Děkuji za odpověď, ráda bych Vám poradila, ale s touto situací nemám zkušenost. Je třeba, abyste se poradila s majitelem sportovního pony. Vy chcete hříbě vychovat jako parkurového koně?
Pokud bych Vám mohla poradit, tak na parkur jsou nejlepší čeští teplokrevníci nebo holštýnští teplokrevníci z Německa. Jsou to šampioni i ve světových pohárech. Kdyby se nechala kobylka připustit jedním z nich, určitě by hříbě mělo KVH kolem 150 - 160 cm.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím taky, že hříbě bude vyšší než otec a menší než matka, těch 130-140cm, dejte pak sem vědět......
Dobrý den, (Petra 123)
prohlédla jsem si přes internet tyto plemenné hřebce a nejvíce se mi líbí ten Diamant.
Chtělo by ale zjistit také jejich povahové rysy a možné genetické vady. Ty většinou také přecházejí na hříbě.
Kdybyste potřebovala s čímkoli poradit, můžete se zase ozvat.
Ať se Vám daří.
J. S.
Kdybych si měla vsadit na výšku hříběte v téhle kombinaci, tak by si spíš vsadila že hříbě bude vyšší, asi jako matka nebo jí přeroste. Docela často z A1/1 kříženců jsou koně, který přerostou oba rodiče Ale kombinace pony x A1/1 mi nepřijde úplně Štastná, pokud plánujete koníčka pro děti, tak tyhle koně vysoko v krvi nebývají úplně ideální, stává se že jsou rychlý a bojovný po plňasovi a tvrdohlavý po poníkovi a na ježdění to pak je spíš pro pokročilé jezdce.

Pochopila jsem dobře, že chcete zkřížit dvě nemohutná plemena - 155 KVH anglický plnokrevník a 125 KVH sportovní pony a mít z toho koně pro sebe na všestrannost?
I pokud by hříbě dorostlo 145, 150 KVH, bude to spíš subtilní kůň pro malého a také subtilního jezdce, ne pro normálního dospěláka do sportu. A už vůbec ne pro silnějšího jezdce, to ani na brouzdání po lese. I ta výška by byla ve všestrannosti limitující.
Pokud se chcete věnovat všestrannosti na hobby úrovni a přitom menšího koně, tak mohutnějšího, třeba "moderní typ" haflinga. A zapracovat na své tělesné kondici a ježdění. Skoky jsou pro koně velký záhul na klouby a záda, s těžkým jezdcem je to devastující.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.27
Dotaz 123
napsal(a):
Šutřík všestrannost samozdřejme myslím rekreační a nějaké hobby skoky s mími 50 kily myslím že zdravému koni vůbec neuškodí a o drezuře ani nemluvě. ;)
A proc proboha plnasku prskat ponikem?? Jakej to ma smysl??? Co kdyz vam z toho vyleze nahodou skrcek 130stezi a hubenounkej? To nebude na pravidelny jezdeni ani pro vas. Nebo se na normalnim koni bojite ze si za kazdou cenu musite vyrobit skrcka? Pripustila bych ji bud charakternim plnasem nebo kdyz uz nejakym pekne narostlym welsem at to ma aspon 140. Anebo jak rikali. Normální hafl neni tlusta becka ale stihly mensi sportovni vsestranny kun. Kouknete na studnickovi a sixtovi co se svymi hafly jezdí. A nevyrabejte krizeny zmetky ktery ve vysledku nikdo nechce protoze jsou na vetsinu veci nepouzitelny.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A proc proboha plnasku prskat ponikem?? Jakej to ma smysl??? Co kdyz vam z toho vyleze nahodou skrcek 130stezi a hubenounkej? To nebude na pravidelny jezdeni ani pro vas. Nebo se na normalnim koni bojite ze si za kazdou cenu musite vyrobit skrcka? Pripustila bych ji bud charakternim plnasem nebo kdyz uz nejakym pekne narostlym welsem at to ma aspon 140. Anebo jak rikali. Normální hafl neni tlusta becka ale stihly mensi sportovni vsestranny kun. Kouknete na studnickovi a sixtovi co se svymi hafly jezdí. A nevyrabejte krizeny zmetky ktery ve vysledku nikdo nechce protoze jsou na vetsinu veci nepouzitelny.
Pani má vo výbere dvoch žrebcov, jeden 147 a druhý 160, zbytočne dramatizujete.
Ostatne, takto nejako vznikal či už ČSP, alebo SŠP. Púšťali na plňasky poníkov.
No ale jak se kde co vyštíplo, tak se taky vyřazovalo. A opravdu hojně se u sportovních poníků pouští pony plemeníci z ciziny.
A ano viděla jsem moc hezké křížence A1/1 s welšem. ALE byla to první generace, co se štípe potom... Já jsem spíš za to držet se rázu koně a moc nemíchat. A hlavně si předem zvážit co bude s hříbětem, když se náhodou nepovede (to platí u všech připouštění)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.27
Furt nechapu proc vyrabet krizeny paskvily ale vase vec az kun bude neprodejnej.
Leithian, proč hned paskvil? Na Diamantovi nevidím nic špatného, v UK jsou kříženci connemar a plnokrevníků běžní, jsou to fajn koně pro pokročilé děti, jen holt často mívají poněkud raketový pohon a poněkud zbrklé reakce, ale na skoky znamenití. Pokud zadavatelka zvládne kvalitní odchov a následně přiježdění, tak nevím, proč by měl být takový kůň odpad?
Leithian 1. Ano moje věc takže to laskavě respektujte
2.neptala jsem se na váš názor ohledně prodejnosti koně
3. Vůbec nemám v plánu koně prodávat takže pokud chcete někoho otravovat vašimi názory na které se nikdo neptal tak prosím ale dělejte to někde jinde a ne u mého příspěvku. Děkuji
(Omlouvám se musím psát takto “ arogantně” ale k vašim zprávám to snad ani jinak odepsat nejde)
Dotaz 123
napsal(a):
Slon indický také nechápu proč paní používá toto označení když oba dva koně jsou kvalitní a nerozhodla bych se pro tuto kombinaci bez zkušeností..
Diamant je slušný hřebec, hříbata mívá korektní, do vysokého věku sám sportoval. Záleží pak na matce - osobně bych ho nepouštěla na klisnu příliš subtilní se slabou holení (pod 20 cm) nebo se slabou horní linií (jelení krk, špatně vázaná bedra).
No a povahově musíte očekávat, že i když je matka charakterní, tak hříbě může být citlivé, temperamentní a reaktivní.
Rizika si musíte spočítat sama, fotku ani původ kobyly tu nemáme, takže se nedá odhadnout, jak moc to spojení na sebe sedne.
Jinak leithian měla pravdu s tou případnou neprodejností - sice prodávat neplánujete, ale stát se může ledacos a hříbě je závazek jako hypotéka - minimálně 20 let x tisíc měsíčně.
Pokud se povede, tak samozřejmě není co řešit, jen bych rozvedla třeba to o síle holeně - tu vám connemara nedodá. Diamant sám má OH 20,5 cm, podle údajů z PK online 7 dcer v chovu - KVH od 139 cm do 147 cm, holeň od 17 do 19 cm - tj. podle očekávání zlepšovatel v tomhle ohledu nebude. Horní linie a jelení krk - poníkovská tvrdohlavost a k tomu jelení krk je pro ježdění dost blbá kombinace, nadřete se.
Každopádně pokud se hříbě nepovede, můžete mít subtilního koníka okolo 150 cm KVH s holení 18 cm, pro dospělého na crossy nevhodný, do pony sportu přerostlý, s povahou živou, lekavou a temperamentní, a k tomu poníkovsky tvrdohlavý - pokud nebude vyhovovat vám, kupec se prostě nenajde, to je smutná pravda.
Tak si zvažte pro a proti, finančně vychází mnohem lépe kůň už narozený, odchovaný a přiježděný k účelu, jakému chcete, vlastní chov je sázka do loterie a než vůbec kůň doroste a zjistíte, jestli představám vyhovuje, spolyká hrozně moc financí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Furt nechapu proc vyrabet krizeny paskvily ale vase vec az kun bude neprodejnej.
Doba, keď niekto diktoval koho kým pripustiť, je vďakabohu už dávno preč. Chov sa z toho bohužiaľ ešte stále nespamätal a západné krajiny majú pred východným blokom 50 rokov náskok. Ktorý nedobehneme nikdy.
Fakt si nemyslím, že zrovna toto je prípad, kedy vznikne niečo nepekné a nepredajné, zvlášt, keď sa podobné krížence na západe produkujú bez problémov, mnohé dokonca pod serióznymi plemennými knihami.

Já furt nechápu, proč každý musí takto křížit. Svět je "překoňován" za chvíli aby se člověk bál, jestli vůbec bude nějaké seno, aby měl jeho kůň co žrát... Kupte si koně už narozeného, ušetříte planetu i vaše nervy. Když už chcete připouštět, tak připusťte kobylu něčím smysluplným ať máte koně do hobby závodů.