Dobrý den chci začít s chovem králíku a potřebuji postavit králíkárnu a proto se obracím na vás chtěl jsem se zeptat jestli máte někdo králíkárnu z osb desek: jestli to králíci neprokoušou jak dlouho to vydrží nebo jestli nemám udělat podlahy z prken a zbytek z osb desek prosím poradte předem děkuji za rady a tipy.
chovatel 159
napsal(a):
Dobrý den chci začít s chovem králíku a potřebuji postavit králíkárnu a proto se obracím na vás chtěl jsem se zeptat jestli máte někdo králíkárnu z osb desek: jestli to králíci neprokoušou jak dlouho to vydrží nebo jestli nemám udělat podlahy z prken a zbytek z osb desek prosím poradte předem děkuji za rady a tipy.
Zàkladní kostru svařte z jeklu.
A zbytek desky ( prkna )
Osb jsou napuštěné lakem a lepidlem. Vzhledem k okusu, nevhodné!
Zdravím.
OSB deky jsou věcí názoru.Sám za sebe mohu říci že jsem stavěl vždy králíkárny ze dřeva.Kostra z hranolů 6x6 nebo 8x8cm.Na hrany jsem dával podle vzoru kamaráda rohové lišty které se používají u sádrokartonu..Chyba!Králíci je během dvou let otrhaly, došlo i na pořezání u 1-2ks.Tak jsem je otrhal.OSB desek jsem se bál ale když jsem viděl u kamaráda že z nich má celý králičinec, cirka na 40 kotců tak jsem to zkusil před 2 roky také.Udělal jsem kostru z hranolů, venkovní boky a zadní stěnu jsem vyrobil z oněch osb desek.Podlahy a stěny mezi kotci s prken.Světe div se, králíci se za dva roky existence králíkárny ani nedotkly.Do hranolů jdou normálně ale zadní stěna?Netknutá!Co se týče zdraví.Žádné otravy nebo tak něco.Pro zajímavost.Králíkárnu s prken mi pěkně devastují a především prokousávání zadních stěn je dosti problematické stále přeplátovávat.Další králíkárny už budu preferovat jen tímto způsobem.Zadky a venkovní stěny z osb desek.
Věřte, nebo né ale kamarád má králíkárny úplně celé z osb desek a bez ztrát v chovu.Navíc patří mezi přední chovatele plemene které chová a každoročně vyhrává několik speciálek.Jen nevím jak to táhne vodu v případě mezi stěny ale já se zadní stranou a boky problémy nemám.Nenabobtnává to.Jekly jsou dobrá volba a určitě kostra vydrží velmi dlouho než hranol.Mějte se a přeji vám hodně úspěchů.S pozdravem Potůček.
Už druhý rok mám králikáreň z osb dosiek a som celkom spokojný. Iba zadná stena a priečky sú z klasických dosiek.Všetko som natrel luxolom proti vlhkosti.Na podlahu som použil ipu, ktorá presakuje aj na všetky steny kotcov do výšky cca 12cm a ukončil som ju plechovými lištami ako i vnútorné hranoly v rohoch sú tiež oplechované.Moč odteká do žliabkov, ktoré som urobil pozdĺžnym rozrezaním odpadových rúrok a tie sú napojené na odpadovú rúru hrubšieho priemeru.Tá zvádza moč do plastovej nádoby a bráni, aby ho vietor nerozfukoval po vonkajšej stene králikárne.Takže všetko je pekne čisté.
hegesan
napsal(a):
Už druhý rok mám králikáreň z osb dosiek a som celkom spokojný. Iba zadná stena a priečky sú z klasických dosiek.Všetko som natrel luxolom proti vlhkosti.Na podlahu som použil ipu, ktorá presakuje aj na všetky steny kotcov do výšky cca 12cm a ukončil som ju plechovými lištami ako i vnútorné hranoly v rohoch sú tiež oplechované.Moč odteká do žliabkov, ktoré som urobil pozdĺžnym rozrezaním odpadových rúrok a tie sú napojené na odpadovú rúru hrubšieho priemeru.Tá zvádza moč do plastovej nádoby a bráni, aby ho vietor nerozfukoval po vonkajšej stene králikárne.Takže všetko je pekne čisté.
Bolo by to možné nafotiť ? Ďakujem.