Perličky z inzercí VI.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.11.2022 09:30

JanaJanaJanaJana napsal(a):
Prodá i se sedlem - na tomhle někdo jezdí????

Samozřejmě. Vždyť k čemu jinému poník slouží?

Tohle jsou opravdu týraní koně. Ne ti na dostizích. Bohužel na ně není tak dobře vidět. Takže tady se ochránci neangažují.

2.11.2022 12:03

Jo, to teď nějaká taková na fejsbůku dala fotku poníka, který zřejmě už několik let hopká po něčím pozemku i s dalšími "zachráněnými" s ulomenou nohou. Čirou náhodou se mi to zobrazilo. Tak se ptám, v jaké fázi je jednání s KVS, která je příslušná, zda se to řeší na obci a jaký bude postup, a odpovědí mi bylo, že je tam takto poník už několik let. Tak jsem se znovu ptala, na které KVS je to nahlášené a jaké byly výsledky kontrol, a odpovědí mi bylo mlčení. Ale hlavně že fotku udělat dotyčná mohla a postěžovat si na fejsbůku, jaká je ta paní chovatelka "hrozná".

2.11.2022 12:09

Na druhou stranu tady u sousedů se točí KVS minimálně jednou do roka na udání a u kamarádky už díky milým sousedům taky byli, za bláto ve výběhu a nedostavěnou střechu na druhém přístřešku (tři koně) dostala flastr šest tisíc, nestíhala koukat, odkud to letí. Vím, jak to u ní vypadá, a žádné bláto po spěnky se nekoná (max omalovaná kopyta) a ten přístřešek byl ve výstavbě na podzim před nástupem zimy, zbývalo fakt jen položit prkna a krytinu... Mně přijde že už jsou jak finančák. Proč by kontrolovali a řešili ty těžké případy, kde je plno papírování, bezmoc při vymáhání a bezesné noci, když si můžou došlápnout na relativně slušné chovatele, u kterých případ uzavřou rychle, pokuty se platí a kontroluje se jedna radost.

2.11.2022 12:25
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na druhou stranu tady u sousedů se točí KVS minimálně jednou do roka na udání a u kamarádky už díky milým sousedům taky byli, za bláto ve výběhu a nedostavěnou střechu na druhém přístřešku (tři koně) dostala flastr šest tisíc, nestíhala koukat, odkud to letí. Vím, jak to u ní vypadá, a žádné bláto po spěnky se nekoná (max omalovaná kopyta) a ten přístřešek byl ve výstavbě na podzim před nástupem zimy, zbývalo fakt jen položit prkna a krytinu... Mně přijde že už jsou jak finančák. Proč by kontrolovali a řešili ty těžké případy, kde je plno papírování, bezmoc při vymáhání a bezesné noci, když si můžou došlápnout na relativně slušné chovatele, u kterých případ uzavřou rychle, pokuty se platí a kontroluje se jedna radost.

No přece aby měli hezkou statistiku. Činnost vykázaná, pokuty vybrané... Beznadějné případy zametene pod koberec - nikdo nechce řešit odebírání hosp. zvířat v ubohém stavu, kdo by to živil a za co... To se děje jen když není zbytí.

Neregistrovaný uživatel

2.11.2022 16:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.107

Pipilota napsal(a):
No přece aby měli hezkou statistiku. Činnost vykázaná, pokuty vybrané... Beznadějné případy zametene pod koberec - nikdo nechce řešit odebírání hosp. zvířat v ubohém stavu, kdo by to živil a za co... To se děje jen když není zbytí.

Ja jsem pro aby to slo rovnou na jatka nebo do zoo. Furt lepsi nez někde chcipat

2.11.2022 17:31
koně

XXX.XXX.174.63

Pipilota napsal(a):
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3968962/pony-valach-4-rocny/

uaaa - ta fotka s kozama (no mám dost vlastních starostí a rozhodně netrpím finanční nudou - ale téma pro pobavení nehezky zvážnělo)

Není mi jasné,proč kdejakého mizerného poníka nazývají hned welšským

2.11.2022 19:15
Pipilota

XXX.XXX.95.119

koně napsal(a):
Není mi jasné,proč kdejakého mizerného poníka nazývají hned welšským

z obchodních důvodů - i laik pozná, že na shetlanda je to velké, CSP je přeci jen vnímáno jako sporťák, IC no to by musel mít rousy atd. - welšík vede WB (no jednu dobu bylo A1/2 - ale to mělo všechny doklady a chovatelské podklady) - tohle je prostě "klamavá reklama", přece nenapíší bezpapírák podražený

2.11.2022 19:19
koně

XXX.XXX.174.63

Pipilota napsal(a):
z obchodních důvodů - i laik pozná, že na shetlanda je to velké, CSP je přeci jen vnímáno jako sporťák, IC no to by musel mít rousy atd. - welšík vede WB (no jednu dobu bylo A1/2 - ale to mělo všechny doklady a chovatelské podklady) - tohle je prostě "klamavá reklama", přece nenapíší bezpapírák podražený

Aneb ,váhavý kupče, vidíš li podraženou mizérii,nazvi si ji honosně, welšem .A hned se ti budou lépe cálovat eura

2.11.2022 22:11
Pipilota

XXX.XXX.95.119

koně napsal(a):
Aneb ,váhavý kupče, vidíš li podraženou mizérii,nazvi si ji honosně, welšem .A hned se ti budou lépe cálovat eura

celé mi to přijde hrozně smutné - cítím se až vydíraná těmi fotkami - mít já více peněz, hned bych všechny tyhle poníky zachraňovala ... jenže cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly

3.11.2022 08:54
Arbora

XXX.XXX.134.192

Pipilota napsal(a):

Presne tak, ak je tyran v exekúcii, pôjdu tam zbytočne, nič z neho nevytrieskajú, pokuty odignoruje a s odobraním zvierat je to na dlho a komplikované.

4.11.2022 16:49
etnies86

XXX.XXX.245.26

https://m.youtube.com/watch?v=iR0ZRpOwghI

Zda se mi to nebo má strašně nasedlano vepředu? Něco mi tam nesedí:)

4.11.2022 17:20

etnies86 napsal(a):

Nezdá, je nasedláno moc vepředu. Slečně(paní) občas ujedou dopředu i holeně. Ale jinak koník jde ochotně a uvolněně.

4.11.2022 19:35
koně

XXX.XXX.174.63

etnies86 napsal(a):

Mě přijde,že kobyla je vpředu užší ,paní má pígle jak na dostih ,a všecko to podtrhuje,že se valí výhradně po předku a roztažená .
A jak se tak slečna nějak posnažuje kobylu aspoň zdánlivě dostat na otěž ,hrne se všecko dopředu.
Být video delší,skončí se sedlem na krku

4.11.2022 20:45

je to poník, asi malé sedlo- ne koni ale pani a trochu víc vepředu je

7.11.2022 08:15
jesie

XXX.XXX.224.171

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/160220095/perspektivni-drezurni-klisna.php

zdá se mi to,nebo je sedlo opravdu hodně vepředu a brání lopatce?

JanaJanaJanaJana

7.11.2022 08:23
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

jesie napsal(a):

Z mého pohledu nezdá. Ta kobyla je tak jako tak celkem krátká, když se podíváte na zootechnický postoj, což je po nasedlání totálně zkresleno.

Nicméně pěkný inzerát a pěkný koník....za pěkné peníze :D

7.11.2022 09:09
jesie

XXX.XXX.224.171

Z mého pohledu nezdá. Ta kobyla je tak jako tak celkem krátká, když se podíváte na zootechnický postoj, což je po nasedlání totálně zkresleno.

Nicméně pěkný inzerát a pěkný koník....za pěkné peníze :D

jj taky mě zaujala :) .... děkuji za názor

7.11.2022 09:15

Mně se extra krátká pod drezurní sedlo nezdá. Přijde mi, že to sedlo, co na ní mají, je ok, jen by potřebovalo prostě těch 10 čísel dozadu. Slečna by pak možná neseděla v takové opozici, možná by ještě slečně pomohlo, aby si prodloužila třmeny - buď sedí na zadní rozsoše a má koleno dobře a nebo sedí v posedlí a má koleno nad opěrkou. To jistě klisně ve stabilním přilnutí nijak nepomáhá.

No ale kéž bych uměla sedět aspoň jako slečna, že.

JanaJanaJanaJana

7.11.2022 09:38
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Mně se extra krátká pod drezurní sedlo nezdá. Přijde mi, že to sedlo, co na ní mají, je ok, jen by potřebovalo prostě těch 10 čísel dozadu. Slečna by pak možná neseděla v takové opozici, možná by ještě slečně pomohlo, aby si prodloužila třmeny - buď sedí na zadní rozsoše a má koleno dobře a nebo sedí v posedlí a má koleno nad opěrkou. To jistě klisně ve stabilním přilnutí nijak nepomáhá.

No ale kéž bych uměla sedět aspoň jako slečna, že.

Ale já to tak nemyslela, že kobyla je na drezuru krátká .)) já to myslela tak, že prostě celkově je ta kobyla kratšího rámce a když se dá to sedlo takto dopředu, tak ji to vlastně opticky prodlužuje.

Ale jinak si myslím, že inzerát nabízí kvalitu.

7.11.2022 09:41

Ale já to tak nemyslela, že kobyla je na drezuru krátká .)) já to myslela tak, že prostě celkově je ta kobyla kratšího rámce a když se dá to sedlo takto dopředu, tak ji to vlastně opticky prodlužuje.

Ale jinak si myslím, že inzerát nabízí kvalitu.

Myslím, že si neodporujeme :-)

7.11.2022 12:28
koně

XXX.XXX.174.63

jesie napsal(a):

Koukal jste někdo kobyle na hlezna?
Na předních nějaká nálevka,ale dobrý. Nicméně ta zadní má ,úplně divná .Obrovské klouby .Zadek od beder krátký ,na teplokrevnou kobylu velmi .Na to že na fotce v klidu stojí,tak se to nedá svést na podsazení.A na zadních nohách má málokterý kůň tak ohromné špice ,co ona

7.11.2022 12:52
jesie

XXX.XXX.224.171

koně napsal(a):
Koukal jste někdo kobyle na hlezna?
Na předních nějaká nálevka,ale dobrý. Nicméně ta zadní má ,úplně divná .Obrovské klouby .Zadek od beder krátký ,na teplokrevnou kobylu velmi .Na to že na fotce v klidu stojí,tak se to nedá svést na podsazení.A na zadních nohách má málokterý kůň tak ohromné špice ,co ona

Vzhledem k tomu,že stojí na měkkém podkladu,tak bych si to netroufla hodnit - nicméně bez vet.vyšetření bych si koně stejně nekoupila.

Velké klouby bych neviděla jako problém,náš valach KWPN má klouby taky velké a RTG čisté a bez nálezu,pohybově nadaný....

Pokud bych sháněla,tak na tuhle kobylu bych se jela podívat....

13.11.2022 22:34
lenacia

XXX.XXX.168.148

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/160298341/prodam-pronajmu-valacha-a11.php

jakože, na samotném inzerátu nic špatnýho není...
Jen ten pronájem mě trošku zarazil.

14.11.2022 06:24

A co konkrétně tě na tom zarazilo? Dotyčný chce koně z domu a mít z něj peníze, kdo nemá na odkup, může si ho odvézt a platit za nájem. A třeba by se dalo dohodnout i na splátkách, s tímhle přístupem. To se může někomu hodit.

14.11.2022 08:03
lenacia

XXX.XXX.173.255

A co konkrétně tě na tom zarazilo? Dotyčný chce koně z domu a mít z něj peníze, kdo nemá na odkup, může si ho odvézt a platit za nájem. A třeba by se dalo dohodnout i na splátkách, s tímhle přístupem. To se může někomu hodit.

no právě to, že to už mohl rovnou napsat že lze prodat na splátky.

14.11.2022 08:32

lenacia napsal(a):
no právě to, že to už mohl rovnou napsat že lze prodat na splátky.

Aha - no třeba ve skutečnosti na splátky prodat nechtějí... To byla jen moje domněnka.

14.11.2022 09:36

lenacia napsal(a):

Mně ne. Naopak. Kůň bude pořád můj a nový potencionální majitel se mezitím může rozhodnout. A já vlastně taky.

Neregistrovaný uživatel

14.11.2022 10:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

Mně ne. Naopak. Kůň bude pořád můj a nový potencionální majitel se mezitím může rozhodnout. A já vlastně taky.

Do pronajmu by sel jen vul. Platit treba rok 5tis mesicne, ustajko a veskery náklady a cela zodpovednost. Zjodnoceni kone. Za rok 60tis v pr. A za kone si rekne 200 treba a co pak.

JanaJanaJanaJana

14.11.2022 10:26
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Do pronajmu by sel jen vul. Platit treba rok 5tis mesicne, ustajko a veskery náklady a cela zodpovednost. Zjodnoceni kone. Za rok 60tis v pr. A za kone si rekne 200 treba a co pak.

Nesouhlas, tedy pokud beru v potaz, že těch 5 000 bereme jako ustájení plus náklady navíc, ale ne to, že na tom vyrejžuju ještě něco pro sebe navíc...spíš to přinese to, že kůň je využitý a já jsme na nějakou dobu zbavena pravidlených měsíčních nákladů za něj....a samozřejmě, že se může stát, že se něco podělá, nájemce bude i**t a já to nakonec vše zacvakám....ale to je riziko podnikání.

Nicméně mám pocit, že se plný pronájem velmi démonizuje. Rizika a výhody pro majitele koně píši výše. Ale z pohledu nájemce může být tato služba velmi zajímavá, pokud má dotyčný dostatečné finance. Je nutné podotknout, že blázen je především ten, který jde do plného pronájmu a neunese fakta s tím spojená - že to prostě nikdy nebude jako vlastní kůň, že můžete koně zhodnotit a majitel ho může prodat, zamilujete se do něj a majitel si ho může vzít zpět...ale to bylo přece jasné už na začátku ne? To je dané charakterem služby, takže se není na koho čertit. Pokud člověku tohle vadí, má si koupit svoje zvíře.
Plný pronájem může být dobrý pro sportovce, který se nechce vázat dlouhodobě na jednoho koně, pro dítě, kterému je blbost kupovat vlastního koně....nebo prostě jen pro někoho, kdo si chce vyzkoušet, jaké to je mít "svého" koně. Touhle cestou jsme šla třeba kdysi já a bylo to to nejlepší, co jsem mohla pro svého současného, vlastního koně udělat.

14.11.2022 10:31

A já do něj šla. Nejsdřív jsem si koně vyzkoušela a pak koupila. A nelitovala jsem.

14.11.2022 11:07
Arbora

XXX.XXX.149.42

Nesúhlasím, mala som v nájme môjho koňa skoro 4 roky, potom som ho, po skončení športovej kariéry, odkúpila. Pôvodný majiteľ nemal po celý čas starosti s koňom, po skončení kariéry neriešil kam ho predať. Ja som vedela, aké má zdravotné problémy, aké má charaktorové vady, tomu sa prispôsobila cena a všetci sme boli spokojní.
Na cene sme sa dohodli veľmi rýchlo. Keby mal majiteľ nereálne požiadavky, vrátim ho a je to jeho problém. Keby som ho kúpila hneď na začiatku, nemusel sa mi v športe osvedčiť, nemala by som zadné vrátka vrátenia pre prípad, že by to nefungovalo. A ešte by som bola stratová na nákupnej cene vs. predajná cena.

Neregistrovaný uživatel

14.11.2022 12:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

Arbora napsal(a):
Nesúhlasím, mala som v nájme môjho koňa skoro 4 roky, potom som ho, po skončení športovej kariéry, odkúpila. Pôvodný majiteľ nemal po celý čas starosti s koňom, po skončení kariéry neriešil kam ho predať. Ja som vedela, aké má zdravotné problémy, aké má charaktorové vady, tomu sa prispôsobila cena a všetci sme boli spokojní.
Na cene sme sa dohodli veľmi rýchlo. Keby mal majiteľ nereálne požiadavky, vrátim ho a je to jeho problém. Keby som ho kúpila hneď na začiatku, nemusel sa mi v športe osvedčiť, nemala by som zadné vrátka vrátenia pre prípad, že by to nefungovalo. A ešte by som bola stratová na nákupnej cene vs. predajná cena.

Ale bezny pronajem ano. Ale ve chvili kdy platite vsechno komplet ustajko veteriny vybaveni vse a jeste x tisic jen tak vyhazovat do vzduchu pricemz pri odkupu to neni zohledneno... To je tak hnusne nevyhodny...pokud je to po kesici dvou fajn. Po delsi dobe uz mi to vyhodne neprijde neb kdyby clovek kone koupil rovnou da za nej dejme tomu tech 150. Kdyz po roce uz je na 210 a vejs. Majitel prodejce by byl vytlemenej jak pekne vydelal. A popravde 150 za krizence co nic neumi... A este za nej platit tolik. Tfuj...
Mela jsem 5 koni. Nelitovala u jedineho. Vsichni brani stejnym stylem jako si vybiram autory knizrk na čtení.. Museli me necim prastit do oci. A fungovalo to. Pokud bych mela brat rozumove neprosel by mi rukama ani jeden z nich.

14.11.2022 12:34

Ale bezny pronajem ano. Ale ve chvili kdy platite vsechno komplet ustajko veteriny vybaveni vse a jeste x tisic jen tak vyhazovat do vzduchu pricemz pri odkupu to neni zohledneno... To je tak hnusne nevyhodny...pokud je to po kesici dvou fajn. Po delsi dobe uz mi to vyhodne neprijde neb kdyby clovek kone koupil rovnou da za nej dejme tomu tech 150. Kdyz po roce uz je na 210 a vejs. Majitel prodejce by byl vytlemenej jak pekne vydelal. A popravde 150 za krizence co nic neumi... A este za nej platit tolik. Tfuj...
Mela jsem 5 koni. Nelitovala u jedineho. Vsichni brani stejnym stylem jako si vybiram autory knizrk na čtení.. Museli me necim prastit do oci. A fungovalo to. Pokud bych mela brat rozumove neprosel by mi rukama ani jeden z nich.

No, ale aspoň si vyzkouším, jestli na provoz koně v reálu vůbec mám. A když ne, tak smlouvu s čistým svědomím vypovím.

14.11.2022 12:38

leithian, však vám to proboha nikdo nenutí

14.11.2022 12:39
jesie

XXX.XXX.224.171

Tohle asi nejde úplně rozhřešit....Já jsem třeba vztahová,takže představa,že mám koně v pronájmu a majitel se rozhodne ho prodat,nebo si vzít zpět nebo darovat (cokoliv),že o něj přijdu..nebude jen o finanční ztrátě,ale o té citové.
Finanční ztráty jsou u jakéhokoliv způsobu držení koně....nebudeme si nalhávat,nejsme tu žádní profíci s vyhrávacími koňmi,takže tak nebo tak to všechno sponzorujeme a ještě s radostí.

Jestli cpu peníze do vlastního nebo do koně v pronájmu je v tom případě úplně jedno....návratnost je 0

14.11.2022 13:13
Arbora

XXX.XXX.149.42

Neviem, či som úplne dešifrovala, čo píšete, ale áno, mala som koňa v bežnom prenájme, teda takom, kde si 100 % hradím náklady.

Ostatné veci sú už záležitosťou individuálnej dohody, na hlupáka narazíte kdekoľvek.

14.11.2022 13:36

A nemyslí to prodávající tak.ze ona chce 5tisic a ustajit si ho budoucí pronajímatel má u sebe?.
Takže třeba ustajko za 8tisic +další náklady +majiteli těch dalších 5tisic...
Ano, pokud to takto s koněm budu táhnout 3roky....mohla jsem mít rovnou svého. Kdyby to byla splátka.bylo by to příjemnější.za ty léta by byl můj....

14.11.2022 13:46

Předpokládám, že těch 5 tisíc je jen nájemné. Ostatní náklady jdou za nájemcem. Takže 5 tisíc do kapsy pronajímateli za to, že poskytne fyzicky samotného koně. Tak to jednoduše vyplývá z textu.

Asi jako když si najmete gril na prase. Prostě pronajímateli platíte nájemné za daný počet dní, a on vám k tomu grilu nebude zajišťovat palivo, obsluhu, připojení k elektřině, atd. Dodá vám prostě gril.

Ale ano, veškeré podmínky nájmu jsou čistě otázka smlouvy mezi pronajímatelem a nájemcem. Takže třeba je to v inzerátu myšleno jinak.

Zda je to výhodné pro jednoho či druhého, to záleží na osobních podmínkách každého. Někomu by třeba přišlo výhodné si takového koně za pěťo měsíčně do stáje pořídit, a vozením turistů na něm vydělá násobek. A zase, zacházení s koněm bude nebo nebude ošetřeno ve smlouvě, v tomhle úhlu pohledu by takový pronájem mohl být významně nevýhodný i pro pronajímatele, protože samozřejmě koně za stopade nebudete dávat jen tak do turistické stáje. Jsme pak spíš už ve filosofické rovině.

14.11.2022 18:24
koně

XXX.XXX.174.63

lenacia napsal(a):

Co je na tom koníčkovi tak úžasného,že za něj chce 150tisíc??
Malý valach ,tedy šiml,někde z pastvy ,chodí občas pod sedlem ,za mě totál předražené zviřátko

14.11.2022 19:32
anobbona

XXX.XXX.84.98

Úžasného nic, jen dnešní doba nahrává na zvyšování cen......
Člověk padá na zadek když koukne na ceny čehokoliv, vše letí vzhůru zavratnou rychlostí, bohužel ještě rychleji to pak půjde dolů a určite komodity nebudou mít cenu vůbec žádnou, takže se musí využít momentální situace a z komodit vytěžit co nejvíce

14.11.2022 19:45
koně

XXX.XXX.174.63

anobbona napsal(a):
Úžasného nic, jen dnešní doba nahrává na zvyšování cen......
Člověk padá na zadek když koukne na ceny čehokoliv, vše letí vzhůru zavratnou rychlostí, bohužel ještě rychleji to pak půjde dolů a určite komodity nebudou mít cenu vůbec žádnou, takže se musí využít momentální situace a z komodit vytěžit co nejvíce

Je fakt,že to může prodávající zkusit ,nastřelit na max.
Za mě jsou teď i ceny koní totálně mimo realitu .Kromě nabídky Kladrub jsem dlouho neviděla v inzerci pěkné a zajímavé zvíře .
Které by stálo za něco,natož pro potencionálního kupce .Ani za cestu na kukačku

15.11.2022 07:55

koně napsal(a):
Za mě jsou teď i ceny koní totálně mimo realitu .Kromě nabídky Kladrub jsem dlouho neviděla v inzerci pěkné a zajímavé zvíře .

Aspoň to vyřadí ty, co nemají na provoz. Kůň je prostě drahý koníček.

JanaJanaJanaJana

15.11.2022 08:09
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

koně napsal(a):

To je proto, že málokterý dobrý kůň se do inzerce dostane :)
A když už je takové zvíře inzerováno, chovateli ho stačí dát na vlastní stránky.

Jinak dolů to jde raketově a je to pravda. Ale v případě zvířat mi to po stránce jedné úplně špatně nepřijde.
Dolů si myslím že to jen tak nepůjde, to by musela být jo krize a muselo se třeba propouštět.

JanaJanaJanaJana

15.11.2022 08:38
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

To je proto, že málokterý dobrý kůň se do inzerce dostane :)
A když už je takové zvíře inzerováno, chovateli ho stačí dát na vlastní stránky.

Jinak dolů to jde raketově a je to pravda. Ale v případě zvířat mi to po stránce jedné úplně špatně nepřijde.
Dolů si myslím že to jen tak nepůjde, to by musela být jo krize a muselo se třeba propouštět.

"Jinak dolů to jde raketově a je to pravda." - samozřejmě jsem chtěla napsat nahoru :D

15.11.2022 10:39

koně napsal(a):

Přesně. A to jsem čekala teď na podzim při inflaci prudké zbavování se koní

Uvidíme, až uhodí pořádné mrazy a sloty, možná po vánocích, že se trh pohne....

A až to přijde, bude to přesně jako píše anobbona - najednou nebudou mít cenu žádnou. Ale nikdo to nebude chtít.

15.11.2022 11:01
liva

XXX.XXX.64.46

A až to přijde, bude to přesně jako píše anobbona - najednou nebudou mít cenu žádnou. Ale nikdo to nebude chtít.

Prodej miláčka je u všech až na posledním místě, ale snahy lidí ušetřit jsou zjevné.
Na diskuzích se množí dotazy ohledně ceny krmiv, hledání náhrady za současné krmivo…, protože cena je neúnosná.
Klesají počty lidí, kteří dělají koním pravidelně fyzio, i když nevykazují potíže, klesají počty odběratelů závozové mrkve…

15.11.2022 11:46
etnies86

XXX.XXX.245.26

lenacia napsal(a):

jj za necelý tři roky v nájmu to dělá cenu koně. a pak ho v 8 pokud se nic neposere může střelit pořád za pěkný prachy a to se vyplatí. v tomhle případě mi pronájem nepřijde výhodný, naopak koupit.
ale jak tu někdo psal pokud by chtěl jen ,,pracovní náčiní,, nebo na něm vydělávat pak jo. jak se to porouchá vypoví smlouvu o nic se nestárá, pohoda

15.11.2022 17:22
koně

XXX.XXX.174.63

No ,zbavit by se chtěli ,ovšem koní starých,nebo nijak extra moc použitelných ani pěkných .Ideálně od 100tisíc výše
Nejvíc mě dostává dogma,"jateční cena" Kdy si každá nadiktuje,že 20tisíc je zcela přiměřená cena za to,že přepošle něco,co už sama nechce .

15.11.2022 17:34
koně

XXX.XXX.174.63

Kdo tedy nezaplatí, za jakéhokoli koně ,kupní cenu aspoň 150tisíc ,byť je to hajtra nezajímavá a nijaká ,adekvátně max. kolem 50ti tisíc ,zákonitě nebude mít na provoz?
Tohle se mi nezdá jako dobré kritérium

15.11.2022 17:39
Horsana

XXX.XXX.40.140

koně napsal(a):
Kdo tedy nezaplatí, za jakéhokoli koně ,kupní cenu aspoň 150tisíc ,byť je to hajtra nezajímavá a nijaká ,adekvátně max. kolem 50ti tisíc ,zákonitě nebude mít na provoz?

150 000 korún za takú hajtričku by dal iba blázon.
A ešte je to biele a bude to mať melanómy, no maucta

15.11.2022 20:33

Mě ti šimlové tak mrzí...že to obroste nádorama...

15.11.2022 20:42

koně napsal(a):

Ale já nepíšu nic o kupní ceně koně. Jenom o tom, že si nájemce vyzkouší, dát každý měsíc nějakou částku za koně. Nezávazně

Neregistrovaný uživatel

15.11.2022 21:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

Ale já nepíšu nic o kupní ceně koně. Jenom o tom, že si nájemce vyzkouší, dát každý měsíc nějakou částku za koně. Nezávazně

A k tomu este majlant za to ze na nej vubec muze koukat. Pronajem ano ale "bezplatný" tohle fakt ne😂

15.11.2022 21:41
koně

XXX.XXX.174.63

Moje reakce byla o tom,co nastřelí prodejce .
Nic o nájmu .To vůbec neuznávám.

koně napsal(a):

Takže mi logicky vyplynulo,že prostě kupní cena musí být co největší ,a jedině ten,kdo dá bez rozmýšlení statisíce za jakoukoli herku, je zaručeně důvěryhodný.

16.11.2022 08:26

koně napsal(a):
Moje reakce byla o tom,co nastřelí prodejce .
Nic o nájmu .To vůbec neuznávám.

koně napsal(a):

Takže mi logicky vyplynulo,že prostě kupní cena musí být co největší ,a jedině ten,kdo dá bez rozmýšlení statisíce za jakoukoli herku, je zaručeně důvěryhodný.

My si pořád nerozumíme. O kupní ceně koně jsem nepsala. Jenom o pronájmu. Jestli je člověk schopen dát každý měsíc XY peněz za provoz.

A ano. Rozhodně by pro mě byl důveryhodnější člověk, který nemá problém dát za koně, plácnu, 150 000. Než ten, který ho bude chtít na splátky.

16.11.2022 15:26
koně

XXX.XXX.174.63

My si pořád nerozumíme. O kupní ceně koně jsem nepsala. Jenom o pronájmu. Jestli je člověk schopen dát každý měsíc XY peněz za provoz.

A ano. Rozhodně by pro mě byl důveryhodnější člověk, který nemá problém dát za koně, plácnu, 150 000. Než ten, který ho bude chtít na splátky.

Ou jé,psané slovo
Já pronájem neuznávám ale teď je to moderní.Ano,jako test ,zvládnu li někdy svého ,dejme tomu.
Splátky už vůbec,za celého koně celé peníze.
Nicméně člověk,který by dal 150 tisíc ha jakoukoli nabízenou herku, není tedy jediný možný a vhodný kupec ?
Může dát i méně ,třeba jen tolik ,za kolik ta herka skutečně stojí?
Aniž by tím do budoucna ohrozil svou dobrou pověst ,poskytovatele solidního zázemí ?

16.11.2022 16:43

koně napsal(a):
Ou jé,psané slovo
Já pronájem neuznávám ale teď je to moderní.Ano,jako test ,zvládnu li někdy svého ,dejme tomu.
Splátky už vůbec,za celého koně celé peníze.
Nicméně člověk,který by dal 150 tisíc ha jakoukoli nabízenou herku, není tedy jediný možný a vhodný kupec ?
Může dát i méně ,třeba jen tolik ,za kolik ta herka skutečně stojí?
Aniž by tím do budoucna ohrozil svou dobrou pověst ,poskytovatele solidního zázemí ?

Já vycházím z předpokladu, že solidní prodávající za 150 000 nenabízí žádnou herku.

16.11.2022 17:18
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Já vycházím z předpokladu, že solidní prodávající za 150 000 nenabízí žádnou herku.

hi hi hi

Dnes si v inzerci lidi dovolí i podvádět

Ale za zdravého, mladého, dobře přiježděného, nekonfliktního, s milou povahou - za takového koně se platí (tento podle fotky nejspíš není ani správně nakrmený)

16.11.2022 17:41
koně

XXX.XXX.174.63

No ,na to bych opravdu nespoléhala

16.11.2022 17:44

Pipilota napsal(a):
hi hi hi

Dnes si v inzerci lidi dovolí i podvádět

Ale za zdravého, mladého, dobře přiježděného, nekonfliktního, s milou povahou - za takového koně se platí (tento podle fotky nejspíš není ani správně nakrmený)

Však vím, že reál není ideál.

16.11.2022 17:45

koně napsal(a):
No ,na to bych opravdu nespoléhala

A tak podvodníci jsou všude, že jo.

16.11.2022 17:48
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Však vím, že reál není ideál.

jde to i obrátit - kdo se chystá utratit 150K, nejspíš má představu za co a taky si dokáže ověřit jestli je to "to ono"

16.11.2022 19:47
Horsana

XXX.XXX.40.140

Pipilota napsal(a):
jde to i obrátit - kdo se chystá utratit 150K, nejspíš má představu za co a taky si dokáže ověřit jestli je to "to ono"

To je taký populárny omyl, že ľudia, čo majú peniaze, majú aj šajnu o koňoch...

17.11.2022 07:07

Pipilota napsal(a):

Nebo tak.

17.11.2022 07:09

Horsana napsal(a):
To je taký populárny omyl, že ľudia, čo majú peniaze, majú aj šajnu o koňoch...

Bohužel, i vy máte pravdu. Když já se už dlouho pohybuji v koňských kruzích, takže tahle stránka věci mě vůbec nenapadla. Že kupující neví. A ani netuší, že neví.

21.11.2022 07:33

Bohužel, i vy máte pravdu. Když já se už dlouho pohybuji v koňských kruzích, takže tahle stránka věci mě vůbec nenapadla. Že kupující neví. A ani netuší, že neví.

Já zažila několikrát. A nic moc konce pro ty koně...

21.11.2022 11:30
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Já zažila několikrát. A nic moc konce pro ty koně...

Já jsem poncla zatím neprodala z důvodu totální neznalosti zájemců o koupi. (úplně se mi vybavilo, jak si můj 25 letý bratr šel koupit rogalo a vrátil se naštvaný, že mu ho pán neprodal, aby se na něm nezabil... A naši si jen oddychli )

21.11.2022 16:55
lenacia

XXX.XXX.173.255

Mi připomíná mou kamarádku a její pokus o prodej kobyly:

Prodej koně v praxi, aneb proč ze mne nikdy nebude chovatel:*
Ačkoliv sepíšete inzerát s kvalitou obsahu dosahující Shakespeara, 90% zájemců číst neumí. Většina dotazů, které Vám v mailové schránce či v SMSkách přistane, se budou týkat přesně těch základních bodů, které v inzerátu uvádíte. Nastává tak nelítostný boj mezi lidskou demencí a Vašimi slabými nervy, který vypadá asi následovně:
1. Ačkoliv v inzerátu uvádíte, kdy, proč a čím je kobyla připuštěná a kdy vyprdne na svět další duši, velká část zájemců je překvapena faktem, že je klisna březí. Což je v pořádku, pokud to není po půl hodině vzájemné komunikace.
2. Spousta zájemců, co Váš inzerát někde zahlédli, obsah inzerátu nikdy nečetli. Jen se jim líbil obrázek. Následně jim musíte přepisovat celý obsah inzerátu znovu, ideálně do zpráv. Následuje udivení nad vyšší cenou / nad Vaší lokalitou / nad faktem, že vlastně prodáváte koně, a ne sekačku na trávu.
3. Někteří zájemci se cítí dotčeni, že jim kobylu neprodáte. Měli pro ní připravenou rozkošnou malou zahradu a absolutní intimčo bez dalších koňských přátel. A fůru zkušeností k tomu! Kdysi dokonce chovali krom křečka i kozu.
4. Velkou část zájemců zajímá, zda je Vaše mladá, teprve rok aktivně přiježděná kobyla vhodná pro jejich 8 letou dceru. Co já do píči vím o jezdecký úrovni něčí 8 letý dcery? Nebo 3 letý dcery? Nebo vůbec nějaký dcery?
5. Část zájemců chce od Vás nafotit a natočit úplně všechno. Div ne jak ten kůň s3re. Na to přesně totiž máte jako majitel několika koní čas. Ale tak, co pro ty lidi neuděláte..
6. Když už máte inteligentního zájemce s vhodným zázemým, dostatečnými schopnostmi a disponujícím idostatečným stavem peněz na bankovním účtu, 3 hodiny spolu telefonujete, 2 dny trávíte aktivní komunikací po internetu a natočíte mu teda i to, jak váš kůň s3re, zájemce je náhle děsně překvapený, jakou to k Vám má dálku. A to i přes to, že máte na inzerátu obří svítící kolonku KARLOVARSKÝ KRAJ. Karlovarský kraj, dopíči. To je ten na úplnym severozápadě Český republiky. Jo, a ta Česká republika pár čobolů překvapí taky, ačkoliv koukaj po koni na český inzerci. Co na tom, že sami plánujete dovoz koně z druhé strany Evropy a ochotně koukáte po ideálním koni i na jiném kontinentě, protože si pořizujete parťáka na 20 let, což je třeba čtvrtina Vašeho života..
7. Když najdete dalšího vhodného zájemce, u kterého vše vypadá sluníčkově a vložíte do společné komunikace další tunu času, vypadne z něj, že vlastně nemá peníze a chce slevu. Třeba na polovinu ceny.
8. Rejpálkové. Rejpálkové, co chtěj znát kompletní genetickej profil, počet záhybů ve střevě, množství chlupů v uších, šířku nozder, oblíbenou barvu a písničku, která kobyle hrála, když se jí do vagíny strkal mrdkoidní nanuk. Ale zájem nemaj. To oni jen tak, aby si zkrátili svoje čekání na smrt, protože nemaj do čeho píchnout. Kdybych věděla všechny tyhle detaily, nebude to kůň za 180, ale za 300.
9. Jednoduše dementi. Oni jsou to skoro všechno dementi, ale pak je tu ještě speciální kategorie dementích králů. Dementí král se projevuje asi následovně:
,,Ona nemá hřívu. To má geneticky, nebo je nemocná?"
,,Geneticky."
,,Aha, takže nějaká genetická nemoc?"
,,Ne, není to nemoc. Je to u toho plemene běžné, bylo to tak kdysi šlechtěné schválně."
,,To jsem nikdy neviděla."
,,Zkuste si o tom plemeni něco pročíst.."
,,Ale skoro všichni hřívu maj."
,,Ano. Dnes už se těch starých původních typů tolik nevidí.."
,,.. a nemůžou to naši ostatní koně od ní chytnout?"
Takže asi tak. Tohle už absolvovat nikdy nehodlám a TY, kobylo naše, ty tu s náma ještě nějakou dobu asi strašit budeš, protože dokud se neobjeví zájemce s IQ alespoň 130, tak nikam nejdeš

Neregistrovaný uživatel

21.11.2022 22:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.7

lenacia napsal(a):
Mi připomíná mou kamarádku a její pokus o prodej kobyly:

Prodej koně v praxi, aneb proč ze mne nikdy nebude chovatel:*
Ačkoliv sepíšete inzerát s kvalitou obsahu dosahující Shakespeara, 90% zájemců číst neumí. Většina dotazů, které Vám v mailové schránce či v SMSkách přistane, se budou týkat přesně těch základních bodů, které v inzerátu uvádíte. Nastává tak nelítostný boj mezi lidskou demencí a Vašimi slabými nervy, který vypadá asi následovně:
1. Ačkoliv v inzerátu uvádíte, kdy, proč a čím je kobyla připuštěná a kdy vyprdne na svět další duši, velká část zájemců je překvapena faktem, že je klisna březí. Což je v pořádku, pokud to není po půl hodině vzájemné komunikace.
2. Spousta zájemců, co Váš inzerát někde zahlédli, obsah inzerátu nikdy nečetli. Jen se jim líbil obrázek. Následně jim musíte přepisovat celý obsah inzerátu znovu, ideálně do zpráv. Následuje udivení nad vyšší cenou / nad Vaší lokalitou / nad faktem, že vlastně prodáváte koně, a ne sekačku na trávu.
3. Někteří zájemci se cítí dotčeni, že jim kobylu neprodáte. Měli pro ní připravenou rozkošnou malou zahradu a absolutní intimčo bez dalších koňských přátel. A fůru zkušeností k tomu! Kdysi dokonce chovali krom křečka i kozu.
4. Velkou část zájemců zajímá, zda je Vaše mladá, teprve rok aktivně přiježděná kobyla vhodná pro jejich 8 letou dceru. Co já do píči vím o jezdecký úrovni něčí 8 letý dcery? Nebo 3 letý dcery? Nebo vůbec nějaký dcery?
5. Část zájemců chce od Vás nafotit a natočit úplně všechno. Div ne jak ten kůň s3re. Na to přesně totiž máte jako majitel několika koní čas. Ale tak, co pro ty lidi neuděláte..
6. Když už máte inteligentního zájemce s vhodným zázemým, dostatečnými schopnostmi a disponujícím idostatečným stavem peněz na bankovním účtu, 3 hodiny spolu telefonujete, 2 dny trávíte aktivní komunikací po internetu a natočíte mu teda i to, jak váš kůň s3re, zájemce je náhle děsně překvapený, jakou to k Vám má dálku. A to i přes to, že máte na inzerátu obří svítící kolonku KARLOVARSKÝ KRAJ. Karlovarský kraj, dopíči. To je ten na úplnym severozápadě Český republiky. Jo, a ta Česká republika pár čobolů překvapí taky, ačkoliv koukaj po koni na český inzerci. Co na tom, že sami plánujete dovoz koně z druhé strany Evropy a ochotně koukáte po ideálním koni i na jiném kontinentě, protože si pořizujete parťáka na 20 let, což je třeba čtvrtina Vašeho života..
7. Když najdete dalšího vhodného zájemce, u kterého vše vypadá sluníčkově a vložíte do společné komunikace další tunu času, vypadne z něj, že vlastně nemá peníze a chce slevu. Třeba na polovinu ceny.
8. Rejpálkové. Rejpálkové, co chtěj znát kompletní genetickej profil, počet záhybů ve střevě, množství chlupů v uších, šířku nozder, oblíbenou barvu a písničku, která kobyle hrála, když se jí do vagíny strkal mrdkoidní nanuk. Ale zájem nemaj. To oni jen tak, aby si zkrátili svoje čekání na smrt, protože nemaj do čeho píchnout. Kdybych věděla všechny tyhle detaily, nebude to kůň za 180, ale za 300.
9. Jednoduše dementi. Oni jsou to skoro všechno dementi, ale pak je tu ještě speciální kategorie dementích králů. Dementí král se projevuje asi následovně:
,,Ona nemá hřívu. To má geneticky, nebo je nemocná?"
,,Geneticky."
,,Aha, takže nějaká genetická nemoc?"
,,Ne, není to nemoc. Je to u toho plemene běžné, bylo to tak kdysi šlechtěné schválně."
,,To jsem nikdy neviděla."
,,Zkuste si o tom plemeni něco pročíst.."
,,Ale skoro všichni hřívu maj."
,,Ano. Dnes už se těch starých původních typů tolik nevidí.."
,,.. a nemůžou to naši ostatní koně od ní chytnout?"
Takže asi tak. Tohle už absolvovat nikdy nehodlám a TY, kobylo naše, ty tu s náma ještě nějakou dobu asi strašit budeš, protože dokud se neobjeví zájemce s IQ alespoň 130, tak nikam nejdeš

Znám na vlastní kůži pri každém inzerátu haveti2. Posledních 12 kusů a bude božský klid

JanaJanaJanaJana

2.12.2022 10:38
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/161445448/prodam-starokladrubskeho-kone.php

Z čistě edukativních důvodů - zdá se mi to hříbě na půl roku podražené či nikoli?

2.12.2022 11:54
Arbora

XXX.XXX.134.38

Viac by ma trápili tie kĺby, fyzitída?

JanaJanaJanaJana

2.12.2022 12:00
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Arbora napsal(a):
Viac by ma trápili tie kĺby, fyzitída?

Dík za point.
Osobně mám s hříbaty v takovémhle stadiu minimální zkušenost, a tak občas koukám do inzerce a prohlížím si je. A tohle hříbě mi přijde prostě na 6 až 8 měsíců jak "z prdu kulička".
Případné fyzitídy jsou si nevšimla, ale fakt že to tak vypadá:(

2.12.2022 12:32

Šmarjá, to to nemůžou vyfotit nějak normálně? Z těch fotek je kulový vidět. Z úhlu vypadá kůň krátký, ty fotky s vyvráceným krkem tomu moc nepomáhají, každopádně žebra mi nepřijdou ok viditelná v hříběcí srsti, ale zase třeba je tam nějaký problém právě s kloubama a je to záměr. no prostě to na mě dělá nedobrý dojem.

Co mám vidět na těch kloubech, abych měla podezření na fyzitidu? Jo už čtu na Eqch:
Léze způsobují, že kost, která se pod nimi nachází, je mnohem citlivější na mikrofraktury (mikroskopické zlomeniny), které jsou bolestivé a způsobují kulhání. Když se poškození zhoršuje, kost se remodeluje (přestaví), což způsobí, že klouby získají charakteristický „baňkovitý" vzhled. V těžkých případech fyzitidy se mohou objevit angulární deformity končetin (nohy do „O" nebo do „X"), typicky k nim dochází tehdy, když je růst kosti během více postižený na jedné straně končetiny než na druhé.

2.12.2022 13:41
Horsana

XXX.XXX.40.140

Fyzitída je zápal rastovej platničky, keď odoznie a nie sú tam iné patológie, dá sa to do poriadku.

Na tých fotkách ja vidím prd, ale na jednej, kde je v tom výbehu má brutálne napuchnuté zadné nohy, na iných už nie a to by bol red flag na asi tak 30 dif. dg., vrátane malých strongylov, ale aj toho, že napríklad stojí na reťazi cez deň.

2.12.2022 15:41
Arbora

XXX.XXX.134.38

Mne prídu všetky tie kĺby celé zle, aj spenkové, aj v oblasti korunky.

5.12.2022 19:17
canka

XXX.XXX.215.25

Teda ty předky vypadají opravdu divně...podsunuté patky?Plochá kopyta?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/161593856/prodam-valacha.php

5.12.2022 19:53
evcusik

XXX.XXX.14.63

canka napsal(a):

za tohle bych majzla majitele a kováře rašplí, to je fakt hnus. Za mě min. podsunute patky, ale průšvihu se tam určitě najde víc.

5.12.2022 20:46

evcusik napsal(a):
za tohle bych majzla majitele a kováře rašplí, to je fakt hnus. Za mě min. podsunute patky, ale průšvihu se tam určitě najde víc.

rovnou týrání zvířat no strašný, lyže -skoro už teda běžky, protože ty jsou delší, určitě pokles spěnkové kosti a negativní palmární úhel kosti kopytní, zadní na tom nejsou o nic lépe ale je to lepší... zbytek koně je zdeformovanej vlivem špatné biomechaniky pohybu

6.12.2022 08:15

canka napsal(a):

Viz výše. Jestli tohle dopustil kovář...Ale třeba je to chyba majitele, který šetří a volá ho jednou za půl roku.

V každém případě hnus, velebnosti.

JanaJanaJanaJana

6.12.2022 08:33
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

canka napsal(a):

Chlaďasů v tomhle stavu stavu je většina v inzerci.
Proto dobrého koně tohoto typu a touto cestou člověk sežene jen zázrakem.

6.12.2022 08:45

Je vidět, že podkovy jsou zarostlé do kopyta, kopyto už je obrůstá zvnějšku. Podle úhlů je to zřejmě u nich standardní postup, prostě dokud kůň podkovy neubrousí, tak s nimi chodí. Správnou péčí se to bude dát podstatně zlepšit, ale ty nohy už nebudou zdravé. Umím si představit, že koňa v 12 letech prodává, protože kůň nechodí.

Byla jsem u nákupu španěla od cirkusáků v dost podobném stavu. Prodávali s tím, že bez podkov chodit nemůže a po tvrdu už vůbec. Nechala jsem si ho předvést a lezl po hladké silnici po uších. Když jsme k nim přijížděli, podávali jsme si kliku s kovářem, prodejce hrdě hlásil, že vystrouhali ještě před odvozem, aby jako měli koně tip ťop. To strouhání na tom koni ovšem nebylo vidět...

6.12.2022 11:26
Horsana

XXX.XXX.40.140

Koník krásny, moja vysnená farba.

Zrejme má tie sponky mäkšie, býva pri chronických poraneniach medzikostného svalu, alebo aj genetika, ale tá strašná páka, čo robia tie dlhé špice sa dá pekne upraviť strúhaním, sledujem koňa s omnoho horšími mäkkými sponkami už 18 rokov, obludný 650 kg teplokrvník po holštajnskom otcovi, ako žriebä na neho majiteľ kašľal, tak sponky ostali mäkké, potom počas toho, ako rástol, tak sa občas na kopytá zabudlo aj pol roka, našťastie bol vždy bosý, potom už sa o neho začal starať môj kamarát, teraz už je jeho a kôň prosperuje výborne, za celý život kríval raz, kvôli blbej korektúre, teraz ako zmenil kováča, tak tie sponky aj kopytá vyzerajú úplne inak.
On je fakt obludný, takže u neho trošku treba strážiť aj hmotnosť, lebo akonáhle bol vyžratejší, tak pod ním tie sponky klesli.

Veľa kováčov sa bojí brať zo špice a vyrábajú takéto podivné lyže, u chlaďasov je normálka kutie 2 x do roka, žiaľ, stále.

28.12.2022 18:32
Pipilota

XXX.XXX.95.119

lenacia napsal(a):
a konka asi taky max za 10k
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/161675414/hledam-ustajeni.php

jo děcka mají zase volno ( za našeho dětství ty internety tak nefrčeli, ale zase jsme se snáz dostali k nějakým koním do klubu)

28.12.2022 19:10
Pipilota

XXX.XXX.95.119

https://equichannel.cz/inzerce/kone/shanim-kone

jo je to do konce prázdnin ...

6.1.2023 13:31

Arbora napsal(a):
To sú ale pekne drahé wafle s čokoládovou masťou.
https://zvierata.bazos.sk/inzerat/145959958/film-tuv-skvely-profesor-koni-pre-kazdu-uzasnu-postavu-v-pol.php

Kůň neumí plést, tak ho nechci.

6.1.2023 19:02
canka

XXX.XXX.215.25

Zase prodej staré nepotřebné poničky..jako perla na podzim zhubla a už nepřibrala a je dušná..kdyby jí aspoň nejdřív dali dohromady..zajímala by mě cena,jakou si představují...

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/162884763/pony-v-typu-shetland.php

6.1.2023 20:33

canka napsal(a):
Zase prodej staré nepotřebné poničky..jako perla na podzim zhubla a už nepřibrala a je dušná..kdyby jí aspoň nejdřív dali dohromady..zajímala by mě cena,jakou si představují...

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/162884763/pony-v-typu-shetland.php

A ani hanba je nefackuje.

7.1.2023 22:17
canka

XXX.XXX.215.25

Ideální fotky koně,za kterého chtějí 100 000,- kč

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/162940159/friska-klisna.php

8.1.2023 05:38
lenacia

XXX.XXX.168.148

canka napsal(a):
Ideální fotky koně,za kterého chtějí 100 000,- kč

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/162940159/friska-klisna.php

je to cca poloviční cena oproti běžné ceně 'fríse' takže.... samozřejmě že vidíš jen půlku koně žejo

8.1.2023 14:44
canka

XXX.XXX.215.25

Záleží mi kam půjde,ale prodám jí...co se starým koněm...

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/162972830/kobylka-jako-spolecnik.php

8.1.2023 15:51

canka napsal(a):
Záleží mi kam půjde,ale prodám jí...co se starým koněm...

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/162972830/kobylka-jako-spolecnik.php

Tak určitě! Hubené zvíře bez svalů na začátku zimy - šup s ním rychle pryč!

8.1.2023 20:05
canka

XXX.XXX.215.25

Tak určitě! Hubené zvíře bez svalů na začátku zimy - šup s ním rychle pryč!

Jako mě to nějak nepřestává udivovat tohle..teď se s tím roztrhl pytel..jen v mém okolí se teď takhle ,,zbavují,, dvou starých koní..jedna kobyla,24 let,plňas..úplně opadlá ze svalů,nenakrmená..vypadá jak žebřiňák..důvod prodeje je,že už nemůže vozit děti..chtějí za ní prý 50 000,- kč!! Že jim není hanba v takovém stavu tu kobylu prodávat..druhý je valach,kříženec belgika..22 let,artróza na všech nohách(celý život pry tahal v lese) + flegmóna na zadní noze..majitel prodává kvůli finanční situaci..a chce taky asi 30 000,- kč..

Kéž by všichni majitelé byli zodpovědní a ty chudáky,co jim sloužili,nechali doma dožít..ach jo..

Neregistrovaný uživatel

9.1.2023 01:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.243

canka napsal(a):
Jako mě to nějak nepřestává udivovat tohle..teď se s tím roztrhl pytel..jen v mém okolí se teď takhle ,,zbavují,, dvou starých koní..jedna kobyla,24 let,plňas..úplně opadlá ze svalů,nenakrmená..vypadá jak žebřiňák..důvod prodeje je,že už nemůže vozit děti..chtějí za ní prý 50 000,- kč!! Že jim není hanba v takovém stavu tu kobylu prodávat..druhý je valach,kříženec belgika..22 let,artróza na všech nohách(celý život pry tahal v lese) + flegmóna na zadní noze..majitel prodává kvůli finanční situaci..a chce taky asi 30 000,- kč..

Kéž by všichni majitelé byli zodpovědní a ty chudáky,co jim sloužili,nechali doma dožít..ach jo..

Popravde. Pro takove kone jsou i ta jatka lepsi varianta.

12.1.2023 00:31
lenacia

XXX.XXX.168.148

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/163144186/prodam-drezurniho-valacha.php

"Dobrý den nabízím 6 letého valacha do vyšší drezury,valach nemá zdravotní problémy,je v pohodě na všechny prohlýdkyJe zvyklý 24/7 v boxe,my na něj bereme většinou 2 tušírky jeho denní režim je cca 6hodin deně práce důvod prodeje už mě nebaví,koně často bárujeme a u něk taky když má skokový trenink,nechá si ubližovat, za cca 3 roky by šel na jatka jelikož nebude mít takovou fyzičku,prosím pište na e-mail"

Jooo, když seš scammer tak seš scammer....
inzerát už nahlášen, koemntáře u profilu ukazují že před tím začal ještě na nižší částce...

myslím že do perliček lze zařadit

12.1.2023 07:55
jesie

XXX.XXX.224.171

lenacia napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/163144186/prodam-drezurniho-valacha.php

"Dobrý den nabízím 6 letého valacha do vyšší drezury,valach nemá zdravotní problémy,je v pohodě na všechny prohlýdkyJe zvyklý 24/7 v boxe,my na něj bereme většinou 2 tušírky jeho denní režim je cca 6hodin deně práce důvod prodeje už mě nebaví,koně často bárujeme a u něk taky když má skokový trenink,nechá si ubližovat, za cca 3 roky by šel na jatka jelikož nebude mít takovou fyzičku,prosím pište na e-mail"

Jooo, když seš scammer tak seš scammer....
inzerát už nahlášen, koemntáře u profilu ukazují že před tím začal ještě na nižší částce...

myslím že do perliček lze zařadit

Mě přijde,že spíš někdo chce poukázat na to,co se ve vyšších drezurách běžně děje...zejména ve světě....Proto ty fotky.

12.1.2023 13:23
sisi58

XXX.XXX.191.1

canka napsal(a):

Nebo je alespoň nechali humánně uspat tam, kde žili.
Pro ta zvířata je smrt 100 x lepší, než nějaké harcování od jednoho majitele k druhému s vidinou jatek na konci.

12.1.2023 20:54
jesie

XXX.XXX.215.38

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/163163464/klisna-furioso.php

A toto je jako co? 😰 To by jeden plakal……

12.1.2023 21:03

jesie napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/163163464/klisna-furioso.php

A toto je jako co? 😰 To by jeden plakal……

koňskej chrt

12.1.2023 21:08
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Mně přijde divné, že na většině fotkách má jednu zadní nohu ve vzduchu.
Bála bych se špatného zdravotního stavu.
Kdyby byla zdravá a v kondici, tak tu cenu možná i má. Ale takhle - zadarmo drahá, když nevím, jak vlastně vypadá a jestli má nějaké zdravotní problémy.

13.1.2023 07:32

Přesně ta noha mě taky zaujala. A za kilo osmdesát a nemá ani jednu fotku bez zabahněných nohou... njn...

13.1.2023 08:20

Přesně ta noha mě taky zaujala. A za kilo osmdesát a nemá ani jednu fotku bez zabahněných nohou... njn...

Nepochopila jsem poslední dvě fotky. Jako, že předtím a potom?

Ano, odlehčená a zabahněná noha(y), hubený kůň se zataženým bříchem bez osvaleného krku, tomu říkám prezentace

13.1.2023 08:42
Arbora

XXX.XXX.226.181

Kometa, dve posledné fotky sú plemenník Red Fernet.

Myslím, že to bude jeden z tých koní z Čiernej vody, ktoré predávajú "za málo", pretože ich vyraďujú z chovu. Nejaké kúsky prebehli aj tu v diskusii. Predpokladám, že majiteľ lacno kúpil a teraz chce zarobiť. Hodnotu 180 to zviera určite nemá, ale fotku sú fakt z príšerného uhlu. Ak má zdravé nohy, tak sa pri trochu starostlivosti dokáže určite dobre spraviť.

13.1.2023 09:06

Arbora napsal(a):
Kometa, dve posledné fotky sú plemenník Red Fernet.

Myslím, že to bude jeden z tých koní z Čiernej vody, ktoré predávajú "za málo", pretože ich vyraďujú z chovu. Nejaké kúsky prebehli aj tu v diskusii. Predpokladám, že majiteľ lacno kúpil a teraz chce zarobiť. Hodnotu 180 to zviera určite nemá, ale fotku sú fakt z príšerného uhlu. Ak má zdravé nohy, tak sa pri trochu starostlivosti dokáže určite dobre spraviť.

Děkuji. Moje chyba, fotky jsem jenom prolítla.

Jinak souhlas. Pokud je kobyla zdravá, dá se leccos napravit.

13.1.2023 09:12

Taky bych řekla, že se ten kůň při dobré péči hodně rychle spraví. I bych to šacovala na dobře krmitelného koně. Ale ta noha mi po upozornění přijde též značně podezřelá, bez RTG ani ránu.

13.1.2023 10:02

Někde problem bude, normální 4 kůň takhle nevypadá, bud je problém na konci vidlí nebo koník je nemocny. 30tisíc je adekvátních , pak by se vidělo...jestli je to sekačka nebo jezdecký koník...

13.1.2023 10:20
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Někde problem bude, normální 4 kůň takhle nevypadá, bud je problém na konci vidlí nebo koník je nemocny. 30tisíc je adekvátních , pak by se vidělo...jestli je to sekačka nebo jezdecký koník...

A alespoň obsednutí... ohybovky + RTG... a intenzivně nakrmit...
No a to jsme u toho, že kůň je prostě za cenu masa jako kterékoliv jiné zvíře. Cokoliv navíc v ceně mu dává až pevné zdraví (nějak prokázat, zapsané očkování a odčervení), původ který dává předpoklady, kvalitní základní výcvik, veliká ochota a zájem o spolupráci s člověkem.
Potom se cena teprve přiblíží té požadované. Nyní bohužel kobyla vypadá jako zadarmo drahá (je tam riziko, že když se dostala do tak špatného stavu, práce a čas do ní vložené se nemusí zúročit )

Neregistrovaný uživatel

13.1.2023 10:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.38

Kobyla je nejspise motesicky odchov. Cili odpad z chovu. Nekdo to sem dotah za levno. Nekdo tam levne koupil sem dotah a kdyz zjistil ze na chov a sport to nebude jde dal. Jedna se o klisnu
XXXIV Red Fernet - 24 SK Felicia. Matka je navic poloviční arabka (Po Kasr el Nil cislo si nevybavim). Jinak kobyla je křivá s jednou nohou delší, lp nad karpem nejspis nakopnuta, mekky spenky a spatny uhel hlezna levá zadní.

JanaJanaJanaJana

16.1.2023 14:03
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/163023673/prodam-valacha-kinskeho-7-lety-s-rodokmenem.php

ach ty předky...z toho je mi do pláče.

Ale kdo ten chov zná, ten ví.

16.1.2023 18:03
lenacia

XXX.XXX.173.255

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/163023673/prodam-valacha-kinskeho-7-lety-s-rodokmenem.php

ach ty předky...z toho je mi do pláče.

Ale kdo ten chov zná, ten ví.

Helferovic no...

18.1.2023 05:28
lenacia

XXX.XXX.168.148

možná je to špatná kvalita fotky, možná špatný úhel či zrovna zabraný pohyb, nebo to možná je normální u hříbat? Ale nemá tohle hříbě z úžasného spojení quartera a směsky ČT s arabem, zvláštní ty zadní nohy?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/163375594/hrebecek-isabel-palomino-8-mes.php

18.1.2023 07:22
Pipilota

XXX.XXX.95.119

lenacia napsal(a):
možná je to špatná kvalita fotky, možná špatný úhel či zrovna zabraný pohyb, nebo to možná je normální u hříbat? Ale nemá tohle hříbě z úžasného spojení quartera a směsky ČT s arabem, zvláštní ty zadní nohy?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/163375594/hrebecek-isabel-palomino-8-mes.php

Za mě to jsou fotky na prd. Rozhodně je to koník ve stylu "ó ten krásný zadek" , tak jak to u amerik bývá. Podle toho asi dělali i výběr fotek do inzerce. Aby bylo vidět zadek. Nejosvaleněji vypadá při zvedání zadní nohy a pod úhlem...
Zase mě spíš praštil do očí stav kopyt u matky (jako že se s tím nemažou, tak lze předpokládat, že se s péčí o kopyta hříběte taky nepřetrhli). A bláto v zimě trápí kde koho, ale ještě to i prezentovat v inzerci...
No zase jako vždy - chybí kvalitní fotka v zootechnickém postoji.

18.1.2023 08:42
Arbora

XXX.XXX.134.29

Fotky veľa nevypovedajú o postoji, výbeh je zrejme malý a hneď po rozbehnutí žriebä brzdí, tkže je to také všelijaké. Ale ja ako obvkyle u dobre živených žriebät vidím tie pripuchnuté kĺbky (najmmä vzadu nad kopytom) a mám výkričník na fyzitídu.

Neregistrovaný uživatel

18.1.2023 16:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.71

Me se Ameriky moderni nelibi. Obří pr del kohoutek o 20 čísel níž. Kopytka jak poníček... Fuj. A zbytek vypada jak chromej plňas. Bože kde jsou časy jakž takž normálních zvířat.

18.1.2023 20:25
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Me se Ameriky moderni nelibi. Obří pr del kohoutek o 20 čísel níž. Kopytka jak poníček... Fuj. A zbytek vypada jak chromej plňas. Bože kde jsou časy jakž takž normálních zvířat.

No to je jen otázka vkusu (můj táta strakáče označuje za ohavnost, podle něj není nad hnědáka - já dám hnědákovi přednost ze zdravotních důvodů, fakt mě nebaví patlat opalovací krém na čumák).

Mě u amerik vadí, že se ví o zdravotních potížích - no ale opravdu svědomitě výběr rodičů provádí jen menšina chovatelů. Amerika je prostě taková, že produkuje to co je poptáváno. Protože peníze jsou až na prvním místě. Výjimkám čest, ale je jich málo.

19.1.2023 07:51
lenacia

XXX.XXX.173.255

Třeba zrovna otec toho hříběte je moc hezký kus koně
Bohužel. Geny neměly kde zapracovat

19.1.2023 08:04

A přitom maj v Améru takovej poklad, jako je morgan. Ideální rodinnej koníček, nechápu, že se to plemeno nerozšířilo tolik, jako ty flekatý krávy. I když vlastně, zaplaťbůh...

19.1.2023 08:43
Pipilota

XXX.XXX.95.119

A přitom maj v Améru takovej poklad, jako je morgan. Ideální rodinnej koníček, nechápu, že se to plemeno nerozšířilo tolik, jako ty flekatý krávy. I když vlastně, zaplaťbůh...

I když vlastně, zaplaťbůh...

Ono totiž každé plemeno které přijde do módy tím utrpí - prostě se sníží přísnost výběru a jde to všecko do kopru.

19.1.2023 10:36
Horsana

XXX.XXX.40.140

To žlté žriebä vyzerá úplne normálne, keď mu vyjde negat genetika, tak prečo nie?

Tak ale ja sa priznávam, že na žltú mám slabosť :D

Garon, zrejme od čias Mucula brotherhood, striktne preferuje strakaté kone a vždy, keď je nejaký v stáde, sú okamžite najlepší priatelia :)

Neregistrovaný uživatel

3.2.2023 09:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.95

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/164090171/kobylka.php

Tak to dopadá když někdo zachraňuje na kšeft. Hnus.

3.2.2023 11:43
Horsana

XXX.XXX.40.140

Na kšeft?

Neregistrovaný uživatel

3.2.2023 11:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.95

Horsana napsal(a):
Na kšeft?

Je to kobyla od Petry K. Kterou prodala za par šupů dotyčná osoba jí poslala dál a tahle si jí koupila. A teď ji zas. Starý zdevastovany nemocný zvíře posílá do světa a to zvíře s jateční hodnotou za x desitek tisíc. Takže jo. Za mě fajn kšeft. Pod pr del to neni tak honem s tim dál za majlant.

3.2.2023 11:52

Není to ? víme kdo..... zlatka? atlantidy kobyla?

3.2.2023 12:04
Horsana

XXX.XXX.40.140

Je to kobyla od Petry K. Kterou prodala za par šupů dotyčná osoba jí poslala dál a tahle si jí koupila. A teď ji zas. Starý zdevastovany nemocný zvíře posílá do světa a to zvíře s jateční hodnotou za x desitek tisíc. Takže jo. Za mě fajn kšeft. Pod pr del to neni tak honem s tim dál za majlant.

Aha, Zlatka...no, tak asi nedala žriebä a má astmu, neliečenú, tak je na tom asi zle, chudera a pritom taká krásna kobyla....ja milujem všetko žlté

3.2.2023 12:09
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Kdo ví co a jak bylo a je...
Fotky jsou z léta - a za mě tam na dušnou 22 letou vypadá dobře. Kdo ví jaký je nynější stav... No ale za takový peníze? je to jen na ozdobu pastvin a vrážení peněz vetovi... (tím se zase vracíme k tomu, že pro starého koně s nějakým zásadním zdravotním problémem je zabití fakt důstojným řešením)

PetraKarásková.K

3.2.2023 16:14
PetraKarásková.K

XXX.XXX.41.225

Pipilota napsal(a):
Kdo ví co a jak bylo a je...
Fotky jsou z léta - a za mě tam na dušnou 22 letou vypadá dobře. Kdo ví jaký je nynější stav... No ale za takový peníze? je to jen na ozdobu pastvin a vrážení peněz vetovi... (tím se zase vracíme k tomu, že pro starého koně s nějakým zásadním zdravotním problémem je zabití fakt důstojným řešením)

Kobylka se špatně nemá jen prostě paní má ráda coby. Poslední info jsem měla že je v pronájmu a má se skvěle. Hříbě z ní chtěli já sice nesouhlasila ale tak já už do toho nemohla zasáhnout. A pak najednou šup inzer.

Mrzí mě že jsem neobvolala více vetů a nenechala jí uspat než aby cestovala z ruky do ruky. Kobyla má asi 10teho majitele. Mrzí mě to hlavně za ní 😓

3.2.2023 16:16
evcusik

XXX.XXX.51.7

PetraKarásková.K napsal(a):
Kobylka se špatně nemá jen prostě paní má ráda coby. Poslední info jsem měla že je v pronájmu a má se skvěle. Hříbě z ní chtěli já sice nesouhlasila ale tak já už do toho nemohla zasáhnout. A pak najednou šup inzer.

Mrzí mě že jsem neobvolala více vetů a nenechala jí uspat než aby cestovala z ruky do ruky. Kobyla má asi 10teho majitele. Mrzí mě to hlavně za ní 😓

To brzo...

3.2.2023 16:36
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Nojo, ale za to nemůžete, to jste nemohla vědět - aha vlastně, tady vám to psali.
No, ale určtě jste vybrala toho nejlepšího majitele - aha vlastně, nevybrala, když cestuje z ruky do ruky.
Tak jste aspoň uvážila všechny možnosti a vybrala z nich tu nejlepší - aha vlastně, nejlepší pro vás a vaše svědomí, protože jste se rozhodla zbavit odpovědnosti.
jen prostě paní má ráda coby, jasně, proto si ji v prvé řadě kupovala, protože to je kob a spolu budou šťastní - aha vlastně, není a nebudou.
Hříbě z ní chtěli já sice nesouhlasila, a proto jste ji neprodala do takových rukou - aha vlastně, prodala.
Kobylka se špatně nemá, jistě, je ve stabilním zázemí, milovaná a opečovávaná - aha vlastně, Kobyla má asi 10teho majitele, A pak najednou šup inzer.

3.2.2023 20:02
lenacia

XXX.XXX.168.148

4? roky nebylo o Zlatce vpodstatě slyšet... kromě toho že jí mimo jiné viděla Coudas, dle i těchto fotek u současné majitelky.
Že ta se po téhle době rozhodla ji prodat... za 50k... Jde zcela mimo p. Karáskovou.

3.2.2023 21:27
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Mrzí tě to hlavně za ní? A co ti brání kobylu koupit a nechat jí uspat, aby už dál necestovala z ruky do ruky?

Neregistrovaný uživatel

3.2.2023 22:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.104

Huskyjanina napsal(a):
Mrzí tě to hlavně za ní? A co ti brání kobylu koupit a nechat jí uspat, aby už dál necestovala z ruky do ruky?

Tehdy do ní všichni ryli ať se koní zbaví. Když to udělala bylo to zase zle. Daika (Zlatka) byla tehdy 18 leta ci jak a krom dušnosti a akutních obtíží ovšem snadno řešitelných to rozhodně nebyl kůň na odpis. Kdyby ji tehdy poslala na jatka nebo chtěla uspat bylo by zle ještě větší prostě pro většinu zde bylo tehdy zle naprosto všechno. Prodávají se větší herky a zde proti tomu málokdo někde pipne.
Pokud v tuhle chvíli má mit někdo máslo na hlavě tak současná majitelka co miluje coby ale koupí telokrevnou kobylu, pravda porovná jí ale když zjistí že frkat žlutý hribata už nebude honem s ní pryč. To je prasárna. A pro jistotu ještě prodat za draho místo uspat.... Kobylu o 4 roky starší a o dost víc k nepotřebě než tehdy. Proč je špatná Petra která tehdy prodala kobylu za nula prd ale současnou majitelku tu nikdo nehaní? Co bylo bylo. Ppsrala toho dost. Ale tohle na její hlavu fakt nepadá. A když by něco může se přihlásit velká zachrankyne Coudas která tolik toužila koníšky od petry zachraňovat a opecovavat az do jejich smrti. Má příležitost.

3.2.2023 22:05

Ale dejte pořád pokoj s uspáváním, každej starej je nějak nemocnej, lidi i zvířata, ale pokud to není, že by chodila o třech, sípala, byla jako z "dachau" ....žije se jí úměrně věku, na změny je "zvyklá" , ona to dá a bude se pást jinde....snad nestrádá až tak, že by to bylo k ukončení života, všichni chceme žít a někdy i za cenu nějakého příkoří. Na smrt je čas.

3.2.2023 22:06
Dotaz

XXX.XXX.110.178

lenacia napsal(a):
4? roky nebylo o Zlatce vpodstatě slyšet... kromě toho že jí mimo jiné viděla Coudas, dle i těchto fotek u současné majitelky.
Že ta se po téhle době rozhodla ji prodat... za 50k... Jde zcela mimo p. Karáskovou.

Kobylu jsem viděla shodou okolností v listopadu nebo prosinci, tedy jen z dálky ve výběhu na Vysočině. Byla tam půjčená, čili u současné majitelky už nějakou dobu není. Viděla jsem ji na konci výběhu v ucházející kondici, měla společnost koní a dost sena.

3.2.2023 22:34
etnies86

XXX.XXX.245.26

Tolik zlosti k Petře.ano nasekala spoustu chyb,ale nakonec udělala, co ji tu všichni radili a zas je špatná. Víte kolik lidi se zbavuji koni kvuli ruznym situacim.
Ať je/byla jaká je nemůže za to, že šla z ruky do ruk
Kobylky je mi lito a snad najde svůj klidný domov

4.2.2023 15:27
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Lidi jí psali, ať se o kobylu postará, a pokud toho není schopna, ať ji prodá někomu normálnímu.
Neudělala ani jedno, a nejen to - prodala ji, až když byla starší a nemocná (při správné péči ta kobyla vůbec nemusela skončit jako dušná) a na normálního majitele byla mnohem menší šance. Ani toho kupujícího si neprověřila.
Takže ne, nemůže za to, že to takto dopadlo, ale neudělala naprosto nic, aby tomu zabránila, a za to ji vinit můžu.
Jestli má čisté svědomí, tak je sociopat.

Neregistrovaný uživatel

4.2.2023 17:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.200

Varaxi napsal(a):
Lidi jí psali, ať se o kobylu postará, a pokud toho není schopna, ať ji prodá někomu normálnímu.
Neudělala ani jedno, a nejen to - prodala ji, až když byla starší a nemocná (při správné péči ta kobyla vůbec nemusela skončit jako dušná) a na normálního majitele byla mnohem menší šance. Ani toho kupujícího si neprověřila.
Takže ne, nemůže za to, že to takto dopadlo, ale neudělala naprosto nic, aby tomu zabránila, a za to ji vinit můžu.
Jestli má čisté svědomí, tak je sociopat.

Každej tu má máslo na hlavě. A netvrd mi že tu nikdy nikdo neudělal nic co by někdo neodskákal... Ani ty ne.

4.2.2023 19:33
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Samozřejmě že ano. A o to to je, umět si to přiznat a nést následky. I kdyby to znamenalo si to jednou za čas připomenout a říct si, že tohle už nikdy neudělám.
Přesto vidím rozdíl, a sice ten, že ona věděla, jak to dopadne, přesto to udělala. Věděla to, měla čas vymyslet jiné řešení, přesto se rozhodla k prodeji v okamžiku, kdy to bylo pro tu kobylu prakticky nejméně výhodné, naopak to bylo velmi vhod jí. Je to sobecký a zlý člověk.
Mám máslo na hlavě a černé svědomí, koneckonců jsem se tu na ifauně svěřovala. Ale za něco takového fakt ne.

5.2.2023 10:55
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Tehdy do ní všichni ryli ať se koní zbaví. Když to udělala bylo to zase zle. Daika (Zlatka) byla tehdy 18 leta ci jak a krom dušnosti a akutních obtíží ovšem snadno řešitelných to rozhodně nebyl kůň na odpis. Kdyby ji tehdy poslala na jatka nebo chtěla uspat bylo by zle ještě větší prostě pro většinu zde bylo tehdy zle naprosto všechno. Prodávají se větší herky a zde proti tomu málokdo někde pipne.
Pokud v tuhle chvíli má mit někdo máslo na hlavě tak současná majitelka co miluje coby ale koupí telokrevnou kobylu, pravda porovná jí ale když zjistí že frkat žlutý hribata už nebude honem s ní pryč. To je prasárna. A pro jistotu ještě prodat za draho místo uspat.... Kobylu o 4 roky starší a o dost víc k nepotřebě než tehdy. Proč je špatná Petra která tehdy prodala kobylu za nula prd ale současnou majitelku tu nikdo nehaní? Co bylo bylo. Ppsrala toho dost. Ale tohle na její hlavu fakt nepadá. A když by něco může se přihlásit velká zachrankyne Coudas která tolik toužila koníšky od petry zachraňovat a opecovavat az do jejich smrti. Má příležitost.

Já jsem reagovala na tuhle její větu...... "Mrzí mě že jsem neobvolala více vetů a nenechala jí uspat než aby cestovala z ruky do ruky. Kobyla má asi 10teho majitele. Mrzí mě to hlavně za ní 😓"....... Proto jsem psala, že jí nic nebrání tu kobylu odkoupit a udělat to. Já se Petry nijak zastávat nebudu, protože si nemyslím, že má svoje zvířata nějak moc ráda, pro ni to je cesta, k přijetí do společnosti. Ano, tenkrát udělala asi to nejlepší co mohla, že ty koně prodala, ale nemám ráda tyhle vzdechy a sebekárání naoko pro okolí, jak to mohla udělat líp. Protože, kdyby to tak cítila a chtěla, tak jí nic nebrání to napravit.
Jinak souhlasím s Verun, že není potřeba všechno hned uspávat. A při náležitý péči ten kůň, pes, kočka, cokoliv může ještě spokojeně žít. A tak by to mělo být. Lidi by si měli uvědomit, že si k sobě připoutali zvíře, které je na nich závislé. A že dokud ono sloužilo jim k jejich potěšení, tak až zestárne, tak by měli oni na oplátku posloužit jemu. A pokud by to takhle fungovalo, tak by Zlatka necestovala z ruky do ruky.

Neregistrovaný uživatel

5.2.2023 11:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.200

Huskyjanina napsal(a):
Já jsem reagovala na tuhle její větu...... "Mrzí mě že jsem neobvolala více vetů a nenechala jí uspat než aby cestovala z ruky do ruky. Kobyla má asi 10teho majitele. Mrzí mě to hlavně za ní 😓"....... Proto jsem psala, že jí nic nebrání tu kobylu odkoupit a udělat to. Já se Petry nijak zastávat nebudu, protože si nemyslím, že má svoje zvířata nějak moc ráda, pro ni to je cesta, k přijetí do společnosti. Ano, tenkrát udělala asi to nejlepší co mohla, že ty koně prodala, ale nemám ráda tyhle vzdechy a sebekárání naoko pro okolí, jak to mohla udělat líp. Protože, kdyby to tak cítila a chtěla, tak jí nic nebrání to napravit.
Jinak souhlasím s Verun, že není potřeba všechno hned uspávat. A při náležitý péči ten kůň, pes, kočka, cokoliv může ještě spokojeně žít. A tak by to mělo být. Lidi by si měli uvědomit, že si k sobě připoutali zvíře, které je na nich závislé. A že dokud ono sloužilo jim k jejich potěšení, tak až zestárne, tak by měli oni na oplátku posloužit jemu. A pokud by to takhle fungovalo, tak by Zlatka necestovala z ruky do ruky.

Ale proč tu kamenujete jen Petru zatímco současná majitelka je svatá? Přitom ona koupila starou kobylu s úmyslem z ní vytahnout ještě hribata a když nic zbaví se jí jak kusu hadru. Pro mě není o nic lepší.

5.2.2023 11:56
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Ale proč tu kamenujete jen Petru zatímco současná majitelka je svatá? Přitom ona koupila starou kobylu s úmyslem z ní vytahnout ještě hribata a když nic zbaví se jí jak kusu hadru. Pro mě není o nic lepší.

Protože, kdyby tady byla současná majitelka, tak to vyčtu i jí, že tohle se prostě nedělá. Jenže tu není.

5.2.2023 12:58
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Kdo tu napsal, že současná majitelka je svatá?
Prosím citaci.

Pro mě taky není o nic lepší, strašné jsou ty ženské obě stejně.

19.2.2023 14:02
Pipilota

XXX.XXX.153.199

https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3986457/5lety-charakterni-elegan/

hned na první fotce kopyta fuj přerostlá - zase žádná kvalitní fotka v zootechnickém postoji - ještě není ani základně přiježděný, natož výkonnost (alespoň něco ve voze!) ... za 250000Kč

jen tak si tu pobrblám, protože prostě na slušného koně za normální peníz je těžké narazit

19.2.2023 14:11

Pipilota napsal(a):
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3986457/5lety-charakterni-elegan/

hned na první fotce kopyta fuj přerostlá - zase žádná kvalitní fotka v zootechnickém postoji - ještě není ani základně přiježděný, natož výkonnost (alespoň něco ve voze!) ... za 250000Kč

jen tak si tu pobrblám, protože prostě na slušného koně za normální peníz je těžké narazit

Mně se nelíbí ani ty spěnky. Ale je STRAKATÝ! To by bylo, aby se na to někdo nechytil. I když v dnešní finanční krizi...

19.2.2023 14:23

Mně se nelíbí ani ty spěnky. Ale je STRAKATÝ! To by bylo, aby se na to někdo nechytil. I když v dnešní finanční krizi...

za čtvrt milionu? to by si měl dotyčný raději koupit něco amerického "čistokrevného", ne křížence na barvu.

19.2.2023 16:30
evcusik

XXX.XXX.45.214

Je z hřebce Deros Verona, celkově to pozadí není nic moc co se týče chovu, takze se nedivím pak ani této prezentaci.

A ano, je to strakatý a vysoká cena, kterou však spousta (především začátečníků) lidí zaplatí.

19.2.2023 18:11
Pipilota

XXX.XXX.153.199

Mě ty ceny dráždí v porovnání s A 1/1 co odjel nějaký dostih. Kolikrát jsou to slušně základně přiježdění koně, co jen nemají rychlost do dostihů (a sem tam se víc rozběhnou)...

20.2.2023 01:51
lenacia

XXX.XXX.168.148

Nevím zda to patří sem nebo pro pobavení ale...

Máte nervy na dranc?
Máme pro Vás lék!!! 500kg krásného dvouletého vranika jménem Neurol!!!
Je valach, kluk jako buk z hor, zdravý, silná kostra, vhodný jako parťák do rodiny pod sedlo i do tahu.
Matka ČMB NERA, otec N . Direkt.
Vozík, doktoři, kovář, zaden problém.
Je to lék na všechny neduhy.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/164382570/vranik-chladnokrevnik.php

20.2.2023 07:54

lenacia napsal(a):
Nevím zda to patří sem nebo pro pobavení ale...

Máte nervy na dranc?
Máme pro Vás lék!!! 500kg krásného dvouletého vranika jménem Neurol!!!
Je valach, kluk jako buk z hor, zdravý, silná kostra, vhodný jako parťák do rodiny pod sedlo i do tahu.
Matka ČMB NERA, otec N . Direkt.
Vozík, doktoři, kovář, zaden problém.
Je to lék na všechny neduhy.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/164382570/vranik-chladnokrevnik.php

Hezkej koníček.

27.2.2023 07:14
evcusik

XXX.XXX.19.101

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/165231772/prodam-schetland-pony-hrebecka.php

Vhodný na připouštění - v překladu jsem líní ho kastrovat, papírování ať nám vleze na záda.

28.2.2023 07:43
canka

XXX.XXX.249.200

Prodávat 30 letou huculku?Otvírá se mi fakt kudla v kapse

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/165313989/klisna-hucula.php

28.2.2023 08:39

canka napsal(a):

Jasně, proč neprodat starého, nepojízdného koně? Byť za symbolickou cenu.Navíc možná s Cushing syndromem? Vrrr!

28.2.2023 09:28
Pipilota

XXX.XXX.153.199

canka napsal(a):

Si říkám, že je hanba neliská. Ale život je pestrý a třeba se tím inzerátem snaží dát koni šanci. Sama teď mám doma jen dva kusy a z toho jeden dušný. Kdykoliv může uhynout a to bych na rychlo hledala v inzerci a kdo ví co by se hodilo...

28.2.2023 13:46
Horsana

XXX.XXX.40.140

canka napsal(a):

Oooch, ryšavá huculská babička

765dnes

1.3.2023 23:43
765dnes

XXX.XXX.32.241

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/165364754/prodam-valacha.php

Po zkoušení na dlouhý oprati, je kůň vyděšení z ježdění Jsem jediná komu se to zdá divný?

2.3.2023 07:17

Umím si představit, že někdo labilnějšího koně vypsychuje během týdne tak, že se dá max vodit dokolečka. Kůň nemusí být vyděšený přímo z ježdění, jako spíš třeba z jakéhokoli náročnějšího požadavku, než je podání kopyt. To klidně. Ale kdo jiný by u něj měl získat zpět důvěru, než lidé, kteří s ním pracovali od mala a kteří ten problém nezpůsobili? Říkám si, že spíš tam někde by mohl být zakopaný pes. Ale jen spekuluji samozřejmě.

lenca123456

11.3.2023 12:10
lenca123456

XXX.XXX.131.136

Umím si představit, že někdo labilnějšího koně vypsychuje během týdne tak, že se dá max vodit dokolečka. Kůň nemusí být vyděšený přímo z ježdění, jako spíš třeba z jakéhokoli náročnějšího požadavku, než je podání kopyt. To klidně. Ale kdo jiný by u něj měl získat zpět důvěru, než lidé, kteří s ním pracovali od mala a kteří ten problém nezpůsobili? Říkám si, že spíš tam někde by mohl být zakopaný pes. Ale jen spekuluji samozřejmě.

No, je to mlaďoch od Boháčky, Delta. Což myslim dost vysvětluje, kauz měla dost.. a pochybuju, že s tim valachem má nějaký vztah. Ta si drandí ty svoje sporťáčky, zbytek ji nezajímá. Kobyly zapustí, švihne je na louku, před termínama zavře, kobyly odrodí a takhle fuurt dokolečka.
Pak mladý nažene na skoky, nějak obsedne a prodává..

12.3.2023 23:21
canka

XXX.XXX.215.140

Tohle někdo myslí vážně??Bože chudáček maličký Vyzáblý nenakrmený starý chudáček a ještě za 20 000,-kč Není někdo z okolí?Že by na ně poslal KVS?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/165926142/mini-pony.php

13.3.2023 06:29

lenca123456 napsal(a):
No, je to mlaďoch od Boháčky, Delta. Což myslim dost vysvětluje, kauz měla dost.. a pochybuju, že s tim valachem má nějaký vztah. Ta si drandí ty svoje sporťáčky, zbytek ji nezajímá. Kobyly zapustí, švihne je na louku, před termínama zavře, kobyly odrodí a takhle fuurt dokolečka.
Pak mladý nažene na skoky, nějak obsedne a prodává..

Aha, tu paní (?) neznám. Ale já se o lidi od koní mooc nezajímám, takže žádný div.

13.3.2023 06:36

canka napsal(a):
Tohle někdo myslí vážně??Bože chudáček maličký Vyzáblý nenakrmený starý chudáček a ještě za 20 000,-kč Není někdo z okolí?Že by na ně poslal KVS?

KVS neudělá nic, poník je starý, na to se svede stav, pokud má co jíst a pít a kde se schovat, KVS uzavře jako podmínky v pořádku.

Navíc, i kdyby tam KVS shledala pochybení, dá lhůtu k nápravě, a o to rychleji se toho poníka lidi zbaví, protože přece nebudou investovat do nějakého dávání dokupy (nedejbože pokuty).

13.3.2023 08:17
Pipilota

XXX.XXX.153.199

Ale poník má copánky, to je známkou kvality

Jo prostě smutná realita spousty poníků...

13.3.2023 10:50

canka napsal(a):

Božátko!

Co takový poník asi sežere, že ho nemůžou dochovat?

P.S. Já vidím cenu 1 Kč. Ne, že by to změnilo můj názor.

pavlinka1238472

13.3.2023 11:59
pavlinka1238472

XXX.XXX.88.22

Aha, tu paní (?) neznám. Ale já se o lidi od koní mooc nezajímám, takže žádný div.

Petra Boháčová, ještě slečna, je ji cirka 25.
Co si pamatuju tak krom handlování (typu koupí herku za 30, naskáče ji a posílá za sto, to bylo 4 roky zpátky, bůh ví ty ceny teď)
A mimo to si pamatuju, že koupila zangershaidku asi za 50 na hobby, skrz nějaká omezení nemohla vysokej sport a pár týdnů na to ji prodávala jako sporťáka do vysokejch, samozřejmě se na to přišlo a minimálně na fb se to řešilo

13.3.2023 12:25

Děkuji za doplnění.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2023 12:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26

Tomu ponclovi 22 nevěřím. Nejspíš mnohem starší a papiry předělany kdysi od handlaku.

13.3.2023 12:32

A já věřím. To stačí zanedbaný cushing "poníku, starej se sám", nějaký ten bolavý zoubek, bolavá záda (protože už na něj smějí jen lehké děti kvůli věku, takže dokud byl mladý, tak bez omezení).... a je tam.

13.3.2023 12:49
Horsana

XXX.XXX.40.140

Tak ten poník za 23 rokov určite zuby robené nemal :(

13.3.2023 20:36
canka

XXX.XXX.215.140

Přesně..naprosto nechápu,že takovouhle malou chuděrku prostě nedokáží nakrmit..já mám skoro stejně starou miniponici(rok 2003) a musím ji sakra hlídat,aby nebyla jak balón a byla v optimální kondici..takže naprosto nechápu tenhle stav poníčka..nut o ale teda podotknout,že podle toho,jak vypadá,ho tipuju na 25 let a výš..kdyby byl někde tady poblíž ode mě,snad bych si ho z lítosti vzala.... Ale určitě ne za ty peníze..museli by ho darovat..

15.3.2023 13:10
Horsana

XXX.XXX.40.140

canka napsal(a):
Přesně..naprosto nechápu,že takovouhle malou chuděrku prostě nedokáží nakrmit..já mám skoro stejně starou miniponici(rok 2003) a musím ji sakra hlídat,aby nebyla jak balón a byla v optimální kondici..takže naprosto nechápu tenhle stav poníčka..nut o ale teda podotknout,že podle toho,jak vypadá,ho tipuju na 25 let a výš..kdyby byl někde tady poblíž ode mě,snad bych si ho z lítosti vzala.... Ale určitě ne za ty peníze..museli by ho darovat..

Tam bude vlnovitý chrup a s tým v zime nepožerie nič...max si upchá pažerák...

25.3.2023 07:34
Pipilota

XXX.XXX.153.199

https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/4025781/daruji-kone-za-vyleceni/

Konečně někdo pochopil, že trosky lze pouze darovat. (i tak to bude těžké někoho znalého najít, aby to nebylo jen do horšího)

27.3.2023 10:53
jesie

XXX.XXX.145.142

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/166107840/pratelsky-valach.php

Fakt je tam 170 tis za koně,co má progredující onemocnění páteře? Počítám,že tedy kissing....

27.3.2023 10:56
canka

XXX.XXX.249.200

jesie napsal(a):

Fakt je tam 170 tis za koně,co má progredující onemocnění páteře? Počítám,že tedy kissing....

Myslím si,že tady je myšleno onemocnění majitele...výše píše,že je zdravý...

Ale pravda,v tom kontextu inzerátu to nevyznělo nejlépe:-)

27.3.2023 11:24
jesie

XXX.XXX.145.142

canka napsal(a):

Čtu to znovu a opravdu bych tipovala ,že je to psáno v souvislosti s koněm :)

27.3.2023 12:31

Tyjo, to mě taky teda vůbec nenapadlo, že by to mohlo být myšleno na majitele, to onemocnění páteře.
Fakt je, že proč by u koně to postižení nepojmenovali, že.

27.3.2023 13:31
Arbora

XXX.XXX.134.47

jesie napsal(a):

Ani z kontextu mi nevyplynulo, že by myslela koňa, keď píše hneď v prvej vete, že zdravý.

27.3.2023 13:32

Arbora napsal(a):
Ani z kontextu mi nevyplynulo, že by myslela koňa, keď píše hneď v prvej vete, že zdravý.

Taky jsem to tak pochopila. A mmch hezký koník

27.3.2023 14:35

canka napsal(a):

Já bych teda z textu nepochopila, že nemoc se týká majitele. Trochu nešťastná formulace.

27.3.2023 19:30
evcusik

XXX.XXX.30.220

canka napsal(a):

Není to on? Nepamatujete si fotky z inzerátu?

27.3.2023 19:37
Horsana

XXX.XXX.40.140

Nuž, vyzerá veľmi podobne...

27.3.2023 19:50
Pipilota

XXX.XXX.153.199

přikláněla bych se k tomu, že je to on...

Z inzerce zmizel - tak ať se někdo jiný postará (za peníze)

Tohle je přesně ten vážný důvod proč má být každé hospodářské zvíře nezaměnitelně označené a evidované.

Neregistrovaný uživatel

27.3.2023 20:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.168

Pipilota napsal(a):
přikláněla bych se k tomu, že je to on...

Z inzerce zmizel - tak ať se někdo jiný postará (za peníze)

Tohle je přesně ten vážný důvod proč má být každé hospodářské zvíře nezaměnitelně označené a evidované.

Řeší ho tam a paní je skvělá. Když to půjde hodlají si ho nechat. Zuby prý samozřejmě šílené. Takže základní prohlídku má prcek za sebou.

27.3.2023 20:12
evcusik

XXX.XXX.30.220

Vypadá to, že se konečně dostal do rozumných ruk. (ale majitele bych propleskla, optimálně řešila PČR...uspání a kafina z takovýho prdolka nebude nijak extrémní)

27.3.2023 21:10
canka

XXX.XXX.215.140

evcusik napsal(a):
Není to on? Nepamatujete si fotky z inzerátu?

Ježiš to je chuďátko..podle mě je to 100% on...já jsem na ten inzerát odepisovala ne úplně hezky..prostě na rovinu jsem napsala,jestli se nestydí poníka dostat do takového stavu a pak ho ještě za takovou cenu prodavát,že takovou prasárnu jsem dlouho neviděla a že ho za tu cenu nikdy neprodá..a že kdyby ho daroval,ať se ozve(jsem na ty prcky ujetá a bylo mi ho hrozně líto).

Je skvělé,že se dostal(ať už jakkoliv) do výběhu hodným lidem,kteří mu pomůžou...pochybuji,že je poník někde evidovaný....

27.3.2023 21:31
Pipilota

XXX.XXX.153.199

Je mi z toho hrozně smutno. Takového poncla uživíte, s prominutím "kopnutím do prd*le" - tedy i tím, že si ho denně všímáte a napasete ho i na příkopu.
O to víc si myslím, že by to lidem kteří ho tak zrasovali nemělo projít jen tak. (poslední roky je to u koní čím dál víc podobné prostředí psů, jen místo množíren jsou "čupr" jízdárny s chodícími kostrami, zvláště na letní tábory)

28.3.2023 08:47
Arbora

XXX.XXX.134.47

Ak by to riešili s PČR, bazoš by isto vedel dohľadať inzerát, aj kontakty...

28.3.2023 10:19
Horsana

XXX.XXX.40.140

Ja dúfam, že to ponýšek zvládne a že si ho nechajú a doprajú mu krásnu starobu!

hifii

15.4.2023 16:16
hifii

XXX.XXX.34.186

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/167325357/nadejna-klisna.php

Jasan prodává ,,nadějného koně´´. Ještě, že takových ,,vzácných´´ kříženců není plná republika.

jarousek123

15.4.2023 16:35
jarousek123

XXX.XXX.152.6

hifii napsal(a):

Jasan prodává ,,nadějného koně´´. Ještě, že takových ,,vzácných´´ kříženců není plná republika.

A mě při pohledu na hřbet napadlo: "kam proboha dám sedlo?"

15.4.2023 18:33

jarousek123 napsal(a):
A mě při pohledu na hřbet napadlo: "kam proboha dám sedlo?"

Proč?

15.4.2023 20:13
akscha

XXX.XXX.26.89

Proč?

Ja bych tipla, ze je hodne kratka, ctvercova. Ale zase je to dvoulety kun a az vyroste, muze prece vypadat jjnak,ne? Nebo ma nejakou zasadni exterierovou vadu, kterou ja nevidim?

jarousek123

15.4.2023 20:57
jarousek123

XXX.XXX.152.6

akscha napsal(a):
Ja bych tipla, ze je hodne kratka, ctvercova. Ale zase je to dvoulety kun a az vyroste, muze prece vypadat jjnak,ne? Nebo ma nejakou zasadni exterierovou vadu, kterou ja nevidim?

Přesně tak, je dost krátká, mezi kohoutkem a posledním žebrem je fakt málo místa... Zajímalo by mě, jestli se může ještě "protáhnout"🤔

15.4.2023 21:29
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Já jsem zastánce zvýšení cen koní, ale za tuhle bych 150 nedala ani omylem... Pokud je fakt zdravá a povahově OK, tak bych za nezkaženou dvouletku bez původu dala tak půlku. Maximálně.

Hifii

15.4.2023 22:29
Hifii

XXX.XXX.34.186

Varaxi napsal(a):
Já jsem zastánce zvýšení cen koní, ale za tuhle bych 150 nedala ani omylem... Pokud je fakt zdravá a povahově OK, tak bych za nezkaženou dvouletku bez původu dala tak půlku. Maximálně.

A to před dvěma dny byla za 200.

16.4.2023 01:23
Dotaz

XXX.XXX.235.225

To je to hříbě, co pros.ala porod, neví, jak dlouho se po porodu nenapilo, protože mělo špatné nohy a nemohlo se postavit, krev v nozdře řesila po FB, ten samý rok dělala v zimě ten experiment bez sena, kde byly zahrnuti všichni koně, příkrmy byly sprosté slovo. Její odchov fakt ani zadarmo.

https://fb.watch/jWWOK_QEhy/

16.4.2023 08:02

akscha napsal(a):

Já mám naopak radši čtvercové koně než ty "dvousedadlové".

Zásadní vadu exteriéru nevidím. A dvouletý kůň má dost času se ještě "udělat".

Mně by spíš odradil ten sebeoslavný styl inzerátu. Jak je všechno úžasné a nejlepší.

Můj názor.

16.4.2023 08:05

Dotaz napsal(a):
To je to hříbě, co pros.ala porod, neví, jak dlouho se po porodu nenapilo, protože mělo špatné nohy a nemohlo se postavit, krev v nozdře řesila po FB, ten samý rok dělala v zimě ten experiment bez sena, kde byly zahrnuti všichni koně, příkrmy byly sprosté slovo. Její odchov fakt ani zadarmo.

https://fb.watch/jWWOK_QEhy/

Tak to je brutus.

Jako, ona ta hříbata (i telata, jehňata...) dokážou leccos rozchodit, ale tohle nebude ten případ.

17.4.2023 07:59

Mně se koník líbí (kaňkou na kráse je, že je to kobyla, no), inzerát je pěkně nafocený. Text jsem nečetla, pouze původ koně, aspoň je známý, když už je to kříženec.
Jsem zvyklá hledat sedla na poníky, tak mi ten hřbet nepřijde nějak extravagantní.
Cena už mi extravagantní přijde

17.4.2023 18:50
Horsana

XXX.XXX.40.140

hifii napsal(a):

150 000 :D :D :D

18.4.2023 09:10
akscha

XXX.XXX.26.89

Horsana napsal(a):
150 000 :D :D :D

Uz dohodou. Ale docela tu pani lituji, protoze inzetat je poctive udelany, fotky pekne, kobyla zdrava a libiva a jediny problem je, ze je draha. Ale misto „ber nebo nech byt„ ma dost lidi potrebu to komentovat. Se soucasnymi rozevrenymi nuzkami mezi prijmy lidi neni 150 000 tis pro mnoho nijak velka castka (naopak jini na to nenasetri za cely zivot).

18.4.2023 10:06
Varaxi

XXX.XXX.191.80

akscha napsal(a):
Uz dohodou. Ale docela tu pani lituji, protoze inzetat je poctive udelany, fotky pekne, kobyla zdrava a libiva a jediny problem je, ze je draha. Ale misto „ber nebo nech byt„ ma dost lidi potrebu to komentovat. Se soucasnymi rozevrenymi nuzkami mezi prijmy lidi neni 150 000 tis pro mnoho nijak velka castka (naopak jini na to nenasetri za cely zivot).

To je právě ta otázka, jestli je ta klisna zdravá... Jestli má Dotaz pravdu, tak je zadarmo drahá.
Jinak ano, pokud je to zvíře zdravé, nezkažené a povahově OK, tak ano, pro mě je drahá, ale to je můj problém, nikoli zadavatelčin.

18.4.2023 10:36
akscha

XXX.XXX.26.89

Ok, to jsem prehledla. Popravde me vubec nenapadlo spojit si ten solidne psany inzerat s tou silenou osobou, ktera se tu pred casem resila.

18.4.2023 15:45
Horsana

XXX.XXX.40.140

Ale mne sa kobylka páči a krížence mi nevadia, skôr naopak.

Lenže keď sa narodila 11.5.2021, nejako mi nevychádza to, že sa blíži čas jej obsadania, 11.5.2023 bude mať podľa mojich výpočtov 2 roky, či?

18.4.2023 20:01
Pipilota

XXX.XXX.153.199

Horsana napsal(a):
Ale mne sa kobylka páči a krížence mi nevadia, skôr naopak.

Lenže keď sa narodila 11.5.2021, nejako mi nevychádza to, že sa blíži čas jej obsadania, 11.5.2023 bude mať podľa mojich výpočtov 2 roky, či?

"A to je právě vidět, že nerozumíte inovacím u koní... Ameriky, A1/1 a křížence vůbec je nutné obsednout ve dvou letech." (těžká ironie!)

18.4.2023 20:27
Horsana

XXX.XXX.40.140

Pipilota napsal(a):
"A to je právě vidět, že nerozumíte inovacím u koní... Ameriky, A1/1 a křížence vůbec je nutné obsednout ve dvou letech." (těžká ironie!)

No to ma práve zaujalo, že či to je nejaká prírodná vychytávka :D

18.4.2023 21:27
Pipilota

XXX.XXX.153.199

Přírodno tedy ekologii nelze oddělovat od ekonomie. Proč krmit koně o celý rok déle, když s ním stejně nepočítám do jeho smrti? (nebo do 20 let?)

19.4.2023 08:24

No dyť přece ameriky ve dvou letech chodí Futurity. Co na tom, že tady nic takovýho není, když to tak dělaj v Emerice, tak je to správně!
A dostiháci se obsedaj už jako malinký rachitický ročci...

19.4.2023 08:57
lenacia

XXX.XXX.63.47

Hmmm... A co podzimní obsedání dvouletých teplokrevných aby pak na jaře se začaly připravovat ns zkoušky tříletých?

Neregistrovaný uživatel

19.4.2023 10:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.249

lenacia napsal(a):
Hmmm... A co podzimní obsedání dvouletých teplokrevných aby pak na jaře se začaly připravovat ns zkoušky tříletých?

Ti pak ale maj po zkouskach zas freecko aby se dodelali a ta priprava neni fakt nejak extremni. Tedy u tech zodpovědných. A da se to posunout na 4 roky. Jako tohle je sice brzo ale zvladnout se to da. A kdo nechce ma vetsinou stejne kone i v zahraniční pk a na ceskym hodnocení de facto zavislej bejt nemusí

19.4.2023 13:00

lenacia napsal(a):

Viz výše.

Kamarádka takhle obsedla kobylu na jaře jako tříletou, na podzim udělala VZ a přes zimu nechala být do dalšího jara. Dostala se s ní až do ST drezury. Letos bude kobyle 23 let a je to skvělá profesorka. Zdravá na těle i na duchu.

19.4.2023 14:55
lenacia

XXX.XXX.63.47

Dobrá, ale i zde tedy máme obsedání ve 2-3 letech.
S tím že je potom pauza kdy kůň nepracuje a začne až později...
Nicméně obsedalo se dřív....

Jen si trochu rýpu do toho jak se najednou trochu liší přístup k tématu.

19.4.2023 15:44
Arbora

XXX.XXX.134.47

Viz výše.

Kamarádka takhle obsedla kobylu na jaře jako tříletou, na podzim udělala VZ a přes zimu nechala být do dalšího jara. Dostala se s ní až do ST drezury. Letos bude kobyle 23 let a je to skvělá profesorka. Zdravá na těle i na duchu.

Koľko je takých ročkov A 1/1, ktorí behali a ešte roky boli v športe. Ale nebudem to robiť s houby koňom...

19.4.2023 15:50
akscha

XXX.XXX.26.89

lenacia napsal(a):

Jezdila jsem v chovne staji CT. Byla snaha mit hribata co nejdriv k zacatku roku a jit na zkousky v nejpozdejsim moznem terminu. Kone se obsedali az na jare dany rok, tedy vetsinou byli jiz trileti. Dalo to nejakou praci pri zapousteni kobyl (majitel rozhodne neprovahal pul pripousteci sezony), ale slo to i bez obsedani dvouletaku.

19.4.2023 21:02
Pipilota

XXX.XXX.153.199

lenacia napsal(a):

To bude tím, že když dělá něco odborník, neměl by to po něm kopírovat Neználek.

RTG, obsedá opravdu zkušený jezdec, zátěž je přiměřená a postupná ...
Žádné šup na hřbet 10 kg sedlo a 80 kg jezdce a cvalem vpřed.

19.4.2023 23:16
lenacia

XXX.XXX.168.148

Pipilota napsal(a):
To bude tím, že když dělá něco odborník, neměl by to po něm kopírovat Neználek.

RTG, obsedá opravdu zkušený jezdec, zátěž je přiměřená a postupná ...
Žádné šup na hřbet 10 kg sedlo a 80 kg jezdce a cvalem vpřed.

to rozhodně...
Ale opět jo...
Zmínila sem tuhle skutečnost a najednou dostávám odpovědi, které jasně definují kdy je obsednutí mladého koně 'v pořádku'. Tedy jakým stylem.
Nicméně před tím to bylo vpodstatě jen o tom, jak se ve 2 letech neobsedá a tečka.

Spíš mi jde tedy o přístup té reakce na rozdílné příklady.
já nevím jestli toho koně plánují obsedat tak jak říkáte (i když u Jasanu celkem i věřím že by tomu tak bylo) nebo tak jak ste dodali v případě odpovědi na mou otázku.

20.4.2023 09:15

jesie napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/167694846/predam-fjord-valach.php

tak to mě dneska dostalo....

už tam není...

Neregistrovaný uživatel

20.4.2023 09:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.212

jesie napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/167694846/predam-fjord-valach.php

tak to mě dneska dostalo....

Co tam bylo?

20.4.2023 09:48
jesie

XXX.XXX.224.171

Co tam bylo?

malý,podražený,hnědy koník s vyvazovákama,s lysinkou.....

napsáno,že je to fjord..škoda,že jsem nevyfotila zavčas....

20.4.2023 11:47
Horsana

XXX.XXX.40.140

Tak kobyla od Jasanov asi na výkonnostné skúšky nepôjde, ani na rovinové dostihy, nie je ani narodená v januári...

Neexistuje žiadny dôvod ju obsadať ako dvojročnú a skôr si myslím, že to sú zase nejaké naturálne bludy, čo má pani v hlave.
Alebo im tam trhá pásky, alebo mastí kone, ktovie, prečo musí z domu, obsadnutý kôň má predsa väčšiu cenu a pani zvláda bravúrne výcvik každého koňa

20.4.2023 11:50
Horsana

XXX.XXX.40.140

Pipilota napsal(a):
Přírodno tedy ekologii nelze oddělovat od ekonomie. Proč krmit koně o celý rok déle, když s ním stejně nepočítám do jeho smrti? (nebo do 20 let?)

A tak veď seno netreba, či už treba?
Ja to nesledujem, len viem, že ten zimný experiment bol nejako že kone v zime bez sena, či nie?

20.4.2023 12:27

Jo, koně v zimě bez sena (přístřešku, dek) na rozlehlé pastvině s narostlou stařinou, většina podle všeho tlusťoši, za účelem přirozeného úbytku váhy. Prý se vše podařilo, kdo měl zhubnout, ten zhubnul, a ty, kteří hubli moc, si snad stáhla k baráku k senu. Tak nějak si to pamatuji.

pavl1nka

20.4.2023 18:18
pavl1nka

XXX.XXX.88.22

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/167596686/valach-7let.php
Co tenhle chudacek🙈
navic mi prijde, ze tenhle pan prodaval vic koni nez by mel. Nekomentuju, ze mam pocit ze ten uzasnej luxusni muransky norik je taky od nich. To nikomu neprijde divny? 😓 Nektery kone vypadaj v pohode a zdravi, ale dalsi zas jako hromadky nestesti, asi jako tenhle belous. 😔

20.4.2023 19:31

pavl1nka napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/167596686/valach-7let.php
Co tenhle chudacek🙈
navic mi prijde, ze tenhle pan prodaval vic koni nez by mel. Nekomentuju, ze mam pocit ze ten uzasnej luxusni muransky norik je taky od nich. To nikomu neprijde divny? 😓 Nektery kone vypadaj v pohode a zdravi, ale dalsi zas jako hromadky nestesti, asi jako tenhle belous. 😔

Ano, má smutné oko a úplně se mi nelíbí jeho kopyta.

20.4.2023 21:28
lenacia

XXX.XXX.168.148

smutné oko, kopyta nic moc. udidlo je mu malé, a ačkoliv sedlo vypadá, že alespoň sedí podél zad, tak vepředu vypadá úzké na lopatkách.

21.4.2023 08:42
Pipilota

XXX.XXX.153.199

Hmm to je přesně ukázka neprodejného inzerátu. Už jen z fotek a textu je jasné, že jsou to Neználci. A navíc ta cena...
Přitom stačí koně nakrmit, vyfotit v solidním prostředí zootechnickou - vyčištěný kůň s ohlávku. Do textu uvést míry a čeho že je kříženec. Cena 60 tis. A už by se i přijel někdo podívat...

28.4.2023 11:51
Pucikk3575

XXX.XXX.226.252

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/168111632/v-sedle-na-huculovi.php

Tohle mě včera praštilo do očí. Vypadá to spíš jako Photoshop, než reálný kůň...

28.4.2023 11:59

To jsou fotky fotek, na té prostřední je to vidět

29.4.2023 07:16
Pipilota

XXX.XXX.153.199

Pucikk3575 napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/168111632/v-sedle-na-huculovi.php

Tohle mě včera praštilo do očí. Vypadá to spíš jako Photoshop, než reálný kůň...

Tak to jste ještě neviděli hucula s tukovým hřebenem který přepadává. Mě z toho normálně spadla brada a myslela jsem si, že je nemocný ("jen" obézní). Později jsem viděla na starokladrubské vrance přepadající tukový hřeben. On i pan kočí na fotce je obézní. Tak jestli je to majitel, asi rád dopřává všem. ALE zdravé to rozhodně není. U nás jsou tažáci v "hladomorně" a stejně mají velmi blahobytnou kondici.
Zase je dobré, že hledá jezdce. Předpokládám že proto, aby valášek více pracoval a nebyla z něj taková koule tuku.

14.5.2023 10:34
Pipilota

XXX.XXX.153.199

https://www.sbazar.cz/janireolina/detail/190814752-prodam-dve-klisny-friskeho-kone-a-valacha

Bude to nějaký podvod - ale hrozně mě zaujalo, že píší jak jsou koně vhodní pro bigennery. To jsem ještě nezaznamenala.

14.5.2023 12:22

Pipilota napsal(a):
A jdu si vsadit Sportku

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/166134236/pripustanie-starokladrubsky-plemenny-zrebec.php

má bílou nohu...

14.5.2023 12:48
Horsana

XXX.XXX.40.140

Pipilota napsal(a):
A jdu si vsadit Sportku

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/166134236/pripustanie-starokladrubsky-plemenny-zrebec.php

Ja mám rada u koní hrubšie hlavy, ale vždy ma zaujímalo, prečo sa niekomu páči plemeno, ktoré má miesto hlavy vedro :D

14.5.2023 14:48
Pipilota

XXX.XXX.153.199

Horsana napsal(a):
Ja mám rada u koní hrubšie hlavy, ale vždy ma zaujímalo, prečo sa niekomu páči plemeno, ktoré má miesto hlavy vedro :D

No kdo byl nějaký čas ve Slatiňanech, ten takové "kýble" chápe.
Obecně mají suprové povahy. Ale není to nic pro běžného člověka (snad kdybych byla vet od koní a měla přebytečný půl milion). Prostě už jsou přešlechtění... (ale snít si můžu )

15.5.2023 11:41
Horsana

XXX.XXX.40.140

Pipilota napsal(a):
Obecně mají suprové povahy. Ale není to nic pro běžného člověka (snad kdybych byla vet od koní a měla přebytečný půl milion). Prostě už jsou přešlechtění... (ale snít si můžu )

Njn, tak mňa napríklad pobyt u arabov pre plemeno nenadchol, ale samozrejme chápem, veď hucule tiež niekomu nerežú, heh.

Čierni trpia viac na inguinálne hernie, pokiaľ si dobre pamätám...a biele kone- tak to nie, to nebrať!

15.5.2023 12:51

Pipilota napsal(a):

Ale tak ti černí na tom snad nejsou zas tak špatně, ne? U těch bílých se to všeobecně ví, že je to snůška chorob, ale někdo mi říkal, že ti černí jsou v pohodě...

15.5.2023 13:18
Pipilota

XXX.XXX.153.199

Ale tak ti černí na tom snad nejsou zas tak špatně, ne? U těch bílých se to všeobecně ví, že je to snůška chorob, ale někdo mi říkal, že ti černí jsou v pohodě...

Různé trable s metabolismem, ledviny atd. Už to není tvrdé a dlouhověké plemeno.

Neregistrovaný uživatel

16.5.2023 21:51
16.5.2023 23:26
canka

XXX.XXX.212.25

Docela si fanděj 😁😂

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/168899827/nabizim-4-letou-klisnu-ct.php

No to sakra!!!Tu cenu teda absolutně nechápu..s tím,co tam píše

17.5.2023 08:37
Varaxi

XXX.XXX.191.80

Kdyby to kopyto bylo aspoň pořádně vyfocené, aby se to dalo aspoň trošku posoudit...

17.5.2023 12:12
Pipilota

XXX.XXX.50.111

Cena se dá líp posoudit když jsou tam pořádné fotky. Tyhle fotky jsou fakt škodlivé.

17.5.2023 13:03
Horsana

XXX.XXX.40.140

Prečo koňa obsadá niekto s váhou tej dievčiny?

Sama som tučná, ale tak k.rva neleziem na tie kone aspoň...ach jo.

17.5.2023 13:23

Horsana napsal(a):
Prečo koňa obsadá niekto s váhou tej dievčiny?

Sama som tučná, ale tak k.rva neleziem na tie kone aspoň...ach jo.

No ta třetí fotka je děsivá. Slečně se pozadí ani nevejde do sedla a sedí půlkou zadku mimo sedlo . Chudák kůň idkyby to bylo jen na chvíli .......

17.5.2023 13:44

také mě tedy slečna na obsedání zarazila... Já zažila spíš obsedání dětmi (sama jsem toho jako dítě obsedala hodně).

24.5.2023 13:17

Divné... zdravý, papírový, všechno umí... a za levno? Fotky tradičně k ničemu... https://zvirata.bazos.cz/inzerat/168715150/valach-4roky.php

24.5.2023 13:33

Divné... zdravý, papírový, všechno umí... a za levno? Fotky tradičně k ničemu... https://zvirata.bazos.cz/inzerat/168715150/valach-4roky.php

Asi bude zádrhel v tom "kůň pro zkušeného člověka". Pod tím si lze představit ledasco...

24.5.2023 19:17

Neboli při obsedání se něco pokakalo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík