happy feet
XXX.XXX.168.72
Máme krásnou zdravou samici BO
je dobře živená má vše podle parametrů
výšku i váhu
krásnou barvu prostě vše jak má být
tak jsme jí daly připustit s naším nejlepším samcem už podruhé ale vždy měla jen jedno nebo dvě mládata poradíte proč má tak málo mládat
a případně čím by se dala zvýšit plodnost.
Samice Bo jsou docela plodné, mívají 10 až 12 králičat a jestli má dvakrát po sobě jenom jedno nebo dvě, tak je někde chyba. Za prvé jsou dost dá se říct nezodpovědné matky. Často po porodu králičata roztahají takže pak uhynou. Další možný důvod, že samice pri připouštění nebyla v říji. Ona se ji říje dostaví po připuštění, takže vajíčka uvolní, ale zde může být problém malého vrhu. Částečně by to mohl ovlivnit i samec, ale ta nízká porodnost by se projevila i na jinych připuštěných samicích. V neposlední řadě by to mohla být nějaká vada samice. Až příjde čas zkuste ji připustit znova, ale až bude v říji a ohlídat porod. Často ji kontrolovat třeba i každé dvě hodiny aby králičata neroztahala a pak ještě zkusit jiného samce.
happy feet
XXX.XXX.168.72
Díky za radu
ale asi bude chyba v samici
měla pokaždé jiného samce
a myslím že by to bylo divné nebo
hodně velká náhoda aby byli oba neplodní.
horal
napsal(a):
Samice Bo jsou docela plodné, mívají 10 až 12 králičat a jestli má dvakrát po sobě jenom jedno nebo dvě, tak je někde chyba. Za prvé jsou dost dá se říct nezodpovědné matky. Často po porodu králičata roztahají takže pak uhynou. Další možný důvod, že samice pri připouštění nebyla v říji. Ona se ji říje dostaví po připuštění, takže vajíčka uvolní, ale zde může být problém malého vrhu. Částečně by to mohl ovlivnit i samec, ale ta nízká porodnost by se projevila i na jinych připuštěných samicích. V neposlední řadě by to mohla být nějaká vada samice. Až příjde čas zkuste ji připustit znova, ale až bude v říji a ohlídat porod. Často ji kontrolovat třeba i každé dvě hodiny aby králičata neroztahala a pak ještě zkusit jiného samce.
Jen bych se ohradil proti těm špatným matkám. Je to individuální.
V tomto případě bych problém taky hledal v samici.
happy feet
XXX.XXX.168.72
I já mám takovou zkušenost spousta mích samic má 9 až 12 mládat a uhynuli mi zatím jen dvě
ale tahle je divná pokaždé se o ně starala a nikdy je neroztahala a nezakousla
veterinář říkal že je vše v pořádku tak doufám že jen nebyla v říji ale dávám si na tohle pozor a ještě se mi nic takového nestalo už nevím co sní