Agresívní mladá samička zakrslého králíčka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

23.7.2010 01:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.202

2 měsíce máme zakrslou králici starou 4 měsíce , která se nechala bez problémů česat , hladit , vše o.k ,
absolutně vše bez známky agrese .
Dnes jsme se vrátili po 3 denní služební cestě domů / králíčka chodila krmit sousedka / ,
chtěla jsme králici vyndat z klece a pochovat , ale jen co jsem sáhla do klece po mně vyjela a kousla mě ...smajlík
Proč ta změna v chování ? Může se jednat o hormonální změnu , není ještě na říji ale brzy ?
Za odpověď moc děkuji .

Neregistrovaný uživatel

23.7.2010 13:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.13

Brzy není, nechte ji porodit a bude zase jako beráneksmajlík

Neregistrovaný uživatel

23.7.2010 15:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.201

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Brzy není, nechte ji porodit a bude zase jako beráneksmajlík

než s ní zase začnou cloumat hormony... :-)

Neregistrovaný uživatel

23.7.2010 19:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.9

asi tak agrese se bude stále vracet porod to nespraví smajlík

Neregistrovaný uživatel

24.7.2010 00:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.202

Velmi děkuji za odpovědi .
Doufám , že ji to přejde smajlík

Neregistrovaný uživatel

24.7.2010 22:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.1

2 měsíce máme zakrslou králici starou 4 měsíce , která se nechala bez problémů česat , hladit , vše o.k ,
absolutně vše bez známky agrese .
Dnes jsme se vrátili po 3 denní služební cestě domů / králíčka chodila krmit sousedka / ,
chtěla jsme králici vyndat z klece a pochovat , ale jen co jsem sáhla do klece po mně vyjela a kousla mě ...smajlík
Proč ta změna v chování ? Může se jednat o hormonální změnu , není ještě na říji ale brzy ?
Za odpověď moc děkuji .

Toto je přirozená změna v chování - jde do puberty , která trvá cca do 1 roku králíka - je to období, kdy je králík někdy opravdu nesnesitelný - a začíná si uvědomovat své teritorium.
Do klece se ruce nestrkají, králík se násilně nechová - většina králíků nesnáší braní do rukou. Chová se úplně normálně. Když budete dodržovat jednoduché pravidlo - nestrkat ruce do klece, ale klec otevřít, at si vyjde sama, v kleci jí manipulovat, když tam není a mazlit se hezky na zemi, když bude chtít sama, tak bude vše v pořádku. Pokud jí budete dělat to, co se jí nelíbí bude buď agresivní nebo se vás naopak začne bát. Králík není plyšová hračka na muchlování, ale je spíš trochu jako kočka. smajlík

Neregistrovaný uživatel

23.8.2010 21:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.124

Se to docela stupňuje ...
už jí nemůžu ani do mističky nasypat granulky ...
Co s ní ???
Hilfe smajlík

Neregistrovaný uživatel

23.8.2010 22:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.87

Miminka .

Neregistrovaný uživatel

23.8.2010 22:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.201

Miminka .

nechci brát iluze, ale u některých to vůbec nemusí pomoct... samička může být třeba ještě agresivnější, protože krom teritoria bude bránit i hnízdo s mladými... případně se agresivita může posléze vracet... takže se můžete dočkat toho, že budete mít agresivní samičku a králíčata, pro která budete hledat nový domov (což nemusí být vůbec jednoduché, a to nejen proto, že všemožných králíčků je všude jak blech, ale i toto potomstvo může být více či méně agresivní - poněvadž to okoukají od matky)

Neregistrovaný uživatel

23.8.2010 22:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.87

Když se jí "hrabete" v kleci , máte ji pustit proběhnout . . . . :-)

Neregistrovaný uživatel

23.8.2010 23:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.1

Se to docela stupňuje ...
už jí nemůžu ani do mističky nasypat granulky ...
Co s ní ???
Hilfe smajlík

Většina králíků je dost teritoriálních - také máme teritoriální samičku, za mlada dokonce napadala návštěvy. Mezi 3-4 rokem se zklidnila a je to mazlík. Jen jsme se prostě museli naučit tolerovat její území (jídelní koutek), na záchod je taky citlivá - nejlépe čistit bez její přítomnosti v místnosti, chovat jí ani nezkoušíme - nesnáší to, jen jí max. přeneseme. Takže hezky na zem, tam podstrčí hlavičku a nechá se umazlit do placičky. Na zahradu chodí bez vodítka, nechá se v klidu chytit - spíš si řekne sama, že chce chytit a odnést domů, venku to moc ráda nemá, vydrží tak 2 hod a pak už chce domů. Na podzim má naplánovanou kastraci - občas jí chytají falešky a už se blíží do kritického věku, kdy by mohly nastat nějaké zdravotní gyn. problémy. U předchozí králindy nastaly v 6 ti letech. Pokud je samičky agrese dána také bouřením hormonů, byla by pro ní určitě kastrace nejlepší - ona by se netrápila a vy také ne. První králindu jsem měla kastrovanou právě na těch 6 ti letech, hormonální výkyvy vymizely a začla být více aktivní.

Neregistrovaný uživatel

24.8.2010 12:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.124

Když se jí "hrabete" v kleci , máte ji pustit proběhnout . . . . :-)

... ale nějak ji musím z té klece asi vyndat , tzn . , že na ni musím sáhnout a ona zavrčí a vylítne ...
mluvím na ni , aby se nelekla , nebo jí chci nejprve podat třeba vojtěškové kolečko /ňaminu/ ... nic nepomáhá ,
hned startuje !!! smajlík

Neregistrovaný uživatel

24.8.2010 12:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.124

Většina králíků je dost teritoriálních - také máme teritoriální samičku, za mlada dokonce napadala návštěvy. Mezi 3-4 rokem se zklidnila a je to mazlík. Jen jsme se prostě museli naučit tolerovat její území (jídelní koutek), na záchod je taky citlivá - nejlépe čistit bez její přítomnosti v místnosti, chovat jí ani nezkoušíme - nesnáší to, jen jí max. přeneseme. Takže hezky na zem, tam podstrčí hlavičku a nechá se umazlit do placičky. Na zahradu chodí bez vodítka, nechá se v klidu chytit - spíš si řekne sama, že chce chytit a odnést domů, venku to moc ráda nemá, vydrží tak 2 hod a pak už chce domů. Na podzim má naplánovanou kastraci - občas jí chytají falešky a už se blíží do kritického věku, kdy by mohly nastat nějaké zdravotní gyn. problémy. U předchozí králindy nastaly v 6 ti letech. Pokud je samičky agrese dána také bouřením hormonů, byla by pro ní určitě kastrace nejlepší - ona by se netrápila a vy také ne. První králindu jsem měla kastrovanou právě na těch 6 ti letech, hormonální výkyvy vymizely a začla být více aktivní.

Všem děkuji za rady .
Samička je dost teritoriální , ale jakmile je mimo klec , je mazlivá , hodná , po agresi ani stopy .
Jen v té kleci řádí .
Až bude mít věk , zkusíme ty miminka , doufám , že nás nesežerou smajlík

Neregistrovaný uživatel

24.8.2010 19:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.1

Všem děkuji za rady .
Samička je dost teritoriální , ale jakmile je mimo klec , je mazlivá , hodná , po agresi ani stopy .
Jen v té kleci řádí .
Až bude mít věk , zkusíme ty miminka , doufám , že nás nesežerou smajlík

Z klece králíka nevyndávat, ale nechat ho ať si vyleze - to není divu, že je tak agresivní, když je násilím tahána z klece.
Pořizovat mimina je opravdu velká hloupost - pokud k ní nemáte průkaz původu, tudíž netušíte zda pochází ze zdravého chovu, tak je to dost riskantní, nehledě na to, že se pak dost těžko budete mimin zbavovat - je překrálíkováno a hlavně zakrslí králíci již často končí odložení u popelnic, vypuštění v parcích či lesích apod. Moje první samička byla od nějakého "borce", který si množil, co chtěl. Byla ze zverimexu - tudíž množitel nedohledatelný. Jinak bych mu to pěkně spočítala........

Neregistrovaný uživatel

24.8.2010 22:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.173

Z klece králíka nevyndávat, ale nechat ho ať si vyleze - to není divu, že je tak agresivní, když je násilím tahána z klece.
Pořizovat mimina je opravdu velká hloupost - pokud k ní nemáte průkaz původu, tudíž netušíte zda pochází ze zdravého chovu, tak je to dost riskantní, nehledě na to, že se pak dost těžko budete mimin zbavovat - je překrálíkováno a hlavně zakrslí králíci již často končí odložení u popelnic, vypuštění v parcích či lesích apod. Moje první samička byla od nějakého "borce", který si množil, co chtěl. Byla ze zverimexu - tudíž množitel nedohledatelný. Jinak bych mu to pěkně spočítala........

Bubububububububu.............................smajlík

Neregistrovaný uživatel

24.8.2010 23:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.9

Toto je přirozená změna v chování - jde do puberty , která trvá cca do 1 roku králíka - je to období, kdy je králík někdy opravdu nesnesitelný - a začíná si uvědomovat své teritorium.
Do klece se ruce nestrkají, králík se násilně nechová - většina králíků nesnáší braní do rukou. Chová se úplně normálně. Když budete dodržovat jednoduché pravidlo - nestrkat ruce do klece, ale klec otevřít, at si vyjde sama, v kleci jí manipulovat, když tam není a mazlit se hezky na zemi, když bude chtít sama, tak bude vše v pořádku. Pokud jí budete dělat to, co se jí nelíbí bude buď agresivní nebo se vás naopak začne bát. Králík není plyšová hračka na muchlování, ale je spíš trochu jako kočka. smajlík

dobrej žvást smajlík
i když je zvíře v pubertě nemůže trhat majitely prstysmajlík
takže topůrková léčba pěkně za uši :-)

Neregistrovaný uživatel

25.8.2010 00:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.1

Bubububububububu.............................smajlík

No ona to legrace zrovna není. Když jsem pátrala, jaké kroky se v takovém případě dají podniknout, najednou se mi ozval pán ze státní veterinární správy a docela dost ho to zajímalo - a to jsem ho já nekontaktovala a nevím, jak ke mně přišel. Asi už se ty problémy se zakrslíky začínají řešit. smajlík

Neregistrovaný uživatel

25.8.2010 00:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.124

Tak tady si nerozumíme ...
z klece jí nikdo netahá . Píši , že ji nemůžu ani do misky nasypat gábl .
Takže než půjdeme krmit , všechny teddíky vypustíme , pak jim nasypeme a budeme je přemlouvat , aby se vrátili opět do svých příbytků smajlík

Neregistrovaný uživatel

25.8.2010 07:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.87

Můj první králíček - sameček , byl ze zverimexu , byl krásný a přátelský a miloučký (měli jsme jen jednoho - 8 1/2 roku)
- moje první samička s PP - koupená na výstavě - velmi agresivní a zdravotní problém (mokvání pod zadečkem)
- druhá samička - zdravá , vyjela jen někdy - byla hodně pouštěná volně

Neregistrovaný uživatel

26.8.2010 14:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.237

Měla jsem samičku ze zveráče,nějaký kříženec,trošku větší,ale ani v kleci nebyla,bydlela v kuchyni pod stolem,chodila na kočkolit,sedala mi večer v pokoji pod židlí a nechala se hladit.Když jsem plácla do dlaní a zavolala večer její jméno,věděla,že se musí jít do kuchyně spát.Zavřená byla jen v té kuchyni.Nikdy mi ani neškrábla,byla naprosto pohodová a chovala se jako správný domácí mazlík.Ale je fakt,že chování se jí nelíbilo,snažila se utéct.:-)

Neregistrovaný uživatel

26.8.2010 20:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.173

smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

27.8.2010 04:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.18

Takže na miminka je skutečně ještě brzy. Králinda není dospělá jak fyzicky tak psychicky. Nemáte ji na maso tudíž vám záleží i jak dlouho tu s vámi bude a takové brzké připuštění udělá více škody než užitku. To už doporučuji kastraci. Po kastraci se většina králind zklidní(přestanou s nimi "mlátit hormony") a nebudete mít problémy s udáním miminek. Jinak ptáte se jak ji dostávat z klece? Jednoduše klec položte na zem a otevřete dvířka, ona zvládne vyskočit sama. Beru, že ji máte jako mazlíka, takže ji nechte denně pár hodin proběhnout volně a uvidíte jaké to udělá změny. Důležité je myslet na to, že králík je zvíře, které v přírodě je na místě kořisti. Z toho se odvíjí i jeho chování. Myslete také na to, že králík skutečně nesnáší zvedání ze země. Jakmile s tím člověk přestane s králíkem se dá "domluvit" snáze. A kdo tu píše, že jsou to hlouposti. Je velký rozdíl jestli máte čtyřicet zvířat nebo jednoho mazlíčka, kterému se věnujete. Je zbytečné tyhle postupy odsuzovat, když jsou osvědčené.
Až dosáhne králinda jednoho roku uvidíte velké změny v chování. Pokud vás napadne, tak trestat maximálně tlesknutím rukou o sebe(vydá to zvuk).Snažte se jí co nejvíce věnovat až bude venku z klece. Doporučuji si lehnout na zem číst si knížku a nechat králíka ať si vás sám očichá. Králík je opravdu zvědavé zvíře, takže vás bude chtít prozkoumat, hlavně klidné pohyby! Věřím, že to je váš mazlíček a práci si s ním dáte. Miminka jestli pomůžou tak jen krátkodobě a ještě v tomhle věku to může mít vliv na zdravotní stav, jak už jsem řekla. Jelikož není s původem, tak nevíte zda nebude mít problém s porodem nebo s odchovem mláďat(může to být dané i geneticky), nebo zda nebudou mít mláďata problém s přerůstajícími zuby, špatným skusem apod. Ve velkochovech. nebo na maso se takové věci neřeší. Buď se králíkovi dá za uši nebo se zkusí připustit(v 90%případů to nepomůže jen se agrese dědí a dědí se docela velkým procentem, tudíž si to přenášíte do dalších generací). Ve velkém počtu zvířat asi ani jiný přístup nelze bohužel. Věřím, že chcete pro samičku to nejlepší a přeji hodně štěstí a trpělivosti.
Mimochodem agresivní zakrslý králík(řekněme, že by to mohl mít vrozené) se do chovu nehodí. Zakrslíci mají sloužit jako mazlíci a agresivní zvířata by se měla z chovu vyřazovat.Možná by pak ubylo problémů se skutečně agresivními zvířaty. Novým majitelům pak agresivní králíček přidělá jen více starostí než radosti...

Neregistrovaný uživatel

27.8.2010 04:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.18

Můj první králíček - sameček , byl ze zverimexu , byl krásný a přátelský a miloučký (měli jsme jen jednoho - 8 1/2 roku)
- moje první samička s PP - koupená na výstavě - velmi agresivní a zdravotní problém (mokvání pod zadečkem)
- druhá samička - zdravá , vyjela jen někdy - byla hodně pouštěná volně

PP vám nezajistí zdraví vždy, ale je vyšší předpoklad, protože by se takové zvíře dál vyloučilo z chovu. Ale pořád máte větší šanci na zdravé zvíře než ze zverimexu. To, že jste měla štěstí na zverimexového, je hloupost dávat jako příklad...Plus jde o to, jestli byl daný problém daný geneticky nebo špatným odchovem. A tím, že někteří chovatelé připustí agresivní zvíře, tak mohlo vzniknout i to vaše... Proto říkám agresivní zvíře nepřipouštět, pokud máte v úmyslu, aby mláďata šla do chovu nebo na mazlíka.

Neregistrovaný uživatel

27.8.2010 22:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.108

Děkuji za Vaši odpověď .
Králinda je s VP z jedné nejmenované CHS , ve které se zřejmě s nimi nemazlili a to doslova ...
přinesli jsme si domů s králindou i breberky :-))
Samozřejmě jak píšete , vím , že je na králíčátka brzy , ale v jejím případě se jakéhokoliv chovu vzdám ,
když píšete , že agresívní chování může být dědičné . smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.8.2010 16:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.18

Děkuji za Vaši odpověď .
Králinda je s VP z jedné nejmenované CHS , ve které se zřejmě s nimi nemazlili a to doslova ...
Samozřejmě jak píšete , vím , že je na králíčátka brzy , ale v jejím případě se jakéhokoliv chovu vzdám ,

Zkuste kastraci napr. na VFU v Brne. Tam skutecne kastraci samic umi. Pak nekdo doporucuje Prahu. Samici prestanou mlatit hormony a budete spokojene obe. Navic predejdete i zanetum a jinym "zenskym" problemum:). Pockejte do roka uvidite, ze samicka se zklidni i bez kastrace:).

Neregistrovaný uživatel

1.11.2011 16:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.192.76

Dobrý den,
Do klece strkám ruce jen když jí vypustím ven. Největší problém je, že ji pak zas nemohu dostat zpět. A pohladit to vůbec vrčí a kouše. už nevím co sní.....

Neregistrovaný uživatel

1.11.2011 17:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.2

Dobrý den,
Do klece strkám ruce jen když jí vypustím ven. Největší problém je, že ji pak zas nemohu dostat zpět. A pohladit to vůbec vrčí a kouše. už nevím co sní.....

Co s ní? Darovat jí někomu, kdo králíkům rozumí. Evidentně máte společný vztah pokažený.

Neregistrovaný uživatel

1.11.2011 17:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.10

Děkuji za Vaši odpověď .

Tzv. VP nepovažuji za skutečný doklad původu. Podobně jako CHS u králíků neuznávám. Začali ji používat množitelé módních plemen, dnes je jím především tzv. Teddy. Takže ve výsledku máte zvíře něčeho co není plemeno, bez známého původu. Jojo, zverimex.

Neregistrovaný uživatel

1.11.2011 19:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.6

Moje máma má králičí paní - má kolem 4 let. Od mala byla zlá, jakmile jí někdo šáhl do misky, tak vyjela a kousla do krve.
Veterinář říkal, když s ní byla na očkování , že je to obří problém u králíků ze zverexů. že jsou křížení mezi sebou - matka se synem, atd atd a že nezná skoro žádného normálního králíka.
Králice nakonec skončila trvale v kleci, hobliny a seno se mění jen v rukavicích, ven se nepouští, páč klidně napadá i venku - hopká si a najednou se otočí a letí k vám a hryzne - a fest, opravdu až do krve.
Takže je ve velké kleci a docela se zklidnila - dřív dupala, hučela a skákala po kleci jen někdo šel kolem.

Už by si králíka bez PP nekoupila.

Neregistrovaný uživatel

1.11.2011 19:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.2

Moje máma má králičí paní - má kolem 4 let. Od mala byla zlá, jakmile jí někdo šáhl do misky, tak vyjela a kousla do krve.
Veterinář říkal, když s ní byla na očkování , že je to obří problém u králíků ze zverexů. že jsou křížení mezi sebou - matka se synem, atd atd a že nezná skoro žádného normálního králíka.
Králice nakonec skončila trvale v kleci, hobliny a seno se mění jen v rukavicích, ven se nepouští, páč klidně napadá i venku - hopká si a najednou se otočí a letí k vám a hryzne - a fest, opravdu až do krve.
Takže je ve velké kleci a docela se zklidnila - dřív dupala, hučela a skákala po kleci jen někdo šel kolem.

Už by si králíka bez PP nekoupila.

Zde je názorně opět uveden příklad špatného zacházení s králíkem. U králíků je úplně normální, že reagují na své teritorium a brání si ho. Ještě jsem nepotkala králíka s poruchou osobnosti, jen králíky, se kterými lidé neuměli zacházet........:-(:-(
Mimochodem jsme měli také jednu králici ze zverimexu - byla neskutečně inteligentní mazlík. Ovšem, pokud jí někdo sáhl na misku, sedl si na její místo na gauči apod., tak prostě šla a vyhodila ho - štípala. Bohužel u ní byl jiný problém - zakrslost, tudíž zdravotní problémy, které jsou běžné pro zakrslé králíky, nejenom pro ty bez PP.
Vaší matce bych opět doporučila králici dát někomu, kdo to s ušáky umí a měla by se u něj dobře. Být odkázána na doživotní vězení pro ní zrovna příjemné není a nedivila bych se, kdyby se ta "agresivita" stupňovala. Spousta lidí si myslí, že králík je prostě oživlý plyšák (hodně často o těch teddy králíkách) a pak se najednou nechápou, že je ten jejich plyšáček najednou napadá........

Neregistrovaný uživatel

1.11.2011 23:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.6

Mě se agrese stala po jedné výstavě. Roční samička byla hodňoučká a milá. Po výstavě jsem ji nemohla poznat. Zmetek jeden. Podle mě ji tam musel někdo s ní špatně manipulovat. Jinak nevím. Drželo jí to 3 měsíce. Pak jsem ji fikla znovu na výstavu a doma jsem ji nemohla poznat. Opět jako zlatíčko. A nechá si vše.

Asi bídu na ně. Ta naučila každé zvíře se chovat.

Neregistrovaný uživatel

2.11.2011 16:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.210

Mě se agrese stala po jedné výstavě. Roční samička byla hodňoučká a milá. Po výstavě jsem ji nemohla poznat. Zmetek jeden. Podle mě ji tam musel někdo s ní špatně manipulovat. Jinak nevím. Drželo jí to 3 měsíce. Pak jsem ji fikla znovu na výstavu a doma jsem ji nemohla poznat. Opět jako zlatíčko. A nechá si vše.

Asi bídu na ně. Ta naučila každé zvíře se chovat.

Jen jestli Vám je tam někdo nemění :-)

Neregistrovaný uživatel

2.11.2011 19:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.6

Zde je názorně opět uveden příklad špatného zacházení s králíkem. U králíků je úplně normální, že reagují na své teritorium a brání si ho. Ještě jsem nepotkala králíka s poruchou osobnosti, jen králíky, se kterými lidé neuměli zacházet........:-(:-(
Mimochodem jsme měli také jednu králici ze zverimexu - byla neskutečně inteligentní mazlík. Ovšem, pokud jí někdo sáhl na misku, sedl si na její místo na gauči apod., tak prostě šla a vyhodila ho - štípala. Bohužel u ní byl jiný problém - zakrslost, tudíž zdravotní problémy, které jsou běžné pro zakrslé králíky, nejenom pro ty bez PP.
Vaší matce bych opět doporučila králici dát někomu, kdo to s ušáky umí a měla by se u něj dobře. Být odkázána na doživotní vězení pro ní zrovna příjemné není a nedivila bych se, kdyby se ta "agresivita" stupňovala. Spousta lidí si myslí, že králík je prostě oživlý plyšák (hodně často o těch teddy králíkách) a pak se najednou nechápou, že je ten jejich plyšáček najednou napadá........

Králík u ní dožije. nikam ho dávat nebude, to ani náhodou.
Králičice byla pouštěna po celém bytě, měla otevřenou klec, ale napadala všechny, kdo jen prošel kolem ní. Máma k ní přistupovala jako ke zvířeti, ne jako k hračce . Ale tohle nejde, není to možné. Takže je zavřená a má smůlu.
Poté, co je zavřená ve svém, tak se zklidnila, nechá se i vyčistit bez potíží, dát seno, žrádlo.

Neregistrovaný uživatel

18.1.2012 08:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.64

Měli jsme králindu ze zverimexu a byla to pusinka, přiběhla na zavolání, nechala se nosit, když chtěla mazlit vyskočila si na sedačku nebo do nás šťouchala, dokud jsme se jí nezačali věnovat. Teď máme samičku od chovatele (má cca půl roku) a je to ludra:) Když je puštěná ven, nemůžu ji nahnat do klece a kdž ji chci vzít, že ji tam dám, tak škrábe a kouše. Může to být i tím, že máme hned vedle druhou klec se samcem? Přestěhovat nebo připustit?

Neregistrovaný uživatel

18.1.2012 09:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.253

Králík u ní dožije. nikam ho dávat nebude, to ani náhodou.
Králičice byla pouštěna po celém bytě, měla otevřenou klec, ale napadala všechny, kdo jen prošel kolem ní. Máma k ní přistupovala jako ke zvířeti, ne jako k hračce . Ale tohle nejde, není to možné. Takže je zavřená a má smůlu.
Poté, co je zavřená ve svém, tak se zklidnila, nechá se i vyčistit bez potíží, dát seno, žrádlo.

POUŠTĚT KRÁLÍKY PO BYTĚ????????????smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík:-(:-(:-(

Neregistrovaný uživatel

18.1.2012 09:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.64

taky králíky pouštím po bytě, co je na tom špatného?

Neregistrovaný uživatel

18.1.2012 14:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.70

Měli jsme králindu ze zverimexu a byla to pusinka, přiběhla na zavolání, nechala se nosit, když chtěla mazlit vyskočila si na sedačku nebo do nás šťouchala, dokud jsme se jí nezačali věnovat. Teď máme samičku od chovatele (má cca půl roku) a je to ludra:) Když je puštěná ven, nemůžu ji nahnat do klece a kdž ji chci vzít, že ji tam dám, tak škrábe a kouše. Může to být i tím, že máme hned vedle druhou klec se samcem? Přestěhovat nebo připustit?

Je to tím, že je ve stejné místnosti se samcem - některé tak reagují, ale divím, se, že samece ne. Nám jednou proboural i králíkárnu, aby se k samici dostal. Nejlepší je kastrace samce a pak si můžou společně bivakovat - třeba se snesou i v jedné kleci, pokud je tedy zavíráte, obvykle se používají ohrádky, kde si páreček může hovět. Takže třetí možnost - kastrace samce. Pokud nemáte nějaký chovatelský plán - výstavy, tak je zbytečné množit. Králíků jsou nadité zverimexy nebo stačí občas počíhat v parku nebo u popelnic a nějakého vyhozeného si odlovit. Pravděpodobně by se chování po připuštění ještě zhoršilo - dle přísloví "dokud nepozná, neví oč přichází" a to by se pak musel samec odstranit, případně vykastrovat samička.

Neregistrovaný uživatel

18.1.2012 21:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.253

taky králíky pouštím po bytě, co je na tom špatného?

Tohle mi udělat můj muž, aby mi nosil do bytu králíky, tak nevím..............?????? Byt není chlívek!!!!!!

Neregistrovaný uživatel

18.1.2012 23:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.2

Tohle mi udělat můj muž, aby mi nosil do bytu králíky, tak nevím..............?????? Byt není chlívek!!!!!!

Jsou tací lidé, kteří mají normálně zvířata v bytě a mají je jako členy rodiny. Jsou to úplně normální lidé a chlívek žádný doma nemají. Je každého věc, jak chová zvířata a nikomu do toho nic není. Zvíře v bytě neznamená bordel v bytě, spíše naopaksmajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

19.1.2012 11:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.76

Jsou tací lidé, kteří mají normálně zvířata v bytě a mají je jako členy rodiny. Jsou to úplně normální lidé a chlívek žádný doma nemají. Je každého věc, jak chová zvířata a nikomu do toho nic není. Zvíře v bytě neznamená bordel v bytě, spíše naopaksmajlíksmajlíksmajlík

Až na tu poslední větu, že zvíře v bytě neznamená bordel v bytě naprosto souhlasím.
V období línání chlupy, chlupy, chlupy. Samý chlupy, všade chlupy. Tím ale nechci snížit pozitivní přínos zvířat v bytě.

Neregistrovaný uživatel

19.1.2012 14:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.70

Až na tu poslední větu, že zvíře v bytě neznamená bordel v bytě naprosto souhlasím.
V období línání chlupy, chlupy, chlupy. Samý chlupy, všade chlupy. Tím ale nechci snížit pozitivní přínos zvířat v bytě.

Kdo je zvyklý uklízet, tak mu to ani nepřijde. My každopádně línání řešíme furminátorem - chlupy u nás prostě nejsou. Hodně lidí, kteří zvíře nemají, se tomu diví-:)

Neregistrovaný uživatel

19.1.2012 17:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

Kdo je zvyklý uklízet, tak mu to ani nepřijde. My každopádně línání řešíme furminátorem - chlupy u nás prostě nejsou. Hodně lidí, kteří zvíře nemají, se tomu diví-:)

přesně tak, když se chce, dá se to korigovat. My máme taky odzkoušený furminátor a je skvělý. :-) To samé, mám doma kanáry, pískomily a křečky a přesto to tu nevypadá jak v chlívku, i když kanáři a křečci občas rádi hážou ven z klece. Prostě se víc uklízí, co je na tom? :) Samozřejmě, že pokud je někdo čuník (a to ještě prasátka urážím, jelikož jsou fakt dost čistotná), tak to tak bude vypadat... ale není pravidlo, že zvíře doma = bordel. :-)

Neregistrovaný uživatel

20.1.2012 09:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.76

přesně tak, když se chce, dá se to korigovat. My máme taky odzkoušený furminátor a je skvělý. :-) To samé, mám doma kanáry, pískomily a křečky a přesto to tu nevypadá jak v chlívku, i když kanáři a křečci občas rádi hážou ven z klece. Prostě se víc uklízí, co je na tom? :) Samozřejmě, že pokud je někdo čuník (a to ještě prasátka urážím, jelikož jsou fakt dost čistotná), tak to tak bude vypadat... ale není pravidlo, že zvíře doma = bordel. :-)

blbec, čuník, množitel, bezcitný tyran... co já se o sobě na ifauně všecko ještě nedozvím. Taky bych se chtěla naučit dělat závěry z jednoho příspěvku, jsou na to nějaké kurzy?

Neregistrovaný uživatel

20.1.2012 10:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.253

Máte doma v bytě také slepice?????smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.1.2012 11:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

Máte doma v bytě také slepice?????smajlík

ne, slepice máme venku. :-)Stejně tak miniprasátka, ta prostě jen doma být nemůžou - ne kvůli čistotě (chodí klidně na kočičí záchod), ale kvůli své činorodosti. Doma by se nudila.

Ovšem nevidím důvod proč nemít doma v rodinném domě místnost se zvířenou - tj. ti pískomilové, křečci a kanáři, jelikož odchovávají, tak mají vlastní místnost, kde mají klid. Teď mi např. leží kočka na stole s PC to Vám taky vadí? :-)) A s mámou teď v kuchyni zakrslý králík. Jsme to ale banda čuňat, co? smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.1.2012 11:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

ne, slepice máme venku. :-)Stejně tak miniprasátka, ta prostě jen doma být nemůžou - ne kvůli čistotě (chodí klidně na kočičí záchod), ale kvůli své činorodosti. Doma by se nudila.

Ovšem nevidím důvod proč nemít doma v rodinném domě místnost se zvířenou - tj. ti pískomilové, křečci a kanáři, jelikož odchovávají, tak mají vlastní místnost, kde mají klid. Teď mi např. leží kočka na stole s PC to Vám taky vadí? :-)) A s mámou teď v kuchyni zakrslý králík. Jsme to ale banda čuňat, co? smajlík

* A s mámou teď v kuchyni vaří zakrslý králík.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2012 12:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.70

* A s mámou teď v kuchyni vaří zakrslý králík.

No jéje, s nám kočka i králík spí dokonce v posteli!smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.1.2012 12:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

Mně kočka spí v posteli taky, králíkovi se postel nelíbí. :-) Králík normálně bydlí v králíkárně a chodí se domů takhle proběhnout. Mně na tom nepřijde nic divnýho, natožpak nechutnýho. smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.1.2012 12:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.70

Mně kočka spí v posteli taky, králíkovi se postel nelíbí. :-) Králík normálně bydlí v králíkárně a chodí se domů takhle proběhnout. Mně na tom nepřijde nic divnýho, natožpak nechutnýho. smajlík

Tak to našemu jo a má jí k dispozici celý den:-). Proběhnout se chodí ven (má pro sebe celou zahradu) a to jen když je již dostatečná teplota (jak byl teplý listopad, tak byla i takhle dlouho). Králík vystavovaný teplotním výkyvům může snadno onemocnět, proto má být buď venku nebo doma, pokud nejsou teploty jakž takž vyrovnané - na to pozor.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2012 13:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

Tak to našemu jo a má jí k dispozici celý den:-). Proběhnout se chodí ven (má pro sebe celou zahradu) a to jen když je již dostatečná teplota (jak byl teplý listopad, tak byla i takhle dlouho). Králík vystavovaný teplotním výkyvům může snadno onemocnět, proto má být buď venku nebo doma, pokud nejsou teploty jakž takž vyrovnané - na to pozor.

Náš se toho bát nemusí - bereme ho domů, kde je cca jen o 2 stupínky víc než venku. :) Kuchyň je dole v přízemí a moc tam netopíme. :) Ale vím, že takhle známé nastydla fenka. Tak jsme v pozoru. :)

Neregistrovaný uživatel

23.1.2012 23:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.253

smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

24.1.2012 14:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.15

A co je na tom. Teď jsem právě dokoupala našeho koně ve sprcháči v koupelně. A moc si to potvora užívala.:-)

Neregistrovaný uživatel

24.1.2012 14:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.135

Pořádně vysušit !

Neregistrovaný uživatel

24.1.2012 14:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.76

Pořádně vysušit !

nejlépe fénem :oD

Neregistrovaný uživatel

25.1.2012 11:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.15

No, jasně, že fénem, přece jí chuděru nenechám mokrou v mrazu. To by mi 100 % nastydla. :-)

Neregistrovaný uživatel

31.3.2012 11:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.69

nejlépe fénem :oD

můj králík je agresivní jsou mu 1,5 ,nevíte co s tím ? nebo jestli se s tím někdo potkal na pište :-))smajlík

Neregistrovaný uživatel

31.3.2012 12:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.69

můj králík je agresivní jsou mu 1,5 ,nevíte co s tím ? nebo jestli se s tím někdo potkal na pište :-))smajlík

smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík:-):-))smajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

31.3.2012 14:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.198.131

Naučte ho číst noviny,chodit na pivo a občas se s ním pomazlete a hlavně nenadávejte,že dělá bobky a ono to stoprocentně přejdesmajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

31.3.2012 23:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.3

Procitam toto vlákno již po druhé,tentokrát důkladně a vážně bych doporučil všem tedickarum návštěvu psychologa,protože spát s kralikem v posteli normální určitě není,jedná se spíš o citovou nevyrovnanost majitele.Natož nechat králíka aby si z mého bytu udělal teritorium a já se mu podrizoval,aby mě náhodou nekous,tak by dostal akorát tak kopanec.Upozornuji,že zvířátka mám rád,i kočky za mnou chodej jak psi a reagujou na gesta,ale co se docte člověk tady o vztahu ke zvířatům,hlava nebere.Láska musí být vyvážená s prostým rozumem,jinak vás za chvíli pokouse i moucha.Je důležité najít empatii ke zvirecimu chování a ne nutit zvířata,aby se jim líbilo,co se líbí vám...

Neregistrovaný uživatel

3.7.2012 21:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.208

Neboj se to náš králík dělá občas taky,i vrčí,třeba to přejde,neboj se.. :-)

LEny_

5.5.2015 17:21
LEny_

XXX.XXX.159.185

Dobrý den, mám podobný problém. Naše dvouměsíční samička sice nekouše, když jí dáváme ruce do klece, ale sem tam kousne, když se chová. Do prstu nebo když ležíme tak do krku.
Vůbec nevíme, jak jí to máme odnaučit :/

Aleera

22.10.2017 14:18
Aleera

XXX.XXX.41.69

Máme 1 rok starou samičky zakrslého králíka beránka když jí chceme dát vodu nebo jídlo tak musíme sáhnout do klece samozřejmě ona po nás vyjede a několikrát nás kousla nebo poškrábala co máme dělat?

24.10.2017 13:38
Debustr

XXX.XXX.11.158

Mám taky takovou jednu. Moc to neřeším, počkám na jaro, zkusím miminka a když je nedochová, nebo se následně nesklidní, tak dostane za uši a budu se věnovat nějaké další. ono to nemá moc smysl, králíka nepředěláš. Buď se spraví sama, nebo bude vyřazena z chovu. Mám další králice a žádná jiná to nedělá. Nehodlám si brát rukavice na jednu zlotřilou teritoriální samici. To jí radši vyměním.

25.10.2017 08:28
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Taky mám takovou - ale ta jen "dělá machra" vrčí, max. udělá výpad předníma packama - když měla mladé, zklidnila se, po odstavu je to zase "ve starých kolejích". Vyřaovat ji ale kvůli tomu nebudu, jako mamina je milionová a nasypat krmení či vyměnit vodu zvládáme 2x denně s trochou opatrnosti a respektu v pohodě. Když potřebuji vyčistit kotec, prostě ji lapnu a strčím do přepravky, aby se mi tam nemotala jak vítr v bedně a zbytečně nehysterčila
No ale chápu, že u zakrslíka, který má být asi na ňuchání a muckání, to je asi problém Co třeba ji z té klece pustit ven?

Neřeš

20.2.2019 21:42
Neřeš

XXX.XXX.77.29

dobrej žvást smajlík
i když je zvíře v pubertě nemůže trhat majitely prstysmajlík
takže topůrková léčba pěkně za uši :-)

To co jsi napsal/a je žvást. Úplná pitomost je to. Potrestat králíka a jakékoliv zvíře za to, že si chrání své teritorium je ta největší blbost kterou jsem kdy slyšela. Zvířátko se pak bude toho člověka bát a bude více agresivnější😉

20.2.2019 22:06
xchipsy

XXX.XXX.142.2

Fakt je nutné vztekat se nad příspěvkem starým víc jak 8 let?

20.2.2019 22:26
Debustr

XXX.XXX.33.254

Neřeš napsal(a):
To co jsi napsal/a je žvást. Úplná pitomost je to. Potrestat králíka a jakékoliv zvíře za to, že si chrání své teritorium je ta největší blbost kterou jsem kdy slyšela. Zvířátko se pak bude toho člověka bát a bude více agresivnější😉

No mě to pobavilo. Tak to dokončíme. Ta moje králice viz příspěvek výše, na jaře vrhla 5 holátek a do druhého dne rozházela hnízdo a všechny mladé rozdupala. Jo a musím Vás upozornit, že po topůrku už žádné zvířátko není na páníčka agresivní, to ledaže by ho ještě naposledy zatlačlo v bříšku.

20.2.2019 22:40
mlckova

XXX.XXX.157.153

No určitě ne 😉 a navíc Neřeš jaksi netuší co je topůrková léčba 😂😂😂😁😁😁

Přidejte reakci

Přidat smajlík