Jája96
XXX.XXX.59.106
Dobrý den,
poradil by mi prosím někdo jaký přípravek nejlépe pořídit pro mladé králíčky na přeléčení proti kokcidioze?
Děkuji :).
Jája96
napsal(a):
Dobrý den,
poradil by mi prosím někdo jaký přípravek nejlépe pořídit pro mladé králíčky na přeléčení proti kokcidioze?
Děkuji :).
Nejlepší varianta je nepřeléčovat ničím ani nekrmit krmivem s léčivy. Pouze týden před a týden po odstavu (14 dnů) dávejte do pití preventivní dávku Emanoxu nejlépe v kombinaci s probiotiky do krmení (Probiostan, Prorabbit). Já ještě pravidelně okyseluji vodu Acidomidem. Preventivní přeléčování zdravých kusů sulfonamidy, tak jak je někdy praktikováno, zbytečně zatěžuje organismus mláďat chemikáliemi a na nějakou dobu zpomaluje jejich růst. Pokud vše doplníte dostatečnou hygienou chovu a nevystavíte mláďata zbytečným stresům příliš brzkým odstavem, pak nebudete mít s kokcidiózou problémy.
Ad příspěvek od brondy, doplnila bych to o zdravé chovné samice bez prodělané kokcidiózy, a není co víc dodat.
Pro brondu - když ono přeléčování je posvátný obřad, díky němuž se řada patlalů (nemyslím zadavatelku) může považovat za "takychovatele"... Genetiku neznají, s čistokrevným chovem se nezatěžují, ze žrádla nasypou první "prémiové granulky", které jim padnou pod ruku... štěstí, když jsou to aspoň ty granule a ne nejlevnější směsky obilí a ovoce jak pro křečky...
Víte, jak je povznášející pak s nesmírně vážnou tváří řešit přeléčování proti kokcidióze a přeléčovací schéma? Oj to jsme odborníci jedna báseň.
Kéž by tahle zatracená módní vlna už opadla...
Jája96
XXX.XXX.59.106
Moc děkuji :).