Perličky z inzercí VI.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Coudas

21.1.2022 06:22
Coudas

XXX.XXX.87.254

Opravdu dnes stojí hříbě ČT 100 tisíc? Z mé strany jen řečnická otázka. Za 25 let desetinásobek mne překvapil.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/146203323/hribe-ct.php

Velmi se všem omlouvám za vedlejší diskuzi o mistrovství světa králíků.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.1.2022 06:29

Odstávče mi nepřijde, že by mělo takovou cenu. Ale já se nevyznám v původech - třeba tam je nějaký špek.

Ale třeba je to u teplokrAvníků jinak

21.1.2022 07:48
lenacia

XXX.XXX.173.31

Ten desetinásobek ceny před 25 lety, to teď stojí sotva hřebec. Někdy víc.
A když si spočtu, hřebec, péče o kobylu s X návštěvami veterinářky a vším okolo... Taky bych částkou asi začínala dost vysoko.

21.1.2022 08:14

Tak odstávče bez oslnivého původu mívalo vždy cenu chloupek nad připouštěcím poplatkem. Takže jestli zabřeznutí je i kdyby za dvacet, veterina za deset (dvacet?) a roční nadstandard pro kobylu za dalších deset, jsme na pade za hříbě a nejspíš i s nějakou kačkou do příštího připouštění. Tak nějak bych tu cenu viděla i s tím, jak se zhouply za loňský rok ceny všeho nahoru. Za sto bych si uměla představit zdravého tříletka. V cenách koní se vůbec nevyznám, jen tak spekuluju nahlas...

Známá koupila před cca 5 lety asi pětiletou ČT kobylu po ZV za 60 - jo, bylo to za hubičku, takový kůň by byl normálně právě za těch 100. Hotový kůň připravený do provozu. Dneska si umím představit takovou částku za toho tříletka, který zná základní manipulaci. Ale asi úplně ne za odstávče, pokud tam právě není nějaká přidaná hodnota v původu nebo "barvičce"...

21.1.2022 08:30
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Tak ona je představa prodávajícího o ceně a cena, kterou je někdo ochoten zaplatit. Může se to dost podstatně lišit.

V jejich inzeratu je ještě pony za 130K a drahý mladý zetkař, kde uvádí jen, že cena je vyšší.

21.1.2022 08:42

Dotaz napsal(a):
Tak ona je představa prodávajícího o ceně a cena, kterou je někdo ochoten zaplatit. Může se to dost podstatně lišit.

V jejich inzeratu je ještě pony za 130K a drahý mladý zetkař, kde uvádí jen, že cena je vyšší.

Tak prodávající si může cenu nastřelit jakoukoli, o tom žádná. Ale tržní hodnota se stanovuje v místě a čase obvyklá a existují k tomu jisté mechanismy. Že někdo je ochotný za metrového jakoIC s cushingem a artrozou dát 150, to je zase jiný příběh, a kdybychom se měli řídit podle těchto případů, tak by se nikdy nedala určit cena ničeho.

Prodej hříbat, pokud nejsem profesionální chovatel s vlastním zázemím a zdroji, samozřejmě není výdělečný. Možná pokud mám štěstí, dostal jsem se ke špičkové kobyle a nebo raritnímu žádanému plemeni, tak mi prodej hříběte alespoň pokryje náklady. Nebo pokud jsem jen producent a kobyla s hříbětem se mi plácá bezprizorně na louce bez dalšího (tj. nevznikají mi vícenáklady na krmení, vet dozor, vícepráce...).

21.1.2022 09:08
Arbora

XXX.XXX.80.73

Prečo nie, veď všetky cenu rastú, je na čase, aby rástli aj ceny koní. Za mňa je to jedine dobre, čím lacnejší kôň, tým prístupnejší širokej verejnosti, ktorá potom robí zbierky na doniu, lebo koník sa zranil a už to stálo veľa peniažkov, vyzbierajte sa nám prosím.

21.1.2022 09:28
lenacia

XXX.XXX.173.31

já bych též řekla... protože s tím, jak jsouceny za hobby koně vysoko dneska... tak by mohl kdejaké laiky napadnout, že si za pade koupí hříbě....

Coudas

21.1.2022 09:59
Coudas

XXX.XXX.87.254

Před 10 lety mne hříbata (QH) stály 25 tisíc ještě než se narodily, dalších 5 vyřízení papírů a veterina. Kobču hsem nabídla k prodeji za 30 tisíc, ale neprodala se. Za dožití staré kobyly jsem dostala kobylu ČT údajně s velmi dobrým rodokmenem s cenou prý 50 tisic, dvouletá. Pohrála jsem si s ní, na 3 obsedla a na 3,5 prodala za 25, protože ani za 40 ji nikdo nechtěl. to už je taky asi 8. No a právě že hříbě odstávče ČT s rodokmenem (nebo tedy oba rodiče sportovali) před 25 lety 14 tisíc. Proto jsem překvapená. Jinak souhlasím, že čím vysší cena, tím líp pro koně.

21.1.2022 10:25

lenacia napsal(a):
já bych též řekla... protože s tím, jak jsouceny za hobby koně vysoko dneska... tak by mohl kdejaké laiky napadnout, že si za pade koupí hříbě....

Taky že napadá!
Ale protože se stále dají sehnat koně za hubičku (zadara vlastně), tak to není problém. A i tak si slečna z vedlejší vesnice nakonec prostě kobylu (v samotě) připustila, protože si chce vychovat vlastní hříbátko a vlastně to bude fajn, protože kobyla už nebude v samotě Na co je hlavní - je to nejlevnější přece. Levnější než kupovat koně, poníka.

21.1.2022 10:28
xanti

XXX.XXX.27.178

Lidé si na koně peníze najdou.
Lidé peníze mají, jinak by se neprodávaly byty za ty šíleně nastřelené ceny.

Pár let zpátky stálo štěně špringla s PP 15 000. Teď je to skoro 50 000. A u jiných plemen to bude podobné. A překvapivě, čím dál tím víc lidí má psa, a vořeši teď posledních pár let moc neletí, všichni maj psa značkového.
Psům vyšší ceny rozhodně nepomáhají, nejsem si jistá, že u koní to bude jinak, i když kůň je provozně podstatně dražší záležitost.

21.1.2022 10:37

eljan: oni totiž zuby nehty našetří na toho koně, žerou dva roky rohlíky, pak si toho koně konečně pořídí, strčí ho na dvorek, a seno musejí kupovat po balíku, protože jinak by je to zruinovalo...

21.1.2022 10:47
xanti

XXX.XXX.27.178

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
eljan: oni totiž zuby nehty našetří na toho koně, žerou dva roky rohlíky, pak si toho koně konečně pořídí, strčí ho na dvorek, a seno musejí kupovat po balíku, protože jinak by je to zruinovalo...

aaaasi tak :D

21.1.2022 10:50

xanti napsal(a):
Lidé si na koně peníze najdou.
Lidé peníze mají, jinak by se neprodávaly byty za ty šíleně nastřelené ceny.

Pár let zpátky stálo štěně špringla s PP 15 000. Teď je to skoro 50 000. A u jiných plemen to bude podobné. A překvapivě, čím dál tím víc lidí má psa, a vořeši teď posledních pár let moc neletí, všichni maj psa značkového.
Psům vyšší ceny rozhodně nepomáhají, nejsem si jistá, že u koní to bude jinak, i když kůň je provozně podstatně dražší záležitost.

Naopak - lidi o to víc kupujou "jakožeplemena" bez PP a pak se diví, že pes je na jednom roce mrzák - viz. aktuální případ mojí kolegyně, která si to štěně prostě nedala před rokem vymluvit...

21.1.2022 10:53
xanti

XXX.XXX.27.178

Naopak - lidi o to víc kupujou "jakožeplemena" bez PP a pak se diví, že pes je na jednom roce mrzák - viz. aktuální případ mojí kolegyně, která si to štěně prostě nedala před rokem vymluvit...

No...na tom vlastně asi taky něco bude.
Co vnímám svět (a jsme ze psí rodiny), tak jsem ve svém okolí nezaznamenala tolik nemocných psů, jako je tomu v současnosti.

21.1.2022 11:02

xanti napsal(a):
Co vnímám svět (a jsme ze psí rodiny), tak jsem ve svém okolí nezaznamenala tolik nemocných psů, jako je tomu v současnosti.

Jistě - je to dobrý kšeft, tak se množí vše, co má pod ocasem dvě díry...

A dost, tohle je koňská diskuze ;)

21.1.2022 11:19
Nezzie

XXX.XXX.69.243

Jenže u těch koni to teď platí taky... množí se co má dvě díry pod ocasem.
Znám hodně koni co je samo jen proto, že majitelé řekli "nemám na druhého" . A pak vznika to, že kobylu levně připustí ( je jim jedno čím, viz.jeden Ph v inzerci ).
Sama když jsem hledala po úhynu jednoho, ke kobyle společníka odmítla jsem se vydat z peněz za cenu koně, zvlášť když jsem chtěla čistě společníka. Protože je pro mě podstatnější mít dostatek peněz na "když se to po..se..re".
A ( jen čistě má myšlenka ) než koupit drahé hříbě, které se mi může díky úrazům "zkryplit" tak dám asi radši peníze za hotového koně či remonty.

Coudas

21.1.2022 11:29
Coudas

XXX.XXX.87.254

Já se přiznám, že mne napadla myšlenka koupit dvouletka, pohrát si s ním, něco podělat, nechat holky odjet 2,3 závody a na 5 jej prodat, jako rekre koně. Ale když mi hříbě bude začínat na 100, tak rekre koně za 3 roky za 150 neprodám, že. Nejsem někdo. No tak nic.

21.1.2022 11:29
koně

XXX.XXX.174.63

xanti napsal(a):

To bude možná taky internetem a všeobecným posunem ze psů zvířat, na psy víc jak děti
Dřív bylo ,podle mě i míň psů celkově.Byly většinou u domů a na vesnici. Dneska skorem každý ve vekoměstě v pronájmu nebo garsonce, musí mít psa.
A taky se až tak nemnožilo jakože barva,jakože mini a podobné extrémy . A následně nedochovávaly v rámci humanity ,totální trosky, a nešmejkaly po veterinách odepsané případy
.A taky to každý nesdílel s přáteli i nepřáteli na netu

21.1.2022 11:35
xanti

XXX.XXX.30.51

Koně, to máte taky úplnou pravdu:)

21.1.2022 13:02
liva

XXX.XXX.227.29

Coudas napsal(a):
Opravdu dnes stojí hříbě ČT 100 tisíc? Z mé strany jen řečnická otázka. Za 25 let desetinásobek mne překvapil.

Moje známá zaplatila v prosinci za odstávče - hřebeček, čistý oldenburský původ 250000,-
S koníčkem je počítáno do vysokého sportu…

23.1.2022 16:52
xanti

XXX.XXX.96.37

Coudas napsal(a):

Asi už standartní cena.
Tohle je větší kombo
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3826043/ct-hrebecek/

Našla jsem v inzerci takových několik.

23.1.2022 17:46
lenacia

XXX.XXX.168.148

já s m ou představou ceny za Tianku raději mlčím

23.1.2022 18:00
xanti

XXX.XXX.96.37

lenacia napsal(a):
já s m ou představou ceny za Tianku raději mlčím

Každého věc přece. Já to nekritizuju, jen konstatuju jako překvapení. Nejsem proti vyšším cenám koní.

23.1.2022 18:21
Varaxi

XXX.XXX.129.250

xanti napsal(a):
Asi už standartní cena.
Tohle je větší kombo
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3826043/ct-hrebecek/

Našla jsem v inzerci takových několik.

Za mě rozhoduje charakter a zdraví. Pokud je matka charakterní a hříbě zdravé, tak dejme tomu kolem 80 000 bych uvažovala. Pokud není předpoklad charakteru nebo není zdraví, tak zadarmo drahé hříbě.
150 000 mi přijde dost hodně.
Na pohled se mi líbí. Ale netuším, jak dedukují ty sportovní předpoklady - matka teda rozhodně na dráze nezazářila, takže není prověřená ani tvrdost, a vlastní výkonnost ve sportu jsem nedohledala. Asi žádná není, protože byla využita v plnokrevném chovu (7 plnokrevných hříbat + inzerovaný polokrevník, respekt).
Takže pořídit možný potenciál do sportu za příplatek 70 000, mno, nevím, nedala bych.

23.1.2022 18:23
lenacia

XXX.XXX.168.148

xanti napsal(a):
Každého věc přece. Já to nekritizuju, jen konstatuju jako překvapení. Nejsem proti vyšším cenám koní.

gele, jde o to, že já jak sem tady v německém pohraničí, tak mám i zájemce z řad němec, co by tu částku za Tiu dali... ale já nechci dát Tiu takže je to irelevatní řešit chichi

23.1.2022 19:58
xanti

XXX.XXX.96.37

No jsem ráda, že jsem kupovala rok a půl zpět. Teď nestíhám koulet očima :)) ale jak říkám, je to dobře.

Měla jsem ale spíš ten rok a půl zpátky koupit nemovitost, udělala bych líp :D

Coudas

23.1.2022 20:08
Coudas

XXX.XXX.87.254

Před 11 lety jsem kupovala 3 denního frísáka. Protože to byla móda, tak prej no může za něj chtít i 80 tisíc. Nakonec dal za 50 a to bylo taky keců, jak má kupce z německa 🙂

23.1.2022 20:37
lenacia

XXX.XXX.168.148

xanti napsal(a):
No jsem ráda, že jsem kupovala rok a půl zpět. Teď nestíhám koulet očima :)) ale jak říkám, je to dobře.

já sem si před 7,5 lety vůbec neměla toho koně kupovat
Ale je pravda, že u Tiany je to spíš dáno taky tím, že poslední asi dva roky je v Německu sháňka po teplokrevných žlutých.
Letos dokonce nabízí plaváka na připouštění i Schockemöhle

23.1.2022 21:00

Coudas napsal(a):
Před 10 lety mne hříbata (QH) stály 25 tisíc ještě než se narodily, dalších 5 vyřízení papírů a veterina. Kobču hsem nabídla k prodeji za 30 tisíc, ale neprodala se. Za dožití staré kobyly jsem dostala kobylu ČT údajně s velmi dobrým rodokmenem s cenou prý 50 tisic, dvouletá. Pohrála jsem si s ní, na 3 obsedla a na 3,5 prodala za 25, protože ani za 40 ji nikdo nechtěl. to už je taky asi 8. No a právě že hříbě odstávče ČT s rodokmenem (nebo tedy oba rodiče sportovali) před 25 lety 14 tisíc. Proto jsem překvapená. Jinak souhlasím, že čím vysší cena, tím líp pro koně.

Známá pravidelně připouští a pravidelně prodá za dobrý peníz. Koně mají i rentgeny.
Já když jsem hledala v inzerci před těmi cca 7 lety, všude samej američan a western, drahé, okolo 80 tisc., čt pohledat , no našla jsem ročku po dobrém hřebci za 25 tisíc sice s jizvou na noze, ale ta ničemu nevadila a nevadí. Brala jsem všemi deseti.

23.1.2022 23:10
canka

XXX.XXX.215.25

xanti napsal(a):

S tou nemovitostí máte naprostou pravdu...taky si říkám,že jsme měli koupit alespoň nějaký starý byt jako investici,dneska jsou ty ceny někde úplně jinde....

A ceny dřeva?Ani nemluvím..začínám se poptávat po cenách dřeva,protože chci na přelomu jaro/léto stavět ještě jeden přístřešek na seno a ještě jeden malý přístřešek do výběhu a protáčí se mi panenky,kolik za to chtějí...

Každopádně mě ty ceny hříbat přijdou moc....celkově když vidím ty ceny koní,tak jsou někdy až moc vysoko na to,aby někdo koupil....

23.1.2022 23:33

OT: my to s tou nemovitostí stihli.... ,já chtěla pořád dlužit, tak jsme si to s manželem splnili.... dlužíme až do důchodu.
dřevo zkuste poptat přímo na pile, nebo si ho nechat udělat, koupit z lesa...

24.1.2022 10:05

Když tak ty ceny vidím, tak morgáně, jakožto rarita s výborným rodokemenem, bylo vlastně zadarmo...

25.1.2022 19:44
Nezzie

XXX.XXX.69.103

Takovej inzerát vyloženě oslovi.
Z koni je vidět velke ku.love

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/146995196/kobylky-a-valach-ic.php

25.1.2022 20:15
canka

XXX.XXX.215.25

Tahle jediná fotka s hovn.ma v inzerátu by mě určitě taky přesvědčila dát za kobylu 120 000,-kč

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/147541991/predam-belgicku-kobilu.php

25.1.2022 20:20
canka

XXX.XXX.215.25

Tady mě zaujala ta vytočená zadní noha Možná jen blbě stojí,ale je to na všech fotkách..a za mě je i strašně hubeňounký..

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/147518610/prodam-valacha.php

Celkově všechny tři inzeráty od tohohle týpka jsou hrozný,chudáci poníci..píše,jak jsou hodný,ale hubama jim protáhne vodítko?No hnus

25.1.2022 20:31
Dotaz

XXX.XXX.15.54

canka napsal(a):
Tady mě zaujala ta vytočená zadní noha Možná jen blbě stojí,ale je to na všech fotkách..a za mě je i strašně hubeňounký..

Celkově všechny tři inzeráty od tohohle týpka jsou hrozný,chudáci poníci..píše,jak jsou hodný,ale hubama jim protáhne vodítko?No hnus

Hnědku má evidentně i jako chlap problém udržet a chvilku mu nepostojí. Vyloženě dobře ovladatelná.

Kopyta a ten vazák snad ani nestojí za komentář.

25.1.2022 23:18

canka napsal(a):

na všech fotkách stojí na tom samém místě, jen chlap se hýbe, fotka zepředu- tam to kopýtko vykukuje na správné straně.... je to asi jen blbě vyfocený.
No koníci by to byli šikovní, ale....

26.1.2022 06:06

Mi přijde jako kdyby to vykoupil někde v PL na trhu a jen to vytahal nafotit z kamionu někde na odpočívadle... Jak píše verun, ten šiml bude asi ok, jen si jednou blbě stoupnul (asi jak tam ten člověk s ním šermoval, když vidím to umělectví na ostatních koních).

26.1.2022 08:38

canka napsal(a):

To není "jenom" vytočená noha. Chudák poník. Ale takových bohužel je...

26.1.2022 09:24
xanti

XXX.XXX.27.178

Doufám, že je všechny prodá, mám pocit, že na řadě míst se budou mít lépe....

26.1.2022 09:31
lenacia

XXX.XXX.173.255

Upřímně.. Je to hnus vůči poníkům, ale raději ab y ne. Aby mu skejsli doma a musel je prodat někam do Polska a prodělal na tom kalhoty, aby už se vy$ral na tahání dalších ponclů a jejich prodej....

26.1.2022 09:59
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Na mě to působí jako stejné místo jak bylo s tažnými kobylami... (vše v takovém stavu, že radši fotí na ulici kterou znečistili hnojem)

26.1.2022 10:34

Jojo, to určitě, to na mě s tím kamionem jen tak z toho vykouklo :-)
Ale vsadím se, že vyfotili akorát před bránou "statku", aby nemuseli fotit v tom chovatelském baroku.... Aspoň to okolí pak nepopuzuje. A řekněme si upřímně, kdo dnes do inzerátu vyfotí koně na rovném povrchu, už to je malé bezvýznamné plus.

Někdo vyfotí koně kterak se plácá ve výběhu, mlha, zvíře zahnojený, že původní barva se dá jen tušit, foceno kalkulačkou a protagonista právě ze snímku odchází...

27.1.2022 08:57

Coudas napsal(a):
nebo

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/147143924/vymena.php

Jo tak to bude balíček plný překvapení...

27.1.2022 09:15
xanti

XXX.XXX.27.178

Jojo, to určitě, to na mě s tím kamionem jen tak z toho vykouklo :-)
Ale vsadím se, že vyfotili akorát před bránou "statku", aby nemuseli fotit v tom chovatelském baroku.... Aspoň to okolí pak nepopuzuje. A řekněme si upřímně, kdo dnes do inzerátu vyfotí koně na rovném povrchu, už to je malé bezvýznamné plus.

Někdo vyfotí koně kterak se plácá ve výběhu, mlha, zvíře zahnojený, že původní barva se dá jen tušit, foceno kalkulačkou a protagonista právě ze snímku odchází...

"foceno kalkulačkou a protagonista právě ze snímku odchází..."

tak tohle je hodně dobrý, Buggyro, teď jsem se fakt pobavila :D

27.1.2022 09:22
meranet1

XXX.XXX.160.59

K těm hříbatům - mnoho let ceny spíše stagnovaly, nebo padaly dolů. Koně ve všech fázích věku a výcviku byl prodělečný kšeft. Díky tomu mnoho malochovatelů skončilo - myslím drobných chovatelů koní CT, ST, shagya arabů nebo sportovních poníků, co měli ještě něco v hlavě a uměli připařovací plány.

Vznikla tu situace, že kdo toto období přežil, a chovné kvalitní klisny si zachoval, muže dnes chtít cenu, jaká ho napadne. Kvalitních koní je velmi málo a je po nich poptávka (napříč plemeny). Teď v žádném případě nemluvím o křížencích, nebo importu IC bez PP nebo vyřazených mladých koních z Belgie a Holandska.

Ale i ceny za mladé koně maji strop. Dnes už je ve Francii takový standard za koně do dvou let 5-6tis euro. To už jsme my v ČR dražší. Odpadají tím kupci z Německa, kteří jdou prostě jen po ceně. Takže on se i ten boom cen mladých koní někde zastaví, až nebude odliv za hranice. Jinak všem chovatelům přeji, aby prodávali své koně ziskově zodpovědným a zkušeným majitelům. Případně, aby pro ně byli schopní najít nového vhodného majitele, tak jako my u Ben Gaspera. Ta vyšší síla, to jsme my, chovatelé (pro Coudas) :)

27.1.2022 09:28

meranet1 napsal(a):
K těm hříbatům - mnoho let ceny spíše stagnovaly, nebo padaly dolů. Koně ve všech fázích věku a výcviku byl prodělečný kšeft. Díky tomu mnoho malochovatelů skončilo - myslím drobných chovatelů koní CT, ST, shagya arabů nebo sportovních poníků, co měli ještě něco v hlavě a uměli připařovací plány.

Vznikla tu situace, že kdo toto období přežil, a chovné kvalitní klisny si zachoval, muže dnes chtít cenu, jaká ho napadne. Kvalitních koní je velmi málo a je po nich poptávka (napříč plemeny). Teď v žádném případě nemluvím o křížencích, nebo importu IC bez PP nebo vyřazených mladých koních z Belgie a Holandska.

Ale i ceny za mladé koně maji strop. Dnes už je ve Francii takový standard za koně do dvou let 5-6tis euro. To už jsme my v ČR dražší. Odpadají tím kupci z Německa, kteří jdou prostě jen po ceně. Takže on se i ten boom cen mladých koní někde zastaví, až nebude odliv za hranice. Jinak všem chovatelům přeji, aby prodávali své koně ziskově zodpovědným a zkušeným majitelům. Případně, aby pro ně byli schopní najít nového vhodného majitele, tak jako my u Ben Gaspera. Ta vyšší síla, to jsme my, chovatelé (pro Coudas) :)

Už jsem to tu psala, že mě překvapilo, jak šly ceny koní za poslední dobu nahoru. Kamarádka teď hledá, ideálně mladého koně, kterého si přijezdí. Má na něj odloženo 120 000.

27.1.2022 09:44
xanti

XXX.XXX.27.178

Už jsem to tu psala, že mě překvapilo, jak šly ceny koní za poslední dobu nahoru. Kamarádka teď hledá, ideálně mladého koně, kterého si přijezdí. Má na něj odloženo 120 000.

Tak to přeji hodně štěstí, ne že by nedalo sehnat, ale chce to mít dobré oko.

27.1.2022 09:54
Dotaz

XXX.XXX.235.225

meranet1 napsal(a):

Tak přiznejme si, že s Petrou to byl krok vedle. A to jste krátce po prodeji byli varováni, co je to za člověka, jaká je jeho hříběcí historie a že by bylo dobré prodej a případné odstoupení ještě zvážit.
Ale oceňuju, že aspoň občas jste zasáhla a donutila ji řešit jeho neuspokojivý stav a koupit mu krmení a odčervit ho. Snad se bude mít kůň lépe. Škoda, že část jeho potenciálu (třeba jako plemeníka) šla do kopru, start měl nadějný.

Coudas

27.1.2022 10:52
Coudas

XXX.XXX.87.254

meranet1 napsal(a):

Tak aspon že někdo 🙂 Zbytek napsala Dotaz.

27.1.2022 11:01
meranet1

XXX.XXX.160.59

Nevím kolik koní jste již prodala. Ale pro odstoupení od smlouvy a vracení plnění jsou v obchodním zákoně stanovena docela jasná pravidla a u koní to není úplně stejné jako jít vrátit boty. Souhlasit musí obě strany. Navíc, kůň se prodával již zařazený v TO. To, že ho po třech týdnech odhlásila a odvezla, to už je věc další. Rozhodně to není běžné, kůň zůstává na TO do tří let věku a zkoušek. Majitel ji vyšel vstříc a koníka odhlásil. To, kam ho dala následně to byl velký problém a také jsem ji za to opakovaně vyčinila. Nakonec ho převezla do slušné stáje, kde ale opět, dlužila na ustájení. Popravdě, pokud tam chovný potenciál byl, už není. Donutila jsem ji ho ve dvou letech vykastrovat, aby mohl být zařazen do základního stáda a alespoň sena se nažrat. Nyní je v péči profesionála, takže věřím, že ještě mnohé dožene a i na nějaký ten sportovní výsledek v budoucnu dosáhne.

Není v mých silách a ani nechci lustrovat každého kupující. Jsme rádi, že hříbě prodáme brzy po odstavu a nestojí mi doma do tří let. Jeho letošní pravý bratr je Velké Británii ve sportovní stáji a v chovu jistě uplatnění najde. Na rozdíl od předchozích prodávajících jsme koně sledovali, holce domlouvali a v ten správný moment jsme koni našli nového majitele.

Od začátku do konce ho mohla vrátit, tak jak jsem ji opakovaně nabízela, ale nechtěla. To vše neveřejně a profesionálně, tak jak by to mělo být. A k tomu varování - ano, přišlo mi pár zpráv na FB, které byly povětšinou z anonymních profilů, bez jména, příjmení, nebo adresy, nebo popisu pracovní pozice, nebo čehokoliv na čem by se dala ověřit identita autora. Vyjma jedné výjímky, se kterou jsem strávila trochu času. Věřím, že Petra už si dalšího koně nepořídí, protože konečně pochopila, že není schopna ho udržet dlouhodobě v adekvátním stavu. Nemá na to dostatek prostředků ani vlastní zdraví (fyzické ani psychické).

27.1.2022 11:07
xanti

XXX.XXX.27.178

Meranet, z toho si nic nedělejte. On to opravdu každý vidí jednoduše, dokud nemá doma 30 koní a ti koně se také trochu musí zaplatit, aspoň v rámci možností.

Naopak je chvályhodné, že jste tak vycházela vstříci i po prodeji.
Chovatel mojí kobyly nechá potenciálního majitele přijet dvakrát třikrát a když mu to přijde OK (daná kombinace člověk x kůň), tak prodá...a víc se nestará. Samozřejmě že když mu zavolám a zeptám se, tak poradí. Ale sám se nepídí. To prostě nejde dělat. A také to není špatný přístup. Akorát by mu v horším případě trhalo srdce to, co nemůže ovlivnit.

27.1.2022 11:19
Dotaz

XXX.XXX.235.225

meranet1 napsal(a):
Nevím kolik koní jste již prodala. Ale pro odstoupení od smlouvy a vracení plnění jsou v obchodním zákoně stanovena docela jasná pravidla a u koní to není úplně stejné jako jít vrátit boty. Souhlasit musí obě strany. Navíc, kůň se prodával již zařazený v TO. To, že ho po třech týdnech odhlásila a odvezla, to už je věc další. Rozhodně to není běžné, kůň zůstává na TO do tří let věku a zkoušek. Majitel ji vyšel vstříc a koníka odhlásil. To, kam ho dala následně to byl velký problém a také jsem ji za to opakovaně vyčinila. Nakonec ho převezla do slušné stáje, kde ale opět, dlužila na ustájení. Popravdě, pokud tam chovný potenciál byl, už není. Donutila jsem ji ho ve dvou letech vykastrovat, aby mohl být zařazen do základního stáda a alespoň sena se nažrat. Nyní je v péči profesionála, takže věřím, že ještě mnohé dožene a i na nějaký ten sportovní výsledek v budoucnu dosáhne.

Není v mých silách a ani nechci lustrovat každého kupující. Jsme rádi, že hříbě prodáme brzy po odstavu a nestojí mi doma do tří let. Jeho letošní pravý bratr je Velké Británii ve sportovní stáji a v chovu jistě uplatnění najde. Na rozdíl od předchozích prodávajících jsme koně sledovali, holce domlouvali a v ten správný moment jsme koni našli nového majitele.

Od začátku do konce ho mohla vrátit, tak jak jsem ji opakovaně nabízela, ale nechtěla. To vše neveřejně a profesionálně, tak jak by to mělo být. A k tomu varování - ano, přišlo mi pár zpráv na FB, které byly povětšinou z anonymních profilů, bez jména, příjmení, nebo adresy, nebo popisu pracovní pozice, nebo čehokoliv na čem by se dala ověřit identita autora. Vyjma jedné výjímky, se kterou jsem strávila trochu času. Věřím, že Petra už si dalšího koně nepořídí, protože konečně pochopila, že není schopna ho udržet dlouhodobě v adekvátním stavu. Nemá na to dostatek prostředků ani vlastní zdraví (fyzické ani psychické).

Chápu, že jste měla svázané ruce a oceňuju, že jste se snažila starat. Všichni tu víme, že to s ní není snadné, viděli jsme to tu několikrát u více hříbat i Zlatky, nám asi všem bylo hřebce líto. Akorát mi ta poznámka o zajištěných majitelích přišla úsměvná, protože to Petra prostě není, tam je problém poskytnout i jen naprosto základní péči a žebříček hodnot, kdy zvíře je až za sedlem a milionem duhových čehosi, je prostě pokřivený.
Omlouvám se, nevěděla jsem, že k odstoupení od smlouvy je třeba souhlasu obou stran - to je pro mne novinka, doteď jsem myslela, že tak může učinit každá smluvní strana.

Přeji koni jen samé lepší zítřky.

27.1.2022 11:21
koně

XXX.XXX.174.63

meranet1 napsal(a):

A proč zas vytahujete téma ,o kterém všichni už doufali,že se nad ním zavřela voda?
Sama Atla se zaměřila na králíky a přála si,aby jí v souvislosti s koňmi nikdo nezmiňoval
Tak ticho po pěšině ,a najednou šup je to tu zas
Nebo píšete o jiném svém odchovu ,který jste poslala nějaké podobné zoufalkyni,jako Atla? Ten její ,zatím poslední ,nebyl Ben Gasper,ne?

27.1.2022 11:24
Dotaz

XXX.XXX.235.225

koně napsal(a):
A proč zas vytahujete téma ,o kterém všichni už doufali,že se nad ním zavřela voda?
Sama Atla se zaměřila na králíky a přála si,aby jí v souvislosti s koňmi nikdo nezmiňoval
Tak ticho po pěšině ,a najednou šup je to tu zas
Nebo píšete o jiném svém odchovu ,který jste poslala nějaké podobné zoufalkyni,jako Atla? Ten její ,zatím poslední ,nebyl Ben Gasper,ne?

Byl to Ben Gasper - Ben po matce, Gasper po otci. Jen Petra ho opakovaně přejmenovávala.
Taky jsem nepochopila, proč koně v diskuzi zmiňovat. Já osobně bych si to třeba ani nespojila. Vzala bych to jen jako info o cenách koní.

Coudas

27.1.2022 11:25
Coudas

XXX.XXX.87.254

Já myslela, že si slečna Karásková přeje, aby se jí již dal pokoj a klid a že, konkrétně mně, do toho nikomu nic není. Je trochu smutné, že místo "lustrace" nového majitele hříběte jste potřebovala mít prověřený zdroj pomluv a nepravdivých informací, ale nejsem si vědoma, že bych se nepodepsala, to nemám ve zvyku, a pardon tedy, že nemám na fb vypsán celý životopis, ale zrovna fb nepovažuji za bezpečný zdroj k sebeprezentaci. Koní jsem za svůj život prodala myslím 2, třetí se mi po roce a půl naštěstí vrátil. A to, že tu teď probíráme jakýsi nepodařený prodej hříběte, je důvod, proč hříbata nechovám, a koně, kteří k nám kdy přišli, už od nás "neodešli". Nemám žaludek na to sledovat, jak někteří s koňmi nakládají i když nejsou mí, či mí odchovanci. V případě prodeje mnou odchovaných zvířat bych se asi už psychicky zhroutila. Čest a díky výjimkám, u kterých se koně mají dobře. Tolik ke kauze Ben Gasper alias Jamie Fraser alias asi 5 dalších jmen. Pokud Vás zajímá moje maličkost, můžete mne kontaktovat soukromě, ráda Vám jakékoliv otázky zodpovím. Ale já nemám co řešit.

27.1.2022 11:41
meranet1

XXX.XXX.160.59

tak přímo pro vás, já to chci uvést na pravou míru. Protože vše o koni tu byly jen dohady a výstřely do tmy. Zrovna vy a další jste napadaly Petru na osobní bázi a koně také. Hřebec byl Ben Gasper, a následně 2x přejmenován. Byl prodáván s tím, že je zařazen do TO, kde měl zůstat. Kdyby ho tam nechala, dnes mohla prodávat luxusní zvíře v hodnotě 200-250ti tisíc. To jen k cenám mladých koní, pokud dostanou to, co potřebují. Na rozdil od diskutujících zde nikoho nenapadám, nejezdím mu okukovat koně a nelezu bez žádosti do jeho boxu, nepíši anonymy chovatelům a nikoho neurážím. Prodej je uzavřen, kun má nového majitele. Kvůli vaším domněnkám, jsem zde uvedla, jak to opravdu bylo. Všichni další naši zoufalci jsou prodaní za ceny vysoko na prodejní cenu tohoto hříběte.

27.1.2022 11:48
meranet1

XXX.XXX.160.59

Dva roky tu čtu vaše příspěvky a hádky s Petrou. Po prodeji koně jsem to chtěla vše uvést na pravou míru. A popravdě hříbat máme odchováno a prodáno několik desítek a ne všichni mají štěstí na majitele (prvního, druhého, desátého). Na druhou stranu, všichni nějak začínali a dělali chyby, proto když mi někdo něco o někom píše beru to vždy s rezervou. Kůň není pes a neprodáváme je na adopční smlouvu.

Coudas

27.1.2022 11:48
Coudas

XXX.XXX.87.254

No tak já na pravou míru uvedu jen to "lezení do boxu", protože do žádnýho boxu jsem nikomu nelezla, mám na to svědka. Omlouvám se, nevěděla jsem, že je veřejná akce uzavřena pro okukovatele koní, kteří jen chtějí vidět zvíře na vlastní oči. Děkuji za vysvětlení, dále nemám co říct, nemá to symsl.

27.1.2022 11:50
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Jet na chovatelskou přehlídku - veřejnou - určenou k okukování mi jako něco nemístného nepřipadá. Nikdo dotyčnou nijak nekontaktoval, aby ji v pro ni důležitý den nějak nestresoval. Ke koni nikdo nevstupoval, to máte mylné informace.

27.1.2022 11:56
koně

XXX.XXX.174.63

meranet1 napsal(a):
tak přímo pro vás, já to chci uvést na pravou míru. Protože vše o koni tu byly jen dohady a výstřely do tmy. Zrovna vy a další jste napadaly Petru na osobní bázi a koně také. Hřebec byl Ben Gasper, a následně 2x přejmenován. Byl prodáván s tím, že je zařazen do TO, kde měl zůstat. Kdyby ho tam nechala, dnes mohla prodávat luxusní zvíře v hodnotě 200-250ti tisíc. To jen k cenám mladých koní, pokud dostanou to, co potřebují. Na rozdil od diskutujících zde nikoho nenapadám, nejezdím mu okukovat koně a nelezu bez žádosti do jeho boxu, nepíši anonymy chovatelům a nikoho neurážím. Prodej je uzavřen, kun má nového majitele. Kvůli vaším domněnkám, jsem zde uvedla, jak to opravdu bylo. Všichni další naši zoufalci jsou prodaní za ceny vysoko na prodejní cenu tohoto hříběte.

A proč to sem teď najednou pořád cpete?
Už to dávno není aktuální,co?
Atla už má králíky a tím to končí
Prodávejte si co chcete ,komu chcete a za kolik chcete ,myslím,že to celkem nikoho až tak nebere a nefascinuje
Uvádět nějaká data ,dávno neaktuální,mi přijde fakt zbytečné

27.1.2022 12:05
meranet1

XXX.XXX.160.59

a jela jste se podívat na koně, nebo zjistit informace, které lze přidat na forum ?Samozřejmě, že výstava je otevřena veřejnosti. Nicméně v zázemí byste se měla pohybovat s doprovodem z řad vystavujících. Jen chci říct, že způsob jakým jste zde tlačili na Petru, aby se o koně starala, nebo ho prodala nebyl zrovna efektivní. Ve výsledku to byl spíše přesný opak. Rezignovala. Nakonec i celý jeho prodej jsme museli zastřešit my. Nic bližšího a osobního uvádět nebudu, ale prosím pro příště, zkuste to řešit jinak. Třeba po telefonu, nebo osobní návštěvou.

27.1.2022 12:20
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Ale stejně tak přece prodala i Zlatku. Vyřešil to a zařídil za ni někdo jiný, ona ji tam jen 2 měsíce před tím nechala po Hubertce nevyčištěnou ve výběhu (dušnou), dle ustajovatelky i bez příkrmu. Pak přijela akorát na chvilku na předání - sama to uvádí. A nelíbil se jí stav kobyly, o kterou se ale několik týdnů nezajímala a plivala za to po ustajovatelích. Pak plivala po novém majiteli, kterého viděla asi 5 minut, že kobylu prodal a že ji neinformoval, jak se kůň má. Za to také mohou lidé z iFauny?

27.1.2022 12:29
Arbora

XXX.XXX.149.42

Ja sa skôr čudujem, že pri tých informáciách, čo sú o Petre verejne dostupné, aj po upozornení, ste sa rozhodli jej koňa predať. Chápem, že ekonomika nepustí a nedá sa detailne lustrovať každý, ale toto nebolo žiadne hľadanie ihly v kope sena. Dnes ste mohli mať úspešne uchovnený odchov, plemenného žrebca.

27.1.2022 12:44
meranet1

XXX.XXX.160.59

tak to ale nebylo. Já opravdu nechodím běžně na diskuzní fora, kde se každý schovává za anonym. Dámy se mi ozvaly až několik dní po jeho prodeji. V takové situaci už toho moc nezmůžete. Spoléhali jsme na jeho zařazení na TO. Kde měl být do tří let věku i to bylo součástí kupní smlouvy. Rozhodně to nebylo tak, že by se mi někdo představil celým jménem a varoval mě před jeho prodejem a měl by k tomu také nějaké pádné důkazy. Koně jsme sledovali, a pomohli ho i po tom všem posunout do nového domova. Většina informací zde byla nepravdivá nebo zavádějící. S Petrou jsme zůstali v kontaktu právě kvůli koni. Je to pro nás ponaučení, že je třeba mít trochu jinak postavené kupní smlouvy - i co se týče změny jména koně nebo prezentace koně na chovatelských akcích. Na rozdíl od dalších chovatelů, my nad koněm nemávli rukou.

27.1.2022 12:58
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Rozhodně to nebylo tak, že by se mi někdo představil celým jménem a varoval mě před jeho prodejem a měl by k tomu také nějaké pádné důkazy

Vím minimálně o jednom člověku, který Vám psal pod svým jménem a před prodejem koně. A pokud jako důkaz neuznáváte očité svědectví, za to nikdo z nás nemůže.

Jen chci říct, že způsob jakým jste zde tlačili na Petru, aby se o koně starala, nebo ho prodala nebyl zrovna efektivní. Ve výsledku to byl spíše přesný opak. Rezignovala.
Ona nerezignovala, jí bylo všechno jedno od začátku. Celou dobu se tu vymlouvala, že nic nejde, že všichni jí ubližují a kdesi cosi.
Přes internet jsou omezené možnosti, zvlášť, když si ta osoba ničeho neváží - Vašeho zájmu a času, života a zdraví koně, prostě ničeho.
To, že se vzdala koní, je opravdu jediné, co lze říci v její prospěch. Ovšem teď bude týrat králíky.
Ona nemá chovat nic, co má víc jak tři neuronové buňky a dokáže vnímat bolest.

Nicméně chápu, že jsem nikdy nebyla ve Vaší situaci (kdežto v Petřině víceméně ano, jednala jsem úplně jinak a co víc, ani mě nenapadlo jednat tak, jak jednala ona, a proto si troufám prohlásit, že za většinu problémů s koňmi, finančních i jiných si může sama), a proto jsem daleka Vás nebo Váš přístup soudit a odsoudit. Mám na kontě krásnou nulu - nula vlastněných koní, nula uchovněných koní, nula odchovaných hříbat. Naše životní okolnosti jsou tak odlišné, že nějaký relevantní názor na Vás ani mít nemůžu. S jednou výjimkou, a tou je fakt, že jste se o koně postarala nad rámec svých povinností; to zlý, nezodpovědný nebo lhostejný člověk neudělá.
Já toto záživné téma nechávám být. Prostě jste řekla, co jste považovala za důležité, tady se k tomu jistě ještě pár lidí vyjádří, ale já si počkám na nějakou inzertní perličku.

27.1.2022 13:01
Varaxi

XXX.XXX.150.244

xanti napsal(a):
Meranet, z toho si nic nedělejte. On to opravdu každý vidí jednoduše, dokud nemá doma 30 koní a ti koně se také trochu musí zaplatit, aspoň v rámci možností.

Naopak je chvályhodné, že jste tak vycházela vstříci i po prodeji.
Chovatel mojí kobyly nechá potenciálního majitele přijet dvakrát třikrát a když mu to přijde OK (daná kombinace člověk x kůň), tak prodá...a víc se nestará. Samozřejmě že když mu zavolám a zeptám se, tak poradí. Ale sám se nepídí. To prostě nejde dělat. A také to není špatný přístup. Akorát by mu v horším případě trhalo srdce to, co nemůže ovlivnit.

Chovatel mojí kobyly nechá potenciálního majitele přijet dvakrát třikrát a když mu to přijde OK (daná kombinace člověk x kůň), tak prodá...a víc se nestará.

Já si myslím, že od určitého počtu odchovaných hříbat to je jediná možná cesta.

