Ochrnutí zadních nohou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

18.9.2009 08:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.140

Měla bych dotaz ohledně nemoci králíků - ochrnutí zadních nohou. Když se mi to stalo poprvé u samice, která měla malé, myslela jsem, že je to nějaký problém při laktaci. Nyní se mi to opět (asi po půl roce) stalo u mladého králíka na výkrm (bylo jich pohromadě 5 v jednom kotci a pouze jeden "ochrnul"). Vypadá to tak, že králík se chová zcela normálně, dokonce i žere, ale "od pasu" dolů ochrne - táhne za sebou zadní nohy a kadí tzv. pod sebe.Máte s tím někdo zkušenosti? Čím je to způsobeno? Krmím pořád stejně - seno a oves či ječmen, suchý chléb. Díky E.

Neregistrovaný uživatel

18.9.2009 09:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.250

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Měla bych dotaz ohledně nemoci králíků - ochrnutí zadních nohou. Když se mi to stalo poprvé u samice, která měla malé, myslela jsem, že je to nějaký problém při laktaci. Nyní se mi to opět (asi po půl roce) stalo u mladého králíka na výkrm (bylo jich pohromadě 5 v jednom kotci a pouze jeden "ochrnul"). Vypadá to tak, že králík se chová zcela normálně, dokonce i žere, ale "od pasu" dolů ochrne - táhne za sebou zadní nohy a kadí tzv. pod sebe.Máte s tím někdo zkušenosti? Čím je to způsobeno? Krmím pořád stejně - seno a oves či ječmen, suchý chléb. Díky E.

předispozice k tomu mají velká plemena,jaké chováte? ,u samice by mohlo jít o deficit vápníku,u mladase i úrazem a možný podíl může mít i kokcidioza

Neregistrovaný uživatel

18.9.2009 09:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.140

předispozice k tomu mají velká plemena,jaké chováte? ,u samice by mohlo jít o deficit vápníku,u mladase i úrazem a možný podíl může mít i kokcidioza

chováme různá plemena (kalifornský,burgunský) a provádíme tzv.první křížení. Mladí jsou tedy prvními kříženci.

Neregistrovaný uživatel

18.9.2009 10:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.250

chováme různá plemena (kalifornský,burgunský) a provádíme tzv.první křížení. Mladí jsou tedy prvními kříženci.

nějaký problém s frkáním u králiků nemáte?

Neregistrovaný uživatel

18.9.2009 11:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.140

nějaký problém s frkáním u králiků nemáte?

Ano, máme, ale u jiných. Ti mají nohy v pořádku.To má nějakou souvislost?

Neregistrovaný uživatel

18.9.2009 12:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.130

Ano, máme, ale u jiných. Ti mají nohy v pořádku.To má nějakou souvislost?

toto ma zaujíma, niečo podobné sa stalo aj u mňa len s tým rozdielom, že ochrnul na celé telo.

Neregistrovaný uživatel

19.9.2009 12:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.250

toto ma zaujíma, niečo podobné sa stalo aj u mňa len s tým rozdielom, že ochrnul na celé telo.

může to souviset,jelikož pasteuroloza napadá i nervový systém tudíž by mohlo díky tomu k ochrnutí dojít

Neregistrovaný uživatel

19.9.2009 12:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.250

může to souviset,jelikož pasteuroloza napadá i nervový systém tudíž by mohlo díky tomu k ochrnutí dojít

může se to projevit i tak že králik stočí hlavu k jedné straně

1.7.2015 23:46
karji

XXX.XXX.13.28

Mám stejný problém jako v tomto příspěvku. Nejdříve králíkům ochrnou zadní nohy pak uhyne. Jsou to 9 týdnů stará králičata. Všichni jsou od jedné samice. Měla 14 mladých. První králík měl hlavu na stranu jako by měl zablokovanou páteř. Co by to mohlo být za nemoc. Za tři dny uhynulo 9kusů. Děkuji Jitka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.7.2015 13:56

Já bych řekla že se tak honili že ho strhli. U samičky soudím možná ten vápník, ale mladý má možná poraněnou páteř. Alespon tak mě to učil děda když mám několik dospívajících samců po kupě za čas se budou honit a rajtovat po sobě tak moc že může dojít ke stržení. Králík vždy uhyne, ale je to těžké zašla bych k veterináři a nebo se ptala jeho.

2.7.2015 15:08
karji

XXX.XXX.13.195

Byla jsem, prý kokcidioza. Nemají průjem ani žádné zažívací potíže. Žere a najednou je po něm. Dnes pošel další a měl zvrácenou hlavu dozadu. Nemůže to být mor. Umírají pouze ty od jedné samice. Odstavuji až v 10 týdnech. Zatím jsou u samice.

2.7.2015 17:46
karji

XXX.XXX.13.195

Také jsem se dočetla že to může být encephalitoon cuniculi.

7.7.2015 22:15
drzo80

XXX.XXX.202.168

Dobrý večer. Mal som taký istý problém a môj veterinár mi povedal, aby som začal dávať Nutrimix a prestali mi kapať. Že vraj im chýbali vytamíny.

7.7.2015 22:20

drzo80 napsal(a):
Dobrý večer. Mal som taký istý problém a môj veterinár mi povedal, aby som začal dávať Nutrimix a prestali mi kapať. Že vraj im chýbali vytamíny.

Přidávám Nutrimix skoro každý den už řadu let a králíci jsou bez problémů.

7.7.2015 22:21
drzo80

XXX.XXX.202.168

Áno máte pravdu

9.11.2015 06:26
Dragoš

XXX.XXX.45.6

Pozor !
V žádném případě nejist. klíště po týdnů ne najdete. na 60% to je encephalitoon cuniculi.
Stalo se mě to!
Drahoš.

31.1.2016 20:38
Eda JRT

XXX.XXX.8.18

Dobrý den, mohu poprosit o radu? Máme více jak jedenáct let starého zakrslého králíčka. Nyní se nemůže postavit na zadní nohy. Úraz neměl. Žere normálně, ale více polehává. Zdá se jako by se trochu třásl. Na vet. jdeme až zítra. Můžete mi někdo prosím poradit co to může být? Je to už stářím? Nebo nějaká nemoc? Nechtěla bych aby se chudinka trápil. Díky moc.

31.1.2016 21:29
borax

XXX.XXX.91.21

Eda JRT napsal(a):
Dobrý den, mohu poprosit o radu? Máme více jak jedenáct let starého zakrslého králíčka. Nyní se nemůže postavit na zadní nohy. Úraz neměl. Žere normálně, ale více polehává. Zdá se jako by se trochu třásl. Na vet. jdeme až zítra. Můžete mi někdo prosím poradit co to může být? Je to už stářím? Nebo nějaká nemoc? Nechtěla bych aby se chudinka trápil. Díky moc.

Bude to stářím.
Ukončete ho a kupte nového.

1.2.2016 08:15
Eda JRT

XXX.XXX.52.230

Myslela jsem si to jen jsem se potřebovala utvrdit v tom, že rozhodnutí je správné. Není to lehké. Díky za názor.

14.2.2016 10:55
bonaventur

XXX.XXX.107.18

Dragoš napsal(a):
Pozor !
V žádném případě nejist. klíště po týdnů ne najdete. na 60% to je encephalitoon cuniculi.
Stalo se mě to!
Drahoš.

Dobrý deň,
teraz v januári som mal podobný problém. Králik nevedel stáť na zadných nohách. Zabil som ho a už je v mrazničke. Vy však tvrdíte, že by som ho nemal konzumovať. Môžete mi bližšie vysvetliť rizika.
Ďakujem.

14.2.2016 17:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Někteří nemocné zvíře nejedí...

14.2.2016 20:38

Ani já ne.Nemohla bych to dát do úst už jen z pricipu.

samuelek

18.2.2016 03:29
samuelek

XXX.XXX.195.164

Zdravím Prosím vás, máme králíčka doma a dnes večer se prestal hýbat. Ochrnul na zadní běhy a nežere nepije nehýbe se dýchá normalne coto může Prosím byt? Teta si neví rady a do rána na veterinu je daleko Děkuji moc.

samuelek

18.2.2016 03:30
samuelek

XXX.XXX.195.164

Zdravím Prosím vás, máme králíčka doma a dnes večer se prestal hýbat. Ochrnul na zadní běhy a nežere nepije nehýbe se dýchá normalne coto může Prosím byt? Teta si neví rady a do rána na veterinu je daleko Děkuji moc.

18.2.2016 05:22
rapotacka11

XXX.XXX.32.215

Netrápit...

samuelek

18.2.2016 16:01
samuelek

XXX.XXX.194.87

Dnes rano jim umřel..

Clairs

12.10.2019 10:37
Clairs

XXX.XXX.242.138

Dobrý den, jestli mohu tak mám také dotaz. Mám zakrslého lvíčka králíka starého kolem pěti let. Celé ty roky bylo všechno v pořádku, chodil normálně na záchod se stelivem, lezl z klece do ohradky v které běhal. A teď poslední půl rok jsme se dvakrát stěhovali (nevím zda to nemůže dělat kvůli tomu že má změnu prostředí) ale přestal úplně chodit na záchod. Začal curat a kakat do klece nebo v ohradce nejdřív na koberec který jsme zrušili a dali pod nej lino. Samozřejmě cural stále všude jinde než aby šel do zachodu. Teď se to ovšem zhoršilo se zadními nohami. Furt jakoby preslapuje. Už do klece vůbec neskace. Když jsem mu vyndala záchod před klec také do nej nevyskoci. Pitka jsem otočila už na druhou stranu tak ze klec už je zbytečná. Dávám pod nej pleny pro stenata a na to chodí vykonavat potrebu. Normálně ji i pije jenom se už skoro nepohybuje a když už tak jenom jde a to pomalu a mezitím se na těch packach snaží nějak udržet. K veterináři jdu až ve středu tak se prosím ptám jestli někdo nevíte co s nim je nebo co by mu pomohlo. Co mám dělat 😖 předem děkuji

12.10.2019 10:45
rapotacka11

XXX.XXX.79.12

Ohrádka?
Jak velká?

12.10.2019 13:31

Otočte ho tak, abyste mu zkontrolovala zadní nohy, jestli tam nemá prošlapy. Sice je to hlavně problém velkých plemen, ale možná že při běhání potvrdém povrchu se mu mohly udělat taky.

12.10.2019 13:43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Otočte ho tak, abyste mu zkontrolovala zadní nohy, jestli tam nemá prošlapy. Sice je to hlavně problém velkých plemen, ale možná že při běhání potvrdém povrchu se mu mohly udělat taky.

Nejedná se o prošlapy,ale o otlaky.Prošlapy se týkají postoje hrudních končetin.

12.10.2019 14:55

máte pravdu

13.10.2019 08:44
mlckova

XXX.XXX.44.120

No na linu se mu určitě blbě stojí , natož tak pohybuje, a tak trochu nechápu proč všichni píší , ze jdou na veterinu až......, do prd.... vidím problem, nevim, tak bafnu zvíře a jdu sakra , když uz si poridim zvíře tak je to zodpovědnost , a tady evidentně králík nechodí déle jak den ..... 😠😡 omlouvám se ale musela jsem tohle říct!

13.10.2019 17:10
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Vůbec se nemusíte omlouvat,lidi jsou nezodpovědní a kruti ke svym zvířatům..moje známá ma starou fenku,která má zřejmě hrozné bolesti,protože neustále naříka..když ji reknu,proc fenku neda uspat,když takhle trpí bolestmi,tak mi rekla,že na to nemá,že ji má RÁDA!!..chudák pes,co byste na to řekla?!...

13.10.2019 20:26
mlckova

XXX.XXX.157.153

ančovička1 napsal(a):
Vůbec se nemusíte omlouvat,lidi jsou nezodpovědní a kruti ke svym zvířatům..moje známá ma starou fenku,která má zřejmě hrozné bolesti,protože neustále naříka..když ji reknu,proc fenku neda uspat,když takhle trpí bolestmi,tak mi rekla,že na to nemá,že ji má RÁDA!!..chudák pes,co byste na to řekla?!...

Ať jde do prd.... 😁, ja musela na Vánoce utratit kocku kterou jsme měli 14 let, bud měla uz léze po kůži , ze ji nefungovaly orgány nebo ji někdo nabodl jak sele. Tyden jsme to zkoušeli , seděla chudina zavrena u topení , každy den jsem ji tu nadzvedlou kůži zhnisanou prosplichovala az to z ni teklo na 5-ti místech , po 8dnech uz měla třetí víčko a ja jela hned ráno bylo mi to jasné a veterinářce taky 😞, tak nejak no...

Tak prosím lidé myslete, vciťte se víc do těch zvířat ! 🤗

13.10.2019 20:41
ančovička1

XXX.XXX.35.144

Ano,přesně,jak píšete..udělám pro kocku, psa,co je v možnostech mých a doktorů,ale když je zvíře nemocne,léčení už neni možné,nenecham ho zbytečně trpět...

Clairs

14.10.2019 19:30
Clairs

XXX.XXX.242.138

Ohradka je velká 100x120
Chtěla jsem jenom reagovat na pár komentářů. Za prvé jsem se chtěla zeptat jenom jestli tady s tím má někdo zkušenost a komentáře typu proč s tím zvířetem lidé nejdou hned na veterinu tak každý k tomu má svůj důvod. Já mám veterináře přes 100km daleko. Právě jsem se přestěhovala do Prahy a neznám to tu. Tak jsem se snažila najít nějakého poblíž jelikož jsem v posledním měsíci těhotenství a cestování pro mě není jednoduché. Někteří lidé třeba jsou objednaní na určitý termín, proto volí variantu se do té doby zkusit zeptat na nějakých podobných stránkách. Určitě svoje zvíře nechci nechat trpět. Včera dokonce chodil po bytě a i skočil na gauč a ležel tam. Jde hlavně o to, že čůrá všude a na záchod už vůbec nejde tak jsem jenom chtěla vědět čím to je, jestli mu třeba vadí změna prostředí. A na nohách se udrží, ale chvílemi s nimi stále preslapuje. Když se ptám lidí co chovají Králíky každý říká jiný věk jakého se dožívají. Bylo mi řečeno,že je starý a že je to normální. Poté mi bylo třeba řečeno,že je ještě mladý,ale asi také jde o druh králíka. 🤷🏼‍♀️ Co se týká psů a koček tak to mám zkušenosti, ale králíka mám poprvé a opravdu nevím zda je to vážné nebo ne. A uvědomuji si,že lino není nejlepší varianta, ale bohužel když cely koberec pročural tak mu každý měsíc nebudu kupovat nový když to po chvíli smrdí.
Po lině má seno, nikdy ten králík nebyl zavřený v kleci bez výběhu jako to dělá většina lidí, proto si myslím, že má vše co potřebuje. Ale když má člověk obavy tak zkusí vše. Předem děkuji

14.10.2019 19:52
rapotacka11

XXX.XXX.79.66

Viděla jsem i dvanáctiletého.
5 let není starý.
Ohrádka je pro vyběhání a pohyb malá.
Někdo má králíka jen v kleci, někdo
ho má volně.
Z Vašeho popisu se dá poznat co mu je ?
Myslela jsem, že se třeba smekl = úraz.
Nebo se mu "zkrátily šlachy", když nemá pohyb
- je to možné? Teď zas píšete, že si hupsnul na gauč.
Těhotenství, králík v bytě . . .
Ta nečistotnost - třeba je to změnou.
Co dodat ? Nechat králíka na čas třeba u někoho
z rodiny ?

15.10.2019 06:45
ančovička1

XXX.XXX.220.127

..Claris,mela byste zvážit důležitost hodnot,jestli počurany byt od asi nemocného králíka a péče o novorozene dítě...to opravdu nejde dohromady..

Rengerska

12.12.2019 09:05
Rengerska

XXX.XXX.213.120

Dobrý den,

jak jste dopadla? Mám s králindou to samé, ale je to vždy "ataka" a druhý den už zase cupká. Děje se nám to cca 5 měsíců. Je jí 10 a má paniku z lékaře, tak jí tam už nechci tahat (asi by jí už po cestě kleplo, beze srandy).

13.12.2019 09:08
borax

XXX.XXX.0.5

Rengerska napsal(a):
Dobrý den,

jak jste dopadla? Mám s králindou to samé, ale je to vždy "ataka" a druhý den už zase cupká. Děje se nám to cca 5 měsíců. Je jí 10 a má paniku z lékaře, tak jí tam už nechci tahat (asi by jí už po cestě kleplo, beze srandy).

Tak si pořiďte nového králíka.

14.12.2019 14:20
hokrví

XXX.XXX.105.226

Jak popisujete, že váš králík má paniku z lékaře, tak přesně se choval náš pes. Nemohli jsme ho dostat k veterináři, až jednou jsme šli na očkování a byl tam jiný lékař na záskok, přijel o pár minut déle, ale čekání se vyplatilo. Pes mu šel naproti a hned byli kamarádi, od té doby chodíme se psem k tomuto vetovi, asi si sedli. Psovi bylo letos 14 let.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík