Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2015 20:31
punk.13

XXX.XXX.83.14

Zdravím dnes sa mi stalo niečo čudné...nechovám králiky nejak dlho ale toto som ešte nezažil.Mam samicu ktorá je pripustená dnes presne 3 týždne a na obed porodila jedno mladé do stredu kralikarne.Kedže ešte nepostavila hniezdo tak som ho vyhodil kedže už sa aj tak nehýbalo.Teraz pri večernom krmení je v jej koterci plno natrhanej srsti a postavila už aj hniezdo.Je možné že do rána ešte porodí nejaké mladé? Prípadne poradte mi čo dalej...

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2015 21:15

Ve třech týdnech asi těžko porodí živá mláďata.Do dvou dnů ji znava připusťte.Težko Vám někdo poradí něco jiného.

10.2.2015 21:31
punk.13

XXX.XXX.83.14

Ešte som chcel dodať že to je prvnička.A to jedno mladé bolo normálne vyvinuté.

10.2.2015 22:16

Dobrý večer, nemohl jste splétst datum? Nebo jí mohl někdo z rodiny a Kčně hodit k samci před vámi a nezapsat to. Nám to párkrát provedla mužova maminka, stane se.

11.2.2015 13:58
punk.13

XXX.XXX.83.14

Nemohlo sa stať že by som si zle zapísal dátum ani že by ju niekto dal skôr k samcovi pretože ja samca doma nemám momentálne a samice pripúšťam u kamaráta. Samica do dnes postavila normálne hniezdo všetko pozakrývala so srsťou ale v tom hniezde nič nieje.

11.2.2015 14:08

Pokud bylo mládě normálně vyvinuté, menohlo se narodit po 3 týdnech březosti. Také se mně stalo, že jsem si neotočila kalendář a napsala připuštění o týden dřív a pak se divila, že samice nerodí a nerodí.

11.2.2015 17:45
punk.13

XXX.XXX.83.14

Tak ja už neviem. . . ak som sa pomýlil o týždeň tak porodila normálne ale nič z toho. Mám ju dať v piatok pripustiť znova?

11.2.2015 18:22

punk.13 napsal(a):
Tak ja už neviem. . . ak som sa pomýlil o týždeň tak porodila normálne ale nič z toho. Mám ju dať v piatok pripustiť znova?

Pokud se samice chová normálně, žere, pije, je čilá, není na ní vidět, že by měla nějaký zdravotní problém, tak jí připusťte.

12.2.2015 06:12
horal

XXX.XXX.58.226

U jedné samice se mi to stalo asi třikrát, porodila jedno mládě bez hnízda v 22 den březosti. Po týdnu si udělala hnízdo a normálně porodila docela početný vrh. Vičkejte týden a pak se uvidí. Také mám občas případ, že smice přenáší skoro týden a pak má dvě nebo tři králičata. Chovám kolem deseti masných ramlic a ročně odchovám 250 až 300 králičat.

12.2.2015 06:18
horal

XXX.XXX.58.226

U prvniček se to stává a já jí pak dám ještě dvě šance, když to udělá potřetí tak má smůlu a jde z kola ven.

Přidejte reakci

Přidat smajlík