Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2015 23:14
danbela

XXX.XXX.70.22

Dobrý den.
Zajímalo by mě, jestli se někdo chystáte 14.2. Nebo 15.2. 2015 jet na výstavu do Polska- Wieluń. Nebo jestli už tam někdo byl, jak to tam vypadá, jestli se dá domluvit atd.
Děkuji :)

24.1.2015 12:03
danbela

XXX.XXX.42.163

Nikdo nebyl?

24.1.2015 23:41
bronda

XXX.XXX.98.84

Zjistil jsem, že tam 13.2 jedou od nás 4 posuzovatelé posuzovat. Jak se vrátí, budu mít informace z první ruky. Dle předběžných informací tam má být přihlášeno kolem 600 králíků, což na "největší výstavu v Polsku" není zrovna moc - je to jako dvě pouťovky na Valašsku. Chovatelství králíků se nezdá být doménou poláků.

25.1.2015 10:15
danbela

XXX.XXX.42.163

bronda napsal(a):
Zjistil jsem, že tam 13.2 jedou od nás 4 posuzovatelé posuzovat. Jak se vrátí, budu mít informace z první ruky. Dle předběžných informací tam má být přihlášeno kolem 600 králíků, což na "největší výstavu v Polsku" není zrovna moc - je to jako dvě pouťovky na Valašsku. Chovatelství králíků se nezdá být doménou poláků.

A nevíte náhodou, kteří to jsou? :)
K tomu počtu, bylo mi řečeno, že Poláci tam mají více svazů či co a pořád se nemohou mezi sebou dohodnout a mají to tam takové složité...

25.1.2015 12:04
bronda

XXX.XXX.98.84

danbela napsal(a):
A nevíte náhodou, kteří to jsou? :)
K tomu počtu, bylo mi řečeno, že Poláci tam mají více svazů či co a pořád se nemohou mezi sebou dohodnout a mají to tam takové složité...

Od nás jede Petr Koláček. 3 další nevík kdo - neptal jsem se.

26.1.2015 14:35
danbela

XXX.XXX.70.196

bronda napsal(a):

A mohla bych vás pak teda poprosit o informace? :).

26.1.2015 16:35
bronda

XXX.XXX.98.84

danbela napsal(a):
A mohla bych vás pak teda poprosit o informace? :).

Pokud se dozvím nco zajímavého, dám vědět.

14.2.2015 22:57
danbela

XXX.XXX.42.163

Kdyby se někdo chtěl podívat na pár fotek, tak tady http://danbela.rajce.idnes.cz/
Zítra oskenuju katalog :).

15.2.2015 08:05
bronda

XXX.XXX.98.84

danbela napsal(a):
Kdyby se někdo chtěl podívat na pár fotek, tak tady http://danbela.rajce.idnes.cz/

Díky. Na katalog se těším. Jaké jsou dojmy z výstavy? Jaké byly ceny prodejných kusů? Kolegovi, který posuzoval, se výstava, jako taková, líbila. Říkal něco o cca 800 kusech, většinou velkých a středních plemen. Co ho zarazilo, byla špatná spolupráce s ostatními králíkářskými svazy v Polsku. Věděl o minimálně 3 dalších, ale někdo mu tam tvrdil, že je jich snad až 10. I oceňovací lísky byly jiné, než jaké očekával dle polského vzorníku, který měl k dispozici.

15.2.2015 08:14
bronda

XXX.XXX.98.84

danbela napsal(a):

Ty klece na fotkách se mi zdají strašně úzké. Jak to bylo s těma napaječkama, o nichž se psalo v propozicích, že si musí každý přivést svoji?

15.2.2015 10:44
kachna

XXX.XXX.188.76

danbela napsal(a):

Díky moc za fotky, zajímavé.

15.2.2015 12:44
danbela

XXX.XXX.42.163

Tak katalog už je taky tady :) http://danbela.rajce.idnes.cz/
Dojmy z výstavy, spíše smíšené.
Po příjezdu nebylo kde zaparkovat, tak jsem to šoupla na kraj pole s tím, že se nebudu moc zdržovat, aby mě třeba neodtáhli, když jsem pak přišla z výstavy lidé si mezitím z pole(které bylo zmrzlé) udělali normálně parkoviště :D
Vstupné bylo 5 zlotých, do 18 let zdarma, katalog za 10 zlotých. Dostali jsme na ruku razítkos králíkem, aby jsme se mohli na výstavu vrátit.
Klece pro velká plemena by mohla být určitě větší, ale králík se tam mohl natáhnout, tak na tu chvíli co tam jsou asi dobrý.
Ceny králíků jsem čekala stejné nebo nižší než u nás, ale většinou byli vyšší. Já jsem chtěla přivést činčilu malou, které tam nebyli vůbec a zaječího králíka, kteří tam sice byli, ale za 160 zlotých, a 1100 za králíka teda nedám ;)
Prodej měli udělaný tak, že na stěně byl velký bílý papír, kde byla napsaná čísla klecí prodejných králíků, a když se králík prodal, tak se jeho číslo škrtlo. Jedna výhoda toho byla, že jste se nemusel ptát, jestli je ten králík ještě na prodej, na druhou stranu, fronta byla asi tak stejná jako u nás na větších výstavách.
Co se mi hodně líbilo, že chovatelé králíků měli na svých klecích vizitky nebo nějaké cedulky s jejich kontaktem, webovkami.
Jinak králíci celkem slušná kvalita, hodně se mi líbili prckové zajíců, kteří byli v kleci mezi králíky, proč tam ale byli nevím :)

15.2.2015 19:22
chovatelpodluzi

XXX.XXX.227.242

danbela napsal(a):
Tak katalog už je taky tady :) http://danbela.rajce.idnes.cz/
Dojmy z výstavy, spíše smíšené.
Po příjezdu nebylo kde zaparkovat, tak jsem to šoupla na kraj pole s tím, že se nebudu moc zdržovat, aby mě třeba neodtáhli, když jsem pak přišla z výstavy lidé si mezitím z pole(které bylo zmrzlé) udělali normálně parkoviště :D
Vstupné bylo 5 zlotých, do 18 let zdarma, katalog za 10 zlotých. Dostali jsme na ruku razítkos králíkem, aby jsme se mohli na výstavu vrátit.
Klece pro velká plemena by mohla být určitě větší, ale králík se tam mohl natáhnout, tak na tu chvíli co tam jsou asi dobrý.
Ceny králíků jsem čekala stejné nebo nižší než u nás, ale většinou byli vyšší. Já jsem chtěla přivést činčilu malou, které tam nebyli vůbec a zaječího králíka, kteří tam sice byli, ale za 160 zlotých, a 1100 za králíka teda nedám ;)
Prodej měli udělaný tak, že na stěně byl velký bílý papír, kde byla napsaná čísla klecí prodejných králíků, a když se králík prodal, tak se jeho číslo škrtlo. Jedna výhoda toho byla, že jste se nemusel ptát, jestli je ten králík ještě na prodej, na druhou stranu, fronta byla asi tak stejná jako u nás na větších výstavách.
Co se mi hodně líbilo, že chovatelé králíků měli na svých klecích vizitky nebo nějaké cedulky s jejich kontaktem, webovkami.
Jinak králíci celkem slušná kvalita, hodně se mi líbili prckové zajíců, kteří byli v kleci mezi králíky, proč tam ale byli nevím :)

Děkuji za pěknou reportáž. Takže kvalita zázemí jako v Nasobůrkách... Kurz zlotých je zhruba á 7Kč? Jinak k cenám, mne do Polska nic netáhne, tam se začali víc chovat před pár lety (tudíž nepředpokládám vyšší kvalitu či důvod proč tam jet), nějakou historii tam mají holubi a drůbež. U holubů jsou reportáže z Polska každoročně od Bédy a tak bych z jeho zpráv (ceny holubů 700zl. apod) očekával i tu cenu králíků vyšší než u nás, protože tady jsou králíci šíleně pod cenou. Když "blbý" Ččp stojí v Německu klidně 150e... Teď už jsme holt smeťák i pro Poláky. Vždyť vystavovali na naší CV a měli dražší králíky jak my...

16.2.2015 13:13
danbela

XXX.XXX.43.214

chovatelpodluzi napsal(a):
Děkuji za pěknou reportáž. Takže kvalita zázemí jako v Nasobůrkách... Kurz zlotých je zhruba á 7Kč? Jinak k cenám, mne do Polska nic netáhne, tam se začali víc chovat před pár lety (tudíž nepředpokládám vyšší kvalitu či důvod proč tam jet), nějakou historii tam mají holubi a drůbež. U holubů jsou reportáže z Polska každoročně od Bédy a tak bych z jeho zpráv (ceny holubů 700zl. apod) očekával i tu cenu králíků vyšší než u nás, protože tady jsou králíci šíleně pod cenou. Když "blbý" Ččp stojí v Německu klidně 150e... Teď už jsme holt smeťák i pro Poláky. Vždyť vystavovali na naší CV a měli dražší králíky jak my...

Zloté jsem vyměňovala za 6,8. Ty ceny mě teda opravdu překvapili, my sice prodávané zvířata většinou pod cenou, ale na stránkách Českého svazu jsou napsané doporučené ceny králíků, které jsou i tak nižší než v Polsku. No, pro příště to budu vědět a buď tam vůbec nepojedu nebo si připravím víc peněz :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík