Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.1.2015 17:18
roselak

XXX.XXX.29.61

Našel jsem na netu dobrou ukázku použití jateční pistole, i já jí používám ale ne vždy se mě zadaří https://www.youtube.com/watch?v=a9SR2MpnBfo.

19.1.2015 17:50
kapoun

XXX.XXX.61.3

Zdravím ukázka je fajn jen by to chtělo ukázat jak správně ušáka pote podříznout protože to se mi ne vždy povede.

19.1.2015 19:55
rabbit

XXX.XXX.11.1

Vypadá to že se jedná o klasickou pružinovou pistoli, kterou nabízí Drcman. Tato pistole díru do hlavy udělá ikdyž je v popisu videa psany opak. Nechápu, proč autor videa po "omráčení" drží pistol stále u hlavy. Prostě omráčím, králík se svalí na bok. Vezmu nůž a píchnu z boku do krku, zvednu králíka jednou rukou za nohy, druhou přidržuju za uši a počkám než se vykrví( králík je hlavou dolú, vykrvuju nad kýblem proto takto) Je to chvilka. Při omračování je důležité držet pistol pevně a při spuštění spouště necuknout, protože pak pistol jakoby odskočí a efekt je pryč.

19.1.2015 22:01
tom.50

XXX.XXX.117.5

kapoun napsal(a):
Zdravím ukázka je fajn jen by to chtělo ukázat jak správně ušáka pote podříznout protože to se mi ne vždy povede.

S vykrvením mám problém taky, ne vždy krev vyjde tak dobře, jak bych si přál či jak by se mi líbilo.

Níž někdo popisuje jak králíka omráčí jateční pistolí. Mám vzduchovku a ta poslouží stejně, spíš líp. Postupuju takto.

Mám připravené vše pro zavěšení králíka. Králíka držím hlavou dolů za zadní nohy v levé ruce. Pravou rukou držím vzduchovku ústím hlavně dolů, hlaveň přiložím na "zátylek" králičí hlavy jakoby mezi uši a když se králík uklidní, vystřelím. Projektil, dřív jsem měl broky a teď mám diabolky (ty nejlacinější, obyčejné) vletí až do mozku a králík není omráčený, ale tvrdím, že je mrtvý. Mrtvý ihned, humánně, bezbolestně.
Poté králíka rychle pověsím za nohy tak, jak ho budu stahovat, levou vezmu za uši a pravou píchnu pod čelist a snažím se přeřezat žíly pod celým krkem, ale tak, abych neproříznul kůži pod celým krkem, to by nešlo pak dobře stáhnout hlavu a nešlo by vypnout dobře kůži. Většinou králík vykrví dobře.

Někdy se mi stalo, že králíkovi asi šlo srdíčko, krev mu vyšla pod tlakem v pulzech a relativně velmi rychle a naprosto dokonale, že v mase nebyla jediná žilečka s krví. Ptám se zkušenějších. Není to tím, že pistole jen omračuje a tedy srdce jde a krev pak vyjde pod tlakem a vzduchovkou je králík sice rychle mrtvý, ale asi se srdeční zástavou a pak krev vytéká jen "samospádem".

Děkuju za názory a rady.

19.1.2015 23:57
japr

XXX.XXX.185.29

Já používám také jateční pistoli a pokaždé projde králíkovi úderník pistole až do hlavy. Pak provádím vykrvení jedním vpichem do krku, hodně ze strany a jakoby pod čelist, kde dojde k přerušení krční tepny. Krev v tomto případě vyteče velmi rychle a velkým proudem bez pulzů. Pokud stříká v pulzech, není podříznutá hlavní tepna a často se mi stávalo, že jsem zároveň přeřízl i průdušnici - to se stává, když podřezáváte hodně zepředu. Netvrdím, že jsem takový machr, aby se mi takto vykrvení povedlo ve 100%. Pokud se ale trefíte správně, je, jak píšete, vykrvení velice rychlé a dokonalé. Myslím si, že když provádíte vykrvení rychle ihned po omráčení - v našich případech (pistole, vzduchovka) usmrcení - vždy králíkovi nějaký čas bije srdce a kvalita a rychlost vykrvení záleží jen na šikovnosti podříznutí.
Mohu se Vás zeptat, co potom děláte s hlavou ve které, předpokládám, zůstala diabolka?

20.1.2015 00:38
tom.50

XXX.XXX.117.5

Nic zvláštního. Konzument jí vyplivne asi tak, jako plive někdy desítky broků z pernaté zvěře. Vy snad máte nějaký problém s olovem v mozku králíka? Nevěřte na nesmysly. Ve Vlašimi je fabrika na munici a já znám osobně desítky lidí, kteří s olovem pracují 8 hodin denně desítky let bez sebemenší újmy na zdraví. Jo, když by potrubím bez vnitřního potahu cínem tekla voda a lidi jí dlouhodobě, tedy mnoho let pili, pak by problém nastal.

To jen vždy pár bláznů začne tvrdit jak je něco hrozně škodlivé. Třeba asbest. Blbost, dlouhá desetiletí byl součástí brzdového obložení, jak se odíralo a "mizelo" tak to šlo v podobě prachu do prostředí a nic se nedělo. Jenže pak se nějaká lobby potřebovala nakapsovat na mnohem dražším obložení, tak si zaplatila tak zvané vědce a ti udělali kolem asbestu děsný humbuk. Teď v poslední době jde o amalgám v zubech nebožtíků. Je tam rtuti asi tisíckrát a spíš milionkrát méně než v úsporkách, které nám vnutila EU a tam to starost nikomu nedělá. Jak jinak.

A takto bych uměl pokračovat asi donekonečna, třeba pro co jiného než nakapsování kamarádíčků členů vlády se měnily lékárničky ve více než pěti milionech aut?

Ano, v hlavě mnou poraženého králíka zůstává olověná diabola a bývá s ní uvařena v polévce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík