účtem..

A ono je to tu babinec, všichni se tu znaj a občas ujedou nervy každému a napíše něco hnusného. To bychom se tu mohli deaktivovat furt....

19.12.2018 08:30
polárka.15

XXX.XXX.162.54

Pardon dámy, ale to je dobrá slepičárna

19.12.2018 08:49

Horsana napsal(a):
Uf...tak toto konkrétne sa vynútiť dá.

Jenom otázka, protože to nevím. Barují se i zadní nohy?

19.12.2018 08:54

Tak tak. Před mnoha léty jsem byla posazena na klisnu, která jela kvalifikaci na VP. Dokonalý profesionál - svezla i mě - nemehlo a amatéra - venku v terénu. Úžasný a nezapomenutelný zážitek.

19.12.2018 08:57

Barují. Je tam člověk s železnou tyčí u překážky a jakmile kůň skočí, tak tu tyč zvedne a praští ho do zadních. Bylo to takhle vyobrazeno v jedné knížce tuším Jízda na koni

19.12.2018 09:17
Terven

XXX.XXX.110.147

Já teda žiju v domnění, že zadní zejména.

19.12.2018 09:19
koně

XXX.XXX.174.63

Do soboty je zpatky, aby nas vsechny poucil jak se maji spickovi kone v zakulisi

Doufám,že to,klidně pod novým nickem ,neopomene vypsat.
Má ,jak psal,důvěryhodné zdroje,tak si zase počteme
Nepochybně to budou nerozporovatelná a nezvratitelná fakta , ze zákulisí

19.12.2018 09:41
polárka.15

XXX.XXX.162.54

Barují. Je tam člověk s železnou tyčí u překážky a jakmile kůň skočí, tak tu tyč zvedne a praští ho do zadních. Bylo to takhle vyobrazeno v jedné knížce tuším Jízda na koni

Barují se jak přední, tak zadní nohy - pomocí tyče, kterou je kůň při překonání překážky bouchnut. Neznamená to však jen toto, ale i nedovolenou úpravu překážek, položení břeven apod., nesprávné vzdálenosti odskokovek, hnát, nutit koně do překážky atd. atd.

19.12.2018 09:47

polárka.15 napsal(a):
Barují se jak přední, tak zadní nohy - pomocí tyče, kterou je kůň při překonání překážky bouchnut. Neznamená to však jen toto, ale i nedovolenou úpravu překážek, položení břeven apod., nesprávné vzdálenosti odskokovek, hnát, nutit koně do překážky atd. atd.

jo přesně tyhle fotky jsem měla na mysli

Neregistrovaný uživatel

19.12.2018 10:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

kapička napsal(a):
Můžu se zeptat proč takový příspěvek? Čistě ze zvědavosti... Do některých uživatelek se tu naváželo mnohem víc a mnohem hnusněji ( a opravdu překrucovaně, např. lenacia jasně psala, že TO podávala už dřív, ne že ho podá teď, to chtěl někdo jiný) a nikdo z nich si 10x demostrativně deaktivoval účet a 3x nezměnil přezdívku.
I vy jste se vrátila pod stejným účtem..

A ono je to tu babinec, všichni se tu znaj a občas ujedou nervy každému a napíše něco hnusného. To bychom se tu mohli deaktivovat furt....

Ano, navazelo. Přesně proto se jej teď "zastavam". Ale nemá to cenu. Pro některý se budou příspěvky stále prekrucovat, nebo budu vytrhávat z kontextu jen to, co se mi hodí. Že to, za co teď tady osobu peskujete dělá dalších pět lidí a nikomu to nevadí, protože nepůsobí tak často a umí to zaobalit do hezkého slohu, tak se do nich nemá cenu obouvat. Mně nejde o jednoho člověka, mně jde o celej princip, a ano, protože nelezu do témat, ke kterým nemám co říct a ktery mne nezajimaj, nevím úplně vše a nemám přehled o jednotlivcích z ifauny.

Neregistrovaný uživatel

19.12.2018 10:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.143

Ano, navazelo. Přesně proto se jej teď "zastavam". Ale nemá to cenu. Pro některý se budou příspěvky stále prekrucovat, nebo budu vytrhávat z kontextu jen to, co se mi hodí. Že to, za co teď tady osobu peskujete dělá dalších pět lidí a nikomu to nevadí, protože nepůsobí tak často a umí to zaobalit do hezkého slohu, tak se do nich nemá cenu obouvat. Mně nejde o jednoho člověka, mně jde o celej princip, a ano, protože nelezu do témat, ke kterým nemám co říct a ktery mne nezajimaj, nevím úplně vše a nemám přehled o jednotlivcích z ifauny.

Ty fakt nechapes ze tu lidem nevadi meifi a jeho nazory ale tp ze to cpe naprosto do kazdyho tematu a furt dokolecka a chova se jak fanatik? Lenacie taky prestrelila a schytala to. I ja kdysi. Chovame se normalne a mame svatej pokoj. Meifi je proste fanatik a ujetej. Styl jeho prezentace neni normalni, nelibi se mi nejsem jedina koho stve ze kazdy i slibny vlakno zadela mrkvi. Jdu na diskuzi pocist si o problemech kastrace,meifi a mrkev. Jdu ppcist o problemech s prijezdenim, meifi amrkev, o kolice meifi a mrkev. Lidi uz toho maj proste plny kecky.

19.12.2018 10:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

Coudas, všichni máme před Vánoci trošku napjaté nervy, věci, které by nás nechaly jindy bez odezvy, mohou být teď problémkem.
Meifiho nikdo nevyštval. On takto demonstrativně odchází alespoň 1 x za měsíc. Nicky si také mění, trochu méně často. Díky jeho vyfikundacím, nemám ty první sz, kde byly fotky. To mě naštvalo.
Ale už mě nebere u srdce, když se zase odpojí. Až se vrátí, bude mít nový nick, protože se můžeš odhlásit se stejným nickem jen 1 x za půl roku, což ještě není.
Co se týká jeho příspěvků. Nevadí mi pamlskování mrkví, nevadí mi, že se mu nelíbí ježdění na koni a vrcholový sport. Ale nelíbí se mi, že píše o něčem, o čem nemá šajnu. A to kriticky. Ale i na to má právo, jsme na diskuzi.
Takže to, že odešel, opravdu není vina zde přispívajících. On to prostě dělá.

19.12.2018 10:41
akscha

XXX.XXX.26.89

koně napsal(a):
Doufám,že to,klidně pod novým nickem ,neopomene vypsat.
Má ,jak psal,důvěryhodné zdroje,tak si zase počteme
Nepochybně to budou nerozporovatelná a nezvratitelná fakta , ze zákulisí

Ale ja tomu stejne neuverim, dokud to neuvidim na VLASTNI oci! :D

Na Meifim si cenim, ze je ve vsech prispevcich slusny a obcas se skutecne snazi pomoct. Parkrat jsem mu i lldala lajk, jeho prispevky maji nejakou logiku, i kdyz vetsinou ne tu mou :) Ale fakt je, ze kdyby tech příspěvku napsal petinu a jen do temat, kde ma skutecne co rict, bylo by to lepsi.

19.12.2018 10:46
koně

XXX.XXX.174.63

akscha napsal(a):
Ale ja tomu stejne neuverim, dokud to neuvidim na VLASTNI oci! :D

Na Meifim si cenim, ze je ve vsech prispevcich slusny a obcas se skutecne snazi pomoct. Parkrat jsem mu i lldala lajk, jeho prispevky maji nejakou logiku, i kdyz vetsinou ne tu mou :) Ale fakt je, ze kdyby tech příspěvku napsal petinu a jen do temat, kde ma skutecne co rict, bylo by to lepsi.

Neregistrovaný uživatel

19.12.2018 10:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
Coudas, všichni máme před Vánoci trošku napjaté nervy, věci, které by nás nechaly jindy bez odezvy, mohou být teď problémkem.
Meifiho nikdo nevyštval. On takto demonstrativně odchází alespoň 1 x za měsíc. Nicky si také mění, trochu méně často. Díky jeho vyfikundacím, nemám ty první sz, kde byly fotky. To mě naštvalo.
Ale už mě nebere u srdce, když se zase odpojí. Až se vrátí, bude mít nový nick, protože se můžeš odhlásit se stejným nickem jen 1 x za půl roku, což ještě není.
Co se týká jeho příspěvků. Nevadí mi pamlskování mrkví, nevadí mi, že se mu nelíbí ježdění na koni a vrcholový sport. Ale nelíbí se mi, že píše o něčem, o čem nemá šajnu. A to kriticky. Ale i na to má právo, jsme na diskuzi.
Takže to, že odešel, opravdu není vina zde přispívajících. On to prostě dělá.

Vidíte, vy jste jedna ze dvou, kterým důvěřuje, vy jediná patrně víte, jak vypadá, a taky vás naštval.
Pokud jste si nevšimli, já mu zde taky napsala své, já taky vím, kolikrát si měnil přezdívku a jak demonstrativně odchází. Ale nevím, proč bych z toho měla.mit takovou radost. Mně se taky nelíbí figura lenacie pro své nazory, ale že je na ifaune aa s Meifim si tu v každém tématu prihravali do noty, i když každej na jiným konci, mne fakt žíly netrhá, proto tu nebudu jak fanatik proti ní brojit a hurá ona a demonstrativně odesla. Ale to vám asi nikomu nevysvetlim.

19.12.2018 10:50
akscha

XXX.XXX.26.89

koně napsal(a):

Sorry, jsem to jeste doplnila, puvodne tam byla jen ta prvni veta :)

19.12.2018 11:07
koně

XXX.XXX.174.63

akscha napsal(a):
Sorry, jsem to jeste doplnila, puvodne tam byla jen ta prvni veta :)

Ta byla zrovna dobrá
Já mám nick Mefi Marfi a jiné, docela ráda.Chce si pokecat o koních,v reálu asi není pořádně s kým.Chápu
Dává jasně najevo,že má koně jako mazlíky,přišel k nim jak slepý k houslím,ale nějak se s tím popasoval.Stará se jim ,dle svého vědomí a svědomí,o veškerý komfort,a nic od nich nečeká.Má radost,z toho,že jsou.Potud má můj palec nahoru
Ale zrovna v tématu,které je jasně vyhraněné o vysokém sportu nemůže ,se svým oblíbeným omíláním ,očekávat žádné pozitivní reakce .
To by si mohl přebrat ,a zase se nám vrátit

19.12.2018 11:13
Arbora

XXX.XXX.0.191

polárka.15 napsal(a):

V praveku som videla raz v tréningu u jedného(teraz už) renomovańeho jazdca nejaký upgrade, aby nemusel stáť vedľa skoku človek a udierať koňa po nohách, mal háky s malou pružinkou, ktorá na diaľku v “správnej” chvíli vyskočila aj s kavaletou a udrela koňa- pre neho nečakane.

Add meifi, fakt ma nahneval v tejto diskusii, kde urobil z 2/3 diskutujúcich hlupákov, ktorí nevidia, hoci každý druhý tu píše, čo videl a zažil. ale nie, nevedia a nevidi, iba ON jediný. Veľakrát hryziem klávesnicu a udieram si po prstoch, ale tentokrát mi to nedalo.

19.12.2018 11:41

Ano v tomhle souhlasím s Couďas. Byť moje příspěvky byly proti meifimu, tak primárně mě štval kvůli tomu, jak pořád dokola omílá stejné věci v každém tématu. To, že odešel - nebyl to účel, proč jsem ty příspěvky psala a rozhodně ho teď pranýřovat mi přijde blbé. Odešel, je to jeho věc, ano je to určitý evergreen, ale proč se v tom rochňat jak prasata v blátě?

Neregistrovaný uživatel

19.12.2018 11:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Ano v tomhle souhlasím s Couďas. Byť moje příspěvky byly proti meifimu, tak primárně mě štval kvůli tomu, jak pořád dokola omílá stejné věci v každém tématu. To, že odešel - nebyl to účel, proč jsem ty příspěvky psala a rozhodně ho teď pranýřovat mi přijde blbé. Odešel, je to jeho věc, ano je to určitý evergreen, ale proč se v tom rochňat jak prasata v blátě?

Že by přecejen někdo pochopil... Nevím, co by se stalo, kdyby jsme misto "poučování' jeho prizpevky ignorovali, třeba by s tím přestal, ale to je jen kdo ví. No, dál nemá cenu se vyjadřovat. Síla internetu a anonymity opět v plné kráse, až založí zas někdo téma se "zapeklitou" otázkou, a budem se jasně a striktně držet tématu, to bude určitě miliarda.prizpevku, a určitě daleko více, než když je do koho rejpat... Sorrac, já jsem od přírody ironik.

19.12.2018 12:11
lenacia

XXX.XXX.173.31

To by byl klid, kdyby se některé příspěvky ignorovaly, místo aby se teď strkaly úryvky, navíc popletené s příspěvkem někoho jinýho, absolutně bezdůvodně do dvou témat že...?

Neregistrovaný uživatel

19.12.2018 12:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Jo máte pravdu, ignorovat vás bude největší klid.

19.12.2018 13:03
lenacia

XXX.XXX.173.31

Yaaay

19.12.2018 13:59

Koňovitých je registrováno v ČR 95 tisíc. Tedy devadesát čtyři tisíc osm set potenciálně nespokojených ořů!!

Neregistrovaný uživatel

19.12.2018 15:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Koňovitých je registrováno v ČR 95 tisíc. Tedy devadesát čtyři tisíc osm set potenciálně nespokojených ořů!!

Tolik? Já jsem měla za to, že koní kolem 25 tisíc, ale to jsem si nebyla jistá, jestli si to s něčím nepletu.

19.12.2018 18:01

No, jo, fakt tolik. Okolo 25tis. by mohlo být českých teplokrevníků.

19.12.2018 19:31
etnies86

XXX.XXX.245.26

ach jo nechcete se vrátit zas k tématu - parkur global chamiponist prague playoffs?
podmínky, bárování....... než zas řešit spor meifi apod

19.12.2018 20:11
saola

XXX.XXX.168.38

Tak dobře, k tomu barování...
Výše uvedené fotky jsou z jedné prastaré knihy o jezdectví a koních, a když jsem je viděla, nostalgicky jsem zavzpomínala (ne na barování, samozřejmě). Když se podíváte pozorně, dle korektního úboru je vidět, že se nejedná o žádné tajné praktiky na utajeném tréninku beze svědků, ale jde pravděpodobně o přípravu na opracovišti přímo na zavodech. Z fotky není jasně zřetelné, co pomocník na zemi drží, ale klidně to může být klasická tenká plynová trubka, které se často používaly ne proto, že byly kruté, tvrdé a strašně to bolelo, ale proto, že nádherně zvonily, když se jich kůň dotkl. Ten zvuk byl důležitý.
Ano, kdysi se to tak dělalo, a dělalo se to v zásadě i veřejně, to jen dnes, když se řekne barování, sluníčkový klan pozitifkářek se hroutí v mdlobách. Ono totiž není nic špatného upozornit koně nad skokem, aby byl soustředěnější a tu nožičku tam tak neplandal. Vše je otázka míry a intenzity toho doteku, ostatně stejně jako u biče či tušírky. Kůň se dokáže takto naučit ty nohy opravdu zvedat, aniž by z toho měl psychickou nebo fyzickou újmu. A sám pak vnímá shození bariéry na skoku jako nežádoucí chybu - a tohle pochopení mimo jiné odlišuje vynikajícího soustředěného skokana od kyselého, často nesoudně barovaného zvířete, které je ve stresu, jen co s ušima, přitisknutýma na krk vleze na opracoviště.
Barování není v žádném případě způsob, jak z nějakého koně udělat vynikajícího skokana, a postavit na barování skokový výcvik koně a doufat, že ho takto dovede do úrovně jako O2 aréně může udělat jen nesoudný a psychopatický deb*l. Přirozená posloupnost skokového výcviku koně-začátečníka je nádherně popsána v Paalmanovi, a internet je samozřejmě úžasným zdrojem spousty informací, jen je obrovská škoda, že se tu vždycky vytáhnou hlavně hrůzy, aby se mohlo vzdychat, jak je to děsné.
Osobně se raději podívám znovu na přenos z finále Global Champions Tour, je opravdu na co koukat.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/11859462554-global-champions-league/

19.12.2018 21:27
kapička

XXX.XXX.5.211

Tak ať se držíme Prague Playoffs.
Součástí byla i show J.F. Pignona a já bych měla dotaz na zkušenější.
Co výraz koní při show? Pokud je zrovna Pignon nehladil nebo neměli pauzu, tak měli uši otočené dozadu a místy až přilepené ke krku. Neberu chvíle, kdy se jeden šklebil na druhého, to mi je jasné, že se po sobě oháněli... Ale co při jednotlivých cvicích?
Já tenhle výraz viděla na jedné kobyle, když má náladu a honí se se mnou po pastvině, pak při lonžování (vyjímečná situace asi 3x za posledních 6 let), kdy po mě s tímto výrazem v klusu vystartovala. A pak u další kobyly, taky když mě následuje v klusu. Pro vysvětlení, nejde o žádné napojení ve stylu MR, ale když vyhodnotí, že člověk na ní jedoucí není jezdec, vybere si oporu v člověku na zemi. Bez tlaku, bez biče, stačí oslovit a pak bych si mohla s kobylou i s člověkem na zádech za sebou běhat jak bych chtěla i uprostřed luk a polí.
U sebe vím, že minimálně 6 let neproběhlo žádné vynucování si této činnosti, obě kobyli následování nabízí samy, a přesto se u toho tváří jak se tváří. Uši do zadu a přilepené ke krku jen o málo míň než při ohánění se po koni, stejně jako koně J.F. Pignona při vystoupení.
Co je to za výraz? Co tím kůň říká? Vídám to u dost koní pracujících ve volnosti. Nějaké vysvětlení jsem našla, ale co místní osazenstvo?

19.12.2018 23:18
Horsana

XXX.XXX.40.140

Samozrejme.

Aby bol "koník pozornejší", tak sa občas aj naschvál "položí do skoku", teda sa nechá doslova spadnúť do prekážky.

A tak, no...Niektorí to vydržia a pozor si dajú, niektorí nie.

Už dlho nemám kone v stajni, kde sa športuje, takže o nových vychytávkach nemám prehľad. Ale hovorím o dobe 10 a viac rokov odzadu.

Pamätám si ešte, že sa drezurákom solili papule, aby boli v deň pretekov citlivejší na zubadlo a tiež sa do nich rval fenylbutazon na litre, pred pretekmi, pre pekný, uvoľnený pohyb.

20.12.2018 00:53

kapička napsal(a):
Co výraz koní při show? Pokud je zrovna Pignon nehladil nebo neměli pauzu, tak měli uši otočené dozadu a místy až přilepené ke krku. Neberu chvíle, kdy se jeden šklebil na druhého, to mi je jasné, že se po sobě oháněli... Ale co při jednotlivých cvicích?
Já tenhle výraz viděla na jedné kobyle, když má náladu a honí se se mnou po pastvině, pak při lonžování (vyjímečná situace asi 3x za posledních 6 let), kdy po mě s tímto výrazem v klusu vystartovala. A pak u další kobyly, taky když mě následuje v klusu. Pro vysvětlení, nejde o žádné napojení ve stylu MR, ale když vyhodnotí, že člověk na ní jedoucí není jezdec, vybere si oporu v člověku na zemi. Bez tlaku, bez biče, stačí oslovit a pak bych si mohla s kobylou i s člověkem na zádech za sebou běhat jak bych chtěla i uprostřed luk a polí.
U sebe vím, že minimálně 6 let neproběhlo žádné vynucování si této činnosti, obě kobyli následování nabízí samy, a přesto se u toho tváří jak se tváří. Uši do zadu a přilepené ke krku jen o málo míň než při ohánění se po koni, stejně jako koně J.F. Pignona při vystoupení.
Co je to za výraz? Co tím kůň říká? Vídám to u dost koní pracujících ve volnosti. Nějaké vysvětlení jsem našla, ale co místní osazenstvo?

Agonistické chování dominantní: imponování, agresivita ...... submisivní: usmiřování, podřízenost....tímto směrem bych se dál zaobírala.

20.12.2018 11:13

saola napsal(a):
Tak dobře, k tomu barování...
Výše uvedené fotky jsou z jedné prastaré knihy o jezdectví a koních, a když jsem je viděla, nostalgicky jsem zavzpomínala (ne na barování, samozřejmě). Když se podíváte pozorně, dle korektního úboru je vidět, že se nejedná o žádné tajné praktiky na utajeném tréninku beze svědků, ale jde pravděpodobně o přípravu na opracovišti přímo na zavodech. Z fotky není jasně zřetelné, co pomocník na zemi drží, ale klidně to může být klasická tenká plynová trubka, které se často používaly ne proto, že byly kruté, tvrdé a strašně to bolelo, ale proto, že nádherně zvonily, když se jich kůň dotkl. Ten zvuk byl důležitý.
Ano, kdysi se to tak dělalo, a dělalo se to v zásadě i veřejně, to jen dnes, když se řekne barování, sluníčkový klan pozitifkářek se hroutí v mdlobách. Ono totiž není nic špatného upozornit koně nad skokem, aby byl soustředěnější a tu nožičku tam tak neplandal. Vše je otázka míry a intenzity toho doteku, ostatně stejně jako u biče či tušírky. Kůň se dokáže takto naučit ty nohy opravdu zvedat, aniž by z toho měl psychickou nebo fyzickou újmu. A sám pak vnímá shození bariéry na skoku jako nežádoucí chybu - a tohle pochopení mimo jiné odlišuje vynikajícího soustředěného skokana od kyselého, často nesoudně barovaného zvířete, které je ve stresu, jen co s ušima, přitisknutýma na krk vleze na opracoviště.
Barování není v žádném případě způsob, jak z nějakého koně udělat vynikajícího skokana, a postavit na barování skokový výcvik koně a doufat, že ho takto dovede do úrovně jako O2 aréně může udělat jen nesoudný a psychopatický deb*l. Přirozená posloupnost skokového výcviku koně-začátečníka je nádherně popsána v Paalmanovi, a internet je samozřejmě úžasným zdrojem spousty informací, jen je obrovská škoda, že se tu vždycky vytáhnou hlavně hrůzy, aby se mohlo vzdychat, jak je to děsné.
Osobně se raději podívám znovu na přenos z finále Global Champions Tour, je opravdu na co koukat.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/11859462554-global-champions-league/

To se mi líbí. Já svým nedokonalým okem viděla mj. koně zarolované nebo mrskající ocasem ( a tudíž si myslím ne úplně spokojené), ale převládaly parkury koukatelné, elegantní a hodné potlesku.

20.12.2018 11:20

kapička napsal(a):

Přiznám se, že jsem byla z těch uší přilepených na krku taky rozpačitá. V jednom okamžiku mi dokonce připadalo, že Pignon tak tak odráží fyzický útok. Ale nejsem koňský etolog. Je to jenom můj osobní dojem, protože při jakékoliv práci s koněm to vnímám jako mínus (položené uši), že něco dělám špatně. Ale třeba se mýlím.

20.12.2018 11:35
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Přiznám se, že jsem byla z těch uší přilepených na krku taky rozpačitá. V jednom okamžiku mi dokonce připadalo, že Pignon tak tak odráží fyzický útok. Ale nejsem koňský etolog. Je to jenom můj osobní dojem, protože při jakékoliv práci s koněm to vnímám jako mínus (položené uši), že něco dělám špatně. Ale třeba se mýlím.

Taky se necítím zcela erudovaná (jen nějaký semestr na VŠ).
Ale velmi se těším až si přečtu toto:
http://www.konskeknihy.cz/konejsive-signaly-a-rec-tela-u-koni--rachael-draaisma/
snad tam najdeme odpověď. Hlavně jde o přemýšlení na doma, koukat se na svoje koně...
(a dříve už vyšlo i u psů)

20.12.2018 11:50
Horsana

XXX.XXX.40.140

Pignon je známy drsnými výcvikovými metódami a hojným používaním biča, v tréningu. a tých tréningov sa nesmie účastniť verejnosť.
Robí cirkusovú drezúru, len to obalil do trošky pozlátka.

Pipilota- knižku už mám objednanú, tiež sa na ňu teším :)

20.12.2018 12:15
saola

XXX.XXX.250.214

Pro Pipilotu:
Vy mi dáváte, taky jsem objednala, plus ještě další tři, takže se Ježíšek prohne, byť se asi opozdí, ale to nevadí

Jinak pro milovníky koní, co mají psy: před lety vyšla podobná kniha i pro pejskaře, od jiné autorky, a je moc pěkná.
https://www.databazeknih.cz/knihy/konejsive-signaly-na-jedne-vlne-s-vasim-psem-42483

K tomu Pignonovi - fascinuje mne, že lidé šmahem odsuzují cirkusy a jeich drezuru a zacházení se zvířaty, a zároveň vzdychají na Pignonem a vnímají to jako ukázku souladu mezi zvířetem a člověkem. Ono je prostě důležité, jak se to marketingově prodá.

20.12.2018 12:45
Terven

XXX.XXX.110.147

Konkrétně Pignona jsem neviděla ani nevím nic o jeho tréninkových metodách. Ale Kapička zmínila, že uši vzad vídá při práci ze země dost často...ono ne každé položené uši znamenají zlost nebo hrozbu. Řekla bych, že je to prostě výraz okamžitého rozpoložení koně, mohou vyjadřovat určité vnitřní napětí v daný okamžik, soustředění, netrpělivost,nelibost,někdy možná i povzdech "ach jo, taková fuška".

20.12.2018 13:15
bassrock

XXX.XXX.251.2

Tak já se na Pignona docela těšila, pak jsem si řekla podobně jako Frištenský na severním pólu - No nic moc
Přišlo mi to hodně cirkusové, umělé a takové laciné, a obě jsme se s kamarádkou shodly, že vystoupení Míly Simandla letos v Lysý se nám líbilo víc. Bylo to víc - nevím jakto říci - milé, přátelské, na nic si nehrající ...
Prostě pocitově. Páč jsem zrovna na Pignona nechala brýle v boxu a koukala z okna u žrádelny, tak jsem podrobnosti (jak se koně tváří) neviděla. Ale ten pocit byl takový jak píšu.

20.12.2018 14:23

Mám takový pocit v přední pacce, že jsem o Pignonovi a neposlušné klisně při generálce kdysi četla. Promazávání sítě? Paranoia-moje?
No rozhodně to nejsem schopna najít/ když jsi paranoik, neznamená to, že po tobě nejdou:-)/.
Dtto Něvzorov.

Osobně považuji vždy za přínosnější sledovat, jak se zvíře danou věc učí, než co umí. Jako začátečník jsem se třeba nadchla pro schopnosti majitele na lehký povel pasážujícího/nejen/ hřebce na oblastní akci a domluvila se s majitelem na stáži i s našimi fjordkoulemi. Při pobytu bylo leccos jasnější a ten hřebec měl pod ozdobným show přehozem od šporen propíchané boky. Redrezura zpražené fjordkoule do zápřeže pod vedením tohoto "třicetletukoní" začínala ráno tím, že s kobylou na opratích Žofrák naběhal kilometry a pak se šlo zapřahat. Od větších zhůvěřilostí jsme koně uchránili, po celou dobu jsme byli s, nedovolili jsme použít ostré uždění ani řemení, takže holt když mistr fjordkoula šikanoval i hrozbou bičem , než jsme stihli zasáhnout, proletěl se trnitým křovím- byl dost překvapen / a nasrán:-)/,fjordkoul nebyl ve stavu naučené bezmoci a je tužší brouk než teplas. Byl to rozhodně pro nás velmi přínosný a poučný pobyt, hříbě, o které projevil zájem, jsme mu pak jednoznačně odmítli prodat. Ale jezdit jako uměl, drezuru, to zas jo.I na plné uzdě.
Jinak na knižnícho ježicha čekám též, v angličtině jsem klopotně přelouskala jen kousky a to nevím, jestli dobře:-), takže na českou se těším-a jo, taky jich mám objednaných víc. Jen ty koně už nevlastním, ale zajímat mě budou dál.

20.12.2018 14:33

To se mi líbí. Já svým nedokonalým okem viděla mj. koně zarolované nebo mrskající ocasem ( a tudíž si myslím ne úplně spokojené), ale převládaly parkury koukatelné, elegantní a hodné potlesku.

Ono i to švihání ocasem v parkuru nemusí být výraz nespokojenosti, ale jen zaujetím tím parkurem.

Pochvala na odkaz na knihu, objednávám....

Neregistrovaný uživatel

20.12.2018 14:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Na mne taky koník klopi uši, když jdu kolem. Donutila jsem ho násilím, aby počkal, než mu zpod kůže vytáhnu poměrně velkou třísku, a ono to bylo auvajs a ještě za to nedostal nic dobrého....
Myslím si, že někdy jsou signály jasné i v jednotlivém podání, jako útočné klopení uši, jindy je potřeba vzít v úvahu více znaků, a pak to může znamenat i rozličné věci. Ale já k tomu nic nečetla, ani nestudovala etologii. Pouze poznatek z praxe.

20.12.2018 14:42
lenacia

XXX.XXX.173.31

bassrock napsal(a):
Tak já se na Pignona docela těšila, pak jsem si řekla podobně jako Frištenský na severním pólu - No nic moc
Přišlo mi to hodně cirkusové, umělé a takové laciné, a obě jsme se s kamarádkou shodly, že vystoupení Míly Simandla letos v Lysý se nám líbilo víc. Bylo to víc - nevím jakto říci - milé, přátelské, na nic si nehrající ...
Prostě pocitově. Páč jsem zrovna na Pignona nechala brýle v boxu a koukala z okna u žrádelny, tak jsem podrobnosti (jak se koně tváří) neviděla. Ale ten pocit byl takový jak píšu.

Nemám na to nic, jen strašně nutně musím říct:
Frištenský ty seš takovej vůl!

20.12.2018 14:57
etnies86

XXX.XXX.245.26

tak já si dycky myslela že pignon je v pohodě, někde byli články, videa, svěděctví že se chová špatně?

20.12.2018 15:12
lenacia

XXX.XXX.173.31

První kůň, se kterým jsem hodně ráda pracovala měl šikovný zlozvyk. Když se pro něj šlo, když měl pracovat, zkrátka, když k němu měl někdo přistoupit, položil uši dozadu a hrozil.... Čekal, jestli mu to projde. U malých dětí prošlo. Braly ho jako nebezpečného. A přitom to byl hrozně ochotnej mazel, jen měl tuhle chybku. Člověk se nesměl zaleknout ale jít pořád k němu, hodně pomáhalo samozřejmě, že šly vidět jasné rozdíly od skutečného hrozícího šklebení, pak uši našpicoval a jemně zařehtal na pozdrav.
U Sáry jsem se samozřejmě také setkala se šklebením, ale také jsem zjistila úsměvnou záležitost, že jedna slečna od koní považovala jakékoliv otočení uší dozadu jako nespokojenost koně trvalo mi, než jsem jí vysvětlila, že uši dozadu můžou znamenat i takovou blbost, že kůň za sebou něco slyší a musela jí vysvětlit základní signály... Nato že jinak slečna umělá docela dobře manipulaci a všechno mě absence téhle vědomosti docela pobavila

20.12.2018 20:22

Nemyslím si, že ty uši dozadu v tomto případě znamenají hrozbu. U koní pracujících se svým člověkem ve volnosti to vídám dost často a to i tam, kde tomu žádná nadměrná tvrdost a / nebo špatná zkušenost koně nepředcházela. Přijde mi, že víc a častěji se takhle tváří klisny než hřebci a valaši. Je zajímavé, že to kůň obvykle dělá při následování, ať už člověka nebo nabídnutého směru po kruhu okolo člověka atd. Např. se mrkněte na toto video: https://www.youtube.com/watch?v=hRuavQHoFD8 - uši jsou vzadu celou dobu, kdy je klisna vyzývána k přiblížení se k člověku a následování (mimo chvíle kdy ji na moment vyruší něco mimo člověka a na vteřinu stočí hlavu a střihne ušima pryč). Zato okolo 1:52 kdy je naopak klisna vyzvána aby odstoupila zádí od člověka (tj. odstupuje od tlaku místo aby ho následovala) uši jdou do stran a dopředu.

Další příklad např. tady: https://www.youtube.com/watch?v=ApuCPdwpd7k a některé klipy z tohoto videa: https://www.youtube.com/watch?v=rtDppRxT8vY

Moje osobní teorie je, že lidé kdykoliv chtějí něco po koni, nic nového jej neučí, jenom ho žádají o předvedení něčeho z jeho přirozeného repertoáru chování na povel. V těchto případech si člověk říká o chování, které by jinak často bylo spojené s hrozbou (např. tlačení se do místa na kterém se nachází druhý kůň a / nebo jeho pronásledování) a i když není jako hrozba míněno záleží na individualitě koně kolik z původní mimiky se přenese do jeho projevu. Některý kůň dá uši dozadu, některý tam jimi střihne chvílemi atd. Považuji za klíčové, že když se pak po tom stejném koni chce vzápětí něco jiného, dělá to ochotně bez známek hrozby nebo nelibosti. Podotýkám, že nejsem etolog a show p. Pignona jsem neviděla.

20.12.2018 20:24
kapička

XXX.XXX.5.211

Děkuji za odpovědi a mám v plánu tyhle koňské signály víc prostudovat.
Ale proto, že konkrétně u Pignona jsem nic takového moc nenašla (až asi 2-3 příspěvky na Eqch), tak jsem si říkala, že se zeptám takhle veřejně v diskuzi. Navíc si myslím, že nebudu jediná, koho výraz Pignonových koní vedl k zamyšlení.

Ano vídám tento výraz u koní, když si s nima hraju ( těžko říct, jestli to je hra pro ně). Jedna kobyla je dost nekontaktní a hodně člověka respektuje, když s ní umí komunikovat. Tam bych laicky řekla, že to může znamenat: Ano, respektuji tě, to co dělám mě nebaví, ale nedovolím si to nedělat. Aspoň tak by se její výraz v porovnání s jinými výrazy vyložit, jenže 6 let si na ní tuto činnost nikdo nevynucoval, kdyby to sama nenabízela, nedělá to. A zas když něco opravdu nechce, tak s ní člověk nehne ani párem volů, jak se říká.
U druhý kobyly klidně budu věřit, že je to výraz jako mají koně při honění se mezi sebou, protože ona s koňma moc nekamarádí a k lidem moc respekt nornálně nemá, je to tank.

Knížka je zajímavá, jestli to udržím v hlavě, určitě budu uvažovat o pořízení.

20.12.2018 21:00
Terven

XXX.XXX.160.10

Katyq, mám skoro stejný postřeh. Nedávno dával někdo na fb ve skupině Práce ze země video, kterak kůň klopí uši při naklusání vedle člověka ve volnosti a rozvinula se pod tím docela zajímavá diskuze.
Moje kobyla dělá to samé, při naklusání na vodítku či navolno dá na prvních pár sekund uši k hlavě, někdy hlavou i pohodí, přitom celkový dojem z ní obvykle mám, že je v pohodě.
Zřejmě to bude nějaký prastarý emoční vzorec, říkám tomu "rýhy v mozku" , mimochodem, to samé dělají i koně ve stádě mezi sebou pokud jeden vedle druhého naklusávají hlava - hlava anebo když je někdo přiměje k pohybu vpřed.

20.12.2018 21:22
Terven

XXX.XXX.160.10

Rovněž souhlasím s tím, že je to častěji k vidění u kobyl, bude to asi tím, že jsou řešivější a "ukecanější" než valaši a obecně ukecanější jsou i senzitivnější koně.
Knížku mám taky asi na cestě , jsem zvědavá...co jsem četla reference, tak jsou lidi trochu zklamaní z kvality fotografií, jsou prý černobílé, pořízené z videozáznamů, což je u takové knížky škoda.

20.12.2018 22:03
Arbora

XXX.XXX.88.35

Terven napsal(a):
Katyq, mám skoro stejný postřeh. Nedávno dával někdo na fb ve skupině Práce ze země video, kterak kůň klopí uši při naklusání vedle člověka ve volnosti a rozvinula se pod tím docela zajímavá diskuze.
Moje kobyla dělá to samé, při naklusání na vodítku či navolno dá na prvních pár sekund uši k hlavě, někdy hlavou i pohodí, přitom celkový dojem z ní obvykle mám, že je v pohodě.
Zřejmě to bude nějaký prastarý emoční vzorec, říkám tomu "rýhy v mozku" , mimochodem, to samé dělají i koně ve stádě mezi sebou pokud jeden vedle druhého naklusávají hlava - hlava anebo když je někdo přiměje k pohybu vpřed.

Zaujímavý poznatok, vytrvalci tiež preklusávajú väčšinou s pekne nasratým výrazom v “tvári”. A občas nemajú ďaleko k tomu, aby sa tými zubami ohnali. A vidím to saj na nižších stupňoch, u koní, ktoré nie sú nijako drilované a klušú na ruke v pohode, sami od seba.

20.12.2018 22:27
Terven

XXX.XXX.160.10

Arbora napsal(a):
Zaujímavý poznatok, vytrvalci tiež preklusávajú väčšinou s pekne nasratým výrazom v “tvári”. A občas nemajú ďaleko k tomu, aby sa tými zubami ohnali. A vidím to saj na nižších stupňoch, u koní, ktoré nie sú nijako drilované a klušú na ruke v pohode, sami od seba.

U tohohle mě ještě napadá, zdali to nemůže tím, že se jedná o činnost "o vysoké energii", tudíž se emoce snadno vymykají kontrole. Je to stejné jako u rozdováděných psů, když během divoké hry začnou vrčet a chňapat a ačkoliv to vypadá zle, skutečná hrozba to není.
Když mou kobylu chytne ve výběhu amok, lítá a vyhazuje zadníma, uši má dost často taky nazad a to i v případě, že kolem ní není žádný kůň
Trenéři zvířat v zoo pokud vím s tím běžně pracují - každé cvičení o vysoké energii je třeba prokládat klidnější činností, jinak hrozí, že zvířeti ujedou emoce a zaútočí.

20.12.2018 22:40
Arbora

XXX.XXX.88.35

Môže byť, pretlak emócií. Je v tom nejaká logika, kone prídu z trate rozhicované a musia sa rýchlo hodiť do kľudu- nie iba naoko, ale aj tepovo. Tak to niekde ventilujú.

20.12.2018 23:34
Horsana

XXX.XXX.40.140

Zažívala som to isté so strakatým žrebčekom, ale robil to iba ak ma mal nasledovať, teda ruku a ukazovák a ja som predlžovala interval, alebo od neho chcela, aby naklusal, teda som zrýchlila svoj pohyb. Tak som to vždy preložila niečím, pri čom tie uši neklopil, ale chvíľu ma to desilo, lebo som to nechápala. Vždy som s ním pracovala iba navoľno a nikdy som ho nijako do ničoho nenútila, zlú skúsenosť teda zrejme nemal.

Naopak kobyly a valachy to nerobili nikdy.

21.12.2018 09:18
blackmyday

XXX.XXX.159.107

Mě přijdou první dva videa hrozné, koně vyloženě nas*aní, hafloš dokonce naznačuje kousnutí.
U mustanga jsou uši vzadu jen u vypětí, když běží, napíná svaly a chybí uvolnění a když zpomalí, zastaví uvolní se i uši, jinak má tendenci pořád vnitřním uchem sledovat slečnu. U předchozích koni mi chybí uvolnění i během zastavení, přijde mi že čekají co zase za blbost musí dělat. Můj dojem, nemusí to tak být, jen to na mě tak působí.

Jinak k původnímu tématu, velmi se mi líbil Gregory Wathelet respektive uvolnění jeho koně mezi překážkami.

21.12.2018 10:13
akscha

XXX.XXX.26.89

To je zajímavé - pokud zůstaneme u těch třech videí, šiml se mi celkem líbí a s přijde mi, že se spíš soustředí. Hafloš už ne, nervózně mele hlavou a taky mi přijde, že ještě chvíli a půjde do konfrontace. Což celkem chápu, protože dělat mrňavá kolečka kolem člověka by se mi taky nechtělo a celkově postrádám smysl té práce :) Mustanga jsem nedokoukala celého, ale ty fragmenty mi nepřišly nijak zajímavé.

Každopádně mě zaujalo, že se šiml v určitých chvílích (např. při pokládání na konci videa) tak neuroticky pase. Z etologie si mlhavě vybavuji, že to někdy zvířata dělají a když nekomfortní situace vygraduje, přepnou na chvíli k běžnému chování (např. kohouti vprostřed zápasu začnou imitovat zobání zrní). Pasení se vprostřed lehání mi opravdu normální nepřijde, takže bych to viděla jako projev mentálního diskomfortu :) Všiml si toho ještě někdo/má někdo vysvětlení?

21.12.2018 10:59
Horsana

XXX.XXX.40.140

akscha napsal(a):
To je zajímavé - pokud zůstaneme u těch třech videí, šiml se mi celkem líbí a s přijde mi, že se spíš soustředí. Hafloš už ne, nervózně mele hlavou a taky mi přijde, že ještě chvíli a půjde do konfrontace. Což celkem chápu, protože dělat mrňavá kolečka kolem člověka by se mi taky nechtělo a celkově postrádám smysl té práce :) Mustanga jsem nedokoukala celého, ale ty fragmenty mi nepřišly nijak zajímavé.

Každopádně mě zaujalo, že se šiml v určitých chvílích (např. při pokládání na konci videa) tak neuroticky pase. Z etologie si mlhavě vybavuji, že to někdy zvířata dělají a když nekomfortní situace vygraduje, přepnou na chvíli k běžnému chování (např. kohouti vprostřed zápasu začnou imitovat zobání zrní). Pasení se vprostřed lehání mi opravdu normální nepřijde, takže bych to viděla jako projev mentálního diskomfortu :) Všiml si toho ještě někdo/má někdo vysvětlení?

To je práve jeden z calming signals , čo popisuješ, u koní, aj u tých kohútov.

21.12.2018 11:04
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Ano také jsem u šimla pasení vyhodnotila jako přeskokové chování ( je to snaha uvolnit napětí). Vnímám to jako signál diskomfortu. (moje ponice si zase takto otírá hubu o přední nohy - ví, že nemá žrát, pást se když je to nepovolené, by žrala kdykoliv jde i jen kolem trávy)
Je to o tom správně si ten signál vyložit v danou chvíli.
(zbytek nebyl čas skouknout, hafloš působil nasupeně už na začátku)

21.12.2018 11:51
akscha

XXX.XXX.26.89

Diky! vypadl mi termin, ale bylo to to preskokove chovani :) a horsane take diky

Vnimam to jako doklad toho, ze i prace navolno ( a v podstate tedy "dobrovolna"), muze byt pro kone dost stresujici

21.12.2018 13:20
Terven

XXX.XXX.110.147

akscha napsal(a):

Taky se mi šimla líbí, ale nikoli styl práce, spíš mi přijde, že je to opravdu hodnej kůň. Evidentně vyjadřuje nespokojenost s prováděnou činností, ale stěžuje si slušně, není to namířeno proti slečně.
Bohužel mám obavy, že její konejšení nebude vyslyšeno, takže bude nucena buď rezignovat nebo přitvrdit.
Když video nesledujete jenom z náhledu, ale přímo na You Tube, tak je pod ním vysvětlující komentář slečny, z něhož usuzuju, že by od Ježíška nutně potřebovala tu výše zmíněnou knihu
Píše o zimním nicnedělání a velikém bříšku, přitom kobylu točí na tak malém kruhu, píše "s klidem a jemností z mé strany", ale evidentně kobyla to vnímá jinak. Přitom vypadá ochotná, stačilo by trochu vnímat její signály, pozměnit styl práce a spokojenost by mohla být na obou stranách.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=hRuavQHoFD8

Neregistrovaný uživatel

21.12.2018 13:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Schválně jsem se podívala na video Honzy Bláhy, a ještě na jiné show video z vystoupenínekoho jineho. Koně mají uší dozadu všude. Já se v tom pitvat nepotřebuji, s koni nepracuji, takže moje základní škála výrazů mi stačí 🙂

Neregistrovaný uživatel

21.12.2018 13:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Terven napsal(a):
Taky se mi šimla líbí, ale nikoli styl práce, spíš mi přijde, že je to opravdu hodnej kůň. Evidentně vyjadřuje nespokojenost s prováděnou činností, ale stěžuje si slušně, není to namířeno proti slečně.
Bohužel mám obavy, že její konejšení nebude vyslyšeno, takže bude nucena buď rezignovat nebo přitvrdit.
Když video nesledujete jenom z náhledu, ale přímo na You Tube, tak je pod ním vysvětlující komentář slečny, z něhož usuzuju, že by od Ježíška nutně potřebovala tu výše zmíněnou knihu
Píše o zimním nicnedělání a velikém bříšku, přitom kobylu točí na tak malém kruhu, píše "s klidem a jemností z mé strany", ale evidentně kobyla to vnímá jinak. Přitom vypadá ochotná, stačilo by trochu vnímat její signály, pozměnit styl práce a spokojenost by mohla být na obou stranách.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=hRuavQHoFD8

Slečna i píše, že ji můžete napsat konstruktivni kritiku, tak ji můžete zopakovat, co píšete zde, pokud to tedy není stoleté video 😉

21.12.2018 14:04
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jsou uši dozadu soustředěné a jiné uši dozadu "na...né". Je mezi nimi jen malý rozdíl. Já myslím, že je to lépe interpretovatelné v kombinaci s dalšími signály.
Hlídat si to je v zájmu každého člověka (případný útok je fakt rychlovka).

A k holkám ve volnosti: chápu, že ta radost je tak velká, že to častým opakováním koni znechutí (Je dobré dát si závazek, že tak 3-4 týdny to po koni nebudu chtít vůbec a pak jen trochu a jednou za čas. Prostě pestrost prací...)

21.12.2018 14:38
Terven

XXX.XXX.110.147

Slečna i píše, že ji můžete napsat konstruktivni kritiku, tak ji můžete zopakovat, co píšete zde, pokud to tedy není stoleté video 😉

Díky za tip, stoleté není, určitě to ale není nic do nebe volajícího, podobných i mnohem horších videí najdu na YT stovky...asi nemám potřebu psát všem uživatelům komentáře, nedělala bych nic jiného.
Když už sem katyq ta videa dala a cvičíme si na nich oko, napsala jsem svůj názor stejně jako ostatní.

Neregistrovaný uživatel

21.12.2018 15:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Ano, je takových a podobných videí spousta, chápu, že sedět za počítačem a reagovat na každou hloupost není Vaše obziva, jen že ta Vaše reakce by jistě měla větší význam pod videem slečny, než pro nás ostatní, kteří s tím stejně nic neuděláme, a když už slečně tak krásně doporučujete studovat ony signaly, aby to nevyšlo v nivec jako prázdný výkřik na diskuzi 😃, pouze to jsem tím měla na mysli.
Oko si můžu trénovat jen když znám více podrobností, takovej machr, abych vše poznala z pár minutek a ještě s hudbou, to fakt nejsem. Tím ovsem nikomu nic nevyvracim 🙂.
Jen ještě minipoznamka, pro ty, kterým by tato debata třeba přišla k užitku, by bylo možná vhodnější k tomuto udělat zvláštní téma, v diskuzi o proběhlé soutěži by někdo hledajíc "debatu o signálech" asi nehledal. Ale třeba se pletu.

21.12.2018 15:19
Malkina

XXX.XXX.50.199

To otírání huby o nohu dělá haflice taky když si chce kousnout trávy.Ví že když začne naznačovat,že se chce podrbat tak jí to dovolím,protože nemoct se podrbat když máte nutkání je šílený.Kolikrát potom jen tak symbolicky sjede nosem po noze a začne se pást.Je to jednoznačně spojený s tou trávou,protože v zimě nebo tam kde tráva není to nedělá.A já jsem v tom dost benevolentní protože bez náhubku se na trávu dostane jen pod sedlem a mně je jí líto.Nesnáší vození cizích dětiček a když to trvá dýl začne nahlas skřípat zubama to pochopí i absolutní nekoňák a další děti už svézt ani nechtějí...

21.12.2018 16:40

Moje kobylka taky skládá uši dozadu. A to od doby, co jí dávám ve výběhu pamlsek, když přijde ke mně. Buď jde a cestou má složené uši, a to než ke mně dojde. Nebo se cestou potkáme a pak má uši dozadu při chůzi vedle mě - když jde navolno, na vodítku jsem si toho všimla asi jednou, možná dvakrát. Pokud se cestou přiblíží podřízený kůň, dá mu vědět, aby se klidil (opět když jde navolno). Hlídá si zdroj pamlsků. Asi je v tom i něco dalšího, už si s tím ale nelámu hlavu. Jinak působí uvolněně a jde dobrovolně. Když nechce, buď k ní dojdu, nebo ji nechám ten den být (hlavně v zimě, kdy tolik neřeším tloušťku a pravidelnou práci). Někdy si začnu všímat jiného koně, často pak přiběhne s výrazem "moje, moje!"

PS: ona vůbec uši hodně používá, viz i profilová fotka z doby, kdy byla "moje" tak tři hodiny

21.12.2018 20:02
Terven

XXX.XXX.110.147

Ano, je takových a podobných videí spousta, chápu, že sedět za počítačem a reagovat na každou hloupost není Vaše obziva, jen že ta Vaše reakce by jistě měla větší význam pod videem slečny, než pro nás ostatní, kteří s tím stejně nic neuděláme, a když už slečně tak krásně doporučujete studovat ony signaly, aby to nevyšlo v nivec jako prázdný výkřik na diskuzi 😃, pouze to jsem tím měla na mysli.
Oko si můžu trénovat jen když znám více podrobností, takovej machr, abych vše poznala z pár minutek a ještě s hudbou, to fakt nejsem. Tím ovsem nikomu nic nevyvracim 🙂.
Jen ještě minipoznamka, pro ty, kterým by tato debata třeba přišla k užitku, by bylo možná vhodnější k tomuto udělat zvláštní téma, v diskuzi o proběhlé soutěži by někdo hledajíc "debatu o signálech" asi nehledal. Ale třeba se pletu.

Jestli by to mělo větší význam pod videem slečny si netroufám soudit.
Cvičit si oko a poznat vše z pár minutek určitě není totéž, oko si můžu cvičit na jakémkoliv videu solidní kvality (a to tohle je). Znát podrobnosti není nutné, pokud jde jenom o cvičení oka, naopak často je lepší, když člověk není ovlivněn informacemi a soustředí se jen na to, co vidí. A protože existuje i něco, čemu se říká provozní slepota, často náhodný pozorovatel, který o dvojici neví vůbec nic, postřehne věci, které zainteresovaným osobám unikly.
Zvláštní debata o signálech, nevím, no...když už je tady kapička nakousla, odpověděla jsem, přidala jsem se. Nové téma se mi kvůli tomu zakládat nechce, nemám důvod. Pokud by někoho zajímalo víc, klidně nasměruju.
Pro zajímavost - odkaz na video (doufám, že se zobrazí), kde jsou dle mého názoru ty emoce moc dobře pohlídané
https://www.facebook.com/1645203829037764/videos/1838728919685253/

Neregistrovaný uživatel

21.12.2018 20:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Tak vy jste v tomto směru vzdělanější, tak trénujte. Pro mne to je nicneříkající saskovani, ale chápu, že vám se to nesmírně líbí, máte co studovat, ostatní se přidají. Já k tomu nemám co říct, můj názor z dřívějška znáte, proč se opakovat.

21.12.2018 20:44
Terven

XXX.XXX.110.147

Tak vy jste v tomto směru vzdělanější, tak trénujte. Pro mne to je nicneříkající saskovani, ale chápu, že vám se to nesmírně líbí, máte co studovat, ostatní se přidají. Já k tomu nemám co říct, můj názor z dřívějška znáte, proč se opakovat.

Coudas, já vám ten názor opravdu neberu ani ho kvůli mě nemusíte opakovat. Dokonce ani nereaguju na žádné vaše příspěvky, pokud mě přímo neoslovíte nebo necitujete, což se tady stalo.
Jestli máte potřebu oponovat úplně všemu, co napíšu, je to vaše věc, váš problém.

Neregistrovaný uživatel

22.12.2018 08:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Terven napsal(a):
Coudas, já vám ten názor opravdu neberu ani ho kvůli mě nemusíte opakovat. Dokonce ani nereaguju na žádné vaše příspěvky, pokud mě přímo neoslovíte nebo necitujete, což se tady stalo.
Jestli máte potřebu oponovat úplně všemu, co napíšu, je to vaše věc, váš problém.

Když to berete jako opozici, prosím. Reaguji úplně stejně, jako každý jiný, na danou situaci. Názor mi neberete, to máte pravdu. Mně nejde do hlavy jen jediné, proč vehementně prosazujeme a vnucujete něco, co v praxi ani nepoužíváte. Pak krásné nenápadně umíte odsoudit lidí, kteří prakticky používají metody, který se zrovna Vám příčí, a nejedou na vlně, kterou se zde snažíte nasadit.

Neregistrovaný uživatel

22.12.2018 08:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Tady je můj kůň spokojenej a uvolněnej, když má uši dopředu, ale ja ho týram svým houpáním na krku?

https://m.youtube.com/watch?v=TeAtDVa8i-8

22.12.2018 08:54
kapička

XXX.XXX.64.44

Ježiš coudas, sorry, že jsem si dovolila se zaptat na něco, co bylo součástí Prague Playoffs, takže lidi, kteří tam byli, viděli, co myslím.
Když by Pignon vystupoval samostatně, tak založím téma zvlášť, ale protože byl součástí Prague Playoffs, dovolila jsem se zeptat v tomto tématu. A dostala jsem odpovědi a kupodivu se rozproudila debata.
Když bych se teď chtěla zeptat, jak se jezdí Danielle Goldstein s příčeskem z peří, tak se taky zeptám tady, protože pravděpodobně se do tohoto tématu kouknou lidé, kteří Prague Palyoffs viděli a ví, o čem je řeč...

22.12.2018 09:25
Terven

XXX.XXX.160.10

Když to berete jako opozici, prosím. Reaguji úplně stejně, jako každý jiný, na danou situaci. Názor mi neberete, to máte pravdu. Mně nejde do hlavy jen jediné, proč vehementně prosazujeme a vnucujete něco, co v praxi ani nepoužíváte. Pak krásné nenápadně umíte odsoudit lidí, kteří prakticky používají metody, který se zrovna Vám příčí, a nejedou na vlně, kterou se zde snažíte nasadit.

Myslím, že si pletete pojmy s dojmy. Co se týče videa se šimlou, není to pozitivka, je to klasika, ale i klasika jde dělat s citem. Neměla jsem výhrady k faktu, že slečna to nedělá R+, nýbrž k tomu,že koně, který není úplně v kondici točí na malém kruhu a ignoruje jeho signály.
Co se týče vehementního prosazování a vnucování, na tom se asi neshodneme, nevšimla jsem si, že bych kdykoliv na ifauně vehementně prosazovala a vnucovala pozitivku. Zmiňuju jí vždy jako jednu z férových možností komunikace s koněm, tou podle mě bezesporu je.
Ohledupný přístup a absence fyzických trestů není automaticky pozitivka, mám pocit, že vám to chvílema splývá.
Že R+ v praxi nepoužívám, to jsem trochu zjednodušila, nepovažovala jsem za nutné to rozvádět.S kobylou to provozuje dcera, někam už spolu došly, jsou na jisté úrovni, oproti mě napřed, tak jim do toho nefušuju. Běžnou manipulaci, ošetřování, procházky dělám klasicky a sem tam si něco naklikám pro radost.
K vašemu videu asi nemám co...kůň má uši vpředu, ale já osobně bych neviděla důvod tohle dělat.
Víc už k tomu asi nemám, bylo by to zbytečné, pěkné svátky.

Neregistrovaný uživatel

22.12.2018 10:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

kapička napsal(a):
Ježiš coudas, sorry, že jsem si dovolila se zaptat na něco, co bylo součástí Prague Playoffs, takže lidi, kteří tam byli, viděli, co myslím.
Když by Pignon vystupoval samostatně, tak založím téma zvlášť, ale protože byl součástí Prague Playoffs, dovolila jsem se zeptat v tomto tématu. A dostala jsem odpovědi a kupodivu se rozproudila debata.
Když bych se teď chtěla zeptat, jak se jezdí Danielle Goldstein s příčeskem z peří, tak se taky zeptám tady, protože pravděpodobně se do tohoto tématu kouknou lidé, kteří Prague Palyoffs viděli a ví, o čem je řeč...

Já jsem to nemyslela tak, že je nutné zakládat nové téma, ale že lidi, které tohle zajímá, zde mají poměrně plodnou debatu, kterou by asi pod takovýmto názvem nehledali, a že by třeba ve zvláštním tématu ohledně signálů přispělo i více lidí, protože by se tam podívali. Máte pravdu, že zde nahlédnout ti, které zajímá tato soutěž a mohou pak komentovat další věci. To je vše, jak to bylo myšleno, nijak proti ničemu.

Neregistrovaný uživatel

22.12.2018 11:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Terven napsal(a):
Myslím, že si pletete pojmy s dojmy. Co se týče videa se šimlou, není to pozitivka, je to klasika, ale i klasika jde dělat s citem. Neměla jsem výhrady k faktu, že slečna to nedělá R+, nýbrž k tomu,že koně, který není úplně v kondici točí na malém kruhu a ignoruje jeho signály.
Co se týče vehementního prosazování a vnucování, na tom se asi neshodneme, nevšimla jsem si, že bych kdykoliv na ifauně vehementně prosazovala a vnucovala pozitivku. Zmiňuju jí vždy jako jednu z férových možností komunikace s koněm, tou podle mě bezesporu je.
Ohledupný přístup a absence fyzických trestů není automaticky pozitivka, mám pocit, že vám to chvílema splývá.
Že R+ v praxi nepoužívám, to jsem trochu zjednodušila, nepovažovala jsem za nutné to rozvádět.S kobylou to provozuje dcera, někam už spolu došly, jsou na jisté úrovni, oproti mě napřed, tak jim do toho nefušuju. Běžnou manipulaci, ošetřování, procházky dělám klasicky a sem tam si něco naklikám pro radost.
K vašemu videu asi nemám co...kůň má uši vpředu, ale já osobně bych neviděla důvod tohle dělat.
Víc už k tomu asi nemám, bylo by to zbytečné, pěkné svátky.

Proč? Mohla jste napsat, jestli je ten kůň uvolněný, nebo ne, jestli to dělá s odporem nebo protože, jak vy říkáte, mi tohle chování nabízí. Vy nevidíte důvod tohle dělat, já nevidím důvod s koněm dělat to, co je ve Vámi vloženém předešlém videu R+. Je to jen o tom, že někoho baví toto, jiného něco jiného.
Ano, taky k tomu již nemám co.

22.12.2018 12:16
koně

XXX.XXX.174.63

Proč? Mohla jste napsat, jestli je ten kůň uvolněný, nebo ne, jestli to dělá s odporem nebo protože, jak vy říkáte, mi tohle chování nabízí. Vy nevidíte důvod tohle dělat, já nevidím důvod s koněm dělat to, co je ve Vámi vloženém předešlém videu R+. Je to jen o tom, že někoho baví toto, jiného něco jiného.
Ano, taky k tomu již nemám co.

Já tomu,co se tady rozjelo po původním tématu vůbec nerozumím
Každopádně jsou lidé,kteří se tímto zaobírají.Koně dlouze pozorují.Pak dumají ,co ten cizí dotyčný na nějakém videu mohl myslet .Zrovna touto polohou ucha,oka,huby atd. A co poté nastalo a nastat podle nich mělo,nebo nemělo.Každý si po svém vyloží a interpretuje dalším zájemcům
Ok ,taky možnost trávení volného času
Myslím,že u žlutého koně z videa je zásadní problém,je absolutně odlišné od ostatních.
Protože žlutý kůň má ve výsledku na zádech člověka a to na těch původních, co se ocitla v tématu, nikde nehrozí .Takže nejde posoudit,ani zařadit

Neregistrovaný uživatel

22.12.2018 12:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

A já myslela, že se bavíme o poloze uší 😔

22.12.2018 16:13
dsj

XXX.XXX.207.141

Tedy jestli se k tomu můžu vyjídřit jako aktivně jezdící člověk (je tu ještě někdo takový? - po téhle diskuzi si tím nejsem úplně jistá). Pro mě je práce ze země zajímavá jen do té míry pokud mi připraví koně k ježdění. S mladým koněm strávím ze země času víc - ale jen protože si na něj pak sednu víc v klidu, s koňma na kterých jezdím pravidelně ne víc než 5 minut. Proč bych ztrácela čas u koní prací ze země, když ježdění je daleko intenzivnější a baví mě daleko víc? Na videa které sem vložila Katyq, na jiná podobná videa, na lidi v mém okolí kteří pracují s koňmi ze země se dívám očima rajťáka a nejzásadnější výstup pro mě je jestli touhle prací ze země kterou vidím mám koně na kterého si ráda sednu, na kterém si dobře zajezdím a posunu se dál.
Fandím každému kdo si dělá s koňma co je baví - když lidi nebaví jezdit, a baví je práce ze země tak proč ne. Ale ze země můžu drezírovat psa, kočku, kozu, osla, lamu, cokoliv, ale jen kůň mi může dát ten skvělý pocit při ježdění a práce ze země mi to usnadní - ale můj názor je, že práce ze země s koněm bez ježdění, to je pro mě ztráta času.

22.12.2018 16:25
Terven

XXX.XXX.110.147

dsj napsal(a):
Tedy jestli se k tomu můžu vyjídřit jako aktivně jezdící člověk (je tu ještě někdo takový? - po téhle diskuzi si tím nejsem úplně jistá). Pro mě je práce ze země zajímavá jen do té míry pokud mi připraví koně k ježdění. S mladým koněm strávím ze země času víc - ale jen protože si na něj pak sednu víc v klidu, s koňma na kterých jezdím pravidelně ne víc než 5 minut. Proč bych ztrácela čas u koní prací ze země, když ježdění je daleko intenzivnější a baví mě daleko víc? Na videa které sem vložila Katyq, na jiná podobná videa, na lidi v mém okolí kteří pracují s koňmi ze země se dívám očima rajťáka a nejzásadnější výstup pro mě je jestli touhle prací ze země kterou vidím mám koně na kterého si ráda sednu, na kterém si dobře zajezdím a posunu se dál.
Fandím každému kdo si dělá s koňma co je baví - když lidi nebaví jezdit, a baví je práce ze země tak proč ne. Ale ze země můžu drezírovat psa, kočku, kozu, osla, lamu, cokoliv, ale jen kůň mi může dát ten skvělý pocit při ježdění a práce ze země mi to usnadní - ale můj názor je, že práce ze země s koněm bez ježdění, to je pro mě ztráta času.

Dsj, jasně, ale tady nešlo o práci ze země versus ježdění. Tahle odbočka od tématu vznikla na základě dotazu kapičky, kterou zaujaly položené uši Pignonových koní a ptala se na názor ostatních.

Neregistrovaný uživatel

22.12.2018 18:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Aktivně tady určitě jezdí dost lidí, jen to občas vypadá, že se to nesmí přiznat 😊. Jako show je práce ze země zajímavá, proto ji lidi mají rádi 🙂

22.12.2018 18:55

Také se považuji za aktivně jezdícího člověka. Sice se věnuji hlavně lesoběžectví, ale drtivou většinu času s koněm strávím v jeho sedle. Přesto práci ze země, i tu která není přímo navázaná na ježdění, považuji za přínosnou. Beru to tak, že pokud koně něco učím, i kdyby to měla být blbost bez dalšího praktického uplatnění, vytvářím mezi námi funkční komunikační kanály, cvičím si své načasování a přesnost pomůcek (což je snazší na zemi, kde si nemusím ještě hlídat sed atd.) a s každým úspěšně zvládnutým úkolem nám oběma zvedám sebevědomí. To pak všechno následně zužitkuji při ježdění, i když ten konkrétní cvik ne. Navíc když se podívám okolo sebe kolik je jinak slušných jezdců, kterým zatrne už jen při představě, že by např. na vyjížďce museli z nějakého důvodu sesednout, popojít s koněm pěšky a znova nasednout, myslím, že by prospělo, kdyby se alespoň základy práce ze země učily jako součást základního jezdeckého výcviku.

Jasně, že každého baví s koněm něco jiného. Mě zase nebere sportovní ježdění a např. sledovaní diskutovaných Global Champions by pro mě osobně bylo ztrátou času a peněz (ale já se podivuji i všem těm lidem okolo mě, kteří šílí kdykoli se český hokejový tým vypraví na Olympiádu ).

Neregistrovaný uživatel

22.12.2018 19:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Mně taky práce ze země baví, z praktického důvodu, vlezu na pastvinu a muzem blbnout, nemusím čistit, tahat cajky, přemýšlet o trase 🙂 ale nepovažuji ji za vrchol všeho, jen spestreni 🙂 na soutěže v telce ani jinde nekoukám, jak říkal.Ozzak, co budu mít z toho, když budu na někoho koukat, jak pije pivo 😉

23.12.2018 08:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

Mně taky práce ze země baví, z praktického důvodu, vlezu na pastvinu a muzem blbnout, nemusím čistit, tahat cajky, přemýšlet o trase 🙂 ale nepovažuji ji za vrchol všeho, jen spestreni 🙂 na soutěže v telce ani jinde nekoukám, jak říkal.Ozzak, co budu mít z toho, když budu na někoho koukat, jak pije pivo 😉

Ozzak má pravdu s pivem. Ale já raději kouknu, jak někdo něco dělá, než abych si to četla.
Je to názornější. Na soutěže nekoukám, neboť je mi pak líto těch, co nevyhráli i když se snažili. Tolik práce!
Ale pokud potřebuji něco zjistit, raději tedy video,než popis. Pokud se nejedná o složení nějakého přípravku pro koně.

23.12.2018 08:38
Pipilota

XXX.XXX.46.93

katyq to dost vystihuje.
Jen bych ještě doplnila, že ty koňosignály mam potřebu zkoumat a řádně si je vyložit i kvůli bolestem koně. Ono je stále potřeba mít na paměti, že kůň je lovná zvěř a má potřebu svoje bolesti maskovat.
To je potom u některých koní (starší, co už si něco zažili u nějakého takykoňáka) docela oříšek poznat zda se brání protože už je tak naučený, nebo se mu nějaká bolístka vrátila (zas se natáhl v ohradě, průvan...). A jasně,že je ta potřeba větší u někoho kdo se potkává se spoustou koní, ne jen vlastních.. Do toho psych. nepohoda koně a co je ještě k překonání a kde radši netlačit....
A aby člověk více věděl, musí se více dívat a ptát. Tedy se ptát i na koně z veřejných vystoupení a toto vidělo hodně lidí.
Téma založím, až si více načtu.
(a coudas - tichý obdiv za takový kousek na pastvě, já bych ho fyz. asi nedala, tak nebudu zkoušet - tažák by mi postál)

23.12.2018 12:50
Horsana

XXX.XXX.40.140

"Aby člověk více věděl, musí se více dívat a ptát."

To je strašne krásna a hlboko pravdivá veta

Neregistrovaný uživatel

23.12.2018 13:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Děkuji, já to nezkoušela, to je výmysl mého koně, jeho nesmysly nesmírně baví. Udělali jsme to všeho všudy tedy dvakrát, poprvé,kdy se kamarádka mohla potkat smíchy když to vymyslel, a podruhé jsme to tedy natočili, to už bylo mírně vynucený. Ale mě šlo vyloženě o posouzení pohody a rozpoložení toho koně, když byla diskuze vyvinutá tímto směrem.
Já jsem bohužel praktik, i kdybych přečetla všechny knihy o koních, mne to nic nedá. Já musím vidět a zkoušet.

