Neregistrovaný uživatel

Ahoj všichni,moc bych potřebovala poradit.Mám králíčka a jeho velikou zábavou je zakousnout se do příček klece kousat je a tím i cloumat s klecí,nejraději to dělá večer kdy máme jít spát,už fakt nevím co mám s ní dělat,myslíte že by pomohlo něčím příčky natřít aby ho to odpuzovalo?Ještě abych nezapoměla,větvičky na kousání tam má
Moc děkuji za jakékoli rady
Míša
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj všichni,moc bych potřebovala poradit.Mám králíčka a jeho velikou zábavou je zakousnout se do příček klece kousat je a tím i cloumat s klecí,nejraději to dělá večer kdy máme jít spát,už fakt nevím co mám s ní dělat,myslíte že by pomohlo něčím příčky natřít aby ho to odpuzovalo?Ještě abych nezapoměla,větvičky na kousání tam má
Míša
Ahoj! Já se teda s tímhle setkávám jen večer, když chodím kolem klece a můj králíček mě tím volá k sobě, jelikož chce podrbat. Jindy to nedělá, ale jelikož jinak mě přivolat nemůže, tak mě volá kousám do klece. Nic moc zvuk, rozumím. Já ho mám ale v pokoji, kde nikdo nespí, takže jakmile z pokoje odejdu, pochopí to a přestane, radši začně něco papkat.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj! Já se teda s tímhle setkávám jen večer, když chodím kolem klece a můj králíček mě tím volá k sobě, jelikož chce podrbat. Jindy to nedělá, ale jelikož jinak mě přivolat nemůže, tak mě volá kousám do klece. Nic moc zvuk, rozumím. Já ho mám ale v pokoji, kde nikdo nespí, takže jakmile z pokoje odejdu, pochopí to a přestane, radši začně něco papkat.
Tak to ta moje určitě ne,řekla bych že cche spíš ven a to jí pouštím dost často
Míša
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to ta moje určitě ne,řekla bych že cche spíš ven a to jí pouštím dost často
Míša
Hmm, tak to mě potom mrzí, ale na to radu opravdu nemám, s tím jsem se nesetkala.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hmm, tak to mě potom mrzí, ale na to radu opravdu nemám, s tím jsem se nesetkala.
Škoda,ale klidně pište ještě dál,budu ráda za jakoukoli radu
Míša
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Míša
No natierat steny niecom aby ho to odpudilo to moc dobrry napad nieje.Mozno ze sa kralik nudi a tak si hlada nejaku zabavu.Tym ze okusuje stenu mu mozno chyba aj nejaky vitanin.Mozno by bolo dobre pozriet ci mu neprerastaju zuby a tym ze stale hybe klietkou sa snazi trochu si ulavit od bolesti.....neviem moze to byt hocico....vela uspechov
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No natierat steny niecom aby ho to odpudilo to moc dobrry napad nieje.Mozno ze sa kralik nudi a tak si hlada nejaku zabavu.Tym ze okusuje stenu mu mozno chyba aj nejaky vitanin.Mozno by bolo dobre pozriet ci mu neprerastaju zuby a tym ze stale hybe klietkou sa snazi trochu si ulavit od bolesti.....neviem moze to byt hocico....vela uspechov
Náš králík si tím vydobývá pozornost, ať už že chce ven, nebo drbat nebo jídlo...prostě cokoliv. Jelikož je se mnou v pokoji, kde spim, ráno ho mám místo budíčku. Asi by to odnaučit šlo důsledným plácnutím, když kouše klec, ale přijde mi ošklivé ho trestat za to že vyjadřuje hlad nebo nudu nebo že chce pozornost....takže to tak ber. Nezbývá, než se stím smířit. Náš králík to dělal 8 let a dělá to i náš novej králík. Asi to maj ve zvyku všichni
NiNi

XXX.XXX.128.235
Ahojte☺
Poridily jsme si nedávno samicku kralicka a ta to dělala taky...do chvíle než jsme ji seznámily s naším Bobkem ☺ pak prestala😂 a před hodinou se nám narodilo pár mladých..tak máme Bobka Bobinu a malí bobiky😆😇
Zdravím, můj králík kouše mřížky také. Většinou, co jsem zpozorovala, když je čas na jídlo, nebo se nudí a chce ven. Samozřejmě, že když zjistíte, že králík kouše mřížky, jen když chce jít ven, ne vždy ho pusťte. On by si na to velice brzy zvykl. (Tzv. chci jít hned ven, tak začnu klusat mřížky a určitě někdo přijde a hned mne pustí.)
Jezedak Mara
napsal(a):
Ahoj☺️ Jak je stara? Mas ji vykastrovanou nebo ne? Tohle vetsinou delaji samice kdyz chteji k samci. Teda u mich samic co chovam to tak vetsinou byva.
Ahoj, je stará měsíců. Je to zakrslá samice kastorexe, už byla jednou v říji a teď je po druhé. Připouštění neplánuji a ani vykastrovaní.
Mája králík
napsal(a):
Ahoj, je stará měsíců. Je to zakrslá samice kastorexe, už byla jednou v říji a teď je po druhé. Připouštění neplánuji a ani vykastrovaní.
Bylo by dobré ji připustit dokud je mladá
Pokud se stane, že třeba za čas (2 a více let)
půjde o dům dál, tam ji připustí,
ona porod nepřežije. Neporodí ...
rapotacka11
napsal(a):
Bylo by dobré ji připustit dokud je mladá
Pokud se stane, že třeba za čas (2 a více let)
půjde o dům dál, tam ji připustí,
ona porod nepřežije. Neporodí ...
Já mám králíčka v bytě jako mazlíčka a rozhodně nikdy nepůjde o dům dál.
Každopádně najít pro ní vhodného samce je problém. Bydlím kousek od Jihlavy a vhodného samce jsem našla někde u Zlína.
Mája králík
napsal(a):
Já mám králíčka v bytě jako mazlíčka a rozhodně nikdy nepůjde o dům dál.
Každopádně najít pro ní vhodného samce je problém. Bydlím kousek od Jihlavy a vhodného samce jsem našla někde u Zlína.
Nejste náročná na výběr ženicha?! 😂Volila bych zejména zdravého jedince , na rázu bych az tak netrvala a kolem Jihlavy je víc chovatelů zakrslych králíků.....
mlckova
napsal(a):
Nejste náročná na výběr ženicha?! 😂Volila bych zejména zdravého jedince , na rázu bych az tak netrvala a kolem Jihlavy je víc chovatelů zakrslych králíků.....
Ne, to opravdu ne, ale je důležité, abych věděla, aspoň jak ten samec vypadá, jestli je očkovaný, čistokrevný a v jakých podmínkách žije.
Není králík jako králík. Já mám zakrslého kastorexe a ty nemá jen tak kde kdo. 😉Moje je očkovaná, čistokrevná a tetovaná.
Mája králík
napsal(a):
Ne, to opravdu ne, ale je důležité, abych věděla, aspoň jak ten samec vypadá, jestli je očkovaný, čistokrevný a v jakých podmínkách žije.
Není králík jako králík. Já mám zakrslého kastorexe a ty nemá jen tak kde kdo. 😉Moje je očkovaná, čistokrevná a tetovaná.
Jak říkám , pokud nehodláte vystavovat a uděláte to proto , ze ji chcete sklidnit, pak bych trvala na zdraví králíka a to co píšete, a nemel by být váhově o moc větší, ale na barevném rázu , plemeni bych až tak nebazírovala, vyjdou třeba z toho rozkošné barvy 😁
To, že samice musí mít za život mladé, aby nedostala rakovinu, je už dávno vyvráceno! Může ji dostat, i kdyby měla mladé každý rok. Jediná možnost účinné prevence je kastrace. Takže pokud byste to dělala jen z tohoto důvodu, nemnožte, zakrslých králíků, které nikdo nechce, je plný internet...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mája králík
napsal(a):
Trochu , si dovolím polemizovať... Čistokrvný , tetovaný je uplne obyčajný králik... Nič to neznamená, to už keby, žeje výstavne uspešný napr šampion klubu Castorexov by bola iná káva ... No ktomu sa musí človek dopracovať, nie len kúpiť hotové zviera...Pekný deň , prajem.
mlckova
napsal(a):
Jak říkám , pokud nehodláte vystavovat a uděláte to proto , ze ji chcete sklidnit, pak bych trvala na zdraví králíka a to co píšete, a nemel by být váhově o moc větší, ale na barevném rázu , plemeni bych až tak nebazírovala, vyjdou třeba z toho rozkošné barvy 😁
Kdyby jsme chtěli mladé, tak už aspoň čistokrevné. Samec nemusí být tetovaný, to je jisté.
Ale zatím nechceme a ani nemáme v plánu ji připouštět. Má klec prostorně pro sebe. Žijeme v bytě, takže moc místa pro další klec ani králíčky nemáme. Ano, opravdu bych chtěla, aby měla mladé, ale ono to asi nepůjde.
Kastraci také nechceme z toho důvodu, že zakrslíci jsou malí a operace malého zvířátka vyžaduje velkou práci a dost rizik. Né vždy se kastrace povede. Takže asi tak.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!