Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.135
Prosím o radu, o jaké onemocnění se jedná.Je to pětitýdení mládě (křízenec) Oko má zašedlé a zvětšené o proti zdravému, ale domnívám se, že na nemocné oko vidí. Předem dekuji za odezvu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.246.56
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím o radu, o jaké onemocnění se jedná.Je to pětitýdení mládě (křízenec) Oko má zašedlé a zvětšené o proti zdravému, ale domnívám se, že na nemocné oko vidí. Předem dekuji za odezvu
Dle mého názoru bych řekl, že tento králík je na uvedené oko slepý.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.135
Posvítil jsem mu baterkou do nemocného oka a reaguje uplně stajně jako když mu posvítím do zdravého oka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.26
Zmizí to samo, stalo se mi to už dvakrát a vždy v zimě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.2
Myslím, že to nic smrtelného ani nakažlivého není. Také bych si ale typnul na slepotu. Na pekáči to bude jedno, jestli viděl nebo ne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.135
Já jenom, aby se tý jateční hmotnosti vůbec dožil.Tak snad to teda nebude nic vážnýho.Jinak děkuji za odezvu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.237.34
no a setkali jste se s tím někdo víc? Nějaký důvod? příčina? Přesně tohle jsem našel u samice u svého otce, chtěl jsem ji dát k samcovi a vidím, že je jakási jiná a měla obě oči takto zašedlé a vyboulené, je totálně slepá, ale o králíčky se starala dobře, žere normálně, v ničem jí to asi nějak podstatně nevadí a když jsem ji kontroloval teď, tak mám pocit že se to trošku zlepšilo. Oči jinak nezalojdané, nejsou rudé nic, prostě jen vypoulené a zašedlé a nevidí na ně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
no a setkali jste se s tím někdo víc? Nějaký důvod? příčina? Přesně tohle jsem našel u samice u svého otce, chtěl jsem ji dát k samcovi a vidím, že je jakási jiná a měla obě oči takto zašedlé a vyboulené, je totálně slepá, ale o králíčky se starala dobře, žere normálně, v ničem jí to asi nějak podstatně nevadí a když jsem ji kontroloval teď, tak mám pocit že se to trošku zlepšilo. Oči jinak nezalojdané, nejsou rudé nic, prostě jen vypoulené a zašedlé a nevidí na ně.
Zelený zákal? Ten zvětšuje oči...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
I když fotogtafie zkreslují . Domívám se , že se jedná o oční zákal rohovky . Původ bývá vrozený , nebo se vytvoří po zánětu rohovky , společně se zánětem spojivek . K tomuto jevu často dochází při poranění oka . O seno a podobně . Řekl bych , že králík na oko nevidí . Oko je oproti zdravému zvětšené přesně jak píšete . K dosažení porážkové hmotnosti by měl králík bezproblému dorůst .
Jak tu byl zmiňovaný zelený zákal nevím jestli se to u králíků jmenuje stejně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.246
U jednoho se mi to taky nedávno stalo. Byl vývojově (hmotnostně) dost pozadu za sourozenci, ale nic strašného. Chutnal dobře. ;)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.135
U mláděte se nám to vyskytlo poprvé.Ale před rokem jsme dostali samici ( asi rok starou) a začalo ji šedivět jedno oko.Samice stajně byla určená na pekáč,tak jsem ji radši ťafnul.Jinak kromě kokcidiózy se u nás žádné další onemocnění nevyskytlo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.7
je to zanet a kdyby nejedla a nepila tak je slepa
Mária3331

XXX.XXX.121.26
Podľa mňa je slepý i
Dobrý den chci se zeptat jestli někdo nevíte co by to mohlo být. Oko měl za šedlé a po radě š veterinařkou mě napsala kapky. Ze začátku se oko srovnalo ale najednou mu takhle vylézá. Děkuji za reakce.
Uživatel s deaktivovaným účtem

to je pěkně hnusný oko. tak na enukleaci.
7755

XXX.XXX.159.11
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co dělat když má můj zakrslý králík trochu oteklé okolo oka a malinko mu slzí. Našla jsem si na internetu, že to může být způsobeno prachem a nebo jeho srstí. Moje kamarádka se domnívá že má slepené ospalky a srt okolo oka. Doporučila mi to namazat heřmánkem. Tak jsem se chtěla zeptat jestli někdo s tím nemá zkušenost. Kdyžtak prosím nějakou radu.
ZAJDO

XXX.XXX.213.64
Ja na to používam framykoinovú masť zápal z oka zmizne a ak sa zápal včas zachytí a lieči oko sa úplne vylieči. Zväčša je to spôsobené poranením oka ale tiež som mal skúsenosť s tým, že mal zajac chlpy pri oku rastené smerom do oka a tie mu ho dráždili a mal ho zapálené permanentne.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!