Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

24.3.2004 20:34
Neregistrovaný uživatel

máte někdo zkušenost s tímto onemocněním?

Neregistrovaný uživatel

28.3.2004 19:31
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
máte někdo zkušenost s tímto onemocněním?

Zdravím.
Syfilis králíků způsobuje Treponema cuniculi. Šíří se pářením, inkubační doba je 3 týdny až 3 měsíce. Onemocnění může probíhat i bez příznaků, jinak je doprovázeno opuchnutím pohlavních orgánů a vytvořením vředů, které časem zaschnou. Také otečou uzliny v oblasti třísel a pod kolenem. Případně může dojít k vypadávání srsti.
Nemoc je léčitelná: Erytromycin 10 mg/kg živé váhy minimálně po dobu 14 dní. Zvíře je pochopitelně nutné vyřadit z chovu až do úplného vyléčení.

Můj známý si pustil do chovu cizí samici, nakazil si samce a následně několik samic. Léčba ho přišla na dost peněz, ale byla úspěšná. Doporučuji proto všem, kteří si tento příspěvek přečtou, aby si drželi vlastního samce třeba i na dvě samice, případně nepřipouštěli vlastním samcem samice s "podezřelým" původem. Tato nemoc je nebezpečná hlavně dlouhou inkubační dobou!
Chovu zdar, Zdenka

Neregistrovaný uživatel

17.6.2004 10:27
Neregistrovaný uživatel

Zdravím.
Syfilis králíků způsobuje Treponema cuniculi. Šíří se pářením, inkubační doba je 3 týdny až 3 měsíce. Onemocnění může probíhat i bez příznaků, jinak je doprovázeno opuchnutím pohlavních orgánů a vytvořením vředů, které časem zaschnou. Také otečou uzliny v oblasti třísel a pod kolenem. Případně může dojít k vypadávání srsti.
Nemoc je léčitelná: Erytromycin 10 mg/kg živé váhy minimálně po dobu 14 dní. Zvíře je pochopitelně nutné vyřadit z chovu až do úplného vyléčení.

Můj známý si pustil do chovu cizí samici, nakazil si samce a následně několik samic. Léčba ho přišla na dost peněz, ale byla úspěšná. Doporučuji proto všem, kteří si tento příspěvek přečtou, aby si drželi vlastního samce třeba i na dvě samice, případně nepřipouštěli vlastním samcem samice s "podezřelým" původem. Tato nemoc je nebezpečná hlavně dlouhou inkubační dobou!
Chovu zdar, Zdenka

Dobry den,

u me se prave vyskytla tato nemoc. Priznaky jsou viditelne zatim jen u jedne samice. Dle doktora je zdroj nakazy samec nebo ze by to melo jeste po svy mame a projevilo se to az po porodu ... co myslite vy? samce mam ze zverimexu .. on se zda byt zdravy, bez priznaku, je pouze prenasecem a od mamy to urcite nema, protoze zbytek chovu je v poradku (informace od chovatelky, od ktere samici mam). Mam podezreni, ze i druha samice zacina mit tytez priznaky, byla nakryta take stejnym samcem. Chci se zeptat, da se kralik vylecit tak, ze by uz nebyl ani prenasecem? asi ne co? dle informaci od doktora to nelze .. takze nemoc vylecite ... ale kralik uz nikdy nebude schopen chovu .... jak samice, tak samec :((((

S pozdravem

Monika Majirosova

Neregistrovaný uživatel

21.6.2004 10:10
Neregistrovaný uživatel

Dobry den,

u me se prave vyskytla tato nemoc. Priznaky jsou viditelne zatim jen u jedne samice. Dle doktora je zdroj nakazy samec nebo ze by to melo jeste po svy mame a projevilo se to az po porodu ... co myslite vy? samce mam ze zverimexu .. on se zda byt zdravy, bez priznaku, je pouze prenasecem a od mamy to urcite nema, protoze zbytek chovu je v poradku (informace od chovatelky, od ktere samici mam). Mam podezreni, ze i druha samice zacina mit tytez priznaky, byla nakryta take stejnym samcem. Chci se zeptat, da se kralik vylecit tak, ze by uz nebyl ani prenasecem? asi ne co? dle informaci od doktora to nelze .. takze nemoc vylecite ... ale kralik uz nikdy nebude schopen chovu .... jak samice, tak samec :((((

S pozdravem

Monika Majirosova

Já bych nikdy nekoupila králíka ze zverimexu,ale z výstavy.Tam máš jistotu ,že by měl být zdraví
a očkovaní ,a také levnější.Lenka

Neregistrovaný uživatel

10.9.2013 16:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.137

Zdravím a chci reagovat na nákup z výstav. Začínám s chovem a tudíž nemám dost zkušeností, koupila jsem si králíka z výstavy, měl za sebou hodnocení např. i z národní výstavy v Lysé nad Labem, bodové ohodnocení 95 a přesto měl vadu - neměl šourek a pouze jedno varle. Je lepší si vždy králíčka důkladně prohlédnout a zkontrolovat, ať se kupuje odkud koliv. Marcela

20.7.2016 17:25
michaela27102014

XXX.XXX.150.107

Dobrý den, nevím jestli je to úplně k věci, ale potřebuji poradit. Můj králík má už delší dobu zfialovělé krahe varlat, žádné jiné příznaky jsem zatím nezpozorovala. Je to normální?

20.7.2016 23:51
fidÍk

XXX.XXX.31.8

Syfilis lze vyléčit a králíka nadále používat k chovu.Cena léčby cca 50 Kč za kus.
Pročtěte si starší příspěvky na toto téma.

21.7.2016 00:11
PavelV

XXX.XXX.232.229

Já bych nikdy nekoupila králíka ze zverimexu,ale z výstavy.Tam máš jistotu ,že by měl být zdraví
a očkovaní ,a také levnější.Lenka

Ono to není jisté ani z té výstavy. Mám i z toho špatné zkušenosti.
Nejlepší mnohaleté zkušenosti mám z koupě přímo od chovatele. Uvidíte z jakého prostředí králíček je, s chovatelem prohodíte pár slov o tom, čím krmí. Uvidíte rodiče i sourozence králíčka.
Na výstavě vypadá dobře, rodokmen je mnohdy jen kus papíru nevalné hodnoty a za 2 týdny je králík z výstavy tak na talíř. Pokud už to není březí samice.

fffff

30.11.2016 20:04
fffff

XXX.XXX.112.6

Pokud má samec pouze jedno varle, nedostal by na výstavě žádné body, ale výluku.

1.12.2016 22:17
Achil

XXX.XXX.96.193

Přesně tak, samec umí koule zatáhnoutsmajlík

5.12.2016 21:13
waw

XXX.XXX.105.91

Zdravím.

Chovu zdar, Zdenka

Obracím se na Vás s dotazem ohledně Erytromycínu. Píšete 10mg/kg váhy. Tzn. množství se rozpustí a podá perorálně nebo se přimíchá do krmiva. Moihla byste tuto otázku více rozvinout?
Jinak jsem četl že se používá Penicilín G, ale nebyl jsem z toho článku o moc moudřejší. Děkuji za případnou odpověď.

lubosko105

10.1.2020 14:53
lubosko105

XXX.XXX.121.161

fidÍk napsal(a):
Syfilis lze vyléčit a králíka nadále používat k chovu.Cena léčby cca 50 Kč za kus.
Pročtěte si starší příspěvky na toto téma.

mozete prosim vlozit link na ten starsi prispevok kde sa hovori o syfilise a ako ho trvale vyliecit.
dakujem

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.1.2020 14:57
Uživatel s deaktivovaným účtem

lubosko105 napsal(a):
mozete prosim vlozit link na ten starsi prispevok kde sa hovori o syfilise a ako ho trvale vyliecit.
dakujem

Syfilis se lečí antibiotiky,vyléčí se trvale,ale chce to veterináře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík