Kolko za samicu s mladými...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2015 14:57
Michal NoS

XXX.XXX.8.87

Chcem sa opýtat kolko si mám asi pýtat za NoS samicu 1 ročnu s 6 mladými vek 5 týždnov a pripustenu 1 a pol ročnu samicu ktora mala už 2 vrhy po 7 mladých..

1.4.2015 17:46
chovatelpodluzi

XXX.XXX.227.242

Záleží na kvalitě kusu. Pokud máte "NoS" bez papírů, a jde tedy o velké strakáče a nic víc. Tak bych nešel pod cenu masa (prodávám za 150, obchody až 200/kg), což je cirka 50-60% její váhy. Odhaduji že má minimálně 6kilo, tzn. jen cena samice by neměla jít pod 600Kč. Pokud jde o mladé, nemám zkušenost s prodejem samic s mláďaty ani prodejem takovýchto mláďat. Ale zase, minimálně cena masa. Takže celkově pokud jde jen o králíky na maso, pod 1500 bych nešel ani houby. Spíš bych začínal s cenou na 2000Kč.
Pokud jde o výstavní kusy, tak vezměte tu samou cenu + kvalita kusu. Pokud má samice dobré ocenění, původ, a dobré znaky (kresbu, záď, délku těla...) tak je 1000Kč za takového králíka mizerně málo. To spíš 1500-2000Kč jen za ni. No a u mladých to samé, základ ceny maso + jak jsou kreslení a jak se jeví.
Březí samice pro mne to samé, její cena je jasná a mladé? Nejsou narozené, může se cokoliv pokazit, takže bych vzal cenu samice jako u první a počet jejich běných mladých x 0,5.
U výstavních NoS určitě víte jak se hýbe jejich cena v cizině. V Rakousku na národní ceny +100e kus, a to není březí, nejsou po nich vidět mladí...

1.4.2015 19:28
Michal NoS

XXX.XXX.254.233

Dakujem, nie je tetovaná, vlastný odchov.Mám už zaujemcu dohodol som sa na 40 eurách cca 1200kč.Som sa ho pýtal najprv na cenu a povedal 50 eur ale že je zdaleka tak som to dal na 40 eur..

2.4.2015 09:08
MČ

XXX.XXX.94.58

A řekl jste mu, že se Vám nafukují

2.4.2015 12:55
Michal NoS

XXX.XXX.254.233

MČ napsal(a):
A řekl jste mu, že se Vám nafukují

Samozrejme ja som povedal dovod.S matkou 2 ročnou su 5 týždnovy ty ni su ešte rizikový, na 100% to nie je kokcidioza, čo chovám 4 roky kralikov som nemal kokcidiozu.čo som si mylsel že je kokcidioza je enteridíta zapcha...Su preliečovaný jak bacivetom a či ph optimalom nonstop..Raz za čas mi nafuknu ale nie nonstop..Ale už som možno došiel na to prečo nevhodná strava asi..

2.4.2015 13:44
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Pětitýdenní králíky už máte nacpané antibiotiky k vaší plné spokojenosti, jak ten chov pěkně jde. Maminko moje, pěkně děkuju...

2.4.2015 13:50
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Už bych jen dodala slovy Vlasty Buriana... "... a mně se chce něco říííct...a jááá to řeknu..."
Třeba tak to, že já osobně bych si tyhle králíky, vědět jak to chováte, nevzala vůbec. Natož za ně dát přes tisícovku.

2.4.2015 15:00
Michal NoS

XXX.XXX.254.233

leprechaunek napsal(a):
Už bych jen dodala slovy Vlasty Buriana... "... a mně se chce něco říííct...a jááá to řeknu..."
Třeba tak to, že já osobně bych si tyhle králíky, vědět jak to chováte, nevzala vůbec. Natož za ně dát přes tisícovku.

Bacivet dávam len tým čo su nafukli nie všetkým a to m iporadil hádam každý a nie obyčajný zajačkar ale čo chodí po výstavach po europe..Inak som nevedel jak voči tomu..
A Ph optimal je nie čo ako ocot len kvalitnejiš prevedenie..
Z napr minuleho roka som mal kolem 300 kralikov a možno 3 čo mi uhynuli.
Ale už sa voči tomu bránim, takých mudrých ludí už som zažil a ja osobne nemusím dávat na inzerat čo sa mi ludia z okolia hlasia stále..
Len ked Ja to mám ako hoby aj ked naročné na ten pomer králikov nemal som odkoho vediet čo je to Enterokolitída, ja som tý králikom chcel dat všechno aby mali obohatenu vyživu a tam bol problem.
Ja sa o svoj chov staram plnej starostlivosti a čistote, ale pokial nie čo neviem tak si to chcem zistit a branit sRobil som aj chyby že som pripuštal cudzie samice a tak.
Nikto mudry nepadol z neba,.

2.4.2015 16:08
Lapin

XXX.XXX.234.20

Michal NoS napsal(a):
Bacivet dávam len tým čo su nafukli nie všetkým a to m iporadil hádam každý a nie obyčajný zajačkar ale čo chodí po výstavach po europe..Inak som nevedel jak voči tomu..
A Ph optimal je nie čo ako ocot len kvalitnejiš prevedenie..
Z napr minuleho roka som mal kolem 300 kralikov a možno 3 čo mi uhynuli.
Ale už sa voči tomu bránim, takých mudrých ludí už som zažil a ja osobne nemusím dávat na inzerat čo sa mi ludia z okolia hlasia stále..
Len ked Ja to mám ako hoby aj ked naročné na ten pomer králikov nemal som odkoho vediet čo je to Enterokolitída, ja som tý králikom chcel dat všechno aby mali obohatenu vyživu a tam bol problem.
Ja sa o svoj chov staram plnej starostlivosti a čistote, ale pokial nie čo neviem tak si to chcem zistit a branit sRobil som aj chyby že som pripuštal cudzie samice a tak.
Nikto mudry nepadol z neba,.

Tak tohle už presahuje všechny mezky...

2.4.2015 16:22
makro

XXX.XXX.242.11

Pane Michal,

Vy to teda dobre plácate. HMMMMM, asi by ste mali skončiť z chovom NOS, lebo ako to sledujem tak...nevyjadrujem sa...istotne by som si na základe toho čo ste tuna popísal, nič od Vás nekúpil...jediné pozitývum je, že ste si to aspoň priznal tuna na FAune. inak ak by ste chceli pokračovať dalej, tak sa radšej zamyslite, ako danú situáciu riešiť...

3.4.2015 12:20
hona

XXX.XXX.112.10

Michal NoS, nic si tu z nich nedělejte.

Chovejte své ušáky jak jste zvyklý.

Prospívají vám možná lépe, než polovině oněch chytráků, kteří by jen vše bio a rozdávali kritiku. A přitom ani nevědí, že antikokcidatika nejsou antibiotika...

A že by od vás nekoupili? Však nemusí, nic jim nevnucujete a své zákazníky máte a nejspíš jsou s vámi spokojení, když se vrací...

Hodně úspěchů i radosti nejen o Velikonocích...

3.4.2015 15:34
bronda

XXX.XXX.98.84

hona napsal(a):
Michal NoS, nic si tu z nich nedělejte.

Chovejte své ušáky jak jste zvyklý.

Prospívají vám možná lépe, než polovině oněch chytráků, kteří by jen vše bio a rozdávali kritiku. A přitom ani nevědí, že antikokcidatika nejsou antibiotika...

A že by od vás nekoupili? Však nemusí, nic jim nevnucujete a své zákazníky máte a nejspíš jsou s vámi spokojení, když se vrací...

Hodně úspěchů i radosti nejen o Velikonocích...

No, když s nadhledem kritizujete ty tzv. "chytráky" tak to prosím upřesněte.

1) Antikokcidatikum je nesmyslný pojem!
2) Pokud jste měl na mysli Antikokcidikum, pak vysvětlete, proč to není antibiotikum.
3) Wikipedie:
Antibiotikum je lék, který usmrcuje některé mikroorganismy nebo brání jejich růstu. Ačkoliv se dříve termín užíval jen pro antimikrobiální látky přírodního původu (a pro ostatní se užíval termín chemoterapeutika), v současné době se velmi často užívá pro všechny látky s tímto účinkem bez ohledu na jejich původ. Antibiotika působí především proti bakteriím, některá jsou však účinná také proti houbám a parazitickým prvokům. Z chemického hlediska jsou antibiotika různorodou skupinou látek. Tolik citace.
4) Kokcídie je parazitální prvok.

Podle mého názoru, pokud někdo nazve kokcidiostatikum pojmem antibiotikum, pak formálně neudělal žádnou chybu.

3.4.2015 16:29
hona

XXX.XXX.112.10

bronda napsal(a):
No, když s nadhledem kritizujete ty tzv. "chytráky" tak to prosím upřesněte.

1) Antikokcidatikum je nesmyslný pojem!
2) Pokud jste měl na mysli Antikokcidikum, pak vysvětlete, proč to není antibiotikum.
3) Wikipedie:
Antibiotikum je lék, který usmrcuje některé mikroorganismy nebo brání jejich růstu. Ačkoliv se dříve termín užíval jen pro antimikrobiální látky přírodního původu (a pro ostatní se užíval termín chemoterapeutika), v současné době se velmi často užívá pro všechny látky s tímto účinkem bez ohledu na jejich původ. Antibiotika působí především proti bakteriím, některá jsou však účinná také proti houbám a parazitickým prvokům. Z chemického hlediska jsou antibiotika různorodou skupinou látek. Tolik citace.
4) Kokcídie je parazitální prvok.

Podle mého názoru, pokud někdo nazve kokcidiostatikum pojmem antibiotikum, pak formálně neudělal žádnou chybu.

1)ona léků je celá řada a ne všechny jsou antibiotika (což ostatně i sám uvádíte). Navíc antibiotika by se neměla užívat preventivně a pochybuji, že by to bylo dovoleno v krmných směsích... Alespoň nyní... Ono se i v granulována míchání krmiv za posledních 50 let leccos změnilo...

2) přečetl jsem nyní více vláken a nějak jsem na rozpacích... Začínám pochybovat o tom, že Michal má s králíky významnější zkušenosti a zda někdy odchoval počty, které tu uvádí...

3)Se svou reakcí jsem se asi unáhlil... Omlouvám se všem, kteří se mohli cítit jako adresáti...

Přidejte reakci

Přidat smajlík