Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý deň, v sene z druhej kosby mám pichliače. Zatiaľ som ním nekrmila, ale kúpené seno už dochádza, takže príde naňho rad. Manipulácia s ním je dosť nepríjemná, ako to vnímajú králici? Ide mi hlavne o malých králikov pred odstavom.
Vďaka za reakciu...aj keď nechápem, že to ušiakom neprekáža, som rada, že problém s pichliačmi budem mať len ja
Ano, buďte bez obav, králíci mají opravdu jiná měřítka než my lidé.
Vždy jsem si myslel, že nejlepší je seno z lupenačky, jetelíčku a měl jsem za cvoka kamaráda, který postříkal svojí louku nějakým prevítem a vyhubil jetele. Na poli zasel 5 druhů trav, ne nepodobných obilí a seno vypadá jako šedozelená sláma se slabšími stvoly.
Kupuju od něj seno. Poručil jsem si ale jen seno z té louky, (před postřikem) s různorodou, pestrou směsicí trav. Bohužel při nakládce mi seno namíchali a dali i to blbé ze setých pěti druhů blbých trav!
Nyní králíci žerou jen to blbé ze setých trav a pestrou směsici z květné louky žerou až když nedostanou dva dny nic jiného! Opět mě život poučil, že nesmíme posuzovat potřeby zvířat svými lidskými měřítky!
Vďaka za postrehy z praxe. Takže kvetnatou lúkou by som sa králikom asi veľmi nezavďačila . Svoj sen si teda nesplním, ale aspoň si ušetrím zbytočnú námahu aj nejaké tie ečká...zmes kvetná lúka nie je práve najlacnejšia.