Coudas

27.1.2022 13:09
Coudas

XXX.XXX.87.254

Ale tak já to napíšu veřejně, aby mně zas někdo neudával na policii za osobní obtěžování. Začnu od začátku.
V roce 2017 na ifaunu přišla slečna Karásková poprvé s dotazem, pod přezdívkou ztracena.atlantida, zde jen pro vysvetlení proč atla. V začátcích jí všichni radili dle nejlepšího vědomí a svědomí, ale rady narážely na "nemám, nemůžu, nechci". Jednalo se tenkrát o starší kobylu Daiku, která byla dušná. Kobyla získala přezdívku Zlatka a všichni si jí takto pamatují. Zlatka putovala z ustájení do ustájení, neboť vždy byli na začátku všichni top a věděli a radili, za čas to bylo to nejhorší ustájení a šlo se dále. Jako první bylo Zlatky hříbě prodáno a koupeno jiné hříbě, které kobylu opět rozcucalo, takže problém s váhou u Zlatky. Pak další problém se zvedáním hlavy. Další s kopyty. Další se zatajenou dušností, atd. Pak následovalo několik dalších hříbat, které vesměs odešly na problém s nohama, kopyty, jiné pro špatný odhad stavby těla pro následé ježdéní slečny Karáskové, další si nesedlo povahově. Místo věnování se Zlatce, těžce nemocné, si pořídila další hříbě, které musela nechat operovat za velké peníze, a protože si z rad zde uvedených vždy vybrala tu nejméně spletitou a složitou, nicméně vždy tu nejméně vhodnou, koupila si další hříbě (ke Zlatce a operované klisničce) za další balík peněz. Zde začínáte sledovat příběh Vy, paní chovatelko. Protože nebylo slečně Karáskové ani rady ani pomoci, vše se obrátilo, a, dle jejich slov, začala šikana a sledování. Ano, upozornila jsem Vás, protože mi bylo hříběte líto, 3 roky jsem slečnu sledovala UPOZORŇUJI VEŘEJNĚ zde a na fb, její výlevy, problémy a neprofesionální zacházení. Nepopírám, že jsem ji kontaktovala osobně, zde na ifauně, nebo na fb. Vždy co nejslušněji a vždy jsem se prezentovala jako konkrétní osoba pod svým jménem. Po jejích útocích jsem ji pak poslala někam. Nicméně jistě má naše konverzace nafocené, kvůli policii, může Vám je odprezentovat, já s tím souhlasím. V době před koronavirem jsem se zajímala o osud Zlatky, kdy jsme si se slečnou Karáskovou vyměnily několik zpráv a plánovaly jsme návštěvu Zlatky společně. Zároveň mne žádala o několik rad, včetně problému kulhání u hříběte kinského. Vše pak zhatily nařízení atd. Nicméně dále jsem již vždy reagovala veřejně na její veřejné příspěvky, kdy jsem byla vždy odblokovana, vyhozena ze skupiny atd. Ano, jednou jsem jí pak ještě napsala fb zprávu "Hrdino", dále pak vyvolala koverzaci ona, kdy mne většinou napadla a zablokovala. Proto jsem nadále řešila své připomínky zde na ifauně. Ano, byla jsem se podívat jednak na Zlatku u její nové majitelky. Slušně jsem se zeptala jak se Zlatka má a majitelka mne sama pozvala na návštěvu. Ano byla jsem se podívat na výstavě loni v létě. Abych se podívala jak ten kůň ve skutečnosti opravdu vypadá, když je o něj tak výborně postaráno, ale nesmí být vyfotografován. Ano, vložila jsem zde fotky, mé vlastní, z výstavy, a připsala, že kůň vypadá dobře a až se dořeší drobné problémy ( kopyta, bradavičky na hlavě), že to bude dobrý koník, s poznámkou, že mi přijde drobnější a pro postavu slečny Karáskové nemusí být vhodný. Omlouvám se tímto znovu, nevěděla jsem, že se do zázemí vystavovaných koní nesmí bez doprovodu majitelů, lidé tam vcházeli, vycházeli, při prohlídce areálu, kdy jsme s dětmi procházeli všechny stáje, jsme prošli i v prostorách boxů, zastavili se u Jamie Frasera slečny Karáskové, podívali se na koně z blízka, koni jsem sáhla na nos dvěma prsty přes mříže, když se ke mě otočil, a šli jsme pryč. Po prodeji Soňi, kterou nikdy nikdy nikdy neprodá jsem začala já osobně doufat v prodej i posledního koně. Že se slečna Karásková má potřebu vylévat na intrnetu a řešit si své problémy veřejně, za to jistě můžu také já. Po zveřejnění posledního inzerátu jsem byla jen ráda, že koně u slečny Karáskové skončili, cena mně zarazila, ale to je každého věc, za mně osobně bych za takovéto hříbě dala 80 tisíc, ale já koně naposledy kupovala před 8 lety, a o koupi se od té doby nezajímám. Kdo inzerát podával nebi prodej inicioval nemám páru, předpokládala jsem financní situaci, neboť se zde několikrát řešily slečny dluhy. Ano, byla jsem poslední 2 roky na slečnu Karáskovou zlá, ryla jsem do ní, šikanovala jí a svůj názor na ni nezměním, i kdybych se s ní setkala osobně, nemám jí co vysvětlovat. Zkuste se třeba, paní chovatelko, pobavit s Vaší kamarádkou Janou, a vysledujte její reakce na slečnu Karáskovou zde na ifauně před jejím obratem. Já jsem byla aspoň slušná. Slečně Karáskové přeji mnoho úspěchů v chovu králíků a budu nadále trvat na své prosbě, aby se již nikdy nevěnovala koním. Je to můj isobní názor. Jestli k tomu přispělo mé šikanování, prosím. Zachránila jsem kůži aspoň jednomu koni. Snad jsem zahrnula vše, dále se opravdu vyjadřovat nebudu, lidé zde si to opakovaně nepřejí. Klidně do mne dále kopejte, já jsem si už zvykla.
Hezký den
Kateřina Maiksnerová

27.1.2022 13:26
meranet1

XXX.XXX.160.59

Coudas můžete mi prosím napsat soukromě ? Tady nebo na FB, ještě vám některé informace chybí.

Coudas

27.1.2022 17:37
Coudas

XXX.XXX.87.254

Doufám 🙏 že tímto už je to vše.

28.1.2022 08:37
Varaxi

XXX.XXX.150.244

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/147464227/velmi-charakterni-klisna-na-rekreaci-ci-do-chovu.php

Do toho bych i šla. Inzerát, který minimálně láká k tomu, jet se na kobylku podívat.

Zato toto:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/146849152/taris-quo-vadis-qh-plemenik.php
Co je to, prosím pěkně, pohodér?

28.1.2022 08:53
kallisto

XXX.XXX.217.242

Varaxi napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/147464227/velmi-charakterni-klisna-na-rekreaci-ci-do-chovu.php

Do toho bych i šla. Inzerát, který minimálně láká k tomu, jet se na kobylku podívat.

Zato toto:

Ten hřebec je tam roky a už jsem na ten inzerát alergická

28.1.2022 09:02
bassrock

XXX.XXX.251.2

Varaxi napsal(a):

Zato toto:

Pohodér = pohodář, klidný kůň a charakter

Vážně neznáte tento výraz?
No já znám i toho koně a jeho potomky a jsou opravdu skvělí. Styl inzerátu má asi rovnou eliminovat zájemce a "zájemce", ale nic hrozného tam není.

Coudas

28.1.2022 09:15
Coudas

XXX.XXX.87.254

Mám po Tarisovi koně, také jsem jej viděla na vlastní oči, držela jsem kobylu u připouštění. Měla jsem 2 hříbata, bohužel druhá kobylka musela být ve 4 letech utracena ze zdravotních důvodů. Žlutého kone vtipného někteří možná znají. Nicméně pohodér je velmi zvláštní slovo, zřejmě krajové 🙂

28.1.2022 09:32
Arbora

XXX.XXX.80.73

Varaxi napsal(a):

Zato toto:

Tej Čárirejky je celkom škoda "na špacír", do prekážkového chovu osvedčená krv.

28.1.2022 09:46

Ta plnokrevná kobyla vypadá dobře, má stejnou kosatkoploutev jako Bertík, to je sympatický (i když v našich podmínkách asi nenasvalitelný )

Wednesday

30.1.2022 14:04
Wednesday

XXX.XXX.46.251

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/147753664/valach-na-jare-3lety-appa-x-qh.php

Tady jeden opravdu neví jestli bylo ,,dej pac´´ chtěné a nebo ne

30.1.2022 16:59

Wednesday napsal(a):

Já bych o takové pac teda nestála.

30.1.2022 18:39
canka

XXX.XXX.215.25

Daniela Lipová napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/147613702/prodam.php

Rebec slezky noryk...

Celkově ta gramatika v celém inzerátu mluví za své
A jinak fotky také velice kvalitní

30.1.2022 19:29

Rebec slezky noryk...

A není to vtip? Ta gramatika je až nápadně strašná. I ta cena - takhle odpovídáme v Hospodském kvízu na tipovací otázku.

quenierajot

31.1.2022 09:27
quenierajot

XXX.XXX.27.178

Rebec slezky noryk...

Tohle je opravdu smutný příběh.

Ne jen že je kůň pravděpodobně v samotě, má neadekvátního majitele, ale to ustájení s tak nízkým stropem, to už je prostě trýznění.

Hnus velebnosti.

31.1.2022 09:31
bassrock

XXX.XXX.251.2

Wednesday napsal(a):

No ona maminka z poslední fotky vypadá jako "ještě jednou mě vyfoť a jsi synem smrti" taková z gruntu hodná kobyla

31.1.2022 09:44
Pipilota

XXX.XXX.46.93

quenierajot napsal(a):
Tohle je opravdu smutný příběh.

Ne jen že je kůň pravděpodobně v samotě, má neadekvátního majitele, ale to ustájení s tak nízkým stropem, to už je prostě trýznění.

Hnus velebnosti.

Já to vidím jinak: inzerát psal nejspíš cizinec, proto je s chybami. Fotky jsou typické pro pracovní koně - ukazují jaký nosí postroj, jak se koník umí přepravovat (je to bouda náklaďáku, ne ustájení).
Za mě špatně podaný inzerát ve smyslu dnešních požadavků. Ale často kočí z lesa nebývají vzdělanci s nadáním pro obchod... (já kupovat tažáka, alespoň bych si tam zavolala, může to být jakkoliv)

quenierajot

31.1.2022 09:49
quenierajot

XXX.XXX.27.178

Pipilota napsal(a):
Já to vidím jinak: inzerát psal nejspíš cizinec, proto je s chybami. Fotky jsou typické pro pracovní koně - ukazují jaký nosí postroj, jak se koník umí přepravovat (je to bouda náklaďáku, ne ustájení).
Za mě špatně podaný inzerát ve smyslu dnešních požadavků. Ale často kočí z lesa nebývají vzdělanci s nadáním pro obchod... (já kupovat tažáka, alespoň bych si tam zavolala, může to být jakkoliv)

Nemyslím to nijak zle, ale pokud bych chtěla kupovat tažáka, tak bych rozhodně na takový inzerát nevolala. Na podobný inzerát zavolá někdo, kdo o tažných koních ví prd. Pokud bych chtěla tažáka - a obzvlášť pokud by měl být do práce - šla bych do prověřeného chovu, kde budu mít aspoň trochu jistotu, že toho koně nikdo nezničil...psychicky i fyzicky.

Ale já jsme od fochu a vím, co v těchto kruzích s koňmi často děje, je to smutný příběh.

Jinak jasně, díky za upřesnění, beru částečně zpět, nedošlo mi, že je to dodávka.

31.1.2022 10:00
Pipilota

XXX.XXX.46.93

quenierajot napsal(a):
Nemyslím to nijak zle, ale pokud bych chtěla kupovat tažáka, tak bych rozhodně na takový inzerát nevolala. Na podobný inzerát zavolá někdo, kdo o tažných koních ví prd. Pokud bych chtěla tažáka - a obzvlášť pokud by měl být do práce - šla bych do prověřeného chovu, kde budu mít aspoň trochu jistotu, že toho koně nikdo nezničil...psychicky i fyzicky.

Ale já jsme od fochu a vím, co v těchto kruzích s koňmi často děje, je to smutný příběh.

Jinak jasně, díky za upřesnění, beru částečně zpět, nedošlo mi, že je to dodávka.

Právě že na mě ten inzerát působí tak, že vlastně neříká nic... tedy to s koníkem může být různě. Může to být už zničené zvíře co do něj nikdo nechtěl investovat ani za kastraci - polská směs z trhu. A stejně tak to může být původově zajímavý kousek co je zapomenutý u důchodce co s koníkem zajede 3x týdně do lesa a tahají nějak "ne na výkon".

A naštěstí jsou v ČR místa odkud se dá koupit super kůň. A je škoda, že jsou v inzerci vidět méně. Potom je válcují různé divoké dovozy. (probíráno i zde)

quenierajot

31.1.2022 10:19
quenierajot

XXX.XXX.27.178

Pipilota napsal(a):
Právě že na mě ten inzerát působí tak, že vlastně neříká nic... tedy to s koníkem může být různě. Může to být už zničené zvíře co do něj nikdo nechtěl investovat ani za kastraci - polská směs z trhu. A stejně tak to může být původově zajímavý kousek co je zapomenutý u důchodce co s koníkem zajede 3x týdně do lesa a tahají nějak "ne na výkon".

A naštěstí jsou v ČR místa odkud se dá koupit super kůň. A je škoda, že jsou v inzerci vidět méně. Potom je válcují různé divoké dovozy. (probíráno i zde)

Oni ti chovatelé totiž inzerovat ani skoro nepotřebují.

Pro mně by zas byl takový inzerát ztráta času. Ale ais je to o vnímání. Nicméně cizinec v lese s chlaďasem, už to smrdí, obzvlášť pokud je majitel východní národnosti. Ti se u nás ke svým zvířatům chovají nejhůře.
Ne, koně je mi líto, ale prostě nejsem tak bohatá, abych piplala nějakého chudáka, je to tvrdé, ale je to tak.

31.1.2022 10:37
Pipilota

XXX.XXX.46.93

quenierajot napsal(a):
Oni ti chovatelé totiž inzerovat ani skoro nepotřebují.

Pro mně by zas byl takový inzerát ztráta času. Ale ais je to o vnímání. Nicméně cizinec v lese s chlaďasem, už to smrdí, obzvlášť pokud je majitel východní národnosti. Ti se u nás ke svým zvířatům chovají nejhůře.
Ne, koně je mi líto, ale prostě nejsem tak bohatá, abych piplala nějakého chudáka, je to tvrdé, ale je to tak.

Piplání nemocných koní je pro běžné lidi nemožné! (sama mám doma takhle poníka 130KVH co jsem si ho pořídila, že jsem se slitovala a po sedmi letech to hodnotím jako finanční černou díru)
Ale na inzerátech je mi koní vždycky líto. A přemýšlím, jak to udělat, abych si mohla těch chudáků pořídit víc. Ale když to opravdu domyslím, nejde to.

No opravdu to musí zvážit každý sám za sebe. A dlouhodobě se určitě vyplatí počkat si u opravdového chovatele až bude mít koníka pro mě... (no to vím až jsem sama udělala chyby)

quenierajot

31.1.2022 10:46
quenierajot

XXX.XXX.27.178

Pipilota napsal(a):
Piplání nemocných koní je pro běžné lidi nemožné! (sama mám doma takhle poníka 130KVH co jsem si ho pořídila, že jsem se slitovala a po sedmi letech to hodnotím jako finanční černou díru)
Ale na inzerátech je mi koní vždycky líto. A přemýšlím, jak to udělat, abych si mohla těch chudáků pořídit víc. Ale když to opravdu domyslím, nejde to.

No opravdu to musí zvážit každý sám za sebe. A dlouhodobě se určitě vyplatí počkat si u opravdového chovatele až bude mít koníka pro mě... (no to vím až jsem sama udělala chyby)

Já Vám rozumím.

Já bych ty chudáky sbírala taky. Jenže to s mými financemi můžu udělat tak u pár psů a koček. U takového luxusu jako je vlastnictví koně, musím přemýšlet 10x pragmatičtěji, obzvlášť, když mi kůň nestojí u baráku.

Halt...koně s námi mají život těžký.

31.1.2022 12:38
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Rebec slezky noryk...

Když o tom přemýšlím déle - asi tam bude nějaký háček, než jen že neumí česky... Běžné je přeci vykastrovat. No a tady asi někdo nechce do koně dávat peníze a tak ho radši chce vyměnit... asi tam bude i něco dalšího čím koník nevyhovuje...

31.1.2022 12:45
lenacia

XXX.XXX.173.255

Pipilota napsal(a):
Když o tom přemýšlím déle - asi tam bude nějaký háček, než jen že neumí česky... Běžné je přeci vykastrovat. No a tady asi někdo nechce do koně dávat peníze a tak ho radši chce vyměnit... asi tam bude i něco dalšího čím koník nevyhovuje...

já si všímám že plno chlaďasů co tahá po lesích a jsou ve vlastnictví takových.... inu více svérázních, tak trochu méně vzdělaných (a tím nemyslím že jsou snad vyloženě hloupí ale, spíš že v rámci toho z jaké rodiny a prostředí jsou, tak víc než jen základku nestudovali a ani ta tomu vzdělání moc nedali- ale zato jsou obvykle velmi manuálně zruční) majitelů, tak bývají hřebci, protože je nekastrují...

31.1.2022 12:51
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Ono na těžký tah v lese se hřebci hodí - dají do toho tu svoji ohnivost (a jsou u kočích vychovaní a prací přiměřeně unavení - nedělají lajdárny jako odpočatý jezdecký hřebec co se s paničkou dostane pod sedlo 3x do týdne).
Zas na menší práci, se valach asi hodí víc. (ale všechno jsou to teorie - po zobrazení dalších inzerátů je tam auto psané pod Jeseníkem - takže kdo ví co je to za Poláka a odkud)

31.1.2022 12:53

U nás "v horách" běžně hřebci. Proč by to kastrovali, stojí jim to doma na štontu, případně se to povaluje za barákem na louce, nikam s tím nechodí, a když jo, tak stejně pracovat, takže se to zvíře chová ctnostně. Oni kastrovat nepotřebují. Stojí to peníze, kůň je na týden vyřazený z práce, zdravotní riziko, není důvod. A mají tady ty koníky doma takoví ti zarostlí chlapíci, co jim vepředu chybí dva zuby, věčně žmoulaj žváro, všude s sebou tahaj v kapse od montérek lahváče, a holou větu řeknou max když v hospodě bouchaj pěstí do stolu.

31.1.2022 15:14
koně

XXX.XXX.174.63

Pipilota napsal(a):

Karel píše,že hřebec je pro otce příliš rychlý a chce ho vyměnit za valacha ,nebo prodat
Že neumí skoro psát , a ani moc fotit,není zdaleka jediný
Tak jsem to pochopila já .
Když bych chtěla koně na práci do lesa,respektive,když bych chtěla jakéhokoli koně,stejně se na něj jedu podívat .
A na místě si osobně zkusím a vyhodnotím.
Možná že s Karlem ,nebo jeho otcem který s koněm pracuje ,bych si plácla spíš,než s nějakou teoretičkou. Těch se poslední dobou rojí
Chytrou velmi velice ,ale převážně virtuálně.Nebo mořkobylkou typu Jasan, a jí podobné guru

Coudas

5.2.2022 19:57
Coudas

XXX.XXX.87.254

KariBOB napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/148031901/prodam-ponika.php

Hm, pěkná práce 🤟

5.2.2022 20:01
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Neregistrovaný uživatel

12.2.2022 12:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253

já kupovala sveho milacka jako 6letou zanedbanou seredu za 25 000kc, dala si ho dohromady, sice nikdy nebudu mit deti, protoze mam jeho :-D a jsme spolu kazdy den, ale mam luxusniho kone, zdraveho, spolehliveho a i ted uz krasneho. V jedne staji mi jeden pán nabizel za nej 120tisic, kdyz mu ho prenecham na parkur a drezuru :-D nene, ten se mnou umře :-) neni to o penezich, ceny jsou nesmyslne at jsou moc nizko, nebo nahore.
Chce to mit cuch a pockat si na toho praveho.
Kdybych ted kupovala druheho kone, sla bych do max 35tisic do odstavcete Belgika nebo Norika a udelala si sveho konicka uplne .

12.2.2022 13:29

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
já kupovala sveho milacka jako 6letou zanedbanou seredu za 25 000kc, dala si ho dohromady, sice nikdy nebudu mit deti, protoze mam jeho :-D a jsme spolu kazdy den, ale mam luxusniho kone, zdraveho, spolehliveho a i ted uz krasneho. V jedne staji mi jeden pán nabizel za nej 120tisic, kdyz mu ho prenecham na parkur a drezuru :-D nene, ten se mnou umře :-) neni to o penezich, ceny jsou nesmyslne at jsou moc nizko, nebo nahore.
Chce to mit cuch a pockat si na toho praveho.
Kdybych ted kupovala druheho kone, sla bych do max 35tisic do odstavcete Belgika nebo Norika a udelala si sveho konicka uplne .

Teď je mu kolik? Foto na na jízdárně a na skoku by bylo?

14.2.2022 07:48

Teď je mu kolik? Foto na na jízdárně a na skoku by bylo?

vedle v tématu "Pochlubte se" :-)

14.2.2022 18:42
Pipilota

XXX.XXX.46.93

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/148424833/kobylka-qhxaphxpony.php

co se mohlo stát, že u takhle mladého zvířete je nutné přetnutí...
Máte někdo podobnou zkušenost?

14.2.2022 18:48
canka

XXX.XXX.215.25

Pipilota napsal(a):

Zrovna před chvílí jsem na ten inzerá taky koukala a hrozně mě zaujalo,že je to u tak mladého koně..a překlubování v takto pozdějším věku asi není možné....nebo? A nebo nechali prcka od mala na pastvinàch bez kontroly a pak jednou prostě přišli na to že je to v řiti?Možná by stálo za to paní napsat,co je důvodem..

14.2.2022 18:59
Pipilota

XXX.XXX.46.93

canka napsal(a):
Zrovna před chvílí jsem na ten inzerá taky koukala a hrozně mě zaujalo,že je to u tak mladého koně..a překlubování v takto pozdějším věku asi není možné....nebo? A nebo nechali prcka od mala na pastvinàch bez kontroly a pak jednou prostě přišli na to že je to v řiti?Možná by stálo za to paní napsat,co je důvodem..

(jsem neodolala a už jí napsala - od nás je Brno tak na půl cesty - ale je potřeba si přiznat, že cenu má tak 4000,- a ne jak oni chtějí 15)

14.2.2022 19:00
Pipilota

XXX.XXX.46.93

(asi jsem ůchyl na zrzavý poníky)

14.2.2022 19:22

Pipilota napsal(a):

Strašně moc ji chtějí, ale nemají podmínky k operaci, musí být po operaci v boxe. Jo, jasně. Kdyby ji tak moc chtěli, nechali by ji operovat na klinice. Tam box mají. Nebo by přehradili kus přístřešku, to vyjde levněji. Jenže je to drahé. A výsledek nejistý. A je lepší zkusit z kobylky něco vyrejžovat, dokud chodí, než do ní investovat.

14.2.2022 19:37
Pipilota

XXX.XXX.46.93

(no asi skončí jako maso - to je mi líto, ale život je takový - kdo by si posadil vědomě dítě na mrzáka)

14.2.2022 19:49
koně

XXX.XXX.174.63

Pipilota napsal(a):
(no asi skončí jako maso - to je mi líto, ale život je takový - kdo by si posadil vědomě dítě na mrzáka)

Fotky jsou taky fajn,tři oškliví ,nijací ,malí koně.Koukej ta vpravo a ta vlevo .Vidět není nic
Jestli chudera neskáče evidentně úplně třech,tak klidně může vozit .A má 130 cm ,plus tatínka američana.A je flekatá,tak připouštět by určitě šlo.Takže do chovu též.
Maso na ní není a asi ani nebude

14.2.2022 19:55
canka

XXX.XXX.215.25

Pipilota napsal(a):
(jsem neodolala a už jí napsala - od nás je Brno tak na půl cesty - ale je potřeba si přiznat, že cenu má tak 4000,- a ne jak oni chtějí 15)

Taky jsem napsala Ráda si rozšířím obzory,co u takhle mladého koně může byt příčinou...a souhlasím,že cena 15 000,- kč je naprosto mimo mísu..víc,jak 5000,- bych za ni nedala a hlavně...co když operace nepomůže?To se koník bude pajdajíc trápit ve výběhu?

No uvidíme,co se dozvíme..

14.2.2022 20:23
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Jsem zvědavá na odpovědi.
Jinak na obou fotkách má tu PP vytrčenou, nebo vidím blbě? Hlavně ta u sena. To asi na vožení nebude.

Inzerenti se nebrání doplatit nového koně, ale zaplatit těch 5000,- a trochu tomu přizpůsobit podmínky, to se jim nechce. I když mají vidinu (dle inzerce), že kobyla bude jako nová. Proč doplácet za jiného koně víc, když můžu mít levněji pojízdného koně?

14.2.2022 20:45
canka

XXX.XXX.215.25

Tak odpověď už mám..je to zvláštní..

Bývala majitelka prý tvrdí,že kobylku druhý kůň srazil předníma k zemi a kobylka teď překlubuje a jedná se zkrácený ohybač...trochu divné...a tato majitelka ho s tímhle handicapem koupila a teď zase prodává?

14.2.2022 21:07
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Takže koupila koně s vadou a když zjistila, co to obnáší, tak ho posílá dál?

15.2.2022 08:21

Pipilota napsal(a):

Nejspíš neřešili včas. A teď zkouší, který ňouma se chytí.

15.2.2022 08:24

canka napsal(a):
Tak odpověď už mám..je to zvláštní..

Bývala majitelka prý tvrdí,že kobylku druhý kůň srazil předníma k zemi a kobylka teď překlubuje a jedná se zkrácený ohybač...trochu divné...a tato majitelka ho s tímhle handicapem koupila a teď zase prodává?

Blbost. Zkrácený ohybač je vrozený. Paní pěkně kecá.

15.2.2022 09:50
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No já jsem zatím dostala velmi mlhavou odpověď. Asi stejnou jako Canka. Žádné detaily. Tak se doptávám po RTG a sono vyšetření (nechci být za nevěřící potvoru, ale taky to na mě nepůsobí důvěryhodně).

15.2.2022 13:24
Valérie22

XXX.XXX.94.101

canka napsal(a):

Tyto deformity mohou být vrozené, pokud začínají překlubovat hříbata hned po porodu nebo získané. Kůň může překluzovat v jakémkoli věku a to z důvodu úrazu, bolesti, zánětu, genetiky, nepřiměřené zátěže. Prostě z čehokoli. Tento zákrok by měl dělat veterinář, který se zabývá ortopedií po řádném vyšetření (RTG, sono atd.). Ne vždy jde operovat a už vůbec ne zaručit úspěch operace. Záleží na tom, jak jsou poškozené struktury a co to způsobilo. Znám i koně, kterého operoval MVDr. Šterc doma na dvorku v jeho 1,5 roce. Kůň to dal, ale je jen rekreační s mírnou zátěží. Také jsme měli doma takového koně. Dáno geneticky v celé rodině a neoperovatelné. Začalo se projevovat u všech 7 sourozenců vždy až v době růstu do cca 4 let. Kůň nepoužitelný a časem hodně bolavý. Věřte, že jsme konzultovali s největšími kapacitami a nakonec ho nechali uspat. Posílám moc pěkné čtení o tom, že to může potkat koně v jakémkoli věku.
http://srovnejkopyta.cz/category/spalkove-kopyto/
https://www.nadejprekone.sk/zachrana-koni/zachranene-kone/pia/

15.2.2022 13:47
evcusik

XXX.XXX.145.236

Wednesday napsal(a):
https://equiradar.com/cs/listing/QEaI-H4B9Hvpmjnuc1vJ

Malej je zase na prodej.

tak hlavně že byl prověřenej nakupující :/

15.2.2022 14:19
lenacia

XXX.XXX.173.255

evcusik napsal(a):
tak hlavně že byl prověřenej nakupující :/

Tak Vladimír Štursa asi není úplně no name...

15.2.2022 14:53
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Valérie22 napsal(a):
Tyto deformity mohou být vrozené, pokud začínají překlubovat hříbata hned po porodu nebo získané. Kůň může překluzovat v jakémkoli věku a to z důvodu úrazu, bolesti, zánětu, genetiky, nepřiměřené zátěže. Prostě z čehokoli. Tento zákrok by měl dělat veterinář, který se zabývá ortopedií po řádném vyšetření (RTG, sono atd.). Ne vždy jde operovat a už vůbec ne zaručit úspěch operace. Záleží na tom, jak jsou poškozené struktury a co to způsobilo. Znám i koně, kterého operoval MVDr. Šterc doma na dvorku v jeho 1,5 roce. Kůň to dal, ale je jen rekreační s mírnou zátěží. Také jsme měli doma takového koně. Dáno geneticky v celé rodině a neoperovatelné. Začalo se projevovat u všech 7 sourozenců vždy až v době růstu do cca 4 let. Kůň nepoužitelný a časem hodně bolavý. Věřte, že jsme konzultovali s největšími kapacitami a nakonec ho nechali uspat. Posílám moc pěkné čtení o tom, že to může potkat koně v jakémkoli věku.
http://srovnejkopyta.cz/category/spalkove-kopyto/
https://www.nadejprekone.sk/zachrana-koni/zachranene-kone/pia/

Děkuji za info. Já se už taky přikláním k tomu se o poníka více nezajímat. ( na podrobnější dotazy už prodávající nereaguje).

15.2.2022 15:11
Dotaz

XXX.XXX.236.174

lenacia napsal(a):

Souhlasím, ale čekala jsem, že ho zatahá a v budoucnu prodá. Asi jsem to pochopila blbě, ale z vyjádření jsem nabyla dojmu, že s ním kdyžtak zkusí sám pán závodit.

P.S.: Kůň za měsíc přibyl teda na hodnotě. Prodejní asi 80 000, teď chtějí 6000 -7000 euro.

15.2.2022 16:39
canka

XXX.XXX.215.25

Wednesday napsal(a):
https://equiradar.com/cs/listing/QEaI-H4B9Hvpmjnuc1vJ

Malej je zase na prodej.

Chudák..půjde z ruky do ruky..trošku vychvanost toho kupujícího..za účelem zisku?

15.2.2022 17:39
evcusik

XXX.XXX.145.236

lenacia napsal(a):

Nečekala jsem (rychlý) preprodej - vzhledem k udaným informacím od Petry a chovatelky

Neregistrovaný uživatel

15.2.2022 19:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.8

Holky evcusik fotaz pisu sz

Coudas

15.2.2022 19:50
Coudas

XXX.XXX.87.254

Já to asi nechápu. Všichni chtějí mít klid, hlavně ať už je od atly pokoj, já dostávám kartáč že šmíruju, mebo proč do ní furt šiju, a pak ti co nejvíc vykřikovali, tak si sami přidaj, ale je potřeba to vytahovat.... hm, asi jsem fakt diagnoza.

15.2.2022 21:56
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.23.2

Prodala jsem za 70tisíc kdy mě k tomu vychytrale dotlačil po psychické stránce. Původní dohoda byla 80tis. Počkat 24h byl by v rodině a měl by se fajn. Chtěla jsem pro něj fajn domov a myslela jsem si že ho chce Štursa pro sebe do sportu. To sem mladýmu připravila pěkný osud .

15.2.2022 23:36
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.23.2

Varaxi napsal(a):
Rozhodně to nebylo tak, že by se mi někdo představil celým jménem a varoval mě před jeho prodejem a měl by k tomu také nějaké pádné důkazy

Vím minimálně o jednom člověku, který Vám psal pod svým jménem a před prodejem koně. A pokud jako důkaz neuznáváte očité svědectví, za to nikdo z nás nemůže.

Jen chci říct, že způsob jakým jste zde tlačili na Petru, aby se o koně starala, nebo ho prodala nebyl zrovna efektivní. Ve výsledku to byl spíše přesný opak. Rezignovala.
Ona nerezignovala, jí bylo všechno jedno od začátku. Celou dobu se tu vymlouvala, že nic nejde, že všichni jí ubližují a kdesi cosi.
Přes internet jsou omezené možnosti, zvlášť, když si ta osoba ničeho neváží - Vašeho zájmu a času, života a zdraví koně, prostě ničeho.
To, že se vzdala koní, je opravdu jediné, co lze říci v její prospěch. Ovšem teď bude týrat králíky.
Ona nemá chovat nic, co má víc jak tři neuronové buňky a dokáže vnímat bolest.

Nicméně chápu, že jsem nikdy nebyla ve Vaší situaci (kdežto v Petřině víceméně ano, jednala jsem úplně jinak a co víc, ani mě nenapadlo jednat tak, jak jednala ona, a proto si troufám prohlásit, že za většinu problémů s koňmi, finančních i jiných si může sama), a proto jsem daleka Vás nebo Váš přístup soudit a odsoudit. Mám na kontě krásnou nulu - nula vlastněných koní, nula uchovněných koní, nula odchovaných hříbat. Naše životní okolnosti jsou tak odlišné, že nějaký relevantní názor na Vás ani mít nemůžu. S jednou výjimkou, a tou je fakt, že jste se o koně postarala nad rámec svých povinností; to zlý, nezodpovědný nebo lhostejný člověk neudělá.
Já toto záživné téma nechávám být. Prostě jste řekla, co jste považovala za důležité, tady se k tomu jistě ještě pár lidí vyjádří, ale já si počkám na nějakou inzertní perličku.

Žádné králíky netýrám. Můžete se přijet podívat. Nemám s tím problém. S králíky zacházím s úctou a tvoříme sehraný tým. Jsou nakrmení a v čistém nemám problém sem dát foto chovu po neděli.

16.2.2022 08:28
koně

XXX.XXX.174.63

CHS Modré Jezero (557) napsal(a):
Prodala jsem za 70tisíc kdy mě k tomu vychytrale dotlačil po psychické stránce. Původní dohoda byla 80tis. Počkat 24h byl by v rodině a měl by se fajn. Chtěla jsem pro něj fajn domov a myslela jsem si že ho chce Štursa pro sebe do sportu. To sem mladýmu připravila pěkný osud .

U vás se to taky plácalo ode zdi ke zdi.Těžko tedy říct,jestli mladej bude mít lepší, či horší osud
Každopádně koně zatahat ,a tím zhodnotit neumí každý .Proto si jednoho každého,co zatahá určitě nenechává.Je to pravděpodobně jeho práce ,nikoli útulek.
Je běžná praxe levně koupit a zkusit dráž prodat.
Vám už to každopádně může být jedno .Jak člověk prodá nemá dál nic řešit .
Tak si v klidu dělejte králíky a už nemusíte být psychicky deptána z koní .Při kterých vás každý využil ,napálil ,či psychicky zdeptal.A bohužel vaši nerovnováhu a ovlivnitelnost odnášeli jen koně.

16.2.2022 09:58
Arbora

XXX.XXX.80.73

Dotaz napsal(a):
Souhlasím, ale čekala jsem, že ho zatahá a v budoucnu prodá. Asi jsem to pochopila blbě, ale z vyjádření jsem nabyla dojmu, že s ním kdyžtak zkusí sám pán závodit.

P.S.: Kůň za měsíc přibyl teda na hodnotě. Prodejní asi 80 000, teď chtějí 6000 -7000 euro.

Ak sa za ten mesiac zapriahol, mohla stúpnuť cena. Predpokladám, že vyššia cena je tam kvôli cieľovke a hlavne, nie je nikde napísané, že sa za toľko aj predá.

16.2.2022 12:07
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.23.2

Arbora napsal(a):
Ak sa za ten mesiac zapriahol, mohla stúpnuť cena. Predpokladám, že vyššia cena je tam kvôli cieľovke a hlavne, nie je nikde napísané, že sa za toľko aj predá.

To asi těžko když tvrdil jak pracovat může až za rok

16.2.2022 12:29
Pipilota

XXX.XXX.46.93

CHS Modré Jezero (557) napsal(a):
To asi těžko když tvrdil jak pracovat může až za rok

Po sedlem může pracovat až za rok. Těžký tah taky až posílí. ALE zataháno opravdu může mít už za měsíc. Chytrý koník se kterým se pracovalo ze země to dá hned. A chodit ve vozíku vedle mazáka co táhne může i mlaďoch, jde o to jak má nastavené pobočáky. A vůbec pan Štursa je co se týká zapřahání PAN Štursa (za mě klobouk dolů) - ten si poradí a naučí rychle a dobře, navíc než se kůň prodá zas je nějaký měsíc pryč... Jeho práce má prostě cenu.

11.3.2022 12:34
Nezzie

XXX.XXX.236.4

11.3.2022 17:39
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Nezzie napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/149377558/modrooky-hrebecek.php

Další "výhodná" výměna 😏

Tak určitě - já mít doma 25letou dušnou kobylu, hned se na výměnu hlásím

(jinak jak se tu různě probírají panel testy a jejich ceny - tohle je ten případ, kdy mít to zvíře hotové otestování je hned jasněji)

11.3.2022 21:37
ivkab

XXX.XXX.205.187

Nezzie napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/149377558/modrooky-hrebecek.php

Další "výhodná" výměna 😏

Ach jo APPA se zásadně s APH nekříží ,protože to geneticky ,nedělá dobrotu.Pokud by to šlo ,tak už by to amici určitě zpeněžili.Snad bude koník do budoucna ok .A ještě ho prodává jako hřebce..barva pěkná ,očka modrá...no ,neberte to.

12.3.2022 08:50
Pipilota

XXX.XXX.46.93

12.3.2022 09:20
Nezzie

XXX.XXX.236.4

Ach jo....ono je lepší prodat než se starat o to, že mi pojde kůň doma a bude mě stát ještě peníze. Toto asi nikdy nepochopím

12.3.2022 10:05
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Nezzie napsal(a):
Ach jo....ono je lepší prodat než se starat o to, že mi pojde kůň doma a bude mě stát ještě peníze. Toto asi nikdy nepochopím

Je to možná hlubší problém. Já jsem dříve tyhle inzeráty taky četla jako jednoznačné přehození odpovědnosti. Ale na podzim se mi stala vlastní příhoda - musela jsem ze zdravotních důvodů kobyly měnit ustájení ( dušnost a 19,5 roků), odpověděla jsem na inzerát kde paní hledala staršího poníka jako společníka ke svému koni. Bylo z toho moc hezké psaní si, kdy jsem pochopila, že jsou situace kdy je taková výměna možná. Nám to nevyšlo, protože by stála mezi poli v rovině a tak by tam změna prostředí nenastala. Ale chápu, že když máte doma 2 koně a jeden náhle uhyne, tak společník na dožití může klapnout. A jak jinak dát vědět než inzerátem... Už si nepředstavím vždy jen vypočítavost prodávajícího. No nikdo s rozumem a zkušenostmi si jen tak na krk neuváže staré a nemocné zvíře.

12.3.2022 11:14
koně

XXX.XXX.174.63

Pipilota napsal(a):
Je to možná hlubší problém. Já jsem dříve tyhle inzeráty taky četla jako jednoznačné přehození odpovědnosti. Ale na podzim se mi stala vlastní příhoda - musela jsem ze zdravotních důvodů kobyly měnit ustájení ( dušnost a 19,5 roků), odpověděla jsem na inzerát kde paní hledala staršího poníka jako společníka ke svému koni. Bylo z toho moc hezké psaní si, kdy jsem pochopila, že jsou situace kdy je taková výměna možná. Nám to nevyšlo, protože by stála mezi poli v rovině a tak by tam změna prostředí nenastala. Ale chápu, že když máte doma 2 koně a jeden náhle uhyne, tak společník na dožití může klapnout. A jak jinak dát vědět než inzerátem... Už si nepředstavím vždy jen vypočítavost prodávajícího. No nikdo s rozumem a zkušenostmi si jen tak na krk neuváže staré a nemocné zvíře.

No právě,nikdo s rozumem
Stařík ale rozumného,myslícího člověka potřebuje. Hlavně aby ten člověk trochu v obraze ,ohledně specifických potřeb starého koně.A kolik takových lidí se zkušenostmi ,je na světě ?Ochotných sponzorovat koně,kterého už do mrtě využil někdo jiný?
Společník na dožití ,nekonečný koloběh mezi doktory a kafilérkou ,protože pořád jeden trochu žije .Komunikace mezi lidmi ,přesunutí staříků ,jestli si sednou , akce s účastí obou majitelů ,OK .
Ale poslat starého pryč ,ještě za něj chtít peníze ? A ponechat si ty,co ještě mohou ? S heslem ,mě už nestačí,ale někomu rozhodně jistojistě bude dělat radost
Podle mě je takových případů většina.

12.3.2022 12:29

Pipilota napsal(a):

Já bych se vždycky bála, že na toho rozumného a se zkušenostmi nenarazím. Že to spíš bude nějaký jouda, který si zamne ruce, jak za pár šupů sehnal koně. Nebo handlíř.

12.3.2022 14:47
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Já bych se vždycky bála, že na toho rozumného a se zkušenostmi nenarazím. Že to spíš bude nějaký jouda, který si zamne ruce, jak za pár šupů sehnal koně. Nebo handlíř.

Ale tak když si píšete s paní v důchodu co ke svému už postaršímu jezdeckému koni do společnosti hledá poníka v letech - odhadnout se dá. Prostě podle projevu, že ví na co se chce zeptat a umí poslat i fotky kde by byl ustájen atd.

Jasně že mi poník zůstal. Ale bylo to po moc pečlivé úvaze, že by tam vlastně nebyla změna prostředí, jen by místo 12/12 měl 24/7. (A to je tak i nyní, jen to má výhodu že mám poncla v dojezdové vzdálenosti a ošetřuje ho pořád stejný vet.) Takže věřím že bych starouše s perspektivou hezkého zbytku života za některých okolností takhle dál poslala. (no ale jen tak úplně do neznáma, to néé)

O pár vesnic od nás je taková sběratelka zvířátek. Zachraňuje všechno. Ale takovým způsobem, že je to jen živoření. A na FB to prezentuje tak, aby ostatní přispívali... Tak tam bych ji nedala ani když už je to podhůří.

12.3.2022 23:53
canka

XXX.XXX.215.25

Tak asi měla přítelkyně radši koně,tak ho vytočila

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/149584115/pritelkyne-zdarma.php

14.3.2022 10:56
Valérie22

XXX.XXX.94.101

Nezzie napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/149559452/koupim-kone.php

Ať žije pan Čestin...

Ještě takoví dobří češtináři prodávájí v olomouckém kraji psy.
Tento asi na nečem jede. Když si rozkliknete jeho další inzeráty, tak tu hrůzu napsal ten den 13x. Pak prodává ještě auto a inzerát je už normální. Telefon stejný.

17.3.2022 14:08
Slon Indický

XXX.XXX.122.26

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/149809558/konke-babicky.php

Nehlaste se všichni - výprodej koní ve věku 25-31 let, aneb kafilerie je drahá...

17.3.2022 14:28
koně

XXX.XXX.174.63

Nejlepší legrace na zahradu ,koňská stařenka
By mě zajímalo ,jak ty nadějné společnice vypadají teď.Když se jich najednou zbavuje

17.3.2022 16:33
canka

XXX.XXX.215.25

Taky by mě zajímali aktuální fotky po zimě...nechcete zkusit někdo napsat ze zvědavosti?

17.3.2022 16:36
canka

XXX.XXX.215.25

Čím to je,že skoro všichni ti koně inzerovaní ze Slovenska vypadají tak uboze?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/149817491/predam-kobylu-9-rocnu.php

17.3.2022 18:45
etnies86

XXX.XXX.245.26

canka napsal(a):

Hruza, kdyz vemu o kolik lip vypada nase 25 leta kobylka :(

Ale ten dle prostredi inzeroval uz vic koniku v nic moc stavu

17.3.2022 19:12
Pipilota

XXX.XXX.46.93

canka napsal(a):

Nejspíš to bude tím, že v jejich kulturním okruhu je to nářadí. Ne výrobní prostředek o který se pečuje, aby fungoval. Natož tak parťák na zábavu, či dokonce mazel. Je to prostě odraz kultury těchto lidí. (ono i u nás jsou oblasti kde si lidi drží koně, protože v jejich rodině vždy byli koně a dělalo se s nimi v lese... ve spojení s kořalkou to potom vypadá takhle nějak) Nejspíš je na Slovensku více zemědělsky znevýhodněných oblastí a jak je tam život tvrdší dopadá to takhle...

17.3.2022 20:57

canka napsal(a):

To kulturní prostředí, kde žije majitel takového koně je i pro lidi příšerné, natoš pro zvířata, která trpí už obecnou nevzdělaností a alkoholismem svých majitelů(možná základní vzdělání, nedostatek intelektu). Neumí nebo nemá potřebu se postarat o sebe, žije ze dne na den a tak to má i se zvířaty, není , nežere se, koupit na zimu dostatek sena? v létě se mají asi lépe...myslím, že tahle kobyla už tam v inzerci byla , ale vypadala lépe.

17.3.2022 22:21
canka

XXX.XXX.215.25

Že jim to není ale blbý za ni chtít ty peníze za chudinku...přitom věřím,že kdyby se ta kobyla pořádně nakrmila,odčervila a dala do kupy kopyta,tak by mohla být i moc hezká...

18.3.2022 06:51

canka napsal(a):
Že jim to není ale blbý za ni chtít ty peníze za chudinku...přitom věřím,že kdyby se ta kobyla pořádně nakrmila,odčervila a dala do kupy kopyta,tak by mohla být i moc hezká...

Není. Mají prostě posunuté vidění. Jiné, než je to naše.

18.3.2022 06:52

canka napsal(a):

No právě, s tímhle oni operují, že když se to nakrmí, bude to vypadat pěkně. Oni prodávají toho pěkného koně, ne ten žebřík. Prostě není na benzin, tak prodám koňa.

18.3.2022 06:52

Není. Mají prostě posunuté vidění. Jiné, než je to naše.

Přesně, dokavaď se to hejbe, může to makat, takže to tu cenu má.

18.3.2022 09:59
mulan

XXX.XXX.107.70

Nezzie napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/149846270/prodam-pony-valacha.php

To sedlo kdy to lidi konečně pochopí, že patří na záda a ne na krk koně

18.3.2022 11:00
koně

XXX.XXX.174.63

Ale koníček je pěkný
Kdyby ho nafotili ve volnosti ,nebo bez toho sedla na krku,je to moc hezké zvíře

18.3.2022 11:34
Arbora

XXX.XXX.80.27

canka napsal(a):

Ak sa v slovenskej inzercii objaví raz za čas maďarský inzerát, mám z toho usúdiť, že všetky maďarské kone sú úbohé a majitelia sa o ne nevedia a nechcú starať? To snáď nie...

19.3.2022 06:58
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Arbora napsal(a):
Ak sa v slovenskej inzercii objaví raz za čas maďarský inzerát, mám z toho usúdiť, že všetky maďarské kone sú úbohé a majitelia sa o ne nevedia a nechcú starať? To snáď nie...

No spíš bych usuzovala, že "specialisti a takykoňáci" si oblíbili inzerovat i v sousední zemi kde se s nimi ještě domluví. Protože se do nákupu nehezkých koní a poníků nikdo nehrne, tak prostě rozšíří okruh nabízení... Taky jsou viditelnější i proto, že určitě prodávají déle (oproti pěkně vyfocenému čistému koni v hezkém prostředí).
Nemyslím, že je to víc než povzdech...

25.3.2022 11:33

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/149993109/prodam-cernou-kobylu-quarter-horse.php

...aneb jak z totální křižovatky vytřískat pohádkou co nejvíc peněz...

25.3.2022 11:37

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/150154737/kobylka.php

A další majitel, co má dojem, že po prodeji bude o koni dál rozhodovat...

Widoo

25.3.2022 11:40
Widoo

XXX.XXX.27.178

To je zase nějakej novej trend tahle kombinace...begik s frísem, norik s frísem...asi low cost varianta fríse po česku :D

Jsem jich teď v poslední době viděla několik random i v terénu.

25.3.2022 12:18
koně

XXX.XXX.174.63

Paní prodejkyně je dost zvláštní osoba
Chová spousty plemen psů .Koně jí na dvorku a malém chlívku tolika nešli ,tak nějaký čas byla mimo .
Ale poslední dobou koukám,že se k nim zase vrátila,ovšem v jiném "okrese"

25.3.2022 12:20
koně

XXX.XXX.174.63

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/149993109/prodam-cernou-kobylu-quarter-horse.php

...aneb jak z totální křižovatky vytřískat pohádkou co nejvíc peněz...

Jestlipak měl děd mustang taky krásné oči
Ale ošklivá kobylka není

25.3.2022 12:29

koně napsal(a):
Ale ošklivá kobylka není

Ošklivá ne, ale za 130 taky zas tak krásná není.

25.3.2022 12:46
koně

XXX.XXX.174.63

Ošklivá ne, ale za 130 taky zas tak krásná není.

Cena je jasně mimo,tu jsem vůbec neřešila #wink

25.3.2022 13:18

koně napsal(a):
Ale ošklivá kobylka není

A aspoň jedna fotka v zootechnickém postoji. To nebývá často.

Wednesday

25.3.2022 13:21
Wednesday

XXX.XXX.38.128

Ona je paní prodávající duševně chorá. Aspoň co jsem tak slyšela z okolí. Třeba když měl kůň okousaný zadek, udělala scénu, že ho někdo pořezal nůžkama.

25.3.2022 13:41
koně

XXX.XXX.174.63

Wednesday napsal(a):
Ona je paní prodávající duševně chorá. Aspoň co jsem tak slyšela z okolí. Třeba když měl kůň okousaný zadek, udělala scénu, že ho někdo pořezal nůžkama.

Prosím ,budete li mít někdy čas, písněte mi zprávu.Vám to nejde
Jestli se nemýlím ,a je to ta samá,co jsem s ní měla co do činění před cca 20ti lety.

25.3.2022 15:55
Nezzie

XXX.XXX.69.145

Když se tu na ty smlouvy narazilo, jak to je? Četla jsem si, že nemůže býv.majitel nic vymáhat byť si to do smlouvy dal, že je tato smlouva ve výsledku neplatná. Jak to tedy je?

Widoo

25.3.2022 16:00
Widoo

XXX.XXX.27.178

Nezzie napsal(a):
Když se tu na ty smlouvy narazilo, jak to je? Četla jsem si, že nemůže býv.majitel nic vymáhat byť si to do smlouvy dal, že je tato smlouva ve výsledku neplatná. Jak to tedy je?

Je to podle občanského zákoníku. Tak je nad jakoukoli smyslně i nesmyslně napsanou smlouvou.

A velmi zjednodušeně platí, že co prodám, po tom mi může být putna. Zvíře už se sice nebere tolik jako věc, jako to bylo dříve, ale stále je to vždy něčí majetek, který si jakkoli bývalý majitel nesmí nárokovat (následné info o zvířeti atd. je jen dobrá vůle nového majitele).

25.3.2022 17:37
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Widoo napsal(a):
Je to podle občanského zákoníku. Tak je nad jakoukoli smyslně i nesmyslně napsanou smlouvou.

A velmi zjednodušeně platí, že co prodám, po tom mi může být putna. Zvíře už se sice nebere tolik jako věc, jako to bylo dříve, ale stále je to vždy něčí majetek, který si jakkoli bývalý majitel nesmí nárokovat (následné info o zvířeti atd. je jen dobrá vůle nového majitele).

No a zrovna tento týden se mě můj muž říkal, jak jeho kolegyně v práci koupila super fenečku a musí ji dát vykastrovat, protože to tak má ve smlouvě...

Není to jen u koní...

Widoo

28.3.2022 09:36
Widoo

XXX.XXX.27.178

Pipilota napsal(a):
No a zrovna tento týden se mě můj muž říkal, jak jeho kolegyně v práci koupila super fenečku a musí ji dát vykastrovat, protože to tak má ve smlouvě...

Není to jen u koní...

Hlavní důvod, proč už bych si nevzala psa z útulku.

28.3.2022 10:41
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Kastrace psů mi taky nesedí. Ale u feny ji považuji za velmi rozumnou. Zvlášť u křižovatky s nejasnou minulostí a původem.
Můj příspěvek byl ale o tom, že chovatel TOP psů se před konkurencí snaží bránit tím, že do smlouvy si dává, že se má fenka vykastrovat.

28.3.2022 10:42
Nezzie

XXX.XXX.69.145

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/150274089/prodam-kobylu.php

Na to jakou chcou cenu, bych čekala fotky co "řeknou víc"

Widoo

28.3.2022 10:45
Widoo

XXX.XXX.27.178

Pipilota napsal(a):
Kastrace psů mi taky nesedí. Ale u feny ji považuji za velmi rozumnou. Zvlášť u křižovatky s nejasnou minulostí a původem.
Můj příspěvek byl ale o tom, že chovatel TOP psů se před konkurencí snaží bránit tím, že do smlouvy si dává, že se má fenka vykastrovat.

Pardon, to mi uniklo.
Ježiš to je úchylný. Doufám, že to ta kolegyně jen kvůli tomu neudělá.

28.3.2022 10:52
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Widoo napsal(a):
Pardon, to mi uniklo.
Ježiš to je úchylný. Doufám, že to ta kolegyně jen kvůli tomu neudělá.

No jak mi to podával manžel, tak bude kastrace, protože to tak má ve smlouvě...

28.3.2022 22:16
Arbora

XXX.XXX.172.188

Záleží od útulku, niekotrí sú fakt psycho a kontrolujú, niektorí majú úplne v paži. Kastrovala som oba psy, z rôznych dôvodov, ale ani o jednom sa nedozvedel útulok, nevidím dôvod a sami sa nepýtali.

Na druhej strane, nedávno som videla na psoch nejakú diskusiu a právnu dohru po tom, ako nový majiteľ vykastroval veľmi mladú fenu z útulku.

29.3.2022 08:22

tj. jenže ta fena od Impact nebyla jeho, měl ji v dočasné péči. Takže vlastně vykastroval cizího psa. To se pak může právně dohrávat...

9.4.2022 08:20
mulan

XXX.XXX.107.70

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/150725125/chladnokrevnik.php
Vidíte tam taky solidní špalky na zadních?

9.4.2022 08:28

Dotaz napsal(a):
To udidlo.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/150856462/prodam-kobylku.php

A "jezdec" na ní a jelení krk a žádné svaly. By mě zajímalo, kolik jí je. Vypadá jako hříbě.

9.4.2022 08:29

mulan napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/150725125/chladnokrevnik.php
Vidíte tam taky solidní špalky na zadních?

Ano, vidím.

9.4.2022 10:31
evcusik

XXX.XXX.145.236

A "jezdec" na ní a jelení krk a žádné svaly. By mě zajímalo, kolik jí je. Vypadá jako hříbě.

Vyhublej arab - zadek a krk - a je z toho "hribe".

9.4.2022 17:33
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Dotaz napsal(a):
To udidlo.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/150856462/prodam-kobylku.php

No já jsem chtěla napsat: "že udidlo je zrovna momentálně větší, protože kobyla přes zimu zhubla... no to se tak stává... to nevíte?" (pro nechápavé, je to těžká ironie - na té fotce je špatně všechno kromě barvy koně)

Zdá se mi, že to bude pořád stejná "firma z Hodonína" co už se tu propírali poníci i tažáci (nějaký handlák z pomezí Maďarsko, Slovensko a k nám)

11.4.2022 09:43

Já mám pocit, že ten člověk nemá do udidla zapnutá dvě vodítka, ale jak tak tu kobylu vyvlekli ze chlíva na focení na voďáku, jen tak se na ni vyškrábal, aby jako byla vyfocená, že nosí. A má v ruce jen ten jeden voďák, a jak kobylu "brzdí" asi, tak se mu holt udidlo tím jednostranným tahem protáhlo hubou... Momentka, no.

20.4.2022 14:35
lenacia

XXX.XXX.173.255

20.4.2022 14:51

On celý ten inzerát působí jako ten kůň... dost jako "nezájem". I když panička na úrovni náctky si představuje, že si bude moct na fejsbůk vyvěšovat co měsíc podobenku od nového páníka.

20.4.2022 14:51

Díky, příště si dám větší pozor co kam, házím, to tak když děláte víc věcí na jednou
Ještě mě tedy zaujaly ty fotky koníka na vazáku přes ohradu. O tom jak je inzerát psaný ani nemluvě, ale tak paní je podle jména cizinka

20.4.2022 14:55
koně

XXX.XXX.174.63

Díky, příště si dám větší pozor co kam, házím, to tak když děláte víc věcí na jednou
Ještě mě tedy zaujaly ty fotky koníka na vazáku přes ohradu. O tom jak je inzerát psaný ani nemluvě, ale tak paní je podle jména cizinka

Spíš neumí psát ,a následně ani moc číst ,co to vlastně na tu klávesnici nadatlovala ,cizinka
By mě zajímalo,jak dlouho ho tahle perla měla .A na co původně ,ho koupila .Obsednutí nezkoušela
Když by jí vlastně stačily fotky každý měsíc

20.4.2022 15:04

Tak všechno je možné, jestli to je nějaká náctiletá slečna, tak bych se ani nedivila

20.4.2022 19:15

lenacia napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/151341977/arabsky-plnokrevnik.php
Tak sem házím ty arabský lyže

Jo, přerostlá kopyta. A ta záplava srdíček tomu nasadila korunu.

20.4.2022 19:17

Tak všechno je možné, jestli to je nějaká náctiletá slečna, tak bych se ani nedivila

No ale té náctileté slečně ho musel někdo koupit, nejspíš rodiče. A ti by měli mít víc rozumu. I když ...

20.4.2022 19:17

No ale té náctileté slečně ho musel někdo koupit, nejspíš rodiče. A ti by měli mít víc rozumu. I když ...

20.4.2022 19:27

lenacia napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/151341977/arabsky-plnokrevnik.php
Tak sem házím ty arabský lyže

Tak teď už prý na prodej zase není ...
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/151378528/kun.php

20.4.2022 19:38
lenacia

XXX.XXX.168.148

zajímavé... na smazání i úpravu funguje úplně stejný kód

20.4.2022 19:51

Se mi vložilo dvakrát.

20.4.2022 20:34
canka

XXX.XXX.215.25

Paní to asi v hlavince nebude mít úplně v pořádku

23.4.2022 03:56
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Neměl by ten kůň bez těla být spíš levnější, když mu kus chybí?
https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=5769104&idphone=3313774&jmeno=Hermafrodita+Salamova

23.4.2022 15:49

Dotaz napsal(a):
Neměl by ten kůň bez těla být spíš levnější, když mu kus chybí?
https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=5769104&idphone=3313774&jmeno=Hermafrodita+Salamova

Bohužel uz tam nic neni

25.4.2022 08:39

mulan napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/151374289/6lety-frisky-hrebec.php

Schválně, kolik lidí zas bude posílat prachy bůh ví kam

25.4.2022 08:48

mulan napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/151374289/6lety-frisky-hrebec.php

prodávající má inzeráty i na papoušky, koťata a štěňata pomíků. Lokality - celé Čechy.

25.4.2022 09:11

prodávající má inzeráty i na papoušky, koťata a štěňata pomíků. Lokality - celé Čechy.

Tak samozřejmě, čím víc bl*ů se nachytá, tím líp.

25.4.2022 13:19
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Tak samozřejmě, čím víc bl*ů se nachytá, tím líp.

jojo - lidi pořád nechápou co má jakou cenu...

26.4.2022 12:19

Koně s prasklým kopytem, za 90tis

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/151633564/wpbrv-cervnu-trilet.php

Koukám když se ta fotka hodně přiblíží, tak celkově ta kopyta vypadají nic moc, ale třeba fotka klame

26.4.2022 12:25

Tak předpokládám, že tím nemyslí prasklou kopytní kost. Pouze prasklinu v rohovině. A je otázka, jak je ta prasklina hluboká. Třeba je to po abscesu. Pokud je kůň nadále bez omezení a kopyto odrůstá dobře, nevidím důvod cenu kvůli tomu snižovat.

26.4.2022 12:28
koně

XXX.XXX.174.63

To by mě zajímalo ,kde je ta prasklina
Oprýskané talíře, pokryté vrstvou bahna.Pak postavička ,do kopce a v dáli .
Přitom by to mohla být moc hezká šimla ,za pár let a několik korekcí.
Opravdu repre fotky ,které lákají se jet podívat

26.4.2022 12:29

Koně s prasklým kopytem, za 90tis

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/151633564/wpbrv-cervnu-trilet.php

Koukám když se ta fotka hodně přiblíží, tak celkově ta kopyta vypadají nic moc, ale třeba fotka klame

A vy na těch fotkách něco vidíte?

26.4.2022 12:31
koně

XXX.XXX.174.63

Po velkém přiblížení ano
Plus pracuje fantazie ,co asi bude pod bahnem

26.4.2022 12:33
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Tak předpokládám, že tím nemyslí prasklou kopytní kost. Pouze prasklinu v rohovině. A je otázka, jak je ta prasklina hluboká. Třeba je to po abscesu. Pokud je kůň nadále bez omezení a kopyto odrůstá dobře, nevidím důvod cenu kvůli tomu snižovat.

To asi jo. Ale víme, že je kobyla bez omezení? Aby to nedopadlo tak, že si teď koupíte koně za 90 klacků jen proto, abyste ho pak rok živila a chodila se na něj dívat - vezměte v potaz, že není ani obsedlá. Co to kopyto udělá, až na něj bude přenesena zátěž?
To chce diagnostiku, ne vágně napsat, že kůň má prasklinu v kopytě. Bez toho je ta kobyla předražená.
https://spolecenstvo-podkovaru.webnode.cz/news/bez-kopyt-neni-kone-cast-9-kdyz-kopyto-praska/

26.4.2022 12:39

Tak asi to bude jen prasklina v rohovině, ale i tak, já bych počkala, až odroste a pak terve prodávala........tak asi nechtějí čekat. Nicméně kobylka má hezkou barvu a dnes jsou koně opravdu za draho :)

26.4.2022 12:56

Varaxi napsal(a):
To asi jo. Ale víme, že je kobyla bez omezení? Aby to nedopadlo tak, že si teď koupíte koně za 90 klacků jen proto, abyste ho pak rok živila a chodila se na něj dívat - vezměte v potaz, že není ani obsedlá. Co to kopyto udělá, až na něj bude přenesena zátěž?
To chce diagnostiku, ne vágně napsat, že kůň má prasklinu v kopytě. Bez toho je ta kobyla předražená.
https://spolecenstvo-podkovaru.webnode.cz/news/bez-kopyt-neni-kone-cast-9-kdyz-kopyto-praska/

No to ale nevíte nikdy, když si kupujete mladého koně, že bude bez omezení. Oni tu informaci poctivě sdělují, zda se případný zájemce zeptá na detaily nebo se přijede podívat, nechávají na něm (až mě to sdělení překvapuje, já bych to tam nepsala, prostě bych informovala zájemce při prohlídce, zejména pokud prognoza je, že bude kůň bez omezení, což samozřejmě nevíme - víme jen to, co je v inzerátu. Ostatně moje spekulace o prasklé nikoli kosti ale rohovině je také jen čistý fabul.).

Kdybyste věděla, co popraskaných kopyt dávají do skupin s kopytotématikou každou chvíli lidi na fejsbůku. A zejména teď, jak to zase začalo růst... Zdá se, že praskliny v kopytech jsou prostě běžné, některé méně vážné, některé vážnější, a lecjaký kovář to neumí řešit, tak se řekne, že má kůň nekvalitní rohovinu a jde se od toho nebo se to nakove.

Fotky a prezentace ovšem samozřejmě hrozné, a ta informace o prasklině tomu bohužel nasazuje pouze tu negativní korunu. Že se to dá udělat líp, o tom žádná. Takovýhle koník by se dobře nafocený mohl prodávat za 150 tisíc, a věřím, že nějaký jouda by ho koupil. Předražená se mi taková kobyla nezdá, řekla bych, že koně za nižší částky už moc neuvidíme. Pokud je zdravá, cena se mi zdá ok. Na druhou stranu pokud není....

26.4.2022 12:58
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Pokud je zdravá - to je ono, ta kobyla není zdravá, když má prasklé kopyto.
Ale máte jiný pohled na věc, to respektuji. :)

26.4.2022 13:55
Bella04

XXX.XXX.96.140

Tuhle byl v inzerci bily kladrubak, 6ti lety? za 300 tis? a v inzeratu byla fotka poradne praskliny na prednim kopyte (ale taky rovnou i RTG, plus dobre fotky, plus video)...

26.4.2022 16:35
Horsana

XXX.XXX.40.140

No jasne, vidieť to na tej pravej prednej, je tam od korunky dole ryha :)

Raz som zažila, že sa skoro u 9 z 12 koní objavili príšerné rázštepy, u dvoch až tzv. volské. Veľmi, veľmi zlé.
Ale keďže som pár koní poznala, tak som vedela, že na to v živote netrpeli a že na vine je ten, kto robil korektúry.

Vymenili ho a zázrak!
Pravda, jedna kobyla musela dostať aj platničku, tmel sa lial po litroch, ale do roka aj tie najhoršie boli preč a to to fakt vyzeralo ako nejaká ratica, u pár jedincov.

Pritom to nikomu nenapadlo, že to asi ujko nepižle a nepribíja dobre, vymýšľali sa úplne absurdné teórie a podľa Bořánka to bolo z vakcinácie :D

26.4.2022 21:41

No když se to hodně přiblíží tak kopyta vypadají nic moc, hlavně to zadní co je víc vidět...... Ale fotky zkreslují a já teď hodně studuju o kopytech tak mi to už možná leze na mozek

26.4.2022 22:57

Varaxi napsal(a):
Pokud je zdravá - to je ono, ta kobyla není zdravá, když má prasklé kopyto.
Ale máte jiný pohled na věc, to respektuji. :)

Moje kobyla má svislé praskliny po celé délce kopyta ve čtvrtích na všech 4....nekulhá, je jezditelná, kopytáře jsem dneska po cca 7-8 letech vyměnila....

27.4.2022 07:59

Já si fakt z tohodle netroufám říct, jestli je tam prasklina nebo jen otřené bahno...

27.4.2022 08:02

No když se to hodně přiblíží tak kopyta vypadají nic moc, hlavně to zadní co je víc vidět...... Ale fotky zkreslují a já teď hodně studuju o kopytech tak mi to už možná leze na mozek

To lezení na mozek znám Taky jak se do toho ponořím, vidím "duchy" všude...

27.4.2022 08:05

Moje kobyla má svislé praskliny po celé délce kopyta ve čtvrtích na všech 4....nekulhá, je jezditelná, kopytáře jsem dneska po cca 7-8 letech vyměnila....

Tak ať se zadaří s novým kovářem! My mívali také celkem popraskanou glazuru na kopytech, co nám dělal starý kovář. A kůň běhal po skalách jak kamzík.

27.4.2022 08:51
koně

XXX.XXX.174.63

Já si fakt z tohodle netroufám říct, jestli je tam prasklina nebo jen otřené bahno...

Ani já
Asi už nemáme neomezené mladické sebevědomí a sebejistotu.Střelit něco do éteru jako nezvratný fakt .Byť to tak být vůbec nemusí.
Nicméně je to jedno,protože případný kupec určitě dojede osobně a zkoukne očima.Proč věštit z bahna na fotce ?
A na většinu běžných prasklin stačí pár kvalitních korekcí .V horších případech kvalitně nakovat a spraví se to

Coudas

27.4.2022 10:25
Coudas

XXX.XXX.87.254

A na kterém kopytě má ta prasklina být? Přiblížila jsem se všechny, že byly přes celej displej, na zadních nevidím absolutne nic, a na největší předním nějaká šmouha je, co by teoreticky sice mohla být prasklina, ale taky to může být úplně něco jinýho, s jistotou takhle něco plácnout také odvahu nemám. Asi jako když jsem kámošce posílala fotku s koněm, a že mám blbě ostrouhaný kopyta že je jedno nakřivo. Že kůň stojí na hraně asfaltu a má kopyto překlopený si nevšimla 🙂

27.4.2022 14:10
Horsana

XXX.XXX.40.140

Tak prasknuté kopyto udáva aj samotný inzerujúci a určite ho prípadnému záujemcovi ukáže.

30.4.2022 02:46

Třetí kolo : https://zvirata.bazos.cz/inzerat/151779844/arabsky-plnokrevnik.php

30.4.2022 08:08
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Třetí kolo : https://zvirata.bazos.cz/inzerat/151779844/arabsky-plnokrevnik.php

Uaaaa - běžte někdo to zvíře vysvobodit!

(já nemůžu, mám už dvě kobyly...)

30.4.2022 08:29
koně

XXX.XXX.174.63

Pipilota napsal(a):
Uaaaa - běžte někdo to zvíře vysvobodit!

(já nemůžu, mám už dvě kobyly...)

Původně ho prodávala paní Jaroslava Ziegelbauerová
Teď už jakási Terka která ho koupila ze špatných podmínek. A dala mu ty dobré .Jen se ho bojí ,že je veliký .
A kupci nebojte, příznaky brzkého sedlání zarostou,časem
Jaroslava se ho nebála,ta jen neměla čas .ale chtěla ho prodat jen někomu ,ne každému https://zvirata.bazos.cz/inzerat/151340032/arabsky-plnokrevnik.php
Terka už to má jinak .Ale taky píše hrozným stylem.Asi dcera
Chudák kůň ,bude pendlovat mezi zoufalci dokud milosrdně nezdechne ,jak já tohle nesnáším

30.4.2022 09:31
Arbora

XXX.XXX.80.85

Ale hodnotenia sú tie isté.

4.5.2022 23:27
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Ono je to vůbec zajímavé, shání brambory a pečivo pro zvířata zdarma, bagr na splátky, pak si stěžuje, že byla okradena. Snad má to zvíře aspoň trochu péče, vypadá to, že finance dochází.
https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=4000130&idphone=2810735&jmeno=jaroslava+ziegelbauerova

Coudas

5.5.2022 07:13
Coudas

XXX.XXX.87.254

Sice to není přímo inzerát, včera mi psala známá, jestli ji zajedu pro koně, pondělí úterý. Za chvíli že ne, že pátek až neděle. Za chvíli vůbec, paní si prodej rozmyslela, přítel jí to zakázal. No, hlavně že inzerát ještrě včera na bazoši topovala.

5.5.2022 08:16
ancovicka

XXX.XXX.59.170

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/150575608/percheron.php

Opravdu 200 000 za valacha chlaďase???

5.5.2022 08:31
Arbora

XXX.XXX.80.85

ancovicka napsal(a):

Ten človek, ktorý mu pribíja podkovy, bude asi veľký profesionál.

5.5.2022 09:39
lenacia

XXX.XXX.155.23

Percheron není až tak častý, většina je často importovaná.
Pěkně nakrmený, očividně pečovaný znalý práce ze sedla. Fotky ucházející.
Kování tedy nic moc, ale pokud koník opravdu splňuje co píše majitelka, tak ano 200k za Percherona který očividně je ježděný mi prijde ok.

Neregistrovaný uživatel

5.5.2022 11:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.182

ancovicka napsal(a):

Kdyby to byl mladwj teplas prijfe vam to za zdraveho ok. A to by mel jen zakldy pod sedlem. Tenhle umi i tahat. Navic to neni smeska.

5.5.2022 13:30
vattunka

XXX.XXX.247.22

Také jsem koukala na ty kopyta. Nema náhodou přibité podkovy obráceně ?jako pro schvacenyho koně ?Pokud je zdravej myslim ze cena je Ok

5.5.2022 13:50

vattunka napsal(a):
Také jsem koukala na ty kopyta. Nema náhodou přibité podkovy obráceně ?jako pro schvacenyho koně ?Pokud je zdravej myslim ze cena je Ok

Koukněte na tu fotku, kde mu čistí kopyta - obráceně nejsou :-)

5.5.2022 14:21
liva

XXX.XXX.72.233

vattunka napsal(a):

Posunout podkovu dozadu je u některých kovářů oblíbený způsob kutí.
Argumentují usnadněním překlopu kopyta.

5.5.2022 14:37
vattunka

XXX.XXX.101.74

Tuhle fotku jsem prehlidla. Tak se omlouvám.

5.5.2022 19:55
Horsana

XXX.XXX.40.140

Ľudia, nebláznite, takých percheronov nakúpite v Poľsku, či Maďarsku za 2-3000 euri priamo od kšeftára! A majú plný pôvod. Rozhodne to nie je žiadne vzácne, málopočetné plemeno.

Veď je to obluda, žiadne svaly, len vyhasnutý pohľad.
Mimochodom veľmi dobré a kľudné kone sa vyrábajú tak, že sa im dáva voda 1-2 x za týždeň, to len tak pre zaujímavosť, už sa jedna pani v ČR takto s percheronom odrbala.

200000 za takú hajtru vysolí iba blázon.

5.5.2022 20:23
ancovicka

XXX.XXX.112.193

No právě. Proto jsem to sem dala. O původu nic a když se podívám na percherona na Google, tak jsem teda někde jinde...

Ale věřím, že ho za tu cenu prodají. Ale prostě chlaďas za 200 táců, to už jsme se opravdu dostali někam, že koně nebude mít jen tak někdo:D

Neregistrovaný uživatel

5.5.2022 21:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.171

Ja jako lesojezdec kochac kdyz cucim do inzerce
Je to mlde, stare, nemocne, jebnute, fake inzerat, mrnave,
Budu hledat zvire mlade ale ne cerstve obsedle, hodne a zdrave. Takove na ktere se nebudu bat posadit na svezeni nekoho z rodiny neb konicek je nadupana masina co po tejdnu nicnedelani skace z kuze.
Ze jsou za ty prachy papiraci? Jsou. I kobyly. Bud moc mladi, starsi nebo se zdravotnim problemem. K cemu mi je u kone na couracky supr puvod? Jak ocenim nabusenyho Němce?
Vsici se tu shoduji ze zdravy kun na rekre a hodny co neco umi se vyvazuje zlatem a 150 neni nejvyssi hranice.
Tohle umi tedy jeste tahat. Seredne to taky neni. Ano je to chladas. Na sport k prdu. Na courajdy a vsecko mozne pro rodinu? Mozna ideal.
Takze jo kdybych neco takoveho shanela a inzerát se shodoval s realitou tak tech peněz mi lito nebude.

5.5.2022 21:43
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Třeba pro mého chlapa by to byla do budoucna volba. Je to klidné, mohutné, ne moc mrňavé, na vycházku, dojetí k rybníku, do vozíku ideál, navíc mladé, takže proč ne? Jedinou nevýhodou je snad ta světlá barva. :)

Neregistrovaný uživatel

6.5.2022 05:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.182

Jako s horsanou jinak souhlasim to se deje bezne. Ale proto snad beru pred koupi cloveka znalejsiho plus veta. Atd ne? Dělá se rtg. A kdo ne at pak nepláče. Ano u hribete za 10 tis to hrotit nebudu ale od urcite ceny vys vždy.

6.5.2022 08:04

Já vyhrát sportku, tak ty peníze té krasavě za něj ráda dám
Jako jo, prodává se u nás plemeník belgika či kýho čerta za 100. Samozřejmě jsou normálně chlaďasi levnější.

A co, tenhle se může klidně za tyhle peníze prodat. Jestli se prodá, super :-)

6.5.2022 08:12
Arbora

XXX.XXX.80.85

Za 200 sa aj tak nepredá, za mesiac bude v inzercii za polovičku. A možno to bol len nástrel, aby odradil deb*lov, ktovie.

6.5.2022 13:10
Horsana

XXX.XXX.40.140

Arbora napsal(a):
Za 200 sa aj tak nepredá, za mesiac bude v inzercii za polovičku. A možno to bol len nástrel, aby odradil deb*lov, ktovie.

Takú cenu taká hajtra rozhodne nemá, nejak si ťažného koňa predstavujem asi inak, ako obludu s hlavou ako tapír, bez krku a s večne driemajúcim výrazom...

6.5.2022 13:16
Horsana

XXX.XXX.40.140

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jako s horsanou jinak souhlasim to se deje bezne. Ale proto snad beru pred koupi cloveka znalejsiho plus veta. Atd ne? Dělá se rtg. A kdo ne at pak nepláče. Ano u hribete za 10 tis to hrotit nebudu ale od urcite ceny vys vždy.

Tak akurát tuná by mi nenapadlo robiť RTG, to asi má byť kôň, ktorý sa pohybuje pomaly, v malých rýchlostiach a neskáče baráky.
Tieto kone často trpia ľavostrannou obrnou hrtanu, takže vet s endoskopom, ľudia si stále nezvykli, že súčasťou predkúpneho vyšetrenia je endoskopia HDC a DDC, šimla by som si naslepo s nejakým krásnym melanocytickým plakom na cieve vo vzdušnom vaku nikdy nekúpila, každopádne, vlastne šimla by som si nekúpila nikdy, lebo tie melanómy časom mať bude.

To isté platí u miniponíkov, koľko z nich má kolaps trachei a nový majiteľ o tom ani netuší...

Přidejte reakci

Přidat smajlík