rapotacka11
napsal(a):
?
Čemu jako konkrétně nerozumíte?
Někdo se mě ptal po důvodu rozházených hnízd a toho, že mláďata mají okousané uši. Poradila jsem, že by to mohl dělat potkan a ještě jsem sezde na diskusi ptala, jestli někoho nenapadá něco jiného. Nikdo neodpověděl (tedy asi nenapadá).
že mají vodu a kotiště jsem uvedla, protože jsem se na to chovatelky ptala.
hanyre napsala, že to může dělat i samice, což jedna samice udělat může, ale dle mého názoru ne několik, takže jsem odpověděla hanyre na její příspěvek (to se tak v diskusi dělá, stejně tak odpovídám vám)
Chovatelku jsem od té doby nepotkala a nevím, jak se to celé vyvíjí, což jsem uvedla, jinak by totiž, myslím, bylo přirozené sem vývoj popsat.
!
Ano jsou dvě možnosti, samice nebo potkan.Měl jsem samici prvničku která vrhla mimo hnízdo a vše roztahala, dostala ještě jednu šanci.Když to ale udělala příště znova a ještě mladé různě pokousala na uších a nohou, šla bez milosti na pekáč.
Pokud je to ale ve více případech, bude to dělat potkan a na vině je i chovatel, který něco takového dopustí. Samici na porod dávám vždy do kotce, takového kam se žádný potkat nemůže dostat(ve dvířkách svařovaná síť, a zadní odtoková mezera na moč 1- max 2 cm.)
přikládám foto.
Když už dává někdo samici na porod někam do boxu ve chlívku, tak ať si pořídí ven pořádnou
kočku a dovnitř dá past na krysy a potkany.Vždy se snažím vytvořit podmínky pro úspěšný odchov.