Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, mi drápky pravidelně stříháme. To přešlapování může, ale nemusí být od přerostlých drápků, ale králíci v kotcích nemají možnost si drápy obrousit a s dlouhými drápy se určitě cítí nepohodlně a navíc samice mohou poranit mladé.
Uživatel s deaktivovaným účtem

My máme takové kleštičky na nehty, ale myslím že by určitě byly lepší kleštičky na psí drápky, já si je vždycky chci koupit a vždycky na ně zapomenu, když jsme ve městě.
josífek
napsal(a):
A čím to prosím stříháte? Děkuji.
Tip z hobby chovu: http://obchod.kralici.cz/p983-trixie-stipacky-bocni.aspx
Jsou i běžně v obchodech. Tohle mám na zakrslíka, ale minimálně na velké berany by to mělo stačit taky.
Jinak čím silnější, čelisti i rukojeti, tím lepší. Žádné "nůžtičky".
No konečně se objevilo kvalitní vlákno, už jsem ho chtěla založit sama! králíci a drápky...málo kdo stříhá králíkům drápky a když se kupující králíka zeptám, jestli stříhá drápky, většina užasle civí! co to je? tak udělám osvětu, vypáčené prsty, ulomené drápky, zdeformované prsty...chudáci zvířata! a předvedu jim, jak na to! a zdůraznuji, jak je to důležité..samice si s 5ti centimetrovými drápy nepostaví hnízdo, nemůže se posterat o mladé a chodit? ano, ale s vyvrácenými prsty!...tímto tématem se ještě asi nikdo nezabíral, ale je to jeden z velmi důležitých témat ohledně pohodového života našeho králíka..doufám, že tato diskuze se rozvine a chovatelé, kteří stříhání drápků nepovažují za podstatné, se zamyslí a začnou se chovat jako zodpovědní chovatelé!
Ančovička: tleskám
Když jsem si přivezla bobana, taky jsem valila oči, co měl na packách... no mám to schované dodneška, taková drápiska jsem u králíka nikdy dřív neviděla. A to jsem si celkem jistá, že to nebyl žádný extrém.
Nicméně očividně si je nějak obrušoval, spodní stranu drápků měl sedřenou skoro do roviny. Ale prostě to nestačí na obroušení - maximálně pak na zlomení.
Upřímně si myslím, že kdo má králíků víc, ten by tu stovku na kleště snad propána obětovat mohl... A hodinu na ostříhání dvora jednou za půl roku taky.
Jo, jo, asi tak, kdo by to hledal! to už je tak daleko, že jako by nebylo...že by na stříhání neměli čas? já jsem se kdysi jedné známé, která se o stříhání drápků vyjádřila s opovržením, zeptala, jestli si ona stříhá nehty, nechápavě civěla...my máme chovných 10 samiček a 4 samce, to mám ostříhané za půl hodinky! nejlépe se mi osvědčily elektrikářské štípačky, ty profi, drahé, byly nanic..
Elektrikářské štípačky? Fakt? :)
Já mám právě černé svědomí nutit tu lidem "mazlíčkovské" potřeby, je fakt, že tyhle malé štípačky, co jsem na ně dávala odkaz - upřímně, na dvoukilového králíka jsou skoro až moc silné.
Takže věřím, že kdo má střední plemena a chce "special nástroj", btw já je mám léta, tak tyhle proč ne...
Ale jak si s tím hraje někdo u belgičáků, to si neumím představit. Ty elektrikářské štípačky věřím, že vůbec nemusí být blbé.
Kedze som neskuseny a v okoli nikto nepraktizuje strihanie, kedze kraliky chovaju ako tu spominane "vesnicke smecky" (neviem ci som si to spravne cesky zapamatal) rad by som sa dozvedel podla coho zacinate strihat, da sa to vobec nejako zistit, ci uz je spravny cas na to? pripadne ako casto, raz za polrok? vdaka.
koco
napsal(a):
Kedze som neskuseny a v okoli nikto nepraktizuje strihanie, kedze kraliky chovaju ako tu spominane "vesnicke smecky" (neviem ci som si to spravne cesky zapamatal) rad by som sa dozvedel podla coho zacinate strihat, da sa to vobec nejako zistit, ci uz je spravny cas na to? pripadne ako casto, raz za polrok? vdaka.
Odhadem Přesný návod neexistuje, drápy by se měly stříhat cca 2 milimetry za cévkou - tak, aby nedošlo k jejímu otevření a krvácení...
Ergo, prosím, před každým stříháním nachystat k ruce i dezinfekci, betadinu. I mistr tesař a tak dále.
Co a jak mají hezky vysvětlené opovrhovaní mazlíčkáři
http://www.kralici.cz/pages.asp?f=drapky
Dobré je omrknout to a zkusit na králíkovi s bílými drápy, a hlavně na dobrém světle, pak je cévka vidět pěkně, není tam moc co zkazit.
Akorát pevně držet králíka, ideálně ve dvou, a stříhat co nejrychleji - na to se právě hodí fakt masivní "zbraň", žádné titěrné nůžtičky, kterýma se to musí pidlat na desetkrát.
A jak často stříhat...? To je fakt různé, prostě podle potřeby... Já stříhám tehdy, když si všimnu, že micákovi lezou drápy z kožichu na packách, že na ně moc narážím rukou...
Ty drápy zas tak rychle nerostou a milimetr sem či tam nehraje moc roli, takže prostě... podle potřeby, no. :).
Na názory jaké kleště na stříhání drápů králíkům používat, mi to nedalo, vyfotografoval jsem své kleště, které používám k plné spokojenosti, jak na králíky středního plemene tak i zakrslíky a tyto fotografie přikládám.
dury
napsal(a):
Na názory jaké kleště na stříhání drápů králíkům používat, mi to nedalo, vyfotografoval jsem své kleště, které používám k plné spokojenosti, jak na králíky středního plemene tak i zakrslíky a tyto fotografie přikládám.
Ty Vaše druhé kleštičky (gilotinka) používám. Ty Vaše ale vypadají kovové. Já mám od Drimla s plastovou, pogumovanou rukojetí a nic to nevydrží. Po dvou letech rukojeť praskla.
bronda
napsal(a):
Ty Vaše druhé kleštičky (gilotinka) používám. Ty Vaše ale vypadají kovové. Já mám od Drimla s plastovou, pogumovanou rukojetí a nic to nevydrží. Po dvou letech rukojeť praskla.
Kleštičky jsou oboje kovové. Ty první mají rukojeť také pogumovanou. A myslím si, že by nepraskly i kdybych s nimi stříhal drát.
dury
napsal(a):
Ty brďo těma druhýma - gilotinkou - mi nehtařka stříhá uměláče 😂😂. Jinak já stříhám taky tak nejak až vidím ,že jsou tak 4mm před chlupama, sedím na bobku a mám je zmuchlané pod levým loktem někdy i hlavu pod trikem , u těch plašších, aby se necukali.