23.12.2018 14:19
lenacia

XXX.XXX.173.31

To dívání se je pravda a ve chvíli, kdy začala být Sára citlivá na záda, tak jsem se leccos naučila... Ale fascinuje mě koňská odolnost. Když mi kobyla skákala na ruce po dvou s abscesy, mezi koňmi ve výběhu tryskala a vyhazovala a vypadala zdravě.
Je občas ale těžké, když vy víte, a cítíte, že je kůň v pořádku, ale jiní tvrdí, že není... Když sem Sáře prohmatala úplně celá záda, v místech, kde jí to bolívalo, kde se rovnala od fyzio atd... sleduju její výraz, její chování, a kůň se ani nehne. A pak když to oznámím, srotí kolem nás náhle pět lidí, a všichní jí šmatlají na záda. A já jediný co vidím je, jak je Sára nervní, nelíbí se jí to a proto cuká a ustupuje a nechce prostě aby na ní šahali... ovšem pak stojíte proti pěti lidem, kteří mají zcela opačný názor než vy.
Nenechávám věci náhodě, a letos jsem si kvůli onomu přístupu Sáry pozvala okamžitě fyzio, která nám už před tím pomohla, protože to podle mě bylo nestandardní chování...
Mimochodem, po pár týdnech práce stojí , takže díky těm kteří dali rady ohledně toho jak to natrénovat, zabralo to... A kromě toho jsem kobylu naučila i 'pozitivku' Prosím číst v uvozovkách, prostě sem nějakou náhodou naučila Sáru, že za přístoupení ke schůdkům a dotknutí se čumákem dostane pamlsek toť vše.

23.12.2018 19:25
Arbora

XXX.XXX.88.35

Děkuji, já to nezkoušela, to je výmysl mého koně, jeho nesmysly nesmírně baví. Udělali jsme to všeho všudy tedy dvakrát, poprvé,kdy se kamarádka mohla potkat smíchy když to vymyslel, a podruhé jsme to tedy natočili, to už bylo mírně vynucený. Ale mě šlo vyloženě o posouzení pohody a rozpoložení toho koně, když byla diskuze vyvinutá tímto směrem.
Já jsem bohužel praktik, i kdybych přečetla všechny knihy o koních, mne to nic nedá. Já musím vidět a zkoušet.

Presne pre toto som začala máličko robiť s pozitívkou, pretože kone to neskutočne baví.
Sú to fakt hlúposti, ale je strašne super na koňoch vidieť, ako im to šrotuje v hlave, ako premýšľajú, skúšajú... ale hlavne radi s človekom trávia čas, lebo ich neprudí jazdením, ani podobnými kravinami. Robím to pre zábavu mňa a koňa, vidím, že sa zlepšuje náš vzťah, rád príde sám od seba...
Jasne, mať koňa iba na jazdenie, v komerčnom boxovom ustajnení, dochádzať za ním 2-3x za týždeň, možno sa týmto nezaoberám. Ale je pojazdný tak 3mesiace v roku, prechádzky na ruke ma až tak nebavia, takže podľa mňa sú takéto aktivity ideálne pre kone, ktoré toľko pod sedlom nepracujú.

Neregistrovaný uživatel

23.12.2018 20:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Arbora napsal(a):
Presne pre toto som začala máličko robiť s pozitívkou, pretože kone to neskutočne baví.
Sú to fakt hlúposti, ale je strašne super na koňoch vidieť, ako im to šrotuje v hlave, ako premýšľajú, skúšajú... ale hlavne radi s človekom trávia čas, lebo ich neprudí jazdením, ani podobnými kravinami. Robím to pre zábavu mňa a koňa, vidím, že sa zlepšuje náš vzťah, rád príde sám od seba...
Jasne, mať koňa iba na jazdenie, v komerčnom boxovom ustajnení, dochádzať za ním 2-3x za týždeň, možno sa týmto nezaoberám. Ale je pojazdný tak 3mesiace v roku, prechádzky na ruke ma až tak nebavia, takže podľa mňa sú takéto aktivity ideálne pre kone, ktoré toľko pod sedlom nepracujú.

Já pozitivku nedělám.

23.12.2018 20:53

OT: protože je to nejnavštěvovanější diskuse-

kaufland-výprodej zeleniny(ale i masa) , mrkev 4 kč/kg, krkovice 45 kč/kg ....

23.12.2018 21:02
Terven

XXX.XXX.110.147

OT: protože je to nejnavštěvovanější diskuse-

kaufland-výprodej zeleniny(ale i masa) , mrkev 4 kč/kg, krkovice 45 kč/kg ....

Tak to je ještě lepší odbočka od tématu než uši nazad
díky za info, už mám na svátky zásoby mrkve z Albertu ( 4x dražší), krkovici neužijem, leda pes, ale pes má taky zásoby.

23.12.2018 23:31
Arbora

XXX.XXX.88.35

Já pozitivku nedělám.

Áno, dokážem čítať s porozumením.

Moja reakcia bola vysvetlením toho, prečo ľudia robia pozitívku a čo im to prináša. Že to nie je iba o strkani sa koňovi do zadku. a ani sa človek nemusí úplne zblázniť a nerobiť nič iné, len klikať.

24.12.2018 08:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já pozitivku nedělám.

Ale ano, jen to pozitivkou nenazýváte.

25.12.2018 09:30

Terven napsal(a):
Rovněž souhlasím s tím, že je to častěji k vidění u kobyl, bude to asi tím, že jsou řešivější a "ukecanější" než valaši a obecně ukecanější jsou i senzitivnější koně.
Knížku mám taky asi na cestě , jsem zvědavá...co jsem četla reference, tak jsou lidi trochu zklamaní z kvality fotografií, jsou prý černobílé, pořízené z videozáznamů, což je u takové knížky škoda.

Fotky jsou fakt černobílé, co horšího, mizerné. Nechápu. V originále jsou barevné, přesné...nevadí mi, pokud je to sekvence z videa, jak jinak v knize ukázat děj, ale takto nezřetelné, kde právě jde o tu zřetelnost...vidím obrys a tím postavení hlavy, ale mimiku a výraz ani náhodou/str.32/, někde je problém pro mne věkovitého slepýše i zaostřit přesně na konturu ucha-/st 18/- Vendinu nasírací rýhu by tady na některých fotkách nenašel ani Colombo. Nechápu ani autorku, že tohle dopustila. Klidně kniha dražší a o rok déle, ale pořádně-je to nová věc, na českém trhu minimálně..Tohle vybízí ke spláchnutí nejen zavilé apriorní odmítače, ale i zvědavé, kteří to chtěljí prostudovat a pak se rozhodnout, jestli zatáhnout. Tady toho tedy moc neuvidí:-(.Je to strašná škoda, text samozřejmě vynikající, zatím jsme na začátku, i precizní uvědení, jací koně a jak byli pozorováni a jak byly signály zařazovány.
Má někdo taky takovýhle dojem, nebo jsem přepjatá nebo potřebuju lepší brejle a rozsvítit?

25.12.2018 09:59
Terven

XXX.XXX.110.147

Fotky jsou fakt černobílé, co horšího, mizerné. Nechápu. V originále jsou barevné, přesné...nevadí mi, pokud je to sekvence z videa, jak jinak v knize ukázat děj, ale takto nezřetelné, kde právě jde o tu zřetelnost...vidím obrys a tím postavení hlavy, ale mimiku a výraz ani náhodou/str.32/, někde je problém pro mne věkovitého slepýše i zaostřit přesně na konturu ucha-/st 18/- Vendinu nasírací rýhu by tady na některých fotkách nenašel ani Colombo. Nechápu ani autorku, že tohle dopustila. Klidně kniha dražší a o rok déle, ale pořádně-je to nová věc, na českém trhu minimálně..Tohle vybízí ke spláchnutí nejen zavilé apriorní odmítače, ale i zvědavé, kteří to chtěljí prostudovat a pak se rozhodnout, jestli zatáhnout. Tady toho tedy moc neuvidí:-(.Je to strašná škoda, text samozřejmě vynikající, zatím jsme na začátku, i precizní uvědení, jací koně a jak byli pozorováni a jak byly signály zařazovány.
Má někdo taky takovýhle dojem, nebo jsem přepjatá nebo potřebuju lepší brejle a rozsvítit?

Na fb v Pozitívnej motivácii je o knížce dlouhá debata, někteří jsou rozčarovaní víc, jiní míň, ale na mizerné kvalitě se shodujou všichni. Některým lidem nekvalitní fotky nevadí, protože mají originál a šlo jim jenom o překlad do češtiny. Jiní tvrdí, že text nekvalitní fotodokumentaci bohatě vyváží.
Údajně za cenu, za kterou se prodává u nás, nelze chtít víc. Je to škoda, taky bych radši dala víc a počkala déle...no, můj Ježíšek jí nějakým nedopatřením nesehnal, tak teď váhám, jestli to mám napravit nebo ne

25.12.2018 11:21
lenacia

XXX.XXX.173.31

to sou zase výmluvy, 192 stran o rozměrech větší A5 za 339 korun je málo a nemůžou dát barevné fotky???...
Pokud vidím dobře tak desky nejsou pevné, tedy levnější typ obalu, vazba taky nic moc. Barevně se dá tisknout i na křídu...
Dědeček si nechal tisknout 5000 výsticků své knihy o numismatice Mincí a medailí hrabat Šliků, kterou sám napsal, sám nafotil mince. A4, pevné desky, cca 350 stran, barevný tisk mincí... Sice to prodával za 1500, já mohu knihu prodat za 800, ale výroba, na to že to poslal do tisku on sám, a tedy na vlastní náklady, to bylo nějakých 600,- v daném množství a v dané kvalitě a v rámci jak jsem řekla vlastních nákladů bez vydavatelství... Tohle vydává nakladatelství, které má jistě nějakou smlouvu a tím levnější tisk atd... myslím že i za tuto částku bylo normálně možné nabídnout barevný, zřetelný tisk...

25.12.2018 15:28

Text je vynikající, o tom žádná. Taky mám originál i překlad. Jen mě to tak zamrzelo, možná zbytečně, za téma i za autorku. Obé zasloužilo víc, podle mého vidění světa. Nevypadá to jako práce dvou amatérských nadšenců oo večerech.
Knihy tinmohu půjčit, obě, rozhodneš se pak?:-)

Neregistrovaný uživatel

25.12.2018 16:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Dnes jsem u Nového Jičína viděla billboard k soutěži, no, už to nestihnu 😇

25.12.2018 21:04
helas

XXX.XXX.116.228

Kniha o konejšivých signálech: Mně se líbí. Je rozhodně pravda, že ty fotky přímo prosí po lepší verzi, ale zatím mi to nevadí. No jo, asi to mám nakoukané, aniž jsem dřív věděla, nač to koukám. V tomhle pro mne rozhodně přínos.

Možná právě kvůli těm fotkám by mi toho ještě před pár lety tolik nedávala (nemám dočteno). Těch je rozhodně škoda. (A písmo došeda a mrňavé vyžaduje holt vzít své nejsilnější brejle a i tak po pár minutách četby slzím :-( )

29.12.2018 13:36

Tady je můj kůň spokojenej a uvolněnej, když má uši dopředu, ale ja ho týram svým houpáním na krku?

https://m.youtube.com/watch?v=TeAtDVa8i-8

Omlouvám se za ohřívání staré polífky, ale dřív jsem se nedostala k tomu si to video opakovaně přehrát a zjistit tak, co si o stavu koně myslím a proč.

Kůň se mi "uvolněný" nezdá /ale taky se mi nezdá, že by se blížil k hranici FFF, takže velký stres tam není/, hodnotím s výhradou, protože nevidím koně před začátkem -před vaším přistoupením k němu, nevidím pořádně na držení ocasu. A nejsem žádný zkušený odečítač-učím se to.

Moje argumenty:
-nejde jen o pozici uší zdaleka, kdyby jo, řeknu, že když mu je při přelézání připlácnete k hlavě, je zuřivej-není
-pokud se podívám na hubu, je "ztuhlá", příznak napětí, až skoro na konci videa, když jste usazená nahoře a přestanete mu rozhazovat těžiště a chovat se "divně", huba povolí, kůň přežvykuje, je vidět pohyb mimického svalstva před žuchvami
- nozdry se zokrouhlí i když ne extrémně-možná v souvislosti s nutným rozkročením zadních, jak chytá balanc
-jakmile zmizí mechanická překážka vahou, jde krk nahoru a ještě chvíli tam zůstává-vyšší pozici bych chápala též do souboru k určitému napětí
-nejsem si jistá, jestli otočení hlavy a krku je v každém případě jen ryze "očichávání", jestli tam zas není i tišení
Calmuje podle mého dosti, ale spíš uklidňuje sebe
Obecně bych řekla, že souhlasím s vaším popisem situace někde níže tj "nadšený z toho nebyl".

Neregistrovaný uživatel

29.12.2018 17:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Omlouvám se za ohřívání staré polífky, ale dřív jsem se nedostala k tomu si to video opakovaně přehrát a zjistit tak, co si o stavu koně myslím a proč.

Kůň se mi "uvolněný" nezdá /ale taky se mi nezdá, že by se blížil k hranici FFF, takže velký stres tam není/, hodnotím s výhradou, protože nevidím koně před začátkem -před vaším přistoupením k němu, nevidím pořádně na držení ocasu. A nejsem žádný zkušený odečítač-učím se to.

Moje argumenty:
-nejde jen o pozici uší zdaleka, kdyby jo, řeknu, že když mu je při přelézání připlácnete k hlavě, je zuřivej-není
-pokud se podívám na hubu, je "ztuhlá", příznak napětí, až skoro na konci videa, když jste usazená nahoře a přestanete mu rozhazovat těžiště a chovat se "divně", huba povolí, kůň přežvykuje, je vidět pohyb mimického svalstva před žuchvami
- nozdry se zokrouhlí i když ne extrémně-možná v souvislosti s nutným rozkročením zadních, jak chytá balanc
-jakmile zmizí mechanická překážka vahou, jde krk nahoru a ještě chvíli tam zůstává-vyšší pozici bych chápala též do souboru k určitému napětí
-nejsem si jistá, jestli otočení hlavy a krku je v každém případě jen ryze "očichávání", jestli tam zas není i tišení
Calmuje podle mého dosti, ale spíš uklidňuje sebe
Obecně bych řekla, že souhlasím s vaším popisem situace někde níže tj "nadšený z toho nebyl".

Kdo by byl nadšený z tahání 85 kg za ušima. Nevím v který okamžik, ale zařehtal, patrně " konečně, už dáš pokoj..."

6.1.2019 00:31
enducha

XXX.XXX.139.248

Za mě to byla super akce!!

6.1.2019 08:37
etnies86

XXX.XXX.245.26

meifi - můžeš nám prosím napsat jak to tedy probíhalo z pohledů tvých kamarádek, které byli v zákulísí? odprosti se jestli tomu někdo věřit nebo ne. myslím že to zajímá hodně lídí a budeme rádi když se podělíš za informace. děkujeme

Neregistrovaný uživatel

6.1.2019 22:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

etnies86 napsal(a):
meifi - můžeš nám prosím napsat jak to tedy probíhalo z pohledů tvých kamarádek, které byli v zákulísí? odprosti se jestli tomu někdo věřit nebo ne. myslím že to zajímá hodně lídí a budeme rádi když se podělíš za informace. děkujeme

Nic závažného se tam nedělo.Sedovaný kůň sice byl,ale ten se závodů neúčastnil.To jsem taky nikde nenapsal jak mi hned podsouvali někteří tady.To byl jeden z těch toho chlapa jak tam měl to vystoupení.Mimochodem ten se holkám nelíbil vůbec.Hodně hlučný a jeho koně dost nervózní.Každý kůň měl svého ošetřovatele a ten dělal asi co měl.Holky se starali hlavně o přísun potřebných surovin a úklid.Jinak prej jako když tam není kůň,ale závodní auto před závody.Česky tam nemluvil skoro nikdo a holky bohužel anglicky moc nevládnou.Tak jim ani pořádně nerozuměli.☺️ Příště už nejedou,protože ani peníze nebyli nic slavného.To je asi tak celé.

6.1.2019 23:02

Nabídnout mi to někdo, tak jedu i zadarmo, to se nedělá pro peníze ....

Neregistrovaný uživatel

6.1.2019 23:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Nabídnout mi to někdo, tak jedu i zadarmo, to se nedělá pro peníze ....

On tam otec jedné z holek dělá managera myslím v O2 aréně.Proto se tam dostali.Dal bych ti vědět když bude příště možnost.Jestli tu vůbec budu ještě tedy.😂

7.1.2019 09:43

Já knížku zatím jen prolistovala, ale taky by se mi barevné a zřetelnější fotografie líbily víc.

7.1.2019 14:05

Aha, takže holky = spolehlivý zdroj dělal uklízečky a dodavatelky jídla, Kelnerovou nezahlédly, takže to znamená, že tam u koně samozřejmě nebyla. Koně v cizím prostředí, takže mohou být nervozní, ale zato můžou samozřejmě majitelé, anglicky holky neuměly, takže ani šajna o tom, co si tam kdo povídal, ale tomu říkám ucelený a spolehlivý zdroj, ze kterého si udělám obrázek na celou playoff a sport a ještě to budu všude hlásat jako by to byla pravda..... Bravo...

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 17:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Aha, takže holky = spolehlivý zdroj dělal uklízečky a dodavatelky jídla, Kelnerovou nezahlédly, takže to znamená, že tam u koně samozřejmě nebyla. Koně v cizím prostředí, takže mohou být nervozní, ale zato můžou samozřejmě majitelé, anglicky holky neuměly, takže ani šajna o tom, co si tam kdo povídal, ale tomu říkám ucelený a spolehlivý zdroj, ze kterého si udělám obrázek na celou playoff a sport a ještě to budu všude hlásat jako by to byla pravda..... Bravo...

To si budete muset najít tedy příště jiný zdroj.☺️ Já jsem neříkal že to tam je hrůza a koním tam lámou nohy.Domníval jsem se,že koně by asi byli raději na pastvě a určitě klidnější.Také předpoklad toho,že se nestará Kelnerka,ale má na to lidi se zdál správný.Ona jezdí asi jako jezdec ve formuli jedna.Nečistí,neudržuje,nekrmí.Jestli "doma" ve stáji to nevím.V O2 aréně ne.

7.1.2019 19:11
koně

XXX.XXX.174.63

Doma na pastvě by koně rozhodně byli klidnější.
Špičkoví sportovci už jenom kvůli těm výkonům ,které se od nich čekají,nebudou stát jak tupci a zírat do prázdna .
Přece musí mít drobet adrenalin,aby na tyhle výšky vůbec šli?Co?Je to jejich práce.
A že jezdkyně nebo jezdec na závodech nepucuje a nekydá,to je zcela běžné.
Dokonce většinou ani nesedlají a nekrokují
Oni na tohle mají sebou prověřený personál.A má to logiku.
Jezdec konzultuje s trenérem,pozoruje,jak jedou ostatní.Prochází si parkury,hodnotí,jak kde najet ,aby to bylo optimální.V neposlední řadě si chce třeba dát kafe,nebo prostě v klidu spočinout.Prostě má celkem jiné starosti,než krmit a vynášet bobky.
Těžko by jezdec podal kvalitní výkon téhle úrovně,kdyby měl uřícen a opocen z kydání a pucování vlítnout ,bez jakékoli jiné přípravy, rovnou na kolbiště
Jestli jste se někdy pohyboval kolem dostihů,jak píšete,tak dostiháka taky kompletně obstará oška a vyhodí na něj žokeje ,až před dostihem.
A ten kůň třeba někdy žokeje vůbec nezná,.Což v parkuru většinou ano

8.1.2019 09:19

koně napsal(a):
Špičkoví sportovci už jenom kvůli těm výkonům ,které se od nich čekají,nebudou stát jak tupci a zírat do prázdna .
Přece musí mít drobet adrenalin,aby na tyhle výšky vůbec šli?Co?Je to jejich práce.
Jezdec konzultuje s trenérem,pozoruje,jak jedou ostatní.Prochází si parkury,hodnotí,jak kde najet ,aby to bylo optimální.V neposlední řadě si chce třeba dát kafe,nebo prostě v klidu spočinout.Prostě má celkem jiné starosti,než krmit a vynášet bobky.
Těžko by jezdec podal kvalitní výkon téhle úrovně,kdyby měl uřícen a opocen z kydání a pucování vlítnout ,bez jakékoli jiné přípravy, rovnou na kolbiště
Jestli jste se někdy pohyboval kolem dostihů,jak píšete,tak dostiháka taky kompletně obstará oška a vyhodí na něj žokeje ,až před dostihem.

Líbí se mi tento názor.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 16:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

koně napsal(a):

Mě se také líbí.☺️Jenže koně Vy stejně jako já vás musíte "tolerovat" mě.Co obvykle připadá v pohodě Vám,jinému nemusí.A když už to do něho začne "hustit" celé okolí, pak se jen brání.Já například bych byl raději ,kdyby se ti koně šli napást a dělali si tak nějak co se jim zrovna chce.Místo šaškování pro lidi.Já tohle nikdy nedělal ani se psem.Cvičák? Proč? Vyblbnem se v lese a poslouchá celkem slušně.Tak vím že nikdo tu souhlasit semnou nebude,ale pochopili jste mě jak to myslím? Čím dál víc lidí si koně chová jen tak pro radost.Hlavně pro radost toho koně.No a pak když občas vidíte co ta "ježděníchtivost" dovede napáchat na koni..Kůň s "kissing syndromem" k adopci a všichni se jen zajímají jestli by šlo jezdit? Že kamarádka má stejného koně a jezdí parkůry normálně? Souhlasit nemusíte,ale chápete jak to potom s jezdci vypadá v mých očích? Neříkám že všichni jezdci,to chraň bůh,ale není jich zrovna pár "promile".

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 17:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Uznání názoru za mne je to, že sdělím svůj, druhému můžu říct, že s jeho nesouhlasim, můžu uvést důvody proč, a dál se "nenavazim" a neshazuju. Ale to je jen můj pohled na věc 🙂 obhajování se je pak už věc jiná.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 17:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Uznání názoru za mne je to, že sdělím svůj, druhému můžu říct, že s jeho nesouhlasim, můžu uvést důvody proč, a dál se "nenavazim" a neshazuju. Ale to je jen můj pohled na věc 🙂 obhajování se je pak už věc jiná.

Ano couďas,ale to je jako s tím jestli Anička Kelnerka někomu ruku podá,nebo ne.Já jen napsal že možná ne.Opakuji MOŽNÁ...A aby se potom nedivili.Ovšem všichni mě napadli jakej jsem..A co proti ní mám.Nic nevím a podobně.Víš u nás bydlí a nebo má výletní sídla docela dost "zazobanců" a je to různé třeba to podání ruky.Jak kdo,ale absolutně nemůžeš soudit co předvádí v televizi.Naživo nestačíš koukat jak se chová.Ani se neobhajuji,jen se snažím vysvětlit jak a proč nejsem naivka a očekávám spíš tu horší možnost.☺️ Třeba bych byl mile překvapen.

8.1.2019 17:44
koně

XXX.XXX.174.63

Mě se také líbí.☺️Jenže koně Vy stejně jako já vás musíte "tolerovat" mě.Co obvykle připadá v pohodě Vám,jinému nemusí.A když už to do něho začne "hustit" celé okolí, pak se jen brání.Já například bych byl raději ,kdyby se ti koně šli napást a dělali si tak nějak co se jim zrovna chce.Místo šaškování pro lidi.Já tohle nikdy nedělal ani se psem.Cvičák? Proč? Vyblbnem se v lese a poslouchá celkem slušně.Tak vím že nikdo tu souhlasit semnou nebude,ale pochopili jste mě jak to myslím? Čím dál víc lidí si koně chová jen tak pro radost.Hlavně pro radost toho koně.No a pak když občas vidíte co ta "ježděníchtivost" dovede napáchat na koni..Kůň s "kissing syndromem" k adopci a všichni se jen zajímají jestli by šlo jezdit? Že kamarádka má stejného koně a jezdí parkůry normálně? Souhlasit nemusíte,ale chápete jak to potom s jezdci vypadá v mých očích? Neříkám že všichni jezdci,to chraň bůh,ale není jich zrovna pár "promile".

Á zdravím
Váš názor mi znám,je váš,neberu vám ho .Máte koně jen na mazlení .To je věc každého ,jak si to zavede.
Dělejte ,jak rozumíte,pište ,co vám libo .Ideálně však do témat,k vašemu stylu se vztahujících ,kterým rozumíte.
Tímto stylem se pak můžete setkat se souhlasem .
Od toho je veřejná diskuze.
Ale , svůj názor stačí napsat jednou,nebo dvakrát
A ne zabít každé téma tím,jak byste tohle VY nedělal.A nikdy nikomu nedoporučujete aby to dělal.
Navíc s vašimi komickými dovětky o vojenském výcviku,praxi v zabíjení,zážitků,co nikdo na světě jiný nezažil a podobné vaše pravidelné výlevy
K tématu pak.
Slíbil jste tady,že dodáte konkrétní příklady,jak je nevhodně až špatně zacházeno se závodními koňmi ,v zákulisí třídových parkurových závodů .
Abychom i my,co jsme do tématu přispěly ,že se nám tohle líbí,mohly být na vážkách.Případně už se nikdy na žádný parkur ani nepodívat.
Jenže jediné,co jste vypsal,že by jim bylo lépe v ohradě .Což je váš osobní dojem,nikoli slibovaný postřeh špeha ze zákulisí.
A že slečna Kellnerová si svého koně,v průběhu závodů ,nekydala.To taky není příznak ničeho špatného,protože jezdci na závodech na tohle mají personál.
Příště tedy prosím,neslibujte nějaké šťavnaté drby a události,když se pak nic z toho nekoná

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 18:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Ano couďas,ale to je jako s tím jestli Anička Kelnerka někomu ruku podá,nebo ne.Já jen napsal že možná ne.Opakuji MOŽNÁ...A aby se potom nedivili.Ovšem všichni mě napadli jakej jsem..A co proti ní mám.Nic nevím a podobně.Víš u nás bydlí a nebo má výletní sídla docela dost "zazobanců" a je to různé třeba to podání ruky.Jak kdo,ale absolutně nemůžeš soudit co předvádí v televizi.Naživo nestačíš koukat jak se chová.Ani se neobhajuji,jen se snažím vysvětlit jak a proč nejsem naivka a očekávám spíš tu horší možnost.☺️ Třeba bych byl mile překvapen.

Proto je možná někdy lepší mlčet 😉 i když je to těžký.

8.1.2019 18:51
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pokud se na koních nebude jezdit. Koně nebudou.
Pár v lese, pár pro filmy, nějací v dětských koutcích, něco v ZOO. Možná si pár lidí nechá koně jako mazla.
Ostatní koně postupně umřou a noví nebudou.To chcete?

Naštěstí je pořád dosti lidí, kteří si rádi zajezdí a po smrti svého prvního, druhého a dalšího koně, opět jezdeckého zakoupí.
Vy nejste člověk, který pro své koně dělá to nejlepší. Vy děláte to, co vám vyhovuje. Nikterak se neobětujete, vcelku nic vás vaše koňomilná činnost nestojí.
Já si vážím lidí, kteří bez keců denně svá zvířata obhospodaří. V zimě, v létě, když je jim fajn i když sotva lezou.
Berou to jako samozřejmost, nepožadují plácání po ramenou a oslavné ódy.
A světe div se, za celoroční,každodenní starost se pak občas i svezou. Ví,jak jezdit,aby si koníka nepokazili a nemuseli volat veta. Ovšem pokud je potřeba, volají i kdyby si měli utrhnout od huby a koupit raději léky.
A je fuk, jestli koni, krávě,ovci psovi či kočce. Mají svá zvířata rádi a většinou to ani nepřiznají. Proč taky. Svou lásku k nim dokazují činy, ne slovy.
Ti,co hodně mluví a je je všude vidět, nebývají tím správným vzorkem majitelů. Těch, co jim na zvířatech opravdu záleží.
Ti to dělají a nemelou o tom na diskuzích.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 18:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak kde jsem co sliboval? Dokonce jsem nesliboval ani že to řeknu veřejně.☺️ Za to že holky neumí anglicky opravdu nemohu.Samozřejmě neviděli vše,ale za to taky nemůžu já.Ani jsem je nepodroboval výslechu žádnému.Jen prostě jak to tam probíhalo a co kolem koní.☺️

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 19:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):
Pokud se na koních nebude jezdit. Koně nebudou.
Pár v lese, pár pro filmy, nějací v dětských koutcích, něco v ZOO. Možná si pár lidí nechá koně jako mazla.
Ostatní koně postupně umřou a noví nebudou.To chcete?

Naštěstí je pořád dosti lidí, kteří si rádi zajezdí a po smrti svého prvního, druhého a dalšího koně, opět jezdeckého zakoupí.
Vy nejste člověk, který pro své koně dělá to nejlepší. Vy děláte to, co vám vyhovuje. Nikterak se neobětujete, vcelku nic vás vaše koňomilná činnost nestojí.
Já si vážím lidí, kteří bez keců denně svá zvířata obhospodaří. V zimě, v létě, když je jim fajn i když sotva lezou.
Berou to jako samozřejmost, nepožadují plácání po ramenou a oslavné ódy.
A světe div se, za celoroční,každodenní starost se pak občas i svezou. Ví,jak jezdit,aby si koníka nepokazili a nemuseli volat veta. Ovšem pokud je potřeba, volají i kdyby si měli utrhnout od huby a koupit raději léky.
A je fuk, jestli koni, krávě,ovci psovi či kočce. Mají svá zvířata rádi a většinou to ani nepřiznají. Proč taky. Svou lásku k nim dokazují činy, ne slovy.
Ti,co hodně mluví a je je všude vidět, nebývají tím správným vzorkem majitelů. Těch, co jim na zvířatech opravdu záleží.
Ti to dělají a nemelou o tom na diskuzích.

No ale vždyť to já s Vámi docela souhlasím Zuzko.☺️ Takhle kdyby to bylo,tak ani neceknu.Copak jsem někdy napsal něco Vám takového? Nebo třeba "koně"? Couďasovi?Jenže pak přijedete do sportovní stáje a vidíte co? Koně majitelka strčí do "kolotoče",zeptá se jestli něco není potřeba a má vystaráno.Jo a v sobotu nemůže přijet,jede do divadla.Spíš bych řekl že někam za sexem,ale to už je její věc.Ovšem zase na druhou stranu,potkal jsem i super majitelku.☺️ V Tarpanu mají kobylku a když nemůže máma,přijede syn a obstará.Každý den a sami.Je už starší(ne máma,kobylka) a tak taky spíš chodili než jezdili.Zbavit se jí na stará kolena? Nemyslitelné a jatky stejně tak.Teď jsem již v Tarpanu nebyl skoro rok,tak nevím. No a jestli se obětovávám pro koně? Nechápu moc dobře jak to myslíte? Jsem se ke svým v podstatě nastěhoval a nikdo se mi o ně nestará.Dokonce spíš já o cizí.Jo nevím všechno,ale tak se zeptám přeci.☺️

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 21:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

saola napsal(a):
Četli jste?
http://www.equichannel.cz/nejdrazsi-skokovi-kone

Jo a musím šetřit.😓

8.1.2019 22:02

No ale vždyť to já s Vámi docela souhlasím Zuzko.☺️ Takhle kdyby to bylo,tak ani neceknu.Copak jsem někdy napsal něco Vám takového? Nebo třeba "koně"? Couďasovi?Jenže pak přijedete do sportovní stáje a vidíte co? Koně majitelka strčí do "kolotoče",zeptá se jestli něco není potřeba a má vystaráno.Jo a v sobotu nemůže přijet,jede do divadla.Spíš bych řekl že někam za sexem,ale to už je její věc.Ovšem zase na druhou stranu,potkal jsem i super majitelku.☺️ V Tarpanu mají kobylku a když nemůže máma,přijede syn a obstará.Každý den a sami.Je už starší(ne máma,kobylka) a tak taky spíš chodili než jezdili.Zbavit se jí na stará kolena? Nemyslitelné a jatky stejně tak.Teď jsem již v Tarpanu nebyl skoro rok,tak nevím. No a jestli se obětovávám pro koně? Nechápu moc dobře jak to myslíte? Jsem se ke svým v podstatě nastěhoval a nikdo se mi o ně nestará.Dokonce spíš já o cizí.Jo nevím všechno,ale tak se zeptám přeci.☺️

No to jsou zase kecy......a furt dokola. Dovolí si jít do divadla tak je strašný sobec, že ke koni ten den nejde a ta omáčka okolo....zase dokola. Když už musíš přispívat, tak piš k tématu a ne svoje domněnky, kterými se zas rozpoutá bouřlivá diskuze o ničem. Moc dlouho ti ta deaktivace nevydržela.....

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 22:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No to jsou zase kecy......a furt dokola. Dovolí si jít do divadla tak je strašný sobec, že ke koni ten den nejde a ta omáčka okolo....zase dokola. Když už musíš přispívat, tak piš k tématu a ne svoje domněnky, kterými se zas rozpoutá bouřlivá diskuze o ničem. Moc dlouho ti ta deaktivace nevydržela.....

Tak jeď taky do divadla..To nebylo určeno tobě,ale Sisi58.Ta tu psala o těch obětavých lidech co si utrhují od huby..A tak podobně.Reaguji tedy na ní a přikládám zkušenosti.To vadí?

8.1.2019 22:27

Nevadí, mě vadí ty dodatečné kecy kolem - "jela prý do divadla, ale dle mě někam za sexem". Stejně jako vedle, kde osočuješ Attilu, že když chce krmit levným masem, tak má určitě množku apod. Mě tvé názory primárně neva, prostě si jedeš svoje i když v jednom tématu 100x dokola. Mě vadí, když k tomu cpeš nějaké svoje ničím nepodložené domněnky.

8.1.2019 22:42
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Taky jsem si všimla, že to máte, Meifi, trochu pokroucené. Víte, že to, jak vnímáte neutrální situaci, o které vlastně nic nevíte, říká něco spíš o vás než o tom dotyčném? Vy automaticky očerňujete. Kellnerovou neznáte, ale podle vás je namyšlená, že by ruku určitě nepodala, někdo nejde ke koni, dovolí si jít do divadla a vy hned musíte ještě přisadit, že určitě lže a jede jen za sexem. (No a co?) To je o vašem vnitřním nastavení. Možná by bylo dobrý pouvažovat, proč se takhle chováte. Proč první, co vás napadne, je to nepřátelské/útočné a podezřívavé vysvětlení naprosto neznámé situace, hm? ;)

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 23:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jaruš a Dotaz: Attilu jsem nenapadl a jen jsem napsal že ten dotaz ve mě vzbuzuje dojem jak když krmí "množírnu.Ona se tomu přeci sama jen zasmála a byl by klid.Kdyby mě ještě daleko dřív někdo (asi všichni)nezačali "valit" do hlavy jak koně se žerou normálně a podobně.K tomu divadlu a sexu.Holky u téhle slečny o které mluvím to mám podložené zkušeností vlastní.Taky jsme měli jet tehdy do divadla.Já na to "blbec" ještě skočil.Ta mě nenávidí ještě teď,protože jsem jí odvezl domů a slušně poprosil ať vystoupí.O té starší kobylce a její "rodině" vím vše.V Tarpanu to znám a nemyslíte si že mi tihle lidi byli nesympatičtí,že ne?☺️

8.1.2019 23:05
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Jaruš a Dotaz: Attilu jsem nenapadl a jen jsem napsal že ten dotaz ve mě vzbuzuje dojem jak když krmí "množírnu.Ona se tomu přeci sama jen zasmála a byl by klid.Kdyby mě ještě daleko dřív někdo (asi všichni)nezačali "valit" do hlavy jak koně se žerou normálně a podobně.K tomu divadlu a sexu.Holky u téhle slečny o které mluvím to mám podložené zkušeností vlastní.Taky jsme měli jet tehdy do divadla.Já na to "blbec" ještě skočil.Ta mě nenávidí ještě teď,protože jsem jí odvezl domů a slušně poprosil ať vystoupí.O té starší kobylce a její "rodině" vím vše.V Tarpanu to znám a nemyslíte si že mi tihle lidi byli nesympatičtí,že ne?☺️

Ale chápete, že vás napadne automaticky množírna? Ihned podezříváte? Mne to třeba nenapadne. Moje asociace jsou jiné. Řekla bych, že více pozitivní.

8.1.2019 23:09

Ano, a to je ta vaše nepodložená dedukce, která prostě nadzvedává ze židle, na tebe to takhle působí, tak je to asi pravda. To není jen u tématu jatek, je toho v každém tématu několikrát......a co je nám po tom, že ta holka jede ať tam či onam? je to k tématu? Není. Myslím, že všem je to úplně jedno, jestli ta dáma je u koně 5x v týdnu a zbytek někde lítá. Ale ty musíš tyhle zbytečnosti všem tady nacpat.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 23:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Dotaz napsal(a):
Ale chápete, že vás napadne automaticky množírna? Ihned podezříváte? Mne to třeba nenapadne. Moje asociace jsou jiné. Řekla bych, že více pozitivní.

Chápu Dotaz.A dovedete pochopit vy mě? Co já zažil u koní? Nejdřív "podvody" majitelky koby.Pak kvůli pytli hoblin dostanu div né trest smrti.Následuje odvoz koby bůh ví kam.Tak smůla.Přidružím se k valachovi co bude na prodej a začneme si na sebe zvykat s tím že majitelé přislíbili prodej.Pak má skončit v salámu! Lítání,zařizování s executorem a nervy kam ho dám,když ho ukradnu v nejhorším.Opravdu bych ho ukradl a dodnes není můj.Vše nakonec dobře dopadlo až díky známostem a hrazení všech jeho nákladů na život.Hřebčín byl úžasný a chtěl jsem tam být až do smrti,když to řeknu obrazně.Smůla, zabije se majitel při jízdě a co teď já s koňmi? Víte jaký jsem odborník a teď kde mi vůbec dovolí takhle být u koní každý den?Tak teď snad se usmálo štestí a žádné zemětřesení nebude.Jen mi majitelka občas vypráví zkušenosti o těch "bomba" lidech okolo koní.O psech nemluvím,ty mám celý život a myslím že těch množíren a špatného zacházení najdete na netu,FB a dalších kanálech dost a dost.Ano nedůvěřuji již lidem a už vůbec ne na tolik,abych jim svěřil zvíře.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 23:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ano, a to je ta vaše nepodložená dedukce, která prostě nadzvedává ze židle, na tebe to takhle působí, tak je to asi pravda. To není jen u tématu jatek, je toho v každém tématu několikrát......a co je nám po tom, že ta holka jede ať tam či onam? je to k tématu? Není. Myslím, že všem je to úplně jedno, jestli ta dáma je u koně 5x v týdnu a zbytek někde lítá. Ale ty musíš tyhle zbytečnosti všem tady nacpat.

Tobě potom opravdu nic není..To bylo zřetelně určeno pro Sisi58.K jejímu nadšení z lidí kolem koní.Ano znám takové,ale vlastně jen naší majitelku,ošku v hřebčíně a tu paní s tou starší kobylkou a synem.

8.1.2019 23:43
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Chápu Dotaz.A dovedete pochopit vy mě? Co já zažil u koní? Nejdřív "podvody" majitelky koby.Pak kvůli pytli hoblin dostanu div né trest smrti.Následuje odvoz koby bůh ví kam.Tak smůla.Přidružím se k valachovi co bude na prodej a začneme si na sebe zvykat s tím že majitelé přislíbili prodej.Pak má skončit v salámu! Lítání,zařizování s executorem a nervy kam ho dám,když ho ukradnu v nejhorším.Opravdu bych ho ukradl a dodnes není můj.Vše nakonec dobře dopadlo až díky známostem a hrazení všech jeho nákladů na život.Hřebčín byl úžasný a chtěl jsem tam být až do smrti,když to řeknu obrazně.Smůla, zabije se majitel při jízdě a co teď já s koňmi? Víte jaký jsem odborník a teď kde mi vůbec dovolí takhle být u koní každý den?Tak teď snad se usmálo štestí a žádné zemětřesení nebude.Jen mi majitelka občas vypráví zkušenosti o těch "bomba" lidech okolo koní.O psech nemluvím,ty mám celý život a myslím že těch množíren a špatného zacházení najdete na netu,FB a dalších kanálech dost a dost.Ano nedůvěřuji již lidem a už vůbec ne na tolik,abych jim svěřil zvíře.

Ale proč má cizí člověk v diskuzi čelit vašim smyšleným obviněním? Proč musí vysvětlovat, že není tak špatný, jak vy o něm předpokládáte? Protože vás někdo v dětství okradl o kyblíček na pískovišti, tak vám to dovoluje se o ostatních primárně pejorativně vyjadřovat, protože vám se prostě stalo něco ošklivého?

I ostatní nemají na růžích ustláno, kolikrát byli v horší situaci, přesto tu neosočují ostatní ze svých domněnek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík