Perličky z inzercí VI.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.8.2022 18:39
koně

XXX.XXX.174.63

Nezzie napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156153363/daruji-kone.php

🙄

Jestli ho nezhuntovali ,že ho příliš brzy zatížili. Je obrovský a takoví potřebují víc času než se postaví na nohy a hlavně taky krmení.
Do 4let byl ve skokovém výcviku,to znamená že po třetím už skákal,nebo jak si to vyložit?
Pak asi už neskákal,nebo proč mladého, velikého šmajdu honem vyvázali a hnali na kruh ?
Pro něho musí být nesení docela peklo ,obzvlášť v takhle rychlém intervalu mezi tedy jako obsednutím a následně intenzivní prací .
Aspoň ,že ho chce darovat a neohání se nesmysly typu,jateční cena 20tisíc

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2022 20:54

Hrozný, ty děti dostaly zcela špatný příklad, jak se chovat ke zvířeti....co "trpí" .
ten koník má asi chronickou bolest...není dožraný.... hubne.

10.8.2022 22:43
canka

XXX.XXX.215.25

Honem honem,ať jde pryč a uvolní místo mladšímu na vožení dětí na táboře....

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156216741/starsi-hodna-klisna.php

10.8.2022 22:52
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Dostal se do diskuze na jatečních koních, prý snad půjde do Pinty.

10.8.2022 23:32
Dotaz

XXX.XXX.235.225

canka napsal(a):
Honem honem,ať jde pryč a uvolní místo mladšímu na vožení dětí na táboře....

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156216741/starsi-hodna-klisna.php

Kdyby aspoň napsali věk a pořádně kobylu vyfotili. Na prodej spěchají, info jasné nedají.

11.8.2022 08:12

Za ty peníze (to je skutečně jateční), co byste chtěli. Jako sedlo - bez zkoušení za dvacet.

11.8.2022 09:45
Arbora

XXX.XXX.28.53

Mne strašne dvíhajú tlak všetky tieto kydy o nenakŕmiteľných koňoch. A majitelia tomu veria, lebo “urobili všetko”. Kôň nepriberá, je to jeho vna. Polovička veterinárov vie o výžive houby, tak radšej povie, že je starý, po športovej kariére, bla bla. A potom sa majitelia pyšnia fotkami na sieťach, ako dokázali za pol roka vykŕmiť asi 2,5kg na hmote, tlieskajte nám.

11.8.2022 11:50
anobbona

XXX.XXX.84.98

Ten obří koník může mít klidně i nádory v břiše.
Dost mi ten popis jeho potíží pasuje na potíže mého koně puntíka, kterého jsem musela uspat.

11.8.2022 13:42
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Arbora napsal(a):
Mne strašne dvíhajú tlak všetky tieto kydy o nenakŕmiteľných koňoch. A majitelia tomu veria, lebo “urobili všetko”. Kôň nepriberá, je to jeho vna. Polovička veterinárov vie o výžive houby, tak radšej povie, že je starý, po športovej kariére, bla bla. A potom sa majitelia pyšnia fotkami na sieťach, ako dokázali za pol roka vykŕmiť asi 2,5kg na hmote, tlieskajte nám.

Je fakt, že kdo studuje v Brně na veterináře má možnost zaskočit si by přednášky o výživě na MENDELU. Sem tam se tam na nich někdo takhle vyskytne.
Jinak já tohle vetum nevyčítám (on má jejich obor fakt vysoké nároky na znalosti).Výživě má rozumět zootechnik. Chyba je v majitelích, že si nezajistí kvalitní základy.

11.8.2022 14:11

Ale zase fakt, že když vím jako veterinář o výživě houby, tak mám doporučit onomu majiteli koně výživáře.

I když oni dneska ti výživáři... no, bude to jako u těch veterinářů.

11.8.2022 14:17
Horsana

XXX.XXX.40.140

Arbora napsal(a):

Mne o tom hovor :D

11.8.2022 15:07
Arbora

XXX.XXX.28.53

Pipilota napsal(a):
Je fakt, že kdo studuje v Brně na veterináře má možnost zaskočit si by přednášky o výživě na MENDELU. Sem tam se tam na nich někdo takhle vyskytne.
Jinak já tohle vetum nevyčítám (on má jejich obor fakt vysoké nároky na znalosti).Výživě má rozumět zootechnik. Chyba je v majitelích, že si nezajistí kvalitní základy.

Ja to vetom tiež nevyčítam, ich znalosti sú Niekde úplne inde a pokiaľ majú sebakritiku, tak nebudú rozdávať výživové, ani výcvikové rady. A to nemyslím nijako zle, ani nemôžu vedieť všetko, to skrátka nie je možné. Preto ocením, keď niekto rovno povie, že o tom veľa nevie, nie je to jeho špecializácia a odporučÍ odborníka. Vôbec nič sa nestane, nestratí tvár. Tak isto, ako keď si nevie dať rady s pacientom, proste konzultuje. A nie tvrdohlavo dávať pokus-omyl lieky, lebo ja som doktor a je pod moju úroveň sa s niekým radiť. Čo má potom spraviť majiteľ, keď kapacita mu povie, že to nejde. Tak logicky to príjme ako fakt a viac sa tým nezaoberá, lebo veterinár poradil…

11.8.2022 16:46
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Arbora napsal(a):
Ja to vetom tiež nevyčítam, ich znalosti sú Niekde úplne inde a pokiaľ majú sebakritiku, tak nebudú rozdávať výživové, ani výcvikové rady. A to nemyslím nijako zle, ani nemôžu vedieť všetko, to skrátka nie je možné. Preto ocením, keď niekto rovno povie, že o tom veľa nevie, nie je to jeho špecializácia a odporučÍ odborníka. Vôbec nič sa nestane, nestratí tvár. Tak isto, ako keď si nevie dať rady s pacientom, proste konzultuje. A nie tvrdohlavo dávať pokus-omyl lieky, lebo ja som doktor a je pod moju úroveň sa s niekým radiť. Čo má potom spraviť majiteľ, keď kapacita mu povie, že to nejde. Tak logicky to príjme ako fakt a viac sa tým nezaoberá, lebo veterinár poradil…

Tak tady veterinář poradil obrátit se na vyšší pracoviště, že prostě neví. Majitelka to nerealizovala a dává koně pryč.
Kolik tak stojí takova základní diagnostika na klinice?

11.8.2022 17:13
Horsana

XXX.XXX.40.140

Dotaz napsal(a):
Tak tady veterinář poradil obrátit se na vyšší pracoviště, že prostě neví. Majitelka to nerealizovala a dává koně pryč.
Kolik tak stojí takova základní diagnostika na klinice?

Podľa toho kde, nejakých 400-600 euro a viac.

Neregistrovaný uživatel

11.8.2022 17:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.144

Horsana napsal(a):

Jenom?

11.8.2022 17:47
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale zase fakt, že když vím jako veterinář o výživě houby, tak mám doporučit onomu majiteli koně výživáře.

I když oni dneska ti výživáři... no, bude to jako u těch veterinářů.

Výživář je zneužívané označení. Může ho dělat člověk s který ho opravdu vystudoval - tedy po vysoké má ještě uzavřené doktorantské studium. Není od věci zeptat se po tom diplomu a odkud ho má - klidně i u kterého profesora. (koučingu se dnes taky věnuje kde kdo s kde jakým kurzem - ne jen psycholog)

Za největší problém většiny dnešních ustájení vidím to, že v nich chybí kvalotní zootechnika. (a tam je i to správně nastavené krmení, výživář až při opravdových potížích)

11.8.2022 20:10
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Horsana napsal(a):

To mi zas nepřijde tak hrozné, v diskuzi operovali s padesáti tisíci jen za diagnostiku na klinice. Přišlo mi to trochu mimo.

11.8.2022 21:46

Nezzie napsal(a):
Řekla bych, že sednout či jinak využít pod zátěží v tomto stavu jej může jen naprostý i.dio.t

Naschvál jsem na inzerát reagovala, jsem zvědavá co se dozvím. Pokud vůbec na mou některou otazku odpoví.

Já taky reagovala.

11.8.2022 21:56
Nezzie

XXX.XXX.68.64

Já taky reagovala.

Jsem se do teď žádné odpovědi nedočkala. A začínám pochybovat, že dočkám.

11.8.2022 21:57

Nezzie napsal(a):
Jsem se do teď žádné odpovědi nedočkala. A začínám pochybovat, že dočkám.

Nápodobně.

11.8.2022 23:45
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Nápodobně.

V diskuzi na jat. koních byla doporučeno zkusit konzultovat KD nebo veta zde. Ale z příspěvků známé majitelky jsem získala dojem, nevím, zda správný, že protože je KD koni sestavena od výživáře, i když koni evidentně již nestačí, tak je problém ji přesvědčit k nějaké konzultaci. Aspoň tak jsem to z texu pochopila já. Ale třeba se pletu a napíše.

JanaJanaJanaJana

12.8.2022 08:47
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Pipilota napsal(a):
Výživář je zneužívané označení. Může ho dělat člověk s který ho opravdu vystudoval - tedy po vysoké má ještě uzavřené doktorantské studium. Není od věci zeptat se po tom diplomu a odkud ho má - klidně i u kterého profesora. (koučingu se dnes taky věnuje kde kdo s kde jakým kurzem - ne jen psycholog)

Za největší problém většiny dnešních ustájení vidím to, že v nich chybí kvalotní zootechnika. (a tam je i to správně nastavené krmení, výživář až při opravdových potížích)

Já bych tak přísná nebyla. Myslím, že aby člověk byl dobrý výživář, tak nepotřebuje mít doktorát. Stačí Ing. a pak praxe, praxe a praxe. On člověk s PhD. je potom hlavně vědátor a nemá tolik zkušeností z terénu...a PhD. si dělat nebude, aby pak následně lítal po maštalích od čerta k ďáblu, bude se spíš věnovat výzkumu.

12.8.2022 10:24
Pipilota

XXX.XXX.95.119

JanaJanaJanaJana napsal(a):
Já bych tak přísná nebyla. Myslím, že aby člověk byl dobrý výživář, tak nepotřebuje mít doktorát. Stačí Ing. a pak praxe, praxe a praxe. On člověk s PhD. je potom hlavně vědátor a nemá tolik zkušeností z terénu...a PhD. si dělat nebude, aby pak následně lítal po maštalích od čerta k ďáblu, bude se spíš věnovat výzkumu.

Myslím, že to není slovíčkareni. On zootechnik umí sestavit správně KD, je to jeho práce. Ale určitě by si neměl říkat výživář.

12.8.2022 12:04
Horsana

XXX.XXX.40.140

Ja mám PhD., ale zas až taký vedátor nie som

12.8.2022 13:17

Pipilota napsal(a):
Myslím, že to není slovíčkareni. On zootechnik umí sestavit správně KD, je to jeho práce. Ale určitě by si neměl říkat výživář.

OT: hele dřív se výživář říkalo i rostlináři ( staral se o rostlinnou základnu pro krmení) já jsem studovala na živočicháře

12.8.2022 14:11

Já výživáře v národní soustavě kvalifikací nenašla. Čiže je to nejspíš obor nevázaný na vzdělání, a může ho v rámci jakéhokoli "poradenství" dělat kdokoli. Jó, krmivář, to už je jiný příběh, takové kvalifikace se tam už najdou.

12.8.2022 23:54
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Zatím jsem o tomto plemeni nikdy neslyšela, ale je tu chov. Třeba to někoho zaujeme.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156249730/pura-raza-marismeo-na-prodej.php

Neregistrovaný uživatel

13.8.2022 05:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.95

Dotaz napsal(a):
Zatím jsem o tomto plemeni nikdy neslyšela, ale je tu chov. Třeba to někoho zaujeme.

Adresa v odkazu nefunkční fotky nicnerikajici. Nejspis hratky nejake holky.

13.8.2022 12:46
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Adresa v odkazu nefunkční fotky nicnerikajici. Nejspis hratky nejake holky.

Hrátky to nejsou. Je to moje známá, už starší paní. https://cs-cz.facebook.com/pages/category/Agricultural-Cooperative/H%C5%99eb%C4%8D%C3%ADn-Andaluz-La-Alessandra-1383433225050661/

Neregistrovaný uživatel

13.8.2022 12:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.95

Huskyjanina napsal(a):
Hrátky to nejsou. Je to moje známá, už starší paní. https://cs-cz.facebook.com/pages/category/Agricultural-Cooperative/H%C5%99eb%C4%8D%C3%ADn-Andaluz-La-Alessandra-1383433225050661/

Děkuji za vysvětlení a omlouvám se.

Neregistrovaný uživatel

13.8.2022 12:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.95

Teď mě tak napadlo. Je v ČR aspoň nějaký Orlovský Klusák nebo tu nemáme nic?

13.8.2022 12:49
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Děkuji za vysvětlení a omlouvám se.

Neni třeba se omlouvat :) Lada se na starý kolena zbláznila do těchto plemen. Doslova jima žije :)

13.8.2022 16:24
Horsana

XXX.XXX.40.140

Dotaz napsal(a):

Viac babeziózy v republike....ach jaj...

14.8.2022 21:07
Nezzie

XXX.XXX.68.96

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156357718/prodam-ponika-hrebce-15-roku.php

Poprvé co vidím, že někdo měří koně i s hlavou 😅

14.8.2022 21:09
Nezzie

XXX.XXX.68.96

Nevite někdo jak to dopadlo s tím hubeným voltižním rýžákem?
Jsem se odpovědi na reakci na inzerát nedočkala a fb apod. taky nevedu.

14.8.2022 21:14
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Nezzie napsal(a):

Netuším. Na stránkách toho útulku Pinta koně nevidím.
Trochu jsem doufala, že se majitelka třeba objeví tady, když jí to kamarádka měla doporučit, ale bohužel.

EDIT: Koukala jsem teď do diskuze na těch Jatečních koních, jestli něco nepřibylo.
Takže útulek Pinta nejdříve psal, že koník má přijet o víkendu a potom, že si to paní rozmyslela a dala ho někomu jinému. Jiný útulek také paní kontaktoval s tím, že by si koně vzali, ale zůstalo to z její strany bez odpovědi. To jen tak namátkou z komentářů.

15.8.2022 12:28
Horsana

XXX.XXX.40.140

Dotaz napsal(a):
Netuším. Na stránkách toho útulku Pinta koně nevidím.
Trochu jsem doufala, že se majitelka třeba objeví tady, když jí to kamarádka měla doporučit, ale bohužel.

EDIT: Koukala jsem teď do diskuze na těch Jatečních koních, jestli něco nepřibylo.
Takže útulek Pinta nejdříve psal, že koník má přijet o víkendu a potom, že si to paní rozmyslela a dala ho někomu jinému. Jiný útulek také paní kontaktoval s tím, že by si koně vzali, ale zůstalo to z její strany bez odpovědi. To jen tak namátkou z komentářů.

Boha jeho aj s týmito útulkami, už vidia, ako sa im posypú peniažky, grc toto

15.8.2022 17:26
Pipilota

XXX.XXX.95.119

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/155170678/teplokrevni-hrebecci-s-plnym-puvodem-na-sport-i-hobby.php

Tohle mě dostalo. Je to zajímavé pro všechny uvažující nad připouštěním své kobyly.

15.8.2022 17:46
Horsana

XXX.XXX.40.140

Pipilota napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/155170678/teplokrevni-hrebecci-s-plnym-puvodem-na-sport-i-hobby.php

Tohle mě dostalo. Je to zajímavé pro všechny uvažující nad připouštěním své kobyly.

Dostalo? Prečo?

15.8.2022 18:57
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Horsana napsal(a):
Dostalo? Prečo?

Jen 35000,- Kč mě dostalo.
Pravda je že nevíme po kterém hřebci (to s cenou většinou dost souvisí). Ale i tak když si sečtu náklady na vyšetření kobyly, připouštění, dopravu, výživu kobyly atd. Tomu se nedá konkurovat v případě chovu na jedné či dvou kobylách.
Nevím jestli je tohle jeden z podhorských chovů o kterých se šušká, že se to v nich s péčí nijak nepřehání. A nechci se tímto inzerujícího dotknout. Jen tam nevidím zisk. (možná než v nouzi živit celou zimu, tak je lepší pod cenou prodat budoucí valachy - to dává smysl)

15.8.2022 19:09
Horsana

XXX.XXX.40.140

Pipilota napsal(a):
Jen 35000,- Kč mě dostalo.
Pravda je že nevíme po kterém hřebci (to s cenou většinou dost souvisí). Ale i tak když si sečtu náklady na vyšetření kobyly, připouštění, dopravu, výživu kobyly atd. Tomu se nedá konkurovat v případě chovu na jedné či dvou kobylách.
Nevím jestli je tohle jeden z podhorských chovů o kterých se šušká, že se to v nich s péčí nijak nepřehání. A nechci se tímto inzerujícího dotknout. Jen tam nevidím zisk. (možná než v nouzi živit celou zimu, tak je lepší pod cenou prodat budoucí valachy - to dává smysl)

Chovatelia sa väčšinou zbavujú pred zimou žrebčekov za pár šupov, sú to žrebčeky, bude s nimi oštara, oddeliť, kastrovať, to sú výdavky naviac, treba pre nich miesto, žrádlo.

Mám pár známych s 10-30 ks chovmi a robia to rovnako.

Pravdepodobne sa koníkom okrem výchovy stádom veľa ľudskej manipulácie nedostalo, u hucula by som do toho išla bez obáv, u teplákov neviem, ale keby na mňa nejaký pekný ryšiačik zažmurkal :D

1000 euro sa mi za teplokrvné odstavča ale nezdá úplne málo.

Neregistrovaný uživatel

15.8.2022 19:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.154

Horsana napsal(a):
Chovatelia sa väčšinou zbavujú pred zimou žrebčekov za pár šupov, sú to žrebčeky, bude s nimi oštara, oddeliť, kastrovať, to sú výdavky naviac, treba pre nich miesto, žrádlo.

Mám pár známych s 10-30 ks chovmi a robia to rovnako.

Pravdepodobne sa koníkom okrem výchovy stádom veľa ľudskej manipulácie nedostalo, u hucula by som do toho išla bez obáv, u teplákov neviem, ale keby na mňa nejaký pekný ryšiačik zažmurkal :D

1000 euro sa mi za teplokrvné odstavča ale nezdá úplne málo.

Pokud ma papiry je to i u hrebecka malo. Běžně lezou na trojnasobek papírový hribata i vic.

15.8.2022 20:10

Pipilota napsal(a):

já jsem na to už koukala a mám slinu, koupit si hříbátko a dát ho na pastevko...pak se ze sna probudím a sjíždím na další inzerát

15.8.2022 20:19
lenacia

XXX.XXX.168.148

do zádele s hříbaty..

15.8.2022 20:21
Horsana

XXX.XXX.40.140

Pokud ma papiry je to i u hrebecka malo. Běžně lezou na trojnasobek papírový hribata i vic.

No tak s nejakým wanna be šporotvým pôvodom možno, ale pochybujem, že by sa ľudia nejak bili o Przedswitov, hoci teda ja áno, kebyže mám chuť ísť do teplokrvníka, čo ale nemám.
A asi ide o kone ľudskou rukou netknuté, tak možno aj preto, že nič nevedia, čo nie každý vníma ako výhodu.

A málo to nie je, viem o nižších cenách, ale vždy bola podmienka odviezť ich hneď po vypálení/odstave, väčšinou sa to robilo v jeden deň. A dávali sa bežne aj množstevné zľavy.

15.8.2022 21:24

Na przedswitce jsem kdysi jezdila, líbí se mi staré původy, ale tady není uvedeno ani třeba po jakých hřebcích....

leithian
Ono to hříbě jako tříletek bude mít cenu těch 150 tis.a to jen v nákladech za ustájení a krmení navíc, co si majitel vymyslí a v ustájku není a kde je lidská práce a výcvik...(počítám 3500+/- na měsíc po 3 roky-pastevko, )

16.8.2022 07:48
Pipilota

XXX.XXX.95.119

V inzerci píše MT. Pokud je takový hřebeček se silnou holení, tak za mě je to super předpoklad pro univerzální zvíře. (rozhodně lepší než většina "amerik" v ČR)
Zas ale těžko říct jak je to doopravdy s neosahanými hříbaty. No prostě mám cukání... (ale rozum mě drží zpátky)

JanaJanaJanaJana

16.8.2022 08:41
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154810724/starokladrubsky-vranik.php

tenhle kladrubák je nádhernej

už ho tam ale vidím po několikáté....červená kontrolka mi bliká při "v terénu lekavý", i když neznám podrobnosti, myslím, že s ohledem k tomuto cena neadekvátní....

16.8.2022 09:56
Horsana

XXX.XXX.40.140

Pipilota napsal(a):
V inzerci píše MT. Pokud je takový hřebeček se silnou holení, tak za mě je to super předpoklad pro univerzální zvíře. (rozhodně lepší než většina "amerik" v ČR)
Zas ale těžko říct jak je to doopravdy s neosahanými hříbaty. No prostě mám cukání... (ale rozum mě drží zpátky)

Njn, kto by nemal, MT a Przedswiti - to ja fakt môžem!

Osobne ale takéto teplokrvné mustangy - no neviem, teplokrvné žriebätá nebývajú z tých najbystrejších, heh, ale nikdy som nemala možnosť sa im venovať od ulovenia až po naučenie základov.

U huculov by som si trúfla, skúsenosť iba pozitívna, ale tí dva dni po ulovení, vypálení, odstave a transporte už sa vodili a dávali nohy, pretože to plemeno proste chápe bleskovo.

16.8.2022 10:19
jesie

XXX.XXX.224.171

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156426297/valasek-4-roky-vyska-135-cm.php

ať koukám,jak koukám,vidím tam na fotkách koně dva ..a teď který je na prodej...

16.8.2022 10:26

Předpokládám, že ten druhý vysoký bude otec.

18.8.2022 21:40
Nezzie

XXX.XXX.237.226

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156533831/kobylka-pro-deti.php

Vzhledem k věku mi ta cena nepřijde moc adekvátní...ale třeba se pletu.

18.8.2022 21:56
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Nezzie napsal(a):

Třeba to má odradit "holčičky " a překupníky a kobylu prodají levněji, když se najde někdo vhodný. Kamarádka takhle prodávala hříbě, aby vyfiltrovala lidi, co nebudou mít na základní péči.

Jinak máte sz.

18.8.2022 22:08
canka

XXX.XXX.215.25

Nezzie napsal(a):

Taky si myslím,že cena adekvátní není a že za ní kupce nenajdou....

A zase další,kterého je se potřeba zbavit před důchodem...

20.8.2022 08:34
canka

XXX.XXX.215.25

Tak tenhle inzerát mě opravdu zaujal...80 000,- kč za takového koně?Za mě se asi paní majitelka trošku pomátla s tou cenou....

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156567300/prodame-monumentalniho-valacha-ct.php

20.8.2022 08:47
jesie

XXX.XXX.14.53

canka napsal(a):
Tak tenhle inzerát mě opravdu zaujal...80 000,- kč za takového koně?Za mě se asi paní majitelka trošku pomátla s tou cenou....

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156567300/prodame-monumentalniho-valacha-ct.php

Oceňuji,že je paní úplně otevřená a upřímná 😂…. Ale tedy jsem zvědavá,který zajištěny dobrodruh by si ho koupil…

Coudas

20.8.2022 08:56
Coudas

XXX.XXX.87.254

Kůň pro mne, takovýho jsem taky vždycky chtěla a nemám ho, myslím barvou, a asi bych i ty prachy dala. Ale u mne by pošel.

20.8.2022 12:18
koně

XXX.XXX.174.63

canka napsal(a):

Já už ho nevidím ,asi ho někdo honem koupil

21.8.2022 11:54
koně

XXX.XXX.174.63

Nezzie napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154974534/klisna-qh-na-prodej.php

A zase ty fotky....

Hříbě přes rok, nic moc,ale dejme tomu ,některá se vyloupnou .
Má jen modré papíry a chtějí hned 115tisíc
Není to přehnaně nastřelené ? I když je to jakoby rádoby Emerika?

21.8.2022 13:25

koně napsal(a):
Hříbě přes rok, nic moc,ale dejme tomu ,některá se vyloupnou .
Má jen modré papíry a chtějí hned 115tisíc
Není to přehnaně nastřelené ? I když je to jakoby rádoby Emerika?

Možná se vyloupne, ale za takové vyžle s rybím okem bych nedala.

21.8.2022 18:10
lenacia

XXX.XXX.173.255

chcete koně za téměř čtvrt milionu?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156632152/friska-kobylka.php
má modrou ohlávku.

21.8.2022 18:57
Nezzie

XXX.XXX.237.147

lenacia napsal(a):
chcete koně za téměř čtvrt milionu?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156632152/friska-kobylka.php
má modrou ohlávku.

To je aspoň kvalitní inzerát 🤣

21.8.2022 19:53
koně

XXX.XXX.174.63

Nezzie napsal(a):

Na FB ve skupině Máme koně doma asi je ,chudák
Má ho nějaká paní ,fuksík jak radiátor, u hromádky slámy.A ona píše,že se po týdnu u ní už nepočůrává
Tahle zmínka mě zaujala ,běžně se ani hubení koně nepočůrávají
Tak jestli tam někdo chodí a umí to překopírovat ze skupiny ,možná to sem dá

23.8.2022 15:43
Dotaz

XXX.XXX.237.172

Nezzie napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156750622/pozor-vsem.php

Že by "vzorná" majitelka ryzáka

A hned toto ,že by náhoda?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156731547/kopime-kone-vhodneho-na-voltiz-a-drezuru.php

Oni jsou JK Rebellian. A ano, nyní již byvalá majitekla ryzáka je ta paní z prvního obrázku.

Neregistrovaný uživatel

23.8.2022 18:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.122.214

Prostě na něj hodila bobka a dok urvili ho. Jen to okecala aby nevypadala tak blbě. Snad se srovná nakonec i sám

24.8.2022 08:08

canka napsal(a):
Další sviňárna...

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156756794/huculka-babicka-pouze-jako-spolecnik-ke-koni.php

Stará, nejezditelná, potřebuje péči a peníze - tak šup s ní pryč!

Neregistrovaný uživatel

24.8.2022 10:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.172

Jinak altualizace k zrzavymu. Byvala majitelka ho cilene kupovala jako voltizniho pod decka. S majitelkou klubu se rozhadala a byla vyhozena (kvulo stavu kone) kun nemocny nebyl, na majitelku bylo i kvs. Proste ho nekrmila a huntovala. V novem se pry zatim daří dobře. Problemy nula krom hubenosti.

24.8.2022 12:59
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Jinak altualizace k zrzavymu. Byvala majitelka ho cilene kupovala jako voltizniho pod decka. S majitelkou klubu se rozhadala a byla vyhozena (kvulo stavu kone) kun nemocny nebyl, na majitelku bylo i kvs. Proste ho nekrmila a huntovala. V novem se pry zatim daří dobře. Problemy nula krom hubenosti.

Kéž má koník štěstí! A vše bylo jen zanedbané krmení a žádné bolesti či metabolické potíže. (smutné je že si koně dnes pořídí opravdu kde kdo a nemá ani tušení, že jak si vypočítal krmení podle hucula flinkajícího se po ohradě, že tedy pracující teplas 170KVH bude potřebovat o hodně víc než jen dvojnásobek sena)

28.8.2022 01:57
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Pamatujete tu příšernou jezdkyni, co prodávala tu lipicánku? Tak teď za půl mega prodává hřebce. Jezdecké fotky jsou zase "kvalita".
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156532771/prekrasny-hrebec-pura-raza-espanola.php

28.8.2022 02:17
Dotaz

XXX.XXX.235.225

A tady 600 000,- za koně a pořádné foto nedodají.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156845667/prodej-kone.php

Jeho výkonnost a cena - co vy na to? Odpovídá to? Nijak zvlášť se teda neumisťuje, je to valach, takže ani potenciál do chovu s lepším jezdcem a výsledky nehrozí.
https://www.jezdectvi.org/kun/KJ0SSC/skoky

28.8.2022 02:26
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Tohle ještě dražší, fotek ještě méně, ani výkonnost neuvedou. Fakt se najde kupec, kterému tohle stačí?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156758834/11-leta-zkusena-kobyla-parkur.php

28.8.2022 08:25

Dotaz napsal(a):
Pamatujete tu příšernou jezdkyni, co prodávala tu lipicánku? Tak teď za půl mega prodává hřebce. Jezdecké fotky jsou zase "kvalita".
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156532771/prekrasny-hrebec-pura-raza-espanola.php

Že bych přidala do prezentace hiporehabilitace, jak NEMÁ vypadat korektní sed?

28.8.2022 08:29

Dotaz napsal(a):
Tohle ještě dražší, fotek ještě méně, ani výkonnost neuvedou. Fakt se najde kupec, kterému tohle stačí?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156758834/11-leta-zkusena-kobyla-parkur.php

Výkonnost se dá dohledat. Ale seriózní prodejce ji uvede hned. A běžně se už dávají do inzerce i videa. A zootechnický postoj. A RTG.

28.8.2022 18:07
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Že bych přidala do prezentace hiporehabilitace, jak NEMÁ vypadat korektní sed?

Tady můžete čerpat, má to veřejně. Je tam hafo fotek se špornami, někdy ve slabinách. Výrazy těch koní mluví celkem jasně.

https://instagram.com/princeznaamalka?igshid=YmMyMTA2M2Y=

28.8.2022 18:19
jesie

XXX.XXX.215.38

Dotaz napsal(a):
Tady můžete čerpat, má to veřejně. Je tam hafo fotek se špornami, někdy ve slabinách. Výrazy těch koní mluví celkem jasně.

https://instagram.com/princeznaamalka?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Mě to píše že je profil soukromý a nelze se podívat

28.8.2022 18:24

My. co si myslime. že je instagram sprostý slovo jsme na tom lip. nepátráme.

28.8.2022 18:29
canka

XXX.XXX.215.25

28.8.2022 20:04
Dotaz

XXX.XXX.235.225

jesie napsal(a):

Aha, já to mám od dob lipicánky ve sledování, tak se omlouvám za mystifikaci, neuvědomila jsem si to. Fotky jsou podobné jako v těch inzerátech - pata nahoře, šporna v koni, nestabilní posez, noha, co lítá od plece po slabinu, a "nadšený" kůň.

Lipicánka byla tady.
https://youtube.com/channel/UCzpMjzTnYzBiHEqv143iFNQ

28.8.2022 20:35
Dotaz

XXX.XXX.235.225

My. co si myslime. že je instagram sprostý slovo jsme na tom lip. nepátráme.

Já si právě ráda udělám komplexní obrázek, když je možnost a čas.

28.8.2022 21:05

jesie napsal(a):

Mně taky.

28.8.2022 21:08

canka napsal(a):
Druhá fotka - kobylky kopyta katastrofa

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156958387/kobylka-s-hribetem.php

To teda! Ale inzerující očividně netuší.

28.8.2022 21:14

Dotaz napsal(a):
Aha, já to mám od dob lipicánky ve sledování, tak se omlouvám za mystifikaci, neuvědomila jsem si to. Fotky jsou podobné jako v těch inzerátech - pata nahoře, šporna v koni, nestabilní posez, noha, co lítá od plece po slabinu, a "nadšený" kůň.

Lipicánka byla tady.

Ale to po mně chce taky nějaké přihlášení.

28.8.2022 22:41
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Ale to po mně chce taky nějaké přihlášení.

Youtube?

29.8.2022 10:13
slonicess

XXX.XXX.245.26

Dotaz napsal(a):

Lipicánka byla tady.

to je prostě příšerný. to fakt ne. ta holka musí být uplně mimo. ten kuň podle mě vůbec neví co po něm chce. každopádně koně musí být zlatý když takovou nánu nesejmou. ta asi trenéra neviděla :(

29.8.2022 11:15

slonicess napsal(a):
to je prostě příšerný. to fakt ne. ta holka musí být uplně mimo. ten kuň podle mě vůbec neví co po něm chce. každopádně koně musí být zlatý když takovou nánu nesejmou. ta asi trenéra neviděla :(

Přesně. Po takové prezentaci bych si toho koně koupila hned. Zlatý zvíře.

JanaJanaJanaJana

29.8.2022 11:32
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156799848/norik-kobyla.php

exemplární příklad, jak podrazit koně. Děs.

29.8.2022 11:59

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156799848/norik-kobyla.php

exemplární příklad, jak podrazit koně. Děs.

Panáček z ČL má stále co nabídnout, od něj je těch inzerátů pořád dost...

29.8.2022 12:00

Dotaz napsal(a):
Youtube?

Jo. Ale už se zadařilo. Blonďatá copatá slečna bimbající se na koni. Děs! To zvíře je opravdu zlaté, když ji nevysype dlouhým obloukem.

29.8.2022 15:59
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Přesně. Po takové prezentaci bych si toho koně koupila hned. Zlatý zvíře.

Mne to odrazuje - dát půl mega za ztupeného koně.

30.8.2022 07:55

Dotaz napsal(a):
Mne to odrazuje - dát půl mega za ztupeného koně.

Tak on se ztupený kůň dá velice efektivně odtupit
Ale půl mega já nejspíš nedám nikdy za žádného....

31.8.2022 21:52
Nezzie

XXX.XXX.70.70

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/157124325/qh-x-ct-vsestranny-valach-vhodny-do-sportu.php

Chápu, že je charakterni kůň drahý ale toto mi přijde fakt přestřelený.

1.9.2022 07:20
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Nezzie napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/157124325/qh-x-ct-vsestranny-valach-vhodny-do-sportu.php

V inzerátu jsou opravdu krásné fotky... A ve velmi hezkém prostředí. Kdyby se z toho dalo odvodit, že je taková úroveň i v krmení a ježdění. Pokud se tam člověk zajede podívat a ten koník s ním hezky a pohodlně zajede jízdárnu a odskáče. Pak věřte, že cena odpovídá. (mě se to taky nelíbí, že to vlastně znamená, že na koně nemám - ale podívejte se kolik je dnes v ČR průměrný plat)

Vlastnit koně není pro každého. A jako jsou auta třeba Škoda a Mercedes (Lamborghini). Tak trochu šmajda k lesu je něco jiného než parkurák v nejlepších letech - stejně tak kůň pro jednoho je jiná než kvalitní školní učitel co sveze každého. A jen z fotek v inzerci se tohle nepozná. Navíc slevit se dá vždycky!

1.9.2022 07:55

Já si také takového koně umím představit za čtvrt milionu. A neměla bych ani na takového...

1.9.2022 08:02
jesie

XXX.XXX.224.171

Nezzie napsal(a):

Pokud by měl oboustranný skokový původ a už něco i vyskákáno...tak bych řekla,že je za ty peníze.

Ale QH primárně nejsou a nikdy nebudou skokani. Mám křížence QH a A1/1 na vyšší noze,typově spíše do A1/1,ale skokové nadání má naprosto průměrné,tak do Z , určitě v dnešní konkurenci KWPN a pod. vyšlechtěných plemen nemá šanci na nějaké skvělé umístění. A to matka skákala překážkové dostihy.

Kůň je sice krásný,povedl se moc,ale....od koně za 400 tis už bych čekala opravdu víc ač také chválím fotky a prezentaci,informace ke koni jsou absolutně o ničem.

1.9.2022 08:19

Jak vidím v původu Chex (Doc Bar) svítí mi velká červená kontrolka. A o panel testu ani zmínka...

1.9.2022 09:40
Nezzie

XXX.XXX.70.70

jesie napsal(a):
Pokud by měl oboustranný skokový původ a už něco i vyskákáno...tak bych řekla,že je za ty peníze.

Ale QH primárně nejsou a nikdy nebudou skokani. Mám křížence QH a A1/1 na vyšší noze,typově spíše do A1/1,ale skokové nadání má naprosto průměrné,tak do Z , určitě v dnešní konkurenci KWPN a pod. vyšlechtěných plemen nemá šanci na nějaké skvělé umístění. A to matka skákala překážkové dostihy.

Kůň je sice krásný,povedl se moc,ale....od koně za 400 tis už bych čekala opravdu víc ač také chválím fotky a prezentaci,informace ke koni jsou absolutně o ničem.

Takhle nějak jsem to myslela. Určitě se dá najít kůň za stejnou cenu co má přece jen větší předpoklad do sportu.

1.9.2022 09:44
lenacia

XXX.XXX.173.255

Jak vidím v původu Chex (Doc Bar) svítí mi velká červená kontrolka. A o panel testu ani zmínka...

Gamblin má panel hotový a vše by měl mít negativní...
Nicméně on sám je dušný, ale zda to má genetické, nebo se mu to vyvinulo časem to vám neřeknu. Žádný z jeho potomků na to však myslím netrpí.
On sám sice neskákal bůhví co, ale pár parkurů šel a byl to stylař.
To ovšem neznamená, že snad nějak souhlasím s cenou daného koně.

1.9.2022 10:02
jesie

XXX.XXX.224.171

lenacia napsal(a):
Nicméně on sám je dušný, ale zda to má genetické, nebo se mu to vyvinulo časem to vám neřeknu. Žádný z jeho potomků na to však myslím netrpí.

jj,však jsem to i psala výše...skočí,ty menší soutěže věřím,že odchodí,ale nevěřím,že je schopen konkurovat vyšlechtěným plemenům do skoků...zejména,když nemá žádnou závodní minulost.Proto bych takového koně v inzerátu neprezentovala jako vhodného na skoky...ale umím si ho představit jako cowhorse nebo WE,tam by asi zazářil....Ale ne za tyhle peníze,zatím...

1.9.2022 10:18
lenacia

XXX.XXX.173.255

jesie napsal(a):
jj,však jsem to i psala výše...skočí,ty menší soutěže věřím,že odchodí,ale nevěřím,že je schopen konkurovat vyšlechtěným plemenům do skoků...zejména,když nemá žádnou závodní minulost.Proto bych takového koně v inzerátu neprezentovala jako vhodného na skoky...ale umím si ho představit jako cowhorse nebo WE,tam by asi zazářil....Ale ne za tyhle peníze,zatím...

Tak s tím souhlasím, že kůň s generací parkuráků je na tom lépe. Na druhou stranu, v jaké parkurové úrovni se to začne projevovat.
QH, a zrovna od Gamblina, kterého sem znala osobně... mohl by mít výhodu v obratnosti mezi překážkami...
Ovšem co já vím co tenhle pošetřený 11 letý kůň umí... Má 5 fotek v postoji a 2 na lonži, a chtějí 400k....

2.9.2022 18:56
Horsana

XXX.XXX.40.140

lenacia napsal(a):

Štúdie ukázali, že pokiaľ jeden z rodičov trpel astmou, šanca že týmto ochorením bude postihnutý aj jeho potomok je 3,2 x vyššia a pokiaľ boli postihnutí obaja rodičia dokonca 5 x vyššia, než v prípadoch keď sú obaja rodičia zdraví.

2.9.2022 19:02
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Horsana napsal(a):
Štúdie ukázali, že pokiaľ jeden z rodičov trpel astmou, šanca že týmto ochorením bude postihnutý aj jeho potomok je 3,2 x vyššia a pokiaľ boli postihnutí obaja rodičia dokonca 5 x vyššia, než v prípadoch keď sú obaja rodičia zdraví.

u lidí, nebo u koní? (obojí mě nepotěší)

2.9.2022 19:38
lenacia

XXX.XXX.168.148

Jako, majitelka tvrdila, že se mu to rozvinulo z plesnivého sena. že to neměl vrozené.... Ale já nejsem vědma

2.9.2022 19:50
Horsana

XXX.XXX.40.140

Pipilota napsal(a):
u lidí, nebo u koní? (obojí mě nepotěší)

Toto info je zo štúdie na koňoch, u ľudí neviem...

3.9.2022 09:31
Dotaz

XXX.XXX.235.225

3.9.2022 09:49
lenacia

XXX.XXX.173.255

No... Tyjo... To zlatej ten kinskej

3.9.2022 12:10
Nezzie

XXX.XXX.68.217

Dotaz napsal(a):
A co tento poměr cena/výkon?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156374700/predam-kona.php

Jsem vždycky žila v tom, že koně za tuto cenu se do "obyč" inzerce ani nedávají. Že si je kupují rovnou již předem dohodnutí zájemci.

3.9.2022 12:25
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Nezzie napsal(a):
Jsem vždycky žila v tom, že koně za tuto cenu se do "obyč" inzerce ani nedávají. Že si je kupují rovnou již předem dohodnutí zájemci.

Já vůbec nedokážu posoudit, jestli ta úroveň toho koně je tak vysoká a ta cena odpovídá, nebo je to nadhodnocené. Sport nesleduju, nemám vůbec šajna, jak se takoví koně finančně pohybují.

3.9.2022 13:30
Nezzie

XXX.XXX.68.217

Dotaz napsal(a):
Já vůbec nedokážu posoudit, jestli ta úroveň toho koně je tak vysoká a ta cena odpovídá, nebo je to nadhodnocené. Sport nesleduju, nemám vůbec šajna, jak se takoví koně finančně pohybují.

Já to beru jen podle té ceny, se ve sportu vůbec nevyznám. Podle mě v normální inzerci nemůžou najít zájemce.

4.9.2022 13:15
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Kecy, jak si zaslouží koně klidný důchod u jiných lidí, mě vždycky dostávají.

4.9.2022 14:23

canka napsal(a):
Už dosloužili,tak ať táhnou...

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/157258151/darujeme-kone-na-duchod.php

Jasně! A ještě si je odvezte, aby nás to nestálo ani korunu. Hnus, velebnosti.

4.9.2022 19:13
canka

XXX.XXX.149.20

Přesně..ale hlavně,že si zaslouží klidný důchod na pastvině...fakt mě tohke rozčiluje

7.9.2022 19:58
lenacia

XXX.XXX.168.148

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/157418054/klisna-vhodna-jako-spolecnik.php

Jakože, stranou vše co už tu znělo před tím u jiných koní...
Proč posílají tyhle fotky?
Prodávají kobylu co je max na nějaký povození dětí, a to těžce možná... ale fotky dají ze závodů a jak skáče přes překážky....
Ano asi tam vypadá hezky a zdravá. Ale pak si ji koupí zase někdo, kdo sice není překupník, ale rozumu 2x nepobral... "Však tady skáče", a z koně společníka je naráz kůň jezdecký

7.9.2022 20:18
Pipilota

XXX.XXX.95.119

lenacia napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/157418054/klisna-vhodna-jako-spolecnik.php

Jakože, stranou vše co už tu znělo před tím u jiných koní...
Proč posílají tyhle fotky?
Prodávají kobylu co je max na nějaký povození dětí, a to těžce možná... ale fotky dají ze závodů a jak skáče přes překážky....
Ano asi tam vypadá hezky a zdravá. Ale pak si ji koupí zase někdo, kdo sice není překupník, ale rozumu 2x nepobral... "Však tady skáče", a z koně společníka je naráz kůň jezdecký

Navíc na té podzimní fotce ze závodů nijak snadno krmitelná nevypadá - to by byla s podzimem kulatější i po nabité sezóně.

Za mě další z kategorie "šup s koněm z domu než budeme muset platit za kafilerii či doktory atd." Kdo nekoupí, neprohloupí...

7.9.2022 22:25

Já vždycky prahla po šimličce, šimlíkovi, ale teď mě straší melanomy, myslíte, že žádný v tomto věku nemá?

8.9.2022 10:53

Já vždycky prahla po šimličce, šimlíkovi, ale teď mě straší melanomy, myslíte, že žádný v tomto věku nemá?

U šimlů melanomy v 99% nevadí. Mnohem horší je to u "barevných" koní.

8.9.2022 11:16
jesie

XXX.XXX.224.171

U šimlů melanomy v 99% nevadí. Mnohem horší je to u "barevných" koní.

Můžu se zeptat proč? Jaký je rozdíl v barvě koně?

8.9.2022 11:24

Měli jsme několik šimlů a arabů nebo shagyí k tomu a u všech jsme řešili nebo řešíme melanomy. U dvou z nich byly příčinou smrti přímo u ostatních nepřímo. Když jsme s diagnózou - není to on - přivezli koně na kliniku, tak když to byl bílej arab, jen hledali melanomy. Našli vždycky a vždycky mohly za problém, (krvácení do břišní dutiny, koliky....).
Poté, co nám 13.6. zemřela 22 letá shagya více méně do hodiny od prvních příznaků něčeho nestandardního. ( V osm běhala a žrala ve výběhu, v devět se zpomalila a projevovala diskomfort, než dorazil veterinář, tak o tři čtvrtě na deset byla mrtvá - prasklý melanom😡, do toho dne kobylka bez zdravotních problémů). Tak jsem se zařekla, že bílej kůň už nikdy, postaráme se o shagyu (šimlu), co máme a jinak už jen jiné barvy. Jen tak mimochodem i ta naše poslední arabka má od loňska zvláštní problémy, nemůže jakékoliv jádro, šrot, granule...., Najednou zničeho nic se začala při žrádle ucpávat ( hltan), 3x jí veterinář už zachraňoval, za rok, před tím nic, a to jsme jí po první příhodě všechno namáčeli...., MVDr má podezření na melanom nebo jinou překážku, budeme se snažit diagnostikovat, zatím tráva a seno, mrkev....bez problémů, tak sbíráme síly a odvahu.

8.9.2022 11:29

Podobná zkušenost: jediná šimla v maštali, toho času 26 let, opakované těžké koliky, MVDr. to tipuje na melanom prorostlý někam dovnitř. Poslední kolika trvala strašlivých pět dnů, už jsme to fakt vzdávali, ale Kačenka to dala.

8.9.2022 11:34

jesie napsal(a):

Obecně se uvádí, že u barevných koní jdou melanomy vzácnější, ale o to agresívnější. Ale ani bílí koně nejsou očividně ušetřeni, viz příspěvky nade mnou. Ale i tak si myslím, že statisticky je to riziko menší. Mám i studii, ve které se zabývali melanomy starokladrubských koní, běloušů.

8.9.2022 18:10
canka

XXX.XXX.215.25

No nejeli by jste se hned podle fotky podívat?Krasné to zvířátko

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/157437343/prodam-nebo-vymenim.php

JanaJanaJanaJana

9.9.2022 09:22
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

canka napsal(a):
No nejeli by jste se hned podle fotky podívat?Krasné to zvířátko

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/157437343/prodam-nebo-vymenim.php

Mně by teda dost děsilo, co bych viděla reálně.

12.9.2022 15:12

Tak tož do vozu bych mu přivezla nějaké pěkné loukoťové kolo a do tahu třeba posilovací pružinu

12.9.2022 15:40
Horsana

XXX.XXX.40.140

Melanómy sú aj vo vzdušnom vaku, v riti, v lymfatických uzlinách, šimla nebrať.
Málokedy sú zhubné, ale vedia koňa zabiť, alebo vedú k jeho utrateniu.

12.9.2022 19:44

Horsana napsal(a):
Melanómy sú aj vo vzdušnom vaku, v riti, v lymfatických uzlinách, šimla nebrať.
Málokedy sú zhubné, ale vedia koňa zabiť, alebo vedú k jeho utrateniu.

Právě, proto šimlíčka už ne, dělala se studie na bílých starokladrubákách? ......šlo o bílého koně na prodej, ve věku 20 let, úžasňák nejúžasnější, ale pravděpodobně asi už i s melanomy, proto jsem se ptala, to byla řečnická otázka.

12.9.2022 22:54
Horsana

XXX.XXX.40.140

Právě, proto šimlíčka už ne, dělala se studie na bílých starokladrubákách? ......šlo o bílého koně na prodej, ve věku 20 let, úžasňák nejúžasnější, ale pravděpodobně asi už i s melanomy, proto jsem se ptala, to byla řečnická otázka.

Štúdií bolo, je a bude stále dosť, je to vďačná téma.

https://docplayer.cz/12963506-Ceska-zemedelska-uni-verzita-v-praze.html

Tuná vysvetlenie, čo je melaqnóm, nelanocytóm, ako je to z tých koní iných farieb a tak ďalej, z DP, ale neviem, či sa zobrazí odkaz:

https://is.muni.cz/th/dgt4u/DP_A_Kucerova.pdf - toto je u koní plemena Camargue, ale je tam jasne popísaný podobný genetický základ, ako u kladrubákov a na str. 19-20 je veľmi pekné delenie konských melanómov.

12.9.2022 23:02
Horsana

XXX.XXX.40.140

jesie napsal(a):

Anaplastický malígny melanóm u koní všetkých farieb je agresívne, často rýchlo metastazujúce, fatatálne ochorenie, melanóm vybeľujúcich koní je omnoho menej agresívny.

Jedná sa o multifaktoriálne ochorenie (genetika, vrátane geneticky mechanizmov imunitného systému, genetická diverzita organizmu jednotlivca, línia, rodinný výskyt, prostredie)

13.9.2022 08:42
evcusik

XXX.XXX.46.54

Horsana napsal(a):
Anaplastický malígny melanóm u koní všetkých farieb je agresívne, často rýchlo metastazujúce, fatatálne ochorenie, melanóm vybeľujúcich koní je omnoho menej agresívny.

Jedná sa o multifaktoriálne ochorenie (genetika, vrátane geneticky mechanizmov imunitného systému, genetická diverzita organizmu jednotlivca, línia, rodinný výskyt, prostredie)

když jsme tady u problematiky melanomu a běloušů - řeším připuštění bílé kobyly (Gg genotyp), u které se melanomy vyskytly a již nejsou*. Je moje úvaha správná, že pokud chci hrát o vyšší šance na zdraví hříběte (melanomy), že je dobře vybírat mezi barevnými hřebci? Trošku se ve mě láme si díky nárokům na barvu vyhodit dobré bílé hřebce.

*stres, imunita zapříčinila stav, část se vyřezala, druhá část řezání se odložila až nebudou mouchy, pak při ohledání vetkou nic nenašla. samozřejmě nelze ručit za stav uvnitr.

13.9.2022 11:05
Arbora

XXX.XXX.149.42

Tak čučoriedka, alebo anjleik?

"Čučoriedka je pripravená do nového domova... najkrajšie žriebätko, aké sme kedy splodili... šťastie má rodinka, ktorá dostane tohto anjelika.. Pre viac informácií o nej pošlite správu na whatsapp
+233 54 662 2471"

13.9.2022 11:34

Arbora napsal(a):
Tak čučoriedka, alebo anjleik?

"Čučoriedka je pripravená do nového domova... najkrajšie žriebätko, aké sme kedy splodili... šťastie má rodinka, ktorá dostane tohto anjelika.. Pre viac informácií o nej pošlite správu na whatsapp
+233 54 662 2471"

Ghana???

13.9.2022 12:06
Dotaz

XXX.XXX.235.225

13.9.2022 12:12
Arbora

XXX.XXX.149.42

To bude nejaký chovateľský raj v tej Ghane, ryby, mačky, kone, 30 druhov psov, hady...

13.9.2022 22:00
Nezzie

XXX.XXX.71.65

14.9.2022 06:46

Nezzie napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/157380253/arabsky-plnokrevnik.php

Takový záda jsem ještě neviděla.

Já ano. Moc pěkná lordóza. By mě zajímalo, jak k ní ten kůň přišel.

14.9.2022 07:37

Není spíš vychýlená pánev? Z té čtvrté fotky to na mě dělá ten dojem...
Fotky teda stojí za zdrávas, ale nasazení toho ohonu....

14.9.2022 12:22

Není spíš vychýlená pánev? Z té čtvrté fotky to na mě dělá ten dojem...
Fotky teda stojí za zdrávas, ale nasazení toho ohonu....

Inzerát vymazán.

14.9.2022 14:09

JJ, toho jsem tam viděla a nebyl on už v inzerci několikrát, ? tako vé to...zvažuji prodej....ještě byl možná i hřebec, měli jsme to tady v nějaké diskusi, tuším fotky se srdíčky? nebylo to ono?

14.9.2022 14:12

Mám taky koně s lordozou, má ji od hribete. V páteři srusty nemá, jezdecky je bez problému využitelný - schváleno vetem i fyzioterapeutkou i samotným koněm, který neuhyba při tlaku na hřbet...

14.9.2022 14:16

JJ, toho jsem tam viděla a nebyl on už v inzerci několikrát, ? tako vé to...zvažuji prodej....ještě byl možná i hřebec, měli jsme to tady v nějaké diskusi, tuším fotky se srdíčky? nebylo to ono?

Joo, to mi něco říká...

JanaJanaJanaJana

14.9.2022 16:04
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/157663159/prodam-kobylu-norik.php

Jojo, určitě dám 120 táců za kobylu, která není po zkouškách a ještě jí není ani dva a půl a už se na ní rajtuje a bůhví v jak moc velké je zátěži v tahu je.

Hnus, velebnosti

14.9.2022 16:20

Jojo, určitě dám 120 táců za kobylu, která není po zkouškách a ještě jí není ani dva a půl a už se na ní rajtuje a bůhví v jak moc velké je zátěži v tahu je.

Hnus, velebnosti

U chladasu se takto pracuje.jako u ČT ve třech letech.

JanaJanaJanaJana

14.9.2022 16:24
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

U chladasu se takto pracuje.jako u ČT ve třech letech.

Chlaďas má výkonnostní zkoušky ve třech letech. To tím pádem neznamená, že musí mít zakončený výcvik ani ne ve dvou a půl letech. O rajtování na dvouletém chlaďasovi ani nemluvím.

14.9.2022 16:40

Píše částečně.....kobyla vypadá dobře.
Edit: není jedenáctiletá

14.9.2022 18:49
evcusik

XXX.XXX.46.54

Hnus, velebnosti

ročník 2011 - řekla bych že ji je víc ;)

14.9.2022 19:29
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Hnus, velebnosti

http://norik.plemennakniha.com/detail/235602/darja/zakladni-udaje
na 3 kliky je vidět co je kobyla zač - i jak dopadla při uchovnění...

Za mě je cena v pořádku pokud umí kobyla sama tahat i různé zemědělské nářadí. On je takový výcvik náročný víc jak pod sedlem. Pokud je i zdravá. (nemít já na krku ty dva poncly šla bych do takové kobyly hned) Je to dlouhověké plemeno. A pod pojmem částečně obsednutá se dá představit lecos (třeba normálně chodí pod děckama na vycházky k lesu a jen není naučená na jízdárenské pomůcky)

Podle mě je to dobrý inzerát.

Coudas

14.9.2022 19:47
Coudas

XXX.XXX.87.254

Taky disponuji. Přišla k ní bo paint, ve 2 letech westernové sedlo, těžký chlap a plný výcvik.

14.9.2022 23:15
koně

XXX.XXX.174.63

Hnus, velebnosti

Narozená 2011
To už pár let přece může tahat i nosit

JanaJanaJanaJana

15.9.2022 09:34
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Hnus, velebnosti

Ok, beru zpět, pro oči si nevidím, chybička se vloudila.

Zadavateli inzerátu se tímto omlouvám.

Za těchto okolností je cena za takového koně dost nízká, pokud je kobyla zdravá a je po zkouškách.

16.9.2022 20:51

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/157842245/hodny-valach.php
...tady se pěkně przní

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/157778910/klisna-do-sportu.php
...a tady jsem se dobře pobavila, jak se vám líbí projev kobyly na parkuru?

17.9.2022 07:40

Ad 1 - jestli umím počítat, šimlík má k dnešnímu dni 2 roky a necelé 4 měsíce. Je třeba rychle prodat, no.

Ad 2 - asi nekoukám na správné video, nic nepatřičného jsem neviděla.

Neregistrovaný uživatel

17.9.2022 08:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.186

Ad 1 - jestli umím počítat, šimlík má k dnešnímu dni 2 roky a necelé 4 měsíce. Je třeba rychle prodat, no.

Ad 2 - asi nekoukám na správné video, nic nepatřičného jsem neviděla.

Nepatricneho ani ne ale tohle ze je zvire za 850? Zas tak zazracny mi ten vykon nepripadl

17.9.2022 09:41
evcusik

XXX.XXX.46.54

Tak už jen připuštění se bude pohybovat kolem 2 tis E. Mě se líbilo předvedení mladého koně na parkuru, L? měla klidný projev, předpokládám že by byla klisna vhodná i pro juniora. Zdravá (i na RTG). proč ne, hádám že kupec se najde.

já jsem jednoznačně pro, aby se ceny za koně narovnavaly. Prijezdit koně není hned a zadarmo. Vychovat koně a ve zdravých podmínkách taky není lusknutim prstu.

všichni si přejí zdravé bombproof koně max za 50-100. A to je prostě nereálné. Na druhé straně se jezdí na kdejake nemocné hajtre, která s mírně pokročilími neuteče, protože má svoje DG.

17.9.2022 10:22

Já klikla.na.odkaz.pustila.si video.kun je to asi on....z inzerce.
Křižuje ve cvalu.uprednostnuje jednu stranu cvalu.za překážkou zaskakuje do kontracvalu...to může být i jezdcem.ale kůň za cenu zahradky s altánkem. by i se slabým jezdcem mohl mít lepší projev.
Edit.prodavaji spíš původ.ne kone

Simlik je i z fotek ještě hříbě...

17.9.2022 10:50
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Ze šimlíka bych tedy okamžitě sundala jezdce a nechala ho dorůst někde na pastevku ještě skoro rok.

Ale chápu že prodávat 2,5 leté hříbě je prostě prodělek - tak se snaží rychlým obsednutím tu cenu zvednout (tím koně odsunuli směrem k Neználkům - tedy za mě k horšímu)

17.9.2022 17:25

Nepatricneho ani ne ale tohle ze je zvire za 850? Zas tak zazracny mi ten vykon nepripadl

Byl to pěkný, klidný, elegantní projev. Mně se líbil.

17.9.2022 19:00
evcusik

XXX.XXX.46.54

Byl to pěkný, klidný, elegantní projev. Mně se líbil.

A určitě prodává původ - ač se v oldenburgském plemeni moc neorientuji, tak nějaká jmena mi povědomá přijdou :D

18.9.2022 17:30

Já klikla.na.odkaz.pustila.si video.kun je to asi on....z inzerce.
Křižuje ve cvalu.uprednostnuje jednu stranu cvalu.za překážkou zaskakuje do kontracvalu...to může být i jezdcem.ale kůň za cenu zahradky s altánkem. by i se slabým jezdcem mohl mít lepší projev.
Edit.prodavaji spíš původ.ne kone

Simlik je i z fotek ještě hříbě...

má inzerát i na EQCH tam je o 10tis. euro levnější a i sleva, tak případní zájemci tam.

19.9.2022 09:25

axl napsal(a):
Taky pecka
https://zvirata.bazos.cz/kun/20/?hledat=sh%c3%a1n%c3%adm&rubriky=zvirata&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&kitx=ano

odkaz je jen na stránku inzerce, ne na inzerát......musíte ho nejdřív otevřít, ten inzerát, a pak zkopírovat odkaz

19.9.2022 09:39

axl napsal(a):
Taky pecka
https://zvirata.bazos.cz/kun/20/?hledat=sh%c3%a1n%c3%adm&rubriky=zvirata&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&kitx=ano

Myslíte ten z Benešova?

19.9.2022 09:54
Arbora

XXX.XXX.149.42

Asi to bude tento:

"Dobrý den schaním koně a to pro kamarádku nejlépe za 10 tisíc Kč mize byt i 20 ale spis 10 kun by mel byt hodny mladý jelikož je na rekreaci tak i skákat 30-160cm barva by mela byt bílá a výška tak 160cm kdyby někdo měl takového koně tak volejte nepište a DETI NEVOLAT ANI NEPSAT!"

19.9.2022 09:55
jesie

XXX.XXX.224.171

...tady se pěkně przní

ad Kobyla na parkuru....mě se právě dost líbí...to,že občas křižuje bych přičetla spíš horší přiježděnosti,což u parkurových koní není žádný div a neobvyklé...jinak je pozorná,klidná,nepere se s jezdkyní....za mě moc hezké podívání na obě...a ano,může mít takovou cenu

19.9.2022 12:56

axl napsal(a):
Taky pecka

Já myslela, že když začne škola, tihle nudící se jedinci zmizí. A ono ne.

19.9.2022 13:13
withoutme

XXX.XXX.245.26

...tady se pěkně przní

To trošku uchvátala to ježdění:( zrovna jemu by dost prospělo dospět

19.9.2022 13:26

jesie napsal(a):
ad Kobyla na parkuru....mě se právě dost líbí...to,že občas křižuje bych přičetla spíš horší přiježděnosti,což u parkurových koní není žádný div a neobvyklé...jinak je pozorná,klidná,nepere se s jezdkyní....za mě moc hezké podívání na obě...a ano,může mít takovou cenu

Když si spočtu všechny náklady za mojí kobylu, co jsem do ní vložila, taky se můžu vyšplhat na takovou cenu...a to možná jen za ustájení.
když to vemu jako celek , za takovou sumu by mohl umět se pohybovat, pokud to neumí je někde něco špatně a do budoucna i bude, jako pro parkurového koně je cena úplně mimo( na oblastních závodech jsou k vidění určitě lépe přiježdění koně a není to výjimka, tak si myslím, že pracovat na skokové gymnastice nebo lehké drezuře div není) , psala jsem to i výš, prodávají především původ, tak bych ale nedávala do inzerce video z parkuru, kde to kobyla mastí, jak se jí chce.

19.9.2022 14:20
jesie

XXX.XXX.224.171

Když si spočtu všechny náklady za mojí kobylu, co jsem do ní vložila, taky se můžu vyšplhat na takovou cenu...a to možná jen za ustájení.
když to vemu jako celek , za takovou sumu by mohl umět se pohybovat, pokud to neumí je někde něco špatně a do budoucna i bude, jako pro parkurového koně je cena úplně mimo( na oblastních závodech jsou k vidění určitě lépe přiježdění koně a není to výjimka, tak si myslím, že pracovat na skokové gymnastice nebo lehké drezuře div není) , psala jsem to i výš, prodávají především původ, tak bych ale nedávala do inzerce video z parkuru, kde to kobyla mastí, jak se jí chce.

Nevím tedy,na jaké závody a v jaké oblasti se jezdíte dívat...přiježděného koně,aby člověk pohledal.,..rozhodně u parkurů a zejména v naší SČ oblasti to tedy standart není a je to pouze vyjímka. Slušný parkurový kůň v L v amatérech je schopný za víkend vydělat 10 tis zpět a ještě díky tomu navýší svoji vlastní hodnotu....

Tak to mi ,prosím,vložte nějaké video z oblasti s lépe přiježděným parkurovým koněm ,ráda se pokochám...

19.9.2022 14:23

Já tedy nevidím, že si to kobyla mastí, jak chce. Koně prchajícího na parkuru si představuji jinak. I jsem jich pár viděla.

19.9.2022 18:00

Já tedy nevidím, že si to kobyla mastí, jak chce. Koně prchajícího na parkuru si představuji jinak. I jsem jich pár viděla.

mastí, jako že si tam strká nohy, jak se jí to náhodou vyjde.

19.9.2022 18:05

jesie napsal(a):
Nevím tedy,na jaké závody a v jaké oblasti se jezdíte dívat...přiježděného koně,aby člověk pohledal.,..rozhodně u parkurů a zejména v naší SČ oblasti to tedy standart není a je to pouze vyjímka. Slušný parkurový kůň v L v amatérech je schopný za víkend vydělat 10 tis zpět a ještě díky tomu navýší svoji vlastní hodnotu....

Tak to mi ,prosím,vložte nějaké video z oblasti s lépe přiježděným parkurovým koněm ,ráda se pokochám...

já žádné natočené nemám, jsme jihočeská oblast, na you tube určitě nějaké najdete, já jdu koukat na ty od vás ze sč. oblasti, tak vysoké částky za výhry jsem ani nezaznamenala..... kouknu na startky na závody.org

19.9.2022 20:23
jesie

XXX.XXX.215.38

mastí, jako že si tam strká nohy, jak se jí to náhodou vyjde.

Neberte to nijak osobně,ale vy sama jezdíte nebo jste jezdila parkury?

19.9.2022 21:53

o bože už je to tu zase, ne nejezdím nic, jezdím úplně na prd, ale furt, tím mi chcete vysvětlit , že nemám mít názor? a všimnout si že koník křižuje a moc se mu nechce cválat na druhou stranu je hřích? všiml si toho někdo jiný? (v oblouku nejblíže ke kameře to bylo nejvíc patrné, skočila tak další tři skoky a pak přes klus opět naskočila do správného cvalu)
Mezi skoky snad existují nějaké distance, jezdec si parkur prochází aby věděl...podle koně nebo situace zvolí variantu buď dopředu nebo na sebe(např. 5 nebo 6 cvalových), rozumíme si....tak nějaké povědomí o parkuru mám .
je to jako v jiné diskusi s poníkem,.... takže protože koně jsou obecně nepřiježdění, budem to považovat za standart? běžnou věc? se kterou se na parkuru budem běžně potkávat? tak to se zeptám ještě naposled, kam to jezdectví spěje.
Edit: koukala jsem na finance na startkách, do L je to cca 12 stovek až 2 tisíce, od S je to zajímavější cca 4,5 tis., ale dle výsledků kobyly asi nad její síly. Asi by měli lépe přijezdit

20.9.2022 08:38
jesie

XXX.XXX.224.171

o bože už je to tu zase, ne nejezdím nic, jezdím úplně na prd, ale furt, tím mi chcete vysvětlit , že nemám mít názor? a všimnout si že koník křižuje a moc se mu nechce cválat na druhou stranu je hřích? všiml si toho někdo jiný? (v oblouku nejblíže ke kameře to bylo nejvíc patrné, skočila tak další tři skoky a pak přes klus opět naskočila do správného cvalu)
Mezi skoky snad existují nějaké distance, jezdec si parkur prochází aby věděl...podle koně nebo situace zvolí variantu buď dopředu nebo na sebe(např. 5 nebo 6 cvalových), rozumíme si....tak nějaké povědomí o parkuru mám .
je to jako v jiné diskusi s poníkem,.... takže protože koně jsou obecně nepřiježdění, budem to považovat za standart? běžnou věc? se kterou se na parkuru budem běžně potkávat? tak to se zeptám ještě naposled, kam to jezdectví spěje.
Edit: koukala jsem na finance na startkách, do L je to cca 12 stovek až 2 tisíce, od S je to zajímavější cca 4,5 tis., ale dle výsledků kobyly asi nad její síly. Asi by měli lépe přijezdit

Já jsem psala,že to nemyslím zle...jen,že pokud jezdec má sám naježděno,dokáže lépe odhadnout proč co který kůň na parkuru dělá...máte to "pod zadkem",nic víc v tom není...

Já si trvám na svém,že kobyla naopak velmi dobře šla celou jízdu,jezdkyně taky velmi dobře a vidím tam předpoklad do sportu i nadále...To,že je kobyle 6 let,je nezkušená,nevychází jí skoky a třeba jezdkyně nezareagovala dostatečně,aby podržela tempo nebo přeskok - to nevypovídá o tom,že by byl kůň nemocný nebo špatný.

Ptáte se na špatné diskuzi,doporučuji napsat na ČJF novému předsedovi,pokud vím,je vstřícný diskuzi a jeho dcera aktivně závodí v parkurech - tam je správné místo diskutovat o přiježděnosti. Já se snažím na našem "malém" písečku o 40ti koních působit a pomáhat tak v koňském světě k osvětě.

Edit: opakuji,že kobyle je 6 let. Netvrdím,že je to druhá Catch me

20.9.2022 09:52
Pipilota

XXX.XXX.95.119

já žádné natočené nemám, jsme jihočeská oblast, na you tube určitě nějaké najdete, já jdu koukat na ty od vás ze sč. oblasti, tak vysoké částky za výhry jsem ani nezaznamenala..... kouknu na startky na závody.org

Já jsem z Hané a výjezd na závody tu znamená výdaj z kapsy i když to dopadne na bedně.

20.9.2022 14:55
koně

XXX.XXX.174.63

Pustila jsem si kobylku na videu .
Za mě moc hezké .Na to že je jí 6 let.
Podle moderního trendu by vlastně měla být sotva obsednutá
Pravda ,je taková mladicky rozevlátá ,občas čučí ven ,obraty jí vynášejí ,nožky se jí motají .Ale takováhle mladice ještě nemůže být naohýbaná a posbíraná ,hlídat si distance, a dle potřeby třeba přeskočit jedna jedna
Jde souvisle ,klidně, a dle možností plynule.Působí zcela vyrovnaně. Není zakyslá ,neřeší nic. Což si myslím,že je veliké plus .Teď už stačí najezdit.
Pokud jí do budoucna vydrží takový přístup k práci ,bude to paráda.
Něco takového shánět a mít na to peníze ,určitě bych se zajela podívat zblízka

20.9.2022 20:42
lenacia

XXX.XXX.173.255

ad výhry na závodech...kdyˇž i vzpomenu období, kdy sem jezdila fotit oficiální závody, tak v těch L a S už startuje takový množství lidí a koní... klidně i 40 a víc... že na tom se dá vydělat fakt leda tím nechat to toho koně odjet a pak toho koně prodat za tu obří kládu...

3.10.2022 22:17
canka

XXX.XXX.215.25

Kolik za takového koníka reálně kdo nabídne?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/158579163/mlada-kobyla.php

3.10.2022 23:00
Varaxi

XXX.XXX.137.233

canka napsal(a):

Ta klisna má cenu maximálně jateční, jinak je zadarmo drahá.

4.10.2022 07:17
anobbona

XXX.XXX.129.130

canka napsal(a):

Inzerát je psaný rozsahle, netuším jaké zkušenosti má zadavatel s koňmi, ale mě to z textu vyplývá, že moc ne...tak nějak mi přijde, že řeší co není k řešení.
Hodně záleží, na skutečném stavu koně, kůň může mít růstové problémy že špatného odchovu (tím nemyslím chovatele), ale také může být naprosto v pořádku a jen zadavatel "prostě musí něco řešit"
Každopádně cena toho koně je někde od 70 tis výš (je to kobyla, je to barevný, je to mladý...)

4.10.2022 07:26
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Varaxi napsal(a):
Ta klisna má cenu maximálně jateční, jinak je zadarmo drahá.

no jo no je to tak

rozum jasně velí - vyhnout se obloukem zvířeti se snůškou zdravotních problémů

(ale tak je to hříbě, zjevně zanedbané - třeba se vykřeše, ale já na to podmínky nemám)

tohle je prostě jako u psů - produkt množírny

4.10.2022 07:32
Pipilota

XXX.XXX.95.119

anobbona napsal(a):
Inzerát je psaný rozsahle, netuším jaké zkušenosti má zadavatel s koňmi, ale mě to z textu vyplývá, že moc ne...tak nějak mi přijde, že řeší co není k řešení.
Hodně záleží, na skutečném stavu koně, kůň může mít růstové problémy že špatného odchovu (tím nemyslím chovatele), ale také může být naprosto v pořádku a jen zadavatel "prostě musí něco řešit"
Každopádně cena toho koně je někde od 70 tis výš (je to kobyla, je to barevný, je to mladý...)

tak to jste mi vyrazila dech, těmi 70 (nedaří se mi prodat za 65 poníka 130KVH a to už je obsednutý a v plném zdraví - jo a krom atraktivní strakatosti má i modré oko)

kobyla - no to sice jo, ale rozumný chovatel by tohle nepřipouštěl - to barok pinto ani náhodou a ostatní tak vzdáleně, že je to asi zmiňováno aby bylo něco řečeno
barevný - ano super na pohled, ale kdo ví co jsou trable s podlomy u nepigmentované
kůže, ani náhodou
mladý - rozumějte nic to neumí, někdo se s tím ještě hodně nadře

4.10.2022 07:47
jesie

XXX.XXX.224.171

canka napsal(a):

Mě tedy taky přijde,že problémy,které majitelka popisuje jsou spíše ohledně péče než že by kůň byl v tak špatném stavu. Ataxii by musel diagnostikovat veterinář a ne fyzioterapeut (pokud to není veterinář) ,problémy s rovnováhou u tak mladého koně,navíc evidentně ne úplně šťastně kříženého,bych tak nějak očekávala a nepřijdou mi jako problém.
Ad podlomy - to asi nebudu komentovat ,já je jako fatální problém neberu,dají se dobře zaléčit - plus otoky na nohou,ty mohou mít přímo souvislost s podlomy,že....

Je to celé nešťastné - nekompetentní člověk si koupil hříbě a teď ho prodává,protože se o něj nedokáže základně postarat....

4.10.2022 08:04

Jako u nediagnostikovaných problémů, kde je na něco podezření mi svítí vykřičník. Možná až bude kobyla po RTG, tak kdyby mi můj vet řekl, že tam fakt nic není, tak bych to vyloučila. Do té doby prostě podezření beru jako informaci, která snižuje cenu.

Ale viděla jsem na vlastní oči, jak se z podobné herky dvouleté vyloupla krásná kobyla. Umím si to představit.

Já bych takového koně asi prostě nekoupila.

4.10.2022 08:35
Arbora

XXX.XXX.149.42

Mne to príde veľmi nešťastné, kobyla v podstate doplatila na neskúsenosť majiteľa, ktorý nevie. Miesto vyšetrení ide robiť pijavice, mieto riešnia blbého postoja vymýšľa s fyzio ataxiu... Aj toto je jeden z dôvodov, prečo treba na koňa peniaze. Nemyslím si, že by mala kobyla neriešitešné problémy, ale komu by sa do toho chcelo. Takto v podstate kobylu odsúdila opäť do neskúsených rúk. Snáď na nej aspoň nikto nebude množiť.

JanaJanaJanaJana

4.10.2022 09:39
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Pipilota napsal(a):
tak to jste mi vyrazila dech, těmi 70 (nedaří se mi prodat za 65 poníka 130KVH a to už je obsednutý a v plném zdraví - jo a krom atraktivní strakatosti má i modré oko)

kobyla - no to sice jo, ale rozumný chovatel by tohle nepřipouštěl - to barok pinto ani náhodou a ostatní tak vzdáleně, že je to asi zmiňováno aby bylo něco řečeno
barevný - ano super na pohled, ale kdo ví co jsou trable s podlomy u nepigmentované
kůže, ani náhodou
mladý - rozumějte nic to neumí, někdo se s tím ještě hodně nadře

Teď to bude s prodejem koní těžké, hlavně těch dobrých.

Já se pro koupi rozhodla pár let zpátky po velmi dlouhé a zralé úvaze a kdybych ještě chvíli váhala, tak ho prostě nemám....a to ne kvůli tomu, že ceny vystřelily, ale do této doby bych si koně na krk prostě neuvázala, a to (alespoň zatím netřu bídu s nouzí).

Ale toho, co mám, toho už nedám :D

4.10.2022 10:40
Varaxi

XXX.XXX.137.233

jesie napsal(a):
Mě tedy taky přijde,že problémy,které majitelka popisuje jsou spíše ohledně péče než že by kůň byl v tak špatném stavu. Ataxii by musel diagnostikovat veterinář a ne fyzioterapeut (pokud to není veterinář) ,problémy s rovnováhou u tak mladého koně,navíc evidentně ne úplně šťastně kříženého,bych tak nějak očekávala a nepřijdou mi jako problém.
Ad podlomy - to asi nebudu komentovat ,já je jako fatální problém neberu,dají se dobře zaléčit - plus otoky na nohou,ty mohou mít přímo souvislost s podlomy,že....

Je to celé nešťastné - nekompetentní člověk si koupil hříbě a teď ho prodává,protože se o něj nedokáže základně postarat....

Ano, až to zvíře bude mít zaléčené ty podlomy, až se ukáže, že je zdravé, že ty otoky a podezření na ataxii jsou pryč, tak pak nějakou cenu mít může. Ale teď ji za mě nemá. Na to, jaké je roční období, mi přijde i taková hubenější (a jasně, že to může být věkem, ale za 70 klacků si představuju, že téměř tříletek vypadá jinak a hlavně je zdravý a něco umí).
Pozitivně můžu hodnotit, že se na ní nejezdilo a že se majitelka snaží. Ale to je tak všechno - snaha je jen dílek řešení, chce to víc.
Co se týče té hirudoterapie, tak mám rovněž vlastní zkušenost a ta mi praví, že otok u koně ustoupí, kobylka se prodá, otok se obratem do pár měsíců vrátí a pak to bude celé řešit nový majitel.
Nešla bych do ní, tak, jak je na tom teď, bych o ní ani neuvažovala.

4.10.2022 10:47
jesie

XXX.XXX.224.171

Varaxi napsal(a):
Ano, až to zvíře bude mít zaléčené ty podlomy, až se ukáže, že je zdravé, že ty otoky a podezření na ataxii jsou pryč, tak pak nějakou cenu mít může. Ale teď ji za mě nemá. Na to, jaké je roční období, mi přijde i taková hubenější (a jasně, že to může být věkem, ale za 70 klacků si představuju, že téměř tříletek vypadá jinak a hlavně je zdravý a něco umí).
Pozitivně můžu hodnotit, že se na ní nejezdilo a že se majitelka snaží. Ale to je tak všechno - snaha je jen dílek řešení, chce to víc.
Co se týče té hirudoterapie, tak mám rovněž vlastní zkušenost a ta mi praví, že otok u koně ustoupí, kobylka se prodá, otok se obratem do pár měsíců vrátí a pak to bude celé řešit nový majitel.
Nešla bych do ní, tak, jak je na tom teď, bych o ní ani neuvažovala.

zapomněla jsem dodat,máte pravdu,že 70 hodnotu nemá,i kdyby nakrásně to byl zdravý kůň,pro mě pořád kříženec ....

Coudas

4.10.2022 11:16
Coudas

XXX.XXX.87.254

Já bych do ní šla, za 10 tisíc jsem koupila daleko větší trosku, která za půl roku skončila. 20 bych možná dala.

4.10.2022 11:31
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Coudas napsal(a):
Já bych do ní šla, za 10 tisíc jsem koupila daleko větší trosku, která za půl roku skončila. 20 bych možná dala.

Tak já se moc přimlouvám, kupte ji. Pokud máte možnost jí dát podmínky aby se mohla "vyloupnout" (a já si z diskuzí myslím, že víte co je všechno potřeba).

Jinak je to prostě realita, že cena je cena masa. Není důvod proč by měla být výš než u býka (pravděpodobně nemá na sobě ani kvalitní svalovinu, tedy to maso) . Nemá původ který by dával předpoklad nějakých vlastností (zdraví, sport atd.). Není ani v nějaké fázi výcviku kterou by bylo možné zaplatit. Není ani v dobré výživové kondici. Není v plném zdraví. (ale zase ráda bych viděla, že dá někdo zvířeti šanci - ale jako doopravdy, ne aby zase někde živořilo)

4.10.2022 12:29
koně

XXX.XXX.174.63

Kobyla vyčerpaná psychicky i fyzicky ,chuděra
Každopádně si asi od narození neužila nic dobrého .Odchov mizerný,další léta bídná .
Takže těžko říct,jestli mladý organismus se dokáže ještě oklepat a zvetit.Dostane li konečně to,co dostat má.
Kdybych chtěla o něco pečovat ,do něčeho investovat a nečekat nic určitého.A měla kromě dosti peněz i dost místa a zkušeností ,možná bych za ní těch 15tisíc dala
Když uvidím jen mladou flekatou,co má patřičný otvor ,možná bych dala i víc ,protože přece dá barevná hříbata ,která draze prodám
Nemám ráda inzerci,kde prodejce ani nenastřelí, cenu k jednání.Protože je tam jasné,že bude čekat,kdo dá víc .A nejmíň ze všeho mu ,záleží kam zvíře půjde

Coudas

4.10.2022 12:50
Coudas

XXX.XXX.87.254

Pipilota napsal(a):
Tak já se moc přimlouvám, kupte ji. Pokud máte možnost jí dát podmínky aby se mohla "vyloupnout" (a já si z diskuzí myslím, že víte co je všechno potřeba).

Jinak je to prostě realita, že cena je cena masa. Není důvod proč by měla být výš než u býka (pravděpodobně nemá na sobě ani kvalitní svalovinu, tedy to maso) . Nemá původ který by dával předpoklad nějakých vlastností (zdraví, sport atd.). Není ani v nějaké fázi výcviku kterou by bylo možné zaplatit. Není ani v dobré výživové kondici. Není v plném zdraví. (ale zase ráda bych viděla, že dá někdo zvířeti šanci - ale jako doopravdy, ne aby zase někde živořilo)

Děkuji Vám za důvěru a zároveň se velmi omlouvám za vloženou naději, ale brala jsem to jen že se tu "bavíme o ceně". Já jsem sama na 12 koní, za technické podpory manžela, nemám za sebe ani zástup, natož spolupracovníka. A i když se koním snažím dát vše, co potřebují, tak jsou to koně, kteří "když se něco stane, tak se prd stane". Manželovi jsem to samozřejmě nadhodila, a protože má do toho mnoho co mluvit, tak ze jedině zadarmo, jako všechny ostatní koně, kteří u nás už dožijí když není jistota, že bude jezdecky využitelná.

4.10.2022 12:59
Pipilota

XXX.XXX.95.119

"Nemám ráda inzerci,kde prodejce ani nenastřelí, cenu k jednání.Protože je tam jasné,že bude čekat,kdo dá víc .A nejmíň ze všeho mu ,záleží kam zvíře půjde"

Ona nejspíš prodávající do toho zvířátka i nasypala dost peněz - i z neznalosti (tak asi tiše čeká kdo dá víc, aby byla ztráta nižší). Jenže je to blbě začarovaný kruh - když nepůjde z domu, tak do ní bude potřeba vrážet další peníze (jo i za neznalost se platí).

Když si to vztáhnu na sebe - za pony kobylu chci 65 a hodně lidí mě poslalo k šípku. Ale já vím, že když se to někomu zdá moc, tak na to nejspíš nemá. Je to o poměru mzdy k nákupní ceně a k provozní ceně. Nechce se mi věřit, že když člověk nechce dát přiměřenou cenu chovateli za pár let práce, že tomu koni každý měsíc dá vše potřebné.

A obloukem zase zpět k "průšvihům množitelů", tam ta cena je o minimu, prostě proto že to zvíře potřebuje pořádnou péči a ta zase něco stojí. A navíc je výsledek nejistý.

4.10.2022 13:04
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Coudas napsal(a):
Děkuji Vám za důvěru a zároveň se velmi omlouvám za vloženou naději, ale brala jsem to jen že se tu "bavíme o ceně". Já jsem sama na 12 koní, za technické podpory manžela, nemám za sebe ani zástup, natož spolupracovníka. A i když se koním snažím dát vše, co potřebují, tak jsou to koně, kteří "když se něco stane, tak se prd stane". Manželovi jsem to samozřejmě nadhodila, a protože má do toho mnoho co mluvit, tak ze jedině zadarmo, jako všechny ostatní koně, kteří u nás už dožijí když není jistota, že bude jezdecky využitelná.

rozumím - já mám na krku jen dva poníky, ale chápu to

čistě teoreticky bych si ji taky vzala - mě baví "dokrmovat herky" ALE rozum velí jinak (jen cesta a dovoz za 200 km)

4.10.2022 13:44
Horsana

XXX.XXX.40.140

Hirudoterapia...nope....

4.10.2022 13:59
koně

XXX.XXX.174.63

Pipilota napsal(a):
"Nemám ráda inzerci,kde prodejce ani nenastřelí, cenu k jednání.Protože je tam jasné,že bude čekat,kdo dá víc .A nejmíň ze všeho mu ,záleží kam zvíře půjde"

Ona nejspíš prodávající do toho zvířátka i nasypala dost peněz - i z neznalosti (tak asi tiše čeká kdo dá víc, aby byla ztráta nižší). Jenže je to blbě začarovaný kruh - když nepůjde z domu, tak do ní bude potřeba vrážet další peníze (jo i za neznalost se platí).

Když si to vztáhnu na sebe - za pony kobylu chci 65 a hodně lidí mě poslalo k šípku. Ale já vím, že když se to někomu zdá moc, tak na to nejspíš nemá. Je to o poměru mzdy k nákupní ceně a k provozní ceně. Nechce se mi věřit, že když člověk nechce dát přiměřenou cenu chovateli za pár let práce, že tomu koni každý měsíc dá vše potřebné.

A obloukem zase zpět k "průšvihům množitelů", tam ta cena je o minimu, prostě proto že to zvíře potřebuje pořádnou péči a ta zase něco stojí. A navíc je výsledek nejistý.

Chovateli za léta práce,bude li vidět,že je dobrá ,normální kupec klidně zaplatí.Protože vidí ,že investuje dobře. A chovatel taky ví,cenu.
Ale putovní hajtra mizerná ,po druhém roce a druhém majiteli,proč tam nedá prodejkyně svou představu?
Klidně ať nastřelí to ,co do kobyly investovala.Proč ne?
Protože má dojem,že třeba by někdo mohl sám od sebe dát víc?
Za mě ubohé.
Schválně jsem takhle jedné psala,že za požadovanou korunu toho jejího koně tedy koupím
Ta prskala .Jak bych byla omezenec já,nikoli ona
A od té doby možná prodává úplně bez ceny . Radši.

4.10.2022 14:15
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Horsana napsal(a):
Hirudoterapia...nope....

tak jsou nemoci kde velice dobře funguje - jen je potřeba to první KVALITNÍ VYŠETŘENÍ (to bude to co tohle zvíře nejspíš nedostalo)

Neregistrovaný uživatel

9.10.2022 09:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.83

Pipilota napsal(a):
Tak tady mi ukápla slina...
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/158859560/rittmeister-nonius-16-csermely-prvotridni-kobyla.php

Boží. Na dnešní ceny bych řekla že chce skoro málo 😂

9.10.2022 10:21
Pipilota

XXX.XXX.95.119

canka napsal(a):
Místo kopýtek špalky...

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/158830766/predam-pony-shetland-valach.php

no on i ten druhý inzerát - fotky stojí za to (ale zas co za ty peníze čekat, než problémy do baráku)

9.10.2022 11:46
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Pipilota napsal(a):
no on i ten druhý inzerát - fotky stojí za to (ale zas co za ty peníze čekat, než problémy do baráku)

Cena 600 euro mi přijde ještě relativně adekvátní. Nižší cena by mohla způsobit, že poník skončí u někoho na pekáči.

9.10.2022 12:15
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Varaxi napsal(a):
Cena 600 euro mi přijde ještě relativně adekvátní. Nižší cena by mohla způsobit, že poník skončí u někoho na pekáči.

A jak myslíte, že dopadne jestli se do vánoc neprodá?

9.10.2022 12:21
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Pipilota napsal(a):
A jak myslíte, že dopadne jestli se do vánoc neprodá?

Blbě. Ale jsem přesvědčená, že současní majitelé jsou přesvědčení, že u nich se má poník vlastně fajn. A jsou přesvědčení i o tom, že pekáč je mnohem horší než to, co mu jinak reálně hrozí.

12.10.2022 07:14

Takového koně si dneska umím představit za šedesát až osmdesát. Nemá chovnou hodnotu a pokud je zasažený tréninkem (bude potřebovat redrezuru), tak jeho cena úměrně klesá. Zajímalo by mě, jak došli k tomu, že bude vhodný do parkurů, asi tak, že většina dostiháků končí sportovně v parkurech, ale kůň vhodný na parkury za dvě stě, tam bych si představila třeba foto ze skákání (i kdyby ve volnosti) nebo tak (když není aspoň skokový původ).

12.10.2022 07:16
Pipilota

XXX.XXX.95.119

lenacia napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/158901235/anglicky-plnokrevnik.php
jaký máte názor na cenu?

Taky mě ta cena zaujala. No prostě to vyzkouší - slevit se dá vždycky!
Ale za mě je to mimo - pokud tedy nemá třeba už Z výsledky v parkuru a na jízdárně vše super s hvězdičkou i se skoky ve volnosti. RTG potvrzené zdravé nohy a nikde jiná vada a super ochotný k práci. Pak by to odpovídalo.

12.10.2022 07:18

Jako evidentně běhal v DE, tak zkoušejí asi prodat i přes hranice, za DE cenu

12.10.2022 07:24
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Jo taky mě napadlo, že jsou u hranic.
A je fakt, že A1/1 je univerzální plemeno. Jestli jeví skokový potenciál, tak zas jako proč by ne. (co je pomalé do rovinových dostihů, je na parkur OK pokud je pozorný a má techniku a hlavně pokud ho skákání baví) Však jsou A1/1 i na obdélníku. A nezapomínat na military.

12.10.2022 07:59
lenacia

XXX.XXX.173.255

No právě že je tu plno A1/1 s mnohem lepší foto prezentací a už i ozkoušených na parkurech o 80k níž.... možná němce přeceňuji ale ti taky nedají 10k eur za kdejakého lichokopytníka.

12.10.2022 08:08
Pipilota

XXX.XXX.95.119

lenacia napsal(a):
No právě že je tu plno A1/1 s mnohem lepší foto prezentací a už i ozkoušených na parkurech o 80k níž.... možná němce přeceňuji ale ti taky nedají 10k eur za kdejakého lichokopytníka.

Já toho koně neznám - všechno jsou to jen teorie. ALE když vycházím z vlastní zkušenosti, tak vetem potvrzené zdravé a mladé zvíře, co má navíc opravdu sportovní talent a ochotu pracovat s člověkem - to není za hubičku a jedno jaké je to plemeno.

12.10.2022 08:12
Arbora

XXX.XXX.149.42

Možno len nastrelili cenu, aby nevolali holčičky, ktoré chcú koníka za dvacku, so sedlom a dovozom.

12.10.2022 09:08
lenacia

XXX.XXX.173.255

Pipilota napsal(a):
Já toho koně neznám - všechno jsou to jen teorie. ALE když vycházím z vlastní zkušenosti, tak vetem potvrzené zdravé a mladé zvíře, co má navíc opravdu sportovní talent a ochotu pracovat s člověkem - to není za hubičku a jedno jaké je to plemeno.

To zcela souhlasím.
Já to myslím tak že... ty fotky stojí za houby, popis absoltně o ničem. A jestli tohle podobný napsali do němec tak je podle mě pošlou do háje....
Já tak nějak u 200k zvířete očekávám nějaké předvedení a případně už i toho potvrzeného veta a rentgeny.

Neregistrovaný uživatel

20.10.2022 12:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/159274954/prodam-valacha.php

že jim není hanba v tomto stavu prodavat a jeste s tezkym srdcem, je mi zle, hnus

20.10.2022 12:59
evcusik

XXX.XXX.36.79

že jim není hanba v tomto stavu prodavat a jeste s tezkym srdcem, je mi zle, hnus

nojo bicykl se rozbil, pryč s ním :/ Kor když má KS, je fajn mít pravidelný pohyb - no snad koník najde vhodného majitele.

Neregistrovaný uživatel

20.10.2022 13:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253

evcusik napsal(a):
nojo bicykl se rozbil, pryč s ním :/ Kor když má KS, je fajn mít pravidelný pohyb - no snad koník najde vhodného majitele.

nejhorší je, že dle fotek a jako milovník a chovatel klusáka si myslím, že to bude opravdu klusák, takže mě to rve za srdce, mít svůj plac, jdu pro něj :(

20.10.2022 15:20
koně

XXX.XXX.174.63

Nemá čas mu dát nažrat chudákovi?
A bodejť by nebyl tlačivý,bude rád,že stojí

20.10.2022 16:25
Arbora

XXX.XXX.80.172

nejhorší je, že dle fotek a jako milovník a chovatel klusáka si myslím, že to bude opravdu klusák, takže mě to rve za srdce, mít svůj plac, jdu pro něj :(

Nemyslím si, že to bude klusák, už len kvôli tomu výraznému odznaku na hlave (nie tak úplne bežné) a stavba tela tiež neodpovedá.

20.10.2022 20:07

Dotaz napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/156756794/huculka-babicka-pouze-jako-spolecnik-ke-koni.php

Ach jo. Zeptala jsem se, proč ji nedochovají sami.

21.10.2022 07:36

Ach jo. Zeptala jsem se, proč ji nedochovají sami.

Tenhle inzerát už na bazoši byl pár měsíců zpátky, chuděra

21.10.2022 08:15

Asi budu mimo dav, ale za mě lepší prodat někomu, kdo na to má podmínky, než mořit hlady nebo nepéčí. Třeba na to docházejí s nastávající otopnou sezonou peníze. Nebo nezvládají indivindy péči. Nebo se starala starému pánovi holčina, co jde na vejšku. Existují dobré důvody hledat lepší podmínky.

To, že bych chápala i uspání, pokud se neprodá, raději nezdůrazňuji, protože dneska asi nepopulární názor (takové to "léta vám sloužil a vy ho pak dáte zabít" - jo, dám, stejně jako dám zabít starou nemocnou kočku, které jsem léta sloužila já).

21.10.2022 08:44
evcusik

XXX.XXX.36.79

Asi budu mimo dav, ale za mě lepší prodat někomu, kdo na to má podmínky, než mořit hlady nebo nepéčí. Třeba na to docházejí s nastávající otopnou sezonou peníze. Nebo nezvládají indivindy péči. Nebo se starala starému pánovi holčina, co jde na vejšku. Existují dobré důvody hledat lepší podmínky.

To, že bych chápala i uspání, pokud se neprodá, raději nezdůrazňuji, protože dneska asi nepopulární názor (takové to "léta vám sloužil a vy ho pak dáte zabít" - jo, dám, stejně jako dám zabít starou nemocnou kočku, které jsem léta sloužila já).

Souhlas. Jakou má naději že najde vhodného majitele - tedy že rád a vhodně investuje peníze do péče, když to je cizí kůň (bez nějaké citové vazby). A krize s topením má každý druhý. Za mě je větší borec ten člověk, co se doma s koníkem hezky rozloučí než, že ho pošle do cizího prostředí k cizím lidem.

21.10.2022 13:07

No jo, ale kde mám jistotu, že ten někdo se postará lépe než já? Já bych toho koně prostě nechala uspat. Za mě je to pro něj ta poslední služba, kterou mu dlužím. Viz modlitba koně.

21.10.2022 13:20

No jo, ale kde mám jistotu, že ten někdo se postará lépe než já? Já bych toho koně prostě nechala uspat. Za mě je to pro něj ta poslední služba, kterou mu dlužím. Viz modlitba koně.

No já to nechtěla říct tak natvrdo.

Jsme před lety udávali 11letou A1/1 a dost jsme taky uvažovali... než si ji vzal kamarád. A to je vcelku zadatelný kůň, navíc po hříbatech, dobrá matka, jenže na ježdění nic moc jednoduchého, a nám se ozývaly samé babičky, co chtějí pro své vnučky...

Takže jo, dá se kůň udat s jistotou, že o něj bude dobře postaráno.

Ostatně v úplně identické situaci (stařík se z ničeho nic nemohl starat) si vzala starou huculu známá.

Jenže taky je jiná doba...

21.10.2022 15:30
koně

XXX.XXX.174.63

Hnus velebnosti
Jak tam důsledně jmenuje a vyčísluje ,co všecko kobyla potřebuje .Tak se někdo postarejte .A ještě mi dejte peníze .
K takovému zvířeti by měla ona doplácet ,když už by se někdo slitoval.
Chudák stará kobyla ,přála bych jí rychlou a milosrdnou smrt věkem .Když už její paninka je taková mrcha

21.10.2022 20:48
anobbona

XXX.XXX.84.98

No jo, ale kde je jistota, že ta moje péče je opravdu to nejlepší......?

21.10.2022 22:39
Dotaz

XXX.XXX.110.178

anobbona napsal(a):
No jo, ale kde je jistota, že ta moje péče je opravdu to nejlepší......?

Dotyčná si vás asi zkontroluje - píše, jak chce zůstat v kontaktu.

JanaJanaJanaJana

24.10.2022 10:54
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Zapomínáte, jaká je doba.

Zaprvé - dnes lidé opravdu nejsou zvyklí na smrt, a tím pádem nejsou schopni na sebe přenést zodpovědnost rozhodnutí, jestli bude zvíře dál žít nebo ne. Radši budou tohle břímě přehazovat na někoho jiného nebo ho udají zmetkovi, který se o koně nebude starat adekvátně, a pak původní majitelé žehrají a domáhají se zpětnému odběru zvířete.
Mluvím teď hlavně o starých koních.

Druhá věc je, že nás opravdu nečeká pěkná doba, která koním vůbec nepřeje. Někdo bude třeba stále za vodu a zvýšené náklady všeho bude pro něj jen obtížný hmyz. Ale řada lidí už se opravdu dostala do tíživé situace a ještě dost z nich se dostane.
Necháte si v takovou chvíli koně mrzáka?
A s předchozí tezí je to spojitá nádoba.

24.10.2022 11:33
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Tak zas lze starého koně i darovat, nebo dát do bezplatného pronájmu s odvozem do jiné stáje (když je něco špatného, koně vzít zpět).
Ne chtít prachy za nevyužité zvíře.

24.10.2022 11:51
koně

XXX.XXX.174.63

Zapomínáte, jaká je doba.

Zaprvé - dnes lidé opravdu nejsou zvyklí na smrt, a tím pádem nejsou schopni na sebe přenést zodpovědnost rozhodnutí, jestli bude zvíře dál žít nebo ne. Radši budou tohle břímě přehazovat na někoho jiného nebo ho udají zmetkovi, který se o koně nebude starat adekvátně, a pak původní majitelé žehrají a domáhají se zpětnému odběru zvířete.
Mluvím teď hlavně o starých koních.

Druhá věc je, že nás opravdu nečeká pěkná doba, která koním vůbec nepřeje. Někdo bude třeba stále za vodu a zvýšené náklady všeho bude pro něj jen obtížný hmyz. Ale řada lidí už se opravdu dostala do tíživé situace a ještě dost z nich se dostane.
Necháte si v takovou chvíli koně mrzáka?
A s předchozí tezí je to spojitá nádoba.

Jak je všechno zlé k něčemu dobré, tak by tahle doba mohla trochu dopomoci k "normalizaci stavů koní "
Dneska má koně každý,kdo má díru do pr.... Aniž by měl patřičné zkušenosti a znal základní potřeby hospodářských zvířat .Protože přeci nebude dávat tisíce nějakým nenažraným ustajovatelům ,kam by ještě musel docházet ,nechá si koníčka u sebe na dvorečku a ušetří.
Takže ve výsledku jsou koně skorem na všech na dvorečcích a hnusných vydupaných pláccích. Krmení málo,prostor žádný ,obtěžují okolí ,protože v řadových domcích či zahrádkářských koloniích fakt o chudáky po břicha v bahně ,nikdo nestojí .A vyjížďky po frekventovaných příměstských parčících taky nejsou příliš vhodné.
Takže díky době by těmto neználkům mohlo dojít,že platit za mrzáky po jiných ,případně že svého mrzáka se lehko nezbaví přehozením odpovědnosti na jiného zoufalce ,mít nutně svého koně ,je pro ně likvidační
Žebravé sbírky už taky pomalu upadají,je jich moc ,takže už jim jejich blbost nikdo cizí dotovat nebude.
A koně by se přestávali nesmyslně množit a křížit a držet ad absurdum při životě, i když ani už žít nechtějí .Prostě by se zase stali hospodářskými zvířaty .Drženi v místech ,kde je to pro ně vhodné .Lidmi ,kteří mají zkušenosti .A měli by zase to štěstí,že když doslouží ,dostane se jim milosrdná smrt.

JanaJanaJanaJana

24.10.2022 12:34
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

koně napsal(a):
Jak je všechno zlé k něčemu dobré, tak by tahle doba mohla trochu dopomoci k "normalizaci stavů koní "
Dneska má koně každý,kdo má díru do pr.... Aniž by měl patřičné zkušenosti a znal základní potřeby hospodářských zvířat .Protože přeci nebude dávat tisíce nějakým nenažraným ustajovatelům ,kam by ještě musel docházet ,nechá si koníčka u sebe na dvorečku a ušetří.
Takže ve výsledku jsou koně skorem na všech na dvorečcích a hnusných vydupaných pláccích. Krmení málo,prostor žádný ,obtěžují okolí ,protože v řadových domcích či zahrádkářských koloniích fakt o chudáky po břicha v bahně ,nikdo nestojí .A vyjížďky po frekventovaných příměstských parčících taky nejsou příliš vhodné.
Takže díky době by těmto neználkům mohlo dojít,že platit za mrzáky po jiných ,případně že svého mrzáka se lehko nezbaví přehozením odpovědnosti na jiného zoufalce ,mít nutně svého koně ,je pro ně likvidační
Žebravé sbírky už taky pomalu upadají,je jich moc ,takže už jim jejich blbost nikdo cizí dotovat nebude.
A koně by se přestávali nesmyslně množit a křížit a držet ad absurdum při životě, i když ani už žít nechtějí .Prostě by se zase stali hospodářskými zvířaty .Drženi v místech ,kde je to pro ně vhodné .Lidmi ,kteří mají zkušenosti .A měli by zase to štěstí,že když doslouží ,dostane se jim milosrdná smrt.

Souhlas.

Nejvíce asi s tím, že velké řadě koním doma chovaným by prospělo kvalitní ustájení )netvrdím všem). Ale dle toho, co vidím v mém okolí anebo i na sociálních sítích (i když zkreslují), nemůžu konstatovat jinak. Lepší jednu "herku" v ustájení než živořící koně doma.

Obecně docházím, vím, k extrémnímu názoru, že množit by se měla jen původová zvířata na základě nějakého schématu, i co se psů týče.

ajajaja

24.10.2022 12:45
ajajaja

XXX.XXX.106.186

Souhlas.

Nejvíce asi s tím, že velké řadě koním doma chovaným by prospělo kvalitní ustájení )netvrdím všem). Ale dle toho, co vidím v mém okolí anebo i na sociálních sítích (i když zkreslují), nemůžu konstatovat jinak. Lepší jednu "herku" v ustájení než živořící koně doma.

Obecně docházím, vím, k extrémnímu názoru, že množit by se měla jen původová zvířata na základě nějakého schématu, i co se psů týče.

"
Obecně docházím, vím, k extrémnímu názoru, že množit by se měla jen původová zvířata na základě nějakého schématu, i co se psů týče. "

To prosim ne, to je opravdu do pekel vedouci. Problem neni, ze se tolik zvirat rodi, problem je, ze vsechna prezijou. Selekce nema byt a priori, viz priroda.

JanaJanaJanaJana

24.10.2022 12:51
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

ajajaja napsal(a):
"
Obecně docházím, vím, k extrémnímu názoru, že množit by se měla jen původová zvířata na základě nějakého schématu, i co se psů týče. "

To prosim ne, to je opravdu do pekel vedouci. Problem neni, ze se tolik zvirat rodi, problem je, ze vsechna prezijou. Selekce nema byt a priori, viz priroda.

Nic ve zlém, ale zajímalo by mne, jak byste tuhle verzi chtěla prakticky provést.

Na našem sídlišti je opravdu velká hromada psů. Minimálně třetina lidí by ty psy neměla mít pro svoji nekompetentnost, hloupost, nepokoru a nepochopení psa. Zároveň jsou všichni ti psy vesměs zdraví a života schopní.

Moc si tu Vaší teorii nedokážu představit v praxi...vlastně vůbec.

Dnes má koně a psa vůbec, každý. Nemůžete nikomu zakázat si psa pořídit. Ale může jich být prostě menší počet uvědomělým množením/šlechtěním (na to by měly být dobře fungující svazy).
Odpadl by tak problém množíren, útulky by nebyly plné nechtěných/zkažených/špatnou plemenitbou nemocných psů. ...vždyť je to hrozný, co se zvířatům děje.

24.10.2022 12:56
evcusik

XXX.XXX.46.164

ajajaja napsal(a):
"

že to v praxi funguje s tou přírodou - ale jestli se mýlím, dejte příklad a budu ráda :)

Ale souhlas, množit, chovat by se měli jedinci, co můžou do chovu něco přinést (ať už pro jednoho skvělou výkonnost, pro druhého primárně charakter, dobré zdraví vždy :) ). Ale množit protože to má pod ocasem 2 díry, občas je to labil nebo nevychovanec, ale hříbátko, štěňátka, koťátka jsou tak ňuňu a bude jen pro mě..Tak v praxi vidíme, jak to dopadá.

A když řešite tu přírodu, napadlo vás že u chovu (kvalitního chovu, ne klacek a díra) docela dost zahučí peněz? Proč by to dělal člověk cíleně, aby si zvyšoval šance na chromaka, aby o tom příroda rozhodla?!

24.10.2022 18:20
anobbona

XXX.XXX.84.98

Já teda provozují pastevko, takže fandím ustajovatelum a jsem "nerada" za dvorkovy koně....

Ale realita je taková, a já prostě musím obdivne kyvnout hlavou, že ty dvorkovy koně začínají mít lepší vybavení, zázemí a péči jak v těch komerčních ustájeních.
Je do očí bijící, kolik je mezi lidmi peněz - zpevněné povrchy, různé stavby na zakázky, domácí jízdárny, kruhovky, vybavení mechanizace, vše děláno na zakázku aby to lahodilo oku i účelu a to vždy jedna domácnost.....

Ohledně chovu pouze s PP, nechápu tuhle myšlenku.....

29.10.2022 07:16
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Dotaz napsal(a):
To bude asi vtip, ne?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/159600576/predam-6mesacnu-kobylku-kludnej-povahy.php

Spíš jde o nedorozumění. Píší, že stojí na Slovensku a tam je i dosti četná maďarská menšina - opravdu nehovoří slovensky, nebo jen málo ze základů. Já bych to viděla na překladač... (nebo je majitel z jiné menšiny, nebo je i rozumu mdlého)

Čtu to tedy tak, že prodají odstávče. Protože jde o "voříška" bez průkazu původu, snaží se napsat něco pěkného. Tak tedy kobylka nekope, nekouše (alespoň snaha vyfotit jak vypadá a že umí stát uvázaná). A má hotové nějaké papírové minimum - je očipovaná, tedy v evidenci koní. A dokonce má i očkování. A kvůli převozu i krve na anémii už mají hotové! (upřímně dnes je totiž cena takového zvířátka tak do 10 K - náklady se nevrátí)
Protože pokud by to zvíře bylo pozitivně testováno na anemii - počítám, že by ho úřady nechali utratit i s jeho matkou. A v okolí by bylo vyhlášeno upozornění. (proto se přece tyhle testy dělají).

29.10.2022 09:39
Horsana

XXX.XXX.40.140

Prečítala som si to raz, dva krát a nechápem, čo je na tom čudné.

Má anémiu sa myslí, ako že vyšetrenú, nie že je anemická, alebo má infekčnú anémiu.

A takéto hrúbky robia deti bežne, ale aj dospelí a to ani nemusia byť z menšiny, alebo od hraníc

29.10.2022 10:47
anobbona

XXX.XXX.84.98

Dotaz napsal(a):
To bude asi vtip, ne?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/159600576/predam-6mesacnu-kobylku-kludnej-povahy.php

Není na tom nic zvláštního, no ta cena je teda zvláštní, ale předpokládám, že na osobní dotaz bude upřesněna na několik desítek tisíc.
Zatím je to teda takové ošklivé, záleží čím je to křížence, ale pokud to nekurvi nějaká Amerika (pravděpodobně jo, podle té hlavy) či primitivní plemeno, tak to v dospělosti bude líbivý koník, ty ponožky na všech 4 jsou top a pokud bude vyšší.....

29.10.2022 18:13
Dotaz

XXX.XXX.235.225

anobbona napsal(a):
Není na tom nic zvláštního, no ta cena je teda zvláštní, ale předpokládám, že na osobní dotaz bude upřesněna na několik desítek tisíc.
Zatím je to teda takové ošklivé, záleží čím je to křížence, ale pokud to nekurvi nějaká Amerika (pravděpodobně jo, podle té hlavy) či primitivní plemeno, tak to v dospělosti bude líbivý koník, ty ponožky na všech 4 jsou top a pokud bude vyšší.....

I dečku prodává za 70 000,- Kč. V jaké je to teda měně, když šaty prodává za 1500 - 3000, což zase docela odpovídá.

1.11.2022 20:24
Pipilota

XXX.XXX.95.119

https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3968962/pony-valach-4-rocny/

uaaa - ta fotka s kozama (no mám dost vlastních starostí a rozhodně netrpím finanční nudou - ale téma pro pobavení nehezky zvážnělo)

1.11.2022 20:34

Pipilota napsal(a):

uaaa - ta fotka s kozama (no mám dost vlastních starostí a rozhodně netrpím finanční nudou - ale téma pro pobavení nehezky zvážnělo)

Ach jo. Další chudák poník. Možná i schvácený.

1.11.2022 20:53

Docela se začal i těm kozám podobat...

1.11.2022 20:57
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Docela se začal i těm kozám podobat...

no bohužel ano - to pořád říkám, že poníci jsou hodně týraná skupina - sám s kozama a na další fotce ten postoj, přestavěný či jen nakřivo? a vůbec výživový stav... (fakt bych si ho vzala, ale mám svoje trable na krku - natož ty prachy co za něj chtějí + cesta + veterina)

1.11.2022 20:58
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Ach jo. Další chudák poník. Možná i schvácený.

Zas jak říkává Horsana - Polák s náklaďákem tama určitě jezdí (fakt hnus)

JanaJanaJanaJana

2.11.2022 09:21
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Pipilota napsal(a):

Prodá i se sedlem - na tomhle někdo jezdí????

Přidejte reakci

Přidat smajlík