Na iFaunu jsem vstoupil jenom nedávno, ale přečetl jsem mnoho příspěvků které mne zaujaly, do některých jsem vstoupil abych se zapojil do diskuze. Je tady dost lidí kteří mají opravdu zájem pokecat na nějaké zajímavé téma. Ač třeba nesouhlasí s mím názorem nemají s tím problém a sdělí svůj. O tom diskuze je. Pokaždé se ale najde někdo kdo začně prosazovat svoje a jenom ta jeho metoda je správná, jeho namíchané krmení je to nejlepší. Já jsem blbec a tyran, protože mám malé králikárny a oni mají králičí paláce. Jsem necita protože jsem neviděl jak je králik šťastný když vzhazuje zadkem při skotačení na zahradě. Jenomže já jsem viděl a viděl jsem i to jak po pátém skoku sebou švihnul o zem jako když dostane ránu z brokovnice a bylo po něm, dostal infarkt. Já proti nikomu nic nemám, každý chová toho svého králička nebo králiky za jiným účelem. Jestliže má někdo nutnost za každou cenu domestikované zvíře vrátit do přírody ať si ho třeba veme na vodítko a jde mu do lesa ukázat jak žly jeho předci, mneje to fuk. Jenom ať se mne nesnaží přesvedčovat že jsou moji králici nešťastný. Když pak dojdou argumenty nastoupí pacičky ( že jo dámy ). Mne je to jedno jesti jněkdo známkuje nebo ne, jási více cením dobrého názoru i když je jiný než můj, a obzvlášť dobré rady od zkušeného. Ten zkušený může být i mladý člověk. Má lepší přehled než my dědkové, který to děláme přád po staru. Dokonce jsem změnil i náhled na králiky HYLA nebo Hyplus.
Takže dámy můžete se projevi. Ať žije červená. Ťapi ťapi ťapičky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
horal
napsal(a):
Na iFaunu jsem vstoupil jenom nedávno, ale přečetl jsem mnoho příspěvků které mne zaujaly, do některých jsem vstoupil abych se zapojil do diskuze. Je tady dost lidí kteří mají opravdu zájem pokecat na nějaké zajímavé téma. Ač třeba nesouhlasí s mím názorem nemají s tím problém a sdělí svůj. O tom diskuze je. Pokaždé se ale najde někdo kdo začně prosazovat svoje a jenom ta jeho metoda je správná, jeho namíchané krmení je to nejlepší. Já jsem blbec a tyran, protože mám malé králikárny a oni mají králičí paláce. Jsem necita protože jsem neviděl jak je králik šťastný když vzhazuje zadkem při skotačení na zahradě. Jenomže já jsem viděl a viděl jsem i to jak po pátém skoku sebou švihnul o zem jako když dostane ránu z brokovnice a bylo po něm, dostal infarkt. Já proti nikomu nic nemám, každý chová toho svého králička nebo králiky za jiným účelem. Jestliže má někdo nutnost za každou cenu domestikované zvíře vrátit do přírody ať si ho třeba veme na vodítko a jde mu do lesa ukázat jak žly jeho předci, mneje to fuk. Jenom ať se mne nesnaží přesvedčovat že jsou moji králici nešťastný. Když pak dojdou argumenty nastoupí pacičky ( že jo dámy ). Mne je to jedno jesti jněkdo známkuje nebo ne, jási více cením dobrého názoru i když je jiný než můj, a obzvlášť dobré rady od zkušeného. Ten zkušený může být i mladý člověk. Má lepší přehled než my dědkové, který to děláme přád po staru. Dokonce jsem změnil i náhled na králiky HYLA nebo Hyplus.
Takže dámy můžete se projevi. Ať žije červená. Ťapi ťapi ťapičky.
Kašlete na tlapičky podívejte se na me bodovaní. Berte to vklidu a myslete si sve.U vas je vidět že zkušenosti mate.Tak jen radte a pište sve názory.Vy mate Ziky ?Nemluvili jsme spolu po telef.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, z těch ťapek si vůbec nic nedlejte. Všimněte si že s nimi někdo boduje i úplně normální dotazy. Toto bodování nemá vůbec žádnou hodnotu. Myslím že kdo o králících něco ví si vašch názorů váží a z ostaních si nic nedělejte.
A´t se daří a já už sháním morčata, těmi jste mne nadchnul, ty fotky jak se vám pasou na zahradě jsou super.
"Ťapičky" měly sloužit k odrazení prudičů. Stal se však přesný opak, prudiči se v nich zhlédli.
Jak už bylo zmíněno, negativní hodnocení příspěvků u kterých to postrádá smyslu je na denním pořádku. Je to přece anonymní tak se po někom svezem. I když bude mít někdo tolik sebereflexe a snahy dohledat si ty své "špatné" příspěvky, zjistí že čas který na tom stráví umí využít jinak.
Můj názor je takový, že názorová odlišnost není důvod pro negativní hodnocení.
Ťapkování jako náhrada za pravidelné moderování fora se neosvědčilo. Je tedy na admonistrátorovi aby zjednal nápravu, jenže to bych chtěl asi moc.
Jelikož je to i narážka na mě, dovolte mi prosím podotek.
Ne-e, nemám důvod někoho přesvědčovat o svaté pravdě... u nás se králíci na maso chovali odjakživa a nemám problém s tím JAK, ani nejmenší. Na druhou stranu, prosím, i já už si tu přečetla dost komentářů, že jsme debilní mazlíčkáři a přeháníme každé prdnutí a ať si jdeme jinam...
Stejně jako už si tu stěžovali lidi, že pet chov a zvířata doma naprosto neuznávají a víceméně co jsme to za úchyly.
A ne, nezakládám tu kvůli tomu zvláštní témata.
Stejně tak když řeknu, že králíci při pohybu můžou mručet, a není třeba je hned utrácet... a případně že králík žrát a bobkovat MUSÍ, protože zastavené trávení může skončit úhynem, tak dostanu taky "otlapičkováno" do mínusu.
Kolikrát ani nechápu za co, upřímně.
Ergo, komu to ještě nedošlo, tady rýpou všichni a do všeho, a komu se to nelíbí, mám pro něj jedinou radu... nečíst, nepřispívat.
Řeším si to stejně, protože na místní hádky a nenávist mám náladu hodně málokdy.
Já vím že je to oboustranné, ale zmínil jsem se jenom o tom co se týkalo mne. Když už je toho moc tak člověk reaguje popudlivě. Je jasné že ať je to králiček tedy nebo Belgický obr tak mají stejné zažívací ústrojí, liší se jenom velikostí. Přitom i Bo může být mazlíček, proč ne. Králik jako králik, všichni mají svoje potřeby nebo neduhy a právě my co chováme králiky ve větším množství setkáváme se mnohem častěji s problémy. Proto by jsme to měly být my kdo bude trpělivě vysvětlovat jak na to. Podívejte se na slepičáře, tam je jedno jestli někdo chová velké plemeno hybrid nebo zakrslé slepičky. Vzájemně si sdělují své úspěchy a zbůsob jakým konkrétní věc udělaly. Zkusme to také tak. Objeví li se nějaký šťoural nereagujme na jeho narážky nebo urážky a bude pohoda.
Horal:
"Když pak dojdou argumenty nastoupí pacičky ( že jo dámy )...Takže dámy můžete se projevi. Ať žije červená. Ťapi ťapi ťapičky."
Prosím vás a vy tak jistě víte, kdo přesně vám ty červené dává? (Já to tedy nevím a mnohdy by mě to taky zajímalo, protože občas mívám pocit, že mi je někdo flákne jen z principu, že jsem to já.)
Ale vy to íšete, jak kdybyste věděl, že ty červené vám dávají převážně dámy, avšak pokud si vzpomínám, tak na vedlejší diskuzi vám např. psali i pánové, že rozměry těch kotců jsou malé...
kosta
napsal(a):
Mám dotaz co znamenají ty tlapičky?
To fakt nevíte? Když s vaším názorem někdo souhlasí - klikne na zelenou, když ne, tak na červenou. Jenže já mám pocit, že kromě tohoto vyjádření jsou na ifauně i lidé, kteří snad mají zálibu v tom dávat tlapičky úplně nesmyslně. Někdy mě to přijde, že si tak hrají děti. Někdy mám k nějakému tématu (hlavně na psech a kočkách) kontroverzní názor, tak se ani nedivím, že mám červené tlapky. Někdy ale odpovím tak nějak neutrálně (alespoň si to myslím) a stejně dostanu červené tlapky. Takže já už se těmi tlapkami, hlavně červenými, ani nijak nezabývám. Občas sama sice dávám, ale jen ty zelené - když souhlasím s nějakým názorem, tak aby diskutující viděli, že je třeba víc lidí se stejným názorem.
rabbit
napsal(a):
Na nettové, téměř anonymní diskuzi nikdy nebude objektivní hodnocení. Proto "tlapkám" nepřikládám žádnou váhu.
Vy by jste mi mohla zase objasnit v čem je toto hodnocení přínosné pro zdejší servr.
Hodně lidí tu tvrdí, že tlapkám nepřikládají žádnou váhu, ale neustále je tu někdo řeší
A v čem je "tlapkování" přínosné pro tento server? Tak třeba jak už se tu mozí jiní xkrát pochvalovali, v tom, že ubylo vulgárních příspěvků.
Jinak já jsem nikdy nikde netvrdila, že je tlapkování v něčem přínosné. A ano - objektivní není a ani být nemůže. Objektivní snad může být názor nějakého vědce podloženého nějakým výzkumem. Zde se však jedná o ryze subjektivní názory více či méně úspěšných chovatelů.
Také nikdo nespecifikoval, z jakého hlediska by hodnocení mělo být objektivní? Z hlediska finančního? Nebo z hlediska co nejlepší péče o zvíře? Nebo z hlediska výstavního?...?
mustela.erminea
napsal(a):
Hodně lidí tu tvrdí, že tlapkám nepřikládají žádnou váhu, ale neustále je tu někdo řeší
A v čem je "tlapkování" přínosné pro tento server? Tak třeba jak už se tu mozí jiní xkrát pochvalovali, v tom, že ubylo vulgárních příspěvků.
Jinak já jsem nikdy nikde netvrdila, že je tlapkování v něčem přínosné. A ano - objektivní není a ani být nemůže. Objektivní snad může být názor nějakého vědce podloženého nějakým výzkumem. Zde se však jedná o ryze subjektivní názory více či méně úspěšných chovatelů.
Také nikdo nespecifikoval, z jakého hlediska by hodnocení mělo být objektivní? Z hlediska finančního? Nebo z hlediska co nejlepší péče o zvíře? Nebo z hlediska výstavního?...?
Neřeší to "někdo", řeší to chovatelé kteří nemají (třeba) dostatek zkušeností, ale bojí se zeptat jen aby nedostali červenou packu.
Vulgarismy se schovaly za symbol negativního hodnocení.
Objektivní nazor vědce... bude objektivní než jiný objektivní vědec vybádá přesný opak
Po rozkliknutí vašeho profilu vidím že asi třetina hodnocení je červená. Takže by tento váš příspěvěk (třetí v tomto vlákně) měl být hloupý, odporující a nevhodný pro chovatele.
Nepotřebuji vnucené známkování.Já si obrázek o přispivateli do diskuze udělám sám bez ohledu na hodnocení, je mi jedno kdo čeho kolik má.
rabbit
napsal(a):
Neřeší to "někdo", řeší to chovatelé kteří nemají (třeba) dostatek zkušeností, ale bojí se zeptat jen aby nedostali červenou packu.
Objektivní nazor vědce... bude objektivní než jiný objektivní vědec vybádá přesný opak
Po rozkliknutí vašeho profilu vidím že asi třetina hodnocení je červená. Takže by tento váš příspěvěk (třetí v tomto vlákně) měl být hloupý, odporující a nevhodný pro chovatele.
Nepotřebuji vnucené známkování.Já si obrázek o přispivateli do diskuze udělám sám bez ohledu na hodnocení, je mi jedno kdo čeho kolik má.
to je skvělá logika :oD
Ještě můžu jeden chytrej, že jo?
rabbit
napsal(a):
No já si myslím, že to řeší i ti, co se tu jako "nemající dostatek zkušeností" rozhodně neprezentují.
Jinak pokud něco napíše např. prof. Tůmová, MVDr. Martinec, či řada dalších, tak je to pro mě rozhodně směrodatnější, než pokud to napíše nějaký pan xy na ifauně. Čímž netvrdím, že ten pan xy nemůže mít pravdu. Ale to je každého věc, čemu přikládá větší váhu.
Jinak já jsem přeci říkala, že hodnocení tlapkami není objektivní. Jinak bych přeci musela mít mnohem víc zelených a míň červených
Ne, vážne: Počet těch těch či oněch tlapek nevypovídá opravdu nic o kvalitě chovatele. Je to jen o tom, kolik lidí je schopných se tu z dotyčného výplody ztotožnit.
Tak já tedy s vámi v mnohém souhlasím i nesouhlasím.
Nicméně jsem za ťapky rád (ač i já mám mnoho červených) neboť ač nejsou směrodatné, přece jen vypovídají něco o průměrném názoru, a nechá se dle toho zamyslet se nad svým postojem, názorem či chováním... A to si myslím není tak strašně málo...
hezký večer...
Ostatně, stejně bychom mohli kritizovat smajlíky či cokoliv jiného...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tady by se sázely červené některým i jen za pouhý pozdrav .Ifaunu je totiž jen pro "superchovatele".
Už se těším na červené tlapičky vážení machři v chovu králíků.
hona
napsal(a):
Nicméně jsem za ťapky rád (ač i já mám mnoho červených) neboť ač nejsou směrodatné, přece jen vypovídají něco o průměrném názoru, a nechá se dle toho zamyslet se nad svým postojem, názorem či chováním... A to si myslím není tak strašně málo...
hezký večer...
Tak v tomto s vámi naprosto souhlasím.
hona
napsal(a):
hezký večer...
Aha a co je teda špatného (hodnotitelného červenou packou) na položeném dotazu?
Na názor - vyhovují mi bezodtokové vany s podestýlkou se dá tlapičkou odpovědět kladně a šetří to čas a zpřehledňuje diskusi, ale co mi dá ta nesouhlasná? Mě zajímá proč má dotyčný jiný názor, naproti tomu to, že ho má, mi je vcelku fuk.