Dobrý den,
před cca týdnem se k nám domů nastěhoval králíček. Je jí 3 a půl měsíce, hopsá, mazlí se, papá a vše vypadá v pořádku. Jenže jsem pročítala internet a mám strach že by mohla mít rýmu a nebo něco. Kýchá párkrát za den. Jsem s ní neustále doma a je po dohledem, takže můžu říct, co jsem viděla, že předevčírem si kýchla dvakrát, včera 4krát a dneska jednou. Taky má mírně zvlhčený čumáček.
Myslíte, že je to normální a nebo by zdravý králíček neměl kýchat vůbec a měl mít suchý čumáček? Nejsem si jistá jestli přeháním a nebo by to opravdu mohlo něco být...
Děkuju za jakoukoli radu a názor od někoho zkušenějšího
Kralicek beha volne, v pruvanu samotrejme neni, valnou vetsinu casu je v posteli a tan i spi.
Ma krmivo pro kralicky, seno, vodu, ovoce, zeleninu, vitaminy, tycinky s vitaminy, mineralni sutr, drivko na hlodani...
Nestrada a je opecovavan. Jen se bojim aby neumrel a nebo aby se mu neco nestalo. A desi me to kychani. Mela bych zajit k veterinari? Jinak je ockovan, odcerven a cipovan.
Ravenien
napsal(a):
Kralicek beha volne, v pruvanu samotrejme neni, valnou vetsinu casu je v posteli a tan i spi.
Ma krmivo pro kralicky, seno, vodu, ovoce, zeleninu, vitaminy, tycinky s vitaminy, mineralni sutr, drivko na hlodani...
Nestrada a je opecovavan. Jen se bojim aby neumrel a nebo aby se mu neco nestalo. A desi me to kychani. Mela bych zajit k veterinari? Jinak je ockovan, odcerven a cipovan.
Spíš než toho kýchání (jednou, dvakrát denně je to opravdu normální, ale stejně dávejte pozor na to, aby nebyl v moc prašném prostředí... Seno, podestýlka a tak) by mě děsilo to krmení...
Králík má mít seno, vodu, trošku kvalitních granulí a trošku nesladké zeleniny.
Nic víc, to popsané krmení je leda na to, že za dva roky bude mít zdevastované trávení.
Tyčinky a kámen vyhoďte, klacíky mu škubejte přírodní z jabloní, ovoce občas kousek jako pamlsek.
Jo a na postel ho hodně rychle odvykněte, jestli teda nechcete obden prát peřiny.
Dekuji, jsem vdecna za informaci, ze kdyz si trosku zakasle neznamena to nic hrozneho, velmi se mi ulevilo.
A s dodatecnou zpravou jsem nikoho pohorsit nechtela, jen upresnit jak si tu usak zije a ze ho nenechavame mrznout na balkone zavreneho v kleci.
Tak se vsichni mejte pekne a hezky den.