Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

30.11.2003 12:35
Neregistrovaný uživatel

Ahoj, chtěla bych se zeptat, kolikati let se přibližně dožívají králíci.Někde jsem četla, že se dožívájí 4 let, jinde zase 6 - 8 let a dokonce i 10 let.A tak bych chtěla vědět, co z toho je pravda.A také v kolikati letech jsou dospělí a v kolikati už začínají být starší.
Díky za odpovědi.Ahoj Markéta

Neregistrovaný uživatel

1.12.2003 18:17
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahoj, chtěla bych se zeptat, kolikati let se přibližně dožívají králíci.Někde jsem četla, že se dožívájí 4 let, jinde zase 6 - 8 let a dokonce i 10 let.A tak bych chtěla vědět, co z toho je pravda.A také v kolikati letech jsou dospělí a v kolikati už začínají být starší.

Ahojky jaké králíky máš na mysli?zakrslé?Jestli ano,ti se dožívají těch 6-8 let.Ale jsou i výjimky,dám za příklad svého zakrslého králíčka-hermelín-červenooký.Při pohledu na něj by nikdo neřekl kolik mu je..Ale podle tetování v oušku mu je 13.roků.Je to takový králičí dědoušek,ale aktivní až moc,když je puštěný z klece.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2003 12:11
Neregistrovaný uživatel

Zdravím, u běžných druhů (na maso a kožešinu) je samec v reproduktivním věku asi 6 (8) let, přičemž se může dožít i víc, ale není záruka kvalitního nakrytí samic. U samic se věk zkracuje počtem porodů, hlavně pokud následují rychle za sebou. Ve velkochovech, kde je samice připouštěna každý měsíc (hned po porodu) je během jednoho roku zničená. Já připouštím 3-4x do roka a mám samice bez problémů 5 i 6 let, potom se nevyplatí, protože mají málo mladých (pokud nemají problémy, nechávám je v klidu dožít).
Zakrslíci se dožívají většinou těch 6-8 let, protože potom je trefí šlak, majitelé jim moc přejí a oni se doslova upapají k smrti.
Zdenka

Neregistrovaný uživatel

3.1.2004 09:08
Neregistrovaný uživatel

Nikdo ti neodpověděl v kolika jsou dospělí,tak:zakrslí v 6 měsících,rovněž i malá plemena.Střední plemena -zhruba od 3,5-5,5 kg jsou dospělí v 8 měsících a obři v 10 měsících .Samičky dospívají pohlavně dříve než samci přibližně o měsíc až 2 měsíce,tedy záleží i na pohlaví.S dožitými roky souhlasím jak bylo řečeno.Přeju ti hodně úspěchů v chovu. Lojza

Neregistrovaný uživatel

27.8.2012 18:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.171

dožívají se 8-10 let a dospělí jsou mezi 15-18 ale nejhorší je puberta smajlík

Neregistrovaný uživatel

7.9.2012 22:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.14

dobrý den mám zakrslého králíčka bobíčka,otevřu klec hned na mně vrčí a skočí po mně nevím jak to vyléééééééééčit. Vždycky když mu otevřu klec řeknu ššššššššššššššššššš. trochu to pomáhá,ale pořád nevím jak to vyléčit úplně. dík za odpověď

Neregistrovaný uživatel

10.9.2012 14:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.6

dobrý den mám zakrslého králíčka bobíčka,otevřu klec hned na mně vrčí a skočí po mně nevím jak to vyléééééééééčit. Vždycky když mu otevřu klec řeknu ššššššššššššššššššš. trochu to pomáhá,ale pořád nevím jak to vyléčit úplně. dík za odpověď

Hájí si teritorium... Výléčit se jeho povahu nedá, jen potlačit agresivitu... Mám samice takto agresivní, ale když je vytáhnu za bundu ven, jsou jak mílius a nechá se s nimi pracovat ( příprava na výstavy) mazlení...

Neregistrovaný uživatel

3.9.2014 18:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.66

nešahat do klece dvířkami, ale sundat celý vršek a pak bude klidný. Aspoň u nás to tak funguje. smajlík

jumbo123

16.11.2015 05:04
jumbo123

XXX.XXX.42.100

Proč proboha obchodujete s králíky? to nemáte jinou zálibu, která nikoho nezneužívá?

16.11.2015 08:31
bronda

XXX.XXX.98.84

jumbo123 napsal(a):
Proč proboha obchodujete s králíky? to nemáte jinou zálibu, která nikoho nezneužívá?

Kam tento výstřel mířil jsem z kontextu vlákna vskutku nepochopil.

Muška

31.1.2016 13:46
Muška

XXX.XXX.193.51

MY teda máme dva zakrslý, jedno je angorák s lvíčkem a druhej je jenom krátkosrstej, ale jsou ze stejnýho vrhu...a máme je už přes 10 let...jsou vitální, papaj, bordel dělaj taky...hádaj se :D dneska jsme zjistili že jeden je na jedno očíčko slepý, ale co už, už nejsou nejmladší...:) ale při dobré péči, pokud nejsou nemocní určitě přes těch 8 let se dožijí :).

SOFIN

8.6.2016 11:58
SOFIN

XXX.XXX.119.178

Kolika let se dozivaji teddy kralicci? delkuji za odpoved.

Bondy

6.9.2016 17:17
Bondy

XXX.XXX.208.33

Můj rok a půl s plnou lékařskou péčí(antibiotika, očkování,...)! Doporučuji veterináře co nejméně, jinak nevím a díky veter.péči už se to ani nedozvím

ivča o

7.3.2017 13:15
ivča o

XXX.XXX.108.193

Muj králík se dožil 6 let byl to zakrslý TEDDY lvíček. záleží na plemeně.ivča.

sušenka111

1.10.2017 15:20
sušenka111

XXX.XXX.77.81

Ahoj mohla bych se zeptat kolika let se dožívají zakrslí beránci;>.

1.10.2017 19:49
awake

XXX.XXX.115.235

ivča o napsal(a):
Muj králík se dožil 6 let byl to zakrslý TEDDY lvíček. záleží na plemeně.ivča.

Teddy lvíček? Teddy a lvíček jsou dvě plemena

1.10.2017 19:50
awake

XXX.XXX.115.235

sušenka111 napsal(a):
Ahoj mohla bych se zeptat kolika let se dožívají zakrslí beránci;>.

Každý králík žije jinak dlouho. Některý měsíc, jiný dva roky a další třeba 10.

1.10.2017 23:08
PavelV

XXX.XXX.190.148

U mě jen výjimečně některý přežil půlrok.
To když šel do chovu.

Ferdinka

8.6.2019 15:05
Ferdinka

XXX.XXX.164.204

Nás zakrslý králík se jmenuje Ferdinka a má už 8 let. Je pořád velmi akční a velmi přítulný...nikdy jsme s ním nebyli u veterináře ( žádné očkování, antibiotika...) a to si myslím že je hlavní důvod proč se dožívá (pořád žije) tak krásného věku 💚-máme ho venku v takové kralikarne ke které jsem udelala i výběh,aby měl dostatek pohybu a navíc se mu každý den věnuji a beru ho často i ven na zahradu ,aby se proběhl ještě víc...

Nelinkateddy

25.6.2019 11:43
Nelinkateddy

XXX.XXX.201.167

Měla jsem dva Teddy a jeden v šesti letech odešel na nádor v bříšku. A slečnu mám pořád. V lednu ji bylo 8 let a až na občasné trávicí problémy je ok.A co se veterinární péče týká, tak jen základní očkování když byli malí a Tadeášek jedná oparace kdy se zjistil velký nádor a tak jsme ho nechali odejít.

Isbell

1.11.2019 17:18
Isbell

XXX.XXX.246.42

Muj kralik zije uz 15 let

TomekCZ

20.11.2019 06:51
TomekCZ

XXX.XXX.201.162

Nášeho králíka mám už cca 9let. Je to beránek, samec. Nikdy jsme nebyli u veterináře, drápky střiháme sami. S předešlým jsem byl na očkováni , a žil rok a půl.... takže asi tak ... Ráno dávám granulky, večer zeleninu. Granule pouze prémiové .

20.11.2019 17:39
horal

XXX.XXX.13.30

U mne 120 dní a jsou už pohlavně dospělí.

23.11.2019 17:48
hona

XXX.XXX.192.253

u mě je to podobné... A stěhují se do teplejších krajů!... :-D

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík