Holandský králík – větší vzrůst

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.2.2015 17:56
abel007

XXX.XXX.74.114

Dobrý den, před časem jsem si koupil samičku holandského králika, byl jsem s ní velmi spokojený, jen mi vadilo že menšího vzrůstu, a tak jí připouštím vetším plemenem, což si myslím že není dobré. Rád bych se tedy zeptal jestli existuje druh holandského králika většího vzrůstu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.2.2015 18:26

Holandský králík je malé plemeno v dospělosti váží 2, 5 - 3, 25 Kg.Malá plemana mají sice menší váhu, ale vysokou jateční výtěžnost.Pokud chcete králíka většího vzrůstu musíte si pořídit větší plemeno.

1.2.2015 18:47
abel007

XXX.XXX.74.114

Myslel jsem jestli je, barevná kresba holandáku v xxl podobě,.

1.2.2015 18:56

Bohužel není.

1.2.2015 19:13
r.albíni

XXX.XXX.90.23

Velké plemeno v kresbě holand. Králíka vyšlechtili slovenští chovatelé - Sarišský obor.

1.2.2015 19:18
abel007

XXX.XXX.74.114

Děkuji to jsem přesně myslel, ale jak tak koukám na net, tak ještě nejsou bližší informace o tomto plemenu..?

1.2.2015 19:34
r.albíni

XXX.XXX.90.23

Bohužel informace žádné ale na bazos.sk nabízejí chovatelé tyto králíky celkem pravidelně.

Ian

23.10.2015 23:04
Ian

XXX.XXX.166.70

Dufajme že tento rok v nitre nam pridaju Šarišskeho obra ako uznane plemeno dalšieho kralika na Slovensku.

24.10.2015 15:34
kachna

XXX.XXX.188.76

abel007 napsal(a):
Dobrý den, před časem jsem si koupil samičku holandského králika, byl jsem s ní velmi spokojený, jen mi vadilo že menšího vzrůstu, a tak jí připouštím vetším plemenem, což si myslím že není dobré. Rád bych se tedy zeptal jestli existuje druh holandského králika většího vzrůstu?

A co liptovský lysko. Nestačil by?
Nebo si pořiďte bílého modrookého králíka (leucína) a připusťte ho na burgunďačku třeba
Nebo, ale to nemám vyzkoušené, co vám "z toho poleze", co hototský králík, tam jde o kombinaci holandské a anglické strakatosti?

Mimochodem, to by byla pěkná otázka do nějakého záludného chovatelského kvízu :o).

4.2.2016 21:14
janosik.s

XXX.XXX.175.45

Dobry vecer mam ich v chovu šarišsky obr a som velmi spokojny.

9.2.2016 23:01
awake

XXX.XXX.115.136

kachna napsal(a):
A co liptovský lysko. Nestačil by?
Nebo si pořiďte bílého modrookého králíka (leucína) a připusťte ho na burgunďačku třeba
Nebo, ale to nemám vyzkoušené, co vám "z toho poleze", co hototský králík, tam jde o kombinaci holandské a anglické strakatosti?

Mimochodem, to by byla pěkná otázka do nějakého záludného chovatelského kvízu :o).

Pokud jde jen o barvu tak já mám zakrslé "strakaté" z křížení Hermelín modrooký a Hermelín červenooký, takže by možná stačil např. Vídeňský bílý + Novozelandský bílý?

Mláďata mám "Hermelíny modrooké" a strakaté černobíle a divoce bíle .

Přidejte reakci

Přidat smajlík