V "perličkách" obvykle kritizujeme ne úplně dobré inzeráty, tak mě napadlo, co to otočit a třeba sem hodit zajímavé zvíře/inzerát, co vás oslovilo pozitivně, do kterého byste šli, případně o něm sníte (jen nemůžete realizovat). Prostě nějakou krásu k pokochání, co jste v inzerci zahlédli, co vás chytla za srdce. Ať tu máme i hezké a pozitivní téma ;)
Dobrý nápad, tak já začnu. :) Líbí se mi tahle kobyla, kdyby to byla aspoň z poloviny pravda, tak je to ideální kůň: https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121204883/predam-charakternu-kobylu-ako-luxusneho-hobby-kona.php
Skvělé téma Dotaz
Pokud bych se někdy rozhodla pro chlaďase,tak tohle je přesně můj typ koně..krásný napapaný pučmeloun
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121217878/chladnokrevnik.php
canka
napsal(a):
Skvělé téma Dotaz
Pokud bych se někdy rozhodla pro chlaďase,tak tohle je přesně můj typ koně..krásný napapaný pučmeloun
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121217878/chladnokrevnik.php
Mne tahle barva hrozně bere. Ještě tmaví hnědáci, ale tohle je prostě "wau". Navíc úzké nosní pruhy, slinky, to je moje.
A jednou bych si chtěla pořídit(až za dlooooouho,až jednou nebudu mít kobuši) APH....a tenhle hřebec je pro mě ideál krásy
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/120216487/pripousteni-plemennym-hrebcem-aqhaph.php
Slon Indický
napsal(a):
Dobrý nápad, tak já začnu. :) Líbí se mi tahle kobyla, kdyby to byla aspoň z poloviny pravda, tak je to ideální kůň: https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121204883/predam-charakternu-kobylu-ako-luxusneho-hobby-kona.php
Ta kobča na mě působí strašně příjemným dojmem, vůbec bych se jí nebránila, kdybych něco pořizovala. :)
mě oslovil tenhle, i když ta "cena odpovídá kvalitám" to trochu kazí
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121004731/drezurni-valach.php
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.243
Ja uz do inzerce nekoukam. Mam dve varianty jestli nekdy dojde na vlastniho kone a ani jedna nezahrnuje prolezani inzerce. Ale krasnym achalkem se na zahranicnich prodejnich serverech pokocham rada. Az se vyhraje ve sportce... 😂
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mně se teď zalíbil tenhle koník, hezká stavba i moje oblíbená barva, dle popisu ideální pohodový hobby koník do lesa, jízdárničení a sem tam nějaký hobbíčka apod. Typ koně, co se mi líbí.

Taky mam vyhlidnuteho krasavce... Sice živit to a shánět na to cajky musí být na hlavu, ale je nádherný :)
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/119076462/3-rocny-shire-horse.php
Obnovuji své nové oblíbené téma, protože mě imaginární koňonákupy baví. :)
Kdybych měla volných 400 tisíc, tak mám ve stáji tuhle: https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121292476/osmileta-klisna-na-prodej.php
Tohle by zas mohl být takový ten ideální rekre/hobby koník, kterého každý chce: https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121170333/krasny-valach.php
A jako bonus přidávám koně Zlatohříváka (tam to ale brutálně kazí ta fotka se sedlem, no): https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121436751/valach-moravskeho-teplokrevnika.php
Zlatohřívák byl do inzerce focen ještě jako hříbě,ne?
Na 9ti letého je nějak příliš nohatý,.A ty předky jsou pekelné
Ale možná mu od té doby udělali aspoň korekce.
Sedlo už jen podtrhuje celkový dojem
Nebo možná figuru zkreslují špatné fotky ?
Nebo to vidím jen,já ,protože fuksíci nejsou má nejoblíbenější barva?
koně
napsal(a):
Zlatohřívák byl do inzerce focen ještě jako hříbě,ne?
Na 9ti letého je nějak příliš nohatý,.A ty předky jsou pekelné
Ale možná mu od té doby udělali aspoň korekce.
Sedlo už jen podtrhuje celkový dojem
Nebo možná figuru zkreslují špatné fotky ?
Nebo to vidím jen,já ,protože fuksíci nejsou má nejoblíbenější barva?
No, má dlouhé spěnky, jinak mi to ale zas taková katastrofa nepřijde. Ale já mám koně, pod které fouká ráda, a odznakoví ryzáci jsou moje, natož pokud je oboustranný Przedswit, to zas nejsem objektivní já. Spíš se mi nelíbí ten hřbet, ale na fotce je sedlo, tak těžko říct, jak to vypadá v reálu.
Slon Indický
napsal(a):
No, má dlouhé spěnky, jinak mi to ale zas taková katastrofa nepřijde. Ale já mám koně, pod které fouká ráda, a odznakoví ryzáci jsou moje, natož pokud je oboustranný Przedswit, to zas nejsem objektivní já. Spíš se mi nelíbí ten hřbet, ale na fotce je sedlo, tak těžko říct, jak to vypadá v reálu.
Já vidím spíš to kopyto,obzvlášť levá přední .
Ale skutečně mi na fotkách přijde takový,nedospělý ,nehotový, 9ti letí vypadají ,jinak.
Przedswit jakýkoli, a taky ještě oboustranní Furiosáci ( ti tedy bývali aspoň tmaví nebo černí hnědáci ) je moje noční můra ještě z mládí
Každopádně ,co člověk to názor a naštěstí se i každému líbí něco jiného .Tak není svět jednotvárný a černobílý
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.26
koně
napsal(a):
Já vidím spíš to kopyto,obzvlášť levá přední .
Ale skutečně mi na fotkách přijde takový,nedospělý ,nehotový, 9ti letí vypadají ,jinak.
Przedswit jakýkoli, a taky ještě oboustranní Furiosáci ( ti tedy bývali aspoň tmaví nebo černí hnědáci ) je moje noční můra ještě z mládí
Každopádně ,co člověk to názor a naštěstí se i každému líbí něco jiného .Tak není svět jednotvárný a černobílý
Ja zas ujizdim na servatorovi v puvodu ac si vetsina klepe na celo 😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.243
koně
napsal(a):
No,to je taky na pováženou
Byla to legrace,se starými liniemi spadajícími pod ČT ,promíchané všechno se vším.
Ale byli to ještě pořádní koně
Ja na to nedam dopustit. Mela sem kobylu co ho kela v puvodu co rikal clovek co kone po nem znal a jezdil byl jeji charakter celkem presnej. A me dokonale vyhovoval. Jedinej lepsi byla achala. I kdyz trosku jinak.
Tatínek (druhá fotka) - brala bych všemi deseti. Stejně si myslím, že s nějakou takovou drobotinou jednou skončím. :)
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121230944/minihorse-plemenny-hrebec.php

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja na to nedam dopustit. Mela sem kobylu co ho kela v puvodu co rikal clovek co kone po nem znal a jezdil byl jeji charakter celkem presnej. A me dokonale vyhovoval. Jedinej lepsi byla achala. I kdyz trosku jinak.
Já si asi tu achalu pamatuju, když jste jí prodávala- izabela.?..já bych taky chtěla někdy achala...ale cena..i když občas se něco pětilétého neobsedlé z pastviny najde za dobře, jen to není čistý achal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.243
napsal(a):
Já si asi tu achalu pamatuju, když jste jí prodávala- izabela.?..já bych taky chtěla někdy achala...ale cena..i když občas se něco pětilétého neobsedlé z pastviny najde za dobře, jen to není čistý achal.
Perlino. Byla podilova. Tata cistej ale mama mela jen 97,5% achala. Nicmene chovanim achal jak vysitej. Daj se sehnat slusna zvirata i kdyz by za tu cenu byl prijezdenej zdravej teplas ale... Ta povaha to je proste neco.... To se musi zazit.
Pipilota
napsal(a):
Také áchám...
To bych si pomalu vzala do postele jako psa ;-)

Dotaz
napsal(a):
Minísci jsou bezva. Byl "u nás" také chov, rušil se tak před dvěma, třemi lety. Na fotce zkouší mladej frajer (tuším poslední nebo předposlední z chovu) spolknout ucho mamce :-)
Moc se mi líbí tenhle bobek. Sice by mě trochu víc zajímalo, jak se hýbě pod sedlem než že si umí sednout na balík , ale jinak fakt krásný kůň.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/120828159/valach-pre-5-lety-vyborne-chody-charakter.php
Dost raritní barva. Podle mě varnish roan silver dapple, zajímal by mě původ, škoda, že není uveden.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121551906/hrebecek-welsh-pony.php
Slon Indický
napsal(a):
Dost raritní barva. Podle mě varnish roan silver dapple, zajímal by mě původ, škoda, že není uveden.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121551906/hrebecek-welsh-pony.php
To je stejná barva jako tahle kobyla? Včera jsem ji viděla v inzerátu a psali právě, že jde o ojedinělou barvičku, ale jestli je stejná, to nevím, v tomhle se fakt nevyznám.
https://www.facebook.com/groups/1662518734059537/?post_id=2509196999391702
No, podle mě ano, respektive u welshů silver gen je, ale je dost vzácný. U KMHS je to naopak ta typická "plakátová" barva, je u nich relativně rozšířená. Jen hřebečkovi ta barva nezůstane, je vidět, že má k tomu varnish roan - tj tu "plesnivějící" variantu bez vzoru, co mívají appaloosy. Ta naopak u welshů není, takže by mě opravdu hodně zajímal původ. Každopádně zajímavé zvířátko zvlášť za tu cenu. Snad se dostane do dobrých rukou.
Slon Indický
napsal(a):
No, podle mě ano, respektive u welshů silver gen je, ale je dost vzácný. U KMHS je to naopak ta typická "plakátová" barva, je u nich relativně rozšířená. Jen hřebečkovi ta barva nezůstane, je vidět, že má k tomu varnish roan - tj tu "plesnivějící" variantu bez vzoru, co mívají appaloosy. Ta naopak u welshů není, takže by mě opravdu hodně zajímal původ. Každopádně zajímavé zvířátko zvlášť za tu cenu. Snad se dostane do dobrých rukou.
Díky za vysvětlení.

Slon Indický
napsal(a):
Levný být může z důvodu očních poruch s tou barvou spojených.....za tu cenu bych ho brala pro vnučku, ale jestli není za korunu drahý?
co to je : plesnivějící varianta bez vzoru? a jaký je rozdíl mezi roan a varnish roan....
Oční poruchy bývají spojené u obou barev s homozygoty, to nebude určitě, toho bych se nebála, dva welshové silver podle mě ani v ČR nejsou. Homozygot varnish roan by mohl být jen, pokud by ona rodiče měli appaloosa zbarvení, což by znamenalo že i ten silver rodič by byl k tomu i v appa barvě, a to už je mimořádně nepravděpodobné. Podle mě je to WPBR, matka v appa barvě jako dědictví po předcích a otec welsh ryzák, u kterého se ten silver gen neprojevil fenotypově. Proto by mě zajímal ten původ.
Roan je zbarvení, kterému se v češtině říkalo mourek nebo nevybělující bělouš. Hlavu a nohy má kůň v základní barvě, ty se nemění, tělo je pak světlé. Kůň se mění v zimní a letní srsti, v zimě může vypadat jako normální hnědák a v létě překvapí, každopádně v průběhu let už víc nevyběluje. Na fotce jako příklad plemenný hřebec Streimur, můj oblíbenec, barva je v ČR častá u chladnokrevníků.
S varnish roan je to trochu složitější, gen, který ho způsobuje se totiž nazývá leopard komplex. Dříve se totiž soudilo, že je to soubor KIT genů, které způsobují zbarvení appaloosa. V dnešní době už se ví, že za appaloosa zbarvením je ještě větší množství pattern genů, a leopard komplex je takový "vypínač", který pokud ho kůň má, projeví se ostatní pattern geny (nezáleží, jestli je kůň homozygot nebo heterozygot, pattern geny jsou úplně dominantní a projeví se plně i u heterozygota) a kůň má puntíkovanou deku, nebo celé tělo (u heterozygota pro leopard komplex), případně bílé jednolité oblasti na těle (u homozygota pro leopard komplex). Pokud má kůň samotný jeden nebo více pattern genů, bez leoparda se neprojeví a kůň je třeba "obyč" hnědák, ryzák nebo vraník. Naopak pokud má kůň leopard komplex a nemá žádný pattern gen, říká se tomu zbarvení varnish roan. Tam má kůň charakteristiky appaloosy, tj skvrnité bělmo očí a huby. Paradoxně homozygoti zůstávají většinově v původní barvě s mírným prokvetením (foto č. 2), v průběhu života se nemění. Homozygoti mívají pruhovaná kopyta. Heterozygoti mají také appaloosa charakteristiky, a k tomu v průběhu života víc a víc vybělují, až mohou připomínat opravdu roan zbarvení, jen je nerovnoměrně rozložené - viz foto č. 3.
Omlouvám se za případnou nesrozumitelnost, případně se ptejte. :)
Co vy na něj? Mně se líbí moc.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121792186/rocni-westfalsky-hrebecek-na-prodej.php
Dotaz
napsal(a):
Co vy na něj? Mně se líbí moc.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121792186/rocni-westfalsky-hrebecek-na-prodej.php
Tenhle mě po pravdě moc nezaujal, mám slabost pro mohutné teplokrevníky a tohle je taková úzká ušlechtilá žížalka, navíc asi i podle KVH bude menší. Chybí mi video a foto v zootechnickém postoji, zvlášť vzhledem k ceně. Pokud se dobře hýbe, může být, jinak mi to za koníka, co bude v dospělosti menší přijde dost - drobnější teplokrevníci jsou většinou levnější.
Co zaujalo vás?
Slon Indický
napsal(a):
Tenhle mě po pravdě moc nezaujal, mám slabost pro mohutné teplokrevníky a tohle je taková úzká ušlechtilá žížalka, navíc asi i podle KVH bude menší. Chybí mi video a foto v zootechnickém postoji, zvlášť vzhledem k ceně. Pokud se dobře hýbe, může být, jinak mi to za koníka, co bude v dospělosti menší přijde dost - drobnější teplokrevníci jsou většinou levnější.
Co zaujalo vás?
Mně se takoví jemní koníci líbí. Vysocí, mohutní a silní teplokrevníci už jsou asi za mnou, není to prostě ono. Uznávám, že inzerát není úplně příkladný, zootechnický postoj chybí, ale zaujal mne a kdybych sháněla, tak se pojedu podívat na reál. Líbí se mi i uváděný způsob odchovu, pokud je to tedy pravda.
Dotaz
napsal(a):
Mně se takoví jemní koníci líbí. Vysocí, mohutní a silní teplokrevníci už jsou asi za mnou, není to prostě ono. Uznávám, že inzerát není úplně příkladný, zootechnický postoj chybí, ale zaujal mne a kdybych sháněla, tak se pojedu podívat na reál. Líbí se mi i uváděný způsob odchovu, pokud je to tedy pravda.
Chápu, každému se líbí něco jiného. :) Způsob odchovu může být dobrý a špatně nevypadá. Jen by mě ještě zajímala výkonnost matky - v ČR nesportovala, a pokud v zahraničí ano, mělo by to být uvedeno, případně výkonnost potomstva. Takhle je tam akorát původ po otci a otci matky, a to přitom rodina mě zajímá víc a hříbě po matce s vlastní výkonností už je jiná kategorie.
Ještě by mě zajímalo, jak vnímáte adekvátní cenu za ročky/ hříbata?
Zajímaly by mě názory - na jednu stranu chápu náklady chovatele a že nechce prodělat, na druhou stranu nový majitel platí další roky odchovu a výcvik. V tomto mi přijde koupě hříběte nebo ročka jako ten nejmíň výhodný, protože ceny za remonty jsou obvykle nízké.
Slon Indický
napsal(a):
Co zaujalo vás?
Teda určitě chybí video, ale nevím z čeho soudíte, že je bude menší, navíc na roční hříbě mi nepřijde ani extra úzký, či nějak drobný. Bílé zvíře na na fotce s ním nevypadá jako vrstevník...
Dotaz
napsal(a):
Ad cena. U mě by záleželo, jak moc by se mi to zvíře líbilo (poměr cena/výkon). Kamarádka má taky koně s cenou 90 000,- za odstávče, ale vážným zájemcům sleví, odfiltrovává tak ty, u kterých by se koni nedostalo dostatečné péče (nejen finančně).
Jo, to dává smysl, mě ale nebaví to smlouvání o ceně, tj beru jen ty koně, kde mi cena přijde přiměřená (a pokud je dohodou, tak automaticky vyřazuji). Ale je fakt, že smlouvání asi historicky k prodeji koní patří a já jsem v menšině (a taky těch koní tolik nekupuji :))
Slon Indický
napsal(a):
Jo, to dává smysl, mě ale nebaví to smlouvání o ceně, tj beru jen ty koně, kde mi cena přijde přiměřená (a pokud je dohodou, tak automaticky vyřazuji). Ale je fakt, že smlouvání asi historicky k prodeji koní patří a já jsem v menšině (a taky těch koní tolik nekupuji :))
Kupce smlouvače nemůžu vystát. Věnuju jim několik hodin svého času, skáču kolem nich jak tydýt, předvedu koně, nechám zajezdit (pak se ještě někdy koni omlouvám, co za nemehlo mu vlezlo na hřbet) a když pak na mě nastoupí stylem: Kůň se nám líbí, ale my máme jen 70 tisíc, 90 tisíc si nemůžeme dovolit, a sedlo je v ceně, že? ...
Tak se musím hodně držet, abych je nevykopala ze vrat.
Doprčic viděli jste cenu u inzerátu, mohli jste se zeptat po telefonu a všichni bychom si ušetřili čas a nervy.
Vtipný taky byly holky co se přijely podívat na koně na prodej, zaskákaly si a pak přišly s tím, že vlastně kupovat nechtěj, ale jestli bych jim ho nepůjčila na sezónu.. Zajímavá taktika, ale trochu zavání usilováním o Darwinovu cenu.
To je právě to, co způsobuje zmatek - někdo vkládá cenu s tím, že správnému kupci dá slevu, jako psala Dotaz o své známé. Někdo naopak bere cenu jako pevnou.
Člověk nikdy nepozná, který to je případ a hodně lidí prostě automaticky bere, že o ceně se dá jednat a když už prodejce vidí zájem, tak sleví, aby prodal.
On je ten tlak zkusit smlouvat asi velký, přeci jen člověk nechce být za idiota, který to nezkusil a zaplatil víc. Zároveň ví, že po telefonu smlouvat nemůže, protože pak by se automaticky vyřadil, kdyby to zkoušel, než vůbec koně viděl.
Pro prodávajícího, který má pevnou cenu je to pak peklo, jako popisujete - ztráta času, kdy fungujete jako jízdárna zdarma pro lidi, kteří nemají v úmyslu za uvedenou cenu vůbec koupit.
Proto je zajímavé, jak to má kdo nastaveno.
keira
napsal(a):
Kupce smlouvače nemůžu vystát. Věnuju jim několik hodin svého času, skáču kolem nich jak tydýt, předvedu koně, nechám zajezdit (pak se ještě někdy koni omlouvám, co za nemehlo mu vlezlo na hřbet) a když pak na mě nastoupí stylem: Kůň se nám líbí, ale my máme jen 70 tisíc, 90 tisíc si nemůžeme dovolit, a sedlo je v ceně, že? ...
Tak se musím hodně držet, abych je nevykopala ze vrat.
Doprčic viděli jste cenu u inzerátu, mohli jste se zeptat po telefonu a všichni bychom si ušetřili čas a nervy.
Vtipný taky byly holky co se přijely podívat na koně na prodej, zaskákaly si a pak přišly s tím, že vlastně kupovat nechtěj, ale jestli bych jim ho nepůjčila na sezónu.. Zajímavá taktika, ale trochu zavání usilováním o Darwinovu cenu.
Já jsem asi zase druhý extrém. Klidně bych si zaplatila nejednu lekci, abych si zkusila terén i jízdárnu a zároveň právě neměla pocit, že když jsem víc otravovala, že musím koupit.
Dotaz
napsal(a):
Já jsem asi zase druhý extrém. Klidně bych si zaplatila nejednu lekci, abych si zkusila terén i jízdárnu a zároveň právě neměla pocit, že když jsem víc otravovala, že musím koupit.
To by mohlo být super řešení pro obě strany, jen to vyžaduje ochotu kupujícího Občas, když se objeví v inzerci slušné zvíře, tak člověk ani nestihne objednat předkupní prohlídku vetem a kůň je prodaný, protože další zájemce přijel rovnou s hengrem.
Co tahle princezna? Ovšem netuším, jak je cena adekvátní k tomu, co ponička nabízí.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121906461/nadherna-6leta-pony-klisna.php

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/120873643/valach-2-roky.php
mě se líbí tenhle : I am Zeus......

Vidět není. jen ten původ už něco napovídá.....
Fešák a sympaťák
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/123416074/valasek-appaloosa.php
lenacia
napsal(a):
Je to jen pocit, či zase ten cval mi přijde strašně divnej?
Mně přijde cval taky dobrej, ti mladí drezurní koně mají chody, jako by už byli shromáždění už ve volnosti - proto je takový rozdíl, když si někdo koupí koně s drezurním původem vs běžné ČT - už v Z se ti koně přirozeně nesou jako profíci.
Slon Indický
napsal(a):
Mně přijde cval taky dobrej, ti mladí drezurní koně mají chody, jako by už byli shromáždění už ve volnosti - proto je takový rozdíl, když si někdo koupí koně s drezurním původem vs běžné ČT - už v Z se ti koně přirozeně nesou jako profíci.
Vypadá to moc hezky. Navíc, když je ten koník vypulírovaný.
Má kobyla klusala podobně, když měli koně poprvé ve výběhu koňský nafukovací balon. Celá vzrušená, uši našpicované, ocas pozvedlý, se vznášela nad zemí, jak panenka. To jí ale bylo o 10 let méně. Foto ilustrační.
Holt koně umí vlastně všechno, jen je o to umět požádat.

sisi58
napsal(a):
Vypadá to moc hezky. Navíc, když je ten koník vypulírovaný.
Má kobyla klusala podobně, když měli koně poprvé ve výběhu koňský nafukovací balon. Celá vzrušená, uši našpicované, ocas pozvedlý, se vznášela nad zemí, jak panenka. To jí ale bylo o 10 let méně. Foto ilustrační.
Holt koně umí vlastně všechno, jen je o to umět požádat.
Moc hezký pohled. Jenom by se mi na tom asi blbě sedělo.

JJ kobyla mi to k mojí nelibosti taky občas předvede , ocas do vlajky, péra místo nohou, dvě obrovské díry na čumáku....
jinak většina z nás by na takovém koni neujela ani kolo , ten pohyb vetšina z nás neusedí..

napsal(a):
JJ kobyla mi to k mojí nelibosti taky občas předvede , ocas do vlajky, péra místo nohou, dvě obrovské díry na čumáku....
jinak většina z nás by na takovém koni neujela ani kolo , ten pohyb vetšina z nás neusedí..
No právě, mně vždycky stačilo, když napadl první sníh, který přece žere koním nožičky. To byly chody minimálně na mistrovství republiky.

napsal(a):
No právě, mně vždycky stačilo, když napadl první sníh, který přece žere koním nožičky. To byly chody minimálně na mistrovství republiky.

bongani
napsal(a):
Mě stačilo, když jsem jako málo zkušený jezdec vyrazila na vyjížďku na Kladrubákovi.
Přerovnal vám obratle v páteři?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/129283395/welsh-part-bret-klisna.php
To vypadá jako skutečně povedený koník za hubičku :-) Snad v tom není nějaký háček.

Slon Indický
napsal(a):
10 letá neobsednutá je háček samo o sobě. Zvlášť, když už všechno k obsednutí umí.
Tak jestli z ní jen tahali hříbata... to může být. Zase ale pravda by to mohli zmínit - pokud je dobrá matka, je to do plusu. Třeba ji zatím neobsedli, protože nemají jezdce. Ale samozřejmě inzerát je strohý, vyžadoval by hlubší zkoumání v mnoha ohledech :-)

napsal(a):
Tak jestli z ní jen tahali hříbata... to může být. Zase ale pravda by to mohli zmínit - pokud je dobrá matka, je to do plusu. Třeba ji zatím neobsedli, protože nemají jezdce. Ale samozřejmě inzerát je strohý, vyžadoval by hlubší zkoumání v mnoha ohledech :-)
Takovým koníkům už se nechce pracovat , raději se placatí na pastvině a jezdecká spolupráce je ohrožená.....
napsal(a):
To vypadá jako skutečně povedený koník za hubičku :-) Snad v tom není nějaký háček.
Mě se kobylka líbí...a v tom,že není obsedlá,bych asi tolik háček nehledala..měla jsem známou,která cca 5 let zpátky koupila 15- ti letou kobylu painta,neobsedlou...kobyla byla používána jen na chov...obsednutí proběhlo naprosto v pohodě a říkala,že lepšího rekre koně nikdy neměla..bohužel se musela stěhovat někam do tramtárie a kobylku prodat..litovala pak ještě hodně dlouho...

canka
napsal(a):
Mě se kobylka líbí...a v tom,že není obsedlá,bych asi tolik háček nehledala..měla jsem známou,která cca 5 let zpátky koupila 15- ti letou kobylu painta,neobsedlou...kobyla byla používána jen na chov...obsednutí proběhlo naprosto v pohodě a říkala,že lepšího rekre koně nikdy neměla..bohužel se musela stěhovat někam do tramtárie a kobylku prodat..litovala pak ještě hodně dlouho...
Já bych to osobně taky jako problém neviděla, ale samozřejmě záleží na okolnostech, jak řečeno, inzerát je skutečně stručný, a zřejmě bude na zájemci, aby si zjistil více informací na místě...
napsal(a):
Je moc pěkná
Ale když kolem ní 10let chodějí jen po zemi a nejvíc dokázali dát sedlo na lonži ,asi bude citlivá velmi a umí to dát najevo
Otázka ,jestli se jí ještě bude chtít u nového majitele jakkoli fungovat
Hříbata asi neměla, nic nepíšou.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/129530212/prodam-2let-valacha.php
po dlouhé době jeden moc hezky prezentovaný koník - snad najde dobrého kupce
Škoda, že nedodali rovnou lepší fotky, ale ponička je to hezká.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/129489681/prodej-nekolikanasobneho-mistra-cr-v-pony-drezure.php
Takoví kulíšci.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/129657680/vanocni-darek.php
anobbona
napsal(a):
Ale kulový, prodej jako v jinou dobu...
Spíš budou mít problém vůbec prodat...
Bude jen dobře, když nebudu mít pravdu. Bohužel už lidem nestačí, kupovat psy, papoušky a tak., pod stromeček. Jsou lidé, co koupí dítku i poníčka, když ho bude chtít.
A diskuze jsou plné příspěvků, kam taková nepředložená koupě vede.

sisi58
napsal(a):
Bude jen dobře, když nebudu mít pravdu. Bohužel už lidem nestačí, kupovat psy, papoušky a tak., pod stromeček. Jsou lidé, co koupí dítku i poníčka, když ho bude chtít.
A diskuze jsou plné příspěvků, kam taková nepředložená koupě vede.
Jako že překvapivě zjistí, že co jde předem, musí i zadem.
Šampion šampionů, ale při pohledu na první fotku mi přišlo, že prodávají plastovou hračku od Schleich. :)
Ale miniaturka je to zajímavá.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/129823761/pripousteni-americkym-miniaturnim-hrebcem.php
Dotaz
napsal(a):
Šampion šampionů, ale při pohledu na první fotku mi přišlo, že prodávají plastovou hračku od Schleich. :)
Ale miniaturka je to zajímavá.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/129823761/pripousteni-americkym-miniaturnim-hrebcem.php
Jo tomuhle říkám zajímavá prezentace. Na můj vkus je to moc "Amérika". Ale tak tihle pidikoně jsou vlastně hračky, tak i ten nevkus k tomu asi patří... (jako A1/1 focený před budovou s typicky cihlami obkládaným oknem - Napajedla. Je hezké když se u plemene ukazuje i kousek tradice)

Dotaz
napsal(a):
Jak se vám líbí?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/130158033/mlady-talentovany-pre-valach.php
Jako jó, na fotkách nádhera. Zvlášť ta v klusu. Ale já bych takový potenciál nevyužila ani před 40 lety, na mě by to bylo prostě "frišné."

Moje zkušenost s PRE je velice pohodlná, a to i ve výrazných chodech. Ten kůň byl pořád "do kopce" a měkký, i když nafrišovaný, a ještě hřebec, a potřeboval něco vyprávět kobylám, i ostatním koním okolo :-) Rozhodně na pohodlí proti našemu plnokrevníkovi jako houpací

Tyhle kulatý koně na pohled miluju, ale sebekriticky si přiznávám, že bych to asi neujezdila.
otázka

XXX.XXX.97.193
Tihle jsou nádherní:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/130500520/lusitano-pripousteni-plemennym-hrebcem.php
Jako jednorožec.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/130417236/plemenny-lusitano.php
Dlouhonohý krasavec.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/130745720/pre-hrebec-pripousteni.php
Taky jednorožec.
https://www.ventadecaballos.es/caballo-pura-raza-espanola-a-la-venta-abaro/caballos/59746#
Ty chody, nádhera.
Varaxi
napsal(a):
Já nechápu, že někdo chce za připuštění hřebcem 12-18 klacků a nedá tam fotku v zootechnickém postoji.
To je prostě prodejní katalog ;-)
Snaží se o líbivé fotky. Pěkně vyfocený zootechnický postoj může na nějaký nedostatek poukázat. Těmto lidem nejde o chov koní a budoucnost. Je to kšeft, vymluví se že si každý může dohledat body z uchovnění atd. Taky bych se přimlouvala za 1 zootechnickou k těm prodejním (klidně i na posledním místě).

Tohle je krasaveček, dostává mě ten jeho dobráckej pohled, ty ošiška, toho bych mazlinkovala
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/130664611/shire-horse-shirsky-kun.php

napsal(a):
Tohle je krasaveček, dostává mě ten jeho dobráckej pohled, ty ošiška, toho bych mazlinkovala
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/130664611/shire-horse-shirsky-kun.php
Mě se líbí ta jeho poslední věta: "NEPREDÁVAM NORIKA!! NEZAUJÍMA MA KOĽKO STOJÍ NORIK!! PREDÁVAM SHIRSKEHO KOŇA, NIE NORIKA!!

Jj, četla jsem a asi je mi jasné, proč je to tam napsáno.

lenacia: to trochu děsivě dokresluje skutečnost, že lidi jsou ochotní koupit přes internet cokoli (vivat množky), aniž by si o tom cokoli potřebovali zjistit (byť přečíst text inzerátu, u kterého fotka je). Měla bych začít prodávat šutry z řeky....
otázka

XXX.XXX.101.172
Tenhle mi přijde ÚPLNĚ NEJKRÁSNĚJŠÍ. Tento typ se mi prostě hrozně líbí.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/130302745/pripousteni-welsh-cob.php
Qnsksirn

XXX.XXX.129.244
otázka
napsal(a):
Tenhle mi přijde ÚPLNĚ NEJKRÁSNĚJŠÍ. Tento typ se mi prostě hrozně líbí.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/130302745/pripousteni-welsh-cob.php
Je nádherný, ale zajímalo by mě jestli dělali testy, když je hřebec játrový ryzák. To by byl hodně tmavý játrový ryzák...

Qnsksirn
napsal(a):
Je nádherný, ale zajímalo by mě jestli dělali testy, když je hřebec játrový ryzák. To by byl hodně tmavý játrový ryzák...
Játrového ryzáka si taky představuji jinak.
napsal(a):
Játrového ryzáka si taky představuji jinak.
Předpokládám, že testy dělali, jinak by asi tvrdili, že je vraník - to je koneckonců žádanější barva, ryzáky hodně lidí nemusí.
Tohle ztmavení je způsobeno sooty genem. Valach na fotce, Heathermoor Gold Banner, je dle výsledků genetických testů dokonce palomino. Takhle se na něm "vyřádil" právě sooty gen.
Slon Indický
napsal(a):
Předpokládám, že testy dělali, jinak by asi tvrdili, že je vraník - to je koneckonců žádanější barva, ryzáky hodně lidí nemusí.
Tohle ztmavení je způsobeno sooty genem. Valach na fotce, Heathermoor Gold Banner, je dle výsledků genetických testů dokonce palomino. Takhle se na něm "vyřádil" právě sooty gen.
Je zajímavé jak moc se dnes hledí na barvy. Jestli si nechali udělat genetiku na barvu, proč ne na metabolické poruchy? To vnímám jako o dost důležitější. Je to asi jako s fotkou v zootechnickém postoji... Hodně špatný trend, když je vzhled (barva) upřednostňován před výkonem a zdravím.
To je jako tak celkový povzdech, nic že bych šila do konkrétního hřebce.

Slon Indický
napsal(a):
Almhirt chlumecký uváděný jako č.ryzák......ve skutečnosti plavák (bucskin)
Jestli má velšík potomky, hledejte spojení s klasickýma ryzkama...nemůže se nikdy narodit hnědák...
Pipilota
napsal(a):
Je zajímavé jak moc se dnes hledí na barvy. Jestli si nechali udělat genetiku na barvu, proč ne na metabolické poruchy? To vnímám jako o dost důležitější. Je to asi jako s fotkou v zootechnickém postoji... Hodně špatný trend, když je vzhled (barva) upřednostňován před výkonem a zdravím.
To je jako tak celkový povzdech, nic že bych šila do konkrétního hřebce.
Také si říkám, u sportovních teplokrevníků mi posledních pár let připadá situace dost tragická, spousta koní má už ve 4-5roce artrozu, bylo by fajn mít ke každému plemennému hřebci v katalogu fotky v zootechnickém postoji a také přidat povinně výsledky RTG ve 3-5 letech... Když se dnes chce 1000euro za dávku, tak by si majitelé klisen zasloužili vědět, že je hřebec čistý, ne jen doufat že budou mít štěstí. Asi tak jako se američani postavili čelem k PSSM, chtělo by to přiznat si problém u teplokrevníků a začít s tím něco dělat.

dsj
napsal(a):
Také si říkám, u sportovních teplokrevníků mi posledních pár let připadá situace dost tragická, spousta koní má už ve 4-5roce artrozu, bylo by fajn mít ke každému plemennému hřebci v katalogu fotky v zootechnickém postoji a také přidat povinně výsledky RTG ve 3-5 letech... Když se dnes chce 1000euro za dávku, tak by si majitelé klisen zasloužili vědět, že je hřebec čistý, ne jen doufat že budou mít štěstí. Asi tak jako se američani postavili čelem k PSSM, chtělo by to přiznat si problém u teplokrevníků a začít s tím něco dělat.
...ale to není čemu se divit, vzhledem ke sportovní využití od 3-4 let. bez ohledů na vývoj kostry a stupeň výcviku, kůň se obsedne a už skáče...
napsal(a):
...ale to není čemu se divit, vzhledem ke sportovní využití od 3-4 let. bez ohledů na vývoj kostry a stupeň výcviku, kůň se obsedne a už skáče...
Ony už ale existují i genetické testy, které zkoumají predispozice k OCD, nebo na jednotlivé exteriérové vlastnosti typu velikost, ušlechtilost hlavy atd.
Stejně tak se ke körungu v německých plemenných knihách dělají komplet RTG, tj. z těch 3 let má RTG hotové každý plemeník.
Je ale pravda, že většina hřebčínů ty komplet genetické testy nedělá (nebo nezveřejňuje výsledky), a RTG k dispozici bývají též málokdy.
V Německu je prvních pár vlaštovek, takže k nám to dorazí možná v příštích 20 letech.
napsal(a):
Také se mi nelíbí, že se na ty mlaďase hodně nakládá ještě dřív než dospějí. Ale i přesto bych ráda věděla, jaké měli rtg aspoň během testace, před začátkem sportovní kariéry.

Ona predispozice je hodně nebo spíš z většiny ovlivněna vnějším prostředím, které je hodně proměnné(způsob odchovu, ustájení, treninku,výživy..), takže zveřejnit predispozici určitě znevýhodňuje plemeníka, i když může mít spoustu bezpříznakových potomků...nikdo vám neřekne na 100%, krmte tak a tak, pracujte tak a tak a nic se nestane...
Edit. ještě jsem zapoměla, i matka má vliv na vývoj chrupavek...nedostatek mikroptvků...teď zrovna nevím který , ale je to tam...takže i odchov matky má vliv...a to nemá s plemeníkem "nic" společného..
napsal(a):
Ona predispozice je hodně nebo spíš z většiny ovlivněna vnějším prostředím, které je hodně proměnné(způsob odchovu, ustájení, treninku,výživy..), takže zveřejnit predispozici určitě znevýhodňuje plemeníka, i když může mít spoustu bezpříznakových potomků...nikdo vám neřekne na 100%, krmte tak a tak, pracujte tak a tak a nic se nestane...
Edit. ještě jsem zapoměla, i matka má vliv na vývoj chrupavek...nedostatek mikroptvků...teď zrovna nevím který , ale je to tam...takže i odchov matky má vliv...a to nemá s plemeníkem "nic" společného..
Souhlasím s tím, že na vliv matky se nesmí zapomínat a také na všechny možné vlivy odchovu a využití. A právě že je tolik proměnných, tak co se dá vychytat, mělo by se předem vychytávat.
Ale stále ty genetické testy nejsou "za pětikorunu" a když je jich vhodné nechat dělat více - na více genů... se to umí nasbírat. No a kdo má víc potomků? A kdo má větší šanci vydělat si na sebe reprodukcí? Hřebec - proto se začíná s testováním u plemeníků a u kobyl teprve až klesne cena testu.
otázka

XXX.XXX.100.40
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/131854482/zadam-hrebecka-hafling-x-welsh.php
tohle je rostomilík

a ještě s tou obří ohlávkou k tomu
dsj
napsal(a):
Zas ale tie artrózy u 4-5-ročných koní, to je výsledok aj toho, že dnes má možnosť robiť kvalitné rtg “hocikto”, 15 rokov dozadu to boli dvaja veterinári a možno klinika. Nerobím si ilúzie, že pred 20 rokmi boli nejako závratne zdravšie zvieratá, skôr veľa vecí sa nechávalo tak, neriešilo sa... Aj výskum napreduje, sú ochorenia, ktoré sa dajú zistiť pomocou rôznych testov, ale aj tak stále treba myslieť na šírku chovnej základne. Preto sa chová aj na jedincoch, na ktorých by sa nemuselo.
Niektoré plemenné knihy tie RTG pri uchovnení vyžadujú, to, že to je jedno chovateľom, to už je vec druhá.
Hezký koník i prezentace, i když zootechnický postoj chybí.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/133642881/luxusni-drezurni-pony-do-sportu.php

Mě také líbí, ale co ta zlomenina?
Na jedné fotce má rozložený cval, ale může to být momentka....
napsal(a):
Mě také líbí, ale co ta zlomenina?
Na jedné fotce má rozložený cval, ale může to být momentka....
Tak samozřejmě to je riziko, že třeba kulhat začne - promítá se to myslím v ceně, protože kdyby měl RTG čisté, může být s tou výkonností v cenové kategorii půl mega a výš.
Zase pokud s tím několik sezon sportoval, aktuálně je v přípravě bez potíží a kupec hodlá sportovat v nižší nebo stejné úrovni, tak to za to riziko stojí - nebo minimálně to je jeden z nejzajímavějších koní v inzerci za posledních několik měsíců.

Pokud nemá na té noze udělanou neurotomii, ale jen spekulace.

napsal(a):
Pokud nemá na té noze udělanou neurotomii, ale jen spekulace.
Tohle se už snad léta nedělá, nebo ano?
Nádherná...mít přebytečných 90 000 Kč,jedu pro ní hned
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/134613850/kobyla-qh.php

canka
napsal(a):
Teda na QH na můj vkus trochu dlouhý hřbet... A asi focená březí (?). Možná to ten hřbet zkresluje...

canka
napsal(a):
Mno taky z ní teda nejsem urvaná.. Cena podezřelá, ani zmínka o panel testu, podezřelé...
napsal(a):
Mno taky z ní teda nejsem urvaná.. Cena podezřelá, ani zmínka o panel testu, podezřelé...
Jojo, ta horní linie mi připadá jako vysoce podezřelá na PSSM - a o testech není zmínka. Navíc má patrný hrbol v křížovokyčelní oblasti - to je pro mě vždycky špatné znamení. Ono i to, že píší, že je pošetřená, mi v kombinaci s exteriérem radí obezřetnost - adept na koně, co nebyl ježděný kvůli zdravotním problémům.

Jinak koho zaujala ta barva, tak pochopitelně fotka je postprocesovaná nějakými filtry.
Pokud ale píší super původ a vhodná do chovu,počítala bych s tím,že panel test bude mít hotový....tedy pokud se tím ohání,že je vhodná do chovu...
Každopádně ať je to jak je to,strašně se mi líbí..je to prostě kus koně a na to já jsem hrozně ujetá....možná jednou,až nebude kobuše moje,tak si QH nebo APH pořídím,je to takový můj dávný sen..jeden sen byl miniponík,ten už jsem si splnila,tak třeba jednou se mi splní i ten sen druhý....

canka
napsal(a):
Pokud ale píší super původ a vhodná do chovu,počítala bych s tím,že panel test bude mít hotový....tedy pokud se tím ohání,že je vhodná do chovu...
Každopádně ať je to jak je to,strašně se mi líbí..je to prostě kus koně a na to já jsem hrozně ujetá....možná jednou,až nebude kobuše moje,tak si QH nebo APH pořídím,je to takový můj dávný sen..jeden sen byl miniponík,ten už jsem si splnila,tak třeba jednou se mi splní i ten sen druhý....
Já bych na to nespoléhala a chtěla ho vidět.

U kobyl panel test není povinný a většina chovatelů ho tudíž neřeší.

Navíc její děd Jacs Little Pine byl pozitivní na PSSM.
Dávám do antiperlí z důvodu, že nebýt těch brutus kopyt (kdyby byl mladší, zavřu oči i nad kopyty a budu se modlit, aby to odrostlo bez následků), můj ideál.
V textu inzerátu pobavilo "vhodný pro slabšího jezdce", no jasně, kouká mu to z očí:)
Kdyby mi postavili do řady všechny němce, holanďany atd za statisíce, vyberu si tohodle.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/135433289/angloarab.php
Rif Du Madon
napsal(a):
Dávám do antiperlí z důvodu, že nebýt těch brutus kopyt (kdyby byl mladší, zavřu oči i nad kopyty a budu se modlit, aby to odrostlo bez následků), můj ideál.
V textu inzerátu pobavilo "vhodný pro slabšího jezdce", no jasně, kouká mu to z očí:)
Kdyby mi postavili do řady všechny němce, holanďany atd za statisíce, vyberu si tohodle.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/135433289/angloarab.php
Noha by se pravidelnými korekturami trochu opravila ,a on stejně bude z Ruska zvyklý a odolný
koně
napsal(a):
Nejsou na ně jezdci ?
Ale tak příšery dračí to nebyli... Naopak děcka povozili taky (a poslouchali dospělého co stál na jízdárně)... fakt že to jezdili i 2x denně, což dnes bývá spíš 2x týdně...
Každé plemeno má svoje limity a je to i o jedincích. U nich každopádně tvrdost byla (jako zdraví a výdrž).
Pipilota
napsal(a):
Ale tak příšery dračí to nebyli... Naopak děcka povozili taky (a poslouchali dospělého co stál na jízdárně)... fakt že to jezdili i 2x denně, což dnes bývá spíš 2x týdně...
Každé plemeno má svoje limity a je to i o jedincích. U nich každopádně tvrdost byla (jako zdraví a výdrž).
Jasně ,ale dneska frčí tupouni ,co neudělají rychlejší pohyb,natož aby loupli okem ,dupli a frkli Takoví co vyhoví ,tak nějak ,bez emocí
A krevnatý koník je jiný ,takový friš. A už jen to uvádí do šoku spousty adeptek,bohužel
Bože to je úžasňák!!!!! Asi jsem se zamilovala
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/137830769/shetland-pony-hrebec.php

canka
napsal(a):
aaaach.......
canka
napsal(a):
Za mě to je právě to kouzlo fotek! (to musím mít a pomazlit si)
Já si takhle umím představit každého druhého poníka... Vyčešu, okoupu, načešu...padnoucí ohlávka a hezké místo na focení. A pan fotograf si dřepnul. (ani nemá čerstvě udělaná kopýtka a nenaleštěná). Když na mě takhle mrkne dozadu jakýkoliv kůň, jdu do kolen - asi to mám zafixované, že mrkne na oslovení ... kámoš.
ALE o to více mě štve, když lidi na tu prezentaci při prodeji kašlou. Je to výraz nízké kultury - fakt neúcta.

Pipilota
napsal(a):
Za mě to je právě to kouzlo fotek! (to musím mít a pomazlit si)
Já si takhle umím představit každého druhého poníka... Vyčešu, okoupu, načešu...padnoucí ohlávka a hezké místo na focení. A pan fotograf si dřepnul. (ani nemá čerstvě udělaná kopýtka a nenaleštěná). Když na mě takhle mrkne dozadu jakýkoliv kůň, jdu do kolen - asi to mám zafixované, že mrkne na oslovení ... kámoš.
ALE o to více mě štve, když lidi na tu prezentaci při prodeji kašlou. Je to výraz nízké kultury - fakt neúcta.
Ano, moc hezká prezentace.
Taky jedna antiperlička, brala bych oba, moc se mi líbí. :)
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/138207792/kocarek.php

Dotaz
napsal(a):
Taky jedna antiperlička, brala bych oba, moc se mi líbí. :)
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/138207792/kocarek.php
Jako jsou krásné, o tom žádná - ale jezdit bych na tom bez pneumatik teda nechtěla (au au)

Ten světlý je na normálních listových perech - to bude jako loď :-) pohodlné na pohodu. Ten tmavý je na nějakých závěsech, tam to bude asi slabší, ale určitě to předci neměli blbě vymyšlené, tak bych se toho uplně nebála. Místo kožených závěsů se kdyžtak dají dát gumové, a tam to pak bude zase zajímavější :-)
napsal(a):
Ten světlý je na normálních listových perech - to bude jako loď :-) pohodlné na pohodu. Ten tmavý je na nějakých závěsech, tam to bude asi slabší, ale určitě to předci neměli blbě vymyšlené, tak bych se toho uplně nebála. Místo kožených závěsů se kdyžtak dají dát gumové, a tam to pak bude zase zajímavější :-)
No právě ty kočáry zavěšené na popruzich mají efekt pohybu jako na lodi. Proto z tohoto typu kočárů bývá mořská nemoc.

lenacia
napsal(a):
No právě ty kočáry zavěšené na popruzich mají efekt pohybu jako na lodi. Proto z tohoto typu kočárů bývá mořská nemoc.
Tak to by mohlo být také slušné odpružení :-) Jen holt nevěřím tomu zavěšení, že bude v kondici.
napsal(a):
Jen pro zajímavost a třeba nápad na výlet - kočárek podobný tomu druhému, ale v bílo-zlatém provedení, mají na krásném pohádkovém zámečku Kozel. Opravdu jako pro princezny. :)

že bychom si udělali výlet i s poníky
Není to inzerát, ale je to krásný puclík. Co vy na něj?
https://www.facebook.com/ClipMyHorse.TVGreatBritain/videos/365875108285014/

Dotaz
napsal(a):
Není to inzerát, ale je to krásný puclík. Co vy na něj?
https://www.facebook.com/ClipMyHorse.TVGreatBritain/videos/365875108285014/
Takový sympaticky kulaťoučký. A nožkama teda umí kmitat!
Za mě už je tenhle koník obézní - už se to na něm třepe... (v hlavě se mi spouští kontrolka, neb jsem z Hané a paseme tu jen omezeně). Je to teď móda ukázat že na nakrmení mám. Na výstavách welšů je to mimo ČR taky ukázka obezity...
Ale mocinky moc ho potřebuju... Kde se to dá koupit? A určitě by se ještě nějak vešel... (humor). Takový koník pro paní Ofku...

Pipilota
napsal(a):
Za mě už je tenhle koník obézní - už se to na něm třepe... (v hlavě se mi spouští kontrolka, neb jsem z Hané a paseme tu jen omezeně). Je to teď móda ukázat že na nakrmení mám. Na výstavách welšů je to mimo ČR taky ukázka obezity...
Ale mocinky moc ho potřebuju... Kde se to dá koupit? A určitě by se ještě nějak vešel... (humor). Takový koník pro paní Ofku...
Jo, říkala jsem si, že má asi celulitidu jako já. Ale i tak je "loztomiloučkej".

Pipilota
napsal(a):
Koník nakrmený je, ale na druhou stranu, má na to konstituci, já bych řekla, že je to kříženec nebo irský tažný, tak něco okolo....má dost široký hrudník...koník je i přes svou "nakrmenost" ohebný, klasický drezurák s kondicí 8. Ale málo kdy se už vidí takoví drezuráci.
https://www.topreality.sk/skvela-investicia-predaj-areal-zrebcina-siroky-potencial-vyuzitia-r7649554.html
Normálne je na predaj moje detstvo za 450.000 eurí. Letný Majer. Tečú mi slzy. Keby to náhodou niekto kúpil pre kone a hľadal ošku, dajte vedieť. Ak tam nejaký developer vybuduje lunapark, dúfam, že mu ruky odpadnú.

To jsou na SK tak levné nemovitosti?
U nás v Tekove je plán na 50 domov. Krásny satelit miesto žrebčína. Zatiaľ teda nie je 100 % rozhodnuté, obec s tým úplne stotožnená nie je. Ale čo s tým, len to chátra, pozemky nevysporiadané, časť má pozemkový fond, údajne nepredajné, napriek tomu časť niekto skúpil dráha zaoraná, v odchovni je kamiónová preprava...

Arbora
napsal(a):
Euro
Samozřejmě, i tak je to velmi levné.
Ta cena je aj podľa mňa nízka. Síce je to dosť mimo civilizáciu, ale pre niekoho by to mohlo byť lákavé. Pre kone to bola ideálna lokalita. Aspoň nejaký rehabilitačný ústav alebo niečo zmysluplné keby tam vyfikli. Na bývanie asi len pre odvážnych, stále sú tam medvede.
Dráha je na fotkách už zarastená, vždy tam šlo pustiť kone, aj v najvačšom bahne bol povrch v pohode. A dala sa napojiť cez brod a prehnať stádo vodou, aby sa v lete vykúpali a v hnuse umyli od bahna nohy. Neuveriteľné, ako zarástli dvory. Fotka dolnej maštale ma zabila :(, to bola VIP pre plnokrvné odstavčatá.
Tieto fotky sú nejak roky 95-98.
napsal(a):
Samozřejmě, i tak je to velmi levné.
Ťažko povedať, je to uprostred ničoho, 10 km kúpeľné mesto, budovy v stave pred rekonštrukciou, bez napojenia na kanalizáciu a 2ha pozemkov, vrátane zástavby. Turisticky to nie je úplne vyhľadávaná oblasť, aj keď to vôbec nemusí byť prekážkou, práve naopak, v tomto smere to určite potenciál má. Ale 12 Kč miliónov nepríde tak extrémne lacné.
A nie, na SK vôbec nie sú lacné nehnuteľnosti, porovnateľné ceny s tými českými.

Se podívejte, za co se prodávají ruiny v CZ. Svět se zbláznil... Na druhou stranu jsme s manželem na přelomu roku dorekonstruovali velký čtyřgenerační dům a zjistili jsme, že jsme vlastně multimilionáři, i když ještě před dvěma lety měla ona nemovitost, ač neopravená (ale obyvatelná), šestinovou hodnotu
Arbora
napsal(a):
Ťažko povedať, je to uprostred ničoho, 10 km kúpeľné mesto, budovy v stave pred rekonštrukciou, bez napojenia na kanalizáciu a 2ha pozemkov, vrátane zástavby. Turisticky to nie je úplne vyhľadávaná oblasť, aj keď to vôbec nemusí byť prekážkou, práve naopak, v tomto smere to určite potenciál má. Ale 12 Kč miliónov nepríde tak extrémne lacné.
A nie, na SK vôbec nie sú lacné nehnuteľnosti, porovnateľné ceny s tými českými.
Práve že sú nehnutelnosti drahé, tak ma tá cena prekvapila.
Turisticky nie moc vyhladávaná oblasť-to je svatá pravda, okrem polovníkov ani nohy. A pred zotmením a po zotmení zákaz do lesa.
Tekova je škoda.
Nedávno sme boli v Topkách, a tam je to iný svet, zrekonštruované, vymalované, živí ludia a kone.
Rif Du Madon
napsal(a):
https://www.topreality.sk/skvela-investicia-predaj-areal-zrebcina-siroky-potencial-vyuzitia-r7649554.html
Normálne je na predaj moje detstvo za 450.000 eurí. Letný Majer. Tečú mi slzy. Keby to náhodou niekto kúpil pre kone a hľadal ošku, dajte vedieť. Ak tam nejaký developer vybuduje lunapark, dúfam, že mu ruky odpadnú.
Splněný sen všech, kteří začínali v oddílech. Škoda by bylo nevyužít.
napsal(a):
Se podívejte, za co se prodávají ruiny v CZ. Svět se zbláznil... Na druhou stranu jsme s manželem na přelomu roku dorekonstruovali velký čtyřgenerační dům a zjistili jsme, že jsme vlastně multimilionáři, i když ještě před dvěma lety měla ona nemovitost, ač neopravená (ale obyvatelná), šestinovou hodnotu
Ale tak je rozdiel cena ruiny "nikde" a cena ruiny pri meste. V okolí Prahy za toľko kúpite barák pred rekonštrukciou, často bez pozemku. U nás v obci, 20 km od Prahy, stojí o niečo málo menej holý zasieťovaný pozemok...Na druhej strane, videla som areál s 20 boxami a podobnou veľkosťou pozemkov, asi 30 km do Prahy a predával sa za 12 miliónov. A bol tam pomerne dlho.
Bratislava je na tom ale dosť podobne cenami, len s tým rozdielom, že mzdy sú trochu nižšie, než v Prahe. A na Slovensku, čím ďalej od BA, tým nižšie mzdy.
sice o půl hektaru míň, ale vpodstatě za stejnou cenu
https://reality.bazos.cz/inzerat/145875617/prodej-zemedelske-objekty-16888-m2-ostrov-nad-ohri.php

problém je , že nikde nejsou navazující pozemky na pastvu a výrobu sena, ovsa a možnost pobírat dotace na DJ.....návratnost investice jen za ustájení je v nedohlednu...to není žádný podnikatelský záměr, ale černá díra...
Edit:prachy utratíte za nákup sena, slámy ovsa, energie, práci, a hypotéku, pokud neplatíte na dřevo , možná něco málo zbude

Mě se to drahé teda zdá(to Slovensko), cenu tam mají jen ty dva RD, pak cena pozemku....
Investice by tam byla několikrát ještě jednou taková, byla by z toho hezká klinika, rehabilitační centrum, samozřejmě pro koně
Tyto objekty miluju, jenže ta cena investory, co by šly stejnou cestou, pro co byl objekt postaven, odradí.
napsal(a):
Mě se to drahé teda zdá(to Slovensko), cenu tam mají jen ty dva RD, pak cena pozemku....
Investice by tam byla několikrát ještě jednou taková, byla by z toho hezká klinika, rehabilitační centrum, samozřejmě pro koně
Tyto objekty miluju, jenže ta cena investory, co by šly stejnou cestou, pro co byl objekt postaven, odradí.
Ta cena není za pozemek a budovy v tradičném pohledu nemovitostí (kdyby tam ty budovy nebyly, asi by to bylo i líp:). Cena je za soukromí. A za energii toho daného místa. Donedávna v těch končinách nebyl ani mobilní signál, telefon mi pípnul až před vjezdem do T. Teplíc nebo Motešíc.
Je to pro někoho, komu 450.tis. euro nevysaje rozpočet, udělá si tam soukromé sídlo, protože chce mít klid nebo se potřebuje schovat. Jako bonus si šoupne do stáje pár svých koní pro radost a někoho na obsluhu do domku u stáje. Všechny louky kolem měl hřebčín v užívaní, věřím, že za peníze by se to dalo opět pronajat.
Nebo to vidím jako místo vhodné pro cílené skupiny, co potřebují vyléčit duši nebo tělo a nechtějí, aby čumilové z okolí cokoli soudili. Asi cestou dotací nebo soukromé kliniky, v tom chodit neumím. Do této kategorie mi sedí i erotický salón, nějaké cajky by se tam ještě našly:)
Nemá to potenciál si na sebe vydělat zájmem široké veřejnosti, aniž by místo ztratilo tu jedinečnost soukromí, samoty a klidu. Takže zašivárna pro mafiána nebo veliké zvíře se nabízí nejvíc. Jen ať to probůh nerozprodají na parcely nebo tam nenatahají davy lidí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.38
Je to orepalena cena. Za ruinu s nulem pozemku. Staci stezi na par koni a na ty netreba takovyho arealu.
Jo a přesně proto bych za to ty prachy dala. Odpuzuje to většinu lidí a dělá samoselekci kontaktů. Například moje matka určitě umírala touhou vědět, co tam celé dny děláme, ale fuj nepáchla by tam😀, protože to nebylo místo vedené v top ten a must have maloměstkých zvyklostí, bylo to nepohodlné a nešlo se tím chlubit ve společnosti. Jednoduše to není pro každého.
Rif Du Madon
napsal(a):
Jo a přesně proto bych za to ty prachy dala. Odpuzuje to většinu lidí a dělá samoselekci kontaktů. Například moje matka určitě umírala touhou vědět, co tam celé dny děláme, ale fuj nepáchla by tam😀, protože to nebylo místo vedené v top ten a must have maloměstkých zvyklostí, bylo to nepohodlné a nešlo se tím chlubit ve společnosti. Jednoduše to není pro každého.
To je krásny popis, moja mama odmietala vystúpiť z auta, pred stajňami.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.38
Rif Du Madon
napsal(a):
A co bys s tim delala? Na 5 koni je to velky areál a na vic koní to nema pozemky. A za tu cenu si na tomhle prostoru vybudujete novy areal i kus od Prahy. Pravda ne zděný. Ale vybudujetw. A este vam zbude na baracek pro vas.
Já, mít zbytných 200-300 milionů, tak do toho jdu. Jasně, investice se nikdy nevrátí, ale jako letní/odpočinkové sídlo pro milovníka koní, který ocení historii a výjimečnost, proč ne. S trochou štěstí by se to dál uživilo samo, po rekonstrukci a zavedení by nebylo třeba do toho sypat další finance. Takže jo, to kouzlo a krásu chápu.
Jenže nemám ty miliony, no. :)
Coudas

XXX.XXX.87.254
Naprosto ideálni místo pro mně, za 10 let takové budu hledat 😔 a určitě nebude.
Varaxi
napsal(a):
Já, mít zbytných 200-300 milionů, tak do toho jdu. Jasně, investice se nikdy nevrátí, ale jako letní/odpočinkové sídlo pro milovníka koní, který ocení historii a výjimečnost, proč ne. S trochou štěstí by se to dál uživilo samo, po rekonstrukci a zavedení by nebylo třeba do toho sypat další finance. Takže jo, to kouzlo a krásu chápu.
Jenže nemám ty miliony, no. :)
Až je seženete, dejte vědět, jdu do toho s vámi.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A co bys s tim delala? Na 5 koni je to velky areál a na vic koní to nema pozemky. A za tu cenu si na tomhle prostoru vybudujete novy areal i kus od Prahy. Pravda ne zděný. Ale vybudujetw. A este vam zbude na baracek pro vas.
Já nic, protože na to nemám. Proto jsem to vytáhla, aby to mělo větší šanci dostat se do dobrých rukou správného podivína, co to ocení.
Kus od Prahy teď bydlíme i máme koně. Na kolempražské poměry v klidnè oblasti s dobrým terénem. Ale ten rozdíl je neuvěřitelný. V sousedství prodávají barák za 50mega, normálně mezi lidmi, nechápu co si na tom kdo tak cení, tráva, na ní barák a kolem nálety přibývajících spoluobčanů. Takže o to víc mě fascinuje místo, které tento trend nenásleduje. Ostatní SK díry co jsem znala, už se zalidňují. Majerské hnízdo odolává.

Rif Du Madon
napsal(a):
Byla jste tam od té doby?
Atmosféra není tvořena jen samotným místem, ale taky lidmi, zvířaty, časem (ve smyslu konkrétní doby), věkem...atd.
Pokud nemáte opravdu dobrý funkční stroj času, na nostalgii samotnou bych nespoléhala ve smyslu "Chci to, protože to byl ráj na zemi"....ten pocit v reálu překvapivě nebývá vůbec takový...chybí bezstarostnost, a i kdybyste třeba i seděla na koni v té vodě a slunce svítilo jako na té fotce, bylo by to už jiné - jiný kůň, jiná voda, jiný člověk, jiný svět...
Coudas

XXX.XXX.87.254
Rif Du Madon
napsal(a):
Jsem tušila😉
Tak se budu modlit, aby to 10let počkalo. Minimálně 10let už to stojí ladem.
Že bych si "postavila zříceninu" 😁 za 10 let to totiž už bude nepoužitelný. Ale takové projekty mně baví, stavební. Já bych úplně nejradši mlýn s rybníkem v jižních čechách u Vltavy, a ještě uprostřed lesů. Utopie největší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.122.215
Coudas
napsal(a):
Že bych si "postavila zříceninu" 😁 za 10 let to totiž už bude nepoužitelný. Ale takové projekty mně baví, stavební. Já bych úplně nejradši mlýn s rybníkem v jižních čechách u Vltavy, a ještě uprostřed lesů. Utopie největší.
To spolkne pet zivotu a furt je to ruina. Deda mel (uz neni) mlyn louky a rybnik v Drásově u Příbrami. Drina dřina dřina a vesele to chátralo dál. Peníze nezbejvaly na nic a vidět to nikde nebylo.
napsal(a):
Byla jste tam od té doby?
Atmosféra není tvořena jen samotným místem, ale taky lidmi, zvířaty, časem (ve smyslu konkrétní doby), věkem...atd.
Pokud nemáte opravdu dobrý funkční stroj času, na nostalgii samotnou bych nespoléhala ve smyslu "Chci to, protože to byl ráj na zemi"....ten pocit v reálu překvapivě nebývá vůbec takový...chybí bezstarostnost, a i kdybyste třeba i seděla na koni v té vodě a slunce svítilo jako na té fotce, bylo by to už jiné - jiný kůň, jiná voda, jiný člověk, jiný svět...
Dobrá otázka. Léta mi trvalo, než jsem to rozklíčovala. Není to jen nostalgie.
Celá ta oblast údolí má dobré pole, nevím, jak to nazvat asi geomagnetické pole, nebo dobrá energie. Není to vázané jen na Majer. Funguje to i po okolí a jsem schopná registrovat i hranice toho území. Na lidi a koně to vázané také není. Mám vyzkoušené různé kombinace místo-lidi-koně, vždy když jedu domů k našim do Teplíc, jedu i za kamarádkou do Motešíc. Kamarádka s rodinou a koňmi (původní obyvatelé) po odchodu z Majera bydleli na různých místech po okolí mimo „tu zónu“. Tam to pole nebylo. Teď má koně v té zóně a ten dobrý pocit tam je, i když tam kámoška zrovna v danou chvíli není. Rituál je setkat se u koní, nakrmit, poklidit a jet k ní domů (mimo zónu) na pokec do tepla a sucha. Jenže většinou si raději povídáme hodiny u koní (v zóně) v dešti. Myslím, že je to kvůli vyzařování místa. Ten pocit bych popsala, že se z hlavy vytratí rušivé a stresující myšlenky, co jsem zapomněla udělat, co jsem udělala špatně, co ještě musím a jaké budou komplikace atd. Z těla zmizí takové to stresové mikro chvění. Můžu se naprosto v klidu soustředit na to, co zrovna dělám nebo být v klidu a nic nedělat. Zní to, jako že bych si mohla nechat napsat nějaké prášky😊, ale v té zóně v údolí žádné nepotřebuji. Prostě je to výjimečné místo a bylo by fajn, kdyby to někdo využil buď jen pro sebe, klidně srovnat se zemí vše, co tam stojí, když zrovna nechce koně a postavit si, co chce, nebo teda pro nějaké léčebné účely. Čistě pro to dobré pole.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Připomíná mi to seriál Zdivočelá země. "A já tady budu chovat koně". "Ty jsi se pos.ral." Ooo já ty první díly žrala.
Manžel prones je o divné hmmmmm, ale on není blázen jako já, já jsem tulák, on je usedlej.
U nás na severní moravě a ve slezsku je taky jeden objekt mi blízký, je kousek od mého bývalého místa pobytu s koněm, jezdili jsme kolem na vyjíždky. Je to tedy mnohem menší, ale podobný princip "čtvercové stavby" jako Majer. Ale taky ruina, s pákovou pumpou uprostřed kuchyně jako vodovod. I místo by nebylo až tak zlý, trať je kousek, abych mohla chodit koukat na vláčky, ale ty třinecké železárny vlevo a vyjížďky o ničem, no a hlavně já už bych nebyla schopna docházet do zaměstnání, takže cca 100 ha k tomu. Další utopie 😁

Coudas: Zdivočelá země, moje obrovská srdcovka a ne(jen) kvůli koním. Pocity, které zažívám při sledování seriálu nebo četbě knih, jsou velmi těžce interpretovatelné - melancholie, bezmoc, křivda, ale i hřejivé pocity z prostředí a tak...
Btw. dokonalý soundtrack k seriálu mi hrál, když jsem šla k oltáři
Coudas

XXX.XXX.87.254
Mno 🤔 mne se s "Mít přátel pár co s vámi jdou" dnes žije poměrně blbě, dříve, před těmi 25 lety, to byla ještě reálná představa.

napsal(a):
Coudas: Zdivočelá země, moje obrovská srdcovka a ne(jen) kvůli koním. Pocity, které zažívám při sledování seriálu nebo četbě knih, jsou velmi těžce interpretovatelné - melancholie, bezmoc, křivda, ale i hřejivé pocity z prostředí a tak...
Btw. dokonalý soundtrack k seriálu mi hrál, když jsem šla k oltáři
OT: Seriál dobrej, ale mohli obsadit herce, který na koni umí jezdit, když Maděra byl "rajťák" , Dejdar byl dost strašný jezdec......
napsal(a):
OT: Seriál dobrej, ale mohli obsadit herce, který na koni umí jezdit, když Maděra byl "rajťák" , Dejdar byl dost strašný jezdec......
No, a právě proto mě ten seriál nijak extra neoslovil
Prostě bych si Maděru představovala zcela fyzicky jinak,než Martina Dejdara.O ježdění ani nemluvím. Jinak mi jako herec nijak nevadí.
Zrovna tak natočili něco,kde Krajčo ztvárňoval dostihového trenéra a chovatele.I když tam byla zápletka,že stáje zdědil.Ale on mi prostě do prostředí absolutně nezapadl.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Popravdě, od té doby Dejdara jako herce moc nemusím, tím neříkám, ze je špatnej.
Nelze bohužel vložit jinak, ale stojí za to vidět.
https://www.facebook.com/hofhartwig.bulle/videos/219647007033925/

Tohle by mohlo být pěkné zvířátko, za pěkný peníz https://zvirata.bazos.cz/inzerat/150688538/trileta-klisna-welsh-cob-d.php

Hezká, na cobíka mi i přijde nezvykle dlouhá.

Já předpokládám, že zmohutní, a pak to nebude takové "samá noha, samá ruka" :-)

Brouzdám inzercí a narazila jsem na tohole
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/151341977/arabsky-plnokrevnik.php
nevím, jestli nezkresluje fotka, ale připadá mi, že má slušné lyže

napsal(a):
Pokud je to kritika, patří do tématu "Perličky z inzercí". Tohle je pochvalné téma
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3904417/perlicky-z-inzerci-vi

Jejda, pardón teď koukám, že jsem se brutálně uklikla v tématu

napsal(a):
Jejda, pardón teď koukám, že jsem se brutálně uklikla v tématu
to je v poho, přehoďte do druhého, ať ty lyže můžeme řádně zdrbat

napsal(a):
kdyby byl za pade, uvažovala bych....teď jsou koně strašně drazí, vše okolo stovky...asi jsem stále v jiném "režimu" , nebo to na mě zanechalo velkou stopu , učitelka na vlastivědu byla velmi přesvědčivá.
Nebude to podvod? Achlové se prodávají dráž přeci...
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/152836334/achal-teke.php
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.32
Dogas
napsal(a):
Chyba: Achalové, omlouvám se píšu rychle
Neni. Od teto chovatelky ne. Vim o koho jde a proč ty ceny. Ale nechci tu verejne cokoli psat.
Dogas
napsal(a):
Nebude to podvod? Achlové se prodávají dráž přeci...
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/152836334/achal-teke.php
90 za dvouletého hřebečka je málo? Pochybuji,že zrovna o achaly by byl u nás nějaký obrovský zájem ,davy kupců .
Přeci jen to není blbovzdorné ,silné ,ani flekaté
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.215
koně
napsal(a):
90 za dvouletého hřebečka je málo? Pochybuji,že zrovna o achaly by byl u nás nějaký obrovský zájem ,davy kupců .
Přeci jen to není blbovzdorné ,silné ,ani flekaté
Achalove jsou cenobe vysoko. Pod 5tis euro kvalitni hribe nebude.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.215
Ja to tady nechci pitvat verejne. Kvalitni achal je mnohem drazsi nez kvalitni teplas. Ano ty samodomo chovy ze to ma papir a hrebec taky papir tak to pusti na sebe a je pp hribe neni zaruka naprosto niceho krom toho ze je to to plemeno. A s nebo t ve vytrvalosti v cr vybeha i polochromej hucul takze info ze mama a jeji potomstvo neco vybehalo je usmevna. Pro achaly je sportovni provereni dostihy. Modernim typum aka Shael pak drezura. Rozhodne ne mistni soutezky s mizernou urovni.
bývalá majitelka Sáry si pořídila Achal hřebce.... kterého i tady odmítli uchovnit...
Ale je to přece úžasný hřebec... a co na tom, že achaly připouštět nemůže... takže s ním 'zušlechťuje' kdejakého poncla, laciné lipicány... a v neposlední řadě trakény, protože podílový trakén je budoucnost koňského chovu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja to tady nechci pitvat verejne. Kvalitni achal je mnohem drazsi nez kvalitni teplas. Ano ty samodomo chovy ze to ma papir a hrebec taky papir tak to pusti na sebe a je pp hribe neni zaruka naprosto niceho krom toho ze je to to plemeno. A s nebo t ve vytrvalosti v cr vybeha i polochromej hucul takze info ze mama a jeji potomstvo neco vybehalo je usmevna. Pro achaly je sportovni provereni dostihy. Modernim typum aka Shael pak drezura. Rozhodne ne mistni soutezky s mizernou urovni.
Vzhľadom k tomu, že súťaží na úrovni T v ČR je absolútne minimum (myslím, že tento rok národná ani jedna, medzinárodná asi tiež nie), fakt by som si netrúfla povedať, že túto úroveň vybehá každý polochromý hucul.
Aby sme boli v obraze, T je 160 km, S 80 km. To už je trochu reálnejšie, ale aj s tou chromosťou by som pri S bola opatrnejšia.
90.000 za dvojročka bez papierov je možno aj trochu prestrelená suma.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.24
Varaxi
napsal(a):
Papíry v řízení v Rusku = papíry nejsou a nejspíš nebudou. Tj. pokud je vše ostatní pravda + kůň je zdravý (protože o tom není v inzerátu ani slovo), tak je ta cena odpovídající.
Papiry trvaj. Kort ted kdyz se valci. A pk je jen v rusku. U nás ne. Je tu svaz ale ne Česká pk pro achaly. Vše jde pres Rusko..
Je to obycejny hribe zadneho supr puvodu exterieru ani barvy. Prumer. Na hobby dobry ale tim to hasne.

Achal jsem vždycky chtěla, ale někteří jedinci vypadají jako koza před zdechnutím a ta cena je teda za co? morfologicky mě už z pohledu na ty koně bolí zadek...jako že je to asi pěknej kostitřas...
Je to krásné zvíře, ale proč jsou kuwa tak drahý ?
cena za dvouletka tohodle plemene je akurát, jestli je teda průměrný mohl by být i za 60(bych za něj dala) , mě se líbí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.32
A tady par shaelovcu. Uz to neni typicky achal ale. Leckomu se to libi.

Horsana
napsal(a):
Tak shaelovci môžu byť :)
Boli oni vo svojej domovine aj nejako tradične kŕmení?
Ako arabi dostávali jačmeň v guľkách tuku, napríklad?
Achalí jáma, tam se dal achal a jeden člověk ho chodil krmit...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.215
Horsana
napsal(a):
Tak shaelovci môžu byť :)
Boli oni vo svojej domovine aj nejako tradične kŕmení?
Ako arabi dostávali jačmeň v guľkách tuku, napríklad?
Ja radsi ty štíhlejší. Typicke. Achal se vsim vsudy. Sranda je kdyz clovek vidi ty tenoucky nozicky, sileny hrbety jeleni krky a sbirku 20 dalších veci které u jiných koni jsou vady. A tady se to posklada v harmonizujici a naprosto funkční a temer neznicitelny celek.

to, co jedli sami, placky z obilí, prosa? , datle nějakou travinu?
hele:
https://web.archive.org/web/20070703174418/http://www.akhal.cz/Turkmen.htm
nemám čas to číst, odcházím...

napachins
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154048128/prodam-plnokrevnou-achaltekinskou-klisnu.php
Škoda, že tam nemá ani jednu pořádnou fotku.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
napachins
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154048128/prodam-plnokrevnou-achaltekinskou-klisnu.php
Podezřele levná. Divné.

napsal(a):
Škoda, že tam nemá ani jednu pořádnou fotku.
Jsem se zamilovala, je nádherná.... jdu přemlouvat manžela.... samozřejmě pro vnučku. na to on slyší, dědek.

napsal(a):
Jsem se zamilovala, je nádherná.... jdu přemlouvat manžela.... samozřejmě pro vnučku. na to on slyší, dědek.
Tak pak dejte vědět, proč je tak levná... Nebo mně to alespoň tak přijde - papírová kobyla achala hotová k obsednutí....

ale k rekreaci - tam bude zdravotní háček..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.32
napsal(a):
Tak pak dejte vědět, proč je tak levná... Nebo mně to alespoň tak přijde - papírová kobyla achala hotová k obsednutí....
Zdravotni pruser nejspis. Za tuhle cenu mlady perspektivni klisny nejdou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.215
lenacia
napsal(a):
ježiš... Almazar...
Taky sem si rikala ze to mam spojeny toho hrebce s necim ne moc fajn ale neznam ho nebo uz si nepamatuji co to bylo tak jsem nechtěla dal psat fikce. Klidně napis do sz.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.215
napachins
napsal(a):
Takže ruské PP může mít i "jen" podílový Achal?
Ano rusko nebo celkově achalove mají dvě pk. Plnokrevnou která je po hooodne dlouho uzavřena a pak pk podilovych koni. Kde je nejake minimalni procento. Ale take to ma svody hodnoceni atd a v ramci teto pk to může chovat dál.

ono tam ani není na jaké je jezdecké úrovni, takže asi zkažené obsedání? ale stejně je krásná...
Ne teda přímo inzerce, ale je prostě wow.
https://www.facebook.com/watch?v=1170441983754908