Osb desky na králíkárnu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2015 17:10
chovatel 159

XXX.XXX.115.161

Dobrý den chci začít s chovem králíku a potřebuji postavit králíkárnu a proto se obracím na vás chtěl jsem se zeptat jestli máte někdo králíkárnu z osb desek: jestli to králíci neprokoušou jak dlouho to vydrží nebo jestli nemám udělat podlahy z prken a zbytek z osb desek prosím poradte předem děkuji za rady a tipy.

6.1.2015 19:37
borax

XXX.XXX.91.21

chovatel 159 napsal(a):
Dobrý den chci začít s chovem králíku a potřebuji postavit králíkárnu a proto se obracím na vás chtěl jsem se zeptat jestli máte někdo králíkárnu z osb desek: jestli to králíci neprokoušou jak dlouho to vydrží nebo jestli nemám udělat podlahy z prken a zbytek z osb desek prosím poradte předem děkuji za rady a tipy.

Zàkladní kostru svařte z jeklu.
A zbytek desky ( prkna )
Osb jsou napuštěné lakem a lepidlem. Vzhledem k okusu, nevhodné!

7.1.2015 00:20
poty76

XXX.XXX.145.250

Zdravím.
OSB deky jsou věcí názoru.Sám za sebe mohu říci že jsem stavěl vždy králíkárny ze dřeva.Kostra z hranolů 6x6 nebo 8x8cm.Na hrany jsem dával podle vzoru kamaráda rohové lišty které se používají u sádrokartonu..Chyba!Králíci je během dvou let otrhaly, došlo i na pořezání u 1-2ks.Tak jsem je otrhal.OSB desek jsem se bál ale když jsem viděl u kamaráda že z nich má celý králičinec, cirka na 40 kotců tak jsem to zkusil před 2 roky také.Udělal jsem kostru z hranolů, venkovní boky a zadní stěnu jsem vyrobil z oněch osb desek.Podlahy a stěny mezi kotci s prken.Světe div se, králíci se za dva roky existence králíkárny ani nedotkly.Do hranolů jdou normálně ale zadní stěna?Netknutá!Co se týče zdraví.Žádné otravy nebo tak něco.Pro zajímavost.Králíkárnu s prken mi pěkně devastují a především prokousávání zadních stěn je dosti problematické stále přeplátovávat.Další králíkárny už budu preferovat jen tímto způsobem.Zadky a venkovní stěny z osb desek.
Věřte, nebo né ale kamarád má králíkárny úplně celé z osb desek a bez ztrát v chovu.Navíc patří mezi přední chovatele plemene které chová a každoročně vyhrává několik speciálek.Jen nevím jak to táhne vodu v případě mezi stěny ale já se zadní stranou a boky problémy nemám.Nenabobtnává to.Jekly jsou dobrá volba a určitě kostra vydrží velmi dlouho než hranol.Mějte se a přeji vám hodně úspěchů.S pozdravem Potůček.

7.1.2015 17:04
chovatel 159

XXX.XXX.115.161

Moc děkuji že jste mi poradil a po přečtení tohoto textu taky vyzkouším králíkárnu z osb desek.

7.1.2015 22:31
hogwild

XXX.XXX.96.166

Také jsem vyzkoušel osb desky na králíkárnu. Proti vlhkosti jsem ji raději natřel, což jaksi zhoršilo ekonomičnost stavby Králíci osbéčka neokusují, ale příště budu zase volit klasiku, prkna.

8.1.2015 14:03
hegesan

XXX.XXX.122.118

Už druhý rok mám králikáreň z osb dosiek a som celkom spokojný. Iba zadná stena a priečky sú z klasických dosiek.Všetko som natrel luxolom proti vlhkosti.Na podlahu som použil ipu, ktorá presakuje aj na všetky steny kotcov do výšky cca 12cm a ukončil som ju plechovými lištami ako i vnútorné hranoly v rohoch sú tiež oplechované.Moč odteká do žliabkov, ktoré som urobil pozdĺžnym rozrezaním odpadových rúrok a tie sú napojené na odpadovú rúru hrubšieho priemeru.Tá zvádza moč do plastovej nádoby a bráni, aby ho vietor nerozfukoval po vonkajšej stene králikárne.Takže všetko je pekne čisté.

8.1.2015 15:11
kachna

XXX.XXX.188.76

Určitě se tu tohle téma už řešilo, zkuste vyhledávač, byly tam i docela zajímavé názory.

8.1.2015 16:01
chovatel 159

XXX.XXX.115.161

Všem děkuji za rady.

8.1.2015 18:21
pznm

XXX.XXX.84.120

hegesan napsal(a):
Už druhý rok mám králikáreň z osb dosiek a som celkom spokojný. Iba zadná stena a priečky sú z klasických dosiek.Všetko som natrel luxolom proti vlhkosti.Na podlahu som použil ipu, ktorá presakuje aj na všetky steny kotcov do výšky cca 12cm a ukončil som ju plechovými lištami ako i vnútorné hranoly v rohoch sú tiež oplechované.Moč odteká do žliabkov, ktoré som urobil pozdĺžnym rozrezaním odpadových rúrok a tie sú napojené na odpadovú rúru hrubšieho priemeru.Tá zvádza moč do plastovej nádoby a bráni, aby ho vietor nerozfukoval po vonkajšej stene králikárne.Takže všetko je pekne čisté.

Bolo by to možné nafotiť ? Ďakujem.

8.1.2015 19:28
hegesan

XXX.XXX.122.118

Nejaké fotky mám na svojom profile.

8.1.2015 19:41
velpap

XXX.XXX.219.1

Boky a zadní stěnu mám z osb, dna z prken, neokusují a je to v pohodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík