Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

22.5.2014 18:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.195

Dobrý den,
při hledání informací jsem narazila ne jednu diskuzi zde na ifauně, kde se píše dost nepěkných věcí o teddy králicích.
Mé dceři zemřelo morče a tak bych jí chtěla udělat radost pořízením teddy králíka, který se jí moc líbí. Ovšem jak jsem řekla, dnes jsem se dočetla, že jsou to pouze nemocné "trosky".
Je to skutečně tak nebo jsou i vyjímky? A jaké plemeno by jste mi doporučili jako mazlíka do domácnosti? Něco menšího? Případně chovatele z Libereckého, případně Ústeckého(Litoměřice) kraje?

Neregistrovaný uživatel

22.5.2014 19:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.16

a proč ne znovu morče? například peruanci jsou opravdu nádherní,dlouhosrstí na pomazlení super. Koukněte na nějaké obrázky peruánských morčat,určitě se dcera nedchne taky.. Přijde mi to lepší než králík...

Neregistrovaný uživatel

22.5.2014 19:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Teddy je zvláštní případ... není to žádné uznané plemeno, většinou to chovají lidé těžcí mazlíčkáři, kterým pojmy jako chovatelský cíl a selekce do chovu nic neříkají, no a výsledek podle toho vypadá.

Zakrslý králík není špatná volba, ale je přece na výběr tolik plemen, že není potřeba sahat zrovna po teddy. Má zkušenost s nimi je taková, že jsou to neurotická zviřátka (možná je to příliš časným odstavem) a péče o jejich srst je noční můra. Že by se nechali česat, to fakt ne, a kvůli chybějící selekci na jakékoliv vlastnosti má jejich srst často sklon k plstnatění. Nemálo je pravidelně stříháno dohola, protože to s nimi jinak nejde. Není lepší krátkosrstý králík? Na výběr jsou všechny možné barvy, když si chcete hrát s typem srsti, saténi nebo rexové nejsou k zahození. A musí-li to být dlouhosrsťák, tak zakrslý liščí má srst, která se necuchá.

Neregistrovaný uživatel

22.5.2014 20:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.22

Ano, také sdílím tento názor. Ať se píše co se píše, tak i zakrslík je králík i když pro jiné účely než jsou masné i když i se zakrslíkama si lidé užívají výstav.Sám mám v kralikárně také zakrslíky, ale tedyho by ke mně nikdo nedostal.

Neregistrovaný uživatel

22.5.2014 22:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.195

Právě, po všem co jsem si našla jsem se rozhodla, že teddyho určitě ne.
Dcera říkala, že jí to nevadí (to sem ráda) a seženeme jiné plemeno.
Proto jsem se chtěla zeptat, zda doporučíte plemeno králíka k dětem. A třeba nějakého osvědčeného chovatele. Nerada bych někomu naletěla. Po všech inzerátech "krásný čistokrevný teddy králík s VP, zdravý, hodný, chlupatý" už nevím čemu mám věřit a jak se v tom orientovat ....
Dokonce snad ani nic jako VP neexistuje a je to jen výmysl?

Neregistrovaný uživatel

23.5.2014 09:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Právě, po všem co jsem si našla jsem se rozhodla, že teddyho určitě ne.
Dcera říkala, že jí to nevadí (to sem ráda) a seženeme jiné plemeno.
Proto jsem se chtěla zeptat, zda doporučíte plemeno králíka k dětem. A třeba nějakého osvědčeného chovatele. Nerada bych někomu naletěla. Po všech inzerátech "krásný čistokrevný teddy králík s VP, zdravý, hodný, chlupatý" už nevím čemu mám věřit a jak se v tom orientovat ....
Dokonce snad ani nic jako VP neexistuje a je to jen výmysl?

Ono konkrétní plemeno k dětem neexistuje, vlastně se popravdě říká, že králík k dětem moc není vůbec... Jako všude je nutné to brát s rezervou, spíš je potřeba ty děti vést k tomu, že králíci od přírody nejsou žádní mazlové, ale spíš parťáci a kamarádi. Já tomu říkám takový bezúdržbový pes - nevenčí se a nešťěká... ale draci to umí být pořádní. :))

K původnímu dotazu - ano, teddy výjimky existují, měla jsem s nimi tu čest u kamarádek. Ale právě že to jsou spíš výjimky... bohužel... Co tu padlo je pravda, průměrný teddy se nechce česat, rozhodně to není mazlivá panenka a s těmi onemocněními je to u nich... no... dost diskutabilní. A že tu diskuzí bylo dost a dost.
Takže za mě, jít jiným směrem je fajn rozhodnutí a obyčejní zakrslíci určitě dobrá volba. :)

Jen dodám čistě osobní (!!!) postřeh, protože já se zamilovala do zakrslých beránků. :) Jeden mi kdysi přistál na prahu :)), no a druhý už musel být totéž plemeno... :)) Říká se, že právě beránci jsou mezi králíky poměrně klidnější zvířata,to jen tak na okraj...
Pokud jde o mě - mám oba čistokrevné a tetované - tak jsou naprosto skvělí, samička byla hodně mazel, teď mám tříletého samečka a to je právě spíš takový drak a kamarád... oba jinak bezproblémoví... zdraví, hraví, úžasní. Obrovské plus je úúúžasný huňatý kožíšek. Nevím jak jsou na tom se srstí ostatní krátkosrstá plemena, ale ty moje dvě kouličky byly a jsou prostě "muchlací". Ne že by se nechaly, taky jim to nedělám :))) ale na hlazení, škrabkání a obdivování z dálky jsou úžasní... Zamilovala si je u nás celá rodina a k tomu i přidružená pracoviště mých rodičů :)))
Takže asi tak.
Jen zdůrazňuju, nemyslím rexíky ani saténky, ale opravdu klasické huňaté berany... za mě super plemeno. Jo, mám devítiletého synovce, ten mě ukecává, jestli si macíka může vzít domů... a to má vlastního krátkosrstého tříslového... :-D
Tak celkově jeden takový tip, co může být bezva pet ušák. :)

Jinak se dají sehnat snadno, buď na výstavách, nebo od chovatelů...
Ne snadněji než teddíci a rex beránci, ale dají, pokud je člověk ochotný chvilku shánět a ne jen listovat nabídkou. :)

Jo, ad VP - existují, ale nemají žádnou hodnotu. Výpis předků je opravdu jen soupis jmen z původu králíka hozený na papír.
U čistokrevných králíků plní stejnou funkci rodokmen, ale to je oficiální doklad o čistokrevnosti králíka... Výpis předků je cár papíru bez jakékoliv hodnoty. Co už. Někomu to přijde divné, někomu ne.

Neregistrovaný uživatel

23.5.2014 09:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.76

Teddy je zvláštní případ... není to žádné uznané plemeno, většinou to chovají lidé těžcí mazlíčkáři, kterým pojmy jako chovatelský cíl a selekce do chovu nic neříkají, no a výsledek podle toho vypadá.

Zakrslý králík není špatná volba, ale je přece na výběr tolik plemen, že není potřeba sahat zrovna po teddy. Má zkušenost s nimi je taková, že jsou to neurotická zviřátka (možná je to příliš časným odstavem) a péče o jejich srst je noční můra. Že by se nechali česat, to fakt ne, a kvůli chybějící selekci na jakékoliv vlastnosti má jejich srst často sklon k plstnatění. Nemálo je pravidelně stříháno dohola, protože to s nimi jinak nejde. Není lepší krátkosrstý králík? Na výběr jsou všechny možné barvy, když si chcete hrát s typem srsti, saténi nebo rexové nejsou k zahození. A musí-li to být dlouhosrsťák, tak zakrslý liščí má srst, která se necuchá.

TAk co znám já, tak mají lidi s teddy dobré zkušenosti, přesněji ty s dobrými zkušenostmi znám osobně (3), ty se špatnými pouze z Internetu.
Nicméně těžko lze něco namítat proti tomu, že dlouhá srst se bude cuchat, zejména u vznikajícího plemene s ještě neustálenými znaky a tomu, že u populárních plemen (obecně, napříč druhy) je třeba mít určité zkušenosti nebo štěstí, aby člověk vybral dobře a nenaletěl.

Já bych na mazlení vybrala samečka, beránka (zkratka ZB) cb, pěkné z okolí zadavatelky má třeba Tomáš Maier

Neregistrovaný uživatel

23.5.2014 09:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.126

TAk co znám já, tak mají lidi s teddy dobré zkušenosti, přesněji ty s dobrými zkušenostmi znám osobně (3), ty se špatnými pouze z Internetu.
Nicméně těžko lze něco namítat proti tomu, že dlouhá srst se bude cuchat, zejména u vznikajícího plemene s ještě neustálenými znaky a tomu, že u populárních plemen (obecně, napříč druhy) je třeba mít určité zkušenosti nebo štěstí, aby člověk vybral dobře a nenaletěl.

Já bych na mazlení vybrala samečka, beránka (zkratka ZB) cb, pěkné z okolí zadavatelky má třeba Tomáš Maier

Nelze nic namítat...
Včetně toho, že je pravda, že dost velkou část pověsti teddy dělají kříženci a králíci, co s teddy nemají nic moc společného...
Jenže je zase pravda, že když je to blbé, tak to může být blbé pořádně. Já osobně jsem zažila teddíka (a zaručeně teddíka), kterému se musely trhat zuby v šesti měsících. Tooo si pak člověk názor o plemeni udělá chtě nechtě, no... :((

-----------

Ještě mě napadlo, pro zadavatelku - ono s pet králíky je to obecně první rok trošku složitější, králičí puberta je docela mazec :))
Pokud nemáte zkušenosti s králíky, nechcete si zkusit vzít staršího klidnějšího...?
Napadlo mě to hlavně proto, že vím, že v měcholupském útulku jsou momentálně nalezení dospělí beránci, kteří by potřebovali domov...
Kromě toho, že je to dospělé bezproblémové zvíře, by to byl i dobrý skutek. A na první pokus o chov králíka možná docela fajn. :)

Neregistrovaný uživatel

23.5.2014 14:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.35

Dobrý den,
při hledání informací jsem narazila ne jednu diskuzi zde na ifauně, kde se píše dost nepěkných věcí o teddy králicích.
Mé dceři zemřelo morče a tak bych jí chtěla udělat radost pořízením teddy králíka, který se jí moc líbí. Ovšem jak jsem řekla, dnes jsem se dočetla, že jsou to pouze nemocné "trosky".
Je to skutečně tak nebo jsou i vyjímky? A jaké plemeno by jste mi doporučili jako mazlíka do domácnosti? Něco menšího? Případně chovatele z Libereckého, případně Ústeckého(Litoměřice) kraje?

Teddy - katastrofa. VP - výpis předků katastrofa, cár papíru.Chov. stanice, které samozřejmě nejsou žádné chov. stanice - katastrofa.
Nakonec je nikdo nechce za 1.500 kč, ani za 1.200 kč, ani za 300 kč,ani za 50 kč (jak po určitém období jsou v inzercích slevováni). Občas se nechají nachytat nějací rodiče a to je tak asi všechno.
O zdraví v celkové populaci se tu už psalo. O chuti podstoupit česání také. Jak dlouho tento "mazel" bude uspokojovat děcko, jehož rodiče podlehli žadonění a pořídili mu ho.
Bylo by dobré si uvědomit, když mluvíte s majitelem chov. stanice teddy králíků, že vlastně mluvíte s podvodníkem. Co je to zač, ta jejich chovka (jak oni říkají)? Kdo je zaštiťuje? Kdo vydává certifikáty chov. stanice? Kdo určuje směr celkového chovu? Jak říkám, podvodníci, kteří po počátečním zájmu veřejnosti, dnes neví kam s nimi.

Neregistrovaný uživatel

23.5.2014 18:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.126

Teddy - katastrofa. VP - výpis předků katastrofa, cár papíru.Chov. stanice, které samozřejmě nejsou žádné chov. stanice - katastrofa.
Nakonec je nikdo nechce za 1.500 kč, ani za 1.200 kč, ani za 300 kč,ani za 50 kč (jak po určitém období jsou v inzercích slevováni). Občas se nechají nachytat nějací rodiče a to je tak asi všechno.
O zdraví v celkové populaci se tu už psalo. O chuti podstoupit česání také. Jak dlouho tento "mazel" bude uspokojovat děcko, jehož rodiče podlehli žadonění a pořídili mu ho.
Bylo by dobré si uvědomit, když mluvíte s majitelem chov. stanice teddy králíků, že vlastně mluvíte s podvodníkem. Co je to zač, ta jejich chovka (jak oni říkají)? Kdo je zaštiťuje? Kdo vydává certifikáty chov. stanice? Kdo určuje směr celkového chovu? Jak říkám, podvodníci, kteří po počátečním zájmu veřejnosti, dnes neví kam s nimi.

Já osobně (mluvím jen za sebe, ano...) bych nerada, aby celá tahle diskuze zase sklouzla do dalšího opakovaného (!!!) omílání už stokrát probraného, odsouzeného... a vyvolávajícího zlou krev.

Z tohohle povídání to vyznívá, že teddy chovatelé (spíš chovatelky) jsou prostě lháři a čistokrevní podvodníci... Jenže podle mého to tak není.
Můj dojem je spíš takový, že jsou to lidi, co si našli koníček, a bez znalostí, ale zato s o to větším nadšením, se do něj pustili. A protože nesplňují znalosti a podmínky chovatelského světa venku, tak si udělali svůj vlastní vnitřní svět, kde je vše podle nich...
A chytají se na to další a další lidi, kteří si myslí "když oni můžou, já můžu taky" - a hned máme kolotoč jedna báseň.

Měla jsem tu čest přečíst si příspěvky několika chovatelek nejen u nich na stránkách, ale i na facebooku - způsob mluvy a argumentace tak nějak mluví za vše.
Osobně mě dorazilo vyjádření jakési snad rádobynovošlechtitelky, která prohlásila, že neví, co jsou barevné alely, a ani ji to nezajímá...
Snaha teddíčkářů je sice úžasná a svým způsobem ji obdivuju, ale stojí na strašně děravých základech, a to nikdo z toho jejich společenství není ochotný připustit. A my ostatní samozřejmě jen závidíme a pomlouváme. ;)

Nedělala bych z toho všeobecné zlo, respektive... každý ať si názor udělá sám...
Ale pravdou je, že teddíkům už se dneska spousta lidí vyhýbá obloukem. Čert ví čím to bude. smajlík

Neregistrovaný uživatel

24.5.2014 00:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.54

Já osobně (mluvím jen za sebe, ano...) bych nerada, aby celá tahle diskuze zase sklouzla do dalšího opakovaného (!!!) omílání už stokrát probraného, odsouzeného... a vyvolávajícího zlou krev.

Z tohohle povídání to vyznívá, že teddy chovatelé (spíš chovatelky) jsou prostě lháři a čistokrevní podvodníci... Jenže podle mého to tak není.
Můj dojem je spíš takový, že jsou to lidi, co si našli koníček, a bez znalostí, ale zato s o to větším nadšením, se do něj pustili. A protože nesplňují znalosti a podmínky chovatelského světa venku, tak si udělali svůj vlastní vnitřní svět, kde je vše podle nich...
A chytají se na to další a další lidi, kteří si myslí "když oni můžou, já můžu taky" - a hned máme kolotoč jedna báseň.

Měla jsem tu čest přečíst si příspěvky několika chovatelek nejen u nich na stránkách, ale i na facebooku - způsob mluvy a argumentace tak nějak mluví za vše.
Osobně mě dorazilo vyjádření jakési snad rádobynovošlechtitelky, která prohlásila, že neví, co jsou barevné alely, a ani ji to nezajímá...
Snaha teddíčkářů je sice úžasná a svým způsobem ji obdivuju, ale stojí na strašně děravých základech, a to nikdo z toho jejich společenství není ochotný připustit. A my ostatní samozřejmě jen závidíme a pomlouváme. ;)

Nedělala bych z toho všeobecné zlo, respektive... každý ať si názor udělá sám...
Ale pravdou je, že teddíkům už se dneska spousta lidí vyhýbá obloukem. Čert ví čím to bude. smajlík

Známá šla s tedíkem k vetovi.
Očkovat myx.+mor.K tomu jí dal nějaké tablety na odčervení??
Prý je to nesmírně důležité.Zažívání atd.
Tak to jsem nějak nepobral.

A jářku je chudčí o 400 kč smajlík

Za ten peníz mám naočkovaný celý chov v králíkárně...
Inu na mazlech je nejvěší vývar.

Neregistrovaný uživatel

24.5.2014 08:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.76

Hele ale to by bylo s jakýmkoliv zakrslíkem stejné.

Chtěla jsem se ho zastat, ale ať počítám, jak počítám jsem se k těm 400 Kč nedopočetla (jednovakcína bývá docela běžně kolem 200 Kč a 200 za odčervovadlo je fakt celkem pecka).

Neregistrovaný uživatel

24.5.2014 09:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Hele ale to by bylo s jakýmkoliv zakrslíkem stejné.

Chtěla jsem se ho zastat, ale ať počítám, jak počítám jsem se k těm 400 Kč nedopočetla (jednovakcína bývá docela běžně kolem 200 Kč a 200 za odčervovadlo je fakt celkem pecka).

Jednovakcína Nobivac stojí 200, no a veterinář taky potřebuje z něčeho žít.

V servise vám taky neopraví auto jen za cenu dílů.

Neregistrovaný uživatel

24.5.2014 09:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.126

No tak doufám, že hlavou do zdi mlátíte především nad tou vaší známou. smajlík
Pokud něco chovám, tam mám vědět jak a proč, a takové nesmysly od veta si prostě nevezmu, ne? A pro příště ho rovnou vyměním. Jaképak copak.
Odedávna se říká, že za blbost se platí... smajlík

Což mi připomnělo, že taky se prý prodávají ke "španělským králíkům" nějaké special granule, že ti chudáci králíci nesmí jíst nic jiného, nebo pojdou... Jakooo, kdo si toto nechá nakukat, ten si nezaslouží nic jiného než platit. smajlík

Zpátky k tématu, já mám vetku, která mi očkuje za 150 - ano je to pálka, ale o nic větší než u psů nebo koček. Jistě že se na pet králících rejžuje, ale ono když už to člověk chová na mazla, tak to už z principu nedělá proto, aby udržel náklady na nějaké ekonomické hranici...
Tohle je snad k nepochopení nebo co...?
Je pro vás k nepochopení i to, že lidi se starají o psy a ty očkují jednotlivě a platí za to pálky...?
Já fakt nevím, že se nad tím někdo pozastavuje...

Srovnávat králíky v králíkárně a chov mazla je na hlavu, je to rozdílné od A do Z, od bydlení přes krmení až po spokojenost těch zvířat, což tu normálně nevytahuju, ale je to tak vážení... Můžu porovnávat z první ruky. Asi byste hodně hleděli.
Takže když toto všechno se liší, nechápu, proč pořád někdo má potřebu do toho tahat i rozdílné náklady. smajlík

Neregistrovaný uživatel

25.5.2014 07:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.76

Jednovakcína Nobivac stojí 200, no a veterinář taky potřebuje z něčeho žít.

V servise vám taky neopraví auto jen za cenu dílů.

Uf, co na to říct.
auto mi za cenu dílů neopraví, ale olej mi mechanik vymění za pár korun (což mi přijde rozhodně srovnatelnější úkon) a kdyby si automechanik za pár minut práce naúčtoval takovouhle pálku a ještě mi narval rozhodně přinejmenším kontroverzní přísadu, tak na něco takového jako kladné hodnocení může zapomenout.

Neregistrovaný uživatel

24.5.2014 21:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.76

Tak za mě - TEDDY králíčci, jsou úžasní mazlíčci a v porovnání s beránky i dost klidní. Také jsou i velikostně hodně malincí, takže i to je předurčuje na mazlíčka domácích. Co se týká neuznané rasy - zrovna tak jsou na tom beránci satén, rex a kupa dalších plemen. smajlík Co se srsti týká - tak jsou dlouhosrstí, takže je jasné, že je třeba zvýšená péče (hlavně při přelínání na dospěláckou srst) - tak jako např. u dlouhosrstých psů, ale není ta péče nějaká přehnaná, stačí pročísnout a dobrý chovatel Vám jistě poradí i jak o králíčka pečovat. Bohužel se někdo občas vydává za nejchytřejšího z nejchytřejších a mluví o něčem o čem vůbec nic neví ...
Pokud má Vaše dcera zájem o teddíčka, není nic jednoduššího než nějakou CHS ve Vašem okolí navštívit a sami se rozhodnout, zda Vám toto plemeno sedí či ne. Jinak povahově je Teddy králíček úžasný, hodný, velmi kontaktní, nikdy jsem se nesetkala s nějakým protivkou.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2014 11:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.35

Tak za mě - TEDDY králíčci, jsou úžasní mazlíčci a v porovnání s beránky i dost klidní. Také jsou i velikostně hodně malincí, takže i to je předurčuje na mazlíčka domácích. Co se týká neuznané rasy - zrovna tak jsou na tom beránci satén, rex a kupa dalších plemen. smajlík Co se srsti týká - tak jsou dlouhosrstí, takže je jasné, že je třeba zvýšená péče (hlavně při přelínání na dospěláckou srst) - tak jako např. u dlouhosrstých psů, ale není ta péče nějaká přehnaná, stačí pročísnout a dobrý chovatel Vám jistě poradí i jak o králíčka pečovat. Bohužel se někdo občas vydává za nejchytřejšího z nejchytřejších a mluví o něčem o čem vůbec nic neví ...
Pokud má Vaše dcera zájem o teddíčka, není nic jednoduššího než nějakou CHS ve Vašem okolí navštívit a sami se rozhodnout, zda Vám toto plemeno sedí či ne. Jinak povahově je Teddy králíček úžasný, hodný, velmi kontaktní, nikdy jsem se nesetkala s nějakým protivkou.

Co se týká neuznané rasy, tak lžete, jako když tiskne. Jako všichni množitelé (v tomto případě množitelky) takzvaných teddy. Jak už jsem napsal výše jste podvodníci.
Český svaz chovatelů, vám před lety vyšel vstříc s tím, že budete cílevědomě provozovat chovatelskou činnost a vaše teddy povedete k tomu, stát se samostatným uznaným plemenem.
Už je to několik roků, materiály z jednání jde bez problémů dohledat.
Kolik z vás podvodnic své odchovy registruje, provádí chovatelskou práci na ůrovni se vším co k tomu patří, tak abyste mohly zažádat o uznání plemene.
Která z vás podvodnic jedná s chovatelskými orgány, k tomu určenými, jak vaše chovatelská práce pokračuje, přibližuje chov k nějakému výsledku Kolik z vás podvodnic dělá pro uznání vašich zvířat to, co dělaly chovatelské generace před vámi, protože každé plemeno muselo projít
vývojem za pomoci obětavých chovatelů
Kdo vám ve vašem celku přiznává názvy vašich chov, stanic, kterými se stále oháníte, kdo vede celorepublikovou evidenci vašich takzvaných chov. stanic , kdo zastřešuje vaše chov. stanice? Nebo si večer v posteli vzpomenete, že budete mít chov. stanici a ráno už ji máte? Vysvětlete to tady prosím, jak vznikají vaše chov.stanice s mnohdy vznešenými názvy, kterými se oháníte, když vaše bastardy nabízíte k prodeji a oblbujete neznalé rodiče, nebo jejich
děti.
Vysvětlete prosím, jakou hodnotu z chovatelského hlediska mají vaše VP - výpisy předků, jinak bezcenné cáry papíru.
Nějakou dobu se v chovatelství pohybuju, Oháníte se plemenem (neuznaným), ale nic pro jeho uznání neděláte.
Asi by to pro vás bylo moc náročné. Jednodušší je hrnout mladé, a slintat svoje moudra těm, co se v tom nevyznají. Naštěstí o vaše "kvalitní" produkty přestává být zájem.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2014 14:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.126

Uf uf uf.
Zní to krásně, ale... ale ale... proč jen nemůžu souhlasit ani s jedním napsaným slovem....?

Nepopírám, že takoví huňatí andílečkové mooožná někde existují, ale stačí projet jakoukoliv diskuzi a stále se opakující dotazy: teddymu se cuchá srst, co s tím...? Teddy nechce česat zadek a lepí se mu tam výkaly, můžu to ostříhat...? Teddymu leze srst do očí, můžu to ostříhat? Teddy se nechce chovat, nosit... náš králík je agresivní... (neříkám že jen teddy)... CO S TÍM????

Zažila jsem celkem bezproblémového teddyho, ano. Hodného teddyho? Neee, je to stejný drak jako jakýkoliv jiný. Proboha aspoň neblbněte lidem hlavu tím, že teddy jsou povahově nějací nadkrálíci vhodní na mazlení, to je totiž blbost daleko největší...

Ad plemena, ano, přesně tak, teddy není uznaný stejně jako řada jiných "luxusních mazlíčků" s prapodivnou srstí a barvami...
Proto bych zadavatelce tématu vší silou doporučila ČISTOKREVNÉHO zakrslého králíka s tetováním a klasickým rodokmenem.
To, že teddy není uznaný "jako kupa dalších plemen" neznamená, že to teda jako nevadí... znamená to, že by se VŠEM těmto KŘÍŽENCŮM měl člověk vyhnout obloukem. smajlík

A ano, megachovatelky mě zase ukamenují... jak se snaží a jak šlechtí a jak my tomu nepřejeme a jak být to na nás, nevzniknou žádná nová plemena....
Smutné je, že "šlechtí" slečny, co neznají středoškolskou genetiku. A že pojmy šlechtění a křížení si pletou dohromady.

Tolik k teddíkům, plemenům a čistokrevnosti.

Jo, abych na...la a dorazila už co největší počet lidí, hádejte co. Vzala jsem si dospělého bobka z králíkárny (!). Na pet mazla, jo.
A víte co? On JE krátkosrstý a bezúdržbový. Dokonce JE milý a kontaktní k lidem!!! Hodný není - lítá jak čert a řádí na zahradě... :)))) Ale je zlatý. A stál mě tři stovky. Za chlupatou "vymazlenou" kouli stojící tisícovku bych ho fakt nevyměnila - a to si tu zastánkyně teddíků můžou vést medové řeči jak chtějí. smajlík

Neregistrovaný uživatel

27.5.2014 14:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.195

Děkuji všem, tak jsme nakonec hledání vzdali, protože mi příjde, že většina skutečných chovatelů, kteří tomu rozumí zůstávají v anonymitě a na netu nenajdete žadné stránky (jako například u chovatelek teddy králíků), které by mi dal potřebné informace, tak jsme doma rozhodli, že pořídíme morče.
V neděli jsme si přivezli dva nádherné peruánce a jsme zatím naprosto spokojeni smajlík

zadavatelka :)

Neregistrovaný uživatel

27.5.2014 15:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.222.112

Nj, chovala jsem dřív všechno možné, ale vše s PP. Na nějakou dobu jsem svůj chov zrušila, ale když děti přišly s tím, že by chtěly králíčka, šla jsem jedině po čistokrevném zakrslíkovi. Žádné koště mi nesmí přes práh, už asi trpím nějakou deformací. A věřte, že není těžké najít chovatele čistokrevných zakrslíků a kontaktovat ho. My sice na našeho ušouna čekali asi měsíc, no i tak jsem ráda, že mám doma zdravé pěkné zvíře a děti parťáka.

Neregistrovaný uživatel

27.5.2014 21:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.235

pNo vidíte a moje samice Teddy je povahově velice příjemné a přítulné zvíře. Za velmi krátkou dobu si navykla na hlazení, nošení, umí přijít na zavolání jménem. Pravidelně si každý večer vyskočí ke mně na gauč, kde si lehne a nechá se hladit, můžu si ji vzít na klín a nechá se pomazlit. Srst si nechá česat úplně bez problémů a stačí to opravdu 1x za 14 dní prokártáčovat a neplstnatí. Stříhání drápků, nebo jakékoiliv ošetření je úplně bez problémů..Naopak známá, která má vámi doporučovaného rexe je každé stříhání drápků seškrábaná jako od kocoura, na veterině aby králíka držela náslilím ona, setřička a ještě je schopný se z toho vyvléct...Takže tolik k neurotickým Teddíkům :D Mimochodem jsem měla jako dítě zakrslíka čistokrevného, krátkosrstého a u něj o nějakém delším hlazení, nebo přítulnosti nemohla být ani řeč...

Neregistrovaný uživatel

28.5.2014 08:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.35

pNo vidíte a moje samice Teddy je povahově velice příjemné a přítulné zvíře. Za velmi krátkou dobu si navykla na hlazení, nošení, umí přijít na zavolání jménem. Pravidelně si každý večer vyskočí ke mně na gauč, kde si lehne a nechá se hladit, můžu si ji vzít na klín a nechá se pomazlit. Srst si nechá česat úplně bez problémů a stačí to opravdu 1x za 14 dní prokártáčovat a neplstnatí. Stříhání drápků, nebo jakékoiliv ošetření je úplně bez problémů..Naopak známá, která má vámi doporučovaného rexe je každé stříhání drápků seškrábaná jako od kocoura, na veterině aby králíka držela náslilím ona, setřička a ještě je schopný se z toho vyvléct...Takže tolik k neurotickým Teddíkům :D Mimochodem jsem měla jako dítě zakrslíka čistokrevného, krátkosrstého a u něj o nějakém delším hlazení, nebo přítulnosti nemohla být ani řeč...

No vidíte, tak jste spokojená majitelka Teddy samice. To je krásné, určitě to ocení ti, kteří mají doma zplstňatelé, protivné bastardy.
A když už jste se tak rozpovídala, tak nám ještě povězte za kolik jste to příjemné zvířátko pořídila. Zda je s výpisem předků (Protože, to hned má to zvíře ůplně jinou společenskou a chovatelskou hodnotu. Takový Delon, tříslový x Pamela, havana, to už má přece grády. A když se za to přidá název chov. stanice, to je přece paráda. To nepochopí jen úplní blbci). A trošku nám přibližte myšlenkové pochody a chování slečen a mladých paní, které se tou náročnou činností jako je množení Teddy zabývají. Zřejmě se v prostředí orientujete, když máte Teddy, dřív jste měla čistokrevného krátkosrstého zakrslíka a píšete o známé na veterině s rexem.
Osvětlete nám prosím, jak takové chov. stanice Teddy vznikají, jak složitým chovatelským a administrativním procesem musí slečny a mladé paní projít, než je mohou uvádět u svých množíren.

Neregistrovaný uživatel

28.5.2014 08:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.126

Nj, chovala jsem dřív všechno možné, ale vše s PP. Na nějakou dobu jsem svůj chov zrušila, ale když děti přišly s tím, že by chtěly králíčka, šla jsem jedině po čistokrevném zakrslíkovi. Žádné koště mi nesmí přes práh, už asi trpím nějakou deformací. A věřte, že není těžké najít chovatele čistokrevných zakrslíků a kontaktovat ho. My sice na našeho ušouna čekali asi měsíc, no i tak jsem ráda, že mám doma zdravé pěkné zvíře a děti parťáka.

smajlík Taky tak. U mě necelé dva měsíce, chtěla jsem nejen plemeno, ale i zbarvení... Prozměnu citová deformace, zamilovala jsem se u první samičky :))
Celkem vzato mě to stálo pár hodin u internetu - projet pár katalogů z výstav, obepsat e-mailem pár chovatelů, párkrát projet vyhledávání...
Přijde mi trošku smutné, že tohle lidem přijde "moc" složité.

Jinak přesně, bobek při přivezení zářil zdravím a teď je to sluníčko celé naší rodiny. A můžu říct, že na jeho barevnou beránčí držtičku dělá obdivné ťuťu možná víc lidí, než by dělalo na nějakého toho teddíka. :)))

Neregistrovaný uživatel

28.5.2014 16:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.95

No vidíte, tak jste spokojená majitelka Teddy samice. To je krásné, určitě to ocení ti, kteří mají doma zplstňatelé, protivné bastardy.
A když už jste se tak rozpovídala, tak nám ještě povězte za kolik jste to příjemné zvířátko pořídila. Zda je s výpisem předků (Protože, to hned má to zvíře ůplně jinou společenskou a chovatelskou hodnotu. Takový Delon, tříslový x Pamela, havana, to už má přece grády. A když se za to přidá název chov. stanice, to je přece paráda. To nepochopí jen úplní blbci). A trošku nám přibližte myšlenkové pochody a chování slečen a mladých paní, které se tou náročnou činností jako je množení Teddy zabývají. Zřejmě se v prostředí orientujete, když máte Teddy, dřív jste měla čistokrevného krátkosrstého zakrslíka a píšete o známé na veterině s rexem.
Osvětlete nám prosím, jak takové chov. stanice Teddy vznikají, jak složitým chovatelským a administrativním procesem musí slečny a mladé paní projít, než je mohou uvádět u svých množíren.

Za kolik jsem ji pořídila vám klidně napíšu...Stála mně 350 Kč, myslím, že se ta cena nijak extra neliší od ceny, za jakou prodávají svoje odchovance chovatelé už uznaných plemen. A mimochodem nepochází od žádné množitelky. Člověk od kterého jsem ji pořizovala má svůj chov zařazený v novošlechtění a chová pod svazem chovatelů i jiné plemeno králíků...proto mně dokáže rozčílit, jak někdo háže všechny chovatele teddy do jednoho pytle s těmi osly, kteří mezi sebou množí všechno možné, hlavně že to má chlupy a je to roztomilé...A ano mně teddy vyhovuje, líbí se mi dlouhosrstí králíci, původně jsem chtěla angoru, ale protože v době, kdy jsem si králíka pořizovala, se zde chovaly jen angory bílé s červeným okem, (nevím jak je to teď) které se mi příliš nelíbí, hledala jsem dál. V prostředí chovu teddy se nepohybuji, mám 1 samici doma jako mazla, takže myšlenkové pochody mladých paní a slečen,které teddy chovají, vám opravdu nevysvětlím :D Nevím proč bych si nemohla dovolit srovnání povahy mého teddyho se zakrslíkem, kterého jsem měla jako dítě a rexíkem, kterého má známá, Když vy tu šmahem odsoudíte a hodíte do 1 pytle všechny teddy, jako zlé, zplstnatělé bastardy. Ono totiž chce přemýšlet od koho si zvíře pořizuju. Jestli to je chovatel, který má třeba pár teddy protože s mu to líbí a chtěl by se podílet na tom, aby to plemeno bylo ustálené a uznalo se, nebo od množitelek, pro které je nějaké šlechtění a selekce neznámé slovo. A nemusíte se bát já opravdu vím, že nějaký výpis předků je cár papírů a s rodokmenem to nemá nic společného.

Neregistrovaný uživatel

28.5.2014 18:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.126

K slečně / paní XXX.XXX.9.95:
Ruku na srdce: a kolik je těch poctivých, schopných chovatelů za zástěrkou těch někdy s prominutím opravdu pošahaných teddíčkářek, které mají blikavé stránky plné animací a muziky produkují jeden vrh za druhým hlava nehlava...?
Jaký ten poměr může být... jedna k dvaceti, k padesáti...? Tak to totiž opravdu působí...

Tak se prosím nedivte, že lidi nemají sílu rozlišovat... mnohdy toho jednoho jediného poctivého totiž ani neznají.

Neregistrovaný uživatel

28.5.2014 19:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.95

K slečně / paní XXX.XXX.9.95:
Ruku na srdce: a kolik je těch poctivých, schopných chovatelů za zástěrkou těch někdy s prominutím opravdu pošahaných teddíčkářek, které mají blikavé stránky plné animací a muziky produkují jeden vrh za druhým hlava nehlava...?
Jaký ten poměr může být... jedna k dvaceti, k padesáti...? Tak to totiž opravdu působí...

Tak se prosím nedivte, že lidi nemají sílu rozlišovat... mnohdy toho jednoho jediného poctivého totiž ani neznají.

Ale ano, já to uznávám. že ta situace není u teddy úplně tak, jak by měla být. Ale na druhou stranu je tady opravdu nějaká část chovatelů (ikdyž malinká), která se snaží, aby ten jejich chov nějak vypadal. A podle mně je tohle musí dost mrzet, že jsou házeni do 1 pytle s tou většinou. Mně spíše zarazilo, že když se tu někdo zeptá na zkušenost s teddym, tak se hned rozjedou komenty typu bastrad, nenechá se česat, pořád nemocné atd. od lidí, kteří třeba s typickým teddym ( tak jak by měl podle navrženého standardu vypadat a být povahově) nemají osobní zkušenost. A když se ozve někdo kdo toho králíka má už přes 2 roky doma, eventuélně srovná toto,,plemeno,, s jiným, které mu prošlo rukama, je nařčen z bůhvíčeho. Ano není to hotové plemeno, ale každé plemeno přece prošlo určitým procesem, než chovatelé dosáhli toho, jak ta plemena vypadají teď. A ,,odpad,, vzniká při každé šlechtitelské práci. Rozdíl je bohužel v tom, že příčetní chovatelé nehodící se do chovu, nemocné kusy atd. vyřadili. Dokud se plemeno neuzná,bude to vypadat jako doteď. Bohužel lidem se hezké blikavé stránky líbí a většina se v tom co znamená rodokmen a s tím spojené věci nevyzná. Není se co divit, že naletí na hezké fotky na růžových stránkách. Možná by, když se chovatelé tak čílí na tedíčkářské množitele mohli věnovat trochu osvětě věřejnosti, co? Mohou se také více prezentovat na webovkách, které nemusí být blikavé. Pak je možné, že by lidé, kteří chtějí pořízením králíka udělat radost dítku, nebo i sobě a kouknou se třeba dříve na internet, pořídili králíka od nich. Nebo teddyho od normálně myslících lidí, kteří mají o chovatelství nějaký pojem. Omlouvám se za dlouhý příspěvěk, ale mně jako mladého člověka, který by se rád třeba v budoucnu, až mi to čas dovolí, chovu králíků věnoval, tohle docela odrazuje...Taková nesnášenlivost a neschopnost akcepovat něčí názor, nebo zkušenost.

Neregistrovaný uživatel

28.5.2014 21:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.126

Ale ano, já to uznávám. že ta situace není u teddy úplně tak, jak by měla být. Ale na druhou stranu je tady opravdu nějaká část chovatelů (ikdyž malinká), která se snaží, aby ten jejich chov nějak vypadal. A podle mně je tohle musí dost mrzet, že jsou házeni do 1 pytle s tou většinou. Mně spíše zarazilo, že když se tu někdo zeptá na zkušenost s teddym, tak se hned rozjedou komenty typu bastrad, nenechá se česat, pořád nemocné atd. od lidí, kteří třeba s typickým teddym ( tak jak by měl podle navrženého standardu vypadat a být povahově) nemají osobní zkušenost. A když se ozve někdo kdo toho králíka má už přes 2 roky doma, eventuélně srovná toto,,plemeno,, s jiným, které mu prošlo rukama, je nařčen z bůhvíčeho. Ano není to hotové plemeno, ale každé plemeno přece prošlo určitým procesem, než chovatelé dosáhli toho, jak ta plemena vypadají teď. A ,,odpad,, vzniká při každé šlechtitelské práci. Rozdíl je bohužel v tom, že příčetní chovatelé nehodící se do chovu, nemocné kusy atd. vyřadili. Dokud se plemeno neuzná,bude to vypadat jako doteď. Bohužel lidem se hezké blikavé stránky líbí a většina se v tom co znamená rodokmen a s tím spojené věci nevyzná. Není se co divit, že naletí na hezké fotky na růžových stránkách. Možná by, když se chovatelé tak čílí na tedíčkářské množitele mohli věnovat trochu osvětě věřejnosti, co? Mohou se také více prezentovat na webovkách, které nemusí být blikavé. Pak je možné, že by lidé, kteří chtějí pořízením králíka udělat radost dítku, nebo i sobě a kouknou se třeba dříve na internet, pořídili králíka od nich. Nebo teddyho od normálně myslících lidí, kteří mají o chovatelství nějaký pojem. Omlouvám se za dlouhý příspěvěk, ale mně jako mladého člověka, který by se rád třeba v budoucnu, až mi to čas dovolí, chovu králíků věnoval, tohle docela odrazuje...Taková nesnášenlivost a neschopnost akcepovat něčí názor, nebo zkušenost.

Ale vždyť tady obě strany říkají totéž, všimla jste si? :)
Totiž že jsou vzácné výjimky. Ale odpůrci teddy to také uznávají! Ostatně odpůrci... já osobně proti teddíkům taky nemám nic kromě toho maniakálního způsobu vedení "chovu"...
Že trošku pochybuju, jestli to povahově budou "jiní" králíci než klasičtí zakrslíci, které znám opravdu spíš jako pořádné draky, to je jiná, a moc tomu nevěřím, ano. Že z teddy někdo cílenou selekcí udělá s nadsázkou řečeno panenky.
Ale v jiných ohledech, oukej... nic proti nim, kdyby ten chov byl vedený rozumně.

Jenže není. A výhrad a argumentů už tu padly spousty, a jelikož i teddy chovatelky se tu účastnily, tak závěr byl jediný: "nechte nás si to dělat po svém a nekecejte nám do toho."

Chcete to vy osobně dělat jinak? Zkuste. Nelíbí se vám situace v teddy chovu? No tak VY dupejte po změně!

Proč to házím na vás? Úplně jednoduše, protože "nás" jako zastánce klasických plemen ty "slečny teddíčkářky" opravdu neposlouchají! A na vše mají jedinou odpověď, "vy závidíte."
Tak kdo potom má tu změnu urgovat? Má-li se teddy ustálit, měli by za něj bojovat ti, kteří ho chtějí a chovají.

Rozumíte, tohle je špatné bojiště...
Zastánci rozumného teddy chovu - kteří mají výhrady proti množení - se tu hádají se zastánci klasického chovu, kteří rovněž mají výhrady proti množení!
Zastánci klasického chovu se pokoušeli argumentovat množitelům - a dostali po čuni, že se do toho nemají plést.
Tak co zbývá? Snad aby si zastánci teddy chovu ten tlak správným směrem prosadili proti množitelům.

Respekt v tuhle chvíli chtít nemůžete - množitelky samy udělaly první poslední, aby ho naprosto zadupaly.

Jsme tu rozumní lidé - někteří, dobře smajlík - a nic proti myšlence teddyho skutečně šlechtit a ustálit. Tak, aby byl huňatý, odolný a zdravý a s jednotnými znaky. Jo, fajn představa, proč ne...
Ale podívejte se někdy na výběr rodičovských párů, na početnost vrhů (která mě občas fakt zaráží...? ), do diskuzí na zdraví... A je to katastrofa a ne šlechtění.

Jestli chcete respekt pro teddíky jako nadějné skutečné budoucí plemeno, musíte jim ho vybudovat pořádnými zástupci toho plemene.

Chodit a křičet po lidech "jsou výjimky"... ano jsou, ale výjimky nejsou plemeno.

Můj respekt všem, kteří se skutečně snaží, věřím že jsou... ale nezlobte se na nás, že to zatím navenek příliš není vidět. smajlík

Neregistrovaný uživatel

29.5.2014 08:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

Ale vždyť tady obě strany říkají totéž, všimla jste si? :)
Totiž že jsou vzácné výjimky. Ale odpůrci teddy to také uznávají! Ostatně odpůrci... já osobně proti teddíkům taky nemám nic kromě toho maniakálního způsobu vedení "chovu"...
Že trošku pochybuju, jestli to povahově budou "jiní" králíci než klasičtí zakrslíci, které znám opravdu spíš jako pořádné draky, to je jiná, a moc tomu nevěřím, ano. Že z teddy někdo cílenou selekcí udělá s nadsázkou řečeno panenky.
Ale v jiných ohledech, oukej... nic proti nim, kdyby ten chov byl vedený rozumně.

Jenže není. A výhrad a argumentů už tu padly spousty, a jelikož i teddy chovatelky se tu účastnily, tak závěr byl jediný: "nechte nás si to dělat po svém a nekecejte nám do toho."

Chcete to vy osobně dělat jinak? Zkuste. Nelíbí se vám situace v teddy chovu? No tak VY dupejte po změně!

Proč to házím na vás? Úplně jednoduše, protože "nás" jako zastánce klasických plemen ty "slečny teddíčkářky" opravdu neposlouchají! A na vše mají jedinou odpověď, "vy závidíte."
Tak kdo potom má tu změnu urgovat? Má-li se teddy ustálit, měli by za něj bojovat ti, kteří ho chtějí a chovají.

Rozumíte, tohle je špatné bojiště...
Zastánci rozumného teddy chovu - kteří mají výhrady proti množení - se tu hádají se zastánci klasického chovu, kteří rovněž mají výhrady proti množení!
Zastánci klasického chovu se pokoušeli argumentovat množitelům - a dostali po čuni, že se do toho nemají plést.
Tak co zbývá? Snad aby si zastánci teddy chovu ten tlak správným směrem prosadili proti množitelům.

Respekt v tuhle chvíli chtít nemůžete - množitelky samy udělaly první poslední, aby ho naprosto zadupaly.

Jsme tu rozumní lidé - někteří, dobře smajlík - a nic proti myšlence teddyho skutečně šlechtit a ustálit. Tak, aby byl huňatý, odolný a zdravý a s jednotnými znaky. Jo, fajn představa, proč ne...
Ale podívejte se někdy na výběr rodičovských párů, na početnost vrhů (která mě občas fakt zaráží...? ), do diskuzí na zdraví... A je to katastrofa a ne šlechtění.

Jestli chcete respekt pro teddíky jako nadějné skutečné budoucí plemeno, musíte jim ho vybudovat pořádnými zástupci toho plemene.

Chodit a křičet po lidech "jsou výjimky"... ano jsou, ale výjimky nejsou plemeno.

Můj respekt všem, kteří se skutečně snaží, věřím že jsou... ale nezlobte se na nás, že to zatím navenek příliš není vidět. smajlík

smajlíksmajlíksmajlík
Tlacháte tu o teddym , moralizujete ostatní a víte tak prd . Zrovinka jako zastánci či odpůrci co píšou nad vámi . Jak říkám pro vás jedině parlament . Mnoho slov o ničem . Výsledek 0 . smajlík

Oni teddíčkáři si již prosadili doplnění vzorníku o teddy králíka a nově se teddy už i registruje . smajlíksmajlík

Jenže tady se mnohdy spojuje teddy s hopáky . smajlíksmajlík .

Takže teddíčkáři .
http://www.cschdz.eu/odbornosti/kralici/zakrsly-teddy.aspx

Neregistrovaný uživatel

29.5.2014 13:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.35

smajlíksmajlíksmajlík
Tlacháte tu o teddym , moralizujete ostatní a víte tak prd . Zrovinka jako zastánci či odpůrci co píšou nad vámi . Jak říkám pro vás jedině parlament . Mnoho slov o ničem . Výsledek 0 . smajlík

Oni teddíčkáři si již prosadili doplnění vzorníku o teddy králíka a nově se teddy už i registruje . smajlíksmajlík

Jenže tady se mnohdy spojuje teddy s hopáky . smajlíksmajlík .

Takže teddíčkáři .
http://www.cschdz.eu/odbornosti/kralici/zakrsly-teddy.aspx

Vy, budete asi velice hloupá osoba.
V příspěvku výše píšu, že jednání s teddýkáři a svazem proběhla atd., atd. Pochybuji velice, že někdo z této diskuze si plete záležitosti teddy s hopáky. Až doteď tady každý věděl, co píše a o čem píše, ať už byl z jedné, nebo druhé strany. Až na vás samozřejmě.

Neregistrovaný uživatel

30.5.2014 09:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

V příspěvku výše píšu, že jednání s teddýkáři a svazem proběhla atd., atd. Pochybuji velice, že někdo z této diskuze si plete záležitosti teddy s hopáky. Až doteď tady každý věděl, co píše a o čem píše, ať už byl z jedné, nebo druhé strany. Až na vás samozřejmě.

Ta vaše chytrost je vidět a cítit z každého vašeho příspěvku . To asi píšete v hádankách ne ? smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

30.5.2014 09:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

A tady je vaše chytrost v plné vaší velikosti s dokonalým přehledem co je co . smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

XXX.XXX.128.35 napsal(a):

smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík ah jo

Neregistrovaný uživatel

30.5.2014 09:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

Co se týká neuznané rasy, tak lžete, jako když tiskne. Jako všichni množitelé (v tomto případě množitelky) takzvaných teddy. Jak už jsem napsal výše jste podvodníci.
Český svaz chovatelů, vám před lety vyšel vstříc s tím, že budete cílevědomě provozovat chovatelskou činnost a vaše teddy povedete k tomu, stát se samostatným uznaným plemenem.
Kolik z vás podvodnic své odchovy registruje, provádí chovatelskou práci na ůrovni se vším co k tomu patří, tak abyste mohly zažádat o uznání plemene.
Která z vás podvodnic jedná s chovatelskými orgány, k tomu určenými, jak vaše chovatelská práce pokračuje, přibližuje chov k nějakému výsledku Kolik z vás podvodnic dělá pro uznání vašich zvířat to, co dělaly chovatelské generace před vámi, protože každé plemeno muselo projít
Kdo vám ve vašem celku přiznává názvy vašich chov, stanic, kterými se stále oháníte, kdo vede celorepublikovou evidenci vašich takzvaných chov. stanic , kdo zastřešuje vaše chov. stanice? Nebo si večer v posteli vzpomenete, že budete mít chov. stanici a ráno už ji máte? Vysvětlete to tady prosím, jak vznikají vaše chov.stanice s mnohdy vznešenými názvy, kterými se oháníte, když vaše bastardy nabízíte k prodeji a oblbujete neznalé rodiče, nebo jejich
děti.
Vysvětlete prosím, jakou hodnotu z chovatelského hlediska mají vaše VP - výpisy předků, jinak bezcenné cáry papíru.
Nějakou dobu se v chovatelství pohybuju, Oháníte se plemenem (neuznaným), ale nic pro jeho uznání neděláte.
Asi by to pro vás bylo moc náročné. Jednodušší je hrnout mladé, a slintat svoje moudra těm, co se v tom nevyznají. Naštěstí o vaše "kvalitní" produkty přestává být zájem.

Jste kapánek pozadu teddy se stal plemenem a již se zegistruje .

Z vašeho románu je cítit závist z úspěchu , nebo konkurence .Asi máte s množiteli hodně společného .

Neregistrovaný uživatel

30.5.2014 09:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Z vašeho románu je cítit závist z úspěchu , nebo konkurence .Asi máte s množiteli hodně společného .

Závist z úspěchu? Prosímvás.

Teddy není uznaným plemenem. Ano, je možné jej chovat v novošlechtění a taková mláďata jsou pak tetovaná se skutečným PP.

Ale kolik tedíčkářů chová ty svoje smetáky v tomhle režimu? Vždyť to jsou samé "chovatelské stanice" Z krásné jahůdky či Od malých klálíčků, už z těch webových stránek se jednomu zvedá kufr, všechno v růžové barvě s popovou hudbou v pozadí.

Neregistrovaný uživatel

30.5.2014 11:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.35

Pozadu, jste vy, a to velice. S tím vám tady nepomůžou ani ti smajlíci, které chrlíte jednoho za druhým.
Když pominu to, že obecně se králíci registrují a ne zegistrují, tak v tom zase máte zmatek.
Kde jste vza/al to, že jsou plemenem? K tomu teddym ještě něco chybí ne?

Neregistrovaný uživatel

30.5.2014 12:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

Pozadu, jste vy, a to velice. S tím vám tady nepomůžou ani ti smajlíci, které chrlíte jednoho za druhým.
Když pominu to, že obecně se králíci registrují a ne zegistrují, tak v tom zase máte zmatek.
Kde jste vza/al to, že jsou plemenem? K tomu teddym ještě něco chybí ne?

Ani upozornění na nějaký překlep nebo chybičkusmajlík nemění nic na faktu o uznání plemene Teddy a nově registrace tohoto plemene . Jistě se k tomu dopracujete . Časem.
Závist je hrozná vlastnost . Neužírá vás to ?

Neregistrovaný uživatel

30.5.2014 12:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

Závist z úspěchu? Prosímvás.

Teddy není uznaným plemenem. Ano, je možné jej chovat v novošlechtění a taková mláďata jsou pak tetovaná se skutečným PP.

Ale kolik tedíčkářů chová ty svoje smetáky v tomhle režimu? Vždyť to jsou samé "chovatelské stanice" Z krásné jahůdky či Od malých klálíčků, už z těch webových stránek se jednomu zvedá kufr, všechno v růžové barvě s popovou hudbou v pozadí.

Mě neproste já teddy nechovám . Ale na svazu je vidět , že teddíčkáři udělali kus práce .

Chovatelské stanice jsou doménou hopáků . I když teddíčkáři - množitelé je rádi používají . A že natetují králíkům do ucha co si zamanou a někdo jim sežere a koupí ?
Co není zakázáno je povoleno . Co chceme to máme . Taky máme možnost výběru . smajlík

Neregistrovaný uživatel

30.5.2014 13:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.84

Když něco nevím, není zase takový problém se zeptat. Takže jsem se zeptal v klubu Teddy a stav je skutečně ten, že od roku 2009 jsou povolena novošlechtění, ale konec je zatím v nedohlednu. Takže o uznaném plemeni zatím nemůže být ani řeči. K povolení plemene je třeba splnit řadu podmínek - viz. regule svazu. A to se zatím nestalo.

Neregistrovaný uživatel

30.5.2014 18:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.126

Když něco nevím, není zase takový problém se zeptat. Takže jsem se zeptal v klubu Teddy a stav je skutečně ten, že od roku 2009 jsou povolena novošlechtění, ale konec je zatím v nedohlednu. Takže o uznaném plemeni zatím nemůže být ani řeči. K povolení plemene je třeba splnit řadu podmínek - viz. regule svazu. A to se zatím nestalo.

No jistě, jenže to je všechno stará věc. Návrh plemenného standardu, novošlechtění a tetování NOVOŠLECHTĚNÝCH zvířat, ne teddy obecně.
To už tu nějakou dobu je. A dá se to v pohodě vyčíst na internetu.

Ale jako vždy, přijde někdo, kdo nás tu všechny začne urážet, jak jsme hloupí, chrlit poznámky o závisti a plácat nesmysly o uznání plemene.
A jako důůůůkaz sem hodí NÁVRH STANDARDU.

N-Á-V-R-H, kdyby to někomu stále nebylo jasné...

Mám takové úsloví... na kolegu XXX.XXX.179.130 sedí jak ušité... "Lidi jsou FAKT blbí."

Neregistrovaný uživatel

30.5.2014 19:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.35

Mě neproste já teddy nechovám . Ale na svazu je vidět , že teddíčkáři udělali kus práce .

Chovatelské stanice jsou doménou hopáků . I když teddíčkáři - množitelé je rádi používají . A že natetují králíkům do ucha co si zamanou a někdo jim sežere a koupí ?
Co není zakázáno je povoleno . Co chceme to máme . Taky máme možnost výběru . smajlík

Vy jste opravdu hloupý člověk. Slečna, nebo paní vás prosila asi v tom smyslu "nebesa dejte, ať XXX.XXX. 179.130 dostane rozum. To se ale nestalo, jak je vidět.

Neregistrovaný uživatel

31.5.2014 16:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.222.112

Tak opět se to tu zvrhlo v debatu, kde chovatelé nebo chovatelky Teddy králíků osočují ostatní chovatele ze závisti apod. Tím jsem jen utvrdila v tom, že mají místo mozku haldu pilin. Bez pardonu.

Neregistrovaný uživatel

1.6.2014 13:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

No jistě, jenže to je všechno stará věc. Návrh plemenného standardu, novošlechtění a tetování NOVOŠLECHTĚNÝCH zvířat, ne teddy obecně.
To už tu nějakou dobu je. A dá se to v pohodě vyčíst na internetu.

Ale jako vždy, přijde někdo, kdo nás tu všechny začne urážet, jak jsme hloupí, chrlit poznámky o závisti a plácat nesmysly o uznání plemene.
A jako důůůůkaz sem hodí NÁVRH STANDARDU.

N-Á-V-R-H, kdyby to někomu stále nebylo jasné...

Mám takové úsloví... na kolegu XXX.XXX.179.130 sedí jak ušité... "Lidi jsou FAKT blbí."

Blbá kráva jsi tak akorát ty . Ještě k tomu závistivá . Návrh je návrh . To tam je napsáno .To snad umí přečíst každej blbec . Vidno i ty . Ale že by to bylo odsouhlaseno? Ono na stránky se to jistě taky někdy dostane až to tam někdo vloží . Třeba až se přestanou na svazu hádat a korytařit . smajlík

Neregistrovaný uživatel

1.6.2014 13:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

Vy jste opravdu hloupý člověk. Slečna, nebo paní vás prosila asi v tom smyslu "nebesa dejte, ať XXX.XXX. 179.130 dostane rozum. To se ale nestalo, jak je vidět.

Když čtu příspěvek od tupce jako je tvůj XXX.XXX.128.35 . Už chápu . smajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

1.6.2014 18:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.126

Blbá kráva jsi tak akorát ty . Ještě k tomu závistivá . Návrh je návrh . To tam je napsáno .To snad umí přečíst každej blbec . Vidno i ty . Ale že by to bylo odsouhlaseno? Ono na stránky se to jistě taky někdy dostane až to tam někdo vloží . Třeba až se přestanou na svazu hádat a korytařit . smajlík

Jo a ty jsi kultivovaný inteligent. smajlík smajlík smajlík

Neregistrovaný uživatel

1.6.2014 19:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.35

Když čtu příspěvek od tupce jako je tvůj XXX.XXX.128.35 . Už chápu . smajlíksmajlíksmajlík

V tom je právě ten zásadní problém, že nechápete.

Neregistrovaný uživatel

1.6.2014 20:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

Jo a ty jsi kultivovaný inteligent. smajlík smajlík smajlík

Kultivovaný inteligent a blbá kráva . To se klidně můžeme vzít za ruce a jít smajlík.
Škoda že do hospody nechodím . smajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

1.6.2014 21:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

děti.

Pokud si přečtu co jsi vypotil tak mě to je jasné . Zamindrákovanej člověk zahleděnej jen do svýho chovu kde mu jeho chcípáci nejdou na odbyt . Závidí druhým kousek toho chovatelskýho umu . Ale ono nejde o um , ale o ty peníze co za králíka dostanou . No fuj to je hnus . Podle tebe každej kdo nechová čistokrevně je blbec , podvodník a já nevím co ještě si tam napsal . Ale ono o to asi nejde . Já chovám králíky čistokrevně a je mi úplně jedno kdo a jak chová okolo mě a za kolik prodává . No voni teddy asi k jídlu nebudou . Co jsi udělal ty pro to aby se stal teddy králík plemenem . Hovno . Jen remcat , plnou hubu keců a hnoje a nic . Každej začátek je nějakej. Oni už začali . Dnes mají plemeno , které již lze registrovat . Tvoje plácání nemá s chovatelstvím nic společného . Králík jako králík .

Neregistrovaný uživatel

1.6.2014 22:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.126

Kultivovaný inteligent a blbá kráva . To se klidně můžeme vzít za ruce a jít smajlík.
Škoda že do hospody nechodím . smajlíksmajlíksmajlík

No frajere, podle toho vyjadřování tady na diskuzi bych si o tebe ani neopřela kolo. smajlík

Neregistrovaný uživatel

2.6.2014 11:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.35

Pokud si přečtu co jsi vypotil tak mě to je jasné . Zamindrákovanej člověk zahleděnej jen do svýho chovu kde mu jeho chcípáci nejdou na odbyt . Závidí druhým kousek toho chovatelskýho umu . Ale ono nejde o um , ale o ty peníze co za králíka dostanou . No fuj to je hnus . Podle tebe každej kdo nechová čistokrevně je blbec , podvodník a já nevím co ještě si tam napsal . Ale ono o to asi nejde . Já chovám králíky čistokrevně a je mi úplně jedno kdo a jak chová okolo mě a za kolik prodává . No voni teddy asi k jídlu nebudou . Co jsi udělal ty pro to aby se stal teddy králík plemenem . Hovno . Jen remcat , plnou hubu keců a hnoje a nic . Každej začátek je nějakej. Oni už začali . Dnes mají plemeno , které již lze registrovat . Tvoje plácání nemá s chovatelstvím nic společného . Králík jako králík .

Copak, copak? Maminka s tatínkem udělali někde chybu ve vaší výchově?
Králík jako králík, píšete. Ó jaká tolerance a pochopení od vás, který jste koncem ledna (tedy před několika týdny) na jiné diskuzi tady odpovídal jedné diskutující:" Vy máte akorát bastardy hopáky. Už nevíte co s nima tak je nabízíte i tady. JE TO STEJNÝ ODPAD JAKO TEDDY."
Kromě toho, že jste velice hloupý, budete zřejmě i schizofrenik.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2014 18:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.129

smajlíkJá sem sice nepatřím /doufám, že mě za tento příspěvek ten milý a slušný pán neutluče/, ale nechápu jak v někom může být tolik zloby a nenávisti. Není to s teddíky třeba jako s lidmi? Někdo je odporný a zlý, když si někdo troufne vyslovit jiný názor než je jeho? A někdo je zase milý a pohodový, bezkonfliktní. Někdo se rád češe a jiný zase jakmile uvidí kartáč tak prchá /třeba moje dítě/. Já mám teddíka samičku, je jí rok a není s ní vůbec žádný problém. Nikde nám nečůrá, jen vzorně na záchůdek, spává s malou v posteli, na zavolání přijde a nechá se česat naprosto bez problémů, když koukám na televizi uvelebí se mně na klíně a nechá se drbat na hlavičce.
Nemůže být chování králíčků třeba taky vizitkou chovatele? Jak králíčka od malička učí, jak se mu věnuje?
DOCELA LITUJI NOVÉ MAJITELE KRÁLÍČKŮ, KTEŘÍ SI KOUPILI SVÉ MAZLÍKY OD TOHOTO PÁNA. Každý tvoreček potřebuje od narození spoustu lásky a něhy, aby z něj vyrostl mazlík. Tenhle pán asi chová nové plemeno, které se bude nazývat "bojový králík", proto nemá vztah k miloučkým a kontaktním teddíkům.smajlík
Vlastně je mi ho trošku líto, nosit v sobě tolik zloby, to musí být hodně těžké břemeno.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2014 18:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.246

smajlíkJá sem sice nepatřím /doufám, že mě za tento příspěvek ten milý a slušný pán neutluče/, ale nechápu jak v někom může být tolik zloby a nenávisti. Není to s teddíky třeba jako s lidmi? Někdo je odporný a zlý, když si někdo troufne vyslovit jiný názor než je jeho? A někdo je zase milý a pohodový, bezkonfliktní. Někdo se rád češe a jiný zase jakmile uvidí kartáč tak prchá /třeba moje dítě/. Já mám teddíka samičku, je jí rok a není s ní vůbec žádný problém. Nikde nám nečůrá, jen vzorně na záchůdek, spává s malou v posteli, na zavolání přijde a nechá se česat naprosto bez problémů, když koukám na televizi uvelebí se mně na klíně a nechá se drbat na hlavičce.
Nemůže být chování králíčků třeba taky vizitkou chovatele? Jak králíčka od malička učí, jak se mu věnuje?
DOCELA LITUJI NOVÉ MAJITELE KRÁLÍČKŮ, KTEŘÍ SI KOUPILI SVÉ MAZLÍKY OD TOHOTO PÁNA. Každý tvoreček potřebuje od narození spoustu lásky a něhy, aby z něj vyrostl mazlík. Tenhle pán asi chová nové plemeno, které se bude nazývat "bojový králík", proto nemá vztah k miloučkým a kontaktním teddíkům.smajlík
Vlastně je mi ho trošku líto, nosit v sobě tolik zloby, to musí být hodně těžké břemeno.

Přeloženo: "Nic o tématu nevím, ale vy jste zlý a já vás lituji."
Taky přístup k životu, ale já bych s vámi teda neměnila.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2014 19:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.104

Zadavatelce Vlákna. Jsem z Děčína a Chovám HeČ. Pokud máte zájem napiště sem Stokovovablanka@seznam.cz foto a info pošlu :)

anettes

28.10.2019 08:12
anettes

XXX.XXX.44.104

Dobrý den,
Já sama mám teddy králíčka 4 roky a dokonce i Lví hlavu. Nidky jsem neměla žádné problémy, snad jen na občasné kýchnutí což někteří zkrátka dělají, každopádně teddy králík je velmi choulostivi v tom smyslu, že může zemřít strachy a podobně. Tudíž by ho neměli mít děti mladší 12ti let.
Je také zajímavé, že nemusí mít povahu mazlivce, můžou být velcí samotáři.
Moje Lucky je volně pouštěná prakticky po celém bytě a s přítelem si na nás rychle zvyklá. Je sice paní pyšná, ale když na ní přijde mazlivá je naprosto k nezaplacení ❤️

Přidejte reakci

Přidat smajlík