Uživatel s deaktivovaným účtem

fidÍk
napsal(a):
Jaká by měla být barva králíčat ze spojení samec BU a samice KAL nebo
samec BO modrý a samice KAL?
Děkuji za odpovědi...
Jednoduchý:
Ve vzorníku jsou u každého plemene napsané "správné" genotypy jednotlivých plemen a jejich barevných rázů:
Takže BU: AA bb CC DD GG y1y1
KAL:
anan BB CC DD gg černý
anan BB CC dd gg modrý
anan BB cc DD gg havanovitý
A BO modrý:AA BB CC dd gg
Takže křížení BU x KAL
Aan Bb CC DD Gg Yy1 s černou
Aan Bb CC Dd Gg Yy1 s modrou
Aan Bb Cc DD Gg Yy1 s havanovitou
Všechno to jsou divoce zbarvení s částečnou ohnivostí
A křížení BO modrá x KAL
Aan BB CC Dd gg s černou - toto je celočerný králík
Aan BB CC dd gg s modrou - toto je modrý králík
Aan BB Cc Dd gg s havanovitou - toto je černý králík.
Ve všech případech budou všechna mláďata F1 generace zbarvena stejně - tzn. Celý vrh divoce zbarvený částečně ohnivý, celý vrh černý, celý vrh modrý.

fidÍk
napsal(a):
Děkuji za odpověd..
Mám samici KAL -jeden skok měla s BU a druhý skok s BO modrým.Králíčata jsou všechna bílá.Tak stejně nevím čí jsou...
Tak to vypadá, že někdo už křížil před vámi.

fidÍk
napsal(a):
Samec BO je s papíry a samec BU je po papírových rodičích.
Od samice KAL papíry nemám-jen slovo chovatele. . .
No, bohužel fakt je ten, že nemůžete mít bílé, albinotické mládě či mládě ruského zbarvení (jako kalifornský) aniž by oba dva rodiče byli buď tohoto zbarvení, nebo skrytí nosiči.
ČIstokrevný BO a BU mají mít genotyp AA. Aby bylo mládě albín, musí být aa, aby mělo ruské zbarvení, musí být anan nebo i ana. Jedno písmenko zdědí mládě po matce, druhé po otci. Ta vaše kalifornská, i když nebude úplně čistá, dá svým potomkům an, nebo možná i a. ale ještě druhé malé a musí přijít od otce. Od čistého BO nebo od čistého BU se vzorníkovým genotypem může přijít pouze velké A a potomci budou celobarevní, neexistuje, aby byli bílí.
fidÍk
napsal(a):
Samec BO je s papíry a samec BU je po papírových rodičích.
Od samice KAL papíry nemám-jen slovo chovatele. . .
Dnes se nemůžete spolehnout ani na ten papír, natož na informaci, že je po čistokrevných rodičích, či slovo chovatele. Chtěl jsem své samce kontrolovat papírovou Českou Luštičkou a vyklubala se z ní kříženka Aa. Takže spolehnout se nelze ani na ty kontrolní nástroje. Spíše mne zaráží, že bylo bílé vše. Kolik bylo mláďat?