ondra99
napsal(a):
Tak jsem k burgunackam prikoupil jeste dve samciky Vss.je jim 5 mesicu, ale prijdou mi starsne drobonke.maj necele 3 kila?je to v poradku?nez je pripustim jeste aspon 2 mesice pockam.diky za odpovedi.
Zdravím, dle vzorníku by měli mít pětiměsíční králíci tohoto plemene 3, 5 kg. Já měla + - 3, 8 kg.
Určitě je ty dva měsíce ještě nepřipouštějte a krmte kvalitně složeným krmivem. Snad to doženou. Jinak mrkněte na vzorník Vss ať víte kolik by měl králíček v určitý měsíc vážit.
Dobrý den,
králíci Vss by měli mít v dospělosti (t.j. U středních plemen 8 měsíců) hmotnost 4, 50 až 5.50 kg. Dala by se tolerovat ještě hmotnost minimálně 4, 25 kg. Protože dobré dosažení hmotnosti je geneticky zakodováno, , nelze předpokládat. že u králíků (rodičů) s nízkou hmotností bude dosahováno dobrých výsledků u odchovu. Samičky bych do chovu nezařazoval. A.
Tak jestli nemají v 5měs. 3kg tak je běžte vrátit nebo si udělejte drahou omáčku ale vžádném případě je nedávejte do chovu protože se budete hodně trápit s růstem mladých vím očem píšu koupil jsem si tři samice staré osm měsíců dvě vážily 4.1kg a třetí 4.9kg a po stejném samci při stejném počtu v mladých tam byl rozdíl až dvouch měsíců při dosažení 3.5kg tak že je nedávej te do chovu.
Poslechněte rad těch přede mnou a vyřaďte je a nepoužívejte je k chovu. Jsou podtržené jak říkají akvaristi u rybiček a už nikdy to nedoženou.
K plemeni Vss. Velmi mě zklamala jediná samička, kterou máme. Nebyla malá, vše v pořádku, ale mívá po normálním vrhu pak jen dvě králíčata, už se to tak stalo podruhé...
Čv se mi zdá lepší, i když to věčné línání je o nervy, už jsme si zvykli.