Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

30.3.2013 12:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.198

Ahojte, mam zakrsleho hralika ktoremu prerastly zuby aj napriek tomu ze ma k ohlodavaniu drevo, dostava mrkvu, suchy chleba, granule aj seno. Kralik dost pochudol pretoze ma problem s prijimanim stravy. Je moznost nejako mu skratit zuby aj doma? napriklad cvakackami na nechty? alebo treba navstivit veterinara? Veterinar tiez len pouzije cvakacky.
Dakujem

Neregistrovaný uživatel

30.3.2013 12:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahojte, mam zakrsleho hralika ktoremu prerastly zuby aj napriek tomu ze ma k ohlodavaniu drevo, dostava mrkvu, suchy chleba, granule aj seno. Kralik dost pochudol pretoze ma problem s prijimanim stravy. Je moznost nejako mu skratit zuby aj doma? napriklad cvakackami na nechty? alebo treba navstivit veterinara? Veterinar tiez len pouzije cvakacky.
Dakujem

Jestli veterinář použije cvakačky, je to prase. Ucvaknutím zubů kleštěmi se problém nevyřeší, takto řezáky nedostanete do okluze, nikdy, a opakováním cvakáním nevratně zhmoždíte zubní kořen, může dojít k naprostému zkroucení toho zubu, či dokonce k růstu dvou zubů z jednoho místa, nebo k tvorbě hnisavých váčků u kořene zubu. Je to nouzová metoda, kterou používám tak maximálně u králíků ve výkrmu, kteří mají předkus, proto jim přerostou řezáky, tak je ocvakám na krátko aby se ten králík dožil porážky v nějaké kondici. U mazlíka tahle metoda nemá co dělat.

Je potřeba zjistit, kde je problém, králík může mít předkus, a taky může mít přerostlé i zadní zuby, potřeba prohlédnout. Mohou přerůstat i kořeny, proto je nutný i rentgen. A zuby se zkracují bruskou v anestezii tak, aby byla šance, že se obnoví normální okluze a dále už nebude zákrok potřeba. Není-li normální okluze možná, třeba u toho předkusu, je lepší řezáky vytrhnout, než trápit králíka narkózou každý měsíc. A přerůstají-li kořeny, tak to je lepší eutanazie. Než trhat zadní zuby, to mi připadá jako trápení toho zvířete.

Má-li králík potíže s příjmem krmení, je nutné jej dokrmovat, jinak žádný zákrok nepřežije.

Potřebujete veterináře, který umí léčit králíky.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2013 15:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.160

Dakujem

Žeby příbuzenská plemenitba (možná i několikerá)?

Topůrkem za uši a sehnat jiného.

Omlouvám se za syrovost příspěvku, ale často to je to nejlepší řešení.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2013 15:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200

Žeby příbuzenská plemenitba (možná i několikerá)?

Topůrkem za uši a sehnat jiného.

Omlouvám se za syrovost příspěvku, ale často to je to nejlepší řešení.

Souhlasím ,zuby se snad brousí a necvakají. Přesto bych to viděl na topůrko a nového králíka, vyjde to i levněji .

Neregistrovaný uživatel

30.3.2013 15:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.95

Je potřeba veterinář, který se specializuje na králíky - první se zuby zbrousí do správného sklonu a následně se posuzuje, za jak dlouho znovu přerostou - pak je na místě posoudit co je lepší - zda nadále brousit nebo zuby vytrhnout. Ovšem je nutné udělat i rtg komplet čelisti. Často jsou postiženy i zuby zadní. Nějaké dřevo, chleba (ten každopdáně v králičí stravě nemá co dělat) apod. přerůstání zubů nepomohou. Zkracování zubů kleštěmi je považováno za odborné pochybení veterináře.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2013 17:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200

Je potřeba veterinář, který se specializuje na králíky - první se zuby zbrousí do správného sklonu a následně se posuzuje, za jak dlouho znovu přerostou - pak je na místě posoudit co je lepší - zda nadále brousit nebo zuby vytrhnout. Ovšem je nutné udělat i rtg komplet čelisti. Často jsou postiženy i zuby zadní. Nějaké dřevo, chleba (ten každopdáně v králičí stravě nemá co dělat) apod. přerůstání zubů nepomohou. Zkracování zubů kleštěmi je považováno za odborné pochybení veterináře.

Jaké odborné pochybení, jen blbec to bude dělat kleštěmi. A proč by králík nemohl dřevo okusovat, okus je také snad ze dřeva, a že králíci dovedou zničit okusováním celou králíkárnu je věc známá,přesto jim to nikdo ani nenutil,natož jako stravu. O chlebu tvrdém ,usušeném neplesnivém je řeč v jinné otázce, nechápu proč by králík nemohl tvrdé pečivo.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2013 17:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Jaké odborné pochybení, jen blbec to bude dělat kleštěmi. A proč by králík nemohl dřevo okusovat, okus je také snad ze dřeva, a že králíci dovedou zničit okusováním celou králíkárnu je věc známá,přesto jim to nikdo ani nenutil,natož jako stravu. O chlebu tvrdém ,usušeném neplesnivém je řeč v jinné otázce, nechápu proč by králík nemohl tvrdé pečivo.

Tvrdé pečivo je vlastně docela nebezpečná potravina pro králíka, protože to není nic jiného, než usušená pšeničná nebo dokonce žitná mouka s kváskem. Je v tom málo vlákniny a spoustu škrobu, takže samotné pečivo je krmivo, které má u králíka schopnost vyvolat nadýmání či průjem, nebo způsobí průjem v součinnosti s jinými faktory (kokcidie...) nebo minimálně způsobí tvorbu "vánoček" z měkkých bobků. Z výživářského hlediska ale králíkovi nedodá žádné pořádné živiny.

Samozřejmě záleží na množství a jednou za čas trocha sušeného chleba králíka nezabije, ale ani mu nějak extra neprospěje, takže dávat pečivo je naprosto k ničemu.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2013 17:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200

Tvrdé pečivo je vlastně docela nebezpečná potravina pro králíka, protože to není nic jiného, než usušená pšeničná nebo dokonce žitná mouka s kváskem. Je v tom málo vlákniny a spoustu škrobu, takže samotné pečivo je krmivo, které má u králíka schopnost vyvolat nadýmání či průjem, nebo způsobí průjem v součinnosti s jinými faktory (kokcidie...) nebo minimálně způsobí tvorbu "vánoček" z měkkých bobků. Z výživářského hlediska ale králíkovi nedodá žádné pořádné živiny.

Samozřejmě záleží na množství a jednou za čas trocha sušeného chleba králíka nezabije, ale ani mu nějak extra neprospěje, takže dávat pečivo je naprosto k ničemu.

Zeptám se chováte králíky, kolik,jaké a jak dlouho ?

Neregistrovaný uživatel

30.3.2013 18:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Zeptám se chováte králíky, kolik,jaké a jak dlouho ?

Krmte si čím chcete, ale potom nebrečte, že vám chcípají na enterokolitidusmajlík

Neregistrovaný uživatel

30.3.2013 18:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200

Krmte si čím chcete, ale potom nebrečte, že vám chcípají na enterokolitidusmajlík

Já nebrečím ani jsem nebrečel ,králíci mi nechcípají . Samozřejmě že si budu krmit čím chci, a tvrdé pečivo budu občas podávat nadále. Dělám to už hezkou řádku let , a ročně odchovám kolem 80ks mladých králíků . Neodpověděl jste prosím na mou otázku .smajlík

Neregistrovaný uživatel

30.3.2013 18:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.198

Som zadavatel. Dakujem za vsetky postrehy. Kolko ludi tolko chuti smajlík Podarilo sa mi dovolat mojej veterinarke a poradila skratenie zubov kliestami. Predtym som si ale vyhladal na youtube videa s touto tematikou a bolo tam vela prispevkov kde priamo veterinary ukazovali ako hlodavcom skratit prerastene zuby. V dielni som si nabrusil jemne elektrikarske kliestiky a zajkovy sme skratili oba horne hlodaky. Na pocudovanie to islo uplne jednoducho kralik sa ani nemikol. Ostatne zubky mal v poriadku. Stravu prijima len nechce pit z niplovej napajacky tak som mu dal vodu do misky odkial normalne pil. Barbarstvo je podlamna do takeho maleho tvora pchat narkozu. Je to len vytahovanie penazi z vreciek chovatelov. Predne zuby kralik aj tak potrebuje len na ohlodavanie kvory zo stromov to maju este po svojich divych predkoch takze brusenie do spravneho sklonu je tak isto nepodstatne.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2013 18:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Som zadavatel. Dakujem za vsetky postrehy. Kolko ludi tolko chuti smajlík Podarilo sa mi dovolat mojej veterinarke a poradila skratenie zubov kliestami. Predtym som si ale vyhladal na youtube videa s touto tematikou a bolo tam vela prispevkov kde priamo veterinary ukazovali ako hlodavcom skratit prerastene zuby. V dielni som si nabrusil jemne elektrikarske kliestiky a zajkovy sme skratili oba horne hlodaky. Na pocudovanie to islo uplne jednoducho kralik sa ani nemikol. Ostatne zubky mal v poriadku. Stravu prijima len nechce pit z niplovej napajacky tak som mu dal vodu do misky odkial normalne pil. Barbarstvo je podlamna do takeho maleho tvora pchat narkozu. Je to len vytahovanie penazi z vreciek chovatelov. Predne zuby kralik aj tak potrebuje len na ohlodavanie kvory zo stromov to maju este po svojich divych predkoch takze brusenie do spravneho sklonu je tak isto nepodstatne.

No jo no, pán zkouknul pár videí na youtube a hned je odborník... dělejte si co chcete, ale stříhat zuby kleštěmi je prostě prasečina. Ono počkáme několik týdnů a potom si popovídáme.

Broušení do správného sklonu je podstatné velmi, protože zuby se otírají významně též jeden o druhý, horní o spodní. Když navzájem nejsou ve správném postavení, tak prostě zase přerostou.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2013 18:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Já nebrečím ani jsem nebrečel ,králíci mi nechcípají . Samozřejmě že si budu krmit čím chci, a tvrdé pečivo budu občas podávat nadále. Dělám to už hezkou řádku let , a ročně odchovám kolem 80ks mladých králíků . Neodpověděl jste prosím na mou otázku .smajlík

patnáct let, různou směsku a taky zakrslíky. 80 mladých ročně asi nedám, to bych nedělala nic jiného, než že bych jedla králíky, ale zato jsem měla několik kousků, které umřely stářím v osmi či devíti letech.

Tvrdý chleba je pro králíka něco jako pro člověka sušenka, prázdné kalorie. Nevidím důvod, proč něco takového krmit.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2013 18:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

patnáct let, různou směsku a taky zakrslíky. 80 mladých ročně asi nedám, to bych nedělala nic jiného, než že bych jedla králíky, ale zato jsem měla několik kousků, které umřely stářím v osmi či devíti letech.

Tvrdý chleba je pro králíka něco jako pro člověka sušenka, prázdné kalorie. Nevidím důvod, proč něco takového krmit.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2013 23:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.160

To více věřím 65 let dědovým zkušenostem, nežli Vám a chleba dávám i mladým a vše OK.

"Jest to až kupodivu, jak my Češi neceníme si věcí starých, zděděných a osvědčených"

Vytesat do kamene.

Ing. Panda

Neregistrovaný uživatel

31.3.2013 12:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200

Králíci se u nás chovali než jsem se narodil smajlík A já začal v chlapeckém věku ,už je to skoro 50let ,za tu dobu jsem snad v chovu něco zažil a naučil se i od zkušenějších. Králíky nechovám jen pro sebe na jídlo, tolik bych jich nemusel ani chovatsmajlík . Chovám pro chov,výstavu,k prodeji na chov i do kuchyně, pro známé, kamarády a pro radost. A že chováte jedince do tak vysokého věku je vaše věc smajlík svědčí to o něčem. Asi nejíte žádné sušenky , to je taky vaše věc smajlík Krmte si čím chcete ,to je také vaše věc , nikdo vás tady k ničemu nenutí.smajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

31.3.2013 13:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200

To více věřím 65 let dědovým zkušenostem, nežli Vám a chleba dávám i mladým a vše OK.

"Jest to až kupodivu, jak my Češi neceníme si věcí starých, zděděných a osvědčených"

Vytesat do kamene.

Ing. Panda

Tak to Vám dávám za pravdu, nějaká rádoby chovateka pobrala rozumy .K opravě zubů bych řekl asi jen jedno zbytečnost ,příbuzenská vada a takového jedince vyřadit z chovu . Králík zdravotně i geneticky v pořádku nikdy nebude mít přerostené zuby a ten co je náhodou má, nemá co v chovu dělat. Hezké velikonoce smajlík

Neregistrovaný uživatel

31.3.2013 13:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Králíci se u nás chovali než jsem se narodil smajlík A já začal v chlapeckém věku ,už je to skoro 50let ,za tu dobu jsem snad v chovu něco zažil a naučil se i od zkušenějších. Králíky nechovám jen pro sebe na jídlo, tolik bych jich nemusel ani chovatsmajlík . Chovám pro chov,výstavu,k prodeji na chov i do kuchyně, pro známé, kamarády a pro radost. A že chováte jedince do tak vysokého věku je vaše věc smajlík svědčí to o něčem. Asi nejíte žádné sušenky , to je taky vaše věc smajlík Krmte si čím chcete ,to je také vaše věc , nikdo vás tady k ničemu nenutí.smajlíksmajlík

Však fajn... krmte si, čím chcete, já si taky budu krmit čím chci, a když nic nechcípá, tak je to fajn. A nevím, o čem svědčí že mám zakrslíky mazlíky, kteří umřou stářím. Psa taky nezabijete v pěti letech, ale necháte ho dožít.

Celá diskuze začala tím, jak můžou přerůst zuby králíkovi, který dostává tvrdé pečivo. No a vtip je v tom, že tvrdé pečivo nemá na obrus zubů žádný vliv, a za tím si teda stojím. Jestli si občas králík dá tu sušenku, fajn, chutná mu to, ale ze zdravotního hlediska to pro něj nemá žádný význam.

Neregistrovaný uživatel

31.3.2013 13:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200

Však fajn... krmte si, čím chcete, já si taky budu krmit čím chci, a když nic nechcípá, tak je to fajn. A nevím, o čem svědčí že mám zakrslíky mazlíky, kteří umřou stářím. Psa taky nezabijete v pěti letech, ale necháte ho dožít.

Celá diskuze začala tím, jak můžou přerůst zuby králíkovi, který dostává tvrdé pečivo. No a vtip je v tom, že tvrdé pečivo nemá na obrus zubů žádný vliv, a za tím si teda stojím. Jestli si občas králík dá tu sušenku, fajn, chutná mu to, ale ze zdravotního hlediska to pro něj nemá žádný význam.

Co Vám na to říct, králík se od jakživa zabíjel na maso ,kůži . smajlík Pes se pořizuje jako pracovní,přítel do rodiny atd. pes se nezabíjí pro maso ,v tom je rozdíl. Proto jej necháváme dožít ,pokud není nutnost rychlého utracení.Plácáte to nelze porovnávat. Do 5 let už nedržím ani samičku králíka , obnovuji chov -krev, aby byl chov zdráv a udržel -vylepšil se exteriér.Kdybych měl nechat dožívat všechny staré králíky tak bych jich musel držet stovky a nepotřebných. Nikde jsem nepsal, že tvrdé pečivo má vliv na obrus zubů atd. to jste si mně asi s někým spletla smajlík Králíkům nedávám sušenky ,ale tvrdé pečivo jako pochutinu rovněž tak koni. Postarejte se o své králíčky jak jen chcete ,asi jich opravdu moc nemáte. Věřím, že jim dáváte pestrou stravu .

Neregistrovaný uživatel

31.3.2013 14:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Co Vám na to říct, králík se od jakživa zabíjel na maso ,kůži . smajlík Pes se pořizuje jako pracovní,přítel do rodiny atd. pes se nezabíjí pro maso ,v tom je rozdíl. Proto jej necháváme dožít ,pokud není nutnost rychlého utracení.Plácáte to nelze porovnávat. Do 5 let už nedržím ani samičku králíka , obnovuji chov -krev, aby byl chov zdráv a udržel -vylepšil se exteriér.Kdybych měl nechat dožívat všechny staré králíky tak bych jich musel držet stovky a nepotřebných. Nikde jsem nepsal, že tvrdé pečivo má vliv na obrus zubů atd. to jste si mně asi s někým spletla smajlík Králíkům nedávám sušenky ,ale tvrdé pečivo jako pochutinu rovněž tak koni. Postarejte se o své králíčky jak jen chcete ,asi jich opravdu moc nemáte. Věřím, že jim dáváte pestrou stravu .

No co na to říct, prvního králíka jsem dostala v sedmi letech jako mazlíka, a jako mazlík taky umřel. Stejně jako ti ostatní mazlíci zakrslíci. Nechovám králíky kvůli výstavám nebo kvůli exteriéru, takže nějaká nová krev je mi celkem jedno. I užitkovou samici klidně nechám co nejdéle co zabřezává a odchovává.

Starý králík bez jakékoliv produkce šťastně žije na seně či na pastvě, s přídavkem zeleniny a občas ovsa. Chovní dostávají více jádra, králíci ve výkrmu kromě ovsa i ječmen. Hotovo. Králík nepotřebuje extra pestrou stravu, naopak, je to býložravec, takže mikroflóra se musí hýčkat.

Neregistrovaný uživatel

31.3.2013 14:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200

No co na to říct, prvního králíka jsem dostala v sedmi letech jako mazlíka, a jako mazlík taky umřel. Stejně jako ti ostatní mazlíci zakrslíci. Nechovám králíky kvůli výstavám nebo kvůli exteriéru, takže nějaká nová krev je mi celkem jedno. I užitkovou samici klidně nechám co nejdéle co zabřezává a odchovává.

Starý králík bez jakékoliv produkce šťastně žije na seně či na pastvě, s přídavkem zeleniny a občas ovsa. Chovní dostávají více jádra, králíci ve výkrmu kromě ovsa i ječmen. Hotovo. Králík nepotřebuje extra pestrou stravu, naopak, je to býložravec, takže mikroflóra se musí hýčkat.

Tak nyní si trochu odporujete, králík k životu z toho co jste napsala potřebuje jen vodu a krmení tedy seno nebo trávu. To ostatní je jen pro výkrm a přilepšení je to uplně stejné jako stím tvrdým chlebem . smajlík

Neregistrovaný uživatel

31.3.2013 15:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Tak nyní si trochu odporujete, králík k životu z toho co jste napsala potřebuje jen vodu a krmení tedy seno nebo trávu. To ostatní je jen pro výkrm a přilepšení je to uplně stejné jako stím tvrdým chlebem . smajlík

Neodporuji si, protože mezi ovsem a ječmenem a tvrdým chlebem vidím z výživářského hlediska veliký rozdíl. Oves a ječmen obsahují větší množství vlákniny, kterou králík potřebuje ke správnému trávení. Tvrdé pečivo, to je pšeničná nebo žitná mouka, navíc je to seschlé, takže v žaludku králíka to může pěkně nabobtnat, no a krmil byste svoje králíky pšenicí nebo žitem? Já teda ne, pšenice je super pro slepice, ale slepice má úplně jiná střeva než králík, a žito se obecně nehodí do krmení jakéhokoliv zvířete.

Neregistrovaný uživatel

31.3.2013 16:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200

Neodporuji si, protože mezi ovsem a ječmenem a tvrdým chlebem vidím z výživářského hlediska veliký rozdíl. Oves a ječmen obsahují větší množství vlákniny, kterou králík potřebuje ke správnému trávení. Tvrdé pečivo, to je pšeničná nebo žitná mouka, navíc je to seschlé, takže v žaludku králíka to může pěkně nabobtnat, no a krmil byste svoje králíky pšenicí nebo žitem? Já teda ne, pšenice je super pro slepice, ale slepice má úplně jiná střeva než králík, a žito se obecně nehodí do krmení jakéhokoliv zvířete.

Nechápu proč sem taháte obiloviny ,zřejmě to vůbec nechápete. Bez nich lze králík žít i množit se atd.tak jak bez mrkve či chleba . Tráva ,seno voda a okus i pro volně žijícího králíka je běžné dostupné a hlavně postačující krmení. Co všechno se králíkům dnes v chovech přidává je na každého možnostech ,schopnostech a zkušenostech . Moji králíci se mají dobře ,řekl bych že až moc. Dostávají kvalitní a pestrou stravu ,a tvrdý chleba jim chutná ,žádný není nemocen ani po něm nechcípnul,jak uvádíte. Dál jim ho budu podávat když bude. Tak už se nenamáhejte stím poučováním co je dobré a co né , za padesát let jsem tomu už trochu porozuměl a myslím že se mi chov daří. Se špatnýma zubama to nemá nic společného , má ucta.smajlík

Neregistrovaný uživatel

31.3.2013 16:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Nechápu proč sem taháte obiloviny ,zřejmě to vůbec nechápete. Bez nich lze králík žít i množit se atd.tak jak bez mrkve či chleba . Tráva ,seno voda a okus i pro volně žijícího králíka je běžné dostupné a hlavně postačující krmení. Co všechno se králíkům dnes v chovech přidává je na každého možnostech ,schopnostech a zkušenostech . Moji králíci se mají dobře ,řekl bych že až moc. Dostávají kvalitní a pestrou stravu ,a tvrdý chleba jim chutná ,žádný není nemocen ani po něm nechcípnul,jak uvádíte. Dál jim ho budu podávat když bude. Tak už se nenamáhejte stím poučováním co je dobré a co né , za padesát let jsem tomu už trochu porozuměl a myslím že se mi chov daří. Se špatnýma zubama to nemá nic společného , má ucta.smajlík

Chápu, že už jste na stará kolena trochu senilní, takže máte problémy s pochopením naší konverzace. Nevadí: ano, králíkovi stačí seno a voda, případně třeba větve ovocných stromů na okus, i když ani to být nemusí. Všechno ostatní je přídavek na produkci, nebo mňamka. Sušený chléb je čistě v kategorii mňamka. Z výživářského hlediska nepřináší králíkovi nic. Rozhodně neslouží k okusu, jak se lidé často domnívají, a dávat ho je zbytečné. Ale samozřejmě, králíkům chutná.

Nikde jsem netvrdila, že králík po chlebu chcípne. Ale stojím si za tím, že je to krmivo, které podporuje nadýmání a po kterém může mít králík průjem. Samozřejmě, dostane-li ho malé množství a jinak má v krmné dávce dost vlákniny a jiných živin, nic se mu nestane.

Neregistrovaný uživatel

31.3.2013 17:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200

Chápu, že už jste na stará kolena trochu senilní, takže máte problémy s pochopením naší konverzace. Nevadí: ano, králíkovi stačí seno a voda, případně třeba větve ovocných stromů na okus, i když ani to být nemusí. Všechno ostatní je přídavek na produkci, nebo mňamka. Sušený chléb je čistě v kategorii mňamka. Z výživářského hlediska nepřináší králíkovi nic. Rozhodně neslouží k okusu, jak se lidé často domnívají, a dávat ho je zbytečné. Ale samozřejmě, králíkům chutná.

Nikde jsem netvrdila, že králík po chlebu chcípne. Ale stojím si za tím, že je to krmivo, které podporuje nadýmání a po kterém může mít králík průjem. Samozřejmě, dostane-li ho malé množství a jinak má v krmné dávce dost vlákniny a jiných živin, nic se mu nestane.

A proč to papouškujete smajlík Vaše narážky mne nerozhodí , dokazují na Vaši ubohost . Krmte si ty svoje králíky čím chcete ,pozor na chleba aby Vám to moc v králíkárně neprdělo a aby jste neměla problémek s průjmem. Pochybuji, že nějakou králíkárnu vůbec máte , možné že rozmazleného jednoho ušáka v kleci ,s každým prdem běžíte k vetovi, a rozdáváte tu rozumy.

Neregistrovaný uživatel

31.3.2013 18:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Že se vůbec obtěžuju. Tak po několikáté, krmte si, čím chcete, chápu, že ve stopadesáti letech už se těžko budete učit něco nového. Chovu zdar.

Neregistrovaný uživatel

31.3.2013 18:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.7

Že se vůbec obtěžuju. Tak po několikáté, krmte si, čím chcete, chápu, že ve stopadesáti letech už se těžko budete učit něco nového. Chovu zdar.

Nevím proč pána urážíte,jestli chová králíky padesát let,tak klobouk dolů,a můžete se od něj hodně přiučit.Já taky občas králíkům dám tvrdý chleba a nevidím,že by po něm hynuli.Chovu zdar.

Neregistrovaný uživatel

31.3.2013 20:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200

Nevím proč pána urážíte,jestli chová králíky padesát let,tak klobouk dolů,a můžete se od něj hodně přiučit.Já taky občas králíkům dám tvrdý chleba a nevidím,že by po něm hynuli.Chovu zdar.

Dobrý večer a děkuji za zastánísmajlík, tady je vidět co jsem chodí pro a rozdává rady za rozumbrady. No dokonce se podařil rýmsmajlíkto bude asi tím, že jsou velikonoce , tak přeju hezké a veselé skoro vánoční.

Neregistrovaný uživatel

31.3.2013 20:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200

No ty budeš asi mladší ,ale rozumu jsi zatím moc nepobrala ,je mi tě líto.

Neregistrovaný uživatel

1.4.2013 00:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.76

a pán ji může urážet? označovat za rádoby chovatelku a psát o ní, že plácá? a jen proto, že chová králíky 5o let tak víte, že má více zkušeností, než chovatelka?
/nefungují mi velká písmena/

Neregistrovaný uživatel

1.4.2013 09:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

Proč se tady prosím dohadujete o krmení . Tvrdý chleba či něco podobného . Na tom nevidím nic špatného . Otázka tu přece byla na zkracování zubů . Už jsem tu jednou psal , že obrušování zubů je ovlivněno posazením zubů v čelisti králíka . A k obrušování dochází tím, že se zuby brousí o sebe při kousání potravy . Z toho jasně plyne , tvrdý chléb ,větvičky , králíkárna a já nevím co ještě mají jen malý vliv na obrušování zubů . Ale do potravy králíků patří . Nejvíce si králík brousí zuby o to , čeho sežere nejvíce .
Jak už tu jedna odpověď , velice správně napsáno . Měla by se provádět pod narkózou , ubrušováním s tím , že se sleduje za jak dlouho králíkovi zuby začnou přerůstat .
Pokud by to bylo velmi často jedná se o vadu posazení zubů a bylo by lépe králíka utratit . Pokud je králík už starší a k přerůstání došlo na základě stáří králíka a zákrok mu pomůže k bezproblémovému žití po několik roků, proč mu tento zákrok nedopřát . Je to na vůli chovatele.

Neregistrovaný uživatel

1.4.2013 09:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.137

Už i tady už to začíná houstnout? Myslela jsem,že nejvíc hádavé jsou dívčiny od koní,podle občasných výplodů na koňském fóru smajlík Ostatní třeba krávy ,nebo králíci mi doteď přišly poměrně kultivované.
Diskuze je to myslím proto,aby každý napsal svůj názor a zadavatel si mohl vybrat.Nikoli aby napadal jeden druhého jen proto,že dělá něco jinak.Ne?
Já si třeba myslím,že králík s křivými zuby je taky nejlepší na pekáči.Ale věřím i tomu,že si někdo chce léčit mazlíka,takže bych brousila,nikoli štípala.To snad drápky.Jestli v narkóze,to bych asi nechala na veterináři.
Tvrdý suchý chleba i rohlíky taky krmím,mají to rádi.Obtíže jim to nezpůsobuje.Jestli to někdo nekrmí,mě to nevadí.
Krásné velikonoce všem ,co taky mají doma králíky.Ať z jakéhokoli důvodu....

Petusa

18.11.2019 21:54
Petusa

XXX.XXX.52.157

Budem reagovat na tvoj prispevok nakolko som dnes prisla od veterinarky, pred 2 tyzdnami mojmu zakrslemu kralikovi brusili zadne stolicky pretoze ich mal spicate a prerastene ze sa mu zaryvali do jazycka plus predne hlodaky- 10€, robili mu rontgen -30€, slzili mu totizto pol roka oci a ja som si vsimla ze mu zuby prerastli tak, ze ich mal az v nosteku. Dnes sme boli hlodaky vytrhnut, nanestastie len 1 horny -56€, zvysne 3 hlodaky ostali (za kazdym hlodakom rastie este 1 tensi), mame ist o 3 tyzdne dotrhat, nakolko sa mu zlomil ten druhy horny hlodak a ak by ho chcela dostat von musela by mu rozrezat pol hlavy. Zub som videla na vlastne oci, vyzeral ako 2cm zahnuty necht do kruzku, ktory zajdovi tlacil az do slznych kanalikov preto slzil, predstav si ze ti zub prerasta az k oku, bolest jak svina!!! Zajtra mame ist na kontrolu a predpisu nam antibiotika. Je mi ho luto, viem ze ma to stoji vela a este aj bude ale pre jeho zdravie spravim vsetko, nechcem aby trpel. Zajdo hlodaky k zivotu nejako extra nepotrebuje sluzia mu len na prehryznutie stebla, zvysok chrume stolickami. Komunikovala som s pani doktorkou a ta odkazuje ze: kralik je od narodenia bylinozravec ma zrat len seno, bylinky, obcas salat, vyvazena strava a staly prisun vody, granulky len tie zelene šulky, obcas mrkva alebo petrzlen, pupavove listy. Ziadne granule zo zverimexu!!! Je to biznis!!! Kraliky nesmu semiacka!! Ziaden suseny chlieb!!! Malo zivin je to len muka. Odkazala mi ze bude dlho trvat kym kralika oducim od zradla z obchodu. Za dalsie je bezne ze kraliky odmietaju zrat seno, brusit zuby o mineralny kamen alebo konariky. Ze sa nemam strachovat. K tomu strihaniu kliestikmi neviem kde si tuto blbost cital ale to by som v zivote zajdovi nespravila. Ak niekoho zaujma konecna suma vsetkeho napisem: brusenie 10€, rontgen 30€, trhanie 1 hlodaku 56€, cize x 4= 224 €, zradlo 20€, antibiotika cca 20€, spolu: 304€ ... ano je to brutalna suma ale ja som si zajaca zaopatrila takze sa on aj patricne postaram a nedovolim aby trpel, som za neho zodpovedna...nech si spravi kazdy svoj nazor

Jeana12

18.11.2019 22:03
Jeana12

XXX.XXX.159.11

Myslím, že králík už problémy se zuby nemá, s velkou pravděpodobností už pošel stářím

Přidejte reakci

Přidat smajlík