Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.251
chci se zeptat jak dlouho je březí morče? čeká mladé poprvé a je jí 1,5 roku
kolik se jich obvykle narodí??
Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
chci se zeptat jak dlouho je březí morče? čeká mladé poprvé a je jí 1,5 roku
kolik se jich obvykle narodí??
Děkuji
cca 65 dní (59-70), průměrný počet mláďat jsou tři až čtyři.
Jestli má samice mít první mláďata v roce a půl, počítejte taky s tím, že se vám nemusí narodit nic a o samici přijdete. Mláďata morčat jsou v porovnání se samicí velmi velká a aby byl možný porod, musí se rozvolnit a oddělit od sebe pánevní spona. U samic starších jednoho roku, které nikdy nerodily, však již spona může mít zkostnatělá v původní, neroztáhlé poloze a porod je zcela znemožněn, případně ztížen natolik, že samice uhyne vyčerpáním. Při troše štěstí vytlačí udušená mláďata.
Základní zásadou co se rozmnožování morčat týče je nechat je poprvé odrodit do roku věku, nejlépe do deseti měsíců. Později už je to strašné riziko. Možná budete mít štěstí, ale možná taky ne, takže být vámi, pátrám po veterináři, který by v případě nutnosti uměl císařský řez.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.251
takže s největší pravděpodobností porod nepžežije??
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
takže s největší pravděpodobností porod nepžežije??
Zdárný porod zcela vyloučený není, ale to riziko ztíženého porodu je velké. Záleží taky na počtu a velikosti plodů. V chovu morčat se obecně doporučuje nikdy nekrýt samici starší jednoho roku, která nikdy neměla mladé.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.251
prý už roční březí morče je problém.....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.188
Možná se to pro někoho zdá brzo, ale zdálo se mi ideální připouštět po půl roce věku. Samice už byla dost velká a další 2 měsíce při březosti ještě trochu rostla. Zdravotní problém nikdy nenastal. Je důležité taky přizpůsobovat stravu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
cca 65 dní (59-70), průměrný počet mláďat jsou tři až čtyři.
Jestli má samice mít první mláďata v roce a půl, počítejte taky s tím, že se vám nemusí narodit nic a o samici přijdete. Mláďata morčat jsou v porovnání se samicí velmi velká a aby byl možný porod, musí se rozvolnit a oddělit od sebe pánevní spona. U samic starších jednoho roku, které nikdy nerodily, však již spona může mít zkostnatělá v původní, neroztáhlé poloze a porod je zcela znemožněn, případně ztížen natolik, že samice uhyne vyčerpáním. Při troše štěstí vytlačí udušená mláďata.
Základní zásadou co se rozmnožování morčat týče je nechat je poprvé odrodit do roku věku, nejlépe do deseti měsíců. Později už je to strašné riziko. Možná budete mít štěstí, ale možná taky ne, takže být vámi, pátrám po veterináři, který by v případě nutnosti uměl císařský řez.
Dobrý den prosím, můžete mi poradit, mám samičku, nerodila, nyní má 1,5 roku.
Na bříšku se ji udělal otok (na bocích), když ji beru do rukou tak je jasně vidět, že je jí to nepříjemné, kope a naříká. V moči je výtok. Samozřejmě s ní jdu k veterináři, ale prosím o vaši zkušenost. Dočetla jsem se, že samičkam hrozí cysty a nádory. Dá se to léčit, operovat? Podávám Drags Imun od Energy, který je protinádorový, také Fytomineral do napáječky... psala jsem dnes na poradnu Energyvet, co dalšího bych měla přidat. Budu ráda za jakoukoliv radu.
Děkuji a šťastný Nový rok!