Perličky z inzercí VI.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.6.2022 20:44
lenacia

XXX.XXX.168.148

jako, po Minerálovi moc hezké zvíře. Výkonnost slušná.... uměla bych si představit částku i okolo 250k...
ale 600...

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.6.2022 21:01

mulan napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/153269549/prodej-kone.php

600 000kč

Kamarádka koupila syrového tříletka za 120 000. Dalších 120 000 dá ročně jenom za ustájení a nikdo neví, jak dobrý ten kůň bude. Ten inzerovaný je přiježděný, má nějakou výkonnost a je v nejlepších letech.

2.6.2022 21:18
canka

XXX.XXX.215.25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kamarádka koupila syrového tříletka za 120 000. Dalších 120 000 dá ročně jenom za ustájení a nikdo neví, jak dobrý ten kůň bude. Ten inzerovaný je přiježděný, má nějakou výkonnost a je v nejlepších letech.

To možná je,ale určitě nemá cenu 600 000,- kč...kam jsme se to bože dostali s těmi cenami koní,to nechápu

2.6.2022 21:25
Nezzie

XXX.XXX.70.165

Nestíhám čučet....první co mě napadlo jestli kaká zlaté koblížky 😅
Jako vím, že jsou koně i jednou tak drazí. Ale vždy jsem žila v tom, že takový se neobjevují na obyč inzercich.

2.6.2022 21:26
lenacia

XXX.XXX.168.148

tak že sou koně proděleční víme dávno
a nemusí být ani krize

3.6.2022 08:14

Pokud je zdravý!!! má tuto výkonnost, na ošetřování bezproblémový....nepříjde mi to přehnané vzhledem k tomu, za jaké pajdající herky s puntíkama (pardon) pouze do chovu chtějí 100k

3.6.2022 09:24
evcusik

XXX.XXX.145.236

Jsou lidé co si koupí irské cobíky se špatným zdravým a divným/žádným původem (ne že by mi šlo o původy u rekreanta, ale občas z hlediska nemocí je fajn ten původ vědět) za 150. Občas i bez znalosti věku.

Tak je úplně ve stejné lajně velký, silný kůň, pokud bude mít hezké rentgeny a vet vyšetření + uváděný charakter. Tak naopak. Tohle je poklad. To se málokdy prodává a proč nedám regulérní cenu.

Trošku mi to připomnělo nadšence co si chtějí koupit bomb-proof koně za 50 tis, dyť ho mají jen do lesa. :D

3.6.2022 09:36
evcusik

XXX.XXX.145.236

Nezzie napsal(a):
Jako asi toto 🤣

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/153264035/koupim-kone-za-symbolickou-cenu.php

být to v eurech tak už je to reálné

3.6.2022 10:27
Arbora

XXX.XXX.80.20

Necelých 25 000 euro za koňa s výkonnosťou S* nie je také nereálne. Ak má potenciál ísť vyššie, alebo na tejto úrovni dokáže spoľahlivo povoziť deti (juniorov), predá sa veľmi rýchlo.

Všetky náklady idú hore, prečo by, logicky, nemali stúpať aj ceny koní.

3.6.2022 11:18
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Podle mě je to tím, že koně přitahují hrozně moc divných lidí (psych.poruchy). Takový lidé pak nemají představu o realitě cen v poměru ke kvalitě.
(Prodávám poníka a nestíhám se divit diskusím o ceně)

3.6.2022 11:50
Horsana

XXX.XXX.40.140

mulan napsal(a):

600 000kč

To je reálna cena.
200000 za wannabe percherona nie.

3.6.2022 12:35

Už před dvaceti lety se ve stáji, kde jsem jezdila, prodávali někteří parkuráci v řádu statisíců korun. A to byla koruna někde jinde.

5.6.2022 08:37
jesie

XXX.XXX.215.38

mulan napsal(a):

600 000kč

No hlavně ty výsledky….u koně za 600 tis ….mi přijde,že stačí že kůň se zúčastnil skoku S a bere se to jako jeho výkonnost bez ohledu na výsledek…..

5.6.2022 08:43

Ifiana napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/153364839/prodam-dva-friske-kone.php

Never to😀😀

Aha, zase takové to koně skoro zadarmo, ale bude potřeba zařídit tamto a hento za mnohem více peněz a kůň (koně) stejně nikde. Bohužel, některé lidi netrkne ani ta prapodivná čeština, protože jazyková úroveň se celkově vytrácí.

5.6.2022 11:17
koně

XXX.XXX.174.63

Ifiana napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/153364839/prodam-dva-friske-kone.php

Never to😀😀

Moderně očkovaní ,pro začátečníka silné,silné povahy
No nekup to

5.6.2022 15:59
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Kdyby si s tím podvodem dali aspoň práci. Snad se na to nějaký naiva nechytí.

Neregistrovaný uživatel

5.6.2022 17:26

5.6.2022 17:56

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/153364839/prodam-dva-friske-kone.php co to zase je...

Ifiana v 6 32 byla rychlejší.

Neregistrovaný uživatel

5.6.2022 18:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.225

Uz to vidím, aspon sem jejich inzerát nahlásila, třeba to udělalo víc lidí...

6.6.2022 07:51

Aha, zase takové to koně skoro zadarmo, ale bude potřeba zařídit tamto a hento za mnohem více peněz a kůň (koně) stejně nikde. Bohužel, některé lidi netrkne ani ta prapodivná čeština, protože jazyková úroveň se celkově vytrácí.

Tady nejde o jazykovou úroveň, ale překladač.

Jinak ale souhlasím, kdo chce kam... A už zas vidím ten hengr zaparkovaný v centru LBC u kostela

6.6.2022 08:20
Arbora

XXX.XXX.149.42

Presne na ten Liberec som si spomenula

6.6.2022 10:57

Jinak ale souhlasím, kdo chce kam... A už zas vidím ten hengr zaparkovaný v centru LBC u kostela

Já měla na mysli, že se vytrácí jazykový cit. A že spousta lidí proto nepozná text z překladače, který by mohl varovat. A pak se diví. Viz Liberec.

6.6.2022 11:10

Já měla na mysli, že se vytrácí jazykový cit. A že spousta lidí proto nepozná text z překladače, který by mohl varovat. A pak se diví. Viz Liberec.

Tak to souhlasím! A už mě to strašně rozčiluje, cokoliv na netu čtu, je plné chyb, gramatických, stylistických, je to otřes...

6.6.2022 11:22
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Já třeba sleduju Kriminální příběhy na youtube; ta slečna, co tam vypráví, je super, má příjemný hlas, dobrou výslovnost, na to, že mluví spatra, mluví krásně, plynule, užívá široký slovník...
Ale je vidět, že některé věci jí dělají problémy. Teď z hlavy si vybavuji, že nepoužívá zájmeno svůj, ale bylo toho víc, co mi „rvalo uši“. Jako zvykla jsem si, protože ta videa jsou jinak fakt dobrá, a navíc co bychom nechtěli od takové holčiny, která s tím začala jako s koníčkem a dodnes to tak vede.
Ovšem být to profesionální hlasatelka, dám jí to sežrat.

6.6.2022 12:20
koně

XXX.XXX.174.63

Liberec musí být plný naložených hengrů ,poschovávaných po uličkách
Samí flekatí a frísové

6.6.2022 12:33

koně napsal(a):
Liberec musí být plný naložených hengrů ,poschovávaných po uličkách
Samí flekatí a frísové

Asi jo, škoda, že žádné nepotkávám a to sem jezdím denně. Stačilo by jen zapřáhnout a jet

6.6.2022 12:35
lenacia

XXX.XXX.173.255

https://www.facebook.com/idiotinstitute

soudě dle profilovek některých případů se ten jazykový cit vytrácí už posledních 50-60 let...

nicméně, i já když sem dělala povídky tak sem si domlouvala korektury. Plno autorů si zaplatí vlastní korektory ještě před vydáním díla do vydavatelství a jejich korektorům.

Coudas

6.6.2022 14:06
Coudas

XXX.XXX.87.254

Tak to myslíme asi každej nějakej jinej Liberec 😁

6.6.2022 15:47
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Pobavila mě ta barva - taková polomáčená. :)
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/153459114/valach-na-prodej.php

8.6.2022 14:42
Horsana

XXX.XXX.40.140

Varaxi napsal(a):
Já třeba sleduju Kriminální příběhy na youtube; ta slečna, co tam vypráví, je super, má příjemný hlas, dobrou výslovnost, na to, že mluví spatra, mluví krásně, plynule, užívá široký slovník...
Ale je vidět, že některé věci jí dělají problémy. Teď z hlavy si vybavuji, že nepoužívá zájmeno svůj, ale bylo toho víc, co mi „rvalo uši“. Jako zvykla jsem si, protože ta videa jsou jinak fakt dobrá, a navíc co bychom nechtěli od takové holčiny, která s tím začala jako s koníčkem a dodnes to tak vede.
Ovšem být to profesionální hlasatelka, dám jí to sežrat.

Odkaz by nebol?

Kriminálne príbehy sú moja guilty pleasure už mnoho, mnoho rokov!

8.6.2022 15:05
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Horsana napsal(a):
Odkaz by nebol?

Kriminálne príbehy sú moja guilty pleasure už mnoho, mnoho rokov!

https://www.youtube.com/c/KrimiP%C5%99%C3%ADb%C4%9Bhy
Koukám, jsou to Krimi příběhy, ne kriminální.
Nenechte se odradit těmi nejnovějšími, kde se řeší Amber Heard a Johnny Depp. Všechny ostatní jsou buďto přímo krimi, nebo s tím tématem velmi úzce souvisí.
I když teda, pokud Vás příběh těch dvou celebrit alespoň okrajově zajímá, tak tam je shrnutý prakticky celý soud vcelku nestranně a s minimem spekulací. Je to prostě kvalitně zpracovaný materiál, kde nikdo neřeší, jak se kdo tváří, ale řeší se fakta, důkazy a výpovědi a jejich důvěryhodnost a doložitelnost. Doznávám, že takto profesionálně o dění neinformovaly žádné články, které jsem v ČR četla, a to bulvár nečtu vůbec.
Jinak je tam na pět dílů zpracovaný případ Gabby Petito, dva díly o unesené neunesené Sherri Papini, rozebraná kuřimská kauza (kterou bych bez těch videí dodnes nepochopila, co se jako vlastně stalo), těžko uvěřitelný příběh nekrofila Carla Tanzlera...

Toto znáte? Nemohla jsem pak usnout, ale skutečné případy jsou poučnější než kriminálky.
https://www.csfd.cz/film/221405-najvacsie-kriminalne-pripady-slovenska/prehled/

Tady na Horor-webu mají zas celkem dobře písemně zpracované čarodějnické procesy. Je to čtivo na dlouhé zimní večery a navigace toho webu je otřesná, ale stálo mi to za to i tak.
https://www.horor-web.cz/rubriky/kronika-desu.html

8.6.2022 15:27
Horsana

XXX.XXX.40.140

Varaxi - Depp ma absolútne nezaujíma.

Najväčšie kriminálne prípady - jednoznačne vedie Horehronský rozparovač...

Gabby Petito už som videla asi tri druhy spracovania, ale v AJ, pozriem a Kuřim určite tiež, vďaka, tiež neviem detaily a tuším, že sú obludné.

Sherri Papini mi nič nehovorí, tak sa rada poučím, vďaka!

Tanzler je ten, čo si milovanú nabalzamoval a súložil s ňou? :D

8.6.2022 15:30
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Horsana napsal(a):
Varaxi - Depp ma absolútne nezaujíma.

Najväčšie kriminálne prípady - jednoznačne vedie Horehronský rozparovač...

Gabby Petito už som videla asi tri druhy spracovania, ale v AJ, pozriem a Kuřim určite tiež, vďaka, tiež neviem detaily a tuším, že sú obludné.

Sherri Papini mi nič nehovorí, tak sa rada poučím, vďaka!

Tanzler je ten, čo si milovanú nabalzamoval a súložil s ňou? :D

Jo, přesně ten. Údajně s ní souložil, dodnes to není jisté, ale prokazatelně s ní 7 let spal v jedné posteli.
Sherri Papini mě odrovnala. Myslela jsem si, že ji opravdu unesli. Netušila jsem, že lidi dokážou až tak manipulovat.

8.6.2022 15:34
Horsana

XXX.XXX.40.140

Varaxi napsal(a):
Jo, přesně ten. Údajně s ní souložil, dodnes to není jisté, ale prokazatelně s ní 7 let spal v jedné posteli.
Sherri Papini mě odrovnala. Myslela jsem si, že ji opravdu unesli. Netušila jsem, že lidi dokážou až tak manipulovat.

Áaha, takže falošný únos, tak to si rada pozriem

Ale už to tu bolo, napríklad Shannon Matthews.

8.6.2022 16:25
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Horsana napsal(a):
Áaha, takže falošný únos, tak to si rada pozriem

Ale už to tu bolo, napríklad Shannon Matthews.

On to je falešný únos, ale já po shlédnutí prvního videa, které bylo zpracováno před zatřením Sherri, byla přesvědčená, že opravdu byla unesená. Protože z toho únosu pro ni nevyplývaly žádné výhody, nebo možná by nějaké vyplynout mohly, ale absolutně neexistovala nějaká jistota, že se tak stane.
Ta ženská musí být mišuge, nebo nevím - ale zas se prý nějak mimo nikdy neprojevovala.

Kauza Depp vs. Heard je mediálně známá a v mé sociální bublině se hodně řešila a řeší. Taky je to aktuálně nejznámější případ domácího násilí. Tak jsem si na to chtěla udělat vlastní názor. Je pravda, že když jsem tenkrát klikla na nějaký zahraniční článek, protože česká média nemělo smysl číst, tak jsem přemýšlela, co to vlastně čtu, proč by někdo poslouchal jantar a jestli se opravdu těží v Texasu. (Amber = česky jantar, Heard = tvar slovesa slyšet, herečka pochází z Texasu)

https://www.youtube.com/watch?v=lwoj-BMTmW8
Teď sleduju tenhle díl, taky zajímavý.

Coudas

8.6.2022 16:41
Coudas

XXX.XXX.87.254

Jantar v Texasu 🤣

8.6.2022 16:43
Horsana

XXX.XXX.40.140

Odporúčam príbeh Gypsy Rose Blanchard....

Celkovo tieto prípady Munchhausen by proxy sú úplne šialene fascinujúce. A príšerné.

A jednu takú matku poznám osobne :(

8.6.2022 16:44
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Horsana napsal(a):
Odporúčam príbeh Gypsy Rose Blanchard....

Celkovo tieto prípady Munchhausen by proxy sú úplne šialene fascinujúce. A príšerné.

A jednu takú matku poznám osobne :(

Díky za tip.

8.6.2022 16:48
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Coudas napsal(a):
Jantar v Texasu 🤣

Já pak ještě googlila, jestli třeba jantar nějak šumí jako mušle nebo cinká jako znělec nebo tak, protože jsem fakt nechápala, proč by někdo naslouchal jantaru.
A před léty, když někdo vychvaloval herce Benedicta Cumberbatche, jsem přemýšlela, proč má ten pán tři jména - Ben, Ed a Dick.
Já se prostě v celebritách nevyznám, no.

Coudas

8.6.2022 17:16
Coudas

XXX.XXX.87.254

Varaxi napsal(a):
Já pak ještě googlila, jestli třeba jantar nějak šumí jako mušle nebo cinká jako znělec nebo tak, protože jsem fakt nechápala, proč by někdo naslouchal jantaru.
A před léty, když někdo vychvaloval herce Benedicta Cumberbatche, jsem přemýšlela, proč má ten pán tři jména - Ben, Ed a Dick.
Já se prostě v celebritách nevyznám, no.

Já taky ne. Ale tohle mne pobavilo 🙈

11.6.2022 16:24
Dogas

XXX.XXX.114.211

Není ten kůń nějak vyhublý? Coto má za provaz procházející udidlem??
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/153609609/predam-paint-horse.php

11.6.2022 16:50
koně

XXX.XXX.174.63

Dogas napsal(a):

To bude provaz ,co má kolem krku.Místo ohlávky a vodítka
Myslím že s paintem americkým má společné pouze barevné fleky.
Jinak je to naprosto jiná figura.Má to nasazený krk,je ve formátu a akorát holeň i zadek.Za mě možná Polák nějaký.
Ale byl by mooooc pěkný kůň .Nakrmený,napucovaný,vystrouhaný a jednobarevný.Přesně můj šálek kávy

Coudas

11.6.2022 16:55
Coudas

XXX.XXX.87.254

koně napsal(a):
To bude provaz ,co má kolem krku.Místo ohlávky a vodítka
Myslím že s paintem americkým má společné pouze barevné fleky.
Jinak je to naprosto jiná figura.Má to nasazený krk,je ve formátu a akorát holeň i zadek.Za mě možná Polák nějaký.
Ale byl by mooooc pěkný kůň .Nakrmený,napucovaný,vystrouhaný a jednobarevný.Přesně můj šálek kávy

Něco jako když vyměníš 4 písmena ve slově káva, vznikne ti pivo.

11.6.2022 18:50
lenacia

XXX.XXX.168.148

Coudas napsal(a):
Něco jako když vyměníš 4 písmena ve slově káva, vznikne ti pivo.

Tam ale stačí vyměnit jen 3 písmena

11.6.2022 19:01

Dogas napsal(a):

Trochu hubený je. Ale nic, co by se nedalo spravit.

Coudas

11.6.2022 19:18
Coudas

XXX.XXX.87.254

lenacia napsal(a):
Tam ale stačí vyměnit jen 3 písmena

Kde máte ve slově pivo k,a a v?

Coudas

11.6.2022 19:34
Coudas

XXX.XXX.87.254

Coudas napsal(a):
Kde máte ve slově pivo k,a a v?

Jo, jsem blbá.... asi byl ten vtip jinak.

11.6.2022 19:49
lenacia

XXX.XXX.168.148

Coudas napsal(a):
Jo, jsem blbá.... asi byl ten vtip jinak.

možná kafe?

19.6.2022 21:49
Dotaz

XXX.XXX.235.225

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/151994103/shetlandsky-pony.php

Někoho překvapí, že když k dvojici hřebec a valach strčí klisnu, tak nastane problém.

20.6.2022 07:01

Jsem to pochopila tak, že jsou ti koně celkem 4 - tři valaši a kobyla (byl s valáškem inzerentky, pak se dovezli kobylka s bojácným valáškem).

20.6.2022 15:35
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Jsem to pochopila tak, že jsou ti koně celkem 4 - tři valaši a kobyla (byl s valáškem inzerentky, pak se dovezli kobylka s bojácným valáškem).

Já právě pochopila, že si k valachovi pořídila kobylu a diví se, že hřebec kobylu řeší a má tam rozbroje.

20.6.2022 15:55

Souhlas.

Jen mě napadlo, že by řešení místo "těžkého srdce" mohlo být prostě ta dvě stádečka rozdělit. Třeba by se za rok dali dát dokupy. No a nebo taky ne. My musíme na léto oddělovat tlusté od tenkého (pažravce od nežravce), a taky se dá.

23.6.2022 12:57
Nezzie

XXX.XXX.237.142

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154158754/hrebecek-1-rok.php

Co má díru se dá připustit tím co má kule.

23.6.2022 14:25

Mě vždycky zaujme prohlášení "vhodný na přirozenou komunikaci" - to si prodejce představuje, že někdo bude "dělat přirozenou komunikaci" jako programově? Jakože ji bude trénovat? Třeba jako "děláme přirozenou komunikaci 3x týdně" - to někdo dělá?

Třeba by to byl dobrý byznys, založit si chov koní "na přirozenou komunikaci". Někdo chová koně dostihové, jiný all-roundové, tak já budu mít přirozeněkomunikační. Tak.

23.6.2022 14:33
Horsana

XXX.XXX.37.86

Nezzie napsal(a):

Toto vyzerá ako milé a v budúcnosti užitočné zvieratko.
Na rozdiel napríklad od barock Pinto.
Na jedného od nedele pozerám cez plot a to je skutočne celé zle, vrátane pani, čo ho vlastní.
A ešte čosi barokové tam je, niečo ako cob, zrieba...divím sa, že majiteľka ešte žije, lebo pinto je frizska zruda a valcuje tu v podstate všetko.

23.6.2022 14:35
Horsana

XXX.XXX.37.86

Mě vždycky zaujme prohlášení "vhodný na přirozenou komunikaci" - to si prodejce představuje, že někdo bude "dělat přirozenou komunikaci" jako programově? Jakože ji bude trénovat? Třeba jako "děláme přirozenou komunikaci 3x týdně" - to někdo dělá?

Třeba by to byl dobrý byznys, založit si chov koní "na přirozenou komunikaci". Někdo chová koně dostihové, jiný all-roundové, tak já budu mít přirozeněkomunikační. Tak.

Myslím že to označuje koňa, čo ho bavia aktivity zo zeme, vo voľnosti, čo je zvedavý a rád interaguje s človekom.

23.6.2022 14:38
koně

XXX.XXX.174.63

Nezzie napsal(a):

Hafloappa se čekala určitě barva,žlutá nebo puntík
Škoda že mamička není nafocena,po čem z rodičů se vyvedla do figury.
No ,a norickým tygrem to podpořili do toho puntíku.
Ve výsledku by to mohl být fajn všestranný koník .Silná holeň, figuru taky bude mít , i krk bych časem viděla,zadek loupnutý ,do výšky by se měl vyvést kolem 160 ,což je též ideál
Když už kříženec ,tak tenhle je z těch povedených.

23.6.2022 14:44

Horsana napsal(a):
Myslím že to označuje koňa, čo ho bavia aktivity zo zeme, vo voľnosti, čo je zvedavý a rád interaguje s človekom.

No určitě to má označovat koně, co je na lidi zvědavý a k lidem vstřícný. Pozastavuji se nad formou sdělení. Navíc tím pádem to tam inzerentka píše vlastně dvakrát

A to nakonec ještě neznamená, že bude nadšený z kruhovky, mrkvové hůlky, lodního lana s kousátkem a běhání dokolečka nebo trajdání člověku za zadkem, jak si dnes většina lidí asi představuje přirozenou komunikaci.

23.6.2022 16:44
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No určitě to má označovat koně, co je na lidi zvědavý a k lidem vstřícný. Pozastavuji se nad formou sdělení. Navíc tím pádem to tam inzerentka píše vlastně dvakrát

A to nakonec ještě neznamená, že bude nadšený z kruhovky, mrkvové hůlky, lodního lana s kousátkem a běhání dokolečka nebo trajdání člověku za zadkem, jak si dnes většina lidí asi představuje přirozenou komunikaci.

Inzerát prostě musí být zajímavý. Proto se tam píší věci co jsou v módě...

24.6.2022 06:51
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Nezzie napsal(a):

Píší poloviční původ - tak snad to je po plemeníkovi. (ne připouštění načerno) A nejspíš jeli na barvu... no a zrovna se trefili, že chlaďas to opraví. Vyšlo jim z toho takové rodinné zvířátko, pokud k tomu má i charakter.

Určitě by u takového zvířete stáli za to panel testy (ale jsou zatím drahé).

Mě tedy zaujal stav kopyt - možná vidím blbě, ale nedělá se na pravé přední špalek?

24.6.2022 07:02

Pipilota napsal(a):
Píší poloviční původ - tak snad to je po plemeníkovi. (ne připouštění načerno) A nejspíš jeli na barvu... no a zrovna se trefili, že chlaďas to opraví. Vyšlo jim z toho takové rodinné zvířátko, pokud k tomu má i charakter.

Mě tedy zaujal stav kopyt - možná vidím blbě, ale nedělá se na pravé přední špalek?

Nevidíte blbě. A LP zase vypadá přerostle.

24.6.2022 07:05

Mají ještě jeden inzerát, kde je kůň nafocený zboku. Kopyta jsou všelijaká, no. Ale nic, co by slušný kovář nedal během půl roku do pucu :-) Postoj vypadá slušně.

24.6.2022 07:14
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No kovář tam rozhodně dlouho nebyl. Mě to zaujalo proto, že znám kobylu co má záda nakřivo a omezuje ji to jezdecky, přesně z těchto příčin. Jak je v "hladomorně" a vyžírá krátké zbytky trávy a natahuje se pod ohradu, tak si tím postojem roky dělá špalek. No a to tak, že z toho má křivá záda. (jo a je to norik) No předcházení schvácení není jednoduchá věc.

Právě nevím jestli by se to u ročka ještě spravilo. Myslím, že vnitřek kopyta už je daný. Ale ráda poslechnu i názor nějakého veta. Jak asi bude vypadat takové kopyto uvnitř?

24.6.2022 08:08
Arbora

XXX.XXX.226.199

Pipilota napsal(a):

Tiež mi to napadlo ako prvé, milujúci majitelia, strašne im na koníkovi záleží, ale kopýtka nič moc.

24.6.2022 09:02

Kdyby jim strašně záleželo, nedávali by za rychlé jednání slevu. Rychlé jednání značí, že to nechtějí další zimu živit. No a já se jim nedivím. Prostě inzerát je napsaný stylem, že ve mně důvěru nevzbuzuje. No a natož fotky. Nicméně za tu cenu... vem čert :-)

24.6.2022 10:37
Nezzie

XXX.XXX.71.15

Pipilota napsal(a):

Neříkám, že je to ošklivé zvířátko. Ani bych si dovedla něco takového doma představit. Nakonec ta moje kobyla je taky "paskvil" dvou plemen který se celkem povedl. Jen mi přijde škoda ( a trochu rozčiluje ), že se pouští všechno na všechno. Když už mám kobylu APA x hafling ( což by mě zajímalo jak vypadá ) tak na ni nepustím chladase. Ano chápu, že "barva" a ta prodává.

Sama mám kobylu ot.APA x m.Kladrubak , každopádně kdybych ji nekupovala jako odstavce nikdy bych takhle nekrizila. .

24.6.2022 11:21
Horsana

XXX.XXX.37.86

Popravde, to zrieba by som brala.
Kopytá po troch struhaniach by boli ok, teraz bude spalikov habadej, je dobrá tráva.
Garon ako 7 mesačný mal miesto kopyt brikety, keď ho priviezli, skoro ma vyvrátilo.

Tri korektúry a bolo po probléme, prikrmovala som Pavol Podo Grow, hneď ako sa zasa začal strmit som stiahla prikrm a efekt bol okamžitý.
S tým sa dá krásne pohrať, mladý organizmus je tvarny.

24.6.2022 11:24
Horsana

XXX.XXX.37.86

Arbora napsal(a):
Tiež mi to napadlo ako prvé, milujúci majitelia, strašne im na koníkovi záleží, ale kopýtka nič moc.

To je predsa tradícia .. nejazdí, kopýtka sa nejako ostipu, alebo aj nie, je na predaj, tak čo.
Možno nedrží nôžky, alebo nie je čas, záujem, znalosti.

24.6.2022 11:51
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Nezzie napsal(a):
Neříkám, že je to ošklivé zvířátko. Ani bych si dovedla něco takového doma představit. Nakonec ta moje kobyla je taky "paskvil" dvou plemen který se celkem povedl. Jen mi přijde škoda ( a trochu rozčiluje ), že se pouští všechno na všechno. Když už mám kobylu APA x hafling ( což by mě zajímalo jak vypadá ) tak na ni nepustím chladase. Ano chápu, že "barva" a ta prodává.

Sama mám kobylu ot.APA x m.Kladrubak , každopádně kdybych ji nekupovala jako odstavce nikdy bych takhle nekrizila. .

Hele taky nemám ráda křižovatky, protože v dalších generacích už se to vystipne všelijak. Zas ale hafling je chladas a jestli je matka mohutná, dává mi to smysl, když už se musí chovat.

24.6.2022 11:55
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jinak mě je tenhle rocek sympatický. Dokonce má tmavou barvu okolo očí a na tlamě, nemusí se mazat a maskovat... ( jen mám zrovna více poníků než potřebují a tak nákup nehrozí)

24.6.2022 12:09
turistka

XXX.XXX.92.8

Nezzie napsal(a):

Nebyla by prosím fotka?🙏😇

24.6.2022 12:15
Horsana

XXX.XXX.37.86

Pipilota napsal(a):
Jinak mě je tenhle rocek sympatický. Dokonce má tmavou barvu okolo očí a na tlamě, nemusí se mazat a maskovat... ( jen mám zrovna více poníků než potřebují a tak nákup nehrozí)

Poníky?
Foto, príbeh? 😉
Ku mne smeruje norička, takže ja mám tiež limit splnený 😂

Neregistrovaný uživatel

24.6.2022 12:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.215

Pipilota napsal(a):
Hele taky nemám ráda křižovatky, protože v dalších generacích už se to vystipne všelijak. Zas ale hafling je chladas a jestli je matka mohutná, dává mi to smysl, když už se musí chovat.

Hafling nema vypadat jak zmensenej chladas. Puvodni hafling byl v typu co jede Obrok a Vrchovany. Doporučuju zkouknout.

24.6.2022 12:51
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Horsana napsal(a):
Poníky?
Foto, príbeh? 😉
Ku mne smeruje norička, takže ja mám tiež limit splnený 😂

Nic nového nemám. Pořád dvě kobyly. Jen už pro ně nemám využití (vlastní děti velké a do vnoučat daleko). Raději bych něco pro sebe. Ale prodat poníky se mi nedaří, tak z toho nic nebude.

24.6.2022 12:51
Horsana

XXX.XXX.37.86

Hafling nema vypadat jak zmensenej chladas. Puvodni hafling byl v typu co jede Obrok a Vrchovany. Doporučuju zkouknout.

No trošku asi ako malý chladas bol, keďže bol použiť v slachteni malého horského koňa na Murani.
Neverím, že v Rakúsku sedliaci používali na prácu také športové houžvičky, s akými športujú obrockî.

24.6.2022 12:52
Horsana

XXX.XXX.37.86

Pipilota napsal(a):
Nic nového nemám. Pořád dvě kobyly. Jen už pro ně nemám využití (vlastní děti velké a do vnoučat daleko). Raději bych něco pro sebe. Ale prodat poníky se mi nedaří, tak z toho nic nebude.

Sú nadherní 👍

24.6.2022 12:55
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Tak jsem se schválně podívala k odborníkům (taky už si ze školy nepamatuji všechno). A v původu plemene je i norik. http://www.haflingove.cz/cs/hafling.html

24.6.2022 12:58
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Horsana napsal(a):
Sú nadherní 👍

Štve mě, že je ta starší tmavší nespolehlivá v tahu. Nemůžu s nimi tahat (a taky nemám až tak moc peněz nazbyt). Tak už pro ně nemám využití...

24.6.2022 13:03
Horsana

XXX.XXX.37.86

Pipilota napsal(a):
Štve mě, že je ta starší tmavší nespolehlivá v tahu. Nemůžu s nimi tahat (a taky nemám až tak moc peněz nazbyt). Tak už pro ně nemám využití...

A pod sedlom im to nejde?
Lebo podľa mňa majú super vysku, aj pre staršie deti.

24.6.2022 13:09
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Horsana napsal(a):
A pod sedlom im to nejde?
Lebo podľa mňa majú super vysku, aj pre staršie deti.

Nad 50kg to není. A cizí děcka chodí fakt nesystematicky (něco je naučím a ony to do příště zapomenou). Navíc se mi ty dnešní děcka zdají fakt slabé a neobratné. To riziko s cizíma dětma mi nestojí za to. Tak prodávám. Ta světlá je 4 letá za 65000,- a nic. Tedy snaží se to někteří stáhnout dolů na 40, ale to mám pocit že bych fakt někomu cizímu sponzorovala poncla. A jak by ho asi zaopatřil když je mu tohle moc - ani ne 3 měsíční platy (to jsme dříve museli šetřit více na nákup koně )

24.6.2022 13:12
Pipilota

XXX.XXX.46.93

A ta starší už mi zůstane skoro 100%. Má právě už zdravotní omezení (dušnost sice se zdá stabilní, ale je tam). Po zranění přední nohy už není na skákání, to se mírně rozkulhá (sem tam skočí ohradu). A je jí 20 let. Ale pro malé děcko na vodění, aby si rovnalo záda - to ona je super a nechá na sobě cvičit atd. Tu ani v inzerátech nenabízím.

24.6.2022 14:00

Jeďte na nějaký kurz s Jelínkem nebo Jirgalou (nebo kýmkoliv) a poraďte se o té spolehlivosti v tahu, třeba to není tak horké.
Dvojka by z nich byla nádherná.

24.6.2022 15:06
Nezzie

XXX.XXX.71.15

turistka napsal(a):
Nebyla by prosím fotka?🙏😇

....

Neregistrovaný uživatel

24.6.2022 15:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.215

Horsana napsal(a):
No trošku asi ako malý chladas bol, keďže bol použiť v slachteni malého horského koňa na Murani.
Neverím, že v Rakúsku sedliaci používali na prácu také športové houžvičky, s akými športujú obrockî.

Ale ne od zacatku.

Neregistrovaný uživatel

24.6.2022 15:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.215

Pipilota napsal(a):
Tak jsem se schválně podívala k odborníkům (taky už si ze školy nepamatuji všechno). A v původu plemene je i norik. http://www.haflingove.cz/cs/hafling.html

Jezis tak se zeptejte chovatrlu haflingu u nas nebo v rakousku. Schválně co vam řeknou. Že hafl vypadal jako tihle nebo jako menší norik v jiny barve. Ja to nemam ze svy hlavy ale od nich. Budu věřit jim spíš jak no name clanku na urovni střední školy.

24.6.2022 15:25
Horsana

XXX.XXX.37.86

Ale ne od zacatku.

Plemená sa vyvíjajú.
Jeden čas bola dokonca priliata arabská krv, potom na ňu boli strašne hejty 😁
Každý nech si chová typ, aký sa mu páči a aký mu vyhovuje.

24.6.2022 15:30
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jezis tak se zeptejte chovatrlu haflingu u nas nebo v rakousku. Schválně co vam řeknou. Že hafl vypadal jako tihle nebo jako menší norik v jiny barve. Ja to nemam ze svy hlavy ale od nich. Budu věřit jim spíš jak no name clanku na urovni střední školy.

no a když ten původní vypadal jako zmenšený norik - si vůbec neodporujeme - mě dává logiku u křížence haflinga použít norika

24.6.2022 21:39
turistka

XXX.XXX.92.8

Nezzie napsal(a):
....

Moc děkuju. Vypadá doopravdy jako appa x kladrubák, rodiče nezapře😊 Jaká je povahově?

24.6.2022 22:31

Horsana napsal(a):
Plemená sa vyvíjajú.
Jeden čas bola dokonca priliata arabská krv, potom na ňu boli strašne hejty 😁
Každý nech si chová typ, aký sa mu páči a aký mu vyhovuje.

přesně, i v plemeni frís(a nejen tam ) jsou dva typy... začne tím těžším- hrubším typem a po nějak době se začne zlehčovat...podle dalších přikřížených plemen nebo náhodnému vývoji plemene tím směrem....

25.6.2022 07:49

přesně, i v plemeni frís(a nejen tam ) jsou dva typy... začne tím těžším- hrubším typem a po nějak době se začne zlehčovat...podle dalších přikřížených plemen nebo náhodnému vývoji plemene tím směrem....

Myslím, že to nebyl náhodný vývoj. V obou případech se začalo reagovat na to, že původní využití v tahu nebo v kočáře začalo upadat. Což je u fríse škoda. Za mě to není plemeno pod sedlo.

25.6.2022 08:27

Myslím, že to nebyl náhodný vývoj. V obou případech se začalo reagovat na to, že původní využití v tahu nebo v kočáře začalo upadat. Což je u fríse škoda. Za mě to není plemeno pod sedlo.

Četla jsem kdysi, že to u haflingů bylo naopak. Že u nich se těžší varianta začala vyvíjet až po první (?) světové válce. Kdy koně měli čím dál menší využití. Pak se začala šlechtit těžší varianta - těžší kůň, víc masa... S rostoucím hobby ježděním se chov pomalu vracel k původní lehčí variantě. Důvod, proč jsme zvyklí na haflingy jako na malé chlaďase, je prý ten, že se k nám v devadesátkách vozili nejlevnější koně. Vyřazení z chovu, protože příliš mohutní.

25.6.2022 08:29
lenacia

XXX.XXX.173.255

nebyl náhodou frís šlehctěný jako jezdekcý rytířský kůň.... já jen tak mezi námi

25.6.2022 08:31

Četla jsem kdysi, že to u haflingů bylo naopak. Že u nich se těžší varianta začala vyvíjet až po první (?) světové válce. Kdy koně měli čím dál menší využití. Pak se začala šlechtit těžší varianta - těžší kůň, víc masa... S rostoucím hobby ježděním se chov pomalu vracel k původní lehčí variantě. Důvod, proč jsme zvyklí na haflingy jako na malé chlaďase, je prý ten, že se k nám v devadesátkách vozili nejlevnější koně. Vyřazení z chovu, protože příliš mohutní.

To je zajímavé. Nevěděla jsem.

25.6.2022 08:36

lenacia napsal(a):
nebyl náhodou frís šlehctěný jako jezdekcý rytířský kůň.... já jen tak mezi námi

Byl. Ale za mě má měkký hřbet, vysokou akci a nepohodlné chody. Prostě karosiér. Pro jezdecké účely méně vhodný.

25.6.2022 09:17
canka

XXX.XXX.215.25

Vidím ten divný postoj té zrzavé kobylky jen já?Každé přední kopyto jiné?Jedno jako špalek a druhé plošší..ale v inzerátu píše jen o schvácení bílé poničky...

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154241261/pony-kobylky.php

25.6.2022 09:32

canka napsal(a):
Vidím ten divný postoj té zrzavé kobylky jen já?Každé přední kopyto jiné?Jedno jako špalek a druhé plošší..ale v inzerátu píše jen o schvácení bílé poničky...

Já ho taky vidím. A fotky jsou opravdu "reprezentativní".

25.6.2022 10:28
evcusik

XXX.XXX.39.226

40 tis za ponicky s hendikepem - zajímavé. Ale kukuč mají hezký, ne že ne ;)

25.6.2022 12:56
koně

XXX.XXX.174.63

canka napsal(a):

Zrzavá má nožky, i na těch hrozných fotkách , jak koloběžku .Bílé je radši zahrabali do slámy
Jinak vypadají sympaticky

25.6.2022 17:09
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Ach jo, já mám slabost pro poníky. Ale každý s rozumem v hlavě vidí, že tihle jsou zadarmo drahý...
Nohy, hřbet, výživová kondice, ropuší oko a huba - všechno problémové.

25.6.2022 20:17

náhodně , myslím,, když si geny "nesedly" a z určitých spojení se narodily netypičtí jedinci...které dál lidé využívali v plemenitbě, protože se jim to líbilo. asi tak.

26.6.2022 00:25
lenacia

XXX.XXX.168.148

tohleto je prostě... prasárna....
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154276983/paint.php

26.6.2022 07:25

lenacia napsal(a):
tohleto je prostě... prasárna....
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154276983/paint.php

Souhlas. Něco jako koňská množírna?

26.6.2022 07:47
lenacia

XXX.XXX.173.255

možný to je, ale má papíry tak snad aspoň čistokevný... ale prosím když jim zabřezává a jestli je zdravá.... ale 26letou kobylu vyhzovat na stará kolena pryč, a ještě za 40 táců..... Si fakt nezaslouží

26.6.2022 07:57
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Tipla bych na nechtěné (neočekávané) zabřeznutí. Protože už je to dost rizikové, tak prodej.
Myslím, že vzhledem k ceně bude do 14 dnů z domu. Lidí co rádi koupí dětem koně, protože si myslí, že je to levnější než docházet na jízdárnu, je pořád dost. (křeček je oblíbené zvířátko i proto, že za 2 roky uhyne - tahle kobyla taky nemá výhled na dalších 10 let )

26.6.2022 08:58

lenacia napsal(a):
možný to je, ale má papíry tak snad aspoň čistokevný... ale prosím když jim zabřezává a jestli je zdravá.... ale 26letou kobylu vyhzovat na stará kolena pryč, a ještě za 40 táců..... Si fakt nezaslouží

Já to myslela tak, že byla jenom na hříbata a teď už je stará, tak s ní šup pryč.

26.6.2022 11:03
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Já to myslela tak, že byla jenom na hříbata a teď už je stará, tak s ní šup pryč.

Když pozoruji větší chovatele (co mají každý rok několik hříbat), nenechávají si staré klisny. Říkají tomu že, "dávají šanci i těm méně majetným, aby mohli mít koně i mladé holky" nebo že prostě "dávají kobyle šanci někde v klidu dělat společníka".

V mém okolí si starou kobylu na dožití nechávají spíš ženské. A to ještě takové ty co měli za život pár hříbat, když vůbec.

27.6.2022 07:58

lenacia napsal(a):

Byl, ale to bylo 13. - 16. století. Pak se přikřížili lehčí koně (nebyla potřeba zbroj, vynález palných zbraní), no a později šel do tahu a prodloužil se a zvýšil. Oni ti původní koně vlastně jako dnešní frís vůbec nevypadali. Jak to tak bývá.

29.6.2022 01:57
Dotaz

XXX.XXX.110.178

29.6.2022 02:06
Dotaz

XXX.XXX.110.178

A tohle je taky dobrý materiál. Jen na hříbata, info o původu 0, kobyla chudák vypadá jak z koncentráku.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154387689/prodam-klisnu.php

29.6.2022 02:12
Dotaz

XXX.XXX.110.178

A do třetice inzerát výcviku jízdy na koni, foto vyloženě reprezentativní - tím nenarážím samozřejmě na závodící prtě.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154381865/nabizim-jezdeni-i-vycvik.php

29.6.2022 07:04

Dítě sedí skoro dobře. Jen kdyby pod něj taky dali dobře to sedlo

29.6.2022 09:03
bassrock

XXX.XXX.251.2

Dotaz napsal(a):
Další skvělá prodejní fotka. :D
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154404792/prodam-hrebecka-haflinga.php

Tak tohle je opravdu "nejlepší" prodejní fotka, co jsem kdy viděla

29.6.2022 09:16

Dotaz napsal(a):
Další skvělá prodejní fotka. :D
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154404792/prodam-hrebecka-haflinga.php

Made my day

29.6.2022 11:14

Dotaz napsal(a):
A tohle je taky dobrý materiál. Jen na hříbata, info o původu 0, kobyla chudák vypadá jak z koncentráku.

Tohle je už snad na nahlášení na veterinární správu. Zkusím odpovědět,

29.6.2022 11:20

Dítě sedí skoro dobře. Jen kdyby pod něj taky dali dobře to sedlo

+ jelení krk a propadlá záda u koně.

29.6.2022 11:53
Nezzie

XXX.XXX.237.1

Dotaz napsal(a):
A do třetice inzerát výcviku jízdy na koni, foto vyloženě reprezentativní - tím nenarážím samozřejmě na závodící prtě.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154381865/nabizim-jezdeni-i-vycvik.php

No, bohužel tuto stáj znám. Je od nás pak km. A přesně tato fotka vypovídá o tom jak to tam vypadá a chodí. Dětská učí jezdit starší děcka, který občas maji ZZVJ. O koních radši nemluvím.

29.6.2022 11:53

+ jelení krk a propadlá záda u koně.

tak takovou momentku si pořídím kdykoli... že je to nešťastně zvolená fotka do prezentace, to souhlasím

29.6.2022 11:59
Nezzie

XXX.XXX.237.1

Dotaz napsal(a):

Taky jsem si rikala, že vypadá hrozně a ještě na tom chovat ... Chudák.

29.6.2022 12:09
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Dotaz napsal(a):

No asi bude nemocná. Vždyť teď je tráva na každé příkopě...

29.6.2022 12:11
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Nezzie napsal(a):
Taky jsem si rikala, že vypadá hrozně a ještě na tom chovat ... Chudák.

Tak snad nezabrezne. Bídná kondice a k tomu letošní vedra...

29.6.2022 12:19
Nezzie

XXX.XXX.237.1

Pipilota napsal(a):
Tak snad nezabrezne. Bídná kondice a k tomu letošní vedra...

Bohužel, už vidím ty "zájemce" co se budou předhánět aby ji kvůli tomu koupili. A měli levně hříbě.
Škoda, že něco takového nebylo když jsem hledala společníka hned bych ji vzala. Pokud by tam nebyl velký zdr.problem.

29.6.2022 13:01
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Nezzie napsal(a):
Bohužel, už vidím ty "zájemce" co se budou předhánět aby ji kvůli tomu koupili. A měli levně hříbě.
Škoda, že něco takového nebylo když jsem hledala společníka hned bych ji vzala. Pokud by tam nebyl velký zdr.problem.

Snad už Fríský kůň vychází z módy ...

29.6.2022 14:37
turistka

XXX.XXX.92.8

Pipilota napsal(a):
Snad už Fríský kůň vychází z módy ...

Ale zase je tu Barock Pinto

29.6.2022 14:44
Dotaz

XXX.XXX.236.42

tak takovou momentku si pořídím kdykoli... že je to nešťastně zvolená fotka do prezentace, to souhlasím

O to mi právě jde. Učitel by snad měl vědět, jak má správně vypadat kůň v pohybu, tak neplácnu do inzerátu o výuce jezdectví fotku koně s jelenem, prohnutým hřbetem a tahajícím zadek. To je jak kdyby se kovář/trimmer prezentoval špatně upravovaným kopytem.

29.6.2022 14:45

turistka napsal(a):
Ale zase je tu Barock Pinto

anebo warlander...

29.6.2022 14:46
bassrock

XXX.XXX.251.2

anebo warlander...

Proboha to je co? jdu hledat, tohle fakt neznám

29.6.2022 14:47
Dotaz

XXX.XXX.236.42

Pipilota napsal(a):
No asi bude nemocná. Vždyť teď je tráva na každé příkopě...

Nebo možná stále březí a jen seno a tráva, nic navíc.

29.6.2022 14:49
bassrock

XXX.XXX.251.2

bassrock napsal(a):
Proboha to je co? jdu hledat, tohle fakt neznám

Tak už jsem to našla - no jako proti gustu ... španěl s frísanem, no nevím, pro mě určitě nee, ale svého nadšence to najde, to určitě.

29.6.2022 17:25
Pipilota

XXX.XXX.46.93

bassrock napsal(a):
Tak už jsem to našla - no jako proti gustu ... španěl s frísanem, no nevím, pro mě určitě nee, ale svého nadšence to najde, to určitě.

Hlavně nějaké kontroly zdraví.(co si budeme už to není top zdravé plemeno).

29.6.2022 21:19
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Tak bídnou frísku z inzerátů odstranili - že by se našel zájemce a nebo z jiného důvodu?

30.6.2022 10:08

Dotaz napsal(a):
Tak bídnou frísku z inzerátů odstranili - že by se našel zájemce a nebo z jiného důvodu?

Možná proto, že jsem měla moc zvídavé dotazy.

30.6.2022 11:21
Nezzie

XXX.XXX.237.120

Možná proto, že jsem měla moc zvídavé dotazy.

Šlo by říct co a jak jste zjistila? Aspoň v nějakém obecném smyslu...aby někdo neřekl, že promlouváme. Pro zajímavost.

30.6.2022 13:55

Nezzie napsal(a):
Šlo by říct co a jak jste zjistila? Aspoň v nějakém obecném smyslu...aby někdo neřekl, že promlouváme. Pro zajímavost.

Nezjistila jsem nic. Jenom jsem odpověděla na inzerát. Přesněji řečeno jsem v reakci na inzerát položila otázky. Jestli je to opravdu frís, když ti jsou přece černí (na fotce byla ukázková hnědka, pravda, s rousy). A jestli je nekrmená nebo nemocná, že je tak hubená. Odpovědi jsem se nedočkala.

30.6.2022 14:00
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Nezjistila jsem nic. Jenom jsem odpověděla na inzerát. Přesněji řečeno jsem v reakci na inzerát položila otázky. Jestli je to opravdu frís, když ti jsou přece černí (na fotce byla ukázková hnědka, pravda, s rousy). A jestli je nekrmená nebo nemocná, že je tak hubená. Odpovědi jsem se nedočkala.

všimla jsem si, že inzerát probírali i na FB

(vraníci kteří jsou 24/7 můžou od sluníčka vyšicovat, kladrubáci to tak mají + stará mrtvá srst z nedokonalého vylínání)

30.6.2022 16:15

Ó jaké bylo moje rozčarování ve Slatiňanech u ohrady, když ty černé kobyly byly "rezavo hnědo černé".
PS: pokud nemá světlejší barvu ve slabině nozdrách okolo očí je to vraník...i když ne vždy jako uhel .

30.6.2022 17:05

Pipilota napsal(a):
všimla jsem si, že inzerát probírali i na FB

(vraníci kteří jsou 24/7 můžou od sluníčka vyšicovat, kladrubáci to tak mají + stará mrtvá srst z nedokonalého vylínání)

Ale tohle nebyl vyšisovaný vraník, to byl opravdu hnědák. Pravda, důkaz (inzerát) už není.

30.6.2022 17:09

Ó jaké bylo moje rozčarování ve Slatiňanech u ohrady, když ty černé kobyly byly "rezavo hnědo černé".
PS: pokud nemá světlejší barvu ve slabině nozdrách okolo očí je to vraník...i když ne vždy jako uhel .

Rozdíl mezi černým hnědákem a vraníkem je mi znám. Ale viz výše, inzerát už není, takže nezjistím(e), jestli mě nešálil znak.

30.6.2022 19:43
koně

XXX.XXX.174.63

Rozdíl mezi černým hnědákem a vraníkem je mi znám. Ale viz výše, inzerát už není, takže nezjistím(e), jestli mě nešálil znak.

Ona byla podle mě skutečně vyšisovaná ,a ne hnědka
Jak byla ,nebo asi je, pořád venku ,nažrat nedostane ,pucovaná není .....
Takhle barevně vypadaly některé ty kobyly chovné na Pecínově.Když jsme se tam kdysi jeli dívat .Na první opravdické fríse u nás
Tenkrát říkal někdo od nich,že k tomu mají sklony ,čím víc jsou venku a na slunci,tak reznou .
Naše norička vranka taky šisovala,ale ne tolik

30.6.2022 20:09
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Ale tohle nebyl vyšisovaný vraník, to byl opravdu hnědák. Pravda, důkaz (inzerát) už není.

já se nehádám - barvy na fotkách umí taky hodně klamat

co si budeme - frísák kobyla za 40000 ... to prostě nemůže být pravda, tam něco těžce nesedí

30.6.2022 20:24
koně

XXX.XXX.174.63

Pipilota napsal(a):
já se nehádám - barvy na fotkách umí taky hodně klamat

co si budeme - frísák kobyla za 40000 ... to prostě nemůže být pravda, tam něco těžce nesedí

Proto taky zmizela .Tipuju že se jí chtěli zbavit .Kafilérka není zdarma. Nějaká X tá kvalita,v rozkladu téměř ,nicméně kobyla, třeba ještě porodí

30.6.2022 21:53
Nezzie

XXX.XXX.237.120

30.6.2022 22:14

Nezzie napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154479228/friska-kobyla-a-hrebec.php

Ty fotky jsou takový ...není nic vidět

Aspoň píše na rovinu, že je kobyla muchařka. Jenom by mě zajímalo, jak ví, že hřebeček bude vyšší, tak 170 cm.

Sluníčkový

6.7.2022 13:49

6.7.2022 13:57

asi provokace

6.7.2022 14:06

asi provokace

Jsem odpověděla otázkou. Uvidíme.

6.7.2022 14:07

asi provokace

Nebo skrytá reklama na SM.

6.7.2022 14:10

Vzhledem k dalšímu inzerátu nebude ten člověk zcela (psychicky) zdráv.

6.7.2022 14:30

Hle, inzerát byl vymazán.

6.7.2022 16:32

Proběhla soukromá korespondence. Podle ní spíš naprostý laik. Takových je bohužel mnoho. Nejen u koní.

6.7.2022 21:13
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Možná by byly fajn printscreeny. :)

7.7.2022 11:57
liva

XXX.XXX.72.233

Opadá ze svalů nebo umírá hlady?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154739558/a11.php

7.7.2022 12:07

liva napsal(a):
Opadá ze svalů nebo umírá hlady?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154739558/a11.php

Spíše b) je správně. To není jenom opadlost ze svalů. Asi budu zase hnusná a na inzerát odpovím.

7.7.2022 12:17
canka

XXX.XXX.139.10

Spíše b) je správně. To není jenom opadlost ze svalů. Asi budu zase hnusná a na inzerát odpovím.

Tak tak,přitom kdyby rovnou do inzerátu napsala,že z finančních důvodů prostě nezvládá koně živit,nikdo by se nad tím nepozastavil a třeba by se ten domov našel rychleji..

Ale v dnešním době se stále více a více setkávám s tím,že prostě když jdou koni vidět žebra,je to tak prý v pořádku..slyšela jsem.to osobně i od člověka,který se věnuje výživě koní...no já si prostě myslím,že to správné není,stejně jako u kterékokoliv jiného zvířete nebo člověka...

7.7.2022 12:18

Divně stojí. Na zádi mi přijde hrbatá. Měla bych silné podezření na změny křížokyčelního spojení a žádala bych lepší foto zboku. Bolavý a špatně pohyblivý kůň se bude spravovat jen velmi obtížně.

Takový kůň uprostřed pastevní sezony na hliněném plácku (v pozadí s příkopem plným staré trávy), to je neštěstí.

A chtít za to ještě peníze, tak to je fakt drzost.

7.7.2022 12:24
evcusik

XXX.XXX.91.207

Hladový a bolavý.

Kondice se neposuzuje jen podle žeber nebo břicha. To by měl každý majitel znát.

7.7.2022 12:34
lenacia

XXX.XXX.173.255

canka napsal(a):
Tak tak,přitom kdyby rovnou do inzerátu napsala,že z finančních důvodů prostě nezvládá koně živit,nikdo by se nad tím nepozastavil a třeba by se ten domov našel rychleji..

Ale v dnešním době se stále více a více setkávám s tím,že prostě když jdou koni vidět žebra,je to tak prý v pořádku..slyšela jsem.to osobně i od člověka,který se věnuje výživě koní...no já si prostě myslím,že to správné není,stejně jako u kterékokoliv jiného zvířete nebo člověka...

tradiční výmluva... koni čouhaj žebra...
"Nemá pastvu/čeká na pastvu"....
v novém ustájení ho futrujete horem dolem, ale nabírá váhu protože:
"No má pastvu."

7.7.2022 12:59

canka napsal(a):

Ono vidět žebra - třeba u plnokrevníků nebo chrtů... Ale inzerovaná kobyla je vyhublá, což je jiná,

7.7.2022 13:01

evcusik napsal(a):
Hladový a bolavý.

Kondice se neposuzuje jen podle žeber nebo břicha. To by měl každý majitel znát.

Jenže to každý majitel nezná. Bohužel.

7.7.2022 13:02

Divně stojí. Na zádi mi přijde hrbatá. Měla bych silné podezření na změny křížokyčelního spojení a žádala bych lepší foto zboku. Bolavý a špatně pohyblivý kůň se bude spravovat jen velmi obtížně.

Takový kůň uprostřed pastevní sezony na hliněném plácku (v pozadí s příkopem plným staré trávy), to je neštěstí.

A chtít za to ještě peníze, tak to je fakt drzost.

Možná to není drzost, ale jenom naivita. Na inzerát jsem odpověděla, ale asi jsem se moc ptala.

Neregistrovaný uživatel

7.7.2022 18:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.118

canka napsal(a):

Lepsi lehce zebra nez zatucnely hovado. Vykrmit se da vzdy. Infarkt a jiny prisery se resi hůř..

7.7.2022 19:20
canka

XXX.XXX.140.9

Lepsi lehce zebra nez zatucnely hovado. Vykrmit se da vzdy. Infarkt a jiny prisery se resi hůř..

I zatučnělý hovado jde lehce shodit dietou..radši dietu než koně s vystouplými žebry...proč když jdou tak lehce vykrmit,je kolem mě spousta koňáků,co je třeba ani za 2 roky nevykrmí a koně vypadají furt stejně?Protože oni jsou přece na pastvě a seno potřebují jen v mrazech...

7.7.2022 19:55

To není lehce zebra, ale dost podvyživený kůň s neupravenými kopyty. Skoro na KVS. Tohle nemůže nikdo normální a znalý věci inzerovat.

7.7.2022 21:39
Arbora

XXX.XXX.80.20

Pokiaľ sú tie fotky z jedného roku, tak by som sa seriózne bávala o zdravotný stav.

7.7.2022 21:44

Arbora napsal(a):
Pokiaľ sú tie fotky z jedného roku, tak by som sa seriózne bávala o zdravotný stav.

Já taky. Rozdíl mezi fotkami je propastný. Nechápu, že to inzerující nevidí.

8.7.2022 05:29
turistka

XXX.XXX.151.144

Arbora napsal(a):

Taky mě to napadlo, už jen proto, že ten hnědák v pozadí první "opadlé" fotky vypadá celkem dobře...

8.7.2022 06:36
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Obecně s tím i souhlasím. Ale zrovna já mám dušnou kobylu a udržuji spíš s trochou špeku, protože má pak z čeho hubnout, když se jí udělá jo zle.

A od toho je ta stupnice výživové kondice - 5 jako optimum a je rozdíl jestli tuční na 7 nebo 9. A jestli je obézní kobyla před porodem, nebo je na 7 na konci pastevní sezony.

Nejhorší je, že spousta lidí se to pořád ještě nenaučilo rozeznávat. Je obrovský rozdíl, jestli jsou vidět dvě poslední žebra a jelení břicho na koni v dostihové kondici - oproti koni vlastně s prd zátěží, ale pohádkou o A1/1 a jejich nenakrmitelnosti...

(jinak u téhle koby, jasně že je to hnus velebnosti - nejspíš kombinace obvyklých potíží A1/1 - po pádu v nějakém dostihu pohnutá pánev + vředy, dokud nic nedělala tak asi celkem bez zhoršení, v inzerátu píší o putovním táboře, tak se asi zprudka zhoršila = pryč s ní z domu)

8.7.2022 08:30
Nezzie

XXX.XXX.236.196

Jen jestli můžu....mě podle těch fotek přijde, že první fotky jsou focené někde v ustájení a ty dvě poslední jak kdyby je měli někde uz jinde. I ten hnědák na tech dvou posledních ( teda ten jeho zadek) vypadá nic moc.

8.7.2022 12:13

Není ona dušná? je docela někde v kopcích, v létě ta dušnost je horší, tak i výživný stav...nějaký problém tam bude, píše to i v inzerátu

8.7.2022 12:46

No, píše hlavně "zdravotní stav již rok bez problému". Tak pokud je ten kůň rok bez obtíží, tak nezbývá než podezírat z nedostatečného krmení. Nebo skryté choroby, o které inzerentka neví. Jinak si to neumím vysvětlit.

11.7.2022 12:15
Nezzie

XXX.XXX.237.138

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154858888/3lisabela-kk.php

Bych se styděla dat tam takovou fotku..to radši žádnou

11.7.2022 14:57
Horsana

XXX.XXX.40.140

canka napsal(a):
I zatučnělý hovado jde lehce shodit dietou..radši dietu než koně s vystouplými žebry...proč když jdou tak lehce vykrmit,je kolem mě spousta koňáků,co je třeba ani za 2 roky nevykrmí a koně vypadají furt stejně?Protože oni jsou přece na pastvě a seno potřebují jen v mrazech...

No, popravde, ja teda, napriek tomu, že sa všade hovorí o epidémii obezity u koní také čosi vídam veľmi málo.

Iste, poníky žiaľ občas končia zle, aj primitívne plemená, ale to je zase len neznalosť majiteľov, ktorí väčšinou netušia, čo majú na dvorčeku.

11.7.2022 17:31
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Horsana napsal(a):
No, popravde, ja teda, napriek tomu, že sa všade hovorí o epidémii obezity u koní také čosi vídam veľmi málo.

Iste, poníky žiaľ občas končia zle, aj primitívne plemená, ale to je zase len neznalosť majiteľov, ktorí väčšinou netušia, čo majú na dvorčeku.

Stačí si zajet na výstavu původních britských plemen... ;-)

11.7.2022 19:16
koně

XXX.XXX.174.63

Nezzie napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154858888/3lisabela-kk.php

Bych se styděla dat tam takovou fotku..to radši žádnou

Třeba by zaostřená 3lisabela byla ještě horší ,než tenhle duch

12.7.2022 07:22

Pipilota napsal(a):
Stačí si zajet na výstavu původních britských plemen... ;-)

Nejhorší je, že přesně na takové výstavě nám decentně sdělili, že tlustší poník už lehce vybočuje i z VÝSTAVNÍ kondice.

12.7.2022 10:11
Pipilota

XXX.XXX.32.72

Nejhorší je, že přesně na takové výstavě nám decentně sdělili, že tlustší poník už lehce vybočuje i z VÝSTAVNÍ kondice.

Tak to musela být bečka na nožkách. Znám poníka co má na konci pastvy zadní nohy nakřivo ...

Neregistrovaný uživatel

14.7.2022 15:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253

Co se stane? Kdyz s konem budu delat PK? neboli Práci ze země? Což je ale i čištění, lonž, či ta procházka ze země? Bože můj... Jak si hlavně někdo může diktovat pri prodeji do jakého ustájení koně dám? Padock Paradise by ho zabil? Protoze je 24/7? Nevím, svet dementní, fakt. https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154932276/4-lety-valach-v-zakladnim-vycviku-fjordsky-kun.php

JanaJanaJanaJana

14.7.2022 15:15
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Co se stane? Kdyz s konem budu delat PK? neboli Práci ze země? Což je ale i čištění, lonž, či ta procházka ze země? Bože můj... Jak si hlavně někdo může diktovat pri prodeji do jakého ustájení koně dám? Padock Paradise by ho zabil? Protoze je 24/7? Nevím, svet dementní, fakt. https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154932276/4-lety-valach-v-zakladnim-vycviku-fjordsky-kun.php

Pokud je ten kůň takový, jak popisuje inzerát, tak je prodáván těžce pod cenou a chápu, že si prodávající klade podmínky.
I když z právního hlediska je vymáhat nelze. Ale asi má představu o budoucím majiteli a podle toho bude vybírat. Zbytek neovlivní.

14.7.2022 15:17

Napsat si do inzerátu (a poté do smlouvy) může, co chce, vymahatelnost nula.

Neregistrovaný uživatel

14.7.2022 17:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.116

Protoze ir a nonstop zrat na pastve ok nebude?

Neregistrovaný uživatel

14.7.2022 17:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253

Protoze ir a nonstop zrat na pastve ok nebude?

píšu PP, to je taky 24/7 :-)

14.7.2022 18:09
Horsana

XXX.XXX.40.140

To o PK chápem, tieto plemená tieto tlakové praktiky zle znášajú, majú vlastný názor a často ho vyjadrujú, fjord, hucul, pony, norik - nejaké sprostosti v kruhovke - to je cesta k veľmi kyslému koňovi.

15.7.2022 09:19

Kdyz s konem budu delat PK? neboli Práci ze země? Což je ale i čištění, lonž, či ta procházka ze země?

Lidé chápou PK jako něco, co se dělá samostatně, ve smyslu, že je to typ cvičení (a zbytek doby asi s koněm komunikují jinak, si oni myslí).... Asi už je vzácnost ten pojem vnímat jinak. Takže jsem holt letadlo

15.7.2022 10:55

Horsana napsal(a):
To o PK chápem, tieto plemená tieto tlakové praktiky zle znášajú, majú vlastný názor a často ho vyjadrujú, fjord, hucul, pony, norik - nejaké sprostosti v kruhovke - to je cesta k veľmi kyslému koňovi.

Ano souhlasím, mám křířence Shagya x hucul a ten má na PK a blbnutí na kruhovce opravdu svůj názor a pozitivní tedy není . Po pár pokusech jsem to u něj zavrhla zpruzelého koně mít nechci

15.7.2022 11:47
mulan

XXX.XXX.115.0

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/155084364/prodam-hrebce-qh.php

Vyvázání na druhé fotce je úplně top!

15.7.2022 12:37
evcusik

XXX.XXX.145.236

mulan napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/155084364/prodam-hrebce-qh.php

Vyvázání na druhé fotce je úplně top!

Krása nebeská, u dvouletka

15.7.2022 15:35

Nezzie napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154709383/konik-pro-radost.php

Když už , tak ja chci taky

No, což o to, koně zadarmo sehnat umím. Jen ti sponzoři pak na ten další provoz scházejí

Heljar

15.7.2022 16:51
Heljar

XXX.XXX.92.8

No, což o to, koně zadarmo sehnat umím. Jen ti sponzoři pak na ten další provoz scházejí

Tak to závidím, to jsem na jaře potřebovala. Ne, že bych nevěděla a nepočítala s tím, co vlastní kůň stojí, ale ušetřených 90 tisícovek by se mělo ve strožochu dobře

Sluníčkový

16.7.2022 21:47
Sluníčkový

XXX.XXX.108.76

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/155129721/hafling-klisna-vhodna-k-detem-i-zviratum.php

Takový záda jsem u haflinga ještě neviděla.....je to moje neznalost nebo je tady něco špatně (chybí svaly, prosedlá záda)???

16.7.2022 21:55

Sluníčkový napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/155129721/hafling-klisna-vhodna-k-detem-i-zviratum.php

Takový záda jsem u haflinga ještě neviděla.....je to moje neznalost nebo je tady něco špatně (chybí svaly, prosedlá záda)???

Proč se zbavují tak úžasné klisny? Se ptám. A docela mě fascinuje 4. fotka - člověk sedící na koni táhne dítě na lyžích. Nechápu, že nespadne. A ta 1. je příšerná.

16.7.2022 22:00
evcusik

XXX.XXX.35.122

Sluníčkový napsal(a):

Už má trošku důchodový věk, hádám že nebyla zrovna dobře ježděná dle fotek, trošku nesedici sedlo, vyssi5 váha jezdce na slabý hřbet a hned vyrobite takto krásná záda s téměř nulovou svalovinou.

Sluníčkový

16.7.2022 22:07
Sluníčkový

XXX.XXX.108.76

evcusik napsal(a):
Už má trošku důchodový věk, hádám že nebyla zrovna dobře ježděná dle fotek, trošku nesedici sedlo, vyssi5 váha jezdce na slabý hřbet a hned vyrobite takto krásná záda s téměř nulovou svalovinou.

Děkuju

17.7.2022 06:12
turistka

XXX.XXX.92.8

Proč se zbavují tak úžasné klisny? Se ptám. A docela mě fascinuje 4. fotka - člověk sedící na koni táhne dítě na lyžích. Nechápu, že nespadne. A ta 1. je příšerná.

Tipuji, že je i muchařka - skoro žádná hříva a na té první fotce mi přijde, že má i vydrbaný ocas...

17.7.2022 09:30
koně

XXX.XXX.174.63

Sluníčkový napsal(a):

Mě připadá,jak by byla tak trochu střihlá ,s norikem či belgikem .
Je celá taková hrubá v kostře ,čisté hafly bývají úplně jiné.Tohle je jiná figura.
Odrbaná je určitě.
Další chuděra dvacítka,hlavně že by ještě mohla zabřezávat ,do dobrých a lepších rukou

17.7.2022 09:52

koně napsal(a):
Mě připadá,jak by byla tak trochu střihlá ,s norikem či belgikem .
Je celá taková hrubá v kostře ,čisté hafly bývají úplně jiné.Tohle je jiná figura.
Odrbaná je určitě.
Další chuděra dvacítka,hlavně že by ještě mohla zabřezávat ,do dobrých a lepších rukou

Oni ti původní těžší haflingové takhle vypadají. Jinak souhlas, zbavovat se 20leté kobyly je hnus, velebnosti.

17.7.2022 10:05
Nezzie

XXX.XXX.236.81

Bohužel, když člověk koukne po inzerátech je teď "v kurzu" zbavovat se koni ve věku 18+ nebo nejezditelnych. Řekla bych, že i dost víc než dřív .

17.7.2022 11:07
koně

XXX.XXX.174.63

Oni ti původní těžší haflingové takhle vypadají. Jinak souhlas, zbavovat se 20leté kobyly je hnus, velebnosti.

Nevím ,nejsem specialista ,ale když se zadíváte na klouby a nohy ,a taky tu hlavu má jak motyku. Zadek ustřelený .Co? Já vidím chladnokrevnou prababi
Samozřejmě na ní chybí spousty masa ,pod kterými by se tohle zakrylo a spíš by to byl kulatý haflík.
Každopádně je to jedno,může rodit ,může vozit a chodit a tahat,ale už u někoho jiného

20.7.2022 10:36
turistka

XXX.XXX.92.8

Trošku OT, ale dá se na to vůbec napasovat sedlo?😳
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154770906/klisna-a11.php

20.7.2022 10:47

turistka napsal(a):

a kde je problém? kohoutek ?

20.7.2022 10:48
koně

XXX.XXX.174.63

Takové miminko
No hlavně,že je pošetřená .Jenom skáče se slečnami a v klusu vozí děti
To mají volbluti za to,že jsou hodní a vstřícní.
Sedlo asi nosí,když je ježděná .Tipuji vyšší polštář a užší komoru ,takových je dost. Myslím,že fotky jsou mimořádně nepovedené.A zkreslují.Kobyla je špatně postavená ,tak opticky vynikne jen megakohoutek .

20.7.2022 10:52

...za kohoutkem není díra, hřbet je za kohoutkem rovný,,,, krk se opraví , pak nebude kohoutek tak výrazný....

20.7.2022 10:58
Arbora

XXX.XXX.149.42

turistka napsal(a):

Pravdaže, veď má lopatku pol kilometra pred kohútikom, tam je miesta a miesta. Možno to bude chcieť otvorenú komoru na kohútik, ale ani to nemusí byť nevyhnutné.

20.7.2022 11:30
turistka

XXX.XXX.92.8

Ne, jde mi o délku sedla, ten obdélníkový rámec 'nadtojato, vždyť poslední žebro má kousíček od kohoutku...

20.7.2022 11:53

Velmi dlouhý.

20.7.2022 11:55

koně napsal(a):
Takové miminko
No hlavně,že je pošetřená .Jenom skáče se slečnami a v klusu vozí děti
To mají volbluti za to,že jsou hodní a vstřícní.
Sedlo asi nosí,když je ježděná .Tipuji vyšší polštář a užší komoru ,takových je dost. Myslím,že fotky jsou mimořádně nepovedené.A zkreslují.Kobyla je špatně postavená ,tak opticky vynikne jen megakohoutek .

Jo, je to mimino. Vidím strmou lopatku.

20.7.2022 16:03
Dotaz

XXX.XXX.237.130

Ta druhá fotka je fakt nelichotivá.
Mne by odradil ten jelen.
Pro zajímavost výsledky.
http://www.dostihyjc.cz/kun.php?ID=166937

3.8.2022 17:17
Dotaz

XXX.XXX.236.45

Pastevní sezóna v plném proudu a koně na obrázcích teda kondice dost žalostná, hlavně ten bílý.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/155581662/prodam-valacha-a11.php

3.8.2022 18:23
turistka

XXX.XXX.92.8

Dotaz napsal(a):
Pastevní sezóna v plném proudu a koně na obrázcích teda kondice dost žalostná, hlavně ten bílý.

No pastevní sezona je v plném proudu bohužel jak kde. U nás byla na konci už začátkem července, od srpna přikrmujeme senem😕 A to máme k dispozici přes 15 hektarů pastvin na 12 koní. Je to u nás jak na Sahaře🙁 Což ale samozřejmě neomlouvá žalostnou kondici koní v inzerátu...

3.8.2022 20:18
canka

XXX.XXX.182.145

Dotaz napsal(a):

U nás teda taky pastevní sezóna skončila začátkem července,na noc musím přikrmovat seno,přes den zobou tu Saharu,co tu mají..u nás to naštěstí nevadí,mám tlusťochy,ale v tomhle případě je to opravdu žalostný pohled,tedy hlavně na toho bělouše na té první fotce..chudák kůň...asi tam hrají roli peníze?Není dostatek krmení?

3.8.2022 22:09
Nezzie

XXX.XXX.71.218

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/155917851/hledame-noveho-partaka-pro-vyjimecnou-quarab-kobylku.php

Já se poslední dobou nemůžu zbavit dojmu, že se koně 18+ už prostě nehodí. Že se jich všichni zbavují. Já chápu, že je vše teď drahé...ale když mám někoho Xlet tak ho na starý kolena přece nevyhodim pryč .

4.8.2022 07:18

Jaký nedostatek krmení, příkopy jsou plné trávy, louky plné sbaleného sena.

Když jsme neměli doma co pást, hodila jsem kosu na rameno (sekačku do auta) a frčela jsem objet pozemky v okolí, co kdo chtěl posekat, a nakrmila jsem tři koně na Sahaře. Zadáčo.

Kdybych chtěla, tak na některé ty zahrady bylo možné ty koně i pustit, a to by bylo vůbec bez práce.

4.8.2022 07:23

Nezzie napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/155917851/hledame-noveho-partaka-pro-vyjimecnou-quarab-kobylku.php

Já se poslední dobou nemůžu zbavit dojmu, že se koně 18+ už prostě nehodí. Že se jich všichni zbavují. Já chápu, že je vše teď drahé...ale když mám někoho Xlet tak ho na starý kolena přece nevyhodim pryč .

A tak jestli je to zvíře zdravé, může ještě 10 let vesele pracovat, to bych zase neviděla jako takovou tragédii. Třeba se toho zbavují, protože to neuživí. To je naprosto oukej pro mě.

4.8.2022 07:33
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Když jsme neměli doma co pást, hodila jsem kosu na rameno (sekačku do auta) a frčela jsem objet pozemky v okolí, co kdo chtěl posekat, a nakrmila jsem tři koně na Sahaře. Zadáčo.

Kdybych chtěla, tak na některé ty zahrady bylo možné ty koně i pustit, a to by bylo vůbec bez práce.

Jakýpak ZADÁČO - práce je to a ta bolí a k tomu ten čas... Dneska každý jen jezdit a není to jak dřív 4 hodiny práce na hodinu v sedle. Být u koní celé odpoledne už není in. Mít nějaké záložní plány, kdyby něco nešlo správně...

Vím o čem mluvím, já běžně pásla na příkopu než se vyčistí, nebo vyháže - i ta půl hodinka až hodinka denně je na koni poznat. A ještě líp když se vezme srp či kosa a na večerní krmení se pořádně založí zeleného. (teď mám koně na 24/7 na porostu co je OK)

4.8.2022 10:55
Dasvo

XXX.XXX.101.144

A tak jestli je to zvíře zdravé, může ještě 10 let vesele pracovat, to bych zase neviděla jako takovou tragédii. Třeba se toho zbavují, protože to neuživí. To je naprosto oukej pro mě.

Deset let? Počítám-li dobře, je té kobyle 21. Nemyslím si, že má desetiletou perspektivu. Na těch fotkách sice vypadá výborně, obávám se ale, že nejsou úplně aktuální.

4.8.2022 10:55
anobbona

XXX.XXX.184.124

Nezzie napsal(a):

Bodejd, teď už to jen žere peníze jak do vykrmu, tak zdravotně, tudíž se jej musí honem zbavit ještě za peníze dokud to jde.....
Je safra rozdíl vlastnit mladého, plně vyuzitelneho, zdravého koně oproti stárnoucímu koní, který už slouží s omezením, vykrm už je taky náročnější, zdraví se borti.....

4.8.2022 11:07

Dasvo napsal(a):
Deset let? Počítám-li dobře, je té kobyle 21. Nemyslím si, že má desetiletou perspektivu. Na těch fotkách sice vypadá výborně, obávám se ale, že nejsou úplně aktuální.

Kamarádka má kobylu ČT, 22 let v perfektní kondici (a další koně 21, 19 a 18 let jsou na tom stejně). I já doufám, že vydrží co nejdéle, protože je to skvěle přiježděná profesorka. Ale je za tím kvalitní krmení a péče. A to stojí peníze, že jo.

4.8.2022 11:10
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Kamarádka má kobylu ČT, 22 let v perfektní kondici (a další koně 21, 19 a 18 let jsou na tom stejně). I já doufám, že vydrží co nejdéle, protože je to skvěle přiježděná profesorka. Ale je za tím kvalitní krmení a péče. A to stojí peníze, že jo.

Vůbec nepochybuju! Myslím si ale, že věk prostě nezastavíš. A třicetiletý kůň už je spíš rarita, určitě ne pracující „obvyklost“. Proto píšu, že pochybuju o desetileté perspektivě u dvacetiletého koně.

4.8.2022 11:32

Dasvo napsal(a):
Vůbec nepochybuju! Myslím si ale, že věk prostě nezastavíš. A třicetiletý kůň už je spíš rarita, určitě ne pracující „obvyklost“. Proto píšu, že pochybuju o desetileté perspektivě u dvacetiletého koně.

A tak to se shodneme. Je to jako u lidí. Když pak stáří udeří, jde to většinou rychle.

4.8.2022 12:02
turistka

XXX.XXX.92.8

Na jednu stranu souhlasím a taky jsem to tak dělala, když jsem měla koně doma, jednu dobu jsem to ložila přímo do kufru mé nebožky Felicie, co jsem s ní pak ráno jezdila ve slušivém kostýmku do práce😆
Ale letos jsme tady na tom tak špatně, taková Sahara, že prostě není kde brát, kousek zelené trávy nenajdu, ani když chci vzít svého koně popást. Co nebylo na jaře posečeno, z toho je teď seno, a co bylo, už znovu nenarostlo🙁

4.8.2022 12:30

Dasvo napsal(a):

Pardon, já to nepočítala, měla jsem za to, že se jedná o 18letého koně, je fakt, že jsem se zamyslela, jestli napsat pět nebo deset let využitelnosti, ale tak s tím prostě kupující musí počítat, že kupuje koně pokročilého věku. Cena je tomu přiměřená, nevidím problém.

4.8.2022 12:36

turistka napsal(a):
Na jednu stranu souhlasím a taky jsem to tak dělala, když jsem měla koně doma, jednu dobu jsem to ložila přímo do kufru mé nebožky Felicie, co jsem s ní pak ráno jezdila ve slušivém kostýmku do práce😆
Ale letos jsme tady na tom tak špatně, taková Sahara, že prostě není kde brát, kousek zelené trávy nenajdu, ani když chci vzít svého koně popást. Co nebylo na jaře posečeno, z toho je teď seno, a co bylo, už znovu nenarostlo🙁

Nemáte tam řeky, potoky? Kolem toků bývá zeleněji. A že by břehy někdo udržoval... Také v zástinu podél alejí a lesíků. No a ano. I seno nastojato se dá posekat a kůň tím nakrmit. Já sekala koním i větve z břízy a lísky a lípy, aby si měli aspoň s čím hrát.

4.8.2022 13:11
turistka

XXX.XXX.92.8

Nemáte tam řeky, potoky? Kolem toků bývá zeleněji. A že by břehy někdo udržoval... Také v zástinu podél alejí a lesíků. No a ano. I seno nastojato se dá posekat a kůň tím nakrmit. Já sekala koním i větve z břízy a lísky a lípy, aby si měli aspoň s čím hrát.

V místě ustájení ne. Jsme na kopečku, v podhůří, v absolutním srážkovém stínu. Jistě, dalo by se popojet, ale nemyslím, že by bylo ještě v časových možnostech ustajovatelky jezdit třeba 15 či 20 km do neschůdného terénu jezdit s sekat trávu pro 12 koní. Holt žerou seno a ty pozůstatky trávy mají jako pamlsek... Ale kulatí jsou pořád pěkně. Tady je to vážně jak měsíční krajina, pořádně tady zapršelo naposled koncem zimy🙁 Děkujem bohu, že aspoň nějaké seno se usušilo.

4.8.2022 13:29

To já myslela spíš kvůli tomu popasení :-) pro radost.
Jinak samozřejmě, seno je. Když ne u vás, tak u nás třeba bez problému. Tím, jak se v hubených letech vybil dobytek, je tu teď už víc udržovačů krajiny než spotřebitelů... A pořád se dá i nakoupit v Polsku.

9.8.2022 12:40
axl

XXX.XXX.166.246

Nezzie napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156153363/daruji-kone.php

🙄

Budu možná za zlou, uspat

9.8.2022 12:44

Ty fotky na zámkovce jsou hrozivé. Kdyby aspoň napsali, co tomu koni je, ale dělá to na mě dojem, že vzhledem k nedostatku financí se k diagnoze ani nedostali...

9.8.2022 13:10

axl napsal(a):
Budu možná za zlou, uspat

Nejste za zlou. To bylo první, co mi blesklo hlavou - uspat. Viz modlitba koně. Takového koně chtít prodat - oprava, darovat, je srabáctví.

9.8.2022 13:28
Horsana

XXX.XXX.40.140

Nejste za zlou. To bylo první, co mi blesklo hlavou - uspat. Viz modlitba koně. Takového koně chtít prodat - oprava, darovat, je srabáctví.

Prečo, veď nikto nevie, čo mu je a utratiť koňa preto, že je vychrtlý??
Utratiť s nejakou fatálnou diagnózou to určite, ale preto, že je chudý?

Ja by som ho rada skúmala, heh.
Aj som sa kedysi ujala takej obludy, žije dodnes.

Neregistrovaný uživatel

9.8.2022 15:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.144

Horsana napsal(a):

Pokud se ho nekdo ujme přispěju mu nakou kacku aspoň na diagnozu.
Vim že jste s koňmi dokázala zázraky a vypadali i hůř takže jak píšete. Šance je. Jen ta diagnoza.

9.8.2022 16:53

Horsana napsal(a):

Píše o inkontinenci.

Neregistrovaný uživatel

9.8.2022 17:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.144

Píše o inkontinenci.

Ja bych ty reci jak se snazila brala s rezervou. Zazila jsem podobnou vec na vlastni kuzi. Byt u hada. Reci jak s nim litala na veterinu, x vysetreni, leky a nic nezabralo. Ve vysledku byla u veta jedinkrat kde se domtor kouk, pichnul jedno atb a predtim zkusil neuspesne odebrat krev. Tim to haslo.
Tady to hadam bude podobny. Neb misto zkouseni tuny veci za majlant mphla bejt diagnoza uz davno

9.8.2022 17:51
canka

XXX.XXX.215.25

Najednu stranu to na mě působí dojmem ,,Nemám peníze na pořádnou diagnózu,potřebuju ho dostat co nejdřív pryč"",na stranu druhou je jasný,že to prostě není finančně lehký toho koně z toho nějak vytáhnout a je to takové zoufalé volání o pomoc....

Musel by si ho vzít člověk,co má dostatek financí a času a takových je dnes málo..snad ho nedají prvnímu zájemci,co naslibuje hory doly a dostane ho akorát do hrobu...

9.8.2022 18:55
Horsana

XXX.XXX.40.140

Píše o inkontinenci.

Ako inkontinenciu označujú laici kadečo.

9.8.2022 19:54
evcusik

XXX.XXX.15.3

Zajímalo by mě, jak se diagnostikuje u koně inkontinence.

A čeho vlastně inkontinence by mělo jít v tomto případě.

Snad přijde koník k dobrému majiteli, kterému se s veterináři podaří najít řešení potíží a nebo k takovému majiteli, které trápení nebude prodlužovat. Ale také se bojím, že tohle je též případ "koníška strašně miluju, lovisek", ale v praxi to vypadá naopak.

Jako dneska s naší vete, jaký je to zmar se začátečníky co vlastní koně.

9.8.2022 20:19
Dotaz

XXX.XXX.236.222

Píše, že má nákrok, nově je inkontinentní. Přijde mi, že zadek je proti zbytku vychudlejší než by měl být. Je vysoký, vadné predni končetiny, možná hodně rychle vyrostl? Co nějaký Wobbler sy?

Jinak ho nevidím v inzerci poprvé, to jméno mi utkvělo. Ale nevypadal tak hrozně.

9.8.2022 20:25
jesie

XXX.XXX.1.112

Napadlo mě,podle textu,že asi peníze nebudou takový problém….však kolik stojí zubař,opakovaně fyzio….to jsou částky do desetitisíců….Poradně vyšetření veterinarem vyjde na stejno…

9.8.2022 20:34
Nezzie

XXX.XXX.71.122

Mě úplně zarazila věta "pravděpodobně závažné zdravotní problémy" . Jako má tam napsáno, zubař, fyzio atd. Ale nezaplatí mu vyšetření na klinice. To mi prostě přijde hrozný. Nemohla bych se dívat jak se mi zvíře ztrácí z očí a já nevím proč, nač, zač...
Dvakrát jsem to zažila a to jsem věděla co se děje. Pak už jsem věděla, že je musím nechat jít.

9.8.2022 20:38
Arbora

XXX.XXX.28.53

Stále je kopec veterinárov, pre ktorých je odber krvi maximum a občas nedokážu pracovať ani s tými výsledkami krvi. Príde mi ale nefér hádzať tú zodpovednosť na niekoho iného, keď trebárs 2 dni na klinike by vyšli podobne, ako to opakované fyzio.

9.8.2022 21:49
Dotaz

XXX.XXX.9.151

Pro zajímavost další fotky koně.

https://www.facebook.com/jk.rebellian/

9.8.2022 22:02
Nezzie

XXX.XXX.71.122

Dotaz napsal(a):
Pro zajímavost další fotky koně.

https://www.facebook.com/jk.rebellian/

Pokud už v dubnu byl hubenej...proč ho stále braly na ježdění? To mi přijde k tomu koni nefér ... zvlášť když nevím co mu je.

9.8.2022 22:20
Dotaz

XXX.XXX.9.151

Nezzie napsal(a):
Pokud už v dubnu byl hubenej...proč ho stále braly na ježdění? To mi přijde k tomu koni nefér ... zvlášť když nevím co mu je.

V květnu šel dle fotek takhle hubený voltiž, kdy na něm hupsá několik děvčat. :(

9.8.2022 22:23
Dotaz

XXX.XXX.9.151

A takhle vypadala chůze pod jezdcem v březnu.

https://www.facebook.com/jk.rebellian/videos/381004020125340/?app=fbl

10.8.2022 13:11
Horsana

XXX.XXX.40.140

No a takto je to skoro vždy - kôň so skoro 2 metrami v kohútiku, ktorého požiadavky na energiu, bielkoviny a vôbec živiny sú z iného vesmíru, než u obyč teplokrvníčkov, takže nakŕmiť ho nedokážu, ale tak zase prečo na ňom netrénovať voltíž, skoky, terén, všetko čo sa dá...

Podľa foto to nevyzerá, že by k nim prišiel v nejakom extra strašnom stave, ale zase už tie fotky iba hlavy, alebo spredu napovedia.

Lenže to je problém súčasnej doby, na kadejaké fyzio sprostosti peniaze sú, na krmivo už nejako pomenej.

Ako, kto si sadne na koňa, čo chodí ako na tom videu?

Môže mať syndróm cauda equina, ale aj čokoľvekc iné, močová aj iná inkontinencia má XY príčin.

10.8.2022 14:03
Horsana

XXX.XXX.40.140

Tuná podobný drobček.

Od prvého dňa výkrmu prestala jazdiť, aj keď sa decko hádzalo o zem a chcelo chodiť v 39 °C na krokovku, alebo lonžovať.

A strašne ma teší táto kobyla, lebo skoro mesiac trvalo, kým pochopila, na čo sú kaše...ale pochopila a pochopili aj majitelia, ktorí sa zmierili s tým, že proste nakúpia senné pelety po tonách, heh.

A hádajte, aké kydy tomu predchádzali? Vet 1 a vet 2 povedali, že už nikdy nepriberie, lebo...ééh, je stará a má alergiu na ovos...well...

Ale nie, nemusí to byť prípad toho ryšiaka, ale 99,99 % takých koní príde s vetou "už sme skúsili všetko".
A skúsili prd.

10.8.2022 14:03
Nezzie

XXX.XXX.71.122

Horsana napsal(a):
No a takto je to skoro vždy - kôň so skoro 2 metrami v kohútiku, ktorého požiadavky na energiu, bielkoviny a vôbec živiny sú z iného vesmíru, než u obyč teplokrvníčkov, takže nakŕmiť ho nedokážu, ale tak zase prečo na ňom netrénovať voltíž, skoky, terén, všetko čo sa dá...

Podľa foto to nevyzerá, že by k nim prišiel v nejakom extra strašnom stave, ale zase už tie fotky iba hlavy, alebo spredu napovedia.

Lenže to je problém súčasnej doby, na kadejaké fyzio sprostosti peniaze sú, na krmivo už nejako pomenej.

Ako, kto si sadne na koňa, čo chodí ako na tom videu?

Môže mať syndróm cauda equina, ale aj čokoľvekc iné, močová aj iná inkontinencia má XY príčin.

Řekla bych, že sednout či jinak využít pod zátěží v tomto stavu jej může jen naprostý i.dio.t

Naschvál jsem na inzerát reagovala, jsem zvědavá co se dozvím. Pokud vůbec na mou některou otazku odpoví.

10.8.2022 14:21

Už začíná vypadat moc pěkně :-)

10.8.2022 15:02
Horsana

XXX.XXX.40.140

Už začíná vypadat moc pěkně :-)

Jj a to som ju videla naživo pred 10 dňami, odvtedy zase pribrala :)

10.8.2022 15:13
Dotaz

XXX.XXX.9.151

Nezzie napsal(a):
Řekla bych, že sednout či jinak využít pod zátěží v tomto stavu jej může jen naprostý i.dio.t

Naschvál jsem na inzerát reagovala, jsem zvědavá co se dozvím. Pokud vůbec na mou některou otazku odpoví.

👍
Jsem zvědavá, jakou péči nakonec měl, jestli se nějak rozepíší